Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Nikodemus
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Maalis 12, 2019 8:08 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Nikodemus »

" Ukraina: Venäjä valtasi virolaisaluksen ja käytti sitä kilpenään

klo 16:05: Ukrainan rannikolla torstaina uponnut virolaisomisteinen Helt-rahtilaiva vallattiin mahdollisesti venäläismerimiesten toimesta. Ukraina viranomaisten mukaan alus vallattiin ensin, jonka jälkeen Venäjän laivasto käytti sitä kilpenään ennen uppoamista. Asiasta kertoo Viron yleisradio ERR.

Viron ulkoministeriösta kommentoitiin ERR:lle, että "tapahtuma on vielä hyvin tuore ja sitä tutkitaan".

Virolaisomisteinen Helt-rahtilaiva upposi Ukrainan rannikolla lähellä Odessan kaupunkia. Neljän miehistön jäsentä on kateissa ja kahden tiedetään olevan elossa pelastuslautalla merellä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan uppoamista edelsi räjähdys. Kapteeni Igor Ilveksen mukaan laiva saattoi ajaa miinaan."

Lähde: Iltalehti https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d1b ... b77e85bea5


Eikö tällainen toiminta kiihdytä sotaa ihan tietoisesti, jos pitää paikkansa? Aiemmin jo muidenkin valtioiden rahtilaivoihin olisi kohdistunut iskuja ja jos nyt jo Viro-omistaista (NATO-maan) laivaa kohdellaan ihan muiden mukana, niin alkaako kohta joku lännessä suuttua enemmän? Laivojen omistuksen yms. ovat vähän monimuotoisia, mutta miten se NATO:N artikla 5. loppupeleissä menee?

Koskeeko se vain ja ainoastaan jäsenmaan maaperälle kohdistuvaa hyökkäystä, vai voiko sitä soveltaa myös tällaisiin tapauksiin jollain tasolla, missä NATO-maan kalustoa on kohteena ja kyseessä ei ole mikään hyökkäystoimi tms. vaan normaali rauhanomainen kulku? (tämän uutisen perusteella tuskin olis kuljettamassa aseita Ukrainalle tms. kun ei siitä huudeltu vaan ihan puhtaasti isomman siviililaivan suojissa yrittetty päästä lähemmäs ja kun juoni huomattu, niin hylätty laiva suojatarkoituksessa ja upotettu).
Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

URSA kirjoitti: To Maalis 03, 2022 4:40 pm Huomisesta tulee kiinnostava uutispäivä Suomen kannalta....
Suomella on niin surkea rajanaapuri, että on pakko liittyä Natoon...
Mainila 2.0:
Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kertoo Twitterissä, että venäläiset joukot ovat mahdollisesti suunnanneet useita raketinlaukaisujärjestelmiä kohti omaa maataan.

Ulkoministeri kertoo Ukrainan pelkäävän, että joukot valmistelevat lavastettua hyökkäystä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukr ... #gs.s3kq86
180 asteen käännösvaihtoehdot
a) käsky bunkkerista. Oman kansan uhraaminen suuremman hyvän edestä on OK
b) hullun kenraalin syndrooma, haluaa oma-aloitteisesti eskaloida sotaa
c) kenraalille riitti ja nuo ohjukset ja raketit ovat pelote tuleville joukoille

Vielä parempaa jos tuliaseman mortit ovat suunnanneet raketinheittimet omaa komentopaikkaa kohti.

Herra majuri, teillä on komentoradio, meillä on heittimet. Miten herra majuri haluaa edetä?
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8387
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Sian ja koiran mutantille

Toivottavasti saat palkkiosi Euroissa, etkä ruplissa koska ostovoimissa on pikkasen eroo...
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja ässähai »

damfin kirjoitti: To Maalis 03, 2022 5:12 pm /.../ Ehkä se sitten Niinistön mielestä oli pelkkä Stoltenbergin tunneilmaisu sanoa että jäsenyys voidaan hoitaa erittäin nopeasti. /.../
Ehkä oli, ehkä ei.

Mutta tämä on fakta:
Niinistö vakuuttaa, että Suomi on ja tulee olemaan tilanteen tasalla.

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2 ... 38052.html
Kun kerran on oltu tilanteen tasalla ja niin tullaan myös olemaan, niin tämähän tarkoittanee sitä, että jo paljon aiemmin on ennakolta huomioitu heikkoja signaaleja tulevasta, ja jo paljon aiemmin on valtiomiesten kesken käyty keskusteluja tulevan varalta, ja paljon on erilaisia suunnitelmia ja niiden toimeenpanoja varten tietoja ehditty kerätä, jotta mahdollisesti tarvittavia huolellisuutta vaativia ratkaisuja voidaan tehdä nopeastikin...
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

damfin kirjoitti: To Maalis 03, 2022 4:18 pm

Eli kumpaa uskoa, Stoltenbergia joka NATOn edustajana sanoo että jäsenyys voidaan hoitaa erittäin nopeasti, vai Niinistöä joka kertoo että jäsenhakemuksen käsittely on erittäin pitkäkestoinen operaatio...?
Ei kumpaakaan. Koska etenkin tällaisina aikoina pressojen ja pääsihteerien viestintä on osa sodankäyntiä - NATOn pääsihteerin sanomat etenkin.

Washingtonissa Sauli kysyy Sleepy-Joelta 100varmasti mahdollisuudesta US-Naton turvatakuisiin tilanteessa, jossa Suomen NATO-hakemus tulee julkiseksi.

Lisäys: Ottaakohan NATO määräaikaisia jäseniä? Vähän korkeempaan hintaan tietty 03/22-03/25?
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

PiikkiSika kirjoitti: To Maalis 03, 2022 1:08 pm Ukrainalla on selkä seinää vasten. Pakkoneuvottelut, joissa Venäjän ehtojen hyväksynnän vastapainona säästyy satatuhatta sotilasta ja muutama kaupunki siviileineen.

Viikonloppuna ratkeaa kumpaa hyvää Ukraina saa.

Tulipahan mieleen kiistellyn itä-alueen rajakäynnin tilanne. Suosittelen kaikkia perehtymään. Voitte yllättyä . Ukrainan rajakäyntiä on selvitelty kasarilta asti, ilman lopputulosta. Osapuolia muutama muukin kuin nykyään mediatilaa saavat... pitkä ja erittäin sekava soppa.

Ps. Ukrainalla EI mitään jakoa EU:n jäseneksi (60-luvun infra, maailman korruptoitunein hallinto - jopa Venäjä on paremmin rankattu!, 40-vuotta jatkuneet rajaselkkaukset) Ei mulla muuta❤️
Satatuhatta henkeä on halpa hinta kunniasta ja itsenäisyydestä. Tietokonepeleissä kukaan ei oikeasti kuole, sodassa kuollaan.Teille ryssille kunnia on tuntematon sana.

Koittakaa te nyt ensin lopettaa sota Japanin kanssa, rauhansopimusta ei ole saatu aikaan 75 vuodessa.

Amur-joella kiinalaiset jo teroittaa seipäitään, paistavat sitten iltanuotiolla ryssä-sushia
zzrgg
Hetty Wainthropp
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

sikakoira kirjoitti: To Maalis 03, 2022 4:28 pm Heh, kuten sanoin niin Ruotsin ilmoitus NATO:n passaamisesta tuottaa nyt päänvaivaa hybridikeskukselle :lol:
Kysyisin tapaasi tuosta Ruotsin ilmoituksesta, että "Ja lähde oli" ? Allaolevissa artikkeleissa on mainittu muutamien kyselytutkimusten tuloksia, joista käy ilmi suomalaisten NATO-jäsenyyttä koskevissa näkemyksissä tapahtunut selvä muutos aikaisempaa myönteisemmäksi. Myös Ruotsissa SVT:n helmikuussa järjestämässä mielipidetiedustelussa kyselytutkimusten vastaajista suurempi osuus kannatti NATO-jäsenyyttä kuin vastusti sitä, ensi kertaa kyselytutkimusten historiassa AP:n artikkelin kirjoittajan, Jari Tannerin, mukaan. Puolustushalukkuuden ja -innokkuuden kohdalla muihin eurooppalaisiin valtioihin verrattuna maanpuolustustahto näyttäisi Suomessa jo pitkään olleen varsin korkealla tasolla.
They've been neutral for decades. War in Ukraine is making Sweden and Finland reconsider

Through the Cold War and the decades since, nothing could persuade Finns and Swedes that they would be better off joining NATO — until now.

Russia’s invasion of Ukraine has profoundly changed Europe’s security outlook, including for Nordic neutrals Finland and Sweden, where support for joining NATO has surged to record levels.

A poll commissioned by Finnish broadcaster YLE this week showed that, for the first time, more than 50% of Finns support joining the transatlantic military alliance. In neighboring Sweden, a similar poll showed those in favor of NATO membership outnumbering those against.

“The unthinkable might start to become thinkable,” tweeted former Swedish Prime Minister Carl Bildt, a proponent of NATO membership.

Neither country is going to join the alliance overnight. Support for NATO membership rises and falls, and there’s no clear majority for joining in either country’s parliaments.

But the signs of changing attitudes since Russia began its invasion of Ukraine last week are unmistakable.

The attack prompted both Finland and Sweden to break with their policy of not providing arms to countries at war by sending assault rifles and anti-tank weapons to Kyiv. For Sweden, it’s the first time it has offered military aid since 1939, when it assisted Finland against the Soviet Union.

Apparently sensing a shift among its Nordic neighbors, the Russian Foreign Ministry last week voiced concern about what it described as efforts by the United States and some of its allies to “drag” Finland and Sweden into NATO and warned that Moscow would be forced to take retaliatory measures if they joined the alliance.

The governments of Sweden and Finland retorted that they won’t let Moscow dictate their security policy.

“I want to be extremely clear: It is Sweden that itself and independently decides on our security policy line,” Swedish Prime Minister Magdalena Andersson said.

Finland has a conflict-ridden history with Russia, with which it shares an 830-mile border. Finns have taken part in dozens of wars against their eastern neighbor, for centuries as part of the Swedish Kingdom, and as an independent nation during the world wars. Finland fought the Soviet Union in 1939-40 and 1941-44.

In the postwar period, however, Finland pursued pragmatic political and economic ties with Moscow, remaining militarily nonaligned and a neutral buffer between East and West.

Sweden has avoided military alliances for more than 200 years, choosing a path of peace after centuries of warfare with its neighbors.

Both countries put an end to traditional neutrality by joining the European Union in 1995 and deepening cooperation with NATO. However, a majority of people in both countries remained firmly against full membership in the military alliance — until Russia’s aggression against Ukraine.

The YLE poll showed 53% of in favor of Finland joining NATO, with only 28% against. The poll had an error margin of 2.5 percentage points and included 1,382 interviewed Feb. 23-25. Russia’s invasion began Feb. 24.

“It’s a very significant shift,” said senior researcher Matti Pesu of the Finnish Institute of International Affairs. “We’ve had a situation in the past 25 to 30 years where Finns’ opinions on NATO have been very stable. It seems to now to have changed completely.”

While noting that it’s not possible to draw conclusions from a single poll, Pesu said no similar shift in public opinion occurred after Russia’s 2008 war with Georgia and its 2014 annexation of the Crimean peninsula, “so this is an exception.”

In Sweden, a late February poll commissioned by Swedish public broadcaster SVT found 41% of Swedes supported NATO membership and 35% opposed it, marking the first time that those in favor exceeded those against.

The Nordic duo, important partners for NATO in the Baltic Sea area where Russia has substantially increased its military maneuvers in the past decade, has strongly stressed that it is their decisions alone whether to join the military alliance.

In his New Year’s speech, Finnish President Sauli Niinisto pointedly said that “Finland’s room to maneuver and freedom of choice also includes the possibility of military alignment and of applying for NATO membership, should we so decide ourselves.”

NATO Secretary-General Jens Stoltenberg noted last week that, for Helsinki and Stockholm, “this is a question of self-determination and the sovereign right to choose your own path and then potentially in the future, also to apply for NATO.”
...

Finnish Prime Minister Sanna Marin said this week that her Social Democratic Party would discuss possible NATO membership with other parties but didn’t set a time frame. She said everyone agreed that the events of the past weeks have been a game-changer.

“Together we see that the security situation has changed remarkably since Russia attacked Ukraine. It is a fact that we have to acknowledge,” [Finnish Prime Minister Sanna] Marin said.

https://www.latimes.com/world-nation/st ... e-invasion (March 3, 2022)
Finland and Sweden Are Done With Deference to Russia (maksumuurin takana)

[A] 2015 Gallup poll showed Finns were more willing than people anywhere else in Europe to defend their country: 74 percent of Finns said they’d be willing to defend their country with arms. Swedes came in at 55 percent; Germany, 18 percent. Of course, citizens of a well-governed country that’s not part of a defense alliance are likely to feel more loyal to their country’s defense than those who are used to relying on the U.S. military.
...

Last year’s annual survey of Finns’ attitudes toward national security, conducted by Finland’s defense ministry, showed 24 percent support NATO membership, while the 2020 survey showed 20 percent support it. Indeed, in recent years, surveys have hovered around 20 percent. A corresponding Swedish poll from early 2021, meanwhile, showed 46 percent of Swedes want to join NATO, up from 43 percent three years prior.
...
https://foreignpolicy.com/2022/01/05/fi ... sia-putin/ (January 5, 2022)
Dante69
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2018 12:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Dante69 »

Täällä pari putinistia kehuu putinia, no sananvapaus. .
Viimeksi muokannut Dante69, To Maalis 03, 2022 7:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

zzrgg kysyi:
"Ja lähde oli" ?
Lähdehän oli yhteisistä harjoituksista palannut puolustusministeri Kaikkonen.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
ketunlenkki
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Ma Helmi 28, 2022 10:11 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja ketunlenkki »

URSA kirjoitti: To Maalis 03, 2022 4:40 pm ...
Mainila 2.0:
Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kertoo Twitterissä, että venäläiset joukot ovat mahdollisesti suunnanneet useita raketinlaukaisujärjestelmiä kohti omaa maataan.

Ulkoministeri kertoo Ukrainan pelkäävän, että joukot valmistelevat lavastettua hyökkäystä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukr ... #gs.s3kq86
sikakoira kirjoitti: No mikäs idea tuossa nyt on kun se Venäjä jo siellä sitä operaatiota suorittaa :lol:
No mikähän se idea mahtaisi olla, oikeastiko pitää selittää sotapropagandan asiantuntijalle?
TooColdToRun
Harjunpää
Viestit: 326
Liittynyt: To Tammi 21, 2021 8:07 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja TooColdToRun »

Ei pysty Putte salaamaan ryssän tappioita enää kansalta. Kovasti näytti ylistävän rauhanturvaajien rohkeutta sotatoimissa ja taistelussa natseja ja uusnatseja vastaan. Natsien joukossa kuulemma taistelee Lähi-Idästä kotoisin olevia vierastaistelijoita. Operaatio edennyt täysin aikataulussa, ja kaikki asetetut tavoitteet tähänastisista saavutettu. Mitalleja tuntui urheille sotureilleen jakavan, ja sodassa tapetun sankarin omaisille kuulemma 64k dollaria korvauksina. Tässä lyhyesti äsken CNN:llä livenä tulleen puheen kohokohdat olettaen, että tulkki hoiti asiansa.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Mitkäs ne tappiot nyt sitten ovat ?

Itselle tänään tuli vastaan luku joka oli lähellä kuuttasataa vainajaa mutta kerro ihmeessä mitä CNN kertoi . :wink:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Isovaalea kirjoitti: To Maalis 03, 2022 6:50 pm
Satatuhatta henkeä on halpa hinta kunniasta ja itsenäisyydestä. Tietokonepeleissä kukaan ei oikeasti kuole, sodassa kuollaan.Teille ryssille kunnia on tuntematon sana.

Koittakaa te nyt ensin lopettaa sota Japanin kanssa, rauhansopimusta ei ole saatu aikaan 75 vuodessa.

Amur-joella kiinalaiset jo teroittaa seipäitään, paistavat sitten iltanuotiolla ryssä-sushia
Änkyröimällä EU jargonia hinta on satatuhatta sotilasta ja palkintona maan puolikkaan luovutus Venäjälle.

Sopimuksella hinta on vain se maan puolikas.

Urheutta ei, tyhmyyttä kyllä🥳
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1840
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Venäläinen öljyjätti Lukoil vaatii pysäyttämään sodan
Venäläinen öljyjätti Lukoil vaatii pysäyttämään Ukrainan sodan. Lukoil on Venäjän suurimpia yrityksiä.

Lukoil vaatii kannanotossaan sotilaallisen konfliktin välitöntä päättämistä ja kertoo tukevansa sodan ratkaisua neuvotteluiden ja diplomatian kautta.

Lukoil on yksi ensimmäisistä venäläisistä suuryrityksistä, jotka ovat puhuneet sotaa vastaan.

Sen pääjohtajana toimii venäläinen oligarkki Vagit Alekperov.

Lukoil omistaa Suomessa Oy Teboil Ab:n.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008658038.html


Putin is bad for business
Buy the ticket, take the ride!
TooColdToRun
Harjunpää
Viestit: 326
Liittynyt: To Tammi 21, 2021 8:07 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja TooColdToRun »

sikakoira kirjoitti: To Maalis 03, 2022 8:11 pm ^
Mitkäs ne tappiot nyt sitten ovat ?

Itselle tänään tuli vastaan luku joka oli lähellä kuuttasataa vainajaa mutta kerro ihmeessä mitä CNN kertoi . :wink:
Ensimmäinen minuutti Puten puheesta meni ohi kun luulin, että joku vanha puhe. Eli en tiedä sanoiko suuri johtajanne tuossa jotain kuolleiden määriä vai ei. Mutta sen jälkeen alkoi tulla tarinaa urhoollisista sankareista, jotka ovat yrittäneet pelastaa taistelutovereitaan, ja kuinka Putte myöntänyt jo kuolleille ansiomerkkejä. CNN ei lukemia kertonut, Putte luetteli hullunkiilto silmissään, kuinka paljon maksavat sankarivainajien perheille korvauksena. 64 000 dollarista puhuivat puheen jälkeen, Putte tietysti luetteli ruplina.
Vastaa Viestiin