Shanda Sharer

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Lucyfer
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Syys 26, 2007 12:42 pm

Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja Lucyfer » Ke Heinä 16, 2008 10:30 pm

Lupasin tuossa aikaa sitten aloittaa uuden ketjun tästä järkyttävästä tapauksesta vuodelta 1992, jossa 12-vuotias tyttö murhattiin mitä hirveimmällä tavalla. Tämä on tähän asti järkyttävin tapaus, josta olen koskaan lukenut. Ohessa suomennettuna suoraan Crime Librarysta niille, joilla englanninkieli ei ole niin hyvin hallussa. Valitettavasti en voi luvata mitään aikataulua jatkolla, koska teen tätä vain kun inspiraatio iskee. Keskittymiskykyni on aika lyhyt, joten tässä vain 2 ensimmäistä kappaletta kyseiseltä sivustolta. Pyytäkää toki, jos on kiire lukea lisää :P.

Murhapaikka


Tammikuun 11. päivän aamuna 1992 Indianan osavaltion Canaanissa asuva Donn Foley ja hänen veljensä Ralph olivat viiriäismetsällä lähellä Jefferson Countya, kun he näkivät jotain epätavallista Lemon Roadin läheisellä, kesannolla olevalla soijapellolla.

Ralph ajatteli ensin, että se oli ruumis, vaikka loogisesti ajatellen se oli mahdotonta. Miehet päättivät kuitenkin mennä katsomaan lähempää. Ensisilmäyksellä se näytti olevan jonkun hylkäämä ja polttama "pumpattava Barbara", mutta lähemmin tarkasteltuna kammottava todellisuus alkoi paljastua. Kyseessä ei ollut nukke, vaan ihmisruumiin hiiltyneet jäännökset.

Ruumis oli alushousuja lukuunottamatta alasti ja vyötäröstä ylöspäin kauttaaltaan palanut. Uhrin jalat oli levitetty ihan kuin tarkoituksella, ja hänen käsivartensa olivat jäykistyneet taivasta kohti sormet nyrkissä. Uhri vaikutti olleen nuori nainen, mutta hänen rintakehänsä oli palanut niin pahoin, että oli vaikea sanoa varmasti. Kaikkein kauhistuttavinta oli uhrin naama -silmät olivat tyhjät ja värittömät, ja suu oli auki, paljastaen tiukasti kieleen pureutuneet hampaat. Näky oli brutaali; kumpikaan miehistä ei sitä kovin nopeasti unohtaisi.

Saman päivän aamuna kello 10.55 apulaispäällikkö Randy Spry Jeffersonin piirikunnan Madisonin toimipisteestä vastaanotti Foleyn puhelun, ja lähti paikan päälle Lemon Roadille. Koska Jeffersonin piirikunnassa ei ollut raportoitu murhasta kolmeen vuoteen, Spry suhtautui jonkin verran skeptisesti Foleyn veljesten raporttiin. Kun hän saapui paikanpäälle, hänen epäilyksensä pyyhkiytyivät kuitenkin pois, ja hän soitti saman tien pääkonttoriin pyytäen sheriffi Richard "Buck" Shipleytä tapahtumapaikalle.

Shipleyltä kesti yli tunnin saapua rikospaikalle kotoaan Madisonista. Jo heti ensi silmäyksellä hän oli tyrmistynyt. Hän oli nähnyt uransa aikana monia ruumiita, muttei yhtään niin kammottavassa kunnossa. Oli saman tien selvä, ettei sheriffin toimistolla olisi valmiuksia selvittää tutkimusta kunnolla, joten Shipley soitti lisäapua Indianan osavaltion poliisilta.

Oikeuslääketieteellistä apua

Indianan osavaltion poliisin etsivä Steve Henry ja oikeuslääketieteen asiantuntija, kersantti Curtis Wells, saapuivat rikospaikalle hieman kello 13. jälkeen. Wells kuvasi rikospaikkaa videokameralla ja otti useita valokuvia. Hän otti ensin valoksia useista oudoista renkaan- ja jalanjäljistä, ja alkoi sitten pintapuolisesti tutkia ruumista.

Hankkimansa laajan oikeuslääketieteellisen näkökulman takia Wellsille oli ilmiselvää, että jotain herkästi syttyvää ainetta oli käytetty todisteiden tuhoamiseen. Tutkittuaan uhrin genitaalialueen hän pani merkille, että tämän pikkuhousut oli vedetty sivuun ja ruumiin tila viittasi jonkinlaiseen peräaukon kautta tapahtuneeseen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, joko ennen tai jälkeen kuoleman. Kun Wells tutki ruumista, etsivä Henry löysi sulaneen muovipullon lähellä olevasta metsästä; sen sisällä oli vielä häivähdyksen verran bensaa. Kuolemansyyntutkijan tultua paikalle Wells otti ruumiista hiusnäytteitä ja sormuksen uhrin sormesta. Tutkiessaan sormusta Wells huomasi, että se oli Jeffersonvillen yläasteen luokkasormus, johon oli kaiverrettu sisäpuolelle alkukirjaimet SGH.

Aphrodite Jonesin kirjoittaman kirjan "Cruel Sacrifice" mukaan tutkijoiden ensimmäinen ajatus oli, että tappo johtui pieleen menneestä huumediilistä, mutta he eivät kyenneet ymmärtämään miksi ruumis oli jätetty kaikkien nähtäväksi. Jos tappajat/t olisivat kantaneet ruumista vain 20 jaardiakin lähellä olevien pensaiden suojiin, sitä ei olisi löydetty vuosikausiin. Kaikkein uskottavin selitys oli, että se, joka murhan oli tehnyt, oli uskonut tulen tuhoavan ruumiin tunnistamattomaksi.

Lucyfer
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Syys 26, 2007 12:42 pm

Viesti Kirjoittaja Lucyfer » Ke Heinä 16, 2008 11:10 pm

Todistaja

Myöhemmin samana päivänä Clifton ja Glenda Lawrence viettivät lauantai-iltaa katsomalla televisiota, kun heidän nuorin tyttärensä, 15-vuotias Toni, tuli sisään parhaan ystävänsä Hopen ja tämän vanhempien, Carl ja Gloria Rippeyn kanssa. Nämä olivat kaikki kovin totisia. Antamatta vanhemmilleen suunvuoroa Toni alkoi lörpötellä käsittämättömiä ollen selvästi lähes shokkitilassa. Huolestuneena Clifton pyysi Glendaa viemään Tonin toiseen huoneeseen, jotta hän voisi puhua Rippeyiden kanssa.

Carl Rippey kertoi Clifton Lawrencelle tyttöjen sanoneen, että he olivat olleet todistamassa murhaa aiemmin samana päivänä. Hän kertoi yksityiskohtien olevan ylimalkaisia, mutta että hänestä tuntui tyttöjen puhuvan totta. Sulateltuaan kuulemaansa vähän aikaa Clifton pyysi Rippeyitä mukaansa poliisiasemalle, mutta nämä kieltäytyivät, sanoen että he aikoivat mennä puhumaan asianajajalle.

Kello oli hieman yli 9. illalla, kun Lawrencet saapuivat Jeffersonin piirikunnan sheriffin toimistoon Madisonissa. Kuultuaan, että tällä nuorella tytöllä ja hänen vanhemmillaan oli oletettavasti tietoa Jeffersonin piirikunnassa tapahtuneesta murhasta, sheriffi Shipley johdatti nämä nopeasti toimistoonsa. Toni Lawrence todisti, että hän oli viettänyt edellisen illan kahden ystävänsä, Hope Rippeyn (15v.) ja Laurie Tackettin (17v.) kanssa. He olivat ajaneet kolmistaan New Albanyyn Tackettin autolla ja ottaneet kyytiinsä 16-vuotiaan Melinda Lovelessin, Laurie Tackettin ystävän, jota Toni ei ollut aiemmin tavannut. Otettuaan Lovelessin kyytiin, he olivat menneet hard-core punk rock -konserttiin muutamaksi tunniksi, ja lähteneet sitten takaisin kotia kohti. Tonin mukaan tulomatkalla Loveless oli alkanut puhua tytöstä nimeltä Shanda, väittäen, että Shanda yritti varastaa hänen tyttöystävänsä ja että hän halusi tappaa Shandan.

Pidätys

Ennen kuin Lawrencet lähtivät poliisiasemalta, he kertoivat sheriffi Shipleylle Rippeyiden suunnitelmasta hankkia asianajaja. Miettiessään mitä tehdä seuraavaksi Shipley vastaanotti ilmoituksen Clarkin piirikunnassa kadonneesta henkilöstä. Vanhemmat olivat ilmoittaneet 12-vuotiaan Shanda Sharerin kadonneeksi noin 8 tuntia aiemmin. Shipley tunsi sydämensä murtuvan lukiessaan tytön tunnistustiedot -vaaleat hiukset, 152,5 cm pitkä, noin 45,5 kg painava. Kuvaus vastasi hänen Jane Doetaan. Tämän jälkeen Shipley aloitti tarvittavat paperityöt saadakseen pidätysmääräykset Laurie Tackettille ja Melinda Lovelessille. Tutkijoiden valmistellessa paperitöitään pidätysmääräyksiä varten he saivat tiedon, että uhrin hammaskartat vastasivat Shanda Sharerin vastaavia. Menivät tutkimukset tästä lähtien mihin suuntaan tahansa, tuskallisin vaihe oli nyt edessä -sheriffi Shipleyn täytyi ilmoittaa suru-uutiset Shandan vanhemmille.

Jackie Vaught ja Steven Sharer, Shandan vanhemmat, olivat aluksi innoissaan kun poliisit ottivat heihin yhteyttä. He olivat varmoja, että heidän pikkutyttönsä oli löytynyt ja että he näkisivät tämän jälleen. Mutta nähtyään ilmeen etsivä Henryn kasvoilla he tiesivät, että jotain kamalaa oli tapahtunut. Ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa tapaa kertoa vanhemmille, että heidän lapsensa on kuollut. Huolimatta siitä, kuinka kaunopuheinen tai herkkätunteinen viestintuoja on, viestin vaikutus perheeseen on aina sama. Kun etsivä Henry kertoi vanhemmille, että Shanda oli kuollut, Jackie tuli hysteeriseksi.

Kello oli melkein 2. aamuyöllä, kun sheriffi Shipley ja etsivä Henry saivat pidätysmääräykset Tackettille ja Lovelessille. Laurie Tackettin auto oli nähty Melindan äidin talon luona, joten tutkijat päättivät suorittaa pidätykset siellä.

Kun miehet koputtivat ovelle, Melindan äiti, Margie, avasi oven. Etsivät selittivät nopeasti tulonsa syyn ja kysyivät naiselta, missä tytöt olivat. Margie kertoi heille, että nämä olivat yläkerrassa, joten he menivät yläkertaan Melindan huoneeseen. Astuessaan huoneeseen he löysivät Melindan ja Laurien sängystä nukkumassa. Henry huusi tytöille, että nämä nousisivat ylös. Kun tytöt havahtuivat unestaan, Henry ilmoitti heille, että heidät oli pidätetty murhasta. Teinit vietiin sitten ulos talosta käsiraudoissa ja poliisiasemalle, missä heidät pantiin kirjoille ja pistettiin selliin.

combat18
Matlock
Viestit: 794
Liittynyt: To Helmi 14, 2008 1:07 am
Paikkakunta: Taistelu ei loppunut 1945 ??? se on vasta alkanut!

Viesti Kirjoittaja combat18 » Ke Heinä 16, 2008 11:21 pm

Eikös jammu-pappa tehnyt samalla tavalla, raiskasi ja poltti ruumiita.
WARNING: THIS MEMBER CONTAINS NATIONALISM
If Multi-culturalism is the answer, It must have been one hell of a stupid question
http://patriootti.com/
Kuva

J-aska
Parranpäristäjä
Viestit: 87
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 11:36 pm
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja J-aska » To Heinä 17, 2008 12:47 am

Odotan innolla jatkoa. :)

BK
Parranpäristäjä
Viestit: 79
Liittynyt: La Huhti 05, 2008 4:45 am

Viesti Kirjoittaja BK » To Heinä 17, 2008 5:02 am

combat18 kirjoitti:Eikös jammu-pappa tehnyt samalla tavalla, raiskasi ja poltti ruumiita.
Kyllä vaan. Tosin viimeisimmässä Myllypuron-Vihdin tapauksessa hän ei saanut tuomiota "kuin" henkirikoksista, koska seksuaalirikoksesta ei saatu näyttöä tuon polttamisen takia.

Miehen historian tietäen ei kuitenkaan lapsikaappauksen ja murhien motiivi ole jäänyt kovinkaan epäselväksi....

_hansu_
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Su Kesä 15, 2008 5:45 pm
Paikkakunta: imatra

Viesti Kirjoittaja _hansu_ » To Heinä 17, 2008 3:47 pm

Täälläkin odotetaan innolla jatkoa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta :)
..Teini-ikäisten lasten äidit, tietävät miksi jotkut eläimet syövät poikasensa..

Tatum
Alibin satunnaislukija
Viestit: 113
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 1:28 pm

Viesti Kirjoittaja Tatum » To Heinä 17, 2008 7:05 pm

PinkCatz kirjoitti tänne http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... r&start=30 tällä tavoin:

Juttu meni suurinpiirtein näin:

Vuonna 1992 Indianan osavaltiossa 4 tyttöä kiduttivat 12-vuotiaan Shanda Sharerin kuoliaaksi. Tytöt olivat iältään 15-17 vuotiaita.

Shandalla oli lesbosuhde 14-vuotiaaseen Amanda Heavriniin joka seurusteli samaan aikaan 16-vuotiaan Melinda Lovelessin kanssa.

Melinda oli puolenvuoden ajan uhkaillut Shandaa niin paljon että Shanda joutui vaihtamaan koulua. Uhkailu jatkui silti puhelimitse ja lappujen välityksellä joita Melinda lähetti "ystäviensä" kautta.
Koska Shanda pelkäsi Melindaa niin paljon hän lopetti suhteensa Amandaan jouluna 1991...

Joulukuussa 1991 Melinda tutustui tyttöön nimeltä Laurie Tackett. Melindaa kiinnosti Lauriessa vain se että tämä 17-vuotias tyttö kertoi jatkuvasti halauvansa tappaa jonkun, vain sen takia että saisi tietää miltä se tuntuisi...

Tammikuun 10:nä 1992 Melinda, Laurie ja kaksi muuta tyttöä, 15-vuotiaat Hope Rippey ja Toni Lawrence olivat menossa punkrock-konserttiin.

Autossa Melinda alkoi kertomaan tytöille vihastaan Shandaa kohtaan ja pian tytöt olivatkin matkalla Shandan kotia kohti.
Suunnitelma oli että koska Shanda ei tuntenut Hopea tai Tonia entuudestaan, heidän piti houkutella Shanda ulos talosta.
Hope huijasi Shandaa että Shandan entinen rakastettu Amanda oli järkyttynyt ja halusi välttämättä jutella Shandan kanssa. Shanda sanoi että hänen olisi pakko hiipiä ulos yöllä koska hänen vanhempansa olivat edelleen hereillä... Tytöt lupasivat tulla hakemaan Shandan keskiyöllä... Odotellessaan keskiyötä tytöt menivät konserttiin...

Saapuessaa takasin Shandan talolle puoliltaöin, Melinda piiloutui autossa peiton alle ettei Shanda näkisi häntä... Kun Shanda istui autoon Melinda nousi peiton alta ja painoi veitsen Shandan kurkulle...

Saavuttuaan paikkaan jota kutsuttiin "Noidan linnaksi" tytöt varastivat Shandan korut.
Tämän jälkeen tytöt kävivät tankkaamassa auton. Shanda painettiin takapenkille makaamaan. Toni meni soittamaan puhelun ystävälleen mutta ei maininnut Shandasta mitään...

Ajettuaan tielle metsän suojaan Melinda käski puukolla uhaten Shandaa riisumaan vaatteensa. Koska yöllä oli kylmä, Toni ja Hope menivät autoon lämmittelemään.
Laurie piti Shandaa käsistä kiinni että Melinda pystyi lyömään Shandaa. Shandan anoessa tyttöjä lopettamaan satuttamisensa Melinda tarttui Shandaa hiuksista ja hakkasi tämän päätä polveaan vasten. Shandan hammasraudat repivät hänen huulensa rikki.
Tämän jälkeen Melinda yritti viiltää Shandan kurkun auki mutta puukko oli liian tylsä. Turhautuneena tästä Melinda ja Laurie puukotti Shandaa rintaan useaan otteeseen. Shanda rukoili henkensä edestä mutta Melinda nauroi hänelle päin naamaa. Laurie haki köyttä ja kietoi sen Shandan kurkun ympärille, kuristaessaan kaikilla voimillaan Shandan keho meni veltoksi.
Koska he eivät olleet varmoja oliko Shanda kuollut tytöt heittivät hänet auton takakonttiin.

Tytöt ajoivat Laurien kotiin ja menivät sisälle. Yhtäkkiä Laurien koira alkoi haukkumaan ja kuunnellessaan ikkunasta he kuulivat Shandan tukahtuneet huudot auton takakontista. Laurie haki keittiöstä veitsen ja juoksi takakontille ja puukotti Shandaa useaan otteeseen jotta tämä vaikenisi. Laurie sanoi että heidän täytyi lähteä ajelulle... Toni ja Hope valittivat väsymystään eivätkä halunneet enään lähteä jatkamaan matkaa ja niin Melinda ja Laurie lähtivät yhdessä.

Tytöt pysähtyivät katsomaan joko Shanda oli kuollut. Shanda oli edelleen hengissä, joten Laurie otti rengasraudan ja löi sillä Shandaa päähän... Jatkettuaan matkaa takaluukusta alkoi kuulua ääntä ja he pysähtyivät uudelleen... Laurie hakkasi Shandaa rengasraudalla päähän monta kertaa. Yksi isku oli niin kova että Shandan kallosta irtosi kappale... Hakkaminen jatkui useampaan otteeseen kun matka jatkui...

Laurie ja Melinda kävivät hakemassa nukkumassa olleet Tonin ja Hopen.

Matka jatkui...

(Todisteet kertoivat että jossain vaiheessa tytöt olisivat työntäneet rengasraudan Shandan peräsuoleen mutta tämän tytöt ovat kieltäneet.)

Tytöt päättivät että paras tapa tässä vaiheessa päästä Shandasta eroon olisi polttaa hänet.
Tytöt hakivat huoltoasemalta bensaa juomapulloon ja ajoivat Lemon Roadille...
Tässä vaiheessa Toni oli saanut tarpeekseen eikä enään halunnut auttaa tyttöjä.

Tytöt kantoivat armoa anovan ja äitiään huutavan Shandan ulos auton takakontista ja laskivat pehmeään maahan.

Hope kaatoi suuren määrän bensaa juomapullosta Shandan päälle... Melinda taikka Laurie heitti palavan tikun Shandan päälle... (Netissä kahta tietoa kumpi tikun heitti) Tytöt katsoivat palavaa Shandaa tovin ja hyppäsivät autoon...

(Crimelibraryn mukaan Melinda halusi vielä käydä katsomassa palavaa Shandaa ja heitti lopun bensan Shandan päälle ja katsoi kun palava Shanda käpristyi sikiö-asentoon samalla kun kakoi...)

Ruumiinavauksen mukaan Shanda oli elossa kun hänet sytytettiin palamaan...

Tytöt kävivät McDonald'sissa aamiasella ja ajoivat kotiin...


Toni Lawrence ja Hope Rippey kertoivat vanhemmilleen aamulla että olivat todistaneet murhan... Siitä juttu sitten alkoi selviämään...

Shandan ruumis ei ollut palanut kokonaan mutta vyötäröstä ylöspäin oli kolmannen ja neljännen asteen palovammoja...16-vuotias Melinda Loveless tuomittiin 60 vuodeksi vankilaan. Yrittänyt päästä ehdonalaiseen mutta se on evätty.

17-vuotias Laurie Tackett tuomittiin 60 vuodeksi vankilaan.

15-vuotias Hope Rippey tuomittiin 50 vuodeksi vankilaan. Tuomio lyhennettiin 35 vuoteen. Hope pääsi jo vapaaksi.

15-vuotias Toni Lawrence tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan. Toni pääsi jo vankilasta.
What would Grissom do ?
Television has brought back murder into the home - where it belongs
- Alfred Hitchcock

Avatar
nöyhtä
Parranpäristäjä
Viestit: 79
Liittynyt: To Marras 20, 2008 6:56 pm

Re: Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja nöyhtä » Ma Touko 04, 2009 3:26 am

Voi taivas! Tää oli aivan uusi juttu mulle, ja nyt luettuani tajuan, että olis ollu parempi jos ois jäänyt lukematta.. voi kuvotus.. :shock:
Luonnonkaunis, ihan niinkö hirvikin.

Avatar
PinkCatz
Alibin kestotilaaja
Viestit: 342
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 9:58 pm
Paikkakunta: Desperation

Re: Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja PinkCatz » Su Touko 10, 2009 11:42 pm

Kiitti Tatum... :wink:
"Tits are for fucking, not for breastfeeding" -Rose West-

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 670
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re:

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Ti Kesä 23, 2009 2:16 am

Tatum kirjoitti:PinkCatz kirjoitti tänne http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... r&start=30 tällä tavoin:

Juttu meni suurinpiirtein näin:

16-vuotias Melinda Loveless tuomittiin 60 vuodeksi vankilaan. Yrittänyt päästä ehdonalaiseen mutta se on evätty.

17-vuotias Laurie Tackett tuomittiin 60 vuodeksi vankilaan.

15-vuotias Hope Rippey tuomittiin 50 vuodeksi vankilaan. Tuomio lyhennettiin 35 vuoteen. Hope pääsi jo vapaaksi.

15-vuotias Toni Lawrence tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan. Toni pääsi jo vankilasta.
Nämä on näitä jenkkien tuomioita taas,tuomitaan 35 vuodeksi istuu kolmas osan tuomiosta ja pääsee vapaaksi. Saa 60 vuoden tuomion ja on mahdollisuus viides tai kuudes osan tuomiosta istuttuaan jo ehdonalaiseen. Enpähän olisi pistänyt pahakseni vähän pitempääkään istumista joskus sitten 40 kympin jälkeen olisivat voineet kokeilla ehdonalaista. Sitten joku jäppinen saa kolme tuomiota murtovarkaudesta ja istuu tasan koko loppuelämän linnassa vaikka yhteenlasketut saalit olisi vaikka alle 1000 taalaa :D No onhan noita nähty Teksasissa annettuja 40 tuomioita joissa kaveri on istunut vähän päälle vuoden tuomiosta ja päässyt ehdonalaiseen, ei paljoa järjen kanssa tekemistä tuolla systeemillä. Itse tästä teosta: sairas teko, sairaita tyyppejä, lieneekö mielisairaala ollut se oikea paikka näille.
Syntyneet räyhäämään

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » To Syys 23, 2010 8:17 am

Olin itse kirjoittamassa tästä viestiä ja havaitsin vasta nyt, että tästä olikin juttua jo. :oops: Tässä kuitenkin se osa minkä ehdin kirjoittaa, lähinnä tytöistä tietoa, jota ei tässä mainittu.


Tapahtumat sijoittuvat Madisoniin, Indianan osavaltioon. Shanda Sharer oli 12-vuotias tyttö, jonka kohtaloksi koitui kuolla yhtenä nuorimmista henkirikoksen uhreista Yhdysvalloissa vuonna 1992.

Shanda Sharer

Shanda Renee Sharer syntyi Pinevillen keskussairaalassa Kentuckyssa kesäkuun kuudentena 1979 onnellisille vanhemmille Steve Sharerille ja Jacqueline Vaughtille. Shanda kävi viidennen ja kuudennen luokkansa St. Paulin koulussa, Louisvillessa. Hän oli pirteä ja urheilullinen tyttö, joka harrasti lentopalloa, softballia ja cheerleadingia. Tytön vanhemmat olivat eronneet ja Jacqueline oli mennyt uusiin naimisiin. Hän erosi myös uudesta miehestään ja muutti Shanda mukanaan New Albanyyn kesäkuussa 1991.
Toisinkuin lapsilla uudessa paikassa usein, Shandalla ei ollut vaikeuksia saada uusia ystäviä. Hän oli 12, kun aloitti Hazelwoodin koulussa, jossa oli pidetty oppilas. Hän oli iloinen, ystävällinen ja avoin. Luultavasti tähän kaikkeen Amanda Heavrin hänessä ihastui. Shanda alkoi seurustella 14-vuotiaan Amandan kanssa.

Melinda Loveless

Melinda syntyi 1975 lokakuun 28., myös Kentuckyssa kolmantena lapsena perheeseen, jossa hänellä oli kaksi isosiskoa, äiti ja isä.
Melindan isä Larry Loveles oli suorittanut asevelvollisuuttaan Yhdysvaltojen armeijalle Vietnamin sodassa. Kun hän palasi sieltä, hänet nostettiin sankarin jalustalle. Jos Marjorielta kysytään, hänen miehensä ei ollut sankari, vaan perverssi, joka voisi pukeutua hänen ja tytärtensä alusvaatteisiin ja meikkeihin.
Molemmissa vanhemmissa oli pätkätyöläisen vikaa: sotilasuransa jälkeen Larry työskenteli rautatiealalla, jossa sai tehdä töitä silloin kun itse halusi; sitten vuonna -72 poliisina 8 kuukauden ajan, kunnes pahoinpiteli työparinsa kanssa mustan miehen, jota syytti vaimonsa kanssa makaamisesta; sitten postinkantajana vain kolmen kuukauden ajan.
Perheen elättäminen oli lähinnä Marjorien vastuulla. Larry oli impulsiivinen tuhlari, joka oli kiinnostuneempi ostamaan moottoripyöriä, ampuma-aseita ja autoja.
Perhe saattoi silti elää melko leveästi vuoteen -80, jolloin Larry joutui konkurssiin. Pitkäaikaiset perhetutut kertoivat, että tytöt olivat usein nälkäisiä, eivätkä saaneet kotona riittävästi ruokaa.

Pettämistä tapahtui koko suhteen ajan sekä miesten, että naisten kanssa, Larryn puolelta siis. Larry olisi mielellään nähnyt vaimonsakin vehtaavan muiden kanssa, mutta Marjoriesta inhotti ajatuskin.

Kun Melinda oli 5, vanhemmat hurahtivat baptistiseen kirkkoon. Larrysta jopa tuli maallikkosaarnaaja, ja Marjoriesta koulun sairaanhoitaja. Larrysta tuli myös kirkon avioliittoneuvoja. Kun Melinda oli 7, Larry yritti raiskata erään naisen kirkossa. Tapahtuneen jälkeen pariskunta jätti kirkon ja palasi vanhoihin elämäntapoihisa: juopotteluun ja avoimeen parisuhteeseen.

Lapsuudessaan Melinda näki äitinsä itsemurhayrityksen, isänsä pahoinpitelevän äidin niin että tämä joutui sairaalaan sekä raiskaavan äidin.

Huhut liikkuvat, että Larry olisi käyttänyt hyväksi lapsia, kuten lastensa serkkuja. Melinda kieltää, että Larry olisi tehnyt mitään tällaista hänelle.

Kaikesta huolimatta vanhempien ero oli Melindalle kova pala. Kun hänen äitinsä meni vielä uusiin naimisiin, tyttö masentui, alkoi lintsata koulussa ja tapella koulutovereidensa kanssa.
Larry muutti Floridaan ja meni myös uudestaan naimisiin. Se musersi Melindan. Larry lähetti muutaman kirjeen tyttärelleen, mutta katkaisi sitten kaikki kontaktit häneen.

Melinda ja Amanda alkoivat seurustella vuonna 1990. Maaliskuussa 1991 Melinda tuli äidilleen ulos kaapista. Siinä riitti sulateltavaa Marjorielle, mutta lopulta hän hyväksyi ja ymmärsi asian.

Shanda tapaa Amandan... ja Melindan

Palataan Shandaan. Hän tapasi kouluvuoden alussa Amanda-nimisen tytön, jonka kanssa hänelle tuli sanaharkkaa. He joutuivat jälki-istuntoon ja sitten huomasivat pitävänsä toisistaan. He alkoivat seurustella, mutta matkassa oli yksi matka, nimittäin Amanda seurusteli jo jonkun kanssa. Ja se joku sattui olemaan Melinda Loveless.

Melindalle ei tietenkään ollut helppoa huomata sydänkäpystään toisen kanssa intiimissä suhteessa. Eräänä varhaisena lokakuun päivänä Shanda ja Amanda menivät yhdessä koulutanssijaisiin ja Melinda oli vihainen nähdessään heidät. Samaten Melinda alkoi seurustella toisen, vanhemman tytön kanssa. He eivät Amandan kanssa missään vaiheessa sopineet lopettavansa suhdettaan.

Joitain viikkoja myöhemmin, kun Melinda uhkasi tappaa Shandan kun tämä oli menossa jollekin festivaaleille Amandan kanssa.
Uhkaukset eivät todellakaan jääneet tuohon yhteen kertaan vaan jatkuivat puoli vuotta. Joko hän itse soitteli Shandalle tai lähetti uhkausviestejä ystäviensä kautta.
Melinda ei tuntenut Shandaa hyvin, mutta tarpeeksi hyvin tietääkseen mikä tämä oli: likainen, hirveä narttu, joka oli vienyt häneltä hänen tyttöystävänsä.

Shanda ei ollut käynyt Hazelwoodin koulua vielä kokonaista lukuvuottakaan, kun hänen vanhempansa laittoivat hänet yksityiseen katolilaiseen kouluun, joidenkin lähteiden mukaan Melindan loputtomien uhkausten, joidenkin mukaan siksi että olivat huolissaan tyttärensä lesbosuhteesta Amandan kanssa.

Joulukuussa 1991 Shanda lakkasi pitämästä yhteyttä Amandaan.

Melindan joukko

Lokakuussa 1991 Melinda tapasi Mary Laurine Tackettin, jota kutsuttiin Laurieksi. Ei heidän välillään oikeastaan ollut mitään ystävyyttä, mutta Melinda oli kiinnostunut tämän seurasta, koska tämä 17-vuotias halusi tappaa jonkun. Melinda kertoi tälle Shandasta, jota vihasi valtavasti ja että halusi tämän kuolevan. Lauriesta se oli hyvä ajatus.

10. tammikuuta 1992 Melinda ja Laurie olivat menossa punkrock-konserttiin. Laurie pyysi ystävänsä Hope Rippeyn mukaan. Ja tämä tuli mielellään. Hope oli 15-vuotias tyttö, joka asui Madisonissa. Hän ei ollut vielä tavannut Melindaa. Hope ilmeisesti ihaili kavereitaan ja alkoi viiltelemään heidän mukanaan. Hänen eronneiden vanhempiensa mielestä Laurie oli huonoa seuraa, mutta se ei estänyt häntä olemasta tämän ystävä.
Hope kysyi mukaan vielä ystäväänsä omasta koulustaan, myös 15-vuotiasta Toni Lawrencea. Toni ilmoitti tulevansa ja niin murhaajajoukko oli koolla.

Laurien äiti oli helluntailainen fundamentalisti. Hän syyttää isäänsä käyttäneen häntä hyväksi ainakin kahdesti.

Shanda oli siis lopettanut suhteensa Amandaan ja vaihtanut koulua, mutta Melinda ei ollut vieläkään tyytyväinen.

katjuska.84
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 » To Syys 23, 2010 9:46 am

Tämä on ehkäpä kaikista raain murha, mistä olen täällä lukenut. Hyi hitto. Mutta eniten ihmetyttää, että miten ihmeessä Shanda on voinut olla kaiken tuon hakkaamisen ja puukotuksen jälkeen vielä elossa (ja tajuissaan jos on kerran äitiä anellut, etc) kun on sytytetty palamaan???
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » Pe Marras 26, 2010 6:14 pm

Lauriesta vielä sen verran, että hänen äitinsäkin oli jokseenkin epätasapainoinen. Hänhän oli siis tiukka helluntailainen ja saatuaan selville tyttärensä vaihtavan pitkän hameen koulussa farkkuihin, syntyi ankara yhteenotto ja yöllä hän kuristi tätä. Sosiaalityöntekijät tulivat ja vanhemmat vakuuttivat heille, että tämä ei ollut heidän tapaistaan. Tämä tapahtui toukokuussa 1989.

15:n syntymäpäivänsä jälkeen Laurie alkoi kapinoida ja hän kiinnostui tosissaan okkultismista. Laurie syyttää isänsä käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi ainakin kahdesti: kun hän oli 5- ja 12-vuotias.
Laurie riiteli usein äitinsä kanssa monista eri asioista, muun muassa ystävästään Hopesta. Kerran äidin käydessä Hopen kotona, hän sai tietää tämän isän hankkineen tytöille Ouijan, eräänlaisen spiritismissä käytettävän laudan. Nainen vaati, että Ouija-lauta poltettaisiin ja Rippeyden talo manattaisiin.

Laurien vapaa-ajan harrastuksiin kuului itsensä vahingoittaminen, varsinkin vuoden 1991 alussa, kun hänellä oli tyttöhuolia. (Tyttöystävä oli sekaantunut johonkin, ei kuitenkaan eläimeen.) Jäljet huomattuaan vanhemmat veivät tytön sairaalaan 19. maaliskuuta 1991, jossa hänelle annettiin antidepressantteja ja lähetettiin kotiin. Kaksi päivää myöhemmin menolippu takaisin sairaalaan oli lunastettu, kun Laurie teki ranteeseensa syvän viillon tyttöystävänsä ja Toni Lawrencen kanssa. Hän pääsi psykiatrisen sairaanhoidon pariin, jossa hänellä todettiin epävakaa persoonallisuus ja olleen hallusinaatioita lapsuuden alkuvaiheilla. Huhtikuun 12. hän pääsi jälleen ulos sairaalasta. Syyskuussa 1991 hän keskeytti lukion.

Lokakuussa 1991 hän asuskeli Louisvillessa satunnaisten kavereidensa nurkilla, mutta muutti takaisin Madisoniin, kun hänen isänsä lupasi ostaa hänelle auton. Hän silti vietti aikansa lähinnä Louisvillessa ja New Albanyssa, erityisesti joulukuussa liikui paljon Melinda Lovelessin kanssa.

Hän ja Shanda alkoivat hengata keskenään marraskuun lopulla 1991.

Kun Hope Rippeyn vanhemmat erosivat, hän muutti äitinsä ja sisarustensa kanssa Quinckyyn, Michiganiin helmikuussa -84. Hopen mielestä siellä asuminen oli kamalaa. Hänen harras toiveensa toteutui 3 vuotta myöhemmin: hänen vanhempansa palasivat yhteen ja he muuttivat takaisin Madisoniin.

Toni Lawrence, jonka koulukaveri ja paras ystävä Hope oli, oli syntynyt helmikuussa -76 Madisonissa. Hänen sukulaisensa oli pahoinpidellyt häntä 9:n iässä ja nuori poika oli raiskannut hänet kun hän oli 14. Poliisi ei voinut tehdä muuta kuin määrätä tuon pojan pysymään kaukana Tonista. Raiskauksen jälkeen Toni pääsi juttelemaan ammattiauttajalle, mutta se ei juuri auttanut. Hän alkoi harrastaa irtosuhteita ja tuli itsetuhoisaksi. 8. luokalla hän yritti itsemurhaa.

Tuona päivä Hope, Laurie ja Toni menivät siis Laurien autolla Melindalle. Tytöt olivat sanoneet vanhemmilleen olevansa yötä kaverilla. Tytöt lainasivat Melindan vaatteita ja tämä näytti heille veitsiään, joilla aikosi säikäyttää Shandan. Tässä vain Laurie tiesi Melindan olevan menossa pelottelemaan Shandaa ja Melinda alkoikin vaahtoamaan vihastaan Shandaa kohtaan heti kun nelikko oli koolla.
Hope ei oikeastaan olisi vielä saanut ajaa, mutta Laurie päästi hänet rattiin ja tämä ajoi porukan Shandan kotinurkille Jefferssonvilleen pysähtyen McDonald'sin kohdalla.
Vähän ennen illan pimenemistä he pysäyttivät Shandan pihalle. Melinda käski kahta joukon junioria koputtamaan oveen ja esittäytymään Amandan ystävinä. Toni ja Hope tekivät työtä käskettyä ja sanoivat Amandan odottavan heitä paikassa nimeltä "Noidan linna." Shanda sanoi, että ei voisi tulla, koska hänen vanhempansa olivat vielä hereillä ja pyysi, että hänet haettaisiin keskiyöllä.
Kuultuaan uutisen Melinda raivostui, mutta muut rauhoittelivat, että he tulisivat hakemaan Melindan myöhemmin. Tytöt sitten lähtivät punkrock-konserttiin, josta aiemmin oli ollut puhetta. Toni ja Hope kyllästyivät nopeasti musiikki ja lähtivät kahden pojan kanssa Laurien autoon toteuttamaan seksuaalisuuttaan.

Kello kävi keskiyön ja tytöt palasivat hakemaan Shandaa. Melinda kertoi kavereilleen, ettei malttanut odottaa, että pääsisi tappamaan 12-vuotiaan tytön. Samalla hän tuli kuitenkin siihen tulokseen, että tyttö oli oikein viehättävä ja hän haluaisi harrastaa seksiä tämän kanssa ja että veitsi oli vain pelotteeksi. Puoli yksi he olivat Shandalla ja Toni meni uudestaan koputtelemaan ovea. Shanda vaihtoi päälle nätimmät vaatteet ja lähti matkaan uskoen tapaavansa tyttönsä Amandan. Melinda, joka oli häirinnyt ja piinannut tyttöä lukuisia kertoja, piiloutui veitsi kädessään huovan alle takapenkille.

Joukko lähti ajamaan Uticaan, toiseen Indianalaiseen kaupunkiin, jossa Noidan linna sijaitsi. Kyseessä Mistletoe Fallsinakin tunnettu paikka, joka on eristetyllä kukkulalla, josta on näkymä Ohion jokeen. Siihen aikaan nuoret tapasivat ajoittain viettää siellä aikaa.
Piileskeltyään tuon automatkan ajan, hetken päästä Melinda tuli esiin ja laittoi veitsen Shandan kurkulle ja ryhtyi hiillostamaan tätä Amandasta. Kun joukkio saapui Noidan linnaan, he sitoivat Shandan raajat köydellä. Shanda alkoi itkeä. Tytöt huomasivat monien autojen kulkevan ohi ja pelästyivät ajatuksesta, että jäisivät kiinni itse teossa. He hyppäsivät takaisin autoon ja suuntasivat kohti Madisonia. He pysähtyivät lähelle Laurien kotia.

Melinda ja Laurie pakottivat 12-vuotiaan strippaamaan ja ensimmäiseksi mainittu alkoi hakata häntä nyrkeillä. Hän potki tätä ja viilteli tytön suuta tämän hammasraudoilla. Hän yritti viiltää tytön kurkun auki, mutta veitsi osoittautui liian tylsäksi siihen hommaan.

NancyDrew
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1556
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja NancyDrew » Pe Marras 26, 2010 11:12 pm

Kuva
Shanda Sharer

Kuva
Kuva
Melinda Loveless

Kuva
Laurie Tackett

Kuva
Kuva
Toni Lawrence

Kuva
Kuva
Hope Rippey

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Shanda Sharer

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » La Marras 27, 2010 6:30 pm

Vuoden 1992 lopussa ja 1993:n puolivälin välillä tarinan sankareille langetettiin tällaisia tuomioita:
- 16-vuotias Melinda Loveless sai 60 vuotta. Hänet vapautetaan vuonna 2052 tai hyvällä käytöksellä 2022.
- 17-vuotiaalla Laurie Tacketilla sama homma.
- 15-vuotias Hope Rippey sai 50 vuotta. Hän vapautuisi 2042 tai 2022 hyvällä käytöksellä, MUTTA hän vapautui hyvällä käytöksellä jo huhtikuussa 2006.
- 15-vuotias Toni Lawrence sai 20 vuotta. Hänet vapautettaisiin 2012 tai hyvällä käytöksellä 2002, MUTTA hänet vapautettiin jo 14. joulukuuta 2002.
Mitäs ajatuksia tuomiot teissä herättävät?
Toni istui tuomioonsa Indianan naistenvankilassa Pendletonissa, Indianassa. Muut joutuivat Indianan Indianapoliksen naistenvankilaan (joka on sekin Indianassa).

Tällainen artikkeli, joka on ilmestynyt huhtikuun 27. vuonna 2006.
http://crime.about.com/b/2006/04/27/tee ... prison.htm
Indianalainen nainen, joka oli 15 kun hän ja 3 muuta murhasivat brutaalisti 12-vuotiaan tytön, yksi hirveimmistä murhista vuonna 1992, vapautetaan vankilasta tällä viikolla, lusittuaan 14 vuotta 40 vuoden kakustaan.
Hope A. Rippey tuomittiin 40 vuodeksi (eli nyt en tiedä, määräättiinkö hänelle 50 vai 40 vuotta, toim. huom.) Shanda Sharerin törkeästä murhasta ja vankina pitämisestä.
Artikkelissa ei kerrottu muuta sellaista, mitä ei tässä keskustelussa ole jo mainittu.

http://www.myspace.com/hatemetoday1976
Tuossa on Toni Lawrencen MySpace-profiili, nainen käy sivustolla säännöllisesti.
Tämä on ilmestynyt syyskuussa 2008:
http://www.zimbio.com/Crime+Doesn%27t+P ... +right+now
Toni Lawrence meni takaisin Indianaan aloittamaan uuden elämänsä. Hän on nyt 32-vuotias ja on kertonut olevansa kahden lapsen äiti. Kaiken kaikkiaan, asiat ovat menneet aika hyvin. MySpace-sivullaan hän kirjoittaa "Toni on onnellienn juuri nyt."

Shandan tapauksesta on kirjoitettu parikin kirjaa, tällaiset:
http://www.amazon.com/Cruel-Sacrifice-A ... 295&sr=8-1
http://www.amazon.com/Little-Lost-Angel ... 295&sr=8-3

Vastaa Viestiin