Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1143
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Rousku »

SuomenColumbo kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 6:41 pm Jotenkin käy vaan sääliksi niitä alaikäisiä lapsia. Perhe meni hajalle, kun perheen isäntä syyllistyi murhaan ja äiti murhattiin.
Teini-ikäisen lapsen äiti murhattiin. Alakouluikäisten lasten äiti on edelleen hengissä. Tekijällä ja uhrilla ei ollut yhteisiä lapsia, vaan kaikki lapset olivat osapuolten aiemmista liitoista.

Sitten OT: Täällä on kyselty moneen kertaan "miksi et ole lukenut ketjua, asia on siellä kyllä sanottu". Olen lukenut ketjun ja pakko todeta, että kaikkea en vain muista. Kaikki yksityiskohdat eivät kertaukemalla jää mieleen, ja voi myös jäädä vääriä tai ainakin epämääräisiä mielikuvia (kuten itselleni aiemmin mielikuva, että asunto olisi ollut vaimon omistama, mutta ei tarkkaa käsitystä, missä niin on sanottu, ja onko lähde luotettava). Veikkaan, etten ole ainoa lahopää, jolla on muutakin elämää kuin lukea kymmenien sivujen ketjua kerta toisensa jälkeen uudelleen siinä toivossa, että asia sieltä löytyisi. - Itsellänikin oli mielessä täällä ehdotettu idea ketjun 1. viestin UKK-osiosta, mutta sama ongelma myös joka todettiin: Kuka sitä päivittäisi? Luovat ratkaisuehdotukset ehkä olisivat tervetulleita...
Utelo
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Loka 30, 2014 12:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Utelo »

Skloddi kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 6:11 pm Viekö esimerkiksi syyntakeettomana tehty tappo lääkäriltä luvat pysyvästi, vai voidaanko ne palauttaa, jos joskus katsotaan toipuneeksi? Entä syyntakeisena tehty tappo, kun rangaistus on kärsitty, niin onko luvat mahdollista saada takaisin?

Omiin lapsiin suhde varmasti muuttui tai jopa tuhoutui, sitä voi pitää aika varmana, mutta tuskin hänellä taloudellisestikaan ongelmia ihan hetkeen tulee. Yrityksen tilillä oli +200 000 euroa, ja mitä lie muuta omaisuutta sen lisäksi. Sen voi sijoittaa vankilassa olon ajaksi vaikkapa vuokra-asuntoihin tai rahastoihin, kyllä se ihan mukavasti korkoa varmasti kasvaa, ja odottaa haltijansa vapautumista. Korvaukset omaisille eivät varmaankaan nouse kuin korkeintaan joihinkin kymmeniin tuhansiin, paljon jää vielä sijoiteltavaa.

Jos tuomitaan taposta, ensikertalaisena selviää varmaankin noin neljän vuoden istumisella maksimissaan. Jos syyntakeettomana passitetaan hoitoon, voi selvitä lyhyemmälläkin ajalla.

Valitettavan vähällä tämä näin ainakin teoriassa arvioiden ihmishengen riistosta selviää.
Mistä sä tiedät paljonko yrityksen tilillä on rahaa? Tikkasen firman voitto oli 2021 70K €. Se vaikuttaa kuvauksen ja tulojen määrän perusteella firmalta, jonka kautta hän on laskuttanut palkkiot Terveystalolta (jonka sivujen mukaan valtaosa lääkäreistä työskentelee siellä itsenäisenä ammatinharjoittajana).

Oletettavasti osa firman saamista tuloista on maksettu Tikkaselle palkkana ja osa osinkoina, joista menee vero.

2019 firma teki voittoa yli 200 000 euroa. Se oli myös vuosi kun Tikkanen erosi. Emme tiedä miten eka ero vaikutti Tikkasen taloudelliseen tilanteeseen emmekä sitä paljonko hän joutuu maksamaan elatusmaksuja.

Emme myöskään tiedä millaista elämää Tikkanen on elänyt eli paljonko rahaa on palanut vaikkapa ravintolailtoihin, laatuviineihin, vaatteisiin tai vaikkapa rahapeleihin.

Jos/kun mereen ajamista lähdetään tutkimaan uudelleen ja käy ilmi, että kyseessä olikin tahallinen teko, vakuutusyhtiö voi lähteä perimään takaisin korvauksia autosta.

Tikkanen on ollut ilmeisesti elokuusta 2022 eteenpäin sairalomalla ja ennustan, että firman tämän vuoden tulos tulee olemaan jopa viime vuotista huonompi. Näillä näkymin firman tulos on jatkossa nolla. Ja tosiaan juristeihin uppoaa äkkiä 50 000 euroa tai enemmänkin, jos aloittaa valituskierteen.

Teko on ollut sitä luokkaa, että lääkärilupia tuskin palautetaan, varsinkaan jos hänellä todetaan mielisairaus johon liittyy psykoosin riski. Hänen oikeuksiaan on jo aiemmin rajoitettu jostain syystä, joten se lisää todennäköisyyttä siihen, ettei oikeuksia saa takaisin.

Ja jos kuuppa on kunnolla sekaisin, hän ei välttämättä enää kuntoudu työkuntoiseksi.

Tikkasen paremmin tuntenut tuttu epäili vahvasti, että miehen potta ei tule kestämään painetta vaan lähtö oman käden kautta on ennemmin tai myöhemmin edessä. Se ei hyvitä tätä kahden lapsen äidin kuolemaa eikä tuo häntä takaisin - mutta eipä sitä taida mikään muu valitettavasti tehdä. 😞
GameOver
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2022 9:00 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja GameOver »

Priita kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 6:56 pm Avioehdosta:

Pelkkä avioehdon olemassaolo ei vielä takaa, etteikö surmaaja voisi periä puolisoaan rintaperillisten ohella: sen voi nimittäin laatia koskemaan vain avioerotilannetta, ei kuolemaan päättyvää avioliittoa.

Harva kai tohtii laatia ehtoon pykälän, ettei sovelleta henkirikoksen sattuessa.
Ei siihen mitään erillistä ehtoa tarvita henkirikoksesta, koska rikoslain nojalla jo rikoksesta ei voi hyötyä. Eli henkirikoksesta tuomittu ei joka tapauksessa tule saamaan mitään.
Utelo
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Loka 30, 2014 12:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Utelo »

Joosua kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 6:53 pm
Olisi tietenkin hienoa jos kaikki, tai edes pääosa lääketieteellisistä diagnooseista olisi tarkkoja ja oikeita. Mutta koska paljon yksinkertaisemmissakin tutkimuksissa kämmätään yllättävän paljon, on ainakin minun vaikeaa uskoa että mielentilatutkimus olisi jotenkin kaikkivoipa. Ja kun tiedetään että kaikessa minkä ihminen on tehnyt, on mahdollista huijata, manipuloida, vetää välistä tai jotenkin kusettaa niin minusta ei oikein voi ajatella että mielentilatutkimus olisi joku täydellinen menetelmä.
Se on totta, että diagnooseissa voi tapahtua virheitä, varsinkin silloin kun ne ovat yhden lääkärin varassa.

Mielentilatutkimuksia tekee iso joukko ihmisiä, joista yksi tärkeä ryhmä on hoitajat, jotka tarkkailevat tutkittuja aamusta iltaan ja välillä yölläkin erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Ja heitäkin on useampia. Oikeuspsykiatrisella osastolla työskentelevät hoitajat ovat nähneet parhaimmillaan satoja tappajia ja murhaajia, joista osa on ollut syyntakeisia, osa ei. Heille potilaiden manipulointiyritykset ovat peruskauraa. Se, että Tikkasen tiedetään tehneen 13 v sitten mielentilatutkimuksia saa hoitajat ihan täysin varmasti suhtautumaan suuremmalla epäluulolla mahdollisiin manipulointiyrityksiin.

Lisäksi mielestäni kukaan meistä ei voi olettaa nyt saatujen tietojen perusteella, että Tikkanen on ollut syyntakeinen tekoa tehdessään. Kukaan meistä jotka emme ole nähneet häntä sairaalassa teon jälkeen emme tiedä miten hän selittää tekoaan itselleen ja muille. Emme edes tiedä varmuudella tehdäänkö hänelle mielentilatutkimusta, vaikka itse olen valmis veikkaamaan sen puolesta.
Avatar
Tabula Rasa
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

Miki77 kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 9:16 pm Voi olla myös että lekuri halusi jäädä kiinni. Tästä tuli mieleen eräs nuoruudesta tuttu tyyppi joka rapakuntoisena ihan väkisin hakeutui tappeluun kovanyrkkisiksi tiedettyjen kanssa vaikka turpaansaanti oli 100% varmalla pohjalla. Uskokaa tai älkää, näin tyypin hihkuvan naurusta samalla kun sai pataansa.

Lekurikin oli suorastaan hyväntuulinen äheltäessään ruumista takakonttiin, ikään kuin naapurin/silminnäkijän ilmaantuminen paikalle olisi ollut suorastaan tervetullut tapahtuma. Sama voisi koskea myös altaaseen ajoa, ehkä ymmärsi epäilysten heräävän ja sai siitä jonkinlaista nautintoa.

Vaikea sanoa onko tässä kyse siitä mutta jotkut ihmiset tuntuvat nauttivan kusessa olemisesta jollain tapaa.
Mitähän olisi murhaajapsykologi miettinyt, jos kaupassakävijä naapuri olisi hyväntahtoisuudessaan tarjonnut apua. "Kuule, ootas, niin laitan nämä minun ostoskassit tuohon rapun puolelle ja tuun jeesaa, niin saat mattosi peräkonttiin. PItäähän sitä naapuria avittaa joulusiivouksessa. Vietkö nämä johonkin kierrätyskeskukseen, vaiko jollekin kaatopaikalle? Mulla oisi tuolla sisällä yksi vanha senkki, joka joutaisi kierrätykseen. Kerkeisitkö sen verren vartoo, että haen sen tuolta ylhäältä? Autan sinua tämän kuorman lastaamisessa mielelläni. Senverran kauan olen tuota senkkiä ollut kierrätykseen viemässä ja Fidakaan ei hae ."

Oisinpa saanut olla kärpäsenä katossa.
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2445
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Carelin kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 4:43 pm Mikäli tämä herra olisi pahasti pershäiriöinen, niin tuskin olisi psykiatri.
Miten päädyit moiseen johtopäätökseen?
Eivät nämä sulje toisiaan pois. Eriasteisesti persoonallisuushäiriöisiä on työelämässä paljon. Tietyille aloille heitä suorastaan kasaantuu. Tutkimuksissa on huomattu että psykopaatteja on enemmän kirurgeissa, johtotehtävissä ja politiikassa.
Monet kyseisistä häiriöistä, vaikkapa narsismi, eväti sillä tavoin vaikuta henkilön toimintakykyyn, etteikö hän selviäisi opinnoista ja etenisi urallaan.. narsistiset piirteet itse asiassa jopa auttavat siinä.
Osa yrityksissä on ryhtynyt tekemään työnhakijoille testejä, jotta välttyisivät narsistin palkkaamisesta. Sellainen henkilö sotkee aika pian työilmapiirin ja heikentää tuottavuutta. Monenkaan alan opinnoissa sen sijaan mitään seulontaa ei ole. Eikös se Muuramen pedofiili/insesti-isäkin ollut vapautumisen jälkeen opiskelemassa sosiologiaa? Hänkin voi hyvinkin onnistua luikertelemaan töihin jonnekin, jossa on lasten kanssa tekemisissä, kun on nimensäkin vaihtanut. Eipä kai haluamansa alan opiekelemista voi kovin helposti kukaan estää.
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, Ti Joulu 20, 2022 7:31 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
rumilus
Martin Riggs
Viestit: 616
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja rumilus »

GameOver kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 7:15 pm
Priita kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 6:56 pm Avioehdosta:

Pelkkä avioehdon olemassaolo ei vielä takaa, etteikö surmaaja voisi periä puolisoaan rintaperillisten ohella: sen voi nimittäin laatia koskemaan vain avioerotilannetta, ei kuolemaan päättyvää avioliittoa.

Harva kai tohtii laatia ehtoon pykälän, ettei sovelleta henkirikoksen sattuessa.
Ei siihen mitään erillistä ehtoa tarvita henkirikoksesta, koska rikoslain nojalla jo rikoksesta ei voi hyötyä. Eli henkirikoksesta tuomittu ei joka tapauksessa tule saamaan mitään.
Tosin "tuomittu" tarkoittaa sitä, että oden todettu syyntekeelliseksi. Siitä on ennakkotapauksiakin, että tappaja voi periä, jos on jätetty tuomitsematta syyntakeettomana.
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1839
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Utelo kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 7:15 pm
Joosua kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 6:53 pm
Olisi tietenkin hienoa jos kaikki, tai edes pääosa lääketieteellisistä diagnooseista olisi tarkkoja ja oikeita. Mutta koska paljon yksinkertaisemmissakin tutkimuksissa kämmätään yllättävän paljon, on ainakin minun vaikeaa uskoa että mielentilatutkimus olisi jotenkin kaikkivoipa. Ja kun tiedetään että kaikessa minkä ihminen on tehnyt, on mahdollista huijata, manipuloida, vetää välistä tai jotenkin kusettaa niin minusta ei oikein voi ajatella että mielentilatutkimus olisi joku täydellinen menetelmä.
Se on totta, että diagnooseissa voi tapahtua virheitä, varsinkin silloin kun ne ovat yhden lääkärin varassa.

Mielentilatutkimuksia tekee iso joukko ihmisiä, joista yksi tärkeä ryhmä on hoitajat, jotka tarkkailevat tutkittuja aamusta iltaan ja välillä yölläkin erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Ja heitäkin on useampia. Oikeuspsykiatrisella osastolla työskentelevät hoitajat ovat nähneet parhaimmillaan satoja tappajia ja murhaajia, joista osa on ollut syyntakeisia, osa ei. Heille potilaiden manipulointiyritykset ovat peruskauraa. Se, että Tikkasen tiedetään tehneen 13 v sitten mielentilatutkimuksia saa hoitajat ihan täysin varmasti suhtautumaan suuremmalla epäluulolla mahdollisiin manipulointiyrityksiin.

Lisäksi mielestäni kukaan meistä ei voi olettaa nyt saatujen tietojen perusteella, että Tikkanen on ollut syyntakeinen tekoa tehdessään. Kukaan meistä jotka emme ole nähneet häntä sairaalassa teon jälkeen emme tiedä miten hän selittää tekoaan itselleen ja muille. Emme edes tiedä varmuudella tehdäänkö hänelle mielentilatutkimusta, vaikka itse olen valmis veikkaamaan sen puolesta.
Minä voisin veikata, ettei välttämättä tehdä mielentilatutkumusta ja jos tehdään, niin syy ei ole se, että kyseessä on psykiatri. Monella tässä keskustelussa ajatus tuntuu kulkevan sitä rajaa, että koska epäilty on psykiatri, pitää tehdä mielentilatutkimus. Minusta tässä on tapahtunut vahingossa tapahtunut tappo vailla minkäänlaista halua surmata uhria.
Viimeksi muokannut Haarahaukka, Ti Joulu 20, 2022 7:40 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Buy the ticket, take the ride!
rahima
Hetty Wainthropp
Viestit: 479
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja rahima »

Olipa ainakin mulle yllätys, että tekijä on Aurorassa. Ollut pitkään edeltävästi sairauslomalla. Voihan kyseessä olla myös prosessisairaus kuten skitsofrenia.Tai vaikka psykopatian ja psykoosin yhdistelmä, mikä on tosi kammottava tilanne jos kohdalle sattuu.Voisko näytellä hullua eli psykoottista ja sitten nopeasti parantua niin käytännössä ei joutuisi kovinkaan pitkäksi aikaa tilille teostaan. Mielisairauden näytteleminen ei muuten onnistu, sitä on joskus tosin harvoin yritetty.Muistan sen Kajaanin naispsykiatrin, joka tappoi tai yritti tappaa jonkun.Tästä jo useita vuosia. Silloin ihmettelin, että miten pääsi kuin koira veräjästä..
Saaris
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Saaris »

Ihan kauhistuttaa ajatella että vielä viikko sitten tällä oli arvostettu titteli ja työ, sympaattinen vaimo, omaisuutta, upea arvoasunto, lapset, perhe, ystävät, juhlat tulossa... ja nyt tuo kaikki: GONE.'

Että miten voikaan ihminen pilata elämänsä äkkiarvaamatta - uhrin ja muiden läheisten elämästä puhumattakaan.
Doris Watson
Poliisikoira Rex
Viestit: 281
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2022 12:43 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Doris Watson »

Kalinka Holmes kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 3:46 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 3:39 pm
njfshlö kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 3:30 pm Kummalliselta kyllä kuulostaa. Itse olen lukuisia kertoja psykiatreilla käynyt, eivätkä he koskaan ole sanallakaan itsestään puhuneet. Joten tosiaan aika epätavallinen työskentelytapa ollut hänellä.
Kummalliselta tosiaan mutta ei mitenkään tavatonta noissa piireissä. Itse tiedän lekurin joka puhui lakkaamatta pavlovin koirista, kunnes joutui pitkälle saikulle. Kyseessä suuren sairaalan johtavassa asemassa ollut psykiatri, myös hänkin. Tuota vasten nojaten, en ole yllättynyt siitä että kyseessä on saman koulukunnan erikoismies.
Kun olen omia lapsia/nuoria käyttänyt lääkärissä (korvia, nilkkaa jne) on ollut melkein enemmän sääntö kuin poikkeus, että lääkärit höpöttelevät nuorelle asiakkaalle kaikenlaista ilmeisesti tarkoituksena rentouttaa ja luoda jonkinlainen "kiva lääkäri" kontaktisuhde. Jotkut kertoilevat omasta nuoruudestaan, kuka mitäkin.
Eri asia kun hoidetaan nilkan nyrjähdystä. Psykiatrin ja terapeutin ammattitaitoon kuuluu etteivät höpöttele omia asioitaan vaan pysyvät neutraaleina. Oiskohan burn-outin oireita tuokin höpöttely. Kontrolli pettänyt tuossakin.
ChingShih
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Ke Syys 07, 2022 6:38 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja ChingShih »

Mikisu kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 6:38 pm
Se, mikä tekijän psykologiassa minua ihmetyttää on, että hän on itse halunnut erota kumppanistaan, lastensa äidistä. Tikkanen ei vaikuta varsinaiselta alfalta, jolla olisi jo uusi katsottuna ja odottamassa, vaan pikemminkin ressukalta, joka jäisi epätoivoisesti roikkumaan naisessa, jos tämä haluaisi erota. Juuri sellaiselta mieheltä, joka kuvittelee tunteiden olevan molemminpuolisia, koska itse tuntee voimakkaasti, ja on varsinainen riesa naisille.

Ex-vaimo ei lausunnossaan iltaskeidalle maininnut Tikkasen olleen mitenkään hankala kumppani, ainoastaan että eroproseduurissa alkoi häntä diagnostisoimaan ja heittäytyi hankalaksi. Se lienee tavallista eroprosessissa.
Aiemmin täällä joku jo kirjoittikin, että epävakaa henkilö voi pelätä hylätyksi tulemista niin paljon, että jättää mieluummin itse, kuin joutuu jätetyksi, koska hänen päässään niin tulee kuitenkin käymään. Samalla epävakaa voi toivoa, että kumppani alkaisi anella ”älä jätä”, joten hän saisi taas tuntea itsensä hyväksi ja halutuksi.

Tämäntyylisen henkilön eroilmoitukset tulevat kumppanille usein aidosti puskista ja niihin voi liittyä muita suhteeseen liittymättömiä murheita ja suunnitelmia laittaa elämää uusiksi, esim. henkilö kokee että kaikki on aunuksesta, joten mökki pitää myydä, heti huomenna irtisaudun töistä ja koiran annan pois.
Nämä ihmiset ovat usein myös impulsiivisia, eli eroilmoituksia tulee suhteen aikana usein ja kaikessa muussakin mielialat ja -piteet vaihtelevat. Parin päivän päästä kelkka onkin täysin kääntynyt. Enää ei halua erota, mökille on tehty uusi remonttisuunnitelma piirustuksineen, töistä ei todellakaan irtisanoudu ja netistä on jo etsittynä kasvattaja, jolta aikoo hankkia toisen koiran. Elämä jatkuu hänen puoleltaan eroaikeiden osalta kuin mitään keskustelua ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Tällaisen ihmisen kanssa kumppani väsyy ja lopulta ottaa toisen eroaikeet tosissaan, koska itsekin alkaa haluta sitä.
Ehkä tekijän ensimmäisessä liitossa on käynyt näin. Hankalaksi heittäytyminen huoltajuusasiassa kertoisi harmituksesta; nyt ei enää aneltu takaisin ja hänet on hylätty, täytyy siis yrittää kostaa.

Ulkomuodosta on hankala päätellä onko uusi nainen ollut kierroksessa ja odottamassa. Jos on boheemi ja supliikki tyyppi, niin ressukankin näköinen voi siinä hyvin onnistua. Hylkäämistä pelkäävälle sellainen varmistelu voisi sopiakin.

Ex-vaimo ei ehkä ole halunnut kommentoida iltapaskoille paljoakaan suhteen ajasta ja haluaa pysyä poissa julkisuudesta ihan lastenkin takia, vielä ei ole näkynyt otsikkoa ”Nyt puhuu ex-vaimo”.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1143
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Saaris kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 7:39 pm Ihan kauhistuttaa ajatella että vielä viikko sitten tällä oli arvostettu titteli ja työ, sympaattinen vaimo, omaisuutta, upea arvoasunto, lapset, perhe, ystävät, juhlat tulossa... ja nyt tuo kaikki: GONE.'

Että miten voikaan ihminen pilata elämänsä äkkiarvaamatta - uhrin ja muiden läheisten elämästä puhumattakaan.
Veikkaan, että tekijälle ei käynyt noin. Ei pilannut elämäänsä äkkiarvaamatta.

Luettelemillasi asioilla tuskin oli hänelle merkitystä ainakaan niin että olisi saanut niistä sen mitä haluaa, tai sitten koki jo menettäneensä ne. Ulkopuoliset saattoivat ihastella toki.

Eiköhän henkirikokseen johtaneet tapahtumat ole alkaneet jo kauan sitten.
Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

Ihan hyvin tämä voi olla "tavallinen", päihtyneenä äkkipikaistuksissa tehty tappo. Sellainen joita tapahtuu suht usein. Huvittavaa miten erityisenä tätä pidetään sen takia että epäilty on lääkäri ja varallisuutta ilmeisesti on.

Millä perusteella tätä oletettua tekijää myös pidetään erityisen älykkäänä? Koulutuksen takia? Kuka tahansa voi lukea itsensä miksi haluaa, jos tosiaan halua ja kunnianhimoa löytyy. Toiset haluavat lääkäreiksi, toiset taas esimerkiksi sihteereiksi tai sairaanhoitajiksi. Ei kaikilla ole kunnianhimoa tai halua kouluttautua mahdollisimman korkealle. Jos olisi niin sen kun kouluttautuu.
Tämän näkee jo alakoulussa: toisille lapsille hyvät numerot ovat tärkeitä ja he tekevät töitä niiden eteen. Toisille taas kelpaavat huonommatkin numerot eivätkä he pidä tärkeänä huippuarvosanojen saamista.

Ei tämä lääkäri ole sen kummempi kuin puolisonsa kännissä puukottanut rekkakuski-Reino. Naurettavaa lukea maallikoiden (tai miksei ammattilaistenkin) psykoanalyysejä joita ilmaantuu sen takia kun perheellä on varallisuutta. Perustapoksi (tai murhaksi) tämä paljastuu ilman sen kummempia juonia.
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.
nevusneither
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 4:13 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja nevusneither »

Saaris kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 5:35 pm Jotenkin toivon ettei hän olisi Valkoisen raivon Lauri. Tuo "Lauri" kuitenkin yritti niin kovasti pitää raivon tunteita kurissa, että olisi kurjaa jos lopulta olisi käynyt näin.
Ei ole. Kannatta katsoa tuo elokuva. Elokuvan alussa on teksti: "Elokuvan päähenkilö on todellinen henkilö ja elokuvassa kuultava ääni on hänen omansa" ja kertojana on huomattavasti vanhempi mies kuin epäilty.
Vastaa Viestiin