PS:n Sebastian Tynkkynen - syytteet ja tuomiot viharikoksista ja kiihottamisesta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2293
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » To Loka 03, 2019 11:48 am

Opettelis homo ilmaiseen itseään paremmin niin ei tarttis kykkiä aina oikeudessa.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Noir
Alibin satunnaislukija
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Noir » To Loka 03, 2019 12:27 pm

Kuvan otsikkona on: ”Terrorismi ei tunne uskontoa. Jos islamia ei lasketa.” Syyttäjän mukaan kuva on julkaistu Facebook-sivulla, jossa on ollut melkein 12 000 seuraajaa.

Kuvan yhteyteen Tynkkynen on liittänyt tekstin: "Tein taustatyötä ja kaivoin terroristien henkilöllisyydet esille ja pistin heidät samaan kuvaan. Heitä yhdistää yksi asia: he kaikki palvelevat Allahia. Kun kuulee tyhjiä väitteitä siitä, kuinka terrorismilla ja uskonnolla ei ole yhteyttä ja islam ei ole syypää jatkuviin murhiin ympäri maailmaa, pitää ampua valheet alas. Terrorismi ei tunne uskontoa. Jos Islamia ei lasketa.”

Tekstin ohessa on kokoelma miesten kasvokuvia, joiden alareunassa lukee teksti "muslimi".

Tynkkynen perusteli julkaisuaan monisanaisesti ja välillä yleisön puoleen kääntyen. Hän pyysi ihmisiä osoittamaan mielipiteensä nostamalla kättä ylös. Oikeuden puheenjohtaja kielsi yleisön kanssa kommunikoinnin istunnon aikana.

– Kuvassa ei ole luonnollisesti listattu kaikkia maailmanhistorian terrori-iskuja, eikä se olisi mahdollistakaan, vaan galleria muodostuu päivityksen ajankohdan ja kontekstin huomioiden loogisella tulkinnalla lähiaikojen terrori-iskuista Euroopassa. Päivitys linkittyy osaksi isompaa jatkuvaa keskustelua Lähi-idästä alkaneesta siirtolaiskriisistä, avoimista rajoista ja turvallisuudesta, Tynkkynen selittää päivitystään

Tynkkynen oli julkaisuajankohtana Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja. Hänen mukaansa tehtäviin kuului ottaa kantaa keskustelun kohteena oleviin asioihin ja erityisesti maahanmuuttopolitiikkaan.

– Oli otettava kantaa, oli pakko tehdä jotain. Halusin julkista painetta lainsäädännön kiristämiseen. Puhtaasti kyse oli erittäin poliittisista syistä, halusin ottaa kantaa sananvapauden suomalla tavalla, siitä tämä on lähtenyt, Tynkkynen selvitti kuvakoosteen tekemisen syitä.
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006259953.html

Totuuden puhujista ei tykätä.

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2242
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Loka 03, 2019 12:31 pm

Tuonkin turhuuden oikeudenkäynteihin tuhlaantuneilla rahoilla olisi saatu tukityöllistettyä iso porukka Albanialaisia raksaduunareita.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Noir
Alibin satunnaislukija
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Noir » To Loka 03, 2019 12:37 pm

Hän viittasi aluksi kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen saamaan vihapuhetuomioon vuodelta 2017. Tuomion perusteena oli tuolloin kirjoitus, jossa Hakkarainen totesi, että "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.”

– Omassa päivityksessäni en ole kirjoittanut, enkä kuvallisesti ilmaissut, että kaikki terroristit olisivat muslimeja. Poliittisessa toiminnassa on luonnollista ottaa kantaa lähiaikojen tapahtumiin ja poliittisiin keskusteluihin ja siitä päivityksessä on omasta mielestäni kyse.

Syyttäjän mukaan Tynkkysen on täytynyt ymmärtää, että hänen laatimansa kuvan ja tekstin yhteys on niin kiinteä, että yleisö käsittää sen tarkoittavan kaikkien islaminuskoisten olevan terroristeja. Tynkkynen on tästä vahvasti eri mieltä.

– Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että syyttäjä pitäisi yleisöä idioottina. Syyttäjä vetää hatusta sen ajatuksen, että kaikille ihmisille tulisi sellainen kuva.

Tämän jälkeen Tynkkynen järjesti salissa käsiäänestyksen siitä, kuinka moni yleisöstä on hänen kanssaan samaa mieltä ja moni nostikin kätensä.

Tynkkynen: "En missään nimessä pidä kaikkia muslimeja terroristeina"
Tynkkysen mukaan julkaisussa on kyse hänen toiminnastaan poliitikkona.

– Yleisen turvallisuuden heiketessä poliitikkona tehtävänäni on nostaa tietoisuutta ja ottaa kantaa. Viimeaikaiset haavoittumisiin sekä kuolemiin johtaneet terrori-iskut eivät nousseet kristinuskon motivoimana vaan islamin. Allahin nimeen tehtyjen iskujen terroristit olivat muslimeja ja sen toteaminen ei ole rikollista, Tynkkynen sanoi.

Hänen mukaansa päivityksessä ei puhuta kaikista maailman muslimeista vaan päivitys on tarkkaan rajattu.

– En missään nimessä pidä kaikkia maailman muslimeja terroristeina tai pahoina ... tässä ei ole mukana rasismia, Tynkkynen sanoi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/seb ... ta/7574618

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12664
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Loka 03, 2019 2:50 pm

Tynkkysen ongelma - tai oikeastaan koko Suomen ongelma on se, että muslimien arvostelu on periaatteessa kiellettyä. Heidän arvostelun, tai jopa yhdenkin poikittaisen sanankin kohdalla tutkinta- ja syytekynnys on asetettu alemmaksi. En tosin tiedä miksi, mutta jostain syystä - liekö punaviherkiimaiset saaneet tahtonsa läpi - muslimit ja islam on herkkä ja pyhä asia niin Suomessa kuin suuressa osassa Eurooppaa. Loputon kumartelu, hyysääminen, ylistäminen ja valheiden kuuntelu sekä niiden uskominen on saanut jo surkuhupaisat mittasuhteet.
- Harvoin Eurooppa on näin kyykyssä tietyn ideologian edessä. Saman ideologian, joka lopulta tuhoaa heidät.
Pe­rus­suo­ma­lais­ten kan­san­edus­ta­ja Sebastian Tynkkyselle luettiin Oulussa syyte kii­hot­ta­mi­ses­ta kansanryhmää vastaan – paikalla paljon yleisöä

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Oulun kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkyselle luettiin torstaina aamulla syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Oulun käräjäoikeudessa.

Tynkkynen oli sosiaalisessa mediassa kutsunut kannattajiaan tulemaan Oulun käräjäoikeuteen, jossa käydään Tynkkysen mielestä "sananvapausoikeudenkäynti".

Aamulla paikalle kerääntyikin melko runsaasti väkeä, joista suurin osa oli nuoria.

Ilman oikeusavustajaa oikeuteen saapunut Tynkkynen pyysi aluksi tuomioistuimelta lupaa kuvata koko oikeudenkäynti kännykällään.

Lain mukaan lupa oikeudenkäynnin tallentamiseen voidaan myöntää muun muassa silloin, jos kaikki oikeudenkäynnin osalliset antavat siihen suostumuksensa. Syyttäjä vastusti Tynkkysen pyyntöä.

Oikeus epäsi kuvauspyynnön. Se perusteli päätöstään sillä, ettei syyttäjä antanut suostumustaan ja sillä, että oikeuden mielestä kuvaamisesta aiheutuisi lisäksi haittaa oikeuskäsittelyn häiriöttömälle kululle.

Käsittelylle on varattu aikaa torstai. Päivän mittaan selviää, antaako oikeus tuomionsa käsittelyn päätteeksi vai myöhemmin niin sanottuna kansliatuomiona.

Jutussa on kyse Tynkkysen 23. maaliskuuta vuonna 2016 Facebook-sivullaan julkaisemasta kirjoituksesta ja kuvasta. Syyttäjän mukaan siinä panetellaan islaminuskoa tunnustavia heidän uskontonsa perusteella.

Facebook-viestissään Tynkkynen jakoi myös kuvan, johon on koottu Euroopassa tehtyjen veristen terrori-iskujen tekijöiden kasvokuvat. Jokaisen kuvan alareunassa on sana "muslimi".

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen (ps.) facebook-kirjoituksista käydään oikeudenkäyntiä Oulun käräjäoikeudessa.
Syyttäjän mukaan Tynkkynen on pitänyt tätä kuvaa sivuillaan eli "yleisön saatavilla" ainakin tammikuun lopulle vuoteen 2018.
– Tynkkysen islaminuskoisesta ihmisryhmästä esittämä näkemys on harkittua, luonteeltaan rasistista ja panettelevaa vihapuhetta, joka kohdistuu yleisesti kaikkiin muslimeihin ja on omiaan herättämään halveksuntaa ja jopa uskonnolliseen suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa islaminuskoista ihmisryhmää kohtaan, haastehakemuksessa kirjoitetaan.

Kihlakunnansyyttäjä Kirsi Männikkö katsoo, että Tynkkysen on "täytynyt ymmärtää, että hänen laatimansa kuvan ja tekstin yhteys on niin kiinteä, että yleisö käsittää sen tarkoittavan kaikkien islaminuskoisten olevan terroristeja."

Sebastian Tynkkynen myöntää julkaisseensa Facebook-kirjoituksen kuvineen, mutta kiistää jyrkästi syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Tynkkynen oli Facebook-postinsa julkaisun aikana perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja sittemmin Oulun kaupunginvaltuutettu.

Syytteen mukaan Tynkkysen käyttämät "rasistiset ja stereotyyppiset ilmaisut eivät nauti sananvapauden suojaa eikä niiden esittämiseen ole ollut muutakaan hyväksyttävää syytä.

Syyttäjä vaatii Tynkkyselle vähintään 60 päiväsakon sakkorangaistusta sekä poistamaan ja hävittämään yleisön saatavilta kyseinen Facebook-kirjoitus.

Tynkkysen mielestä syyttäjä pitää yleisöä idioottina

Tynkkysen mukaan syyttäjän väite islaminuskoa tunnustavan ihmisryhmän panettelusta on mielivaltainen ja epälooginen.
– Tässä kohtaa osoitetaan selvästi vääräksi se väite, että islamilla ja terrorismilla ei olisi yhteyttä. Koraanin ja käytännön tapahtumien perusteella on selvää, että yhteys löytyy, hän selitti oikeudelle.

Syyttäjän mielestä Tynkkysen on täytynyt ymmärtää, että hänen laatimansa kuvan ja tekstin yhteys on niin kiinteä, että yleisö käsittää sen tarkoittavan kaikkien islaminuskoisten olevan terroristeja.

Tynkkysen mielestä tämä syyttäjän näkemys tarkoittaa käytännössä sitä, että syyttäjä pitää yleisöä idioottina.
– Syyttäjän väite sisältää ajatuksen, että kaikille ihmisille tulisi sellainen kuva, että kaikki islaminuskoiset olisivat terroristeja. Kuinka moni yleisöstä on eri mieltä syyttäjän väitteen kanssa, Tynkkynen kysyi ja pyysi eri mieltä olevia yleisön edustajia istuntosalissa nostamaan kätensä ylös.

Käsiä nousi useita.
– Päivitykseni konteksti on hyvin selkeä. Siinä yritetään puhua vain siitä, että islamilaiseen maailmankuvaan itsessään kuuluu linkkiyhteys terrorismiin.

Tynkkynen valotti oikeudelle Facebook-julkaisunsa taustoja kertoen, että hän oli tuohon aikaan Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja halusi poliitikkona käyttää sananvapauttaan, ottaa kantaa asioihin.
– Sanonpa senkin, että missään nimessä en pidä kaikkia maailman muslimeja pahoina tai terroristeina.

Tynkkysen mukaan syytteen tuonut Facebook-päivitys ei ole enää Facebookissa yleisön saatavilla. Hän on kuitenkin julkaissut sen nyt uudelleen Instagramissa, ”jotta ihmiset pystyvät seuraamaan, mistä on kyse”.

Toinen juttu syyteharkinnassa

Tynkkynen on tällä hetkellä sekä syytettynä että epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Toinen juttu on siirtynyt poliisilta vastikään syyteharkintaan. Siinä on kyse vuonna 2017 julkaistusta Facebook-kirjoituksesta.

Tynkkynen on aiemmin tuomittu vuonna 2017 maksamaan 50 päiväsakkoa uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sakkosumma oli tuolloin 300 euroa.

Tuomio asiassa annetaan viikon kuluttua.
Kaleva
3.10.2019 9:29 | PÄIVITETTY 3.10.2019 11:10
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6422
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » To Loka 10, 2019 9:53 pm

Helsingin Sanomat kirjoitti:https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006268010.html

Sebastian Tynkkynen sai Facebook-päivityksestään sakkoja: kirjoitus yhdisti islamin ja terrorismin
Tuomion mukaan vihapuheen kaltainen kirjoitus ei nauttinut sananvapauden suojaa.


Susanna Reinboth HS
Julkaistu: 10.10. 13:11 , Päivitetty: 10.10. 14:04


OULUN käräjäoikeus on tuominnut perussuomalaisten kansanedustajan Sebastian Tynkkysen sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän sai 50 päiväsakkoa eli yhteensä 4 050 euroa sakkoa.

Oikeuden mukaan Tynkkysen Facebook-päivityksessä oli kyse vihapuheen kaltaisista lausumista, jotka eivät nauti sananvapauden suojaa.

Tynkkynen käsitteli päivityksessä islamia ja terrorismia. Hän julkaisi kuvia väitetyistä terrori-iskujen tekijöistä ja totesi kuvatekstissä, että ”heitä yhdistää yksi asia: he kaikki palvelevat Allahia”.

Valtakunnansyyttäjä nosti kirjoituksesta syytteen.

SYYTTÄJÄN mukaan Tynkkysen päivitys oli harkittua, luonteeltaan rasistista ja panettelevaa vihapuhetta, joka kohdistui yleisesti kaikkiin muslimeihin. Se oli omiaan herättämään halveksuntaa ja jopa uskonnolliseen suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa islaminuskoista ihmisryhmää kohtaan, syyttäjä totesi.

Facebook-kirjoitus oli tehty maaliskuussa 2016, ja sitä pidettiin nähtävillä vuoteen 2018.

Syyttäjän mukaan Tynkkysen poliittinen toiminta ei vähennä hänen vastuutaan. Vastuuta lisää se, että hänen Facebook-kirjoituksillaan oli 11 000 seuraajaa.

Tynkkynen kiisti syyllistyneensä rikokseen.

”En missään nimessä pidä kaikkia maailman muslimeja terroristeina tai pahoina ... tässä ei ole mukana rasismia”, Tynkkynen sanoi oikeudenkäynnissä.

KÄRÄJÄOIKEUS muistutti päätöksessään sananvapauden merkityksestä kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa. Niinpä on sallittua arvostella ankarastikin maahanmuuttopolitiikkaa tai siitä vastuussa olevia.

Rangaistavaa on kuitenkin kansanryhmien uhkaaminen, solvaaminen tai panettelu. Esimerkkinä tästä rikoslain esitöissä mainitaan se, että tiettyyn ihmisryhmään kuuluvia väitetään yleisesti rikollisiksi.

Käräjäoikeus viittasi myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjauksiin. Niissä on sananvapauden lisäksi korostettu suvaitsevaisuutta ja ihmisten tasa-arvoa. Sen takia suvaitsemattomuuteen perustuvaan vihaan voidaan puuttua myös silloin, kun siinä ei suoraan yllytetä väkivaltaan tai muihin rikoksiin.

”Olennaisen tärkeää on, että poliitikot välttävät julkisissa puheissaan ilmaisuja, jotka ovat omiaan ruokkimaan suvaitsemattomuutta”, käräjäoikeus tiivisti ihmisoikeustuomioistuimen linjan.

TYNKKYSEN päivityksestä saa oikeuden mukaan käsityksen, että islaminuskolla ja terrorismilla on selvä yhteys siten, että islam on syypää ”jatkuviin murhiin ympäri maailmaa”.

Oikeus totesi, että Tynkkynen on sekä kuvin että sanoin yhdistänyt islamin ja terrorismin.

”Kirjoituksen sävyä on pidettävä voimakkaan yleistävänä, ja esitetty materiaali on ollut yksipuolista. Myös se Tynkkysen esille tuoma näkemys, että terroritekoon syyllistyneen henkilön uskontoon liittymättömillä taustoilla ei olisi merkitystä, on osoitus yleistävästä katsantokannasta”, oikeus huomautti.

Tynkkynen oli oikeudessa kertonut, että hän oli selvittänyt mainitsemiensa terrori-iskujen tekijöiden taustatiedoista vain uskonnon. Hän ei siis selvittänyt esimerkiksi koulutusta, varallisuutta, mahdollista syrjäytymistä tai henkistä terveyttä.

Kirjoituksessa ei siten ollut tasapainottavia osioita, oikeus huomautti.

”Tekstiä ei ole rajoitettu koskemaan ääriliikkeitä, vaan terrorismi on yhdistetty suoraan islaminuskoon kuuluvaksi. Tämän vuoksi teksti on kohdistunut yleisesti islaminuskoa tunnustaviin, ja siinä yleistäen tosiasiassa väitetään islaminuskoa tunnustavia rikollisiksi.”

TYNKKYSEN lausumat osoittavat suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja mahdollisesti jopa vihaa muslimeja kohtaan, oikeus jatkoi.

Kokonaisuutena lukijalle saattoi muodostua päivityksestä kuva, että muslimit vaarantaisivat hänen omaa turvallisuuttaan. Tämä taas voi aiheuttaa negatiivisia tunteita kaikkia muslimeja kohtaan.

”Tynkkysen on täytynyt ymmärtää julkaisunsa panetteleva ja solvaava luonne”, oikeus painotti. Hän olisi voinut esittää huolensa Euroopassa tapahtuneista terrori-iskuista ilman muslimien panettelua ja solvaamista.

”Tynkkysen kirjoituksessa on kyse vihapuheen kaltaisista lausumista, jotka eivät nauti sananvapauden suojaa.”

Rangaistusta mitatessaan oikeus otti huomioon myös Tynkkysen aiemman tuomion samankaltaisesta rikoksesta. Sakkojen lisäksi hän joutuu maksamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksun.

Oikeus määräsi poistamaan ja hävittämään tuomioon johtaneen kirjoituksen kuvineen.

Tuomiosta voi valittaa Rovaniemen hovioikeuteen.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5258
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Loka 10, 2019 10:46 pm

On kyllä aivan mahtavaa meininkiä suomen oikeuslaitokselta.Ristus nyt sentään. :lol:Valitusta vain hoviin ja siitä eteenpäin jos ei tolkkua ala tulemaan perustuslain suomaan sananvapauteen.Onhan tää jo vittu totaalisen naurettavaa meininkiä tänäpäivänä.
If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.

George Orwell

Mies77
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 218
Liittynyt: Ke Touko 28, 2014 12:25 am

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Mies77 » To Loka 10, 2019 11:20 pm

Sakkoja suomalaisille ja lisää porukkaa suomeen, hyvin menee! Ainiin loppukohan ne rahat jo ja suomalaiset köyhät etunenässä kärsijänä? Rikoksiahan nämä eivät tee!

Avatar
Kaizer Sose
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 918
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » Pe Loka 11, 2019 3:52 am

On se nyt perkele mihin täällä maassamme ollaan menty. Joku Husse saa solvata kaikkia persuja rasisteiksi mutta siitä oksennuksesta ei edes aloitettu tutkintaa. Se on näemmä niin että laki ei ole sama kaikille tässäkään tapauksessa. :evil:
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2198
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Pe Loka 11, 2019 5:33 am

Tuomion perustelut olivat aivonyrjähdyksessään taas sitä luokkaa, että oli pakko laittaa se allekirjoitukseksi tänne:

"Oikeuden mukaan Tynkkysen päivityksestä jää lukijalle sellainen käsitys, että islamilla ja terrorismilla on selvä yhteys."https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/seb ... ja/7583468

Sinänsä totta, että eihän siinä mitään yhteyttä ole, vaan islam on terroria!

Mitenkähän nämä suvakit saisi ymmärtämään sen, että ei ole kysymys meidän suvaitsemattomuudesta, vaan muslimien.

Koraani suoraan käskee vainoamaan ja terrorisoimaan "uskottomia", koska Mohammed teki niin.
Ja ihan yksinkertaisesti, Islamin perustavanlaatuisin dogmi on se, että Mohammedin esimerkkiä seurataan.

Ei tässä ole mitään epäselvää:
islam-on-terroria.jpg
islam-on-terroria.jpg (84.5 KiB) Katsottu 2236 kertaa
https://www.kansalainen.fi/terrorismin- ... ra-yhteys/
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1335
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja Villeri » Pe Loka 11, 2019 6:34 am

Jos piskuisesta Suomesta on lähtenyt suojelupoliisin mukaan noin sata islamistiterroristia ja maasta löytyy satoja islamistiterrorismisympatisoijia, niin en tiedä, miten siinä voi olla näkemättä yhteyttä.

Samoihin aikoihin Tynkkysen puheiden kanssa Helsingin vihreät kannattivat laajasti jättimoskeijaa, jonka rahoitus olisi tullut valtioista, joissa homoseksuaaleja hirtetään.

Monenhan Suomesta lähteneen islamistiterroristin sotimiskoulutuksen on tarjonnut SA-int?

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7630
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Loka 11, 2019 7:34 am

Muistelen jollain pidätetyllä olleen mukana koulutusoppaita/-ohjesääntöjä, missä oli torni.

Tuolla "kotimaiset terroristit" -ketjussa on lisää kotimaisista terroristeista ja varmaan ihan sattumalta pääosaa näyttelee islam, vaikka hyvin islammyönteinen käyttäjä PaxCow ponnekkaasti yrittää nostaa kotimaista "äärioikeistoa" esille, heh! Sivun ensimmäiseltä sivulta aloitetut jutut ovat keksittyjä, joten lukeminen kannattaa aloittaa toisen sivun puolelta ennenkuin ylläpito hoksaa ja siivoaa hieman... Tarkemmin aloitus tuosta:
https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... 15#p654108
Burn
Loot
Murder

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2247
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Pe Loka 11, 2019 9:29 am

poista tämä
Viimeksi muokannut ReissuLasse, Pe Loka 11, 2019 9:32 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2247
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Pe Loka 11, 2019 9:30 am

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... e2705efd6c
Vesalalta kova ulostulo – pohtii Sebastian Tynkkysen mahdollisuuksia jatkaa eduskunnassa: ”Ei voi toimia kansanedustajana”
Eilen klo 20:32
Satojen tykkäysten lisäksi Vesalan päivitys on kerännyt myös lukuisia anonyymejä Sebastian Tynkkystä puolustelevia kommentteja.
Vesala kommentoi ennen Vain elämää -kauden alkua, miten Satulinna erosi artistin aiemmasta vierailusta.
Oulun käräjäoikeus tuomitsi kansanedustajana toimivan Sebastian Tynkkysen (ps) yli 4 000 euron sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

50 päiväsakkoon tuomittu Tynkkynen kirjoitti useita islam-vastaisia päivityksiä sosiaalisessa mediassa. Tynkkysen näkemyksen mukaan islam on terroristinen uskonto.

Tuomioistuimen mukaan Tynkkysen kirjoittelut olivat omiaan aiheuttamaan halveksuntaa ja vihaa islaminuskoisia kohtaan. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jo aiemmin perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta.


Vesalan mukaan kahdesti viharikoksesta tuomittu ei voi toimia kansanedustajana. Sebastian Tynkkynen tuomittiin torstaina toista kertaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. IL-ARKISTO
Yli 600 tykkäystä
Vain elämää -ohjelman 10. kaudelle osallistuva Vesala kirjoitti torstaina kantaaottavan päivityksen Twitteriin.

Hänen mukaansa kahdesti viharikoksesta tuomittu henkilö ei voi toimia kansanedustajana. Vesala ei mainitse Tynkkystä kuitenkaan nimeltä, koska ei halua antaa hänelle enempää julkisuutta.

– Viharikoksesta tuomittu ei voi toimia kansanedustajana. Saati sitten kaksi kertaa viharikoksesta tuomittu. En halua mainita kyseisen edustajan nimeä koska monissa näissä tapauksissa kaikki julkisuus tuntuu olevan vain heille positiivista, Vesala kirjoittaa.


Vesala
@paulavesala
Viharikoksesta tuomittu ei voi toimia kansanedustajana. Saati sitten kaksi kertaa viharikoksesta tuomittu. En halua mainita kyseisen edustajan nimeä koska monissa näissä tapauksissa kaikki julkisuus tuntuu olevan vain heille positiivista.

2 157
16.20 - 10. lokak. 2019
Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys
499 ihmistä puhuu tästä
Yli 45 uudelleentviittauksen ja yli 600 tykkäyksen lisäksi Vesala on saanut myös pääosin nimettöminä pysyttelevät Tynkkysen puolustajat liikkeelle.

– Mut tää julkaisu on viha rikos; ja aion haastaa sut oikeuteen heti huomenna, hyvää päivän jatkoa, eräs eri mieltä oleva kommentoija kirjoittaa.

SAMI KOSKI
[email protected]
Miten mitataan tuo omiaan aiheuttamaan halveksuntaa ja vihaa. Voisiko joku oikeasti tulla ulos ja kertoa on käynyt niin että eka pitänyt tai suhtautunut neutraalisti mutta sitten luettuaan tällaisen tekstin onkin alkanut halveksumaan ja vihaamaan.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7630
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Sebastian Tynkkystä epäillään taas "viharikoksesta"

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Loka 11, 2019 10:17 am

^ Niin ja mistä tuo viha/halveksunta kumpuaa ja miksi? Voisiko juurisyyhyn yrittää vaikuttaa, kun ei nuo kirjoitukset ainakaan minua kiihota tai laita vihaksi? Onko se meidän tynkkysten vika, jos vihapuhekirjan lukijat raivostuvat? Ja kävikö tässä näin, että aiheutti paheksuntaa ja vihaa siinä lukijakunnassa vai oliko tässä pahastujana joku sijaisuhri, uhrilammas?

Kiihottuiko joku pelkästään tästä kirjoituksesta kansanryhmää vastaan? Voisiko vaikkapa isis-Sannaa tai sinne sotimaan lähteneitä suomalialaismiehiä vastaan nostaa "kiihotus kansanryhmää vastaan" -syytteen tai näitä muita muslimiperseilijöitä, sillä he sitä ihan oikeasti tekevät, eivät jotkut hakkaraiset, tynkkyset ja halla-ahot, vaikka näitä näistä tuomitaankin melko naurettavin perustein. Pääsyy tuomioon on tuomittujen asema ja muslimien perseily, hienoa sananvapautta ja ylipäätänsä vapautta Suomessa vuonna 2019! Ziisus sentään.
Burn
Loot
Murder

Vastaa Viestiin