Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Aivan kuten Suomen työläisetkin esittivät kainon kutsun aikoinaan.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10832
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 8:15 am Putin yleensä toimii kutsuvieraana eikä ala järjestelemään vallanvaihtoja USA:n tyyliin. Nytkin luvannut säilyttää maan suvereniteetin poikkeusoloissa.
Corona kun nyt sai massat liikkeelle (mielenosoittajan omin sanoin) niin Putin järjestää lääkityksen :lol:
Kutsuttiinko putin puuttumaan esimerkiksi georgian sisäisiin asioihin silloin kun venäjä hyökkäsi georgiaan? kutsuttiinko putin ukrainaan silloin kun homeenvihreät miehet miehittivät krimin ja itä-ukrainan?

Onko se demokration mukaista kutsumista silloinkin kun kansa nousee vastustamaan maan korruptoitunutta hallitusta ja alakynnessä (eli demokraattisesti häviöllä oleva) hallitus kutsuu putinin estämään demokratian toteutumista?
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Kova on luotto vaalivilpin tapahtumiseen median kertomana :lol:
Putin saattaa toimia kuten Krimillä ja varmistaa että demokraattinen tulos varmistuu. Siellähän liikuttiin samoissa luvuissa kun kansa kertoi mielipiteensä. Ukrainaa selvempää lännen hallinnonvaihto operaatiota ei taida olla olemassakaan. :wink:

Kuulostaa aivan realistiselta tulokselta ihmisoikeusaktivistille joka ei edes ollut alkuun valmis ottamaan pestiä vastaan vaan vasta nyt on ilmoittanut olevansa valmis virkatehtäviin :lol: Lukashenkolle ei vain löytynyt varteenotettavaa vastustajaa poliittisista piireistä.

Tilanne on vähän kuin Venäjällä jossa kansan mielipide on länsimedian mukaan kourallisen mielenosoittajia hallussa :lol:

EU:n sanktiouhkailut ovat kyllä sitten oma lukunsa ja odottelenkin milloin EU alkaa antamaan sanktioita Ranskan hallinnolle jossa väkivalloin on pyritty tukahduttamaan demokraattinen sanoma jo kahden vuoden ajan. Puhumattakaan jostain Espanjan toimista Katalaaneja vastaan hetki sitten. :wink:

https://rayhablogi.blogspot.com/2020/08 ... -kyse.html
MISTÄ VALKO-VENÄJÄLLÄ ON KYSE
Kuten olemme viimeaikojen propagandalähetyksistä saaneet kuulla, Valko-Venäjällä "kansa" on noussut vaatimaan "vapautta ja demokratiaa". Kyllä. Olette kuulleet tämän saman aikaisemminkin. Kuulitte sen Libyasta, Syyriasta ja Ukrainasta. Sanasta sanaan sama narratiivi. Epäsuosittu diktaattori, kansan nousee ja kaataa diktaattorin, ja -

Niin, mitä sitten tapahtuukaan? Aivan. Maat ovat sekasorrossa, sisällissodassa ja kaaoksessa, ja kaiken hulinan takana kyseisten maiden luonnonvarat siirtyvät ulkomaalaisten haltuun tai ulkomaisille firmoille. Näin kävi Libyassa, näin piti käydä Syyriassa ja Ukrainassa, ja samaa yritetään nyt Valko-Venäjällä. Kaikissa näissä maissa kyse oli ja on öljystä ja kaasusta.

Syyriassa lännen perustama, aseistama ja kouluttama ISIS valtasi nimenomaan Syyrian kaasu- ja öljykentät, ei pääkaupunkia. Syyriassa kauhean diktaattorin kannatus olikin suurempaa kuin länsi oli laskenut, eikä sota sujunut muutenkaan suunnitelmien mukaan. Venäjällä oli puolustusyhteistyösopimus Syyrian kanssa ja Venäjä pani ISISin matalaksi kolmessa viikossa, kun länsi oli omien sanojensa mukaan sotinut sitä vastaan jo vuosikausia pommittamalla lähinnä Syyrian hallituksen alueita. Mutta kurdien onnistui napata itä-Syyrian öljystä valtaosa hallintaansa ja lännen joukkoja onkin juuri siellä. Sattumaako?

Kuva

Ukrainassa soditaan itä-Ukrainan kaasu- ja öljykenttien hallinnasta, jotka Kiovan hallitus lupasi jo Obaman hallinnon aikana lännelle. Juuri siksi Joe Bidenin poika nimitettiin Ukrainan suurimman energiayhtiön kakkospomoksi. Venäjän tukemat itä-Ukrainan etniset venäläiset panivatkin hanttiin ja Venäjä otti Krimin hallintaansa, koska ei halunnut lännen saavan sen kaasua ja öljyä. Kun Venäjä otti Krimin, Exxonin johto lähetti Yhdysvaltain ulkoministeriölle salaisen kirjeen (joka vuoti julkisuuteen kuten lännessä usein käy), jossa se kyseli keneltä sen pitää nyt hakea porauslupia.

Kuva

Gazassa palestiinalaisten ja Israelin välillä ei sodita mistään periaatteellisista asioista, vaan Välimeren kaakkoiskulman kaasu- ja öljykenttien hallinnasta. Kun palestiinalaiset ilmoittivat tekevänsä venäläisen firman kanssa sopimuksen Gazan merialueen kaasukentän hyödyntämisestä, sota syttyi välittömästi. Israelin laivasto asetti Gazan saartoon, ettei sinne vaan viedä leipää ja leluja. No ei, ei oikeasti. Israelin laivasto asettui tukevasti kaasukentän päälle vahtimaan, etteivät palestiinalaiset ja venäläiset vie aarretta heiltä.

Kuva

Valko-Venäjän kaasu- ja öljykentät sijaitsevat samalla manneralustalla kuin Ukrainan, ne ovat jatkoa sille samalle alueelle, jonka hallinnasta Ukrainassa käydään sotaa. Valko-Venäjällä on toiminnassa 61 kenttää, joten nyt puhutaan kunnon potista. Ja tämä on se syy miksi länsi aikoo kaapata maan hallintaansa. Vai kuvitteletteko, että on täysin sattumaa, että "oppositiojohtaja" pakeni NATO-maa Liettuaan ja antaa sieltä lausuntojaan siitä, kuinka hän voi olla "siirtymäajan" johtaja maassa. "Siirtymäaika" on se termi, jota on käytetty myös Libyassa, Syyriassa ja Ukrainassa. https://www.belorusneft.by/sitebeloil/en/center/oilGas/

Kuva

Mikä on tämän eurooppalaisen kaaoksen taustalla? No, ennen vuotta 1997 Yhdysvallat ilmoitti kategorisesti kaikille entisille Varsovan liiton maille, ettei niillä ole mitään asiaa NATO:n jäseniksi. Kaikki muuttui 1997 kuin laakista. Mitä tapahtui?

Yhdysvallat oli laukaissut maaperän rikkauksia kartoittavan satelliitin avaruuteen 1995 ja 1997 se sai työnsä valmiiksi. Tämän jälkeen ovet aukesivat ja syykin oli täysin selvä: entisten Varsovan liiton maiden maaperässä oli lännen havittelemia rikkauksia. Itämerellä olikin kaasu- ja öljykenttiä, Puolan merialueella olikin öljyä ja kaasua. Latviassa olikin öljyä ja kaasua. Liettuassa olikin öljyä ja kirottua - Venäjän hallitsemalla Kaliningradin alueella olikin öljyä. Juuri siksi sekin pitäisi saada lännen hallintaan ja juuri siksi sitä vaaditaan lännessä niin usein ja tarmokkaasti ja juuri siksi Venäjällä on siellä melkoiset asevoimat. Ettei vaan kävisi kuten Ukrainassa tai Libyassa, tai Syyriassa, tai... http://cgseurope.net/UserFiles/file/Esp ... _Otmas.pdf

Unohtakaa YLEn ja valtamedian propaganda vapautta janoavasta kansasta ja ilkeästä diktaattorista. Diktaattorit ovat aina kelvanneet länsimaille, kunhan öljy ja kaasu ovat virranneet ja rahaa on tehty miljarditolkulla. Kaikki puheet kansalaisaktivisteista, demokratialiikkeistä, oppositiojohtajista sun muusta ovat pelkkää roskaa. Kyse on aina vain ja ainoastaan rahasta. Kyse on aina raaka-aineista. Jos länsi oikeasti olisi huolissaan ihmisoikeuksista ja sen sellaisesta lätinästä, se tuhoaisi Saudi-Arabian hallinnon heti. Saudien hallinto on maailman raaimipia ja julmimpia, ja siellä mestataan satoja ihmisiä joka vuosi. Naisia kivitetään hengiltä, käsiä ja jalkoja katkotaan sapeleilla julkisissa tilaisuuksissa, ja ihmisiä ruoskitaan - myös hengiltä. Mutta se on ihan okei, koska lännellä ja saudeilla on yhteiset öljybisnekset.

Afganistanista on viety vuoden 2003 jälkeen noin yhdeksän miljardin dollarin edestä mineraaleja Yhdysvaltoihin. Irakista katosi 21 miljardia dollaria käteistä rahaa ja öljyä katoaa edelleen. Tämä on pelin henki. Tämä on se syy miksi länsi on sotajalalla Venezuelassa ja miksi tuon maan sisäiset asiat ovat Yhdysvalloille "kansallinen turvallisuuskysymys". Tuokin maa on suuri öljyntuottaja. Ja kuinka ollakaan: sielläkin kansa haluaa vapautta ja demokratiaa ja julma diktaattori ja---

Valko-Venäjä ei ole poikkeus, vaan seuraava lännen suupala. Siitä on kyse.

Öljystä ja kaasusta.

Vai kuvitteliko joku, että länsi ja NATO haluaa ihan oikeasti sotia eestiläisten puolesta? No ei. Se haluaa Eestin liuskeöljyvarat hallintaansa. Eestiläisistä osa tajuaa tämän oikein hyvin, osa kuvittelee jotakin muuta, mutta teille ei tulla koskaan kertomaan mistä on kyse.

Kuva

Kyse on siis öljystä ja kaasusta. Valko-Venäjälläkin
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ffe ... a226380771
Kolme skenaariota Valko-Venäjän tulevaisuudesta: ”Todennäköisyydet Lukašenkan selviytymisen puolella”
Sadat tuhannet valkovenäläiset ovat jo yli viikon osoittaneet mieltään presidentti Aljaksandr Lukašenkaa, vilpillisinä pidettyjä presidentinvaaleja sekä poliisiväkivaltaa vastaan.

Iltalehti kokosi kolme skenaariota, joihin tilanne mahdollisesti voisi johtaa, ja arvioita niiden todennäköisyyksistä.

1. Mielenosoitukset hiipuvat
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristiina Silvan olettaa, että Valko-Venäjän hallinto ja presidentti Lukašenka pyrkivät ensisijaisesti siihen, että mielenosoitukset hiipuisivat, eikä niiden tukahduttamiseen tarvitsisi käyttää väkivaltaa.

– Lukašenka yrittää pelata aikaa ja tavoitteena on se, että saataisiin ihmiset takaisin koteihinsa ja töihin, Silvan toteaa.

– Jos tilanne sitä vaatii, niin kyllä Lukašenka on valmis myös käyttämään erittäin raakaa voimaa, kuten on nähty, hän jatkaa.

Kuitenkin viikko sitten tapahtunut mielenosoitusten väkivaltainen tukahduttaminen aiheutti Silvanin mukaan niin suuren vastareaktion kansassa, että hallinto yrittää ainakin toistaiseksi ratkaista tilanteen muilla keinoin.

– Voi olla, että tämä kriisi pitkittyy, ja yleensä, jos kriisit pitkittyvät, niin silloin on myös mahdollista, että mielenosoitukset alkavat pikkuhiljaa laantua.

Merkittävää Lukašenkan vallassa pysymiselle ei ole Silvanin mukaan niinkään laaja kansan tuki, vaan poliittisen eliitin ja turvallisuuskoneiston lojaalius. Yksittäisiä tapauksia lukuun ottamatta Lukašenkalla on edelleen niiden tuki.

– Se vetää todennäköisyydet enemmän Lukašenkan selviytymisen puolelle.

2. Lukašenkan hallinto kaatuu
Vallan vaihtumisen puolesta puhuu taas Silvanin mukaan se, että mielenosoituksissa on mukana eri ryhmiä, ja että protestiliike on saanut monia muotoja. Esimerkiksi opettajia ja valtiollisen televisiokanavan toimittajia on lähtenyt lakkoon mielenosoittajien tueksi.

Lisäksi liike on jatkuvasti voimistunut ja laajentunut. Keskiviikkona työnsä aloittaa myös opposition koordinaationeuvosto, jonka tavoite on taata vallan rauhanomainen vaihtuminen.

– Varmasti nyt on suurempi todennäköisyys sille, että valta vaihtuu ennemmin nopeasti kuin hitaasti, kuin mitä oli esimerkiksi alkuviikosta, Silvan arvioi.

Silvan kuitenkin muistuttaa, että vaikka mielenosoitukset ovat valtavia, on Valko-Venäjällä edelleen olemassa hiljainen enemmistö.

– Jos Hongkongissa protesteihin otti osaa 20–30 prosenttia, niin Valko-Venäjällä se on edelleen reilusti alle 10 prosenttia.

Silvanin mukaan moni pelkää, mitä Lukašenkan hallinnon kaatumisesta voisi seurata, vaikka he eivät olisikaan tyytyväisiä nykytilaan. Tämä kielii muun muassa Valko-Venäjän ja Venäjän propagandan onnistumisesta.

Toisaalta maan poliittinen eliitti ja Venäjä saattavat Silvanin mukaan alkaa pohtia vaihtoehtoja nyt, kun Lukašenkalla ei ole enää kansan tukea. Ne harkitsevat, kuka voisi olla Valko-Venäjälle suositumpi johtaja, joka voisi samalla ylläpitää muuttumattomat suhteet Venäjään.

Mielenosoitukset saattavat siis horjuttaa Lukašenkan valtaa pitkällä tähtäimellä, mutta vielä Silvan arvioi, että hän voi pysyä vallassa kuukausia, ellei jopa vuosia.

3. Venäjä tekee väliintulon
Lukašenkan voimakkain liittolainen Venäjä on ilmoittanut olevansa valmis tarvittaessa puuttumaan tilanteeseen, mikä on herättänyt kysymyksiä siitä, miten Venäjä tulee toimimaan kriisin edetessä.

– Mitä tulee Venäjän väliintuloon, niin aseellinen väliintulo on viimeinen vaihtoehto. Sitä ennen Venäjä oletettavasti käyttää ensin kaikki muut keinot, Silvan sanoo.

Venäjä voisi esimerkiksi antaa talousapua Lukašenkan hallinnolle, jos valkovenäläiset yritykset lakkaavat toimimasta lakkojen takia. Myös informaatiotuki Valko-Venäjälle on tärkeässä osassa.

– Koska Venäjän media on niin vahvasti läsnä Valko-Venäjällä, niin venäläiset voivat vaikuttaa siihen, miten kansalaiset näkevät tämän kriisin.

Lisäksi Venäjällä on Silvanin mukaan mahdollisuus toimia portinvartijana siinä, mitä kansainvälisiä toimia Valko-Venäjän suhteen hyväksytään.

Venäjän presidentti Vladimir Putin onkin tiistaina varoittanut puhelinkeskustelussa Saksan liittokansleri Angela Merkeliä, Ranskan presidentti Emmanuel Macronia ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Micheliä sekaantumasta Valko-Venäjän asioihin.

Venäjä tukee Lukašenkaa siis edelleen julkisesti, mutta Silvanin mukaan voi olla mahdollista, että Venäjä käy kulisseissa jo vuoropuhelua opposition kanssa siitä, miten Venäjän intressit taataan, jos Valko-Venäjällä pidetään uudet vaalit.
Tuosta Venäjän väliintulosta siis sen verran että Putin teki harvinaisen selväksi ettei puutu maan sisäisiin asioihin mutta ulkoisen uhan ollessa kyseessä Venäjä lupasi tukensa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10832
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 10:11 am Tuosta Venäjän väliintulosta siis sen verran että Putin teki harvinaisen selväksi ettei puutu maan sisäisiin asioihin mutta ulkoisen uhan ollessa kyseessä Venäjä lupasi tukensa.
Ja putinin käsitys ulkoisesta uhasta on se että jos kansa nousee vastustamaan venäjän tukemaa hallintoa, se johtuu ulkoisesta uhasta joka on torjuttava
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja jhou »

sikakoira kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 8:33 am Kova on luotto vaalivilpin tapahtumiseen median kertomana :lol:
Putin saattaa toimia kuten Krimillä ja varmistaa että demokraattinen tulos varmistuu. Siellähän liikuttiin samoissa luvuissa kun kansa kertoi mielipiteensä. Ukrainaa selvempää lännen hallinnonvaihto operaatiota ei taida olla olemassakaan. :wink:

Kuulostaa aivan realistiselta tulokselta ihmisoikeusaktivistille joka ei edes ollut alkuun valmis ottamaan pestiä vastaan vaan vasta nyt on ilmoittanut olevansa valmis virkatehtäviin :lol: Lukashenkolle ei vain löytynyt varteenotettavaa vastustajaa poliittisista piireistä.[...]
Mikä on vaihtoehto median raportoinnille vaikkapa Valko-Venäjältä? Paikan päälle meneminen? Ilman länsimaisen "valtamedian" uutisointia Kursk ei olisi vieläkään uponnut, eikä Tsernobylistä tiedettäisi mitään. Sinun näkemyksesi asioista perustuvat ihan yhtä lailla mediaan kuin kaikkien muidenkin. Jäljelle jää siis eri medialähteiden seuranta ja lähdekritiikki. Ja siinä kisassa parjaamasi "valtamediat" pärjäävät aika hyvin. Koska viimeksi joku nk. vaihtoehtomedia on tunnustanut, että sen ns. uutisoinnissa oli virhe?

Lukashenkan varteenotettavat poliittiset vastustajat oli todella helppo löytää ennen vaaleja, koska heitä yhdisti yksi seikka: he olivat kaikki vankilassa. Taitavat olla vieläkin, kuka milläkin tekaistulla syytteellä. Kaikkia kotirouvia Lukashenka ei ehtinyt vangita, ja näinpä sitten kävi. Ja mitä noihin Nato-jäsenyyksiin tulee, niin minua kyllä ihmetyttää, että jos Neuvostoliiton tai myöhemmin Venäjän federaation osasena oli niin autuasta omia luonnonvaroja hyödyntää ja yhteiskuntaa rakentaa, niin miksi itäblokin maat halusivat Venäjän vaikutuspiiristä irti heti kun se mahdollisuus tarjoutui? Ja ottivat saman tien vielä Naton tarjoaman sotilaallisen vakuutuksen sille, että vaikutuspiiri ei ihan äkkiä laajene entiselleen? Miksei Putinin isällisen auringon säteily kelvannut? Ehkä siksi, että ne olivat ehtineet katsella eri tsaarien saappaita alaviistosta jo vuosikymmenet. Ehkä se ei vaan enää napannut.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Don MC

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja Don MC »

damfin kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 11:11 am
sikakoira kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 10:11 am Tuosta Venäjän väliintulosta siis sen verran että Putin teki harvinaisen selväksi ettei puutu maan sisäisiin asioihin mutta ulkoisen uhan ollessa kyseessä Venäjä lupasi tukensa.
Ja putinin käsitys ulkoisesta uhasta on se että jos kansa nousee vastustamaan venäjän tukemaa hallintoa, se johtuu ulkoisesta uhasta joka on torjuttava
Niin. Ja vaikka ongelma olisikin täysin maan sisäinen, niin Putinhan ei mahda mitään sille jos vihreään pukeutuneet turistit haluavat lomailla kyseisessä maassa. Hän kun ei puutu maan sisäisiin asoihin.
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja jhou »

sikakoira kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 10:11 am Tuosta Venäjän väliintulosta siis sen verran että Putin teki harvinaisen selväksi ettei puutu maan sisäisiin asioihin mutta ulkoisen uhan ollessa kyseessä Venäjä lupasi tukensa.
Jo aiemmin on käynyt ilmi, että Putinilla on suuria vaikeuksia erottaa toisen maan sisäisiä asioita omista asioistaan. Esim. Krimin yhteydessä Putin puhui "meidän äänestyksestämme". Kysehän oli suvereenin naapurivaltion osasta, jonka Venäjä oli miehittänyt.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Täällä ilmeisesti vakaasti uskotaan ettei mikään ulkopuolinen taho ole mitenkään sotkeutunut tähän? Hoi-voi. Tässä maailmassa tehdään koko ajan sellaisia sekaantumisia ettei hyvä tosikaan. Suosittelen katsomaan runsaan kolmen tunnin esityksen, oliko nimeltään "From JFK to 911". Siitä saapi ajattelemisen aihetta siihen mihin ei kannata uskoa.

Eiköpähän Ukrainan tilanteen alkajaisiksi nimenomaan EU kuiskutellut sinne suuntaan että tulkaa kahville, meillä on pullaakin?
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10832
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja damfin »

Sverdlov kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 11:40 am Täällä ilmeisesti vakaasti uskotaan ettei mikään ulkopuolinen taho ole mitenkään sotkeutunut tähän? Hoi-voi. Tässä maailmassa tehdään koko ajan sellaisia sekaantumisia ettei hyvä tosikaan. Suosittelen katsomaan runsaan kolmen tunnin esityksen, oliko nimeltään "From JFK to 911". Siitä saapi ajattelemisen aihetta siihen mihin ei kannata uskoa.

Eiköpähän Ukrainan tilanteen alkajaisiksi nimenomaan EU kuiskutellut sinne suuntaan että tulkaa kahville, meillä on pullaakin?
Niin eli meinaat että jos puhumalla ja kuiskuttelemalla saa kansan kääntymään itsevaltiasta johtajaa vastaan ja vaatimaan demokraattisia vaaleja ja itsevallan loppumista, on se hyväksyttävä syy venäjälle tuoda sotilaat ja panssariautot ja vaunut vieraan valtion alueelle puolustamaan tuota itsevaltiasta, etkö näe mitään eroa siinä että käännytetään kansaa puheilla vai käännytetäänkö kansaa aseilla? katsos kun se puhuminen kuuluu olennaisena osana demokratiaan.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

No, EU:sta on jo ilmoitettu ettei mitään uusia jäsenhakemuksia olla vastaanottamassa lähitulevaisuudessa ja Lukashenkon valta on vakaalla pohjalla koneiston ollessa yksimielinen. Eipä taida opposition itkuilla olla vaikutusta loppupeleissä.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

damfin kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 11:49 am
Sverdlov kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 11:40 am Täällä ilmeisesti vakaasti uskotaan ettei mikään ulkopuolinen taho ole mitenkään sotkeutunut tähän? Hoi-voi. Tässä maailmassa tehdään koko ajan sellaisia sekaantumisia ettei hyvä tosikaan. Suosittelen katsomaan runsaan kolmen tunnin esityksen, oliko nimeltään "From JFK to 911". Siitä saapi ajattelemisen aihetta siihen mihin ei kannata uskoa.

Eiköpähän Ukrainan tilanteen alkajaisiksi nimenomaan EU kuiskutellut sinne suuntaan että tulkaa kahville, meillä on pullaakin?
Niin eli meinaat että jos puhumalla ja kuiskuttelemalla saa kansan kääntymään itsevaltiasta johtajaa vastaan ja vaatimaan demokraattisia vaaleja ja itsevallan loppumista, on se hyväksyttävä syy venäjälle tuoda sotilaat ja panssariautot ja vaunut vieraan valtion alueelle puolustamaan tuota itsevaltiasta, etkö näe mitään eroa siinä että käännytetään kansaa puheilla vai käännytetäänkö kansaa aseilla? katsos kun se puhuminen kuuluu olennaisena osana demokratiaan.
Miten ovat asiat omassa maassamme? Hyvin suuri osa kansaa uskoo Erkon klaanin ja television propagandaa. Sellainen on ulkoinen uhka meillä, millainen se sitten on Belorussiassa, en tiedä. Joka tapauksessa kirjoituksestasi selviää että mielestäsi ainoa ulkoinen uhka on Venäjä. Tätä minä juuri tarkoitan. Siksi aloitinkin että täällä vakaasti uskotaan ettei mikään... jne. Olisi varmasti pitänyt aloittaa "ettei mikään muu ulkopuolinen..."

En maininnut kirjoituksessani sotilaista enkä panssareista mitään, mutta halusit heti tuoda ainoan ja oikean totuuden esiin, sen, joka on sinun totuutesi. Halusin pysyä nimenomaan propagandassa ja sen levittämisessä, että ajateltaisiin mistä se on (taas kerran) lähtöisin, ketkä sitä rahoittavat ja mihin he pyrkivät. Taitaa mennä hukkaan, koska täällä nähdään vain sen yhden hempulin jankutus: "Venäjä, Venäjä ja Venäjä".

Viimeisenä kirjoitat että puhuminen kuuluu demokratiaan. Maassamme on lukuisia esimerkkejä siitä että henkilöitä on vaiennettu. Suomi ei siis ole demokratia. Samaa olen mieltä.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10832
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja damfin »

Sverdlov kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 12:16 pm
damfin kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 11:49 am
Sverdlov kirjoitti: Ke Elo 19, 2020 11:40 am Täällä ilmeisesti vakaasti uskotaan ettei mikään ulkopuolinen taho ole mitenkään sotkeutunut tähän? Hoi-voi. Tässä maailmassa tehdään koko ajan sellaisia sekaantumisia ettei hyvä tosikaan. Suosittelen katsomaan runsaan kolmen tunnin esityksen, oliko nimeltään "From JFK to 911". Siitä saapi ajattelemisen aihetta siihen mihin ei kannata uskoa.

Eiköpähän Ukrainan tilanteen alkajaisiksi nimenomaan EU kuiskutellut sinne suuntaan että tulkaa kahville, meillä on pullaakin?
Niin eli meinaat että jos puhumalla ja kuiskuttelemalla saa kansan kääntymään itsevaltiasta johtajaa vastaan ja vaatimaan demokraattisia vaaleja ja itsevallan loppumista, on se hyväksyttävä syy venäjälle tuoda sotilaat ja panssariautot ja vaunut vieraan valtion alueelle puolustamaan tuota itsevaltiasta, etkö näe mitään eroa siinä että käännytetään kansaa puheilla vai käännytetäänkö kansaa aseilla? katsos kun se puhuminen kuuluu olennaisena osana demokratiaan.
Miten ovat asiat omassa maassamme? Hyvin suuri osa kansaa uskoo Erkon klaanin ja television propagandaa. Sellainen on ulkoinen uhka meillä, millainen se sitten on Belorussiassa, en tiedä. Joka tapauksessa kirjoituksestasi selviää että mielestäsi ainoa ulkoinen uhka on Venäjä. Tätä minä juuri tarkoitan. Siksi aloitinkin että täällä vakaasti uskotaan ettei mikään... jne. Olisi varmasti pitänyt aloittaa "ettei mikään muu ulkopuolinen..."

En maininnut kirjoituksessani sotilaista enkä panssareista mitään, mutta halusit heti tuoda ainoan ja oikean totuuden esiin, sen, joka on sinun totuutesi. Halusin pysyä nimenomaan propagandassa ja sen levittämisessä, että ajateltaisiin mistä se on (taas kerran) lähtöisin, ketkä sitä rahoittavat ja mihin he pyrkivät. Taitaa mennä hukkaan, koska täällä nähdään vain sen yhden hempulin jankutus: "Venäjä, Venäjä ja Venäjä".

Viimeisenä kirjoitat että puhuminen kuuluu demokratiaan. Maassamme on lukuisia esimerkkejä siitä että henkilöitä on vaiennettu. Suomi ei siis ole demokratia. Samaa olen mieltä.
Otetaan tähän yksi kärjistetty esimerkki, ehkä se avaisi hieman tuota ulkopuolisten puheiden uhkaksi toteamista..

Eli otetaan lapsiperhe jossa on vaikkapa neljä pientä lasta ja pariskunta, pariskunnan mies eli perheen pää on väkivaltainen öykkäri ja pitää perhettä kurissa itsevaltiaan tavoin vuosikausia, lopulta lapset kasvavat isommiksi ja alkavat tajuta että elämä voisi olla toisenlaistakin, sitten joku ulkopuolinen perheen tilannetta seurannut sanoo heille että eihän teidän ole mikään pakko alistua tuohon öykkäröintiin, teillähän on ylivoima joten pistäkää se ukko pihalle... tätä kuunnellen perhe sitten päättää toimia ja pistää ukon pihalle ja pääsee ulos tuosta vuosikausien ahdistuksesta.

Kysymys... oliko tuo perheelle puhunut ulkopuolinen henkilö uhka perheelle ja oliko hänen toimintansa väärin?
Amnestia
Theo Kojak
Viestit: 1132
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

Onhan se öykkäriä kohtaan ainakin epäreilua, kun hänen persoonansa ja toimintansa asetetaan vertailuun, jossa ei voi pärjätä. Putinin ja Lukashenkon vallan vertailu esimerkiksi Suomeen tai EU:hun on epäreilua, kun en heti tiedä yhtään faktaa (eli elinoloja ja yhteiskuntaa kuvaavaa tilastoa), joka olisi Venäjällä ja Valko-Venäjällä paremmin.

Silti pitäisi säilyttää uskomuksensa siitä, kuinka V ja VV edustavat mm. "länttä parempia arvoja", mikä ei siis käytännössä näy mitenkään, mutta kuulostaa puheessa hyvältä, vaikka tilastofaktat kertovat ihan päinvastaisesta.

Tuossa _vuodetussa_ vaaliväärennösvideossa (Alla Youtube-linkki) on koomisia hetkiä. "Olemme tietysti periaatteen ihmisiä, ... mutta nyt ei ole aika olla periaatteellinen.... Olemme hyviä, mutta nyt on aika "puolustautua" väärentämällä kansalaisten äänitulokset". Sikakoiran olisi pitänyt mennä Valko-Venäjälle vaalilautakuntaan, semmoinen venyvä omatunto ja faktojen käsittely oli siellä hakusessa. Puhdasotsaisia aatteenmiehiä. Kertoo hyvin, mitä on ollut meno koko Neuvostoliiton ja Venäjän touhuissa ylipäätään kulissien takana.

https://www.youtube.com/watch?v=DgkDrVj ... e=emb_logo
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Valko-Venäjän mielenosoitukset ja Lukasenko

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Belarus Lives Matter :lol: Ziisus

Ryhmä ilmoittaa videollaan ettei aio julkaista aitoutta epäileviä kommentteja , ylläri :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vastaa Viestiin