Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja ässähai »

ruusumaa kirjoitti: Su Helmi 06, 2022 9:06 pm No johonkin perkeleen sairauteen tää lekuriakkakin on oikeudessa vedonnut.

Onko se sitten kleptomania vai bipo, sitä emme tiedä.

Onkohan se julkista tietoa, kuka lääkäri on se asiantuntijalääkäri, joka on laatinut käräjäoikeudelle lääkärilausunnon tämän "lekuriakan" sairauksista? Nimittäin kaikkiin lääkäreihin ei vaan voi luottaa, ja nyt en tarkoita pelkästään tätä "lekuriakkaa".

Taustaksi kysymykselleni ja maininnalleni että kaikkiin lääkäreihin ei voi luottaa - ja tämäpä suottaapi kiinnostaa poliisia, syytäjiä ja käräjäoikeuden tuomareitakin.

- Tiedossa on, että erään muistutus/kanteluasian yhteydessä on paljastunut, että VSSHP:n kuntayhtymän alueella toimii erikoislääkäri, joka tekee tahallaan/tyhmyyttään ansaintamielessä vääriä diagnooseja, joihin hän määrää tahallaan/tyhmyyttään turhia, potilaalle vakavia haittoja aiheuttavia lääkityksiä, sekä suosittelee vääriin diagnooseihinsa hoidoksi omia hoitomenetelmiään voidakseen lypsää potilaan lisäksi myös Kelaa. Kyseinen tapaus on ollut toimivan terveydenhuollon valvonnan ulkopuolella parikymmentä vuotta, ja asia tullut viranomaisten tietoon vasta kun potilasta alettiin uskoa.
- Kun kantelun yhteydessä tältä lääkäriltä oli pyydetty laatimansa potilastiedot, niin hän alkoi kirjoittaa puhtaaksi sanojensa mukaan ns. suoralla viivalla käsin kirjoittamaansa potilaskertomusta ja antoi kopiot näistä puhtaaksikirjoittamistaan arkeista, mutta kieltäytyi antamasta mukaan kopioita alkuperäisestä potilaskertomuksesta.
- Kun oli vaadittu kopiota alkuperäisestäkin potilaskertomuksesta (jotta voidaan varmistaa esim. käsialatutkijan avulla, onko lääkärin ns. suoralla viivalla kirjoittamat muistiinpanotiedot muuttuneet puhtaaksikirjoittamisvaiheessa), niin tämä lääkäri kieltäytyi pontevasti antamasta näitä kopiotietoja ja vetosi siihen, että käräjäoikeuskaan ei ole jossain tapaus-asiassa vaatinut häneltä kopiota alkuperäisistä potilastiedoista, vaan käräjäoikeudelle on kelvannut se, että hän on kirjoittanut oikeudelle ns. suorat viivansa puhtaaksi ja luovuttanut kopiot vain näistä puhtaaksikirjoitetuista arkeista.
- Kuuleman mukaan potilas oli tiennyt tässä vaiheessa täysin varmasti, että erikoislääkäri on epäluotettava ja huijannut häntä, joten hän kuitenkin, käräjäoikeuden tavoista huolimatta, vaati kopiot alkuperäisistäkin potilastiedoista (olisiko se ollut suuri vaiva ottaa samalla kopiot alkuperäislähteestäkin), ja vaati tätä myös siksi, että erikoislääkäri kieltäytyi vastaanottamasta virallisia asiakirjoja, potilastietojen muutoshakemuksia, koska hän oli päättänyt, että ei antaisi niihin edes lain edellyttämiä kieltäytymisvastauksia, saati huomioisi tekemänsä virheet ja korjaisi ne.
- Erikoislääkäri suuttui potilaan lakiin perustuvista vaatimuksista ja diagnosoi potilaan kantelun halun hänestäkin merkiksi muun muassa erittäin vaikeasta persoonallisuushäiriöstä ja psykoottisesta masennuksesta, sekä kertoi kokevansa henkilökohtaisena häirintänä sen, että potilas vielä vaatii kopioita alkuperäislähteestäkin, varsinaisesta potilaskertomuksesta, sekä kirjalliset kieltäytymisvastaukset potilastietojen korjaushakemuksiin.
- Kuuleman mukaan potilas oli ollut kaukaa viisas ja tallentanut kaikki kanteluasiaan liittyvät puhelinkeskustelut, ja kyseisen erikoislääkärinkin on toimitettu kantelun teon yhdessä vaiheessa viranomaistaholle tiedoksi kantelun teon esteistä.
- Kyseisen erikoislääkärin vastaanottopaikan johto on ilmoituksensa mukaan selvittänyt asian, mutta kuuleman mukaan tiedossa ei ole, että johto olisi toiminut potilaan suuntaan omavalvontavelvoitteiden mukaisesti. Kuuleman mukaan erikoislääkärin rustaamista potilastiedoista ei ole selvinnyt vielä tähän päivään mennessäkään, mihin oireisiin ja sairauksiin lääkäri oli psykoterapeuttina toimiessaan määrännyt lääkityksiä, ja miksi oli leimannut psykoterapiapotilaan lääkekielteiseksi, kun tämä ei lopulta enää suostunut aloittamaan turhia lääkityksiä, joita erikoislääkärin määräyksen mukaan olisi pitänyt syödä loppuelämä. Kuuleman mukaan Kela korjannut omia virheitään niin että omavalvontatahojen pitäisi olla helppo korjata omia virheitään omatoimisesti.
-> Ja ennen kaikkea: Eikö kukaan kollegoista ollut huomannut mitään huolestuttavaa kyseisen lääkärin toiminnassa? Kyseisessä vastaanottopaikassa ovat kuitenkin pitäneet vastaanottoa proffatasoisetkin lääkärit, tällä hetkellä alan gurukastia.
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
mikew
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Tammi 29, 2022 1:43 am

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja mikew »

Uusi artikkeli:

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 96986.html

Näyttää, että Selja on piilottanut Facebook profiiliaan ja joulukuva on jo piilossa.

Artikkelissa vähän mainittiin, mitä Selja vei:
Artek-varas anasti pääosin Artekin kalusteita, mutta myös muita arvokalusteita ja koriste-esineitä. Alla on listattu arvoineen osa Artek-varkaan saaliista.

Artek-merkkinen ruokapöytä, arvo: 2490 euroa

Mattoja kuten itämainen villasilkkimatto, yhdestä kohteesta anastettujen mattojen yhteisarvo: 5325 euroa

Tynell-merkkiset katto- ja jalkalamppu, kummankin arvo: 1500 euroa

Kaksi Artek Plywood Nandin -nojatuolia, arvo: 1170 euroa kappale

Artek Crinolette -tuoli, arvo: 1910 euroa

Kuntotrampoliini, arvo: 30 euroa

Artek Aalto 406 -nojatuoli, arvo: 1280 euroa

Artek-901 -tarjoiluvaunu, arvo: 1370 euroa (toisen uhrin arvio häneltä varastetusta tarjoiluvaunusta 1795 euroa)

Artek 88 -sarjapöytä, arvo: 1330 euroa

Nainen yritti anastaa myös Fritz Hansen-merkkisen superellipsi-pöydän (arvo: 2081 euroa), mutta pöytälevy ei mahtunut mukaan, joten nainen vei vain pöydän jalat (688 euroa)

Oho!
Yksi uhreista kertoi, että häneltä anastettiin ainutlaatuisia valaisimia, joita löytyy Ahlström -yhtiöiden pääkonttorista Helsingissä. Helsingin Sanomien myynti-ilmoituksissa vastaavista lampuista on hänen mukaansa ollut jopa 3 000 euron hintapyyntöjä.

Lähde: Tiedot anastetun omaisuuden arvoista perustuvat asianomistajien käräjäoikeudelle toimittamiin vahingonkorvausvaateisiin.
mikew
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Tammi 29, 2022 1:43 am

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja mikew »

Ensimmäinen murretun oven sisäpuolelta otettu dna-pyyhkäisynäyte ei tuonut osumaa. Tämä johtui todennäköisesti siitä, että näytteeseen oli sekoittunut kahden tai useamman henkilön dna:ta.

Toisella kertaa tärppäsi. Ratkaiseva dna-näyte saatiin Elojen kesämökin ulko-ovesta sisäpuolelta toisesta kohdasta. Murtautuja oli rikkonut oven lasi-ikkunan ja koskettanut sisäpuolelta oven painiketta.

Keskusrikospoliisin arvio oli, että samanlainen dna voisi esiintyä harvemmin kuin yhdellä ihmisellä miljardista. Se on näyttöarvoltaan paras mahdollinen tulos.

Hitti, osuma, poliisin järjestelmässä paljasti, kuka Elojen ulko-oven oli avannut. Poliisin rekisteristä nousivat esiin vantaalaisen 39-vuotiaan lääkärinaisen tiedot.
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Eli tuo edellinen on lainaus tänään julkaistusta Satakunnan Kansan jutusta:

Yli tonnin arvoisia Artekin satulavyötuoleja ulos kantanut lääkäri jätti ex-kansanedustajan Luvian mökille ratkaisevan jäljen, se olisi kuitenkin ollut arvoton ilman erään poliisin ahkeruutta – tällainen oli Artek-varkaan saalis: https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 77f0829125

Tuon Seljan DNA löytyi rekisteristä aiemman rattijuopumuksen vuoksi
Voi voi, kun päättyi elämän koi
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Mielestäni viehättävä nainen ja romanttisia mielleyhtymiä herättävä sukunimi. Henkilöllisyys selviää muutamassa minuutissa yhdistelemällä ja googlailemalla tästä ketjusta löytyviä tietoja.

Julkiterhikki:
[- -]

Oikeudet:
• lääkäri
Ammatinharjoittamisoikeutta on rajoitettu. Lisätietoja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta, puhelin 0295 209 550
Ilmeisesti ei ole erikoistumiskoulutusta suorittanut.

Nettotulot ovat jotain reilut 5000 e/kk, jotka eivät välttämättä riitä paljon mihinkään, jos naisella on kallis maku ja/tai erinäisiä ongelmia. Ehkä sen takia sitten muutakin bisnestä, enkä välttämättä tarkoita nyt ainoastaan asuntomurtoja. Mutta ulkopuolisena on vaikea muuta kuin vain arvailla motiivia teoille.

Hänellä on selvästi elämänhallintaongelmiakin, kun löytyy myös rattijuopumustuomioita yms. Toivottavasti saa kaikesta huolimatta asiansa kuntoon.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5298
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja meitzi »

annaanna kirjoitti: Su Helmi 06, 2022 8:52 pm Varasteleva kantasuomalaisnainen, joka sai taloudellista hyötyä myymällä varastamiaa huonekaluja.

Vai haluatte lokeroida naisen mielenterveystapaukseksi
No mihin sinä lokeroisit mielenterveystapauksen?

Vahvaksi itsenäiseksi naiseksi?
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
mikew
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Tammi 29, 2022 1:43 am

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja mikew »

Sanoisin, että on vahva itsenäinen nainen, jos on kerran noin suunnitelmallisesti murtautunut erikohteisiin.

Näyttää, että SS on myös löytänyt nämä keskustelut:
- Facebook profiili piilottautunut, kuten myös LinkedIn ja Instagram
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja ässähai »

mikew kirjoitti: Ma Helmi 14, 2022 1:39 am Näyttää, että SS on myös löytänyt nämä keskustelut:
- Facebook profiili piilottautunut, kuten myös LinkedIn ja Instagram
No, tuossahan ei ole mitään erikoista että sitä kannattaisi ihmetellä.

Varmaan fiksuna tekisit samoin.

Vai kailotatko somessa elämääsi kaikelle kansalle :wink: .
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5383
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

^Paitsi että tähän asti ne sometilit oli julkisia,

Face kyllä vain osittain.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja ässähai »

^ Jokainen saa päättää omista somekanavistaan miten niiden kanssa toimii milloinkin - mitä se kenellekään kuuluu. Ja jos ei ole tullut aiemmin ajatelleeksi, että tavalla tai toisella lapsetkin joutuvat vieraiden ihmisten keskusteluihin, niin fiksua on tehdä lapsiaan suojelevia someratkaisuja.
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
mikew
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Tammi 29, 2022 1:43 am

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja mikew »

Hesarissakin nyt tuo artikkeli:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008607285.html
Kyseinen nainen ei ollut yksi alkuperäisen rikostutkinnan aikana paljastuneista uhreista, vaan naisen epäilykset heräsivät vasta hänen luettuaan uutisen jo käräjäsaliin edenneestä rikosvyyhdistä. Nainen otti yhteyttä Satakunnan Kansan toimitukseen ja kertoi tarinansa.

Satakunnan Kansa pystyi vahvistamaan, että Hämeen poliisilaitoksella on tutkittavana mökkimurto, jonka tutkinta keskeytettiin rikoksen osoittauduttua pimeäksi. Poliisilaitokselta vahvistetaan, että uusien tietojen tultua ilmi poliisi on alkanut selvittää syyttäjän kanssa, miten kertaalleen keskeytetyn tutkinnan kanssa olisi syytä edetä.
Mitenkä oikeudellisesti käy jos Selja todetaan syylliseksi muihinkin asuntomurtoihin. Nehän on tehty ennen tuota tuomiota?
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Juttu maksumuurin takana. Kommentoinnit näkyvät ja tämä kiinnitti huomiota:

"Erikoista, että osa varastetuksi epäillystä tavarasta palautui rikostehtailijalle, koska sille ei melko nopeasti löytynyt omistajaa. Olettaisi, että varkauden yhteydessä ilmeneville omistajattomille tavaroille olisi edes jonkinlainen puolen vuoden - vuoden karenssi, hukkaamiskielto tai muu määräaikainen eteenpäin luovuttamisesta pidättäytymiseen sitoutumisen velvoite sille, joka tuollaista omistajattomaksi päätynyttä tavaraa haltuunsa hankkii/ottaa/saa."

Miksi varastettu omaisuus ei siirry valtiolle tilanteessa, jossa omistajaa ei löydy?

Käräjäoikeuden tuomiosta ovat siis valittaneet sekä tuomittu että syyttäjä?
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
mikew
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Tammi 29, 2022 1:43 am

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja mikew »

ässähai kirjoitti: Ma Helmi 14, 2022 10:47 pm Miksi varastettu omaisuus ei siirry valtiolle tilanteessa, jossa omistajaa ei löydy?
Tämä on kummallista. Hänen FB joulukuvissaan oli Artekin kalustetita ja lapset istuivat niiden päällä. Mietin, että miten voi olla, että eikö niitä ole takavarikoitu.
ässähai kirjoitti: Ma Helmi 14, 2022 10:47 pm Käräjäoikeuden tuomiosta ovat siis valittaneet sekä tuomittu että syyttäjä?
Hesarin artikkelissa:

"Tuomittu on osoittanut määräajassa tyytymättömyyttä tuomioonsa ja asia etenee todennäköisesti aikanaan Vaasan hovioikeuden ratkaistavaksi."
Avatar
McCall
Martin Riggs
Viestit: 631
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 9:35 pm

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja McCall »

Hämeen Sanomat 15.2.2022 10:20 / Juho Peltoniemi

Lehdet: Design-huonekaluja varastellut lääkäri paljastui myös Hämeessä pimeäksi jääneen murron tekijäksi

Jo kertaalleen käräjillä käsitellyn murtosarjan tutkinta saattaa käynnistyä uudelleen, koska Hämeessä kesäpaikan omistava nainen oli tunnistanut varastetun esineen omakseen. Hämeen poliisi oli keskeyttänyt aikaisemmin pimeäksi jääneen rikoksen tutkinnan.

Yli kymmenestä murrosta ja erityisesti Artekin huonekalujen varastelusta tuomitun naislääkärin epäillään tehneen ainakin yhden aiemmassa oikeudenkäynnissä tuomitsematta jääneen murtokeikan myös Hämeessä.

Asiasta uutisoivat Satakunnan Kansa ja Helsingin Sanomat.

Lehtien mukaan Hämeen poliisi tutkii murtoa, jonka tekijäksi epäillään samaa 39-vuotiasta naista, joka tuomittiin helmikuussa Satakunnan käräjäoikeudessa murtosarjasta.

Kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tuomitun naisen todettiin syyllistyneen seitsemään törkeään varkauteen, yhdeksään varkauteen, kuuteen petokseen ja varkauden yritykseen. Naisen todettiin käräjillä tehneen murtoja kiinteistöihin ympäri maata, osan Päijät-Hämeessä.

Nainen on valittanut tuomiosta.

Erikoiseksi murtosarjan teki se, että lääkärinä työskennellyt nainen oli erikoistunut design-huonekalujen varastamiseen. Hän valikoi kohteitaan muun muassa myynti-ilmoitusten perusteella.

Naisen hallusta löytyi paljon varastetuksi epäiltyä omaisuutta, ja yksi julkaistuista valokuvista johti Hämeessä tapahtuneeseen murtoon.

Nyt murtosarjan tutkinta saattaakin käynnistyä uudelleen, koska Hämeessä kesäpaikan omistava nainen oli tunnistanut yhden esineen kuuluvan mahdollisesti hänelle. Hämeen poliisi oli aikaisemmin keskeyttänyt pimeäksi jääneen rikoksen tutkinnan.

Hämeen poliisista vahvistettiin Helsingin Sanomille, että uusien tietojen tultua ilmi poliisi on alkanut selvittää syyttäjän kanssa, miten kertaalleen keskeytetyn tutkinnan kanssa olisi syytä edetä.

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame ... i-2447952/
mikew
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Tammi 29, 2022 1:43 am

Re: Lääkärinainen tehtaili asuntomurtoja Satakunnassa - ehdollinen tuomio

Viesti Kirjoittaja mikew »

McCall kirjoitti: Ti Helmi 15, 2022 12:44 pm Naisen hallusta löytyi paljon varastetuksi epäiltyä omaisuutta, ja yksi julkaistuista valokuvista johti Hämeessä tapahtuneeseen murtoon.

Nyt murtosarjan tutkinta saattaakin käynnistyä uudelleen, koska Hämeessä kesäpaikan omistava nainen oli tunnistanut yhden esineen kuuluvan mahdollisesti hänelle. Hämeen poliisi oli aikaisemmin keskeyttänyt pimeäksi jääneen rikoksen tutkinnan.
Hienoa kun jaoit tämän.

Tämä on hyvä, että poliisi tutkii lisää. Eli tarina jatkunee ja varmaan uusia uutisia tulee.

Minua hämmästyttää, että näitä tavaroita saa pitää. Hänen nimellään kun hakee googlesta niin tori.fi tulee vastaukseksi tyhjällä valinnalla, joten hän on selkeästi aktiivinen vanhojen tavaroiden kauppias.
Vastaa Viestiin