Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

kerroush kirjoitti:Kertokaas nyt ihan oikeesti!

Miten neljäseiskan jalka mahtuu 41 kenkään?

Mutta kolmeysin jalka ei?
Ei mitenkään! Ei tiedetä varmuudella mikä oli Huppumiehen kengän numero. JJ oli arvioinut 42-44. Vaasan hovioikeus oli arvioinut suuremmaksi kuin Jukka Lahden kengän numero. Itse arvioin 43-44, sillä minulla kengän pohja on tuota samaa kokoa, kenkäni ovat pääasiassa kokoa 43, vain yhdet ovat kokoa 44. Lue alla oleva! Etenkin "kerroush".
----------------------------------------------------------------
Veriset kengän jäljet

Kannattaa lukea tarkasti alla oleva Vaasan hovioikeuden päätöksestä lainattu kohta koskien löydettyjä kengän verijälkiä. Näitä jälkiä on löydetty runsaasti, vaikka nimimerkki AWA:n mielestä vain yksi epämääräinen jälki, joka olisi tehty lavastukseksi. Oikean kengän jälkiä on enemmän - oikea kengän pohja on ollut verisempi. Löytyy myös vasemman kengän pohjan jälkiä. Ajatelkaapa kuinka työlästä olisi tehdä tämä sama lavastuksena. Kannattaa huomata, että verisiä kengänjälkiä ei ole olohuoneessa, keittiössä tai takkahuoneessa. Ei verisiä kengänjälkiä, eikä verisiä paljaan jalkapohjan jälkiä. Niitä on vain takkahuoneessa ja terassilla. Eli siellä missä huppumies on liikkunut. Tämä viittaa siihen, että AA ei ole liikkunut verisin jaloin takkahuoneessa - verijälkiä olisi ilmaantunut myös olohuoneeseen, keittiöön ja pesuhuoneeseen. Vaasan hovioikeus toteaa, että nämä kokonaiset veriset kengänpohjan jäljet viittaavat suurempiin kenkiin kuin mitä Jukka Lahden kengän numero on. Se on ollut hovioikeuden mukaan 41. Tutkinnan johtajana alussa toiminut JJ on arvioinut verijäljen kengän numeroksi 42-44. Hovioikeus on lisäksi todennut, että varmaa tarkkaa kengän numeroa ei voida kengän pohjan jäljen perusteella sanoa. Tuo kengän numero on mahdollisesti näiden tietojen perusteella esim. 43, joka arvio on todennäköisesti lähellä totuutta. Siis yleisesti ottaen hyvin keskikokoinen miehen kengän numero joka tapauksessa. Se ei kerro suoraan kuka on se oikea tekijä, mutta vihjaa, että jäljen jättänyt jälki ei ole JL:n kengistä. Eikä talosta ole löytynyt jäljen pohjakuvioon sopivaa kenkää etsinnöistä huolimatta. Tämä jälkimmäinen tieto on faktaa. Tämä kengän koko saattaa vihjata, että myös tekijä on keskikokoinen, mutta aivan varmaa se ei ole, sillä pituuden ja kengän numeron suhde ei ole aivan suoraviivainen, vaan päälinjasta on poikkeuksia.
-----------------------------------------------


" ..... Teko on ollut hyvin verinen ja veriroiskeita on lentänyt laajalti vaatekaapin päädyn ja pesuhuoneen oven alueen lisäksi myös matalalla lähellä lattian rajaa istumapenkin päätyyn ja sen välittömässä läheisyydessä lattialla olleiden esineiden päälle eli siten myös tekijään päin. Sen sijaan sängyssä ei ole nähtävissä selviä päähän kohdistettuihin lyönteihin liittyviä veriroiskeita. MT:nkin kertomalla tavalla myös tekijä on teon yhteydessä vereentynyt lyöntien aiheuttamista veriroiskeista, joihin liittyvien veripisaroiden kokoluokka on ollut yhdestä neljään millimetriä (ns. keskinkertaisen nopeuden aiheuttamat veriroiskeet; kirjallinen todiste nro 9, s. 4). Korkeimmillaan veriroiskeita on lentänyt yli metrin korkeuteen, kuten pesuhuoneen ovesta tehtyjen havaintojen perusteella on edellä jo todettu.

Erityisesti verisistä kengänjäljistä ja tippuverijäljistä

182. Veristen, pohjakuvioinniltaan yhtenevien kengänjälkien osalta on todettavissa seuraavaa. Takkahuoneen lattialla olleet osittaiset ja kokonaiset kengänjäljet ovat pääosin peräisin oikean jalan jalkineesta siltä osin kuin ne ovat tunnistettavissa valokuvista. Sängynjalan ja verisen halon viereisellä alueella on myös ainakin kaksi osittaista veristä kengänjälkeä, jotka voisivat olla vasemman jalan jalkineen jättämiä. Kengänjälkiin viittaavaa kuviointia on jossain määrin erotettavissa oletetulla kamppailualueella Jukka Lahden ruumiin vasemmalla puolella. Jukka Lahden vasemman käden alla on osittainen kengän kantaosan jälki, joka on ensipartion kuvissa peittyneenä peiton alle. Tämä osittainen kengänjälki voi viitata siihen, että tekijä on ennen kuin Jukka Lahti on päätynyt lattialle seissyt tässä kohdin rintamasuunta kohti olohuoneen oviaukkoa. Kokonaisia tai osittaisia verisiä kengänjälkiä on nähtävissä takkahuoneen lattialla erityisesti alueella, joka jää Jukka Lahden ruumiin ja rikotun ikkunan väliin. Osan jäljistä kulkusuunta on kohti ruumista, osan kohti terassin oven rikottua ikkunaa ja ovea tai olohuoneen oviaukkoa. Arkun läheisyydessä on useita osittaisia verisiä kengänjälkiä, myös lasinpalojen päällä. MM:n kertomuksen mukaan kaikki hänen paikan päällä havaitsemansa osittaiset veriset kengänjäljet ja muut veriset tahrajäljet takkahuoneen lattialla eivät näy selvästi salamavalolla otetuissa valokuvissa. Myös JJ on kertonut, että takkahuoneessa oli ollut paljon verisiä kengänjälkiä.

183. Verrattaessa takkahuoneen kengänjälkien verimäärää ja veren sävyä jäljet näyttävät yhteensopivilta sen tahriintuneen veren kanssa, jota on ollut oletetulla kamppailualueella ohuesti. Terassilla havaittujen veristen kengän osajälkien sijainti ja laatu eivät ole ristiriidassa myöskään sisällä olevien veristen kengänjälkien kanssa, kun otetaan huomioon se, että ikkunan vieressä arkun päällä olleissa housuissa on havaittu verinen kengän osajälki. MM:n mukaan nämä veriset kengänjäljet terassilla olivat vastanneet kuvioinniltaan takkahuoneen lattian verijälkiä. MM ei ollut havainnut verisiä kengänjälkiä terassilla, jotka olisivat voineet liittyä muuhun kuin tekijän poistumiseen.

184. Takkahuoneesta olohuoneeseen johtavalla reitillä on kaksi osittaista veristä kengänjälkeä ja olohuoneen lattialla yksi osittainen verinen kengänjälki. MM:n näkemyksen mukaan olohuoneen lattialla ollut osittainen verinen kengänjälki oli ollut jarrutusjälki. MM:n mukaan kengän kuvioinnin uriin jäänyt veri oli tekijän pysähtyessä irronnut ja jättänyt jäljen lattiaan. Ikkunan ja veitsen välisellä lattia-alueella on verisen kengän jättämäksi sopiva jälki, joka on osaksi rikkoutuneen lasin päällä. Irronneen hammassillan läheisyydessä on ilmeisesti verisen kengän osajälkiä, osittain myös lasinpalojen päällä.

185. Terassilta otetuissa valokuvissa ei ole havaittavissa kokonaisia kengänjälkiä. Terassilla oven edustan osittainen verinen kengänjälki on osaksi lasinsirpaleiden peittämä. Hieman etäämmällä on vasemmalle päin terassin ovesta suuntautunut, poistumiseen viittaava osittainen verinen kengänjälki. MM:n laatiman kuva- ja piirrosliitteen 9.12.2006 (kirjallinen todiste nro 5) kuvan 8 yhteyteen on kirjattu, että terassilla on ollut havaittavissa joitakin verisiä kengänjälkiä, jotka ovat johtaneet ulos terassilta vasemman puoleisen aukon kautta. Pihamaalla ei ole ollut jälkiä.

186. Terassilla ja terassin ovessa on yksittäisiä tippuverijälkiä. Terassilla on maassa kaksi sinistä lasten kurakinnasta, joiden päältä on taltioitu ruskeankirjavia tekokuituja, mutta ei verta. Anneli Auerin mukaan siniset kurakintaat ovat pudonneet oven eteen siirretyn tuolin päältä.

187. Rikotun ikkunan ja sängyn päädyn välissä on arkku, jonka päällä ja vieressä lattialla, ikkunan puolella, on vaatteita, kuten erityisesti ensipartion ottamista valokuvista voidaan havaita.

188. Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnon 24.5.2007 (kirjallinen todiste nro 36) mukaan suoritetussa visuaalisessa tutkimuksessa ei ole voitu luotettavasti selvittää, minkä kokoisen jalkineen verijälki on ollut sängyn päältä löydetyissä ruskeissa housuissa. Jäljen veri on sopinut Jukka Lahden DNA-tunnisteeseen (ks. keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunto 5.6.2007, kirjallinen todiste nro 38). MM on kertonut, että nämä housut olivat olleet rikotun ikkunan ja sängyn päädyssä olleen arkun välisellä lattia-alueella. MM:n mukaan housut olivat olleet päällimmäisenä arkun päällä olleessa vaatepinossa, joka oli pudonnut arkun päältä lattialle. Verinen, jalkineen päkiäosan jälki on edellä mainitun laboratoriolausunnon mukaan näyttänyt vastaavan paremmin kokonumeroiden 40 ja 42 kuin kokonumeroiden 43–45 vertailujälkiä. Poliisin teknisen rikostutkinnan ottamissa valokuvissa nähtävä oikean jalan kokonaisen kengänjäljen pituus takkahuoneen lattialla viittaa kuitenkin hovioikeuden arvion mukaan sen viereen asetetun mittanauhan perusteella siihen, että kyse on ainakin tältä osin ollut Jukka Lahdella riidattomasti käytössä ollutta kengänkokoa, 41, suuremman jalkineen jäljestä. Kengänjälki on pituudeltaan noin 30 senttimetriä (ks. kirjallinen todiste nro 92), mikä viittaa yleensä suurempiin kengännumeroihin kuin 41. JJ on todistajana kertonut päätyneensä siihen, että veriset kengänjäljet ovat jääneet jalkineesta, jonka koko on ollut 42–44.

189. Hovioikeus toteaa, että asiassa ei ole esitetty selvitystä veriset kengänjäljet jättäneiden jalkineiden tarkemmasta laadusta ja rakenteesta. Tästä syystä jalkineiden koon määritykseen liittyy epävarmuustekijöitä. Joka tapauksessa on jäänyt selvittämättä, että Jukka Lahdella olisi ollut näihin verisiin kengänjälkiin ja kurajälkeen pohjan kuvioinniltaan ja kooltaan sopivat jalkineet, joita Anneli Auer olisi voinut käyttää yöllä 1.12.2006 näiden jälkien lavastamiseen.

Terassin tuolissa ollut kurajälki

190. Terassilla rikotun oven edessä olleessa muovisessa tuolissa on poliisin teknisestä tutkinnasta laaditun pöytäkirjan 14.4.2010 mukaan todettu karkeakuvioisen jalkineen jättämä kurajälki, joka on viitannut siihen, että tekijä olisi käyttänyt tuolia astimena tunkeutuessaan ikkunasta sisään (kirjallinen todiste nro 92, s. 2). Sanottu kurajälki näkyy valokuvissa vain osittain. MM:n mukaan se on kuvioinniltaan vastannut rikospaikalla todettuja verisiä kengänjälkiä.

Olohuoneen, keittiön ja terassin puuttuvat verijäljet

191. Näkyvissä olevien veristen kengänjälkien lisäksi hovioikeus on kiinnittänyt huomiota myös siihen, mitä jälkiä valokuvissa ei ole nähtävissä. Jälkiä siitä, että Anneli Auer olisi liikkunut takkahuoneen vereentyneillä alueilla avojaloin, ei ole. Takkahuoneessa, olohuoneessa ja terassilla on vain yhden kenkäparin verisiä jälkiä, joiden lukumäärä, sijainti ja verimäärä huomioon ottaen on todennäköistä, että Jukka Lahden surmanneella henkilöllä on ollut nämä kengät jalassaan tekohetkellä. Verisiä kengänjälkiä, jotka viittaisivat siihen, että terassille olisi tultu muualta kuin ikkunasta poistumalla, ei ole. Verisiä kengänjälkiä ei ole havaittu oven välittömässä läheisyydessä takkahuoneessa kynnysmatolla tai sen alla lattialla taikka terassilla. Tippuverijälkiä ei ole havaittavissa olohuoneen, eteisen tai keittiön lattialla, huonekaluissa, tekstiileissä, lehdissä taikka puhelimen välittömässä läheisyydessä. Edellä todettua olohuoneen veristä kengän osajälkeä lukuun ottamatta olohuoneessa, eteisessä, keittiössä, tuulikaapissa tai pesutiloissa ei ole havaittavissa verisiä kengän- tai jalkapohjan jälkiä taikka muitakaan tekoon liittyviä verijälkiä tai merkkejä tällaisten jälkien siivoamisesta. Puhelimen luurissa on ollut vain Anneli Auerin verta (ks. kirjallinen todiste nro 35, keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunto 1.2.2007). ..... "

----------------------------------
Avatar
kerroush
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 8:13 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja kerroush »

Jätin lukematta!

Mainitun sisäsoutuharrastajan kengän koko on ainakin 47!

Etsikää kuva itse. Kun kerran osaatte!
Avatar
luxetveritas
Jane Marple
Viestit: 1056
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 8:15 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja luxetveritas »

Xerxes kirjoitti:
kerroush kirjoitti:Kertokaas nyt ihan oikeesti!

Miten neljäseiskan jalka mahtuu 41 kenkään?

Mutta kolmeysin jalka ei?


Ei mitenkään! Ei tiedetä varmuudella mikä oli Huppumiehen kengän numero. JJ oli arvioinut 42-44. Vaasan hovioikeus oli arvioinut suuremmaksi kuin Jukka Lahden kengän numero. Itse arvioin 43-44, sillä minulla kengän pohja on tuota samaa kokoa, kenkäni ovat pääasiassa kokoa 43, vain yhdet ovat kokoa 44. Lue alla oleva! Etenkin "kerroush".
----------------------------------------------


Arvioni mukaan murhaajan kengännumero on 42 tai 43 perustuen siihen, että talvikengän pohjakuvio on 30-30,5 cm. Mieluummin 42 kuin 43. Kengännumero ei mielestäni voi olla 44. Ks. http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 17#p741717

Mikä on AV:n kengännumero?
Viimeksi muokannut luxetveritas, Ti Maalis 08, 2016 3:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
On vain kerättävä faktat, vankkumattomat tosiasiat, asetettava ne oikeisiin yhteyksiinsä ja tehtävä niistä välttämättömät johtopäätökset.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10846
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Tuo on kyllä "sinänsä hyvä" pointti, että näiden epäiltyjen kengännumero ei saisi kovin suuri olla. Haa, mutta jospa huppis onkin painellut pieni kenkä kädessä lavastusjälkiä lattialle? =)
Ei, mutta sehän on naurettava ajatuskin, hylätään se=)


No juu, AV:n jalka saattaa olla iso, ja senkin vuoksi hän on suuremmitta tutkimuksitta selvinnyt. Tuskin tunki jalkojaan monta numeroa liian pieniin kenkiin. 44-45 lienee murhaajan maksimikengännumero, ja sitä isojalkaisimmat on hylättävä.

Itsellä 42-43 numeron jalka ja kenkien pohjakuvion pituus 28,5cm nyt jaloissa olevissa 42-numeroisissa Sievin talvikengissä. Pohjakuvion ja jalan pituus ei aina mene yksyhteen, koska näissäkin kengissä kantapää ja varpaat ovat hieman pohjakuvion "yli". Jos murhakengät ovat samanlaiset kuin nämä minun kenkäni, niin numero voinee olla 44. Tosin jos olisi ollut identtiset jalkineet, niin kengän kokonumero olisi näkynyt suoraan verijäljestä=)

Mut siis: 30,5cm on 2cm pidempi kuin nämä 42-numeroiset...
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10846
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Myös sivuista nämä kengät ovat hauskat, koska myös jalkapöydän sivut tulevat toista senttiä leveämmälle kuin pohjakuvio. Pohjakuvion mukaan kenkä on hyvin kapea, mutta oikeasti 1,5-2cm leveämpi.

Pohjakuviosta ei siis voine ihan tarkkoja johtopäätöksiä jalan koosta vetää.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
luxetveritas
Jane Marple
Viestit: 1056
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 8:15 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja luxetveritas »

Kuolemannaakka kirjoitti:Tuo on kyllä "sinänsä hyvä" pointti, että näiden epäiltyjen kengännumero ei saisi kovin suuri olla. Haa, mutta jospa huppis onkin painellut pieni kenkä kädessä lavastusjälkiä lattialle? =)
Ei, mutta sehän on naurettava ajatuskin, hylätään se=)


No juu, AV:n jalka saattaa olla iso, ja senkin vuoksi hän on suuremmitta tutkimuksitta selvinnyt. Tuskin tunki jalkojaan monta numeroa liian pieniin kenkiin. 44-45 lienee murhaajan maksimikengännumero, ja sitä isojalkaisimmat on hylättävä.

Itsellä 42-43 numeron jalka ja kenkien pohjakuvion pituus 28,5cm nyt jaloissa olevissa 42-numeroisissa Sievin talvikengissä. Pohjakuvion ja jalan pituus ei aina mene yksyhteen, koska näissäkin kengissä kantapää ja varpaat ovat hieman pohjakuvion "yli". Jos murhakengät ovat samanlaiset kuin nämä minun kenkäni, niin numero voinee olla 44. Tosin jos olisi ollut identtiset jalkineet, niin kengän kokonumero olisi näkynyt suoraan verijäljestä=)

Mut siis: 30,5cm on 2cm pidempi kuin nämä 42-numeroiset...


Kengännumeroni on noin 41 ja käytössäni on esim.
  • italialaiset varrelliset You Two/Oakwood -tyyliset Klondike-talvikengät, joiden kokonumero on vain 40 ja pohjan pituus 29,5 cm.
  • Filanto Casual -merkkiset puolikengät, joiden kokonumero on 41 ja pohjan pituus 29,5 cm.
  • pienemmät Domar-merkkiset puolikengät, joiden kokonumero on 42 ja pohjan pituus jopa 31 cm.
Siis aivan samankokoiseen (noin 41) jalkaan sopii yhtä lailla sekä pohjan pituudella 31 cm (koko 42) että pituudella 29,5 cm (koko 40-41) ovat kenkä!

Jos murhaajan talvikengän pohjan pituus on 30-30,5 cm, koko on silloin noin 42-43, muttei 44.
On vain kerättävä faktat, vankkumattomat tosiasiat, asetettava ne oikeisiin yhteyksiinsä ja tehtävä niistä välttämättömät johtopäätökset.
Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

kerroush kirjoitti:Jätin lukematta!

Mainitun sisäsoutuharrastajan kengän koko on ainakin 47!

Etsikää kuva itse. Kun kerran osaatte!
-----------------------------------------------
Niin! ;-) Tuo kerroushin allekirjoituksena käyttämä teksti on nihlistin kirjoittama ja osoitettu kerroushille! :-) Hyvä teksti jos osoite oikein!

On katsottu, mutta ei se kengän numero siitä näy. Saattaa olla vaikka 44-45. Kuva ei sitä kerro.

Tuo Vaasan hovioikeuden teksti on huolellisesti mietittyä ja kirjoitettua tekstiä. Myös kerroushin kannattaa kyllä lukea se ajatuksella, jotta todellinen kuva tapahtumista alkaa selvitä. Älä jätä lukematta!

Minä en ole puhunut tässä Huppumiehen harrastuksista, vaan kengän numerosta, jonka arvelen keskikokoiseksi, kuten myös Vaasan hovioikeus on tehnyt. Kyllä Huppumies voi olla murhaaja, vaikka hänen kengän numeronsa olisi vaikka 43. Ei se numero estä olemasta murhaaja. Monilla murhaajilla on ollut 43 numeroinen kenkä. Tuosta voi arvioida, että tekijä myös on keskikokoinen, mutta ei se aivan varmaa ole. Saattaa olla yli 180 cm pitkä. Joskus yli 180 senttisellä miehellä voi olla 43 numeron kenkä, tosin yleensä suurempi.

Näyttää siltä, että kerroush on jämähtänyt tiukkaan mielipiteeseen ilman että siihen olisi asiallisia perusteita! Tältä se ainakin näyttää!

Kyllä faktatiedot vihjaavat, että tekijä ei voi olla se syytettynä ollut naishenkilö, vaan joku muu. Todennäköisesti mieshenkilö, jonka kengän numero on noin 43. Kyllä Vaasan hovioikeus on perehtynyt faktoihin ja päätynyt tähän arvioon, eikä suinkaan niin, että todetaan syyttömäksi, koska todisteet eivät riitä. Vaan niin, että faktatiedot eivät osoita syytettynä olleen syyllisyyteen, vaan pikemminkin takkahuoneessa riehuneeseen tuntemattomaan mieshenkilöön. Sen mukaan tekijä on edelleen vapaana. .. :x ..
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10846
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

luxetveritas kirjoitti: Jos murhaajan talvikengän pohjan pituus on 30-30,5 cm, koko on silloin noin 42-43, muttei 44.
Niin, mutta ei puhuta pohjan pituudesta, vaan pohjakuvion pituudesta, mikä on eri asia. Pohjakuvio on se osa, joka osuu maahan ja jättää jäljen.

Jos 42-numeroisen kengän pohjakuvio voi olla 28,5cm, niin eikö 30,5cm pituinen pohjakuvio voi olla 44-numeron kengässä?

Meidän pitäisi tietää huppiksen kenkä, mutta siitähän ei periaatteessa ole mitään tietoa. Pohjakuvio on samanlainen kuin OakWood - ja YouTwo -merkkisissä kengissä, mutta VOI olla aivan jostain muustakin kengästä eikä lisäksi ole varmaa tietoa edes kengän mallista, mikä taas vaikuttaa pohjakuvion kokoon paljon.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
luxetveritas
Jane Marple
Viestit: 1056
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 8:15 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja luxetveritas »

Kuolemannaakka kirjoitti:
luxetveritas kirjoitti: Jos murhaajan talvikengän pohjan pituus on 30-30,5 cm, koko on silloin noin 42-43, muttei 44.
Niin, mutta ei puhuta pohjan pituudesta, vaan pohjakuvion pituudesta, mikä on eri asia. Pohjakuvio on se osa, joka osuu maahan ja jättää jäljen.

Jos 42-numeroisen kengän pohjakuvio voi olla 28,5cm, niin eikö 30,5cm pituinen pohjakuvio voi olla 44-numeron kengässä?

Meidän pitäisi tietää huppiksen kenkä, mutta siitähän ei periaatteessa ole mitään tietoa. Pohjakuvio on samanlainen kuin OakWood - ja YouTwo -merkkisissä kengissä, mutta VOI olla aivan jostain muustakin kengästä eikä lisäksi ole varmaa tietoa edes kengän mallista, mikä taas vaikuttaa pohjakuvion kokoon paljon.
Eiköhön tuo kengän pohja normaalisti tule kokonaan jäljeksi? Kun kengällä astuu, ensimmäiseksi lattiaan osuu kantapää ja viimeiseksi kengän kärki. Poikkeuksellisesti kengän pohja ei kokonaisuudessaan kosketa maahan esim. jos jalkine on kovin kulunut kantapäästä tai kärjestä. Askel ei taida tulla yleensä kohtisuoraan 90 asteen kulmassa ylhäältä.
On vain kerättävä faktat, vankkumattomat tosiasiat, asetettava ne oikeisiin yhteyksiinsä ja tehtävä niistä välttämättömät johtopäätökset.
Avatar
kerroush
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 8:13 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja kerroush »

Kuten olen aiemmin täällä kertonut, niin minulla on kaverina noin 186 senttinen mies, joka painoi noin 90 kiloa parhaassa kunnossaan.

Kengänkoko on 37!

Kengän koko ja henkilön pituus ei välttämättä korreloi.
Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

kerroush kirjoitti:Kuten olen aiemmin täällä kertonut, niin minulla on kaverina noin 186 senttinen mies, joka painoi noin 90 kiloa parhaassa kunnossaan.

Kengänkoko on 37!

Kengän koko ja henkilön pituus ei välttämättä korreloi.
Tuo on todella poikkeus yleisestä linjasta. Se on, mitä pitempi mies sen suurempi jalka. Siitä on kyllä poikkeuksia. Minun lähisukulaiseni on 174-175 cm pitkä ja kengän numero on 46. Itse olen 177 cm ja kengän numero on 43. Tämä jälkimmäinen on sitä "normaalia" suhdetta.

Koripalloilijat ovat pitkiä miehiä ja joskus olen nähnyt luetteloita heidän kenkiensä koosta. Kengät ovat todella suuret ainakin niillä ketä oli mainittu. Kaupan hyllyllä muistan nähneeni
kokoa 48. Itselleni kenkiä ostaessa minulle tarjotaan yleensä ensin liian pieniä kenkiä. Kyllä kenkiä ostaessa pitää aina kokeilla kenkää jalkaan ja mielellään vielä kävellä niillä kengillä. Nykyään teenkin aina niin. En osta sikaa säkissä, vaikka "matlockb" niin luulee. Olen tosin ostanut kahdet kengät netistä, mutta olen keskustellut niistä myyjän kanssa puhelimessa ja kummassakin tapauksessa on sattunut täsmälleen oikea koko. Hanwag retkikengät olivat melko kalliit (150 E), ja keskustelin aikoinaan niistäkin myyjän kanssa, vaikka netistä ostin. Myyjä kertoi niiden vastaavan EURO numeroissa noin 43. Ne sattuivat täsmälleen oikein - muutoin olisin palauttanut. Mittasin juuri niiden pohjan pituuden. Se on noin 31 cm. Erinomainen kenkä. Kevyt, tukeva, lämmin ja mukava jalalle. Ne olivat testivoittajakengät (Retki). Kyllä JJ on mielestäni arvioinut aivan oikein noiden kenkien koon, 42-44. Nykyään minä arvaisin 43. Nämä ovat vain arvioita. Tuon Hanwag kengän pohja on kupera. Hyvin voi jäädä kärjestä pala pois kun katsoo kengän jälkeä.

Vielä siitä kuvasta, jossa on mitta lähempänä ja kenkä kauempana. Kuva on otettu vähän viistosti. Siinä perspekstiivi hämää. Jos piirtää kengän kärjestä ja kantapäästä alas mittaan yhdensuuntaiset viivat, niin näyttää siltä, että kengän pohjan pituus on noin 30 cm. Mutta perspektiivi aiheuttaa sen, että tässä tapauksessa pitääkin piirtää viivat kengän kärjestä ja kantapäästä niin, että viivojen väli levenee. Tämä aiheutuu perspektiivitä. Valokuva on nimittäin otettu hieman vinosti - se ei ole suoraan yläpuolelta. Jos mitta olisikin samassa kuvassa kenkien yläpuolella, niin yhdensuuntaiset viivat vedettäessä kengän pohja olisi selvästi pitempi. Perspektiivi hämää. Se verisen kengän pohjan pituus 30,5 cm on varmaan hyvin lähellä totuutta. Sellainen pohjan pituus viittaa usein noin 43 numeron kenkään. JJ on mielestäni ollut oikeassa.
Spurgumies
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Spurgumies »

Kuinkahan paljon kengissä heittää nuo Sopivuus ja kokosuhteet xl koko on aika laaja käsite. . Paidat kokoa xl on joskus kuin lainapeitteen ois saanut päälleen, ja joskus ne soi pinkeinä. . Myös erikois muotifarkut ovat lähes aina liian pieniä
Avatar
luxetveritas
Jane Marple
Viestit: 1056
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 8:15 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja luxetveritas »

Xerxes kirjoitti:-- Hanwag retkikengät olivat melko kalliit (150 E), ja keskustelin aikoinaan niistäkin myyjän kanssa, vaikka netistä ostin. Myyjä kertoi niiden vastaavan EURO numeroissa noin 43. Ne sattuivat täsmälleen oikein - muutoin olisin palauttanut. Mittasin juuri niiden pohjan pituuden. Se on noin 31 cm. Erinomainen kenkä. Kevyt, tukeva, lämmin ja mukava jalalle. Ne olivat testivoittajakengät (Retki). Kyllä JJ on mielestäni arvioinut aivan oikein noiden kenkien koon, 42-44. Nykyään minä arvaisin 43. Nämä ovat vain arvioita. Tuon Hanwag kengän pohja on kupera. Hyvin voi jäädä kärjestä pala pois kun katsoo kengän jälkeä.


Tuo Hanwag -vaelluskengän eurokokoa oleva numerointi taitaa täsmätä aika hyvin siihen miten Ulvilan murhaajan talvikengän kokonumeroa arvioidaan sen pohjakuvion jälkien perusteella. Jälkihän on 30-30,5 cm. Kun Hanwag-kengän eurokoko on 43 ja sen pohjan pituus 31 cm, voiko murhaajan vastaavan tyylisen talvi- tai maihinnousukengän eurokoko olla ainakaan sitä enemmän, jos pohjan jättämä jälki on sitä lyhyempi...

Vielä siitä kuvasta, jossa on mitta lähempänä ja kenkä kauempana. Kuva on otettu vähän viistosti. Siinä perspekstiivi hämää. Jos piirtää kengän kärjestä ja kantapäästä alas mittaan yhdensuuntaiset viivat, niin näyttää siltä, että kengän pohjan pituus on noin 30 cm. Mutta perspektiivi aiheuttaa sen, että tässä tapauksessa pitääkin piirtää viivat kengän kärjestä ja kantapäästä niin, että viivojen väli levenee. Tämä aiheutuu perspektiivitä. Valokuva on nimittäin otettu hieman vinosti - se ei ole suoraan yläpuolelta. Jos mitta olisikin samassa kuvassa kenkien yläpuolella, niin yhdensuuntaiset viivat vedettäessä kengän pohja olisi selvästi pitempi. Perspektiivi hämää. Se verisen kengän pohjan pituus 30,5 cm on varmaan hyvin lähellä totuutta. Sellainen pohjan pituus viittaa usein noin 43 numeron kenkään. JJ on mielestäni ollut oikeassa.


Jos nyt puhutaan eurokoon talvi- tai retkikengistä tai maihareista, eikö 30,5 cm viittaa enintään kokonumeroon 43 tai mieluummin numeroon 42, muttei kuitenkaan sitä suurempiin kokoihin?
On vain kerättävä faktat, vankkumattomat tosiasiat, asetettava ne oikeisiin yhteyksiinsä ja tehtävä niistä välttämättömät johtopäätökset.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10846
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

En nyt tiedä, millaisia kenkiä teillä on, tai miten mittaatte, mutta kävin nyt omaa karderobia viivottimen kanssa läpi, eikä yhdessäkään kengässä ollut 30 senttiä pitkä pohja.

Tässä tuloksia:
1. Sievi nahkaiset maiharityyppiset talvikengät (vetoketju sivulla). Numero 42. Pohjan pituus alle 29cm.
2. Superior-merkkiset kiinalaiset kahdenkympin talvikumisaappaat (karvasisusta ja pehmustettu varsi). Koko 42 ja 43 (molemmat lukevat pohjassa). Pohjan pituus 29,7cm.
3. Nike lenkkarit. Koko 43. Pohjan pituus 29,5cm.
4. Sievi Goretex turvakenkämaiharit. Koko 42. Pohjan pituus 29+ cm. Näitä käytetään yleisesti esim tehtailla tai työmailla.
5. Explorer-merkkiset portugalilaiset maiharit (korkeampivartinen malli). Koko 42. Pohjan pituus 28,5cm.

Mielestäni huppiksen kenkä on vähintään 43, mutta mahdollisesti ja jopa todennäköisesti 44.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

luxetveritas kirjoitti: Tuo Hanwag -vaelluskengän eurokokoa oleva numerointi taitaa täsmätä aika hyvin siihen miten Ulvilan murhaajan talvikengän kokonumeroa arvioidaan sen pohjakuvion jälkien perusteella. Jälkihän on 30-30,5 cm. Kun Hanwag-kengän eurokoko on 43 ja sen pohjan pituus 31 cm, voiko murhaajan vastaavan tyylisen talvi- tai maihinnousukengän eurokoko olla ainakaan sitä enemmän, jos pohjan jättämä jälki on sitä lyhyempi...

Jos nyt puhutaan eurokoon talvi- tai retkikengistä tai maihareista, eikö 30,5 cm viittaa enintään kokonumeroon 43 tai mieluummin numeroon 42, muttei kuitenkaan sitä suurempiin kokoihin?
Suurin piirtein noin, mutta liikkumavaraa on mielestäni vähän enemmän riippuen kengän valmistajasta, ja tarkalleen tietystä kenkämallista. Minä sanoisin, että saattaa olla kokoa 43 tai 42, mutta jollakin valmistajalla ja kenkämallilla myös 44. Minä veikkaan kokoa 43.

Minulla on yhdet kengät, joiden pohjan pituus on noin 30,5 cm, ja joissa lukee
MADE IN CHINA ja lisäksi US 10 UK 9.5 EUR 44

Se on vielä epäselvää, jättääkö tämä kenkä kengän jälkeen yhtä paljon, koska molemmissa päissä on pyöristystä. Kiinassa ehkä helpommin lipsahtaa suurempi luku kengän numeroksi.
Aivan tarkkaan tietoon verijäljen kengän koosta ei mielestäni näillä tiedoilla päästä. Kenkä on ollut keskikokoa.
Vastaa Viestiin