Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^

Erittäin uskottavalta kuulostava uutinen ja onhan se luotettavista lähteistä :mrgreen: :lol:

Jossain taidettiin jo puhua tuhansista uhreista teatterissa joka luonnollisesti on toiminut väestönsuojana :lol:

Siviileitä on kehoitettu lähtemään ja väylät tätä varten ovat olemassa. Mistä mahtaa johtua ihmisten haluttomuus poistua päätaisteluareenalta. :wink:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

Kohta ollaan siinä pisteessä, että Putin ulisee pitkän pöytänsä alla, miten Venäjän kansa ei ollut riittävän vahva ja valmis hänen visionääriselle strategialleen ja sietääkin siksi hävitä tämän sodan. Eikun siis erikoisoperaation. Great reset lähestyy.

ja niille, jotka yhä jaksavat pistää lapsenuskonsa siihen, että sota etenee täsmälleen suunnitelmien mukaisesti... Hyvin on pullat uunissa, eiku prkl ne putoskin lattialle, no hyvin on pullat lattialla. Ihan suunnitellusti. Kyllä kyllä. Venäläistä projektinhallintaa, harashoo. :mrgreen:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

sikakoira kirjoitti: To Maalis 17, 2022 12:50 am ^

Erittäin uskottavalta kuulostava uutinen ja onhan se luotettavista lähteistä :mrgreen: :lol:

Jossain taidettiin jo puhua tuhansista uhreista teatterissa joka luonnollisesti on toiminut väestönsuojana :lol:

Siviileitä on kehoitettu lähtemään ja väylät tätä varten ovat olemassa. Mistä mahtaa johtua ihmisten haluttomuus poistua päätaisteluareenalta. :wink:
Väylät Venäjälle?

Miksi puiston keskellä sijaitseva iso teatteri ei sopisi väestönsuojaksi? Vain sokea luulisi sitä sotilaskohteeksi.
velipuolikuu
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Su Heinä 12, 2020 8:53 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja velipuolikuu »

Totuus on se, että sodassa ei ole kuin häviäjiä, eikä mikään, siis yhtään mikään ei oikeuta mielivaltaisesti joukkoteurastamaan viattomia lapsia ja siviileitä. Tässä vielä kauheinta on se, että mitään oikeaa syytä tälle sodalle ei edes ole. Ainoastaan yhden mielenvikaisen olion harhainen kuvitelma jostain menneisyydestä, joka ei edes historian valossa ole paikkaansa pitävä.

Venäjällä tätä historiaa vääristelevää potaskaa opetetaan jo koulussa, josta Putinkin nämä älyttömyydet lienee itseensä imenyt. Venäjällä koulussa opetetaan maan muodostuvan kolmesta veljeskansasta, isovenäläisistä, valkovenäläisistä ja vähävenäläisistä eli ukrainalaisista. Venäjällä historiaa on muokattu aina vallanpitäjien tarpeiden mukaan.

800-luvulla Dneprin alueelle syntyi keskus, joka sitten alkoi vahvistua 200-vuotta myöhemmin eli Kiovan valtakunta. Kiovan valtakunnan suuriruhtinaana oli Jaroslav Viisas, jolla oli paljon yhteyksiä keskisen Euroopan hallitsijoihin. Jaroslav Viisaan toinen puoliso oli Ruotsin prinsessa Ingegerd. Lisäksi Jaroslavin jälkeläiset solmivat avioliittoja keskieurooppalaisten kanssa. Puolisoinaan heillä oli mm. unkarilaisten, puolalaisten, ranskalaisten, saksalaisten sekä skandinaavisten hallitsijoiden jälkeläisiä. Ukrainalla on aina ollut vahva historiallinen yhteys Keski-Eurooppaan. Olihan Lembert, eli nykyinen Lvivin kaupunki, ensimmäiseen maailmansotaan asti Itävalta-Unkarin toiseksi suurin kaupunki.

Volgalle syntyi 800-luvun jälkeen islamilainen polovtsiturkkilaisten kaupunkikulttuuri. Kesti vielä satoja vuosia, ennen kuin alueelle syntyi Moskovan ruhtinaskunta. Vielä 1200-luvun lopulla Moskovan merkitys oli vähäinen. Moskova alkoi vähitellen alistaa muita itäeurooppalaisia keskuksia. Sen pyrkimykset onnistuvatkin ja 1500-luvun alkuun tultaessa Moskova oli alistanut muut ruhtinaskunnat lukuun ottamatta läntistä aluetta, eli nykyisen Ukrainan pääosaa. Moskova kuvasi omaa toimintaansa mongooli-ikeen vastaiseksi vapaustaisteluksi, jossa sen päämääränä oli yhdistää slaaviruhtinaskunnat. Se oikeutti asemansa väittämällä olevansa muinaisen Kiovan valtakunnan ainoa oikea perillinen. Moskova kehitti tarinaansa johdonmukaisesti ja hävitti muut näkemykset. Lopulta tämä Moskovan tarina siirtyi viralliseen historiankirjoitukseen ja 1800-luvulla se oli jo jämähtänyt totuudeksi. Tällä vääristelyllä Venäjä oikeuttaa valtansa Ukrainaan. Tätä samaa potaskaa opetetaan koulun historiantunneilla myöskin meillä Suomessa ja jopa Keski-Euroopassakin.

Lyhennelmä yllä Itä-Suomen yliopiston historian professori Jukka Korpelan tekstistä:https://yle.fi/uutiset/3-12343975?origin=rss

Onneksi on vielä olemassa oikeasti sivistyneitä valtioita, joka antaa uskoa siihen, että vielä jonain päivänä aseet vaikenevat lopullisesti. Me emme sitä valitettavasti tule näkemään, mutta toivottavasti lapsenlapsemme näkevät maapallon uuden aamunkoiton. Uskon, että hyvä voittaa lopulta pahan ja tällaiset Putinin kaltaiset ihmishirviöt joutuvat lopulta kohtaamaan itse sen pimeyden, jonka ovat nyt pommien ja ohjusten iskuilla tuoneet viattomien lasten ja siviilien elämään.
Avatar
Tähdet kertovat
Rico Tubbs
Viestit: 1275
Liittynyt: Ma Heinä 22, 2019 3:28 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Tähdet kertovat »

MackBolan kirjoitti: Ke Maalis 16, 2022 11:32 pm
sikakoira kirjoitti: Ke Maalis 16, 2022 7:09 pm NATO kannatus jos on sitä luokkaa mitä on kerrottu 1800 ihmisen mielestä ei kerro siitä yhtään mitään mitä se on todellisuudessa.

Ukraina toimi tässä nyt hyvänä esimerkkinä kuinka käy kun yritetään liikaa :lol:

Alat pehmetä, hyvä. Olet oikeassa, kun liikaa yrittää niin tässä se nyt nähdään, natsi-venäjä menetti sotilasmahtistatuksensa Ukrainan alaville pelloille ja ojan pohjiin. Jos kehtaa tulla meidän rajojen yli, siirtyy suomen itäraja hetkessä Kiinan vastaiselle rajalle.
Sulle on aivan turha yrittää selittää miten galluppien mekaniikka toimii, ja kuinka siihen saadaan noin 2 prosentin heitot suuntaan tai toiseen.
Jossainhan on varmaankin ihan viime aikoina tehty ”virallisia” ja mekaniikaltaan erikoisia kalluppeja :mrgreen:
Kymmeneltä kylän tylsimmältä kynältä on kysytty; Pommittavat rauhanturvajoukot tässä hei, haluatteko että tulemme pelastamaan teidät natseilta ja mielivallata, tuomme leipää tullessamme :wink: :?:
Ja kyllä-vastauksia sataa tiedustelulle 39 896 999 kappaletta, kunhan em. intomielisillä kynillä riittää vain terottimia vastauksien kirjoitteluun.
..”kaikkia pitäisi pistää ainakin kolme kertaa ja eniten vastaan öyhöttäviä (jalkapuuhun kytkettynä) vähintään viisi”..
Oppenheimer
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Putlerin asevoimille merkittävä takaisku

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

Ukrainan sodan johdosta kuningatar Elisabeth on päättänyt ottaa takaisin kolme muinaista miekkaa, jotka ovat olleet lainassa Venäjällä.

https://people.com/royals/queen-elizabe ... in-moscow/
Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008687683.html

Putinin hyytävät viestit lännelle ja oligarkeille: ”Venäläiset sylkäisevät saastaiset petturit ulos kuin kärpäset suusta”...

VLADIMIR PUTININ tuore näkemys lännestä ja ”Venäjän pettäneistä” oligarkeista tuli ilmi keskiviikkona pidetyssä puheessa. Putin kuvaili molempia eri sanakääntein valheellisiksi ja likaiseksi ”roskaväeksi” ja totesi niiden valtakauden olevan lopuillaan...



Kun suu on täynnä paskapuhetta ei ihme että täytyy syljeskellä kärpäsiä
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Toivottavasti ei ole sormi napilla.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008682581.html

IS:n juttu antoi loogisen selityksen siihen miksi venäläisiltä meni koko erikoisoperaatio perseelleen - maahanlaskujoukot torjuttiin heti alussa ja IL-76 koneet eivät päässeet tuomaan armejaa suoraan Kiovaan ja 64 km rekkaletka jäi odottelemaan tumput suorana kun ei voinutkaan ajaa Kiovaan jne.

Maahanlaskujoukot on sittemmin määrätty rangaistuksena tonttuluista maahyökkäyksen kärkeen ja taistelumoraali on huono ja jättäneet välillä kalustoa ehjänäkin ukrainalaisille.

Varmaankin ukrainalaiset saivat lännen tiedustelulta vinkit Venäjän taistelujärjestyksestä ja osasivat neutraloida yllätysiskun heti alkuun.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10856
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja damfin »

Jos putler joutuu syljeksimään kärpäsiä suustaan, se on merkki siitä että hän on pitänyt liikaa suutaan auki, kannattaisi välillä tukkia se turpansa ja keskittyä miettimiseen. :mrgreen:
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

damfin kirjoitti: To Maalis 17, 2022 9:19 am Jos putler joutuu syljeksimään kärpäsiä suustaan, se on merkki siitä että hän on pitänyt liikaa suutaan auki, kannattaisi välillä tukkia se turpansa ja keskittyä miettimiseen. :mrgreen:
Olisikohan kyseessä metafora?
-Kaikki on nykyään ok-
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10856
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja damfin »

EricBlair kirjoitti: To Maalis 17, 2022 9:20 am
damfin kirjoitti: To Maalis 17, 2022 9:19 am Jos putler joutuu syljeksimään kärpäsiä suustaan, se on merkki siitä että hän on pitänyt liikaa suutaan auki, kannattaisi välillä tukkia se turpansa ja keskittyä miettimiseen. :mrgreen:
Olisikohan kyseessä metafora?
Kyllä oli, olet aivan oikeassa, eli metaforan sanoma on se että jos suunsa aukaistessa sieltä pölähtää aina kärpäsiä, perhosia, ja sammakoita eikä mitään järkevää, niin silloin kannattaisi pitää suunsa kiinni ja miettiä ennen kuin aukaisee sen.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9290
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

sikakoira kirjoitti: Ke Maalis 16, 2022 11:34 pm
Operaatio etenee suunnitelmien mukaan. :wink:
Silloin, kun ei ole olemassa mitään kunnon suunnitelmia, voidaan aina todeta hankkeiden etenevän suunnitelmien mukaisesti. :wink:
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

damfin kirjoitti: To Maalis 17, 2022 9:32 am
EricBlair kirjoitti: To Maalis 17, 2022 9:20 am
damfin kirjoitti: To Maalis 17, 2022 9:19 am Jos putler joutuu syljeksimään kärpäsiä suustaan, se on merkki siitä että hän on pitänyt liikaa suutaan auki, kannattaisi välillä tukkia se turpansa ja keskittyä miettimiseen. :mrgreen:
Olisikohan kyseessä metafora?
Kyllä oli, olet aivan oikeassa, eli metaforan sanoma on se että jos suunsa aukaistessa sieltä pölähtää aina kärpäsiä, perhosia, ja sammakoita eikä mitään järkevää, niin silloin kannattaisi pitää suunsa kiinni ja miettiä ennen kuin aukaisee sen.
En usko, että sinä olet oikea tyyppi tulkitsemaan metaforaa, johtuen sumeasta ja kapeasta katsontakannastasi, sekä kielellisestä vajaavaisuudestasi.

Venäjän kielessä on erittäin runsaasti idiomaattisia ilmauksia, jotka kuuluvat erottomattomasti kieleen ja rikastuttavat sitä. Ne ovat tyypillisiä puhekielelle ja kielen oppimisessa juuri ne muodostavatkin usein ulkomaalaiselle melkoisen kompastuskiven, sillä sen paremmin puhutun kuin kirjoitetunkaan kielen ymmärtäminen ei ole mahdollista ilman tiettyjen, varsinkaan kaikkein tavallisimpien idiomaattisten sanontojen hallintaa.

В ус не дуть
-Kaikki on nykyään ok-
zzrgg
Hetty Wainthropp
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Moldovan presidentti Maia Sandu on siis jo hakenut maalleen EU-jäsenyyttä. Presidentti Sandu on myös nähnyt tilaisuuden nyt tulleen Moldovalle ratkaista Transnistrian kysymys, aivan kuten Alexander Nevzorov ennusti jo viime vuoden huhtikuussa. Transnistriahan siis kapinoi Moldovaa vastaan vuosina 1989-1992, ja sen poliittinen asema on yhä vielä kiistanalainen.

Moldova lienee vetänyt omat johtopäätöksensä venäläisten Ukrainassa käymästä paikoilleenjuuttuneesta valloitussodasta vaatiessaan Venäjää jälleen kerran vetämään Venäjän sotilasjoukot Transnistriasta "täydellisesti ja ilman erikoisehtoja". Moldovalaisilta ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenkan 1.3.2022 esittelemä Ukrainaa kuvaava venäläisten invaasiokartta, jossa myös Transnistria oli mainittu. Karttaan oli merkitty Valko-Venäjän ohjuksilla tuhotut ukrainalaiset sotilaskohteet sekä venäläisten hyökkäyssuuntia osoittavia nuolia, joista yksi oli piirretty Odessan kautta Transnistriaan.



Moldova on monasti siis jo aiemminkin vaatinut sekä venäläisen sotilasmateriaalin että venäläisjoukkojen, joiden Moldova katsoo olevan laittomia miehitysjoukkoja, poisvetämistä Transnistriasta, mutta liekö nyt tuolle muutokselle sopivampi hetki?


Moldova's new president calls for Russian troops to withdraw from territory [2020]

Moldova's incoming president Maia Sandu has called for the withdrawal of Russian troops from a breakaway region at the border with Ukraine.

In her first news conference as president-elect, Ms Sandu said Russian forces never had permission to be in the separatist area of Trans-Dniester.

The Kremlin has rejected her comments, saying the move could be destabilising.
...

On Monday, she said Russia's peacekeeping force - the Operational Group of Russian Forces in Trans-Dniester (OGRF) - should be replaced in the Moldovan territory by civilian monitors under the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE).

"We are an independent country that does not want foreign troops to stay on its territory," she told reporters in the Moldovan capital, Chisinau.

"This is not just a declaration - this is a necessity," she added, stating that she would "work with Russia for as long as it takes to solve the issue of the arms removal and troop withdrawal".
...

Moldova regards the OGRF as the descendants of the Russian forces that sided with Russian-speaking separatists after the break-up of the Soviet Union.

Russia has about 1,500 troops stationed in the region.

The United Nations has backed a number of resolutions calling on Russian troops to withdraw "unconditionally" from the territory, along with the weapons stockpile they are guarding there.

Responding to Ms Sandu's comments, Kremlin spokesman Dmitry Peskov told reporters in Moscow that Russia expected the authorities stationed in Trans-Dniester to remain in place.

"Russia performs a very important function," he said, adding that any change "could lead to serious destabilisation" in the region.

Kuva

The separatist region of Trans-Dniester - a narrow strip of land between the Dniester river and the Ukrainian border whose main city is Tiraspol - broke away from Moldova after a brief war in 1992.

The international community does not recognise its self-declared statehood, and the de-facto government, which remains in a tense stand-off with Moldova, is economically, politically and militarily supported by Russia.

Ms Sandu, a former prime minister of Moldova, scored an emphatic victory against Mr Dodon, who Russian President Vladimir Putin had openly supported in Moldova's presidential election, in a run-off ballot on 15 November [2020].
...

https://www.bbc.com/news/world-europe-55135213 (30 November 2020)
MackBolan
Nikke Knakkertton
Viestit: 158
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 2:56 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja MackBolan »

Kaikki munat yhteen koriin, eli venäjä kuvitteli onnistuvansa tällä tavalla, eikä ollut varautunut plan B:hen. Aivan kuten aiemmin kirjoitin. Nooh, joku feikkitrolli väittää vielä että kaikki menee juurikin suunnitelmien mukaan. Olisi kiva tutustua kyseiseen ryssien päästrategistiin ja kysyä että onko koskaan kuullut Strömsöstä. :lol:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008682581.html
Miksi elää kalliisti, kun Mononen hautaa halvalla..?
Vastaa Viestiin