Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa 14.4.2023 - lähes 11 vuoden tuomio taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Korvinkuulija
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Marras 24, 2022 4:16 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Korvinkuulija »

Camelot kirjoitti: La Huhti 22, 2023 11:30 am
Rutisija kirjoitti: La Huhti 22, 2023 12:13 am Tunnen Amandan yläasteelta.

Toki ei tullut yllätyksenä, oli nimittäin jo 12-13 vuotiana sellainen bileprinsessa ja oman elämänsä Paris Hilton, että koulun käytävillä kyllä kauhistutti meitä hiljaisempia nuoria. Kovaa on siis mennyt jo silloin.
Muistelet yläasteelta...aika moni nuori siihen aikaan bilettää eikä se nyt ole mitenkään harvinaista juoda siideriä tupakkaakin saattavat vedellä.
Toiset ovat kovaäänisempiä toiset hissukoita 12-13-vuotiaat käyvät ala-astetta. Välissä ihmisen ikä niin mikähän se sun ongelma on?
Tahallaan väärin ymmärtäminen on hieno laji.

Kyllä meidän koulussa oli tuossa ikähaarukassa jo hyvin havaittavissa, että kenellä menee lujaa ja kenellä ei.
Tänä päivänä kun katselee, että missä nämä nuoret bailaajat menee, niin on helppo todeta että ne merkit oli kaikkien nähtävissä jo sillon aikanaan.

Tietenkään kaikista nuorena sekoilevista ei tule sekakäyttäjiä, mutta kyllä se melko iso prosentti on joille näin käy. Sitten kun sekoituksessa on vielä mukana isukin rahat ja hyeenat ympärillä, niin on tossa hyvät ainekset melkoiseen katastrofiin.

Toivottavasti Amandan kohdalla tässä oli nyt se lopullinen pohjakosketus ja hän ymmärtäisi korjata sen mitä vielä korjattavissa on. Hänelle on kuitenkin suotu tähän elämään hieman paremmat lähtökohdat kuin monelle muulle.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1850
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Korvinkuulija, älä välitä.
Täällä huudetaan faktan perään ja kun sitä tarjoat, alkaa jumalaton dissaus. Normi meininki.

Mä ymmärrän sun pointin täysin.
Ja varmasti tuolla menneisyydellä on oma osansa nykypäivään.

Ja sitten aiheeseen: jos AK on suunnitellut sukunsa firman kautta jotain lääkekannabiskuvioita, olisi ehkä kannattanut ottaa asia yhtiön hallituksessa puheeksi, eikä alkaa huseerata piripäissään itse.
Turha tässä nyt on yrittää kaunistella sekakäyttäjän toimia. Alamäkeä on ollut jo riittävän pitkään. Varmasti tämä avioliitto ja ao sotku oli enää se kuuluisa piste iin päälle.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Lunaliina kirjoitti: Pe Huhti 21, 2023 7:46 pm Luulen että uhrin nimikirjaimet (tiedän että rakastatte tätä kirjainpeliä :lol: :lol: ) on K.K. Synttärit tänään 🧐
Lunaliina kirjoitti: Pe Huhti 21, 2023 8:15 pm Lisätään nyt vielä että tämän K.K:n vaimo on Amandan fb;kavereissa. Itse K.K:ta en löytänyt facesta.
Onhan uhrin nimi täällä jo kertaalleen mainittu, sivu 27, mutta kertauksena:
Iina Kaasinen on siellä ja kertoo olevansa leski ja miehensä on/oli Kalle Laukkanen

KK = KL. Nykyään.

kaasiskan_fb.jpg
kaasiskan_fb.jpg (53.96 KiB) Katsottu 12508 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Ultimaratio kirjoitti: La Huhti 22, 2023 3:16 pm

Näin ei ole kuitenkaan koskaan käynyt Suomen historiassa? :lol: (Kortekallio, Ranta-aho etc..)
No, Ranta-Aholla ei sitä rahaa tainnut oikeasti enää olla. Ehkäpä siksi aloitti tuon onnettoman bisneksensä
Voi voi, kun päättyi elämän koi
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1981
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Doctor Lecter kirjoitti: La Huhti 22, 2023 7:42 pm
Lunaliina kirjoitti: Pe Huhti 21, 2023 7:46 pm Luulen että uhrin nimikirjaimet (tiedän että rakastatte tätä kirjainpeliä :lol: :lol: ) on K.K. Synttärit tänään 🧐
Lunaliina kirjoitti: Pe Huhti 21, 2023 8:15 pm Lisätään nyt vielä että tämän K.K:n vaimo on Amandan fb;kavereissa. Itse K.K:ta en löytänyt facesta.
Onhan uhrin nimi täällä jo kertaalleen mainittu, sivu 27, mutta kertauksena:
Iina Kaasinen on siellä ja kertoo olevansa leski ja miehensä on/oli Kalle Laukkanen

KK = KL. Nykyään.


kaasiskan_fb.jpg
Hyi hitto... Eipä yllättänyt. :oops:
Downshifting
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: La Loka 07, 2017 12:02 am

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Downshifting »

En voi kuin ihmetellä tätä mediaryöpytystä tämän casen osalta. Olen käynyt saman Kauppakorkeakoulun kuin Amanda, aiemmin vain. Nämä oletukset, että valmistuminen arvostetusta yliopistosta tai varakas suku tekee jotenkin autaaksi, on haitallista, sillä eihän nämä asiat millään tavalla poissulje vakavia päihde-/mielenterveysongelmia vaan päinvastoin nostavat kynnystä hakea apua kun tarve on. Kaippiksen piiireissä huumeet ovat hyvinkin yleisiä ja rahaa niihin riittää osalla porukkaa, ja sama peli jatkuu töihin mennessä. Kenelle tämä tuli yllätyksenä? Harmi, että Amanda ei pystynyt hallitsemaan käyttöään.
Roikki
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2023 2:26 am

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Roikki »

Vanha sanonta homon kosto ei mätäne jokainen saa ja jokaiselle annetaan .ku pelaat pitää muistaa ennen pitkääm tulloo tappio ..varmasti pure tai niele jos pelllaa ni velat Lon hoidettava .noissa piireissä ei muuten selevii
.
JokuVuan
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: To Touko 06, 2021 10:13 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja JokuVuan »

PeeAa kirjoitti: Pe Huhti 21, 2023 10:36 pm Jotain suuntaa siihenkin tuo toki antaa, mutta millään keinoin kukaan yrityksen ulkopuolinen ei voi laskea sitä, minkä verran joku yksittäinen osakas on netonnut luopuessaan osakkuudestaan.
Suomessahan verotiedot ovat julkisia, mikäli on yli 100 000€ netonnut näkyy se verotiedoista pääomatulona. Jos hänet ostettiin viime vuonna ulos pitäisi hänen nimensä esiintyä tänä vuonna täällä (2021 verotiedot näkyvissä nyt) https://www.iltalehti.fi/verokone

Eli kyllä ei voida laskea tänään mutta n. Puolen vuoden päästä voidaan kun tiedetään hänen omistusosuutensa sekä summa minkä netonnut voidaan laskea yhden osakkeen hinta tästä kaupasta mikäli on saanut yli 100 000€ ja selkeästi tuo 100k€ raja menee rikki hänellä
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8186
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Lehtisaaren henkirikoksen 6 erikoista yksityiskohtaa

1. Kuka ilmoitti henkirikoksesta?
Poliisi sai tiedon epäillystä henkirikoksesta sunnuntaina 16. huhtikuuta. Tuona iltana poliisi meni asunnolle järeästi varustautuneena.
Paikalla oli kymmenkunta poliisiautoa. Poliisit liikkuivat aseiden ja kilpien kanssa. Alueella liikkui myös karhuryhmän väkeä.
Epäselvää kuitenkin on, kuka poliisille ilmoitti henkirikoksesta. Tutkinnanjohtajaa sijaistava rikoskomisario Jukka Larkio vahvistaa IS:lle, että ilmoitus henkirikoksesta tuli asunnosta, jossa teon epäillään tapahtuneen.

2. Outo hiippari asunnolla
Seuraavana päivänä maanantaina 17. huhtikuuta Lehtisaaren asunnolla oli jälleen poliisioperaatio. Pihaan oli ilmestynyt erään tunnetun kehonrakentajan auto.
Operaation syyksi paljastui se, että ulkopuolinen mies oli mennyt poliisin eristämän alueen sisäpuolelle.
Poliisi otti miehen kiinni ja kertoi myöhemmin epäilevänsä tätä huumausainerikoksesta. Miehen henkilöllisyys ei ole tiedossa, mutta kiinniotettu ei ole ainakaan edellä mainittu kehonrakentaja, jonka omistamaa autoa poliisi tapahtumapaikalla tutki.
Tiedossa ei ole, mitä hiippari asunnolta haki.

3. Tutkintanimikkeen muutos
Maanantaina 17. huhtikuuta poliisi myös kertoi tutkivansa tapausta murhana, mutta pari päivää myöhemmin vangitsemisvaatimuksessa nimike olikin muuttunut lievemmäksi eli tapoksi.
Tutkinnan tässä vaiheessa sillä ei ole poliisille suurta käytännön merkitystä, ovatko epäillyt vangittuina taposta vai murhasta. On mahdollista, että nimike muuttuu vielä takaisin murhaksi tutkinnan edetessä.

4. Missä uhrin ruumista pidettiin?
Poliisin mukaan henkirikos tapahtui jo monta päivää ennen kuin poliisi sai siitä tiedon. Larkion mukaan poliisin tämänhetkinen käsitys on, että teko tapahtui jo viime viikon torstaina. IS:n tietojen mukaan uhria on ammuttu.
Poliisi ei ole kommentoinut tekotapaa tai sitä, mistä ruumis tarkalleen ottaen löytyi ja missä sitä oli pidetty. Varmuudella tiedetään, että poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen asunnossa.

5. Uhrin ja epäiltyjen yhteys
Myös epäiltyjen ja uhrin välinen yhteys on edelleen epäselvä.
IS:n tietojen mukaan uhrilla oli aiempaa huumausainerikostaustaa. Taposta epäilty mies on puolestaan aiemmin saanut tuomion velanperintään liittyvästä törkeän ryöstön yrityksestä.

6. Mikä on naisen osuus asiaan?
Torstain vangitsemisistunnossa miesepäilty vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta. Hänen vangitsemiskäsittelynsä kesti vain noin viisi minuuttia.
Näin nopeasta käsittelystä voi päätellä, ettei mies ole todennäköisesti ainakaan vastustanut vangitsemista. On mahdollista, että mies on myös ainakin jossain määrin myöntänyt osallisuutensa uhrin kuolemaan.
Nainen sen sijaan vangittiin ainoastaan lievemmällä syytä epäillä -perusteella, mikä tarkoittaa sitä, että poliisin on viikon kuluessa löydettävä hänen syyllisyydestään lisää näyttöä, tai muussa tapauksessa nainen on vapautettava.
Nyt poliisi epäilee, että nainen olisi syyllistynyt tappoon miehensä kanssa yhdessä. Näyttö naisen osallisuudesta on kuitenkin ainakin käräjäoikeuden mielestä vielä toistaiseksi hatara.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009534967.html
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Rutisija kirjoitti: La Huhti 22, 2023 12:35 am Jos 12 vuotiaana juo moneen kertaan siiderikännit ja polttaa tupakkaa, niin silloin menee kaksitoistavuotiaaksi kovaa. Se on ainakin omasta mielestäni "hurjaa bilettämistä" kun suurin osa vielä leikki barbeilla. Pyöri silloin lukiolaispoikien kanssa.

Se, että valmistuu hyvistä kouluista ei tarkoita, ettei ole ongelmia. Rikas perhe ei myöskään ole automaattisesti hyvä perhe, rahalla saa paljon anteeksi. Se, että on elänyt perhe-elämää, ei myöskään merkkaa mitään - kuten lopputuloksesta huomaa.
Hyvästä koulusta valmistuminen on enemmän sääntö kuin poikkeus varakkailla perheillä. Sitä on helppo valmistua ajoissa, kun rahasta ei tarvitse huolehtia ollenkaan vaan riittää, että keskittyy 5pv:nä viikossa koulunkäyntiin.

Sitä valmistumista vähemmän rikkailla hidastaa se, että voi olla tilanne missä käydään koulussa ja työssä suunnilleen yhtä usein viikossa. Koulunkäynti väistämättä kärsii.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6563
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Outo hiippari asunnolla, kiinni otettu mutta nimeä, henkilöllisyys ei tiedossa? Mies vailla menneisyyttä.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3279
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Ghost hunting kirjoitti: Su Huhti 23, 2023 1:39 pm Outo hiippari asunnolla, kiinni otettu mutta nimeä, henkilöllisyys ei tiedossa? Mies vailla menneisyyttä.
Eiköhän ne poliisit ole löytäneet tälle(kin) oudolle hiipparille henkilöllisyyden.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

Punatulkku kirjoitti: La Huhti 22, 2023 6:20 am Onko kellään tietoa kenen tämä x5 oli ? Kuka oli tämä "tunnettu kehonrakentaja" ?
selviskö tämä milloinkaan? joku horkkaäijä oli umpitunnellissa sönkännyt että pedofiliastakain tuomittu entinen lakimiesbodari Oulusta suosinut aina x5:sta.. eli ei vahvistusta pelkkä huhu tällå kertaa :lol:
Kosti
Hetty Wainthropp
Viestit: 482
Liittynyt: Pe Huhti 21, 2023 3:04 am

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Kosti »

Silleen jännää, jos tosiaan vainaja ollut asunnossa useamman vuorokauden, mutta ehkä joku mätänevä ruumis jossain eteisessä ei nyt silleen hirveesti kaikkia häiritse. Mitä niihin kalmoihin ensimmäisenä ilmestyy suhteellisen nopeastikin, toukkia ja vähän myöhemmin koppakuoriaisia ja näin pois päin? Vähän spedeä kehiin niin tuollainenhan tuntuu kenties suorastaan huikealta sisustusartikkelilta. No, jäämme seuraamaan tilanteiden kehittymistä, onneksi tapauksen vainaja pääsee kunnolliseen lepohon. Nyt jääkaapille, palaillaan.
Eih bennek, eih blavek
Emelie DeWitt
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Tammi 21, 2021 4:11 am

Re: Henkirikos Helsingin Lehtisaaressa - tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Emelie DeWitt »

pikilattia kirjoitti: Su Huhti 23, 2023 7:31 pm
Punatulkku kirjoitti: La Huhti 22, 2023 6:20 am Onko kellään tietoa kenen tämä x5 oli ? Kuka oli tämä "tunnettu kehonrakentaja" ?
selviskö tämä milloinkaan? joku horkkaäijä oli umpitunnellissa sönkännyt että pedofiliastakain tuomittu entinen lakimiesbodari Oulusta suosinut aina x5:sta.. eli ei vahvistusta pelkkä huhu tällå kertaa :lol:
Tääl vai laudalla oli joku nimi jo useampi päivä sitten, ja joku oli vastannut että väärin henkilö x on Oulussa
Vastaa Viestiin