Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Proffa
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: La Heinä 17, 2021 1:50 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Proffa »

Olisi mielenkiintoista tietää mistä kohdasta tarkalleen auto löytyi?
Viimeksi muokannut Proffa, Su Heinä 18, 2021 11:47 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Rasvamaha
Neuvoja-Jack
Viestit: 561
Liittynyt: Ti Loka 13, 2020 2:05 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Rasvamaha »

Olikos tämä juttu jo linkattu tänne
Antti ja Arto kiinnostuivat Jussi Peltolan katoamisesta – löysivät nyt yhdeksän vuotta sitten kadonneen auton, jossa oli ruumis

Vuonna 2012 kadonnut auto löytyi vesistöstä noin kolmen metrin syvyydestä.

VESISTÖSTÄ nostettiin Äänekoskella perjantain ja lauantain aikana ajoneuvo, jonka sisältä löytyi siellä pitkään ollut vainaja.

Riihimäkeläinen Juha Peltola kertoi Ilta-Sanomille vainajan olevan todennäköisesti hänen 18-vuotiaana kadonnut poikansa Jussi Peltola. Poliisi on vahvistanut ajoneuvon olleen käytössä Äänekoskella vuonna 2012 kadonneella henkilöllä tämän katoamishetkellä.

Lue lisää: Äänekosken ruumislöytö: Isä uskoo uponneesta autosta löytyneen vainajan olevan 9 vuotta sitten 18-vuotiaana kadonnut Jussi Peltola

Ilmoituksen poliisille veden pohjassa olevasta ajoneuvosta tekivät veljekset Antti ja Arto Suanto. He tekivät löydön perjantaina Suojoen ylittävän sillan lähistöltä.

Kyseessä oli toinen kerta, kun Suannot olivat etsimässä Jussi Peltolaa ja tämän mukana kadonnutta ajoneuvoa. Viime viikon alkupuolella he tekivät etsintöjä vesistössä kahden päivän ajan. Tällä kertaa etsinnät tuottivat tulosta.

ALUKSI Suannot tutkivat vesistöä kauko-ohjattavaan veneeseen kiinnitetyn viistokaikuluotaimen avulla.

– Sillä saimme hyvin epämääräisen havainnon jo ensimmäisellä reissulla. Silloin totesimme, ettemme selvittele sitä enempää. Kun kävimme kotona ja katselimme kuvia tarkemmin, totesimme, että kyllä se on tarkennettava, Antti Suanto kertoo.

Suannot testasivat löytöä ensin heittomagneetilla ja huomasivat kohteen olevan metallia. Sen jälkeen he lähettivät kameroin varustetun pienoissukellusveneen kuvaamaan kohdetta.

– Kuvan perusteella pystyimme tekemään varman havainnon, että pohjassa on ajoneuvo. Siitä ilmoitimme sitten viranomaisille, Arto Suanto sanoo.

SUANNOT kiinnostuivat aiheesta viime syksynä Arton törmättyä Jussin tapaukseen.

– Yhtenä päivänä Arto soitti ja kertoi siitä. En tiedä mikä siinä niin imi mukaansa, mutta joku siinä oli, ja kiinnostuin itsekin aiheesta, Antti kertoo.

Vielä tällöin veljeksillä ei ollut mitään tietoa viistokaikuluotaimista tai sukellusveneistä. He kuitenkin huomasivat heti, että etsinnöissä tarvittaisiin monipuolista laitteistoa.

Antti päätti opetella rakentamaan kaluston itse. Hän opetteli tekniikan, jota kauko-ohjattavaan veneeseen tarvittaisiin, ja sai laitteen valmiiksi parissa kuukaudessa. Pienoissukellusvenettä varten hän opetteli tekemään 3D-mallinnuksia. Osa sukellusveneen osista tehtiin hänen piirustustensa mukaan Oulussa, osa muualla Euroopassa.

ETSINNÄT aloitettiin puhtaalta pöydältä. Suannot miettivät julkisuudessa olleiden tietojen perusteella, mitä Jussi Peltolan katoamisyönä olisi voinut tapahtua, ja mistä tätä kannattaisi etsiä.

– Rakensimme teorian, mitä meidän mielestämme olisi voinut tapahtua, ja mihin tämä henkilö olisi ollut matkalla, Antti sanoo.

He alkoivat käydä vesistöjä järjestyksessä läpi. Jo etsintöjen alkuvaiheessa tärppäsi.

Auto löytyi noin kolmen metrin syvyydestä. Etsintäpaikka oli Antti Suannon mukaan olosuhteiltaan hyvin haastava, sillä virta oli niin voimakas ja näkyvyys huono. Viistokaikuluotaimen ja magneetin antamat havainnot olivat epämääräisiä, sillä auton päälle oli kasaantunut puita tai roskia.

– Emme saaneet aluksi laajaa yhtenäistä havaintoa, joka olisi kertonut, että siellä on ajoneuvo. Olisimme voineet aivan hyvin tuumata joka vaiheessa, että ei tätä kannata jatkaa eteenpäin, Antti sanoo.

KYSEESSÄ oli ensimmäinen kerta, kun Suannot etsivät kadonnutta henkilöä. He kertovat olevansa helpottuneita omaisten puolesta.

– Jussin perhehän tässä mielessä pyörii. Heille tämä on kova juttu, Arto sanoo.

– Olemme katsoneet (Jussin) isän haastatteluja ja dokumentteja, joita aiheesta on tehty, niin kyllähän se omaisten tuska on tullut läpi sieltä. Ei voi olla kuin helpottunut heidän puolestaan, että tarina päättyi, Antti toteaa.

Muitakin tapauksia heillä on jo työn alla. Jussin tapaus oli ensimmäinen, johon he ovat tähän mennessä ehtineet panostaa enemmän.

– Nyt on kalusto kasassa, jos vesietsintöjä täytyy tehdä muuallakin, Antti sanoo.

KADONNEEN Jussi Peltolan isä Juha Peltola kertoi Ilta-Sanomille aiemmin lauantaina, että kuuli etsijöiden toiminnasta poliisilta. Hän ei ollut uskoa kuulemaansa.

Peltola kertoo halunneensa heti soittaa veljeksille ja kiittää miehiä henkilökohtaisesti. Vielä äimistyneempi isä oli, kun sai kuulla miesten koko version tapahtumista.

– Tämä oli niin uskomaton tarina. He olivat paneutuneet tähän tehtävään todella antaumuksella.

– Meidän Jussia varten he olivat rakentaneet kaikki nämä vehkeet. Niin suurta hattua ei olekaan, jonka nostaminen riittäisi tässä kohtaa, isä sanoo.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008132500.html
17.7. 17:28
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paskemman Suomen.
DrHouse
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Syys 22, 2011 9:27 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja DrHouse »

Leskimo kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 11:15 am Ei se auton ole mikään pakko edes hipaista kaiteita. Sillan oikealla puolella ei ole kenelläkään mitään asiaa käydä joten pienet jäljet siellä katoavat varsin nopeasti. Vasemmalla puolella taas on paljon liikennettä jolloin jäljet olisi varmasti huomattu. Onko kenelläkään tietoa onko noita kaiteita yleensäkään ollut katoamisvuonna noin pitkällä matkalla, viime vuosina on tehty paljon kaiteiden parannustöitä.
On ollut kaiteet, google street viewin kuvat ovat vuodelta 2011 ja kaikki tässä ketjussakin olevat tiekuvat ovat siis vuotta ennen onnettomuutta otettuja kuvia. Itseasiassa onnettomuuden jälkeisiltä vuosilta sillasta ei netistä oikein edes löydy kuvia.

Muutamia huomioita: ei liene varmaa että kännykkä olisi maastossa mökin ympäristössä, ilmeisesti kännykkä on paikannettu viimeksi mökin läheisyyteen mutta se on ajalta jolloin Jussi vielä oli mökillä, eli on mahdollistä että kännykästä meni akku tai se rikkoontui mökillä ja se löytyy siitä huolimatta Jussin taskusta.

Jussin isä mainitsi että hän kävi tuttavineen kiertelemässä mahdollisia veteenajopaikkoja kuukauden jälkeen katoamisesta, säätietojen mukaan tuonne seudulle on satanut ensilumi 23-26.10.2012 , eli tuolloin ainakin jo kaikki jäljet olivat lumenpeitossa. Sitä mitenkä poliisi on tutkintaa aloittanut ei voi tietää mutta omien kokemusten perusteella on hyvinkin mahdollista että tuolla sillalla ei ole mitään "ajetaan ohi, ei näy mitään" tyypistä suurempaa tutkimista tehty, jos edes tuota, ennenkuin jäljet ovat kadonneet.
"Luuranko kaapissa tuo iloa ja kauhua vuosiksi eteenpäin!" , Anneli Auer
SMPP
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Heinä 23, 2019 12:39 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja SMPP »

Todella vaikea nähdä kyllä mitään dramaattisia ilmalentoja sillalta siitäkin syystä, että miten hyvässä kunnossa autonraato on. Ja nimenomaan tuon keulan osalta miten hyvin pitänyt muotonsa; jo 30km/h nopeudella ajetun kolariauton keula näyttää hurjemmalta, kokemuksesta

Katon, konepellin, a ja b pilareiden vauriot on tulleet ihan silkasta kiskomisesta. Eiköhän tuo auto ole ihan vinssaamalla vinssattu keinoja kaihtamatta maalle. Nosturilla pystysuoraan nostamalla damagea tulisi huomattavasti vähemmän.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

SMPP kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:12 pm Todella vaikea nähdä kyllä mitään dramaattisia ilmalentoja sillalta siitäkin syystä, että miten hyvässä kunnossa autonraato on. Ja nimenomaan tuon keulan osalta miten hyvin pitänyt muotonsa; jo 30km/h nopeudella ajetun kolariauton keula näyttää hurjemmalta, kokemuksesta

Katon, konepellin, a ja b pilareiden vauriot on tulleet ihan silkasta kiskomisesta. Eiköhän tuo auto ole ihan vinssaamalla vinssattu keinoja kaihtamatta maalle. Nosturilla pystysuoraan nostamalla damagea tulisi huomattavasti vähemmän.
Tämä. Jo keula edellä pohjaan painuminen ja siitä katolleen kierähtäminen riittänee noiden vaurioiden syntymiseen. Jos auto on käännetty ennen nostoa/vinssausta vielä pohjassa katolta pyörilleen, on vaurioita varmasti tullut lisää. Loput väännöt ja pilkkomiset sitten noston yhteydessä.
Leskimo
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: To Loka 22, 2020 11:15 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Leskimo »

Tämänhetkiset street viewin kuvat ovat vuodelta 2019.
Insomnia
Harjunpää
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2019 4:28 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Insomnia »

Skloddi kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:23 pm

Tämä. Jo keula edellä pohjaan painuminen ja siitä katolleen kierähtäminen riittänee noiden vaurioiden syntymiseen.
Takerrun tähän. Ei mene pellit autossa tuohon kuntoon kun vajoaa pinnalta 3m syvyyteen :!:

Se ei ole sama kuin että pudottaisi maalla auto 3m nokalleen.
Jori Puska
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: To Marras 19, 2015 4:32 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Jori Puska »

Leskimo kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:28 pm Tämänhetkiset street viewin kuvat ovat vuodelta 2019.
Minulla se sanoo "Image capture: Oct 2011"
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2244
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Proffa kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 11:45 am Olisi mielenkiintoista tietää mistä kohdasta tarkalleen auto löytyi?
Sehän kertoisi paljon.
Jos sillalta lentänyt, ei sivusuuntaan kauas sillasta joudu.
Mikäli auto on löytynyt venetien kohdalta, tuskin se sillalta on lentänyt, virta taitaa olla vielä siltaan päin.
Lähes 10 vuodessa veden alla ruostuessaan kyllä keula saattaa noin juuri painua.
draining
Remington Steele
Viestit: 217
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 11:21 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja draining »

Skloddi kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:23 pm
SMPP kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:12 pm Todella vaikea nähdä kyllä mitään dramaattisia ilmalentoja sillalta siitäkin syystä, että miten hyvässä kunnossa autonraato on. Ja nimenomaan tuon keulan osalta miten hyvin pitänyt muotonsa; jo 30km/h nopeudella ajetun kolariauton keula näyttää hurjemmalta, kokemuksesta

Katon, konepellin, a ja b pilareiden vauriot on tulleet ihan silkasta kiskomisesta. Eiköhän tuo auto ole ihan vinssaamalla vinssattu keinoja kaihtamatta maalle. Nosturilla pystysuoraan nostamalla damagea tulisi huomattavasti vähemmän.
Tämä. Jo keula edellä pohjaan painuminen ja siitä katolleen kierähtäminen riittänee noiden vaurioiden syntymiseen. Jos auto on käännetty ennen nostoa/vinssausta vielä pohjassa katolta pyörilleen, on vaurioita varmasti tullut lisää. Loput väännöt ja pilkkomiset sitten noston yhteydessä.
Jos lähdetään miettimään auton uppoamista täälläkin olleen videon kautta.

Auto menettää vauhtinsa ajettaessa veteen. Johtuen nyt jo vedestä itsessään, niin auto ei nyt vaan saavuta vapaan pudotuksen kiihtyvyyttä.. Autoa vajoaa pikku hiljaa ja kiihtyy maltillisesti sen mitä ehtii ilmaa purkautua pois.

Joka tapauksessa törmäysvoima on sellainen, ettei auto siinä väänny.

Vielä vähemmän se menee noin solmuun siellä kääntyessään. Edes maan päällä paikaltaan katolleen käännetty auto ei tuohon kuntoon mene.

Keula voi pitää muotonsa jo siintäkin syystä, että yksinkertaisesti ei ole keula edellä veteen törmännyt.

Hyvin paljon on kuvia veteen vajonneista autoista, jotka on vuoskymmenienkin jälkeen ihan ehjiä.
Leskimo
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: To Loka 22, 2020 11:15 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Leskimo »

Jori Puska kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:36 pm
Leskimo kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:28 pm Tämänhetkiset street viewin kuvat ovat vuodelta 2019.
Minulla se sanoo "Image capture: Oct 2011"
Näemmä toiseen suuntaan on 2011 ja toiseen 2019.
Tuosta mäkikyläntestä saa varmaan hyvän pompun jos olisikin ollut takaisin päin ajamassa, siitä myös lyhin ja esteettömin matka veteen.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Insomnia kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:31 pm
Skloddi kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:23 pm

Tämä. Jo keula edellä pohjaan painuminen ja siitä katolleen kierähtäminen riittänee noiden vaurioiden syntymiseen.
Takerrun tähän. Ei mene pellit autossa tuohon kuntoon kun vajoaa pinnalta 3m syvyyteen :!:

Se ei ole sama kuin että pudottaisi maalla auto 3m nokalleen.
Vaikka vesi toki "vaimentaakin" on puolitoista tonnia aina puolitoista tonnia - vedessäkin. Taatusti menee keula ruttuun jos ei ihan mutapohja ole.
Avatar
Hello Piggy
Agentti Scully
Viestit: 667
Liittynyt: Su Heinä 21, 2019 1:19 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja Hello Piggy »

DrHouse kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 11:52 am
On ollut kaiteet, google street viewin kuvat ovat vuodelta 2011 ja kaikki tässä ketjussakin olevat tiekuvat ovat siis vuotta ennen onnettomuutta otettuja kuvia. Itseasiassa onnettomuuden jälkeisiltä vuosilta sillasta ei netistä oikein edes löydy kuvia.
Autorilla on uudempaa kuvaa

14991837.jpg
14991837.jpg (58.71 KiB) Katsottu 900 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
DrHouse
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Syys 22, 2011 9:27 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja DrHouse »

Leskimo kirjoitti: Su Heinä 18, 2021 12:28 pm Tämänhetkiset street viewin kuvat ovat vuodelta 2019.
Lokakuu 2011 lukee sillan kohdalla googlen street viewissä.
Liitteet
silta.png
silta.png (272.67 KiB) Katsottu 1428 kertaa
"Luuranko kaapissa tuo iloa ja kauhua vuosiksi eteenpäin!" , Anneli Auer
Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3147
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. Äänekoski 6.10.2012 - Löytynyt 17.7.2021

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Hello Piggy kirjoitti: La Heinä 17, 2021 9:51 pm Saattaa olla tuo ovi joka on sivulla 61, joku vaan käyny tarkastelemassa sitä.
Sehän se.
it's my car !
Vastaa Viestiin