Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

ruusumaa kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 1:05 pmNo millähän tää sarjamurhaaja on kaikki koiraa myöden surmannut, koska mitään jälkiä ei ruumiissa oo ollut havaittavissa?
Jollakin myrkyllä. Tosin itse uskon että kyseinen murhaaja on perheen isä. Tämä tuntuu todennäköisimmältä ruumiiden sijaintien perusteella.

Mies myrkyttänyt ensin vaimonsa. Jättänyt hänen ruumiinsa vähän matkan päähän, myrkyttänyt vauvan, koiran ja itsensä. Todisteet kerennyt kätkeä ennen kuin myrkky tappaa. Asettunut mukavasti vauva sylissään ja koira vierellään kuolemaan.
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.
Solttuetsivä
Adrian Monk
Viestit: 2523
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

Uutta infoa paikallislehdissä juuri muutama tunti sitten.
Mutta oikeastaan mitään uutta ei ole ilmennyt.

En nyt ehdi tutustua tarkemmin tai käännättää tekstiä kääntäjällä.
Tarkempaa tietoa löytöpaikastakin oli.

Mariposa sheriff: New info about family deaths near Yosemite
https://www.fresnobee.com/news/local/ar ... 70788.html
Weapons or “chemical hazards” along a trail have been “ruled out” as a possible cause of death in a mysterious case of a Mariposa family found dead while hiking in Sierra National Forest over a week ago.

“ALL other potential causes of death remain,” the Mariposa County Sheriff’s Office said Thursday while sharing a brief timeline of the investigation into the deaths of Jonathan Gerrish, 45, Ellen Chung, 30, and their 1-year-old daughter, Aurelia Miju Chung-Gerrish and 8-year-old dog, Oski, described as an Aussie-Akita mix.

google-kääntäjä:
Aseet tai ”kemialliset vaarat” reitin varrella on ”suljettu pois” mahdollisena kuolinsyynä salaperäisessä tapauksessa, jossa Mariposa -perhe löydettiin kuolleena vaeltaessaan Sierran kansallismetsässä yli viikko sitten.

"KAIKKI muut mahdolliset kuolinsyyt ovat edelleen olemassa", Mariposa County Sheriffin toimisto sanoi torstaina jakaessaan lyhyen aikataulun Jonathan Gerrishin (45), Ellen Chungin (30) ja heidän 1-vuotiaan tyttärensä Aurelia Mijan kuolemantapausten tutkimisesta. Chung-Gerrish ja 8-vuotias koira, Oski, kuvattu Aussie-Akita-seokseksi.


Ja löytöpaikasta tarkemmin:
Here’s where the Mariposa family was mysteriously found dead in the Sierra near Yosemite
https://www.fresnobee.com/news/local/ar ... 42528.html
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
Rami Iisak Kollinen
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Heinä 10, 2020 12:32 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja Rami Iisak Kollinen »

Rumpole kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 3:29 am Kaliforniassa on ollut useita lämpöhalvaukseen liittyviä kuolemia ja läheltä piti-tilanteita tänä kesänä. Esimerkiksi tällainen ultrajuoksija Philip Kreycik sai lämpöhalvauksen aamupäivän juoksulenkillään ja kuoli. Kreycikillä oli Suunnon älykello kädessä ja siitä on pystytty paikantamaan miten hän juoksi: ensin oli juossut 45 minuuttia noin 4-5 minuutin kilometriaikoja, sitten seuraavan 1-2 tuntia edennyt enemmän tai vähemmän sekavana lämpöhalvauksen kourissa vain kilometrin tai pari. SItten hän oli istahtanut puuta vasten lepäämään josta hänet löydettiin kuolleena kolmen viikon etsintöjen jälkeen elokuun alkupuolella.

https://www.pleasantonweekly.com/news/2 ... fort-began

Death Valleyssä on myös kuollut pari miestä samalla patikkareitillä eri aikoihin tänä kesänä, oletattavasti lämpöhalvaukseen:

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ocket.html

Jos nyt oikein ymmärisin lukemani olivat olleet siellä ns. viileänä päivänä jolloin ei ollut 130 Fahrenheit eli 54,5C kuten muutama päivä aiemmin, mutta sittenkin oli lämpöä liikaa ollut.

Luulen, että tässä Mariposan tapauksessa on mahdollisesti joko koiralle tai lapselle ensin tullut oireita ja se on hidastanut koko porukan menoa. Koira on esim. voinut vilvoitella ja samalla juodakin vettä Merced-joesta, jossa oli niitä myrkyllisiä leviä. Kuulemma tuolla on koiria kuollut tuollaiseen. Ja ehkä he ovat kantaneet huonosti voivaa koiraa mukanaan.

Tai 1-vuotias lapsi on saanut lämpöhalvauksen oireita. Ja vanhemmille on tullut kiire saada hänet ilmastoidulle autolle ja kotiin viileään suihkuun ja ovat alkaneet liikaa rehkiä päästäkseen autolle juuri tuolla loppuvaiheen reitin siksakkurveissa ylöspäin rinnettä.

Minulla on omakohtaista kokemusta miten lapsi voi alkaa oireilla liian kuumassa. Olimme kerran kun lapsemme oli vuoden ja 2 kuukautta vanha maauimalalla koko iltapäivän ystäväperheen kanssa. Lapsi nukkui rattaissa varjossa suurimman osan aikaa, mikäli muistan oikein. En edes muista kävinkö itse uimassa ollenkaan vaan vain ystäväperheen kolme lasta. Sitten kävelimme ystäväperheen kotiin n. 1-1.5 km puolivarjoisalla kerrostalojen viereisellä metsätiellä. Lämpöä oli ulkona ehkä 25-30 C. Kotiin päästyä huomasin että lapsi oli aivan järkyttävän kuuma ja siinä kun ystäväni kanssa hetken pohdimme, laitoimme kylpyammeeseen viileää vettä ja upottelimme rääkyvää lasta sinne että saisimme äkkiä hänet viilennettyä. Tietysti yritimme juottaakin varmaan jotain hänelle, en nyt muista niin tarkkaan enään kun aikaa on kulunut montakymmentä vuotta, mutta muistan tuon kylpyammejutun erittäin selvästi kun hätäännyin kyllä kovasti lapsen kuumuutta. Ja jos näille Ellenille ja Johnille on käynyt keskellä kanjonia noin, niin se on aivan hirveä tilanne ilman kännykkäkenttää ja viilentävää suihkua. Ehkä he ovat menneet takaisin joelle, jos olivat sen jo ohittaneet, viilentämään lastaan ja itseäänkin, ja sen jälkeen lähteneet yrittämään autolleen huonolla menestyksellä.

Olen muuten lukenut myös, että metsäpalojen takia ilmanlaatu on ollut Kaliforniassa erittäin huono, puhuvat ilman savutekijästä (smoke factor). Eli ilmanlaatukin on voinut vaikuttaa tuohon mitä tälle perheelle tapahtui.

Luin ihmisten lämpöhalvauskokemuksista ja eräskin tyyppi kertoi Websleuthissa, että hän oli kaverinsa kanssa lenkillä ja tämä yhtäkkiä sanoi, että häntä huimaa, hänen pitää istua alas hetkeksi. Sitten 1-2 minuutin päästä kaveri oli sanonut että kädet ja jalat tuntuvat täysin tunnottomilta. Siitä minuutin parin päästä kaveri ei enää pystynyt puhumaan vaan vain vaikeroi. Tyyppi kertoi hätääntyneensä hirveästi eikä tiennyt mitä tehdä mutta onneksi paikalle oli tullut pariskunta jonka mies oli heti todennut tämän kaverin nähtyään, että kyseessä on lämpöhalvaus ja että puolen mailin päässä on joki tai järvi, kannetaan tämä sinun kaverisi sinne. Olivat sitten saaneet tyypin järveen viilentymään ja oli toennut melko piankin.
Lienee mahdollista, että kun iltapäivän kuumuus on alkanut aiheuttaa oireita ja vesi on ollut vähissä, uupunut pariskunta on ajatellut tilanteen helpottuvan kun lämpötila illan koittaessa laskee. He ovat ehkä jääneet varjoon odottamaan ja aikoneet vasta hämärän laskeuduttua palata autolleen. Kuitenkin, ruumiinlämpötilan edelleen jatkaessa nousuaan he ovat vähitellen passivoituneet ja lopulta menettäneet tajuntansa. Sekavassa tilassa äiti on vielä lähtenyt viimeiseen epätoivoiseen yritykseen, mutta ei ole päässyt kauas. Tämä selittäisi leiliin jääneen pienen vesimäärän, mitä on kenties laskettu tarvittavan illan paluumatkaan. Sekä myös puhelimen sijainnin taskussa, mikäli sitä oli testattu ja havaittu kenttä olemattomaksi.

Toisaalta takaisinpäin reittiä kulkemalla ei olisi tarvinnut taivaltaa kuin kilometri pari alamäkeä ja he olisivat olleet taas joen rannalla, missä olisivat voineet viilentää itseään. (Lieneekö jokiranta edes jossakin helposti lähestyttävää vai kulkeeko vesi syvällä jyrkkärantaisessa kanjonissa...?) Mutta kuka tietää, ehkä sekavuus yllätti heidät ja aiheutti arviointikyvyn heikkenemistä ja kertakaikkisen virhearvion koskien korkean lämpötilan vaikutusta ja omaa kestokykyä.
There is only an Ocean between saying and doing.
DeepWithinMe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Touko 27, 2021 3:07 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja DeepWithinMe »

TuskaistaTietoa kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 11:21 am
DeepWithinMe kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 10:45 am Vauvahan ei yksinään liiku ja koira todennäköisesti remmin päässä kiinni pääsemättä itsekseen mihinkään. Se että aikuisetkin suhteellisen lähekkäin (olivatko miten lähekkäin?) voinee kuitenkin selittyä lopunajan sekavuudella, jos tässä siihen lämpöön ja nestehukkaan kaikki kuoli.
Koira pystyy puremaan halutessaan remmin poikki. Joka tapahtuu taatusti tilanteessa, jossa se on edes lähellä kuolla lämpöön.

Ei millään muotoa uskottavaa, että mies ja vaimo kuolisivat samanaikaisesti lämpöön. Lapsi kuolisi reilusti ennen aikuisia, ja siinä vaiheessa kun lapsi olisi alkanut oirehtia olisi lähdetty kiireellä kohti autoa, joka oli kuitenkin alle 5 km päässä.
En haluaisi kinastella mielipiteistä, kun minä en viestissäni mitään tapahtumankulkua väittänyt ehdottomasti todeksi, toisin kuin sinä (taatusti tapahtuu ja ei mitenkään uskottavaa). En myöskään väittänyt, että lämpö oli se kuolinsyy, mutta siitä voisi seurata sekavuus joka estää järkevää toimintaa lopussa. Joku laittoi siitäkin ultrajuoksijasta, niin vaan "ammattilainenkin" kuoli lenkilleen lämpöön, niin miksi ei joku tavallinen ulkoilija.

Ei missään kai ole sanottu että mies ja nainen kuoli samanaikaisesti, vaikka heidät lähekkäin löydettiinkin. Onko missään arvioitu kuolinaikoja tai tarkasti sanottu kuinka lähekkäin ruumiit löytyi?

Uskon edelleen onnettomuuteen, joka ei tietenkään ole "kiva" selitys tällaiselle mysteerille, murhainfossa kun ollaan. Muut voi vapaasti olla toista mieltä lopputulokseen johtaneista syistä. Ja voin toki olla aivan väärässä arviossani, ehkä tämä onkin osa jotain suurta salaliittoa tai hirvittävän ovelan sarjamurhaajan tekosia.
Rumpole
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Joulu 27, 2009 8:24 am

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja Rumpole »

Tuossa Fresno Been jutussahan sekä niissä mitä aiemmin itse postasin todetaan, että

"The pathologist currently is issuing an autopsy finding of ‘pending toxicology,’” said Kristie Mitchell, spokesperson for the Mariposa County Sheriff’s Office."

Siitä saa sen käsityksen, että alustava kuolinsyy olisi selvillä, mutta odotetaan laboratoriotestien tuloksia sen vahvistamiseksi. Auringonpistoon/ lämpöhalvaukseen kuolemista on vaikea havaita ruumiinavauksessa, koska löydökset ovat epäspesifisiä monielinvaurioita yms. kuten todetaan tässä suomalaisessa tapausselostuksessa, jossa 64-vuotias nainen näyttäisi kuolleen osaamattomien suomalaislääkäreiden käsissä sairaalassa lämpöhalvaukseen, koska nämä eivät ajoissa tajunneet mistä oli kyse: https://www.duodecimlehti.fi/duo99504
Äkillinen sairastuminen toukokuun hellepäivien aikana, kuivuminen sekä potilashuoneen kuuma ja kostea ilma aiheuttivat potilaalle kuolemaan johtaneen lämpöhalvauksen. Altistavina tekijöinä olivat lievä ylipaino, verenpaine- ja masennuslääkitys sekä perussairauksien myötä huono fyysinen kunto. Sairaalaan tullessa lämpöhalvauksen molemmat kriteerit täyttyivät: ydinlämpö oli yli 40 °C ja tajunta heikentynyt. Tehohoidon aikana kehittyi maksan, munuaisten ja verenkiertoelimistön vaikea vajaatoiminta ja konsumptiokoagulopatia mikrotrombooseineen. Hellepäivien aikana kehittynyttä kuivumista todennäköisesti pahensi ummetuksen aiheuttamasta suolilamasta johtunut nestehukka. Sydämen vajaatoiminnan vuoksi kuivumisen vaikeusasteen arviointi ja hoito osoittautuivat erittäin vaikeiksi.
Mutta tottakai on mahdollista, vaan ei kovin todennäköistä, että joku on pistänyt jotain tappavaa lääkesekoitusta heihin. Jos heillä olisi linkkejä jonkin maan tiedustelupalveluluihin, voisi sellaista epäilläkin kuten esim Britanniassa David Kellyn kuolemassa, josta luin pari kirjaa joitakin vuosia sitten ja jota kirjailijat, joista toinen kansanedustaja Norman Baker ja toinen toimittaja Miles Goslett epäilevät jonkin tiedustelupalvelun kiireessä tehdyksi wet jobiksi eikä itsemurhaksi kuten virallinen totuus on. Heillä oli jotain hallitus- tms syväkurkkulähteitäkin, mutta julkisuuteen kukaan ei uskalla tulla omalla nimellään tuollaista tulla väittämään. Mossad myös Abu Dhabissa muistaakseni tappoi jonkun Hamasin pomon siten, että sitä ei ensin ruumiinavauksessa tajuttu. Oli yritetty sydänkohtaukseksi lavastaa. Mutta tämän perheen vanhemmilla ei taida olla mitään tuollaisia yhteyksiä....
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja URSA »

Vaimon instagram-tili on yhä toiminnassa, löysin sen yhden uutisen kuvituksena. Kuvia katsellessa on entistä vaikeampi uskoa murha/itsemurhaan. Pariskunta on matkaillut ja retkeillyt vaikka missä, ja mies on näyttänyt niin onnelliselta saadessaan vastasyntyneen vauvan syliinsä, että kuinka kaikki olisi muka voinut muuttua alle vuodessa? Pariskunta on ollut näyttävä pari "täydessä tällingissä." Paitsi tietysti jos mies on pelännyt naisen haluavan silti erota tai on ollut tästä mustasukkainen.

Pariskunta on matkustanut jopa Gobin autiomaan läpi!
https://www.instagram.com/p/BkhLD4khDUY ... _copy_link
Carrie Mathison
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Ti Heinä 20, 2021 11:22 am

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja Carrie Mathison »

Joku oli postannut viimeiseksi jääneeseen Instagram kuvaan: I wonder why she stopped posting 6 months ago. It seems she regularly posted. Something…….
https://www.instagram.com/p/CJrYv0phPRx/
Voishan siitä toki jotain villejä johtopäätöksiä tehdä, että kuvien jakaminen loppui mutta toisaalta nainen on postaillut enimmäkseen kuvia matkoilta tms. ja ehkei sitten halunnut jakaa kuvia arjesta vauvan kanssa. Tiedän monia äitejä, jotka eivät someen halua vauvojensa/lastensa kuvia.
Teoriassa on toki mahdollista synnytyksen jälkeinen masennus, joka saanut toteuttamaan laajennetun itsemurhan. Lapsivuodepsykoosikin voisi teoriassa olla mahdollista mutta se puhkeaa yleensä aika pian synnytyksen jälkeen ja tässä tapauksessa lapsi oli jo vuoden ikäinen, joten olisi varmasti jo ollut hoidossa ja todennäköisesti tervehtynytkin jo.
Instagramin kuvia kun selasi, niin jossain kuvassa viittasi olleen raskas vaihe elämässä mutta joogan avulla päässyt eteenpäin.


Itse edelleen kuitenkin pidän todennäköisimpänä syynä lämpähalvausta.
Tyhjät tynnyrit kolisee eniten
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja poikani »

URSA kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 5:05 pm Vaimon instagram-tili on yhä toiminnassa, löysin sen yhden uutisen kuvituksena. Kuvia katsellessa on entistä vaikeampi uskoa murha/itsemurhaan. Pariskunta on matkaillut ja retkeillyt vaikka missä, ja mies on näyttänyt niin onnelliselta saadessaan vastasyntyneen vauvan syliinsä, että kuinka kaikki olisi muka voinut muuttua alle vuodessa?
En itse käytä Instagramia, mutta olen ymmärtänyt, että siellä on tapana esittää kadehdittavaa elämää, jossa matkustellaan eksoottisissa paikoissa, harrastetaan liikuntaa kuin puoliammattilaiset, hymyillään koko perheen yhteisissä aktiviteeteissa, jne. Ei sinne kukaan laita kuvia, joissa meikit valuvat pitkin naamaa tai astiasto on heitelty päin olohuoneen seiniä.
????? ?? ??????.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

DeepWithinMe kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 3:47 pm En myöskään väittänyt, että lämpö oli se kuolinsyy, mutta siitä voisi seurata sekavuus joka estää järkevää toimintaa lopussa. Joku laittoi siitäkin ultrajuoksijasta, niin vaan "ammattilainenkin" kuoli lenkilleen lämpöön, niin miksi ei joku tavallinen ulkoilija.
Kaksi aikuista ihmistä. Sitten pieni lapsi ja koira. Koira ja lapsi olisivat alkaneet oireilemaan ennen aikuisia. Tämän jälkeen sitten ei muka olisi lähdetty saman tien takaisin matkan muuttuessa selkeästi liian hapokkaaksi lämpöön herkimmin reagoiville?
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tottakai instagramissa näytetään vain parhaita hetkiä, mutta tiettyjä ilmeitä ei pysty näyttelemään. Ja joka tapauksessa tililtä selviää, ettei kuumat olosuhteet ole olleet pariskunnalle uutta, ja että he ovat todella retkeilleet ennenkin, ja ettei rahapula ainakaan ollut ongelmana.

Olikohan nainen vielä jonkinlaisella äitiyslomalla? Tuli mieleen kun hän on Instagramissa mainostanut joogakurssejaan ja ehkä ajatellut sitä vain työhön liittyvänä alustana. Sekin voisi selittää sometaukoa.

Olen myös miettinyt että jos kuumuus olisi ollut perheelle ongelma, heillä olisi ollut valtavasti aikaa kääntyä takaisin vaikka vielä puolivälissä reittiä, ja päästä helpommin takaisin autolle. Löytöalueesta on ollut kuvia mediassa, ja niiden perusteella joki on ollut ainakin paikoin matala ja rannat sellaiset, että veteen olisi ollut helppo päästä viilentymään.
Rami Iisak Kollinen
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Heinä 10, 2020 12:32 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja Rami Iisak Kollinen »

URSA kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 6:00 pm Tottakai instagramissa näytetään vain parhaita hetkiä, mutta tiettyjä ilmeitä ei pysty näyttelemään. Ja joka tapauksessa tililtä selviää, ettei kuumat olosuhteet ole olleet pariskunnalle uutta, ja että he ovat todella retkeilleet ennenkin, ja ettei rahapula ainakaan ollut ongelmana.

Olikohan nainen vielä jonkinlaisella äitiyslomalla? Tuli mieleen kun hän on Instagramissa mainostanut joogakurssejaan ja ehkä ajatellut sitä vain työhön liittyvänä alustana. Sekin voisi selittää sometaukoa.

Olen myös miettinyt että jos kuumuus olisi ollut perheelle ongelma, heillä olisi ollut valtavasti aikaa kääntyä takaisin vaikka vielä puolivälissä reittiä, ja päästä helpommin takaisin autolle. Löytöalueesta on ollut kuvia mediassa, ja niiden perusteella joki on ollut ainakin paikoin matala ja rannat sellaiset, että veteen olisi ollut helppo päästä viilentymään.
Hyvää tutkimustyötä koskien pariskunnan aiempaa retkeilykokemusta! Sama koskee Rumpolen linkittämää Jonathanin profiilia, johon oli tallennettu hänen vaeltamiaan reittejä. Mutta näitä tiedonsiruja vasten mysteeri oikeastaan vain syvenee. Jos on vaellettu kymmenen vuorokautta Gobissa, sellaisten elintärkeiden asioiden kuin juomaveden määrän ja helteen vaikutuksen arvioiminen tulisi kyllä tulla jo selkäytimestä. Ainahan erheitä voi tulla, mutta sellaisen todennäköisyys tuntuu noinkin hyvää maastokokemusta ajatellen tässä kohden yhtäkkiä paljon pienemmältä. Siitä olen yhtä mieltä, ettei valokuvista ja somepäivityksistä voi vetää varmoja johtopäätöksiä kenenkään onnellisuudesta tai mielenterveydestä. Jotakin synkkää voi piillä pinnan alla, olivat jaetut tunnelmat miten auvoisia tahansa.
There is only an Ocean between saying and doing.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja ABC »

Rumpole kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 2:52 am
Causes of Death Ruled Out: The following have been ruled out based on evidence recovered or through investigation. ALL other potential causes of death remain.

Gun or any other type of weapon

Chemical hazards along the Savage Lundy trail

EI siis käsittääkseni epäillä enää mitään ympäristön kaasuja kuolinsyyksi. Sen sijaan vesinäytteitä lisää otettu. Itse epäilen edelleen lämpöhalvausta ykkösvaihtoehtona, mutta kalkkarokäärmeen puremat (alueella on niitä erityisesti kesäisin) ovat myös mahdollisia tai salamaniskut. Muistan että joskus Hyde Parkissa kaksi naista kuoli samaan aikaan salamaniskuun. He tosin olivat menneet ukonilmalla puun alle suojaan.
-------------------------------------------------------------------------------

Lähde mistä tuo aikajana etc:

https://sierranewsonline.com/mariposa-s ... ng-family/
Chemical hazards tarkoittaa vaarallisia kemiallisia aineita reitin varrella, esim. jonkun dumppaamia myrkkytynnyreitä, ei luonnollisia vulkaanisia kaasuja.

Ketjussa esitetty väite, että vulkaaniset kaasut aiheuttaisivat jotain kouristuksia ennen kuolemaa, ei pidä paikkaansa. Hiilidioksidi on luonnollinen osa hengitysilmaa, ja sen vuoksi siihen on helppo vahingossa kuolla. Ihminen ei huomaa mitään ennen kuin tajunta alkaa hämärtyä, ja silloin on liian myöhäistä.

Sen sijaan johonkin levämyrkytykseen kuoleminen lähes varmuudella aiheuttaisi oksentelua ja paskomista ennen kuolemaa, minkä luulisi näkyvän menehtyneissä. Lämpöhalvaukseen kuoleminen siten, että koko perhe koirinen lähtee yhtä aikaa, on äärimmäisen epätodennäköistä. Lämpöhalvauskuolemaa edeltää se, että henkilö menee veltoksi ja tajunta hämärtyy, jolloin muut olisivat huomanneet mitä on tapahtumassa. Tässä tapauksessa vauva olisi oireillut ensin ja toinen vanhemmista olisi varmasti ehtinyt pidemmälle hakemaan apua.
Every ship must sail a world.
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1840
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

ABC kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 7:08 pm
Rumpole kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 2:52 am
Causes of Death Ruled Out: The following have been ruled out based on evidence recovered or through investigation. ALL other potential causes of death remain.

Gun or any other type of weapon

Chemical hazards along the Savage Lundy trail

EI siis käsittääkseni epäillä enää mitään ympäristön kaasuja kuolinsyyksi. Sen sijaan vesinäytteitä lisää otettu. Itse epäilen edelleen lämpöhalvausta ykkösvaihtoehtona, mutta kalkkarokäärmeen puremat (alueella on niitä erityisesti kesäisin) ovat myös mahdollisia tai salamaniskut. Muistan että joskus Hyde Parkissa kaksi naista kuoli samaan aikaan salamaniskuun. He tosin olivat menneet ukonilmalla puun alle suojaan.
-------------------------------------------------------------------------------

Lähde mistä tuo aikajana etc:

https://sierranewsonline.com/mariposa-s ... ng-family/
Chemical hazards tarkoittaa vaarallisia kemiallisia aineita reitin varrella, esim. jonkun dumppaamia myrkkytynnyreitä, ei luonnollisia vulkaanisia kaasuja.

Ketjussa esitetty väite, että vulkaaniset kaasut aiheuttaisivat jotain kouristuksia ennen kuolemaa, ei pidä paikkaansa. Hiilidioksidi on luonnollinen osa hengitysilmaa, ja sen vuoksi siihen on helppo vahingossa kuolla. Ihminen ei huomaa mitään ennen kuin tajunta alkaa hämärtyä, ja silloin on liian myöhäistä.

Sen sijaan johonkin levämyrkytykseen kuoleminen lähes varmuudella aiheuttaisi oksentelua ja paskomista ennen kuolemaa, minkä luulisi näkyvän menehtyneissä. Lämpöhalvaukseen kuoleminen siten, että koko perhe koirinen lähtee yhtä aikaa, on äärimmäisen epätodennäköistä. Lämpöhalvauskuolemaa edeltää se, että henkilö menee veltoksi ja tajunta hämärtyy, jolloin muut olisivat huomanneet mitä on tapahtumassa. Tässä tapauksessa vauva olisi oireillut ensin ja toinen vanhemmista olisi varmasti ehtinyt pidemmälle hakemaan apua.
Koira olisi luultavasti ollut ensimmäinen, joka olisi tiltannut. Koiran ei hikoile ja sen lämmönsäätely kuumassa on huono.
Buy the ticket, take the ride!
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja ABC »

^ On vanhaa tietoa, etteivät koirat hikoilisi. Ne hikoilevat sekä kielessä, että nykytietämyksen mukaan myös kainaloissa olevista hikirauhasista. Ja pakkohan niin on ollakin tai muuten koiria tippuisi helteillä jatkuvasti.

Nämä hiilidioksidipurkaukset ovat siis nimeltään limnisiä purkauksia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Limnic_eruption

Siinä järven pohjasta purkautuu esimerkiksi maanjäristyksen seurauksena kaasupilvi, joka ensin nousee ylöspäin ja vasta sitten alkaa laskeutua alas.
Every ship must sail a world.
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1840
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Mysteeri Yosemiten kansallispuistossa: kolmihenkinen perhe ja koira löydetty kuolleina

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

ABC kirjoitti: Pe Elo 27, 2021 7:42 pm ^ On vanhaa tietoa, etteivät koirat hikoilisi. Ne hikoilevat sekä kielessä, että nykytietämyksen mukaan myös kainaloissa olevista hikirauhasista. Ja pakkohan niin on ollakin tai muuten koiria tippuisi helteillä jatkuvasti.

Nämä hiilidioksidipurkaukset ovat siis nimeltään limnisiä purkauksia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Limnic_eruption

Siinä järven pohjasta purkautuu esimerkiksi maanjäristyksen seurauksena kaasupilvi, joka ensin nousee ylöspäin ja vasta sitten alkaa laskeutua alas.
Kyllä koirien tai suden anatomia ja fysiologia on tiedetty aina. Ei o,e löytynyt mitään uutta. Eli pienimuotoista hikoilua lähinnä tassuissa ja haihduttaminen hengityksen kautta. Edullista kylmiin olosuhteisiin, jossa lämmön säästäminen ja kuivana pysyminen on elämän edellytys. Kuumissa olosuhteissa toimintakyky tippuu hyvin nopealla välillä. Olen itse Koiraharrastaja ja olen muutamia koiria nimenomaan tuolla USA: ssä viilentänyt jäähauteilla (jääpussit nivusten isojen verisuonten päälle) Ja siellä sen myös oppinut. Suomessa ja Euroopassa on työkalupakissa, mutta ei ole vielä tarvittu ihan koirien käyttökulttuurinkin vuoksi, ei pelkästään lämpötilojen.
Buy the ticket, take the ride!
Vastaa Viestiin