Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Insomnia
Harjunpää
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2019 4:28 pm

Re: Parkano: Yksi kuollut ja kaksi loukkaantunut yöllisessä ulosajossa

Viesti Kirjoittaja Insomnia »

EEMELI82 kirjoitti: Su Loka 10, 2021 9:37 pm
Nokus kirjoitti: Su Loka 10, 2021 6:21 pm Hei taas mennään ja lujaa.... Jos saa veikata niin kuskin ikä 17 vee.... Näyttäisi olevan kuvassa rengas irti, olisikohan vararengas... Onneksi tölkin on juonti kunnossa jos se jotain lohduttaa...
No kuvassa näkyy kyllä vararengaskin takapenkillä, mutta tuo kuvassa etualalla oleva irtonainen rengas ei ole vararengas. Ja vararenkaasta tuskin myöskään olisi vanteen keskiosa repeytynyt irti ja harvemmin vararenkaana on samanlaisella aluvanteella oleva rengaskaan.
Näin näyttää olevan, että alla olleista yksi vanne on hajonnut puolistaan ja näkyy kuvassa etu alalla, kuten saman navan napa&jarrupalat. Takapenkillä varapyörä peltivanteella.

Kuvasta päätellen tutkimus on jo ohi, ja lentäneet roippeet on koottu jo romun läheisyyteen. Kuten lattiamatto katolle ja varapyörä takapenkille….en usko millään että takaluukun verhoilun alle omalla mutterilla kiinnitetty varapyörä olisi kesken pyörimisen päätynyt vain takapenkille!
anakonda
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: La Tammi 30, 2021 3:24 am

Re: Parkano: Yksi kuollut ja kaksi loukkaantunut yöllisessä ulosajossa

Viesti Kirjoittaja anakonda »

Auton matkustaja menehtyi Parkanon perjantaiöisessä ulosajossa
11.10.2021 10.56
UUTINEN
Perjantain ja lauantain välisenä yönä Parkanossa tapahtuneessa ulosajossa menehtyi autossa matkustajana ollut nuori mies. Hänet ja kaksi muuta autossa ollutta henkilöä kuljettettiin onnettomuuspaikalta Tampereelle sairaalaan. Mies menehtyi myöhemmin sairaalassa. Kaksi muuta autossa ollutta miestä, joista toinen auton kuljettaja, selvisivät tiettävästi suhteellisen lievillä vammoilla. Autossa olleet olivat iältään 17 - 20 vuotiaita.

Ulosajo tapahtui puolenyön aikaan Karttiperäntiellä. Auto oli ollut tulossa Lylynevan suunnasta kohti Jaakkolankylää ja ajautunut kaarteessa ulos tieltä ja sinkoutunut useiden kymmenien metrien päähän katolleen metsään. Loukkaantuineita on päästy alustavasti puhuttamaan. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

https://poliisi.fi/-/auton-matkustaja-m ... ulosajossa
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5147
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Parkano: Yksi kuollut ja kaksi loukkaantunut yöllisessä ulosajossa

Viesti Kirjoittaja Hermione »

napalanko kirjoitti: Su Loka 10, 2021 10:41 pm Onko tohon taustapeilin kohdalle jäänyt jonkun otsatukka? :lol:
Näyttää ruohotupsulta.

Mutta miksi ihmeessä jalkamatot on aseteltu auton katolle? :shock:
kampiakseli
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Ke Touko 27, 2009 10:07 pm

Re: Parkano: Yksi kuollut ja kaksi loukkaantunut yöllisessä ulosajossa

Viesti Kirjoittaja kampiakseli »

Hermione kirjoitti: Ma Loka 11, 2021 2:28 pm Mutta miksi ihmeessä jalkamatot on aseteltu auton katolle? :shock:
Tuollaisessa onnettomuudessa lentelee tavaraa ympäriinsä, ja ennen kuvan ottamista on jo ehditty siivota jälkiä. Romujen kuljettaminen pois luontoa roskaamasta on helpompaa kun kaikki on yhdessä kasassa.
Kelppis
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2019 3:51 pm

Re: Parkano: Yksi kuollut ja kaksi loukkaantunut yöllisessä ulosajossa

Viesti Kirjoittaja Kelppis »

18v ajoi, takapenkin matkustaja 20v kuoli.
TooToo
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Stadi

Re: Parkano: Yksi kuollut ja kaksi loukkaantunut yöllisessä ulosajossa

Viesti Kirjoittaja TooToo »

ruusumaa kirjoitti: Su Loka 10, 2021 8:15 pm
Heisenberg420 kirjoitti: Su Loka 10, 2021 7:52 pm Toyota Celica vm-95
Lähtee käsistä todella helposti! Noin kokemuksesta voin sanoa. Tiellä kyllä loppupeleissä pysyin.
Miksi lähtee? Onko juuri tuossa mallissa joku erityispiirre miksi lähtee käsistä? Penkin ja ratin välissä se vika on aina, olkoon vaikka MB 200d vm72.
Avatar
Jazzermasser
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1302
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h – hetken päästä 16-vuotias ystävä kuoli

Tapahtumahetkellä 19-vuotias mies selvisi kuolemantuottamuksesta lyhyellä ehdollisella vankeustuomiolla. Osasyynä oikeus piti ”nuoruuden ajattelemattomuutta”.

16-VUOTIAS nuorukainen kuoli henkilöauton törmättyä puuhun Parkanossa viime vuoden lokakuussa. Pirkanmaan käräjäoikeuden ratkaisun mukaan kuolema oli autoa kuljettaneen, tapahtuma-aikaan 19-vuotiaan miehen syytä.

Oikeus tuomitsi nyt 20-vuotiaan kuskin 80 päivän ehdolliseen vankeuteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Kohtalokas ulosajo tapahtui perjantaisena iltana keskiyön lähestyessä Karttiperäntiellä. Kuljettaja menetti 16-vuotiaan vanhempien omistaman auton hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa ajaessaan Lylynevan suunnasta kohti Jaakkolankylää.

Auto meni sivuluisuun, törmäsi puhelinpylvääseen ja sinkoutui metsään noin 50 metrin päähän. Oikeuden arvion mukaan katolleen lopulta päätynyt auto oli todennäköisesti pyörinyt matkalla ympäri.

Autossa oli kaikkiaan kolme nuorta miestä, joista kukaan ei käyttänyt turvavyötä. 16-vuotias istui takapenkillä apukuskin takana. 16-vuotias todettiin kuolleeksi sairaalassa sunnuntaina.

KUSKI kiisti kuolemantuottamuksen. Hänen mukaansa syy 16-vuotiaan kuolemaan oli se, ettei uhri käyttänyt turvavöitä.

Oikeus katsoo, että turvavyön käyttö vaikuttaa merkittävästi todennäköisyyteen selvitä kyseisen kaltaisesta onnettomuudesta. Samalla oikeus kuitenkin totesi, että kuskin menettelyn ja 16-vuotiaan kuoleman välillä on syy-yhteys ja katsoi kuskin aiheuttaneen kuoleman.

Syyttäjä vaati kuskille rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta oikeus katsoi teon lievemmäksi. Apukuskin paikalla ollut matkustaja muisteli oikeudessa kuskin pitäneen hieman ennen ulosajoa kaksin käsin rattia ja huutaneen, että ”nopeus on 160 km/h”.

Oikeuden mukaan tarkkaa selvitystä ajonopeudesta ei kuitenkaan ollut. Oikeus katsoi nopeuden olleen suistumishetkellä kuitenkin reilusti yli 100 km/h.

– Mistään ei ole pääteltävissä, että (vastaaja) olisi muutoin tai pitkäkestoisesti rikkonut liikennesääntöjä. Hänen ei ole väitettykään olleen päihtynyt tai muutoin ajokunnoltaan heikentynyt, oikeus arvioi kuljettajan vastuuta.

– Kysymyksessä on ollut nuorten kaverusten yhteinen ajelu, jossa kukaan ei ole käyttänyt turvavöitä, eikä (hengissä selvinneen matkustajan) mukaan kukaan pyrkinyt vaikuttamaan (vastaajan) käyttämään nopeuteen.

AJON aikana oli pimeää. Mutkainen ja sorapintainen tie oli kuskille tuttu, joten kuski osasi oikeuden mukaan arvioida ylinopeuden.

Hengissä selvinneen matkustajan mukaan kuski yritti jarruttaa mutkan lähestyessä. Jarrut olivat kuitenkin menneet lukkoon.

– Auto oli jo ensimmäisessä mutkassa meinannut lähteä metsään, mikä oli korjaantunut, mutta seuraavassa mutkassa auto oli mennyt sivuluistoon ja siitä sivuttain ojaa kohti, oikeus kirjasi matkustajan kertoneen.

Oikeuden mukaan vastaaja kuljetti autoa vähintään törkeän huolimattomasti ja täten myös vaarantaneen liikenneturvallisuutta törkeästi.

– Huomattavaa ylinopeutta ei voi ajaa tiedostamattomasti ja liikenteen vaarat ovat kaikilla tiedossa, oikeus tiivisti kuskin vastuun.

RANGAISTUSTA arvioidessaan oikeus päätteli teon johtuneen osittain nuoruuden ajattelemattomuudesta.

– (Vastaajan) käytöksestä oikeudessa on heijastunut hänen ahdistuksensa siitä, että hänen hyvä ystävänsä menetti henkensä tapahtuman seurauksena, oikeus totesi ratkaisussaan.

Oikeuden mukaan tekojen vakavuus ei edellyttänyt ehdotonta vankeusrangaistusta. Huomioon otettiin myös se, ettei kuskilla ole aiempaa rikosrekisteriä.

– Rikosseuraamuslaitoksen seuraamusselvityksen mukaan (vastaajan) asenne- ja ajattelumaailma vaikuttaa olevan kypsää ja rikosvastaista ja hänen elämäntilanteensa on kaikilta osin vakaa, oikeus perusteli ratkaisuaan.

Vakuutusyhtiö maksoi uhrin vanhemmille 15 000 euroa. Oikeus määräsi vastaajan korvaamaan vakuutusyhtiölle summasta vain kaksi kolmasosaa eli 10 000 euroa, koska uhri ei ollut käyttänyt turvavyötä.


https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 84494.html
Nöttix
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Marras 30, 2018 10:50 pm

Re: Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja Nöttix »

Onpa erikoisia kommentteja.."Mistään ei ole pääteltävissä, että (vastaaja) olisi muutoin tai pitkäkestoisesti rikkonut liikennesääntöjä. Hänen ei ole väitettykään olleen päihtynyt tai muutoin ajokunnoltaan heikentynyt, oikeus arvioi kuljettajan vastuuta" tai "nuorten yhteinen ajelu jossa kukaan ei käyttänyt turvavyötä", "nuoren ajattelematotomuutta".

Ihan kuin nämä vähentäisi kuskin vastuuta kuolemasta. Onneksi kuski sentään jutun mukaan on ahdistunut tilanteesta, aivan oikein. Näistä pitäisi saada aina ehdoton tuomio.
Avatar
viinitty
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1346
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2020 5:02 pm

Re: Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja viinitty »

Juridisestihan 16-vuotias on itse vastuussa turvavyöstään. Ihme kyllä on, ettei muita kuollut, kun tuo oman elämänsä Markku Alen on vetänyt soratiellä tuollaisia nopeuksia oletettavasti suht vieraalla autolla ja vielä niin, ettei kenelläkään ole turvavöitä.
Onko jarrut menneet "itsestään" lukkoon kevyemmässä jarrutuksesta vai onko kuski tosiaan niin kujalla auton käyttäytymisestä, että on vaan vetänyt liinat kiinni huomatessaan, että tästä mutkasta ei kyllä ehkä selvitäkään?
Mitkä hiton salaliittoteoriat?!
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

viinitty kirjoitti: Ti Kesä 14, 2022 5:36 pm Juridisestihan 16-vuotias on itse vastuussa turvavyöstään. Ihme kyllä on, ettei muita kuollut, kun tuo oman elämänsä Markku Alen on vetänyt soratiellä tuollaisia nopeuksia oletettavasti suht vieraalla autolla ja vielä niin, ettei kenelläkään ole turvavöitä.
Onko jarrut menneet "itsestään" lukkoon kevyemmässä jarrutuksesta vai onko kuski tosiaan niin kujalla auton käyttäytymisestä, että on vaan vetänyt liinat kiinni huomatessaan, että tästä mutkasta ei kyllä ehkä selvitäkään?
Muutenkin soratiellä jo 80km/h voi olla jännittävä kokemus mutkissa, se sitten vielä tuplana niin metsään meno alkaa olemaan melko varmaa. Mikähän lie auto kyseessä, jos ei siinäkään ole ollut abs.

Tässähän onkin sitten esimerkkitapaus, jolla voi pyytää sakkoihin alennusta, koska ei ole kuin vähän vaan ajellut ylinopeutta, mutta muuten liikennesääntöjen mukaan. Just sillä hetkellä, kun poliisi näki niin ajoi vahingossa ja epähuomiossa vähän ylinopeutta. Muistaa korostaa, että ylinopeus on aina törkeää liikenteenvaarantamista ja vastustaa ylinopeuden ajamista ilman turvavöitä vahvasti.
Red Dragon
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Huhti 20, 2011 11:33 pm

Re: Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja Red Dragon »

viinitty kirjoitti: Ti Kesä 14, 2022 5:36 pm Juridisestihan 16-vuotias on itse vastuussa turvavyöstään.
Onko tuo muuttunut? Aikanaan oli niin, että kuski vastaa siitä, että kaikilla on vyöt kiinni.
tauno123
Remington Steele
Viestit: 209
Liittynyt: Ti Huhti 11, 2017 12:31 pm

Re: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja tauno123 »

Muistan nähneeni täällä jo ketjun tästä aiheesta. Mielestäni ihan ymmärrettävä rangaistus kuskille. Myös omaa vastuuta pitää olla elämässä. Jos lähtee tieten tahtoen mukaan tuollaiseen toimintaan eikä turvavyön käyttäminen kiinnosta niin vastuuta vahingon sattuessa on turha vierittää kovin paljoa kuskin harteille. Todella harmillinen tapaus ja kuski muistaa asian varmasti lopun ikäänsä. Joku 2-3 vuoden ehdoton tuomio ei hyödyttäisi tässä tapauksessa yhtään ketään.

Kuten ensimmäisessä virkkeessä mainitsit, tästä tosiaan oli jo ketju. Yhdistetty.
-NILS-
Avatar
viinitty
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1346
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2020 5:02 pm

Re: Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja viinitty »

Red Dragon kirjoitti: Ti Kesä 14, 2022 6:23 pm
viinitty kirjoitti: Ti Kesä 14, 2022 5:36 pm Juridisestihan 16-vuotias on itse vastuussa turvavyöstään.
Onko tuo muuttunut? Aikanaan oli niin, että kuski vastaa siitä, että kaikilla on vyöt kiinni.
https://www.liikenneturva.fi/liikentees ... -kaytosta/
Yli 15-vuotias on vastuussa omasta turvavyön käytöstään. Alle 15-vuotiaan lapsen huoltaja vastaa siitä, että lapsi käyttää asianmukaista, ikään ja kokoon sopivaa turvalaitetta. Jos lapsen huoltaja ei ole kyydissä, vastuu alle 15-vuotiaan lapsen turvalaitteen käytöstä on ajoneuvon kuljettajalla lukuunottamatta linja-auton kuljettajaa.
En tiedä, milloin on muuttunut, mutta kyllä tuo on ollut voimassa ainakin vuodesta 2011.
Mitkä hiton salaliittoteoriat?!
palokirves
Axel Foley
Viestit: 2032
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja palokirves »

tauno123 kirjoitti: Ti Kesä 14, 2022 8:57 pm Joku 2-3 vuoden ehdoton tuomio ei hyödyttäisi tässä tapauksessa yhtään ketään.
Jos pelkkää hyötynäkökulmaa ajattelee, niin ehkä noin. Tuskin tässä Suomi seuraavaa nobelistia menetti.
Even Steven kirjoitti: Ke Maalis 01, 2023 10:54 pm Olen ollut pakkohoidossa viimeiset 10 vuotta.
Kängstäbel
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: La Joulu 19, 2020 12:42 am

Re: Parkano: Nuori kuljettaja huusi ajavansa 160 km/h - kaveri kuoli, kuskille ehdollista

Viesti Kirjoittaja Kängstäbel »

Nöttix kirjoitti: Ti Kesä 14, 2022 4:01 pm Onpa erikoisia kommentteja.."Mistään ei ole pääteltävissä, että (vastaaja) olisi muutoin tai pitkäkestoisesti rikkonut liikennesääntöjä. Hänen ei ole väitettykään olleen päihtynyt tai muutoin ajokunnoltaan heikentynyt, oikeus arvioi kuljettajan vastuuta" tai "nuorten yhteinen ajelu jossa kukaan ei käyttänyt turvavyötä", "nuoren ajattelematotomuutta".

Ihan kuin nämä vähentäisi kuskin vastuuta kuolemasta. Onneksi kuski sentään jutun mukaan on ahdistunut tilanteesta, aivan oikein. Näistä pitäisi saada aina ehdoton tuomio.
Nimenomaan. Tuomiossa otettiin huomioon nuorten kaverusten ajelu ja taas risen kannaotto oli että erittäin kypsä nuori mies. Hienosti saatu kaksoisstandardi kiteytettyä yhteen ihmiseen. "Olit vaan niin nuori mutta samalla niin kypsä".
Vastaa Viestiin