JR-kallujen ja muiden suomalaisvapaaehtoisten Ukrainan sotaretki

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Twinkiestomper kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 12:01 pm
El Pajarito kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 9:50 am Tähän oli pakko tarttua. Mihin kansaan viittaat "joillain likaisilla ryssillä"?

Antaa nyt miesten käydä ukrainassa näyttämässä mihin pystyvät vai pystyvätkö mihinkään, ja vittuillaan vasta "sotareissun" jälkeen. Eihän ne siellä mihinkään etulinjaan pääse vaikka haluaisivatkin. Monenlaista huoltoon, logistiikkaan ja vartiointiin ymym. liittyvää tärkeää hommaa siellä olisi tekevälle miehelle tarjolla takaportaissakin. Pakolaisia voi oikeasti auttaa vaikka Puolasta käsin, eikä siinäkään olisi mitään hävettävää. Päinvastoin.

Jos reissu typistyy pelkäksi selfieiden ottamiseksi ja vilunkipeliksi, niin vittuillaan sitten. Äijät ovat ajamassa itseään vähän sellaiseen tilanteeseen että näyttöjä jostain hyödyllisestä pitäisi tulla, muuten tekevät itsestään lopullisesti vitsin. Sen verran rummut päristen ja selfiet napsuen reissulle lähdettiin.
Eikös tämä Ukraina ole vähän samanlainen persaukisten kehitysmaa kuin Venäjä ?? Molottavatkin samankuuloista kieltä 😀😀 Sympatiat on tässä sodassa tietenkin Ukrainalaisten puolella , mutta en minä niiden puolesta lähde kuolemaan 😁
Eihän nämä ressukat selkeästikkään tajua minkä ideologian puolesta paikalle ovat saapuneet (jos ovat )

Legendaarista settiä kaikenkaikkiaan :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
Jazzo
Remington Steele
Viestit: 228
Liittynyt: Ke Elo 29, 2018 3:55 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja Jazzo »

Kovin kaukana eivät näyttäisi Puolan rajasta olevan, kun päivitystä tullut kirkkokuvana äsken. Kyseinen kirkko mistä kuva otettu, on (нтер’єр церкви Преображення Господнього) eli taitaa suomennettuna kirkastuskirkon sisältä, joka on ukrainalainen kirkko Lvivissä.
€xit
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Su Joulu 05, 2021 4:58 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja €xit »

*Ajoneuvo varastettu*

*Liikenteestä poisto*


15viistöistä.jpg
15viistöistä.jpg (131.79 KiB) Katsottu 2868 kertaa
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2391
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Jazzo kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 2:42 pm Kovin kaukana eivät näyttäisi Puolan rajasta olevan, kun päivitystä tullut kirkkokuvana äsken. Kyseinen kirkko mistä kuva otettu, on (нтер’єр церкви Преображення Господнього) eli taitaa suomennettuna kirkastuskirkon sisältä, joka on ukrainalainen kirkko Lvivissä.
Jaahas. Jos he olivatkin perustamassa kastraattikuoroa kyseiseen kirkkoon, joka voisi toimia cmc:n peitejärjestönä, kun sitä ollaan kieltämässä. Nerokasta, ellei ole tuotantoyhtiön juoni.
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Sodan jalkoihin jääneiden siviilien auttaminen on aina oikein.

Apu menee varmimmin perille osallistumalla käytännön töihin paikan päällä, tai siellä jossa apua tarvitaan.

Olkoon auttajilla elämänkokemusta tai ei, niin sillä ei mitään vitun merkitystä.

#PR, JR tai VR!
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2a3 ... cd96001855
Ukraina käännyttää nyt useita suomalaisia vapaaehtoisia – myös Juhon ja Janin matka päättyi pettymykseen: ”Meitä ei hyväksytty”
Meitä ei hyväksytty, puhelimeen kilahtaa lyhyt katkera viesti turvallisen sovelluksen välityksellä.

Lähettäjä on pettynyt Jani. Iltalehti on uutisoinut kahden suomalaisen tarinasta matkalla Ukrainaan. He olisivat halunneet liittyä vapaaehtoisina maan asevoimiin.

Kaksikko pääsi rajan yli ja saavutti paikallisen aluetoimiston läntisessä Ukrainassa. Sinne vapaaehtoiset kootaan. Jani uskoi vielä yövyttyään tukikohdassa, että he pääsevät ystävänsä Juhon kanssa rintamalle. Vaikka etulinjaan Kiovaan.

– On aika outo olo, mies sanoo nyt epäuskoisena.

Kaksikon tunnelmat liikkuvat jossain epäuskon, hämmennyksen, pettymyksen, katkeruuden ja rehellisen vitutuksen välimaastossa. Haastattelevan majurin mukaan miehillä ei ollut tarpeeksi taistelukokemusta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kutsunut ulkomaisetkin sotilaat aseisiin ja luonut erillisen ”muukalaislegioonan” kansainvälisille taistelijoille.

– Kuka tahansa, joka haluaa liittyä Euroopan ja maailman turvallisuuden puolustamiseen, voi tulla ja seistä rinta rinnan ukrainalaisten kanssa 2000-luvun hyökkääjiä vastaan, hän sanoi lausunnossaan.

Mielikuva Ukrainasta, joka hyväksyy joukkoihinsa kriisitilanteessa melkeinpä kenet tahansa, on kuitenkin väärä.

Sopivia vaikea löytää
Iltalehden lähteiden mukaan Ukrainasta on käännytetty erittäin paljon vapaaehtoisia. Myös useita suomalaisia. Useampana päivänä.

– Enemmistö ihmisistä hylätään taistelukokemuksen puutteen vuoksi. Osa hylätään myös väärien periaatteiden takia. Monella syy tulla Ukrainaan on oikeasti tappaa venäläisiä – eikä taistella maan itsenäisyyden puolesta, Iltalehdelle kerrotaan yleisellä tasolla.

Muukalaislegioonaan on ollut vaikeuksia löytää sopivia taistelijoita. Ihmiset saattavat liioitella kokemustaan ja tarinaansa. Tai jopa valehdella asiasta. Asioiden vahvistaminen voi olla joskus hankalaa tai ainakin se vie kantahenkilökunnan aikaa ja resursseja.

– Monet luulevat, että he voivat vain tulla ja lähteä ampumaan ihmisiä, Iltalehdelle kerrotaan.

Iltalehden lähteiden mukaan Ukrainaan suuntaa paljon ”sotaturisteja”, joille kuvat sosiaaliseen mediaan ovat oikeastaan tärkeämpiä kuin Ukrainan itsenäisyys.

Ukrainaan etsitään taistelijoiksi ihmisiä, joilla on riittävästi kokemusta tositilanteista tai fyysinen sekä akateeminen pätevyys siihen, mitä heiltä vaaditaan Ukrainan puolustamiseksi. Pelkkä vapaaehtoisuus tai seikkailunhalu ei siis riitä. Tai Suomessa suoritettu armeija.

Kansainvälisille vapaaehtoisille suunnatun sivun mukaan taistelukokemus ei ole ehdoton edellytys. Sitä voi hankkia ”seisomalla urheiden ukrainalaisten puolustajien rinnalla”.

Toive virallisista väylistä
Monet vapaaehtoiset vain ilmestyvät rajalle ja kysyvät, mihin heidän pitää mennä. Ukrainan asevoimista on kerrottu Iltalehdelle, että he toivoisivat vapaaehtoisten lähestyvän virallisia väyliä pitkin. Siis Ukrainan lähetystön kautta.

Taistelukokemus tai pätevyys on pystyttävä todistamaan tarvittaessa myös kirjallisesti. Myös kokemus esimerkiksi poliisivoimista voidaan laskea. Ukraina ei vaadi vapaaehtoisilta viisumia ja he voivat saada myös Ukrainan kansalaisuuden.

Kansainvälisille vapaaehtoisille suunnatun sivuston mukaan ulkomaalaisten taistelijoiden keski-ikä on 32 vuotta. Heitä on yli 36 000 eri tehtävissä kymmenistä eri maista. Sivuston mukaan suomalaisia toimii eri tehtävissä 361 ihmistä. Venäjän kohdalla luku näyttää -13 000. Sivusto toimii Ukrainan ulkoministeriön alaisuudessa.

Suomen Ukrainan-lähetystö ei suosittele vapaaehtoiseksi lähtemistä.
Sen pituinen se ja minä kun odottelin niin sotakertomuksia :mrgreen: :lol:

Juho ja Jani olivat sentään armeijan käyneitä nuorukaisia mutta miten mahtaa olla varttihullun vetämällä poppoolla :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2391
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

sikakoira kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 3:41 pm https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2a3 ... cd96001855
Ukraina käännyttää nyt useita suomalaisia vapaaehtoisia


Olisivat suoraan laittaneet tiedon, ettei mitään maallikkoja huolita.

Nämä meidän kolme sotavartijaa/erikoistappelijaa, jotka kaipasi sitä pienoislinja-autoa, he voisivat nyt varustelekat päällä siirtyä niihin avustustehtäviin, eikä kierrellä kirkkoja ja baareja, vaikka lomamatka onkin kyseessä.
Carelin
Rico Tubbs
Viestit: 1267
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Mediassa luki että cannonballsin äijät olisivat lähteneet sotimaan Ukrainan puolelle. Jos näin on niin hyvä niin.
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

Minäihanitse kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 8:10 pm Hei te 🤣

Ei teidän tarvii täällä nimettömänä kirjoittaa! Kun kerran tiedätte kuka mä olen ja käytte napsimassa kuvakaappauksia mun päivityksistä niin ottakaapa ROHKEASTI yhteyttä vain ihan omana itsenänne !

Ikävää ettette saa nyt jatkossa tietää miten reissu pojilla etenee, vaikka se näymmä kovasti kommenttien määrään nähden kiinnostaa, koska mä ihan ajattelin laittaa päivitykseni jatkossa vain ystävilleni. Ihan vaan jotta voin ohjata teidät tekemään jotain järkevämpää kuin seurata tuntemattomien ihmisten julkisia päivityksiä 🤦‍♀️🤦‍♀️

Voi luoja mä sanon!

Oikein ihanaa sunnuntaita, tehkääpä uusi ketju koska tämä reissu, sen kulku ja eteneminen ei teille jatkossa näy 🤣
Hei vaan hei sinä somerummun soittelija!! :lol: :lol:

Turun Sanomien tietojen mukaan Ukrainan sota-alue kiinnostaa suomalaista järjestäytynyttä rikollisuutta. Esimerkiksi viime viikonlopun aikana alueelle matkusti ammattirikollisten ryhmä, johon kuuluu rikollisjengi Cannonball MC:n jäseniä.

https://www.ts.fi/uutiset/5599121

:lol: :lol: :lol:

Järjestäytyneen rikollisuuden kiinnostus sota-alueita kohtaan ei ole uusi ilmiö. Uutta on vain se, että myös suomalaiset jengiläiset ja ammattirikolliset suuntaavat "taisteluihin" some-rumpua soitellen.
Viimeksi muokannut pikilattia, Ti Maalis 15, 2022 5:31 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

sikakoira kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 3:41 pm
Sen pituinen se ja minä kun odottelin niin sotakertomuksia :mrgreen: :lol:

Juho ja Jani olivat sentään armeijan käyneitä nuorukaisia mutta miten mahtaa olla varttihullun vetämällä poppoolla :lol:
ne kuvaa nyt ikoneita kirkoissa ja patsaita kaupungilla

:lol: :lol: :lol:
affa
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Su Tammi 16, 2022 7:13 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja affa »

Ja tarkemmin sanoen kehnoista ammattirikollisista koostuva ryhmä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ts- ... #gs.ttcjeg

Turun Sanomien tietojen mukaan suomalaisista ammattirikollisista koostuva ryhmä on lähtenyt puolustamaan Ukrainaa. Mukana on rikollisjengi Cannonballin jäseniä.

Turun Sanomat kirjoittaa, että ryhmän jäsenet ovat kertoneet taistelevansa Ukrainan riveissä Venäjää vastaan. Jäsenet ovat tiettävästi päässeet Ukrainaan viime lauantaina. Lehden erään lähteen mukaan henkilöt ovat matkustaneet virallisen prosessin kautta Ukrainaan ja heidän tarkoituksensa on osallistua kansainvälisen legioonan toimintaan.

Mukana seurueessa on lehden mukaan ainakin kaksi Cannonball-pomoa, joista ensimmäinen on luotsannut Turun ja toinen Tallinnan osastoa.

Lehden mukaan ei ole tiedossa, että viikonloppuna alueelle matkustanut suomalainen rikollisryhmä olisi osallistunut sotatoimiin alueella. Ei ole rikos toimia vierastaistelijana, jos ei syyllisty toiminnassa tiettyihin erikseen määriteltyihin sota- tai terrorismirikoksiin.

TS:n mukaan Ukrainan sota-alue, ja sota-alueet muutenkin, kiinnostavat järjestäytyneitä rikollisryhmiä. Eräs alamaailman arvio on, että kyseessä on muun muassa imagon kohotus.

– Rikolliset hyötyvät aina kaaoksesta. Kun aseita ryhdytään kauppaamaan, ne päätyvät isoille kerhoille, arvioi eräs rikollislähde.

Syyttäjä hakee parhaillaan Cannonballia toimintakieltoon.

Voit lukea artikkelin kokonaisuudessaan Turun Sanomista.
Avatar
vartti
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Maalis 14, 2022 8:12 am

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja vartti »

Ei olla ammattirikollisina matkassa kun avustamassa.
Jos selkärangkaa on niin tänne voipi tulla tekemään hyvää.
Riittää töitä kaikille.
Jos on vanhoja tuomioita niin ne on istuttu aikaa sitten.
Vanhoja ei muistella tällaisena aikana kun on iso hätä Ukrainassa.
Hyviä päivän jatkoja ja jumalan siunausta Ukrainalaisille ja muillekin.
EVP legion
Free Ukraina and Finland
punapossu
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 12:30 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja punapossu »

vartti kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 6:07 pm Ei olla ammattirikollisina matkassa kun avustamassa.
Jos selkärangkaa on niin tänne voipi tulla tekemään hyvää.
Riittää töitä kaikille.
Jos on vanhoja tuomioita niin ne on istuttu aikaa sitten.
Vanhoja ei muistella tällaisena aikana kun on iso hätä Ukrainassa.
Hyviä päivän jatkoja ja jumalan siunausta Ukrainalaisille ja muillekin.
:D :D :D mitä sitten vaikka istuttu ajat sitten, rikollisryhmän jäsen piste yhteiskunnan jäsentä ei saa tekemälläkään kolmikosta.
affa
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Su Tammi 16, 2022 7:13 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja affa »

vartti kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 6:07 pm Ei olla ammattirikollisina matkassa kun avustamassa.
Jos selkärangkaa on niin tänne voipi tulla tekemään hyvää.
Riittää töitä kaikille.
Jos on vanhoja tuomioita niin ne on istuttu aikaa sitten.
Vanhoja ei muistella tällaisena aikana kun on iso hätä Ukrainassa.
Hyviä päivän jatkoja ja jumalan siunausta Ukrainalaisille ja muillekin.
Ei auta Vartin vakuuttelu markkinoilla kun

Lehden saamien tietojen mukaan ryhmän todellinen motiivi ovat laittomat bisnekset, kuten aseet.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008684122.html

8)
Viimeksi muokannut affa, Ti Maalis 15, 2022 7:07 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
affa
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Su Tammi 16, 2022 7:13 pm

Re: JR-kallut lähdössä Ukrainaan

Viesti Kirjoittaja affa »

Minäihanitse kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 8:45 pm Miten mä kulutan sosiaalityöntekijöiden työaikaa insinöörinä joka on vakityössä ja työterveyskin tulee ihan mahtavan duunini puolesta.

Voi luoja näitä pikkupoika paskahousuja kun kirjottaa akoille nimettömänä 🤣

Luojan kiitos mulle ei ikinä tulisi mieleeni sanoa noin kenellekään! Ei nimettömänä eikä nimellä🙏
Urhea sotilasmiehesi vetää hyvätekeväisyysmatkalta ihan omalla nimellä toivoen syöpää TS:n toimittajalle. Hyvä esikuva jälkikasvullenne vai mitä.
Liitteet
bjasdfkjskj.png
bjasdfkjskj.png (83.55 KiB) Katsottu 2015 kertaa
Vastaa Viestiin