Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Totaldusk kirjoitti: To Elo 27, 2020 2:34 pm
Lechero kirjoitti: To Elo 27, 2020 1:31 pm Se on pökkyröille kova paikka, kun ajattelee, että vapautuessaan amisviiksissä on jo viimeinen väri menossa.
Vielä kovempi paikka on se, että ei näe velipoikaa varmaan ennen vuotta 2035, jos enää koskaan.
Vähän voi tosiaan itkettää, ja se jos mikä on oikein.
miksei näkis velipoikaa? Suurella todennäkösyydellä saavat aika äkkiä siirron samaan taloon ja samalle osastolle. Ainoastaan se ois tollaselle siirrolle esteenä että yhdessä olossa olis esim se vaara että siellä juonittais hämärähommia ta suunniteltais vaikka pakoa tjms ja noi nyt tuskin tekis sellasta. Kohta ne lusii ihan veljesporukassa. Se on sitä suomen oikeuslaitoksen humanismia
No ei kyllä siirretä samalle osastolle noita pässejä.ei edes samaan kivitaloon.
:mrgreen:
MehtäUkko
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 3:04 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja MehtäUkko »

_tumppi kirjoitti: Pe Elo 28, 2020 8:52 am
Monster kirjoitti: To Elo 27, 2020 11:47 pm
Oona kirjoitti: To Elo 27, 2020 12:40 pm
2 on käyny koirien kans noin 20 metrin pääsä!!
Niin, oletettavasti joidenkin pullakoirien kanssa? Ja "etsijöillä" tietysti sen verran ammattitaitoa etteivät luultavasti löydä itse edes vessasta paperia ilman apua.
Välillä unohtuu, että oltiinkin tosiaan internetin keskustelupalstalla, kun kaikki puhalsi yhteen hiileen ja samaa tavoitetta kohti mentiin. Mutta onneksi Monsterin ja muiden kaltaiset mörököllit palauttaa maanpinnalle ja pitää yllä foorumien tasapainoa trollailuillaan.

Mistä kukaan voi sanoa, oliko poliisille hyötyä vapaaehtoisista etsijöistä?! Vihjeistä?

Poliisi kysyi kuvanottopaikkaa, se selvisi.
Carinan liikkeitä? Varmasti tuli vihjeitä.
VAIKKA ruumis olisi löytynyt lopulta poliisin omilla tutkimuksilla, on tapahtumien kulun selvittämiseksi vihjeet ja havainnot varmasti tärkeitä. (Siltikin täällä keskustelu kääntyi hieman ennen ruumislöytöä juuri oikeaan suuntaan....)

Osa on tehnyt suunnattomasti töitä Jamin löytymiseksi ja uskon, että ihmisten hyväntahtoisuus on tuonut tähän tapaukseen hyvää energiaa. Toivon niin, että Jami jostain tuon vaistoaa! Niinkuin moni sanoi, ainakin usko ihmisiin on palautunut.
No ikävä kyllä, ei se Jami enää mitään vaistoa. Keskustelu kääntyi Oonan ansiosta oikeaan suuntaan koska hän tiesi että poliisit ovat tuolta etsineet Jamia.
Aika monta sivua meni ihan muutama päivä sitten kun osa väitti ettei Jamia tuolta löydä.
Oltiin kuulemma koluttu kaikki alueet niin hyvin läpi ja osa oli menossa takas seljekseen ja perhokin jo mainittiin.
Tuntuu että kirjoittelut on jo unohdettu.
Ja tottakai koira voi tuurilla löytääkin ihmisen mutta kyllä nytkin voi ihan realistisena kysyä. Miksi koiria koulutettaisiin jälkeen ja ruumiin etsintään jos ne kaikki ovat luonnostaan jo ruumiskoiria?
Kyllä niitä pullamössö koiriakin on varmasti.
Olikohan tuolla penkereellä traktorin ja kärryn renkaan jäljet?
Kuka kirjoitti että 80% teksteistä oli paskaa.. Niin en tiedä prosenteista mutta kyllä sitä paljon olikin.
Kuvasta mistä ei mitään nähty, luotiin väkisin omia asioita/teorioita.
Osalta hävisi todellisuuden taju kokonaan. Ei ollut enää edes vaihtoehtoa että autolla olisi voitu kuskata ja että tämä olisi ihan "tavallinen keissi" ilman mitään ihmeellisyyksiä. Kuten suurin osa näistä nyt vaan sattuu olemaan.
Mättäiden alle piilotukset olivat yksi älyttömimmistä jutuista. Sellaiset puhuu jotka eivät saa edes moottorisahaa käyntiin. Tai eivät ymmärrä mikä työ tuollainen olisi.
Se on kuitenkin fakta ettei etsijöistä ole haittaa ollut, olkoon se sitten kävellen koiran kanssa tai ilman.
Molemmat ovat olleet yhtä arvokkaita ja vaikka eivät ruumista tällä kertaa löytäneetkään niin uskoa löytymiseen ainakin antoivat.
Knikke
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 6:07 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Knikke »

VeliVeikkonen kirjoitti: To Elo 27, 2020 9:02 pm Saatan tutkinnan päätyttyä vielä käydä dokumentoimassa myös löytöpaikan dronella, jos se toisi mielenrauhaa tapahtumien kulkua vielä pohtiville.
Voi oispa hienoa jos sen tekisit! Ootan kovasti 👍Ja kiitos videoista, jotka oot julkaissut jo.
DrumDrum
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Ti Elo 04, 2020 7:54 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja DrumDrum »

Totaldusk kirjoitti: To Elo 27, 2020 11:53 pm
Monster kirjoitti: To Elo 27, 2020 11:47 pm
Oona kirjoitti: To Elo 27, 2020 12:40 pm
2 on käyny koirien kans noin 20 metrin pääsä!!
Niin, oletettavasti joidenkin pullakoirien kanssa? Ja "etsijöillä" tietysti sen verran ammattitaitoa etteivät luultavasti löydä itse edes vessasta paperia ilman apua.
niinpä. Eniten huvittaa se kun maallikot pyörii seurakoiriensa kanssa etsimässä "vainuja"
(Tarkoituksella koko lainausrimpsu).

Maallikkoista ja nobodyistä ne pelastuskoirakotkin tulee. Etsintöjä tehdessä mikään ei ole varmaa, ennen kuin etsittävä kohde löytyy. Koiran kuin koiran nenä on ylivertainen mitä tulee hajujen bongaamiseen. Jos asia olisi vain just näin simppeli, niin kai sitä nyt olisi hyödynnetty huomattavasti enemmän huomattavasti aiemmin. Luonnollisesti koulutettua koirakkoa voidaan hyödyntää tehokkaammin, mutta erehtymättömiä ei ole nekään. Ja niitä on rajallisesti käytettävissä. Se etsintökursseja käymätön likinäköinen etsijä pullasorsansa kanssa voi olla korvaamaton resurssi. Etenkin silloin kun se on se mitä on käytettävissä.

Hajujen kulkeutumisista, koiran ominaisuuksista ja reaktioista on kerrottu tässäkin ketjussa useita kertoja. Googlesta voi hakea vielä helpommin lisää ihan lähdekritiikin kanssa.
Suosittelen toki lämpimästi kaikkia, joita yhtään kiinnostaa hakeutumaan esimerkiksi Vapepan kursseille ja koiran kanssa pelastuskoiratoimintaan mukaan, se on hauskaa ja hyödyllistä. Etsijä ja koira ei kuitenkaan ole mitään arvotonta paskaa, vaikkei heillä olisi mitään aiempaa kokemusta tai koulutusta. Tämän ymmärtää jokainen näissä hommissa ollut, siinä missä koirien rajoitteet kin. Eli kun siellä ei selvästi itselläkään ole asiasta kokemusta, niin ehkä kannattaa se muiden kokemattomuuden dissailukin jättää sinne oman pään sisään.
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 639
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

^ Koiriin luotetaan aivan liikaa etsinnöissä. Vaikka olisi asiaan koulutettu koira ja kouluttaja, niin paskat ne automaattisesti mitään löytävät, vaikka kävisivät vieressä. Likolammesta todettiin, että ei ole ruumista, vaikka suunnilleen vieressä käytiin ruumiskoiran ja kouluttajan kanssa.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
HDvaimentaja
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2020 12:34 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja HDvaimentaja »

Indianajoe kirjoitti: To Heinä 02, 2020 11:37 pm Siinähän näiden maatilan vierestä lähtee pitkä metsäautotie, jonka kautta pääsee myös kalliojärvelle, siinä useita eri haaroja ja yksi vanha sorakuoppa. Varrella myös porasenjoki kulkee joissain kohtin melkein tien vierestä, josta helppo dumpata. Asutusta ei kuin ehkä 3 taloa alkupäässä ja seuraava 5km päässä. Rauhallista seutua

Aika osuvaa spekulaatiota sivulla 10. Kyllähän murhaajat selvästikin piilottaa ruumiit yleensä heille tuttuun ja turvalliseen paikkaan, juuri niihin lapsuuden maisemiin.
hundminter
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: To Elo 06, 2020 5:18 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja hundminter »

jukuripää kirjoitti: Pe Elo 28, 2020 9:12 am En lainkaan menisi vähättelemään täällä kehiteltyjen ajatusten merkitystä. Iso ideamylly toimii monella työpaikallakin parhaiten, ja aivan hullun tuntuinen heitto voi olla ratkaiseva ja tuottaa vaikkapa hyvän ja toimivan brändin. Yhtälailla täällä minfon ideariihessä saattaa putkahtaa esiin jokin aluksi omalaatuiselta vaikuttavat ajatus, joka lopulta saattaa johtaa ratkaisun avainten äärelle.
1) Aluksi tarvitaan mahdollisimman paljon ideoita. Esim seljes oli hyvä ajatuksena, Patana samoin, paskasäiliöt myös, ja pitkäkosken sahan seutu myös. Ei nuo itsestään tule, vaan jonkun pitää sanoa ne ääneen. Toki paikka nyt oli sitten sellainen oppikirjamainen loppujen lopuksi, mutta mistä niitä osaa valita jos ei heitä ääneen. Tämän takia oli tärkeää että paikallistuntemuksen omaavat ehdottivat mitä mieleen tuli, siis isokylän ja laajemminkin räyringin suunnalta.

2) Mutta sen jälkeen olisi hyvä että ei välttämättä olla itsepäisiä omien ideoiden kautta, niitä pitää suodattaa, ja pitää koko ajan mielessä miten ne sopisivat kokonaisuuteen. Siinä vaiheessa kun alkoi olla näköhavaintoja autoilusta, ja harjakuvan realistiset pääpiirteet selvillä, niin oltaisiin ihan hyvin voitu keskittyä tuomaan juttu maan pinnalle. Ja auttaisi paljon jos tässä vaiheessa pyritään myös kohtelaisuuteen, yhden rivin heitot tai irvailut eivät auta ketään, ne täyttivät ehkä neljänneksen koko ketjusta. Viimeisen peräkärry-vänkäyksen aikana lakkasin lukemasta pariksi päiväksi koko foorumia. Tekstiviestichatti on jossain muualla.

3) Ja lopulta se miten Jami löytyi, oli että meni ihan paikalle ja teki likaisen työn. Tämän teki poliisi, koiran ohjaajat, ja sukeltajat nyt menestyksekkäästi, mutta se olisi voinut olla myös joku systemaattisempi vapaaehtoinen (esim DS), koska mistäs sitä etukäteen tietää jos ei mene ja katso.
Viimeksi muokannut hundminter, Pe Elo 28, 2020 10:32 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
En ole aktiivinen
Skippadai
Nikke Knakkertton
Viestit: 181
Liittynyt: La Heinä 04, 2020 1:12 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Skippadai »

"Oona" :D :D

Turha sitä jössikkää on pelätä. Siinä teille paras eräopas noihin metsiin, jos kuvailla haluatte. Tuntee jokaisen niemen ja notkon. Poliiseillekin taisi olla useamman kerran paikallisapuna jutussa?
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1021
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

^^tuo kärri ja raktori vänkääminen meni yhtä överiksi kun heijastuksistakin. Molemmat oli ihan yhtä hyödytöntä kun kummallakaan ei ollut muuta yhteyttä todellisuuteen kun mielikuvitus.
---
Skippadai
Nikke Knakkertton
Viestit: 181
Liittynyt: La Heinä 04, 2020 1:12 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Skippadai »

Yggdrasil kirjoitti: Pe Elo 28, 2020 10:06 am ^^tuo kärri ja raktori vänkääminen meni yhtä överiksi kun heijastuksistakin. Molemmat oli ihan yhtä hyödytöntä kun kummallakaan ei ollut muuta yhteyttä todellisuuteen kun mielikuvitus.
Helppohan se on tässä huudella mikä oli hyödytöntä ja mikä ei. Hyödytöntähän tässä on ollut koko saatanan keskustelu, kun poliisi löytänyt ruumiin omalla tutkinnallaan. Aivan käsittämätöntä paskaa tämä eräiden kommentointi tänne löydön jälkeen. Tosin eipä se sitä kummempaa tainnut olla niillä ennen sitä löytöäkään.

Ja kun kerran vauhtiin päästiin, niin jos muuta yhteyttä todellisuuteen ei ollut kärryllä ja traktorilla, niin kerrotko vielä miksi juhannusajelulla oltu sillä kärryllä ja traktorilla kotitilalla, johon ei ollut mitään asiaa? Kotitilalla, josta on tuohon löytöpaikalle ja siihen poliisien sulkemaan metsästysmajaan on vain muutama kilometri. Yhteys toki on mutta se, että liittyykö ruumiin piilottamiseen ja siihen kuvaan millään muotoa on eri asia. Aiheellinen spekulointi aikanaan.
danascully
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Su Elo 09, 2020 9:07 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja danascully »

Monster kirjoitti: To Elo 27, 2020 11:47 pm
Oona kirjoitti: To Elo 27, 2020 12:40 pm
Hajulla vai ei kirjoitti: To Elo 27, 2020 11:47 am Kyllä minfolaiset ovat lähellä löytöpaikkaa pyörineet.
2 on käyny koirien kans noin 20 metrin pääsä!!
Niin, oletettavasti joidenkin pullakoirien kanssa? Ja "etsijöillä" tietysti sen verran ammattitaitoa etteivät luultavasti löydä itse edes vessasta paperia ilman apua.
Inhottaa lainata omia tärppejä, mutta kyllä tässä jutussa on ollut aika moni täälläkin hajulla. Aika moista hakuammuntaahan se aluksi oli, mutta lopussa oltiin ihan vieressä. Ajoin itsekin tuon tien lieskaharjulle ja pysähdyin saarikoskella ennen kuin Jami lopulta löytyi. Tökein pitkällä oksalla joen pohjaa saarikoskella löytääkseni kiviröykkiöitä. Toki lopulta ihan turhaa, koska poliisi teki hienoa työtä. Mutta siinä vaiheessa ei voinut tietää edes, että jatkaako poliisi etsintöjä joesta.

Keskustelu ajautui välillä Seljesille ihan senkin takia, että ihmiset alkoivat yksityisviesteillä ohjailemaan etsintöjä sinne. Siellä oli jotain vahvaa huhua mitä ei julkisesti haluttu sanoa. Siihen en ota kantaa onko tahallisesti vai tahattomasti ohjattu keskustelua pois Vetelistä/Räyringistä.

Ihan turhaa disauttelua ketään kohtaan.

*Jaaa velipuolikuu paljastikin jo kommenttiesi todellisen laidan :D jatketaan.
danascully kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 8:57 am
Maskotti kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 7:56 am Poliisi oli viime viikon loppupuolella tehnyt etsintäjä kartan osoittamalla paikalla. Kävin siellä viikonloppuna ja jälkiä oli joen rannoilla paljon. Paikalla on ainakin syvä suvanto. Mahdollisesti etsintöjä on tehty myös Kalliojärven suuntaan, siellä päin en käynyt.

https://imgur.com/fPMeBMm

https://imgur.com/gd45eh5
Jännä, että uutisissa sanottiin, että etsintöjä jatketaan Kaustinen-Teerijärvi akselilla ja silti operaatio Räyringissä. Tuossa ihan vieressähän on kaksi hyvää paikkaa joella mitkä kannattaisi käydä tarkistamassa. Tuossa saarikosken kohdalla ilmeisesti menee jokin silta saareen? Jos toinen veljeksistä on mennyt ruumiin kanssa veteen ja toinen ojentanut rannalta kiviä painoksi. Avustanut harjan kanssa toisen pois joesta. Jos asettelee kiviä ruumiin päälle, niin aika matalassakin saat sotkittua kainaloihin asti itsensä. Loput kurat niskaan könytessään ylös pengertä pitkin.
Liitteet
räy.jpg
räy.jpg (179.62 KiB) Katsottu 1716 kertaa
räy2.jpg
räy2.jpg (189.6 KiB) Katsottu 1716 kertaa
Viimeksi muokannut danascully, Pe Elo 28, 2020 10:26 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Oona
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: To Elo 20, 2020 10:29 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Oona »

Poistettu pitkä lainaus
-NILS-


Piirrä ympyrä vielä kalliokosken kohalle. misä on tie likimpänä jokea!!
DrumDrum
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Ti Elo 04, 2020 7:54 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja DrumDrum »

Penaalipena kirjoitti: Pe Elo 28, 2020 9:58 am ^ Koiriin luotetaan aivan liikaa etsinnöissä. Vaikka olisi asiaan koulutettu koira ja kouluttaja, niin paskat ne automaattisesti mitään löytävät, vaikka kävisivät vieressä. Likolammesta todettiin, että ei ole ruumista, vaikka suunnilleen vieressä käytiin ruumiskoiran ja kouluttajan kanssa.
Kyllä.
Tavallaan siis. Realiteetit kuuluisi muistaa tässäkin.
Jos koiran hajuaisti olisi ainoa vaikuttava tekijä, niin sehän olisi silkkaa rautaa. Mutta kun prosessi on paljon laajempi alkaen sieltä hajumolekyylien käyttäytymisestä ja päättyen tähtien asentoon, niin sitä on mahdotonta hallita aina sataprosenttisesti ja sulkea virheitä tai häiriöitä pois.

Vaikkei koiran käyttö takaa aukottomuutta, niin oikein hyödynnettynä se vastaa määrättömiä ihmistyötunteja.
Toimintaterapia
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

Voisko joku kopioida tai referoida kp:n jutun tänne: https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/600238

perjantai 28.8.2020 | 11:21
Vetelin ruumislöytö edistää Jami-Petteri Klemolaa koskevaa murhatutkintaa: Epäiltyjä kuulustellaan uudelta pohjalta

Tuotu esiin uutisen otsikko linkin takaa
-NILS-
Sveriges sak är vår!
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1021
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Nimenomaan skippadai hyvä että jatkat samalla linjallasi ja alat itsekin ymmärtää. :mrgreen:
---
Vastaa Viestiin