Cannonball MC

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Päivän CMC-uutisena seuraavaa:

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4414437
Käräjäoikeudessa valehdellut todistaja tuomittiin ehdottomaan vankeuteen

Pohjois-Savon käräjäoikeuteen ilman ennakkovaroitusta ilmaantunut yllätystodistaja tuomittiin tiistaina törkeästä perättömästä lausumasta tuomioistuimessa. Todistajan valehteleminen oikeudessa on aina ankarasti moitittavaa ja siitä voi saada jopa kolme vuotta vankeutta.

Kuopiolainen 32-vuotias mies tuomittiin neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen valehtelusta käräjäoikeudessa. Miehen rangaistusta alensi se, että tuomio lasketaan hänen viime keväänä saamansa aiemman vankeusrangaistuksen perään.

Kuopiolainen mies ilmaantui yllättäen oikeudenkäyntiin todistajaksi viime vuonna, kun oikeudessa käsiteltiin Siilinjärvellä silloin asuneen 33-vuotiaan jengijohtajan tekemisiä. Cannonballin Kuopion johtajistoon kuuluvaa miestä syytettiin törkeästä ampuma-aserikoksesta ja muista rikoksista.

Poliisi oli löytänyt miehen kotoa Siilinjärven Toivalasta huumeita ja ampuma-aseita syksyllä 2019. Vaarallisin löydetty ase oli Suomi-konepistooli.

Kun oikeudenkäynti oli jo alkanut, jengijohtajan puolustus ilmoitti uudesta todistajasta.

Mies kertoi oikeudessa, ettei jengijohtaja liity mitenkään Suomi-konepistooliin. Mies kertoi aseen kuuluneen hänelle itselleen. Hän kertoi vieneensä aseen vain piiloon jengijohtajan autotalliin samalla, kun hän oli käynyt rassailemassa siellä motocrosspyörää.

Miehen todistus olisi voinut vapauttaa jengijohtajan törkeän ampuma-aserikoksen syytteestä. Syyttäjä ei kuitenkaan uskonut, että mies oli osannut ilmaantua oikeudenkäyntiin paikalle sattumalta. Hän teki poliisille rikosilmoituksen ja pyysi tutkimaan, onko kuopiolaismies syyllistynyt törkeään perättömään lausumaan tuomioistuimessa vai törkeään ampuma-aserikokseen.

Selitti todistuksensa epätarkkuuksia humalatilalla
Syyttäjä nosti kuopiolaismiestä vastaan syytteen valehtelusta ja jengijohtajaa yllytyksestä törkeään perättömään lausumaan tuomioistuimessa. Viranomaiset epäilivät, että molemmat miehet ovat Cannonballin jäseniä ja kuopiolaismies oli kuitannut velkojaan anteeksi ottamalla vaarallisen aseen nimiinsä toisen henkilön puolesta.

Todistaja oli tullut oikeustalolle jengijohtajan kanssa samalla kyydillä ja he olivat toisilleen etäistä sukua. Todistajalta oli poliisin mukaan löytynyt myös Cannonballin jengiliivit.

Käräjäoikeudessa kuopiolaismies selitti, että hänen kertomansa konepistoolista olivat olleet pitkin matkaa epäselviä, koska hän oli ollut humalassa silloin, kun oli todistajana kertonut aseesta. Mies selitti olleensa oikeudessa niin kännissä, että oli siksi puhunut epäuskottavalla tavalla aseeseen liittyneistä yksityiskohdista.

Syyttäjä kiisti huomanneensa mitään päihtymystä miehessä ja käräjäoikeuden tuomari oli samaa mieltä.

Sen sijaan poliisi oli löytänyt jengijohtajalta kuvan, jossa hän oli poseerannut konepistoolin kanssa ennen kuin poliisi takavarikoi aseen. Todistaja oli väittänyt, ettei jengijohtaja tiennyt konepistoolista mitään, mutta tämä oli pidellyt asetta, ollut aseen kanssa kuvassa ja kuva oli ollut hänen tietokoneellaan.

Käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaismiehen valehtelemisesta oikeudessa. Sen sijaan jengijohtajan yllytyssyyte hylättiin, koska asiassa ei ollut näyttöä, että mies olisi taivuttanut kaverinsa antamaan väärän lausuman oikeudessa.

Oikeuden mukaan asiassa ei tullut ilmi, että väärä todistus olisi myöskään suoraan liittynyt Cannonballiin tai huumausainevelkoihin.

Cannonballilla ei ollut Suomi-konepistoolin takavarikoinnin ja kotietsinnän aikaan edes varsinaisesti osastoa Kuopiossa, vaan osasto vietti avajaisiaan Kuopiossa vasta seuraavana talvena. Oikeudenkäyntien aikaan jengin osastolla oli jo paikallista toimintaa jengitunnuksien kanssa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Viime aikoina Pohjois-Savossa on ollut useita jengiläisiin liittyneitä tapauksia, joissa oikeudenkäyntiin on ilmaantunut uusi todistaja antamaan syytetylle alibin tai ottamaan jonkin esineen nimiinsä syytetyn sijasta. Tiistaina annettu tuomio on ensimmäinen, jossa yllätystodistajan lausumasta on tehty rikosilmoitus ja se johti myös tuomioon.

Uutisen maksuttomuutta ihmettelen, btw.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Nakuti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: To Joulu 18, 2014 2:14 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Nakuti »

Koittaako tämä jengijohtaja olla joku nykypäivän Marko Hirsma? Ainakin tuolla menolla kohtalo saattaa olla sama, että vastaan tulee vielä se jolla on herkkä liipasinsormi ja tarkempi sihti, kuin esimerkiksi petosen tapauksessa, jossa luodit viuhui välittämättä ympäröivästä elämästä. Menisivät takaisin sinne soramontulle paukuttelemaan toisiaan, niin ei olisi sivulliset vaarassa.
Porukan petturi
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Pe Marras 05, 2021 11:59 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Porukan petturi »

Cannonballin huumeoikeudenkäynti alkaa Lahdessa – laajassa jutussa on 22 syytettyä, joista valtaosa on Päijät- ja Kanta-Hämeestä
Vasikoin kaiken sekä kaikki
Avatar
Hans Lankari
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Tammi 04, 2022 4:00 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Hans Lankari »

Ensi viikolla alkaa oikeudenkäynti, jossa syytetään yli kahtakymmentä Cannonball-kerhoon liittyvää

Organisaation epäillään tuoneen maahan useita kiloja amfetamiinia ja ekstaasia. Aseita ja rahaa on takavarikoitu "merkittävä määrä". Oikeudenkäynnille on varattu yli 10 istuntopäivää.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaa 5. tammikuuta oikeudenkäynti, jossa on syytettynä 22 henkilöä muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja ampuma-aserikoksista.

Vastaajista pääosa on Kanta-Hämeestä ja Päijät-Hämeestä. Poliisitutkintaan on liittynyt rikoksia myös Turun seudulla.

Rikoksista epäillyt ovat syyttäjän ja poliisin käsityksen mukaan Cannonball-moottoripyöräkerhon (CMC) jäseniä tai olleet muuten tekemisissä kerhon kanssa. Lahdessa tutkitun kokonaisuuden epäillyistä osalla on yhteys United Brotherhood -jengiin.

Hämeen poliisin paljastaman huumeorganisaation epäillään tuoneen maahan useita kiloja amfetamiinia ja ekstaasia.

Osa syytteistä liittyy Hämeen Sanomien tietojen mukaan poliisin viime kesäkuussa tiedottamaan tutkintaan, jonka yhteydessä vangittiin useita henkilöitä. Kaikilla Hämeen poliisin tutkimassa rikoskokonaisuudessa tuolloin vangituilla henkilöillä on kytkös Cannonballiin, poliisi tiedotti kesällä.
Porukan petturi
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Pe Marras 05, 2021 11:59 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Porukan petturi »

Syyttäjän mukaan Cannonballin johtaja hankki konepistooleja kerhon jäsenille – Lahdessa alkoi poikkeuksellisen laaja huumeoikeudenkäynti

Oikeudenkäynnissä vastaajien listalla on nimiä, jotka on aikaisemmin julkisuudessa liitetty muihin rikoksiin ja liivijengeihin. Vastaajana on muiden muassa Esko Eklund, jonka syyttäjä on aiemmin nimennyt moottoripyöräjengi Cannonballin johtajaksi. Eklund on kiistänyt tämän.

Eklundia syytetään yhteensä yhdeksästä rikoksesta, muun muassa törkeästä ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan Eklund hankki ja luovutti itselataavia, kertatulta ampuvia konepistooleja Cannonballin jäsenille.

Lisäksi Eklund saa sytteen seitsemästä törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä perusmuotoisesta ampuma-aserikoksesta.

Syytettyinä on muitakin Cannonball-moottoripyöräkerhon jäseniä.

– Osa syytetyistä on jengiläisiä ja osa on ollut muuten tekemisissä jengiläisten kanssa, Honkahuhta sanoo.

Esko Eklundin lisäksi yksi syytetyistä on ollut vangittuna 7. kesäkuuta 2021 alkaen. Häntä syytetään kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta sekä yhdestä perusmuotoisesta ampuma-aserikoksesta. Muut vastaajat ovat odottaneet oikeudenkäyntiä vapaina.

Syyttäjä vaatii 16 syytetylle ehdotonta vankeusrangaistusta. Neljälle syytetylle vaaditaan ehdollista vankeutta.

Poliisi turvaa oikeudenkäynnin
Oikeudenkäynnin ensimmäinen istunto pidetään Lahden messukeskuksessa, sillä Päijät-Hämeen käräjäoikeuden omissa istuntosaleissa tila ei riitä yli 20 syytetyn joukolle avustajineen. Tilanne on harvinainen, muttei täysin poikkeuksellinen.

– Isommille tiloille on tarvetta muutamia kertoja vuosittain, kertoo oikeudenkäynnin käytännön järjestelyistä vastaava käräjätuomari Markku Vuorio.

Tavallista suurempien tilojen lisäksi istuntoa turvaamaan tarvitaan tavallista enemmän poliisivoimia. Ylikomisario Outi Pennanen Hämeen poliisista ei paljasta yksityiskohtia oikeudenkäynnin turvajärjestelyistä, mutta kertoo, että poliisin resursseja käytetään enemmän kuin oikeudenkäyntien turvaamiseen keskimäärin.

– Poliisi on tehnyt uhka-arvion, jonka perusteella turvaamme oikeudenkäynnin.

https://yle.fi/uutiset/3-12256546

Lisätty linkki ja uutisen otsikko
-NILS-
Vasikoin kaiken sekä kaikki
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Cannonballin presidentin Esko Eklundin syytetään tuoneen Suomeen noin 20 kiloa amfetamiinia ja 15 kiloa kokaiinia tilaamalla ne salatussa ANOM-viestikeskustelussa. Törkeät huumausainerikokset tapahtuivat syytteiden mukaan tammi-kesäkuussa 2021. Lisäksi yksi Eklundin törkeä huumausainerikossyyte koskee 30 000 MDMA-tabletin tuomista Suomeen. Törkeät rahanpesut ovat tapahtuneet syytteiden mukaan vuosina 2018-2021. Niistä syytetään kahta eri henkilöä, jotka ovat pitäneet hallussaan Eklundin rikoksella hankkimia rahoja. Toisella oli hallussaan 246 000 euroa ja toisella 108 000 euroa. Rahat on takavarikoitu Eklundilta.
Ampuma-aserikossyytteissä on kyse laittomien aseiden hallussapidosta.

Paipai Eki. Koevapauteen 2030 keväällä :twisted:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mas ... #gs.ld6z3t

Selvitimme syytettyjen taustoja. Valtaosa on Hämeenlinnan seudulta. Viisi syytettyä on Heinolasta tai Lahden seudulta. Joukossa on vastaajia myös Turun seudulta.

Kanta- ja Päijät-Hämeen käräjäoikeuksista sekä Turun hovioikeudesta saatujen tietojen perusteella syytettyjen joukossa on kolmen kastin henkilöitä.

Osalla on vakavaa rikoshistoriaa. Aikaisempien tuomioiden perusteella nyt rikoksista syytettyjen joukossa on lukuisia henkilöitä, jotka ovat olleet pitkään mukana CMC:n toiminnassa ja joiden taustalla vakavia huume-, ase- ja väkivaltarikoksia ja talousrikoksia kuten rahanpesua.

Osa henkilöistä on ollut vastaajana rikosasioissa jo 2000-luvun alussa.

Osa on saanut aikaisemmin rikostuomioita, ja heitä voi luonnehtia huumausaineorganisaatioiden pikkutekijöiksi, jotka eivät varsinaisesti kuulu jengiin.

Syytettyjen joukossa on myös henkilöitä, joilta ei löytynyt rikostuomioita ja joista osa on lehden saamien tietojen mukaan todennäköisten pääsyytettyjen puolisoita tai sukulaisia.

PÄIJÄTHÄMÄLÄISISTÄ epäillyistä vuonna 1976 syntynyt mies on ollut syyttäjän nimeämä vastaaja Cannonballin lakkautuskanteessa.

Hän on poliisin ja syyttäjän käsityksen mukaan CMC:n pitkäaikainen jäsen ja kerhon viimeaikainen valtakunnallinen johtaja.

Mies on kiistänyt johtavansa kerhoa tai edes kuuluvansa siihen.

Vuonna 1983 syntynyt CMC Heinolan jäsen on tuomittu vuonna 2017 muun muassa omaisuusrikoksista, rahanpesusta ja törkeästä huumausainerikoksesta 2,5 vuoden vankeuteen.

YKSI SYYTETYISTÄ, vuonna 1979 syntynyt hämeenlinnalainen, on tuomittu esimerkiksi vuonna 2016 tehdystä väkivaltaisesta velanperinnästä ehdottomaan vankeuteen.

Teko jäi yritykseksi, koska kiristyksen yrityksen kohteeksi joutunut henkilö ampui toista velkomiseen osallistunutta moottoripyöräjengiläistä pienoispistoolilla kahdesti jalkoihin. Miehellä on lukuisia muitakin tuomioita.

Toinen pitkän linjan jengiläinen, vuonna 1984 syntynyt hämeenlinnalaismies, on aikaisemmin tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Miehen hallusta löydettiin muun muassa konepistooli ja runsaasti ammuksia.

https://www.ess.fi/paikalliset/4428940

Onko Eestin osaston puliukkoja Lahden syytettyjenpenkillä? :twisted:
veijo baltzar is my idol
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

kateellinen PirinistiEki juoni Tranbergin ulos.. :lol: Tranbergin touhuista miehille kymppitonneja ja ehdollista kun talousasioista kyse. PirinistiEki kateellisena ei osaa tehdä muuta kuin pirikauppaa. Sit PirinistiEki pakotti koko CMC:n tekemään huumekauppaa ja tuomiot on muuta kuin ehdollisia vankeuksia. Pirinisitiekille itselle 13 vuotta vankilaa ja sinnehän se PirinistiEki kuuluukin pullistelemaan kongille. :lol: Vaikka pirit napattiin kuljetuksesta niin pirinistiEki vaan puskee lisää kamaa alamiehille :oops:

Päijäthämäläistä päätekijää PirinistiEkiä syytetään muun muassa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja useista törkeistä huumausainerikoksesta. Haastehakemuksen mukaan hän toi tai pyrki tuomaan maahan ja välitti huumeita useissa erissä CMC:n sisällä.

Syyttäjän mukaan mies toi alkuvuodesta 2021 maahan noin 20 kiloa vahvaa amfetamiinia, josta olisi saatu katukauppavahvuiseksi jatkamalla myyntiin yli 60 kiloa.

Turun CMC:n jäsenille myytiin noin viisi kiloa ja Hämeenlinnaan toinen noin viiden kilon erä. Poliisi kuitenkin pääsi jäljille, ja takavarikoi molemmat erät helmikuussa 2021. Loput noin 10 kiloa huumeista jäi kateisiin.

Lisäksi päätekijän syytetään hankkineen noin 10 kiloa kannabista ja noin kaksi kiloa kokaiinia, ja myyneen huumeet osana CMC:n toimintaa.

Syyttäjän mukaan mies toimitti useissa erissä hieman yli kolme kiloa amfetamiinia myytäväksi Hämeenlinnan kerholaisille. Poliisi takavarikoi huumeista noin 900 grammaa hämeenlinnalaiselta mieheltä.
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

volkanunsal kirjoitti: Ke Tammi 05, 2022 11:28 am Cannonballin presidentin Esko Eklundin syytetään tuoneen Suomeen noin 20 kiloa amfetamiinia ja 15 kiloa kokaiinia tilaamalla ne salatussa ANOM-viestikeskustelussa.
Pirinistiekihän ei kuulema ole presidentti :lol: Pirinisti menee piiloon kun pitäisi kantaa upseerina ja presidenttinä vastuu! Juoksiko Nacci Tranberg piiloon kun oli vp? :)
Carelin
Rico Tubbs
Viestit: 1267
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Turkkuseenki meni viis kiloo ja kaikki takavarikkoon. No kyl maar siit ny jottai sentäs jäi turkkusenki kanapojil. Juu juu jäi tietty. Kahreksa vuore tuomiot.
Pisnes o pisnes ja kyl määki turus.
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

PirinistiEsko kekseliäs englantia taitava johtaja :lol: :lol: ---
-

"the human animal"

Jutussa pääsyytettynä on Esko Eklund, jota viranomaiset pitävät Cannonballin johtajana ja joka esitutkinnan mukaan käytti Anomissa nimimerkkiä "the human animal".


PirinistiEki juoni Tranbergin ja Ronkaisen ulos klubista, ylensi itsensä presidentiksi ja parhaan kaverin national asekersantiksi ja sit alettiin myymään huumeita. Ja nyt istutaan Lahden messukeskuksessa. :lol: :lol: ----
-

Eklundin lisäksi yksi keskeisistä syytetyistä on mies, joka syyttäjän mukaan Cannonballin kansallisena upseerina välitti huumeita eteenpäin myytäväksi ja valvoi myyntitoimintaa.
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Laaja Cannonball-huumejuttu alkoi käräjillä – syyttäjän mukaan jengin johtajaksi väitetty mies tilasi huumeita FBI:n valeviestialustassa nimimerkillä ”the human animal”

Jutussa on yli 20 syytettyä, joista osa syyttäjän mukaan kuuluu lakkautettavaksi vaadittuun liivijengiin. Syytteiden taustalla on iso kansainvälinen operaatio, jossa rikollisia eri maissa huijattiin käyttämään Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n kehittämää Anom-viestintäalustaa.

Jutussa pääsyytettynä on Esko Eklund, jota viranomaiset syyttäjä mukaan lukien pitävät Cannonballin johtajana ja joka esitutkinnan mukaan käytti Anomissa nimimerkkiä ”the human animal”.

Syyttäjien mukaan Eklund muun muassa tilasi Anomissa alkuvuodesta 2021 Suomeen noin 20 kiloa 74–90 painoprosenttista amfetamiinia, josta olisi jatkamalla saatu yli 60 kiloa käyttövahvuista huumetta.

Syytteen mukaan Eklund sopi kahden viiden kilon huume-erän myymisestä Turkuun ja Hämeenlinnaan Cannonballin jäsenille, mutta poliisi sai huumeet takavarikoitua kuljetuksen aikana. Loput kymmenen kiloa jäivät poliisin mukaan kateisiin.

Useiden törkeiden huumausainerikosten lisäksi Eklundin syytetään myös hankkineen konepistooleja ja antaneen ne muille Cannonballin jäsenille jengin toiminnassa käytettäväksi.

”Ampuma-aserikos on törkeä, koska sen kohteena on ollut erityisen vaarallisia ampuma-aseita ja koska rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä”, syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan.

EKLUND kiistää syytteet kokonaisuudessaan. Oikeudelle toimittamassaan ennakkovastauksessa hän sanoo, ettei ole nyt tai ollut väitettyjen rikosten tekoaikaan Cannonballin johtaja, vaan sanoo vetäytyneensä kerhon toiminnasta vuonna 2019.

Hän myös kiistää käyttäneensä Anomissa nimimerkkiä the human animal sekä vaatii, ettei Anom-viestintää pitäisi edes käyttää todisteena, koska katsoo, että se on hankittu Suomen lakien vastaisesti.

Syyttäjän mukaan kokonaisuudessa liikkui amfetamiinin lisäksi kokaiinia, MDMA:ta, marihuanaa ja huumausaineeksi luokiteltuja lääketabletteja. Eklundin lisäksi yksi keskeisistä syytetyistä on mies, joka syyttäjän mukaan Cannonballin kansallisena upseerina välitti huumeita eteenpäin myytäväksi ja valvoi myyntitoimintaa.

Käsittelylle Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on varattu runsaat kymmenen istuntopäivää helmikuun toiselle viikolle asti. Tuomio on määrä antaa maaliskuun alkupuoliskolla.

SYYTTÄJÄT jättivät kanteen Cannonballin ja sen alayhdistys Squad 32:n lakkauttamiseksi Päijät-Hämeen käräjille syksyllä. Asiassa ei ole vielä päästy pääkäsittelyyn.

Cannonball MC on vuonna 1991 Helsingissä perustettu jengi, jota viranomaiset pitävät järjestäytyneenä rikollisryhmänä. Lakkauttamiskanteessaan syyttäjät katsovat, että Cannonball on rekisteröimätön yhdistys, jonka toiminnan määräävänä ja pääasiallisena tarkoituksena on rikosten tekeminen. Näin ollen se syyttäjien mukaan toimii olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja ja on yhdistyslaissa tarkoitettu kielletty yhdistys.

Myös lakkauttamisasiassa Eklund on kiistänyt edustavansa Cannonballia tai olevansa edes sen jäsen. Sen sijaan kaksi muuta miestä on toimittanut oikeuteen väliintulohakemuksen, jossa toinen heistä sanoo olevansa Cannonballin presidentti ja toinen sen jäsen. He vaativat lakkauttamiskanteen hylkäämistä ja sanovat, että

Cannonball ei ole yhdistyslaissa tarkoitettu kielletty yhdistys, vaan moottoripyöräkerho, jonka lähes 200 jäsenestä suurella osalla ei ole rikosrekisteriä.

SUOMESSA yhdistyksen lakkauttaminen on erittäin harvinaista, mutta viime vuosina siitä on saatu muutamia oikeuden ratkaisuja.

Cannonballin lakkauttamiskanteessa syyttäjä nostaa esiin korkeimman oikeuden (KKO) syksyltä 2020 peräisin olevan ennakkopäätöksen, jolla uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) määrättiin lakkautettavaksi. Sitä ennen myös Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus olivat olleet PVL:n lakkauttamisen kannalla.

Vastauksessaan lakkauttamiskanteeseen Cannonballin edustajiksi ilmoittautuneet miehet sanovat, ettei PVL:n toimintaa ja tarkoitusta voi miltään osin verrata Cannonballiin.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008520084.html
veijo baltzar is my idol
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

PirinistiEki itsevaltiaana :lol: :lol: :lol:

Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että huumeet ovat olleet Eklundin itsevaltaisesti johtamalle jengille pääasiallinen tulonlähde, ja kaikki laiton kauppatavara on otettu sisään hänen määräysvaltansa kautta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008520847.html
Avatar
Hans Lankari
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Tammi 04, 2022 4:00 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Hans Lankari »

Poliisin mukaan Cannonball-presidentti halusi varustella ”erikois­miehensä” konetuli­aseilla

FBI:n kehitti rikollisille syötin, joka nielaistiin myös Suomessa. Nyt Anom-operaation satoa korjataan massiivisilla huumekäräjillä Lahdessa.

Poliisi tutki Cannonball MC:n huumausaineiden myyntiä ja välitystä Suomessa vuosien 2019-2021 aikana.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus alkoi keskiviikkona käsitellä valtavaa rikollisjengi Cannonball MC:hen kytkeytyvää huumerikosjuttua. Syytettyjen penkillä on peräti 22 jengiin tavalla tai toisella kytkeytyvää ihmistä.

Vaikka rikosvyyhdin polttopisteet sijoittuvat kotoperäisesti Hämeenlinnaan ja Heinolaan, syytteiden taustalla on Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n käynnistämä operaatio Greenlight.

Operaatiossa eri maissa toimivia rikollisia huijattiin käyttämään FBI:n itse kehittämää Anom-viestintäalustaa, jonka palvelimelle tallentui kaikki salattujen puhelinten viestiliikenne.

Yksi vyyhdin pääsyytetyistä on Cannonball MC:n presidentti Esko ”Sakke” Eklund, 45. Hän on johtanut jengiä elokuusta 2017 saakka. Eklund itse ei ole johtajuuttaan kommentoinut julkisuudessa. Marraskuussa 2020 käräjäoikeudelle lakkautuskanneasiassa jättämässään lausunnossa hän kiisti edustavansa Cannonballia.

Cannonballin huumekäräjät käynnistettiin suuren väkimäärän vuoksi poikkeuksellisesti Lahden Messuhallin tiloissa.

Nyt Eklundia syytetään muun muassa törkeistä huume- ja ampuma-aserikoksista. Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että huumeet ovat olleet Eklundin itsevaltaisesti johtamalle jengille pääasiallinen tulonlähde, ja kaikki laiton kauppatavara on otettu sisään hänen määräysvaltansa kautta.

Tuhansia sivuja käsittävässä esitutkinta-aineistossa poliisi pyrkii osoittamaan, miten ammattimaista ja järjestäytynyttä Cannonballin huumekauppa on viime vuosina ollut.

Esitutkinnan mukaan Cannonballin huumekaupassa on Eklundin johdolla pyörinyt muun muassa yli 80 kiloa amfetamiinia, 32 kiloa kokaiinia, yli 30 000 ekstaasipilleriä ja 10 kiloa hasista.

Huumausaineiden arvo katukaupassa on ollut poliisin laskujen mukaan yli seitsemän miljoonaa euroa. Lisäksi rikollisjärjestön hallusta takavarikoitiin huumeiden lisäksi käteisenä 473 000 euroa ja 17 ampuma-asetta.

Heinäkuun alussa poliisi teki kotietsinnän jengipresidentin Heinolassa sijaitsevaan omakotitaloon.

Kotietsinnän yhteydessä löytyi merkittäviä määriä käteistä rahaa, aseita ja huumeita.

Jengipomon hallusta takavarikoitiin niin sanottu Anom-puhelin. Eklund oli käyttänyt viestinnässään nimimerkkejä ”the human animal” ja ”metal”.

Eklundin hallusta takavarikoitiin niin sanottu Anom-puhelin. Poliisin mukaan hän oli lähettänyt puhelimella viestejä, jotka liittyivät huumekauppaan kytkeytyviin tapaamisiin ja järjestelyihin.

Kevättalvella Eklund viestitteli kauppakumppanilleen kiristyvästä tilanteesta ja miehitysongelmista. Hän tiesi, että kerhoa tarkkaillaan.

– Voin sanoo että tilanne on todella tukala. Jos ei olis näin hyviä äijiä töissä oltaisiin jo kaikki kiinni. Possut teki tosi pätevän ansan jo meille, jengipomo kirjoitti.

Possuilla viitataan poliiseihin.

– On possuilla käytössä niin hyvät dronet ja niitä on paljon. Lentävät talojen ihan kattojen ja ikkunoiden tuntumassa pystyvät kuuntelee kaiken, samoin kävellessä ulkona pystyvät lentää niin lähellä huomaamatta ettei meinaa millään huomaa

Jengipomon kotitalon pakkasesta löytyi marihuanapusseja.

Poliisin mukaan jengipomolla oli paineita järjestää rikollisryhmälle huumausaineita. Eklund oli valmis ostamaan 10 kilon kokaiinierän nopealla aikataululla. Vakuudeksi hän lähetti kauppakumppanille kokaiinia varten varatusta rahasummasta.

Poliisin esitutkinnan mukaan Anom-viestittelyssä tulee selkeästi esille Eklundin halukkuus ostaa aseita jengilleen. Viestien perusteella sarjatuliaseet on tarkoitettu Cannonball MC:n ja erityisesti sen ”erikoismiesten” käyttöön.

Eklund halusi varustaa omat ”erikoismiehensä” konepistooleilla. Poliisin mukaan jengiorganisaatiossa toimi ympärivuorokautisessa valmiudessa oleva ”turvaryhmä”, jotka tarvittaessa ratkovat konflikteja aseistettuina.

Presidentti varusti ”erikoismiehensä” konetuliaseilla, joista löytyy kuvia esitutkinnasta. Tällaisista aseista Eklund kävi kauppaneuvotteluita.

Syyttäjän mukaan jengipomo onkin viime vuosina hankkinut selvittämättä jääneen lukumäärän konepistooleja ja luovuttanut ne jengiläisten käyttöön.

Poliisin mukaan rikollisryhmän jäsenet ovat harjoitelleet erilaisten ampuma-aseiden käyttöä. Tästä esimerkkinä oli esitutkintaan sisällytetty kuva Cannonballin Hämeenlinnan osaston ”tyky-päivältä”. Hämeenlinnan Cannonball on julkaissut kuvan Facebook-tilillään syksyllä 2020.

Hämeenlinnan Cannonballin julkaisu ”tyky-päivältään” Facebookissa. Poliisin mukaan jengiläiset harjoittelivat tuolloin laittomien aseiden käsittelyä ja niillä ampumista.

Toinen pääsyytetty on Cannonball MC:n turvaryhmän jäsenenä tai vetäjänä toiminut 37-vuotias hämeenlinnalaismies, joka on poliisin mukaan toiminut presidentin luottomiehenä ja viestinviejänä huumekauppoihin liittyen.

Myös hän on ollut vangittuna kesästä saakka.

Cannonball-presidentin ja hänen oikean kätensä kuulustelukertomuksista ilmenee, että vaikenemisen laki oli vahvasti läsnä. Kuulustelijat joutuivat lähes poikkeuksetta tyytymään hiljaisuuteen tai mitäänsanomattomiin vastauksiin:

– En osaa sanoa mitään.

– Käytän oikeuttani olla vastaamatta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008520847.html
Oh no, hippies all around me! They want to save the earth but all they do is smoke pot and smell bad!
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

iitinsipe kirjoitti: Ti Kesä 12, 2018 12:23 am CMC MOTORISTIN ARKIPÄIVÄ

Istutaan lähestymiskieltokäräjiä lahdessa ja vastaajana on cannonball mc n johtaja Esko Eklund(ent. Rossi). Sattumalta juuri sinä päivänä käräjäoikeuteen tehdään pommiuhkaus jonka sisällöstä voi päätellä että uhkauksen tekijä on sitä mieltä että hänet on lavastettu syylliseksi tekemisiinsä. Eklund on naistenhakkaaja joka on tuomittu yhden vuoden lähestymiskiellon jälkeen uuteen kahden vuoden lähestymiskieltoon. Ei tarvi olla einstein että tajuaa mistä on kyse. Tällaista miestä odottaa vankilassa sellainen osasto missä on raiskareita ja naistenhakkaajia. Tämä henkilö nimittäin syyllistyy takuulla uusiin rikoksiin kun entisen vaimonsa väijymiseltä kerkiää.
Tuoreimmat lehtiuutiset toiminnasta ja nämä pommiuhkaukset, sekä rynnäkkökiväärin palauttamiseen liittyvät erikoiset tapahtumat voivat näyttää normaaleilta, mutta sitä ne eivät ole. Kuka helvetin taukki tekee pommiuhkauksen käräjille jossa itse on? Ellei sitten amfetamiinipöllyssä ole mennyt päivät sekaisin.
Naisille nyrkkiä ja sitten perimään keksittyjä velkoja? Cannonballin presidentti eiku ei olekaan presidentti... Mies ollut lähestymiskiellossa ainakin 2020 vuoteenko? :twisted:

ja huumeitako tuo on kaupannut ikänsä? 2007 kerrottu 9,5v:sta
Hovioikeus ei muuttanut liigan eteläsuomalaisen johtajan, vuonna 1976 syntyneen Esko Olavi Eklundin aiemmin saamaa kuuden kuukauden vankeusrangaistusta. Oulun käräjäoikeus oli ottanut huomioon tuomiossaan Lahden käräjäoikeuden Eklundille aiemmin antaman yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000314877.html

2016 keksittyjä velkoja
Iltalehti uutisoi maanantaina Cannonball MC:n jäsenen tekemästä törkeästä kiristyksestä. Kyse oli yhteensä 17 000 euroon nousseesta täysin keksitystä velasta, jota jengiläinen peri pahoinpitelemällä uhriaan ja uhkaamalla hänen läheisiään.
Toi on Cannonball pressa??? :twisted:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016010520911023
Liitteet
Näyttökuva 2018-06-11 kello 23.56.26.png
Näyttökuva 2018-06-11 kello 23.56.26.png (211.37 KiB) Katsottu 3686 kertaa
Näyttökuva 2018-06-11 kello 23.55.54.png
Näyttökuva 2018-06-11 kello 23.55.54.png (189.21 KiB) Katsottu 3686 kertaa
Näyttökuva 2018-06-11 kello 23.54.55.png
Näyttökuva 2018-06-11 kello 23.54.55.png (142.77 KiB) Katsottu 3686 kertaa
veijo baltzar is my idol
Avatar
Hans Lankari
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Tammi 04, 2022 4:00 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Hans Lankari »

volkanunsal kirjoitti: To Tammi 06, 2022 6:52 am
iitinsipe kirjoitti: Ti Kesä 12, 2018 12:23 am CMC MOTORISTIN ARKIPÄIVÄ

Istutaan lähestymiskieltokäräjiä lahdessa ja vastaajana on cannonball mc n johtaja Esko Eklund(ent. Rossi).
Klasu Marjamäki on edelleen Cannonball MC presidentti, ei Sakke niinkuin poliisi ja media niin kovasti haluaa uskotella.
Oh no, hippies all around me! They want to save the earth but all they do is smoke pot and smell bad!
Vastaa Viestiin