Metsästäjä ampui maastopyöräilijän kuoliaaksi Urho Kekkosen kansallispuistossa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
joli
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 12:53 am
Paikkakunta: satakunta

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja joli »

olisko se kumminkin kimmoke.
strömmingen
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2020 6:25 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja strömmingen »

putsari kirjoitti: Su Loka 18, 2020 11:27 pm Poliisi ainakin tutkii tätä törkeänä kuolemantuottamuksena. Ei metsästysonnettomuutena, tai perus kuolemantuottamuksena.
Esitutkinnassa tutkitaan jotain laissa rikokseksi säädettyä. Jos olisi ampunut ohi, tutkittaisiin mahdollisesti metsästysrikoksena. Mutta kun osui, tutkinta aloitetaan tietenkin vakavimmalla rikosnimikkeellä. Ei sulje pois sitä että syyteharkintaan menee muitakin nimikkeitä, ja metsästysrikoshan tuossa tulee olemaan yksi syytekohdista.

Metsästysonnettomuutena ei tutkita koskaan mitään. Liikennetörttöilyssäkin tutkintanimike on vammantuottamus/kuolemantuottamus/tms, ei auto-onnettomuus.
Sahkotuoli
Jack Bauer
Viestit: 993
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 2:42 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Sahkotuoli »

Se jos noin suunnilleen vaakasuoraan ammuttaessa luoti lentää kilometrejä johtunee aina siitä että on ottanut kimmokkeen vaikka puun oksasta. Luoti voi vaihtaa suuntaa reilustikin. Tälleen on hirvimetsäläiset listineet toisiaan jo vuosikymmenten ajan. Mikään muu ei kyllä maalaisjärkellä selitä maastopyöräilijän ampumista. Tai sitten pitää olla liipasinherkkä kaistapää joka ampuu heti kun kuulee äänen jostakin. Näitäkin metsästyspiireissä valitettavasti riittää.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5147
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Täällä on moni kommentoinut metsästäjien vakuutuksesta, että korvaa aiheutetut vahingot ja elämä jatkuu (siis metsästäjällä) kuten ennenkin.

En ihan osta sitä, että vakuutus korvaisi ainakaan kaikkia seuraamuksia joita kuolemaan (tai vammautumiseen) johtava laukaus aiheuttaa. Korvaako muka oikeuden määräämiä omaisten kärsimyskorvauksia? Oikeudenkäyntikuluja? Vakuutusko estää hallussapitolupien menetyksen, ja sitä kautta myös aseiden menetyksen? Vankeusrangaistukset, ehdollisetkin, ovat usein peruste ottaa luvat pois, vaikka tuomion syy ei edes olisi missään ampuma-aseisiin liittyvässä. Lupien menetyksen jälkeen on metsästystä mahdotonta harjoittaa laillisesti luvan vaativilla aseilla, ainakaan yksin. Ja metsästysporukatkin varmaan kääntäisivät selkänsä. Itse en omaan ryhmään huolisi ketään aseen kanssa koheltajaa.

Vaikka vahinkoja voi sattua, hupsista keikkaa, niin siihen, että metsästäjä ampuu laukauksen joka osuu merkityllä reitillä kulkeneen pyöräseurueen jäseneen niin, että seurauksena oli kuolema, niin aika moni asia on ehtinyt mennä pieleen ennen kuin metsästäjä on on tehnyt päätöksen painaa liipasinta. Tämän tyyppisissä "onnettomuuksissa" yksikin tapaus on jo liikaa.
Mievaa
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Syys 02, 2020 3:56 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Mievaa »

Sahkotuoli kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 3:52 pm Se jos noin suunnilleen vaakasuoraan ammuttaessa luoti lentää kilometrejä johtunee aina siitä että on ottanut kimmokkeen vaikka puun oksasta. Luoti voi vaihtaa suuntaa reilustikin. Tälleen on hirvimetsäläiset listineet toisiaan jo vuosikymmenten ajan. Mikään muu ei kyllä maalaisjärkellä selitä maastopyöräilijän ampumista. Tai sitten pitää olla liipasinherkkä kaistapää joka ampuu heti kun kuulee äänen jostakin. Näitäkin metsästyspiireissä valitettavasti riittää.
Hieman raflaavasti sanottu että listineet toisiaan vuosikymmeniä. Oisko sulla laitta jotain numeroita et montako on listitty vaikka viimeseen kymmeneen vuoteen? Tuolla metsissä liikkuu aseiden kans kuitenkin noin 300 000 luvan maksanutta metsästäjää...
Suomen toiseksi suosituin harrastus taitaa olla jääkiekko, jossa on noin 75 000 lisenssin maksanutta. Kummasa lajissa teistä on enempi loukkaantunu vakavasti harrastajia?
strömmingen
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2020 6:25 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja strömmingen »

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000667 ... m=promobox

”Kuin joku kirous” – Ammuttu maasto­pyöräilijä oli jo neljäs kuollut turisti Kemi­haaran erä­maassa viiden vuoden aikana

Koronan vuoksi retkeilybuumi meni tänä syksynä aiempaa pahemmin päällekkäin metsästyskauden kanssa.

Kuva
Korvatunturin maisemia.

Tuomas Manninen
15:32
Se ei ollut välttämättä täydellinen sattuma, että retkipyöräilijän kuolemaan johtanut metsästysonnettomuus Urho Kekkosen kansallispuistossa tapahtui juuri tänä syksynä.

Saariselällä toimivan matkailuyrittäjän mukaan retkeilybuumi ei ole aiemmin jatkunut näin myöhään syksyyn. Käytännössä se tarkoittaa, että retkeilysesonki ja metsästyskausi ovat olleet pitemmän aikaa päällekkäin kuin yleensä.

Kanalinnunmetsästys alkoi 10. syyskuuta.

Paikallisilla asukkailla on metsästysoikeus UKK-puistossa.

Tavallisina vuosina UKK-puiston selkosilla on ollut ruskaretkeilyn päättymisen jälkeen hiljaista. Ruska alkaa olla ohi syyskuun puolivälin jälkeen tai kuten paikallinen sanonta kuuluu, ”20. syyskuuta”.

– Se johtuu varmasti tästä koronasta, että syyslomalaisia on ollut enemmän ja retkeilybuumi on jatkunut pitempään, yrittäjä arvelee.

Maastopyöräily on vahvassa nousussa UKK-puistossa. Suurin osa harrastajista tyytyy kuitenkin pyöräilemään Saariselän matkailukeskuksen ja Kiilopään läheisillä reiteillä.

Maastopyöräily on sallittu vain tietyillä reiteillä, ei koko puiston alueella.

Metsästysonnettomuus sattui Saariselältä katsoen aivan toisella puolella puistoa, Savukoskella, niin sanotulla Rakitsa-retkeilyreitillä, joka johtaa Kemihaarasta Korvatunturin Murustolle.

Korvatunturi on rajavyöhykettä, joten sinne ei pääse. Murusto on Korvatunturin vieressä.

Reitin pituus on edestakaisin 40 kilometriä, ja maastopyöräily on sallittua.

Neljän hengen maastopyöräilijäseurueen lauantainen kohtalokas kohtaaminen kanalintumetsällä olleen paikkakuntalaisen kanssa tapahtui IS:n tiedon mukaan noin puolivälissä reittiä, missä on myös pieni autiotupa.

30-vuotias eteläsuomalainen mies sai surmansa.

UKK-puiston tässä osassa on selvästi vähemmän kulkijoita kuin Saariselän puolella.

Kuva


KEMIHAARASTA Korvatunturiin vievä reitti alkaa Kemihaaran entisen raja-aseman pihalta. Sinne tuo tie Savukosken kirkolta. Sen jälkeen edessä on vain kairaa, UKK-puiston syrjäisintä ja luoksepääsemättömintä seutua, ja Venäjän raja.

Kemihaaran raja-asema lakkautettiin vuonna 1992, minkä jälkeen sen tiloissa toimi muutama vuosi sitten toimintansa lopettanut Kemihaaran Loma.

Helena Peltoniemi piti yritystä nyt edesmenneen miehensä kanssa. Viisitoista vuotta.

– Tämä on järkyttänyt ihmisiä, nykyisin Savukosken kirkolla asuva Peltoniemi kertoo.

Monenlaisia huhuja liikkuu.

– Sieltä ne lähtevät reitille meidän pihan läpi, pyöräilijät yleensä läskipyörillä, silloin tällöin maastopyörillä, Peltoniemi kertoo.

– Se pyöräily on aika uusi juttu. Yleensä tulevat omien pyörien kanssa. Viime vuosina niitä on alkanut näkyä enemmän.

Saariselän ja Vuotson suunnalla harjoitetaan myös pyörien vuokrausta.

Kemihaaran reitti on Peltoniemen mukaan sikäli haastava, että pyöriä joutuu välillä taluttamaan, kun vastaan tulee isoja juurakoita ja lahonneita pitkospuita.

– Muuten se ei ole vaikea.

KUULTUAAN viikonvaihteen onnettomuudesta Peltoniemelle tuli heti mieleen Kemihaaran synkkä ja traaginen lähihistoria.

– Tämä oli neljäs kuolema Kemihaarassa, aivan kuin siellä erämaassa olisi joku kirous, Peltoniemi huokaa.

– Oli ne kaksi hiihtäjää, joista toinen paleltui kuoliaaksi. Ja sitten se pariskunta, joka katosi. Mies löytyi syksyllä, naisen ruumis vasta seuraavana kesänä, Peltoniemi muistelee.

– Se on iso erämaa, pitkät etäisyydet ja voi olla vaikeat olosuhteet. Helpointa on, kun pysyy reitillä.

– ... tosin tässä tapauksessa sekään ei auttanut, Petltoniemi lisää.

Tammikuussa 2016 kaksi suhteellisen kokenutta retkeilijää lähti Kemihaarasta hiihtovaellukselle UKK-puistoon. Päivä oli perjantai. Lauantaina miehet eksyivät erämaahan. Heidät löydettiin ahkion jälkiä seuraamalla maanantai-iltana.

65-vuotias mies oli jo menehtynyt, toinen oli pahasti kylmettynyt, mutta hengissä.

Syyskuussa 2017 parhaan ruskan aikaan katosi Kemihaaran erämaahan 1940-luvulla syntynyt aviopari. Viimeisen havainnon perusteella he olivat patikoineet retkeilyreitillä Keskirovien kohdalla kohti Kemihaaraa, jossa heidän matkailuautonsa oli pysäköitynä.

Mies löytyi syyskuun lopulla, nainen vasta juhannuksen 2018 jälkeisellä viikolla.

Naisen löytöpaikka oli poliisin antaman kuvauksen mukaan paikalliset olosuhteet huomioiden etäällä sekä miehen löytöpaikasta että retkireitistä.
TucoRamirez
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Ke Elo 01, 2018 12:10 am

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja TucoRamirez »

Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 3:23 pm No minusta voi alkaa puhua järeistä, kun mennään 30-06:sta isompiin kalibereihin.
Eli 30-06 Sprinfield on kaliiperiltaan .308, samoin 308 Winchester on kaliiperiltaan .308 tuumaa. Tuon kun muuttaa millimetreiksi niin saadaan 7.62m , joka on tuttu maanpuolustushenkisille armeijan käyneille ihmisille rynnäkkökiväärin kaliiperina.

Erot näissä patruunoissa, vaikkakin virheellisesti käytetään nimitystä caliber, on luodin painossa sen pituudesta johtuen, patruunan ruutimäärässä hylsyn tilavuudesta johtuen ja aseen patruunapesässä syntyvässä maksimi paineessa PSI yksiköinä. Myös 300 win mag on sama kaliiperiltaan, mutta latauksien PSI arvot ovat surempia ja aseen rakenne vastaavasti järeämpi. Näillä kaikilla on tappava vaikutus ihmiseen osuessaan maaliinsa.
Mievaa
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Syys 02, 2020 3:56 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Mievaa »

Kuin joku kirous” – Ammuttu maasto­pyöräilijä oli jo neljäs kuollut turisti Kemi­haaran erä­maassa viiden vuoden aikana

Koronan vuoksi retkeilybuumi meni tänä syksynä aiempaa pahemmin päällekkäin metsästyskauden kanssa.
Jäi vaan tuossa otsikossa sanomatta et noi kaikki muut oli kuollut johonkin ihan muuhun kuin ampumiseen...
Mievaa
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Syys 02, 2020 3:56 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Mievaa »

TucoRamirez kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:10 pm
Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 3:23 pm No minusta voi alkaa puhua järeistä, kun mennään 30-06:sta isompiin kalibereihin.
Eli 30-06 Sprinfield on kaliiperiltaan .308, samoin 308 Winchester on kaliiperiltaan .308 tuumaa. Tuon kun muuttaa millimetreiksi niin saadaan 7.62m , joka on tuttu maanpuolustushenkisille armeijan käyneille ihmisille rynnäkkökiväärin kaliiperina.

Erot näissä patruunoissa, vaikkakin virheellisesti käytetään nimitystä caliber, on luodin painossa sen pituudesta johtuen, patruunan ruutimäärässä hylsyn tilavuudesta johtuen ja aseen patruunapesässä syntyvässä maksimi paineessa PSI yksiköinä. Myös 300 win mag on sama kaliiperiltaan, mutta latauksien PSI arvot ovat surempia ja aseen rakenne vastaavasti järeämpi. Näillä kaikilla on tappava vaikutus ihmiseen osuessaan maaliinsa.
Eli yksinkertaisesti sanottuna monessa on sama halkaisija luodissa, mut se teho riippuu millaisessa hylsyssä (kuinka laajassa) se luoti on kiinni ja kuinka paljon luodissa on painoa, ja kuinka paljon siinä hylsyssä on ruutia sisällä :D

Esim. 22-250 on erittäin hyvä linnustukseen. Pieni luoti mutta hylsy siihen nähden iso, joten lähtönopeus noin 1000m/s ja lentää aika lailla suoraan 50-350m matkalla joten helppo osua eri matkoille...308 taas iso luoti mut ei paljon isompi hylsy, niin luoti lentää roikulla jo lyhyellä matkalla. Ja taas tuollainen pieni luoti muuttaa suuntaa vaikka ihan pienestä oksasta kun taas painavempi ei niistä niin välitä.
Sahkotuoli
Jack Bauer
Viestit: 993
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 2:42 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Sahkotuoli »

Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:03 pm
Hieman raflaavasti sanottu että listineet toisiaan vuosikymmeniä. Oisko sulla laitta jotain numeroita et montako on listitty vaikka viimeseen kymmeneen vuoteen? Tuolla metsissä liikkuu aseiden kans kuitenkin noin 300 000 luvan maksanutta metsästäjää...
Suomen toiseksi suosituin harrastus taitaa olla jääkiekko, jossa on noin 75 000 lisenssin maksanutta. Kummasa lajissa teistä on enempi loukkaantunu vakavasti harrastajia?
Guugeloin sen verran että
"Vuosina 2001–2011 metsästystapaturmissa sai surmansa keskimäärin yksi metsästäjä kahdessa vuodessa. 1950–1960-luvuilla vastaava luku oli 5–10, vertaa Riistakeskus. "

https://www.kaleva.fi/metsastyskuolemat ... uv/1892646

Vähänkö on vai paljon sitten, makuasia. Itse en käsiaseilla ammuntaa harrastavana voi ymmärtää, että missään tilanteessa aseen piippu osoittaa lähellekään toista ihmistä. Oli se ase sitten tyhjä tai ei.
strömmingen
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2020 6:25 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja strömmingen »

Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:15 pm
Kuin joku kirous” – Ammuttu maasto­pyöräilijä oli jo neljäs kuollut turisti Kemi­haaran erä­maassa viiden vuoden aikana

Koronan vuoksi retkeilybuumi meni tänä syksynä aiempaa pahemmin päällekkäin metsästyskauden kanssa.
Jäi vaan tuossa otsikossa sanomatta et noi kaikki muut oli kuollut johonkin ihan muuhun kuin ampumiseen...
Jos kaikki kerrottaisiin otsikossa, itse juttuhan olisi tarpeeton ? Ootte te poikanit ja mievaat vaan melkosia journalistisia kykyjä. Menkää hemmetti töihin johonkin missä noita otsikotia laaditaan.
Mievaa
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Syys 02, 2020 3:56 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Mievaa »

Sahkotuoli kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:40 pm
Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:03 pm
Hieman raflaavasti sanottu että listineet toisiaan vuosikymmeniä. Oisko sulla laitta jotain numeroita et montako on listitty vaikka viimeseen kymmeneen vuoteen? Tuolla metsissä liikkuu aseiden kans kuitenkin noin 300 000 luvan maksanutta metsästäjää...
Suomen toiseksi suosituin harrastus taitaa olla jääkiekko, jossa on noin 75 000 lisenssin maksanutta. Kummasa lajissa teistä on enempi loukkaantunu vakavasti harrastajia?
Guugeloin sen verran että
"Vuosina 2001–2011 metsästystapaturmissa sai surmansa keskimäärin yksi metsästäjä kahdessa vuodessa. 1950–1960-luvuilla vastaava luku oli 5–10, vertaa Riistakeskus. "

https://www.kaleva.fi/metsastyskuolemat ... uv/1892646

Vähänkö on vai paljon sitten, makuasia. Itse en käsiaseilla ammuntaa harrastavana voi ymmärtää, että missään tilanteessa aseen piippu osoittaa lähellekään toista ihmistä. Oli se ase sitten tyhjä tai ei.
Niin no jokainen voi päätellä itse onko paljon vai vähän verrattuna harrastaja määrään ja kuinka vaarallisillä välineillä sitä harrastetaan. Kyllä minäkin harrastan metsästyksen lisäksi kilpa-ammuntaa, SRA:ta ja IDPA:ta yms. ja en itsekkään ymmärrä miten noita vahinkoja sattuu jos aseita käsitellään kuin niitä pitää ja on opetettu. Mut silti minusta vahinkoja on vähän suhteutettuna 300 000 metsästäjään, mahtuu monenlaista ihmistä kuitenkin tuollaiseen määrään...
Mievaa
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Syys 02, 2020 3:56 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja Mievaa »

strömmingen kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:40 pm
Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:15 pm
Kuin joku kirous” – Ammuttu maasto­pyöräilijä oli jo neljäs kuollut turisti Kemi­haaran erä­maassa viiden vuoden aikana

Koronan vuoksi retkeilybuumi meni tänä syksynä aiempaa pahemmin päällekkäin metsästyskauden kanssa.
Jäi vaan tuossa otsikossa sanomatta et noi kaikki muut oli kuollut johonkin ihan muuhun kuin ampumiseen...
Jos kaikki kerrottaisiin otsikossa, itse juttuhan olisi tarpeeton ? Ootte te poikanit ja mievaat vaan melkosia journalistisia kykyjä. Menkää hemmetti töihin johonkin missä noita otsikotia laaditaan.
Mä olen ollut jo 22 vuotta samassa hyvässä duunissa niin ei ole tarvis vaihtaa :lol: Mut jos vaan lukee otsikon tuosta, kuten moni tekee, niin helposti voi ymmärtää et tuolla on jo ammuttu hengiltä useampi??
strömmingen
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2020 6:25 pm

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja strömmingen »

Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:53 pm Mä olen ollut jo 22 vuotta samassa hyvässä duunissa niin ei ole tarvis vaihtaa :lol: Mut jos vaan lukee otsikon tuosta, kuten moni tekee, niin helposti voi ymmärtää et tuolla on jo ammuttu hengiltä useampi??
Tämä on jo off-topic mutta jos Tuomas Mannisen jutuista lukee vain otsikon, menettää aika paljon. Lue vaikka tuon jutun otsikko ja päättele siitä pitäiskö lukee se juttukin https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000737789.html
TucoRamirez
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Ke Elo 01, 2018 12:10 am

Re: Maastopyöräilijä metsästäjän saaliksi UKK:n kansallispuistossa

Viesti Kirjoittaja TucoRamirez »

strömmingen kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 5:01 pm
Mievaa kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:53 pm
strömmingen kirjoitti: Ma Loka 19, 2020 4:40 pm

Jos kaikki kerrottaisiin otsikossa, itse juttuhan olisi tarpeeton ? Ootte te poikanit ja mievaat vaan melkosia journalistisia kykyjä. Menkää hemmetti töihin johonkin missä noita otsikotia laaditaan.
Mä olen ollut jo 22 vuotta samassa hyvässä duunissa niin ei ole tarvis vaihtaa :lol: Mut jos vaan lukee otsikon tuosta, kuten moni tekee, niin helposti voi ymmärtää et tuolla on jo ammuttu hengiltä useampi??
Tämä on jo off-topic mutta jos Tuomas Mannisen jutuista lukee vain otsikon, menettää aika paljon. Lue vaikka tuon jutun otsikko ja päättele siitä pitäiskö lukee se juttukin https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000737789.html
Tyypillistä huonoa journalistista työtä, jota nämä itse itseään palvovat toimittajat tekevät. Tämä on yhteistä tämän aikakauden luuseritoimittajille. Terroristin joukkomurhatessa ja verityötä uutisoidessa kommaritoimittajat kutsuvat tekoa ammuskeluksi. Ikäänkuin savikiekkoja siellä olisi lahdattu. Metsästysonnettomuus sitten leimataan pyöräilijöiden vainoamiseksi ja lähes murhaamiseksi, vaikka kyseessä oli vahingon aiheuttama onnettomuus. Juuri MTV:kin kuvitti tekstiään kuvalla, jossa metsän halki oli rakennettu pyörätie. Kyllä tällänen paska pitäisi johtaa sanktioihin Suomessa, eikä nämä valehtelijat ole hyvää työtä tekemässä valheita levittelemällä.

Minkä takia meillä Suomessa on valehtelevia toimittajia?
Viimeksi muokannut TucoRamirez, Ma Loka 19, 2020 5:39 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Vastaa Viestiin