Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
NeitiEtsivätär
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Su Maalis 24, 2013 4:48 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivätär »

Kukahan tuo appari oli? Kaveri, tyttö/poikaystävä?
Oliko vetänyt samaa, yllyttikö vai yrittikö kenties estää?
Pirstale
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Marras 07, 2021 5:02 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja Pirstale »

Nyt meni mielenkiintoiseksi, kun selvisi, että kyydissä oli toinenkin henkilö. Vaikea uskoa, että joku olisi mennyt psykoottisesti käyttäytyvän tyypin kyytiin tai että psykoosi olisi tullut vasta Espalla ajaessa.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kumpi on sekavaa, uutinen vai kaahaajan käytös?
Uutta tietoa Esplanadin kaahauksesta: Epäillyn auton kyydissä oli matkustaja – poliisi ei epäile tekoa tahalliseksi

MTV Uutiset JULKAISTU 39 MINUUTTIA SITTEN

Helsingin Pohjoisesplanadilla vappuaattona kaahanneen 33-vuotiaan miehen kyydissä oli myös matkustaja, kertoo poliisi. Poliisi on puhuttanut asianosaisia ja selvittänyt tapahtumien tarkkaa kulkua.

Onnettomuus tapahtui Pohjoisesplanadilla vappuaattona 30. huhtikuuta noin kello 19.

Esitutkinnassa ei ole noussut esiin viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen. Poliisi ei siis epäile tässä vaiheessa, että kuljettaja olisi yrittänyt tarkoituksella osua autolla ihmisiin tai ajoneuvoihin.

– Epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Poliisi on puhuttanut alustavasti sekä epäiltyä että kyseistä todistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm.

Tapausta tutkitaan alustavasti rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vammantuottamus, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu. Lisäksi tässä vaiheessa tutkintaa poliisi epäilee törkeää rattijuopumusta. On mahdollista, että rikosnimikkeet muuttuvat tutkinnan edetessä.

Pohjoisesplanadi oli avoinna autoille

Tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio näytti epäillylle pysähtymismerkkiä Helenankadun kohdalla Pohjois-Esplanadilla. Syynä oli se, että poliisi pysäytti kaikki ajoneuvot kyseisessä kohdassa. Havis Amandan suuntaan oli vapun juhlinnan takia katusulku, ja poliisi ohjasi autot kulkemaan toista reittiä.

Epäilty jatkoi matkaa huolimatta poliisin pysähtymiskäskystä. Poliisi ei ajanut epäiltyä takaa. Epäillyn ajoneuvo ei ollut varastettu.

– Tämän hetkisten tietojen mukaan kuljettaja suuntasi pysäyttämisyrityksen jälkeen kohti Katariinankadun ja Pohjoisesplanadin risteystä. Kyseisessä kohdassa hänen epäillään törmänneen toiseen autoon, sanoo tutkinnanjohtaja Lagerbohm.

Kuljettajan matka jatkui Aleksanterinkadulle ja siitä Unioninkadun kautta Pohjoisesplanadille. Poliisi epäilee, että kuljettaja törmäsi Pohjoisesplanadille käännyttyään jalankulkijaa jalkaan. Tämän hetkisen tiedon mukaan asianomistaja lensi auton konepellin kautta maahan. Ensihoito saapui nopeasti paikalle.

Epäilty törmäsi osoitteen Pohjoisesplanadi 37 kohdalla useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan. Epäillyn ajoneuvo pysähtyi, ja hän nousi autosta.

Pohjoisesplanadi ei ollut suljettu ajoneuvoilta, eli kuljettaja pystyi ajamaan reittiä normaalisti.

Poliisi selvittää edelleen tapahtumien tarkkaa kulkua
Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi oli epäilty. He kaikki saivat hoitoa sairaalassa. Kaksi asianomistajaa ovat päässeet pois sairaalasta. Epäilty on yhä sairaalassa.

Poliisi selvittää edelleen tapahtumien kulkua, joten poliisi ei tiedota tapauksesta lisää tällä viikolla.

Esitutkinnassa keskitytään runsaan video- ja kuvamateriaalin purkamiseen sekä osallisten ja silminnäkijöiden puhuttamiseen. Tapahtumista kerrotaan seuraavan kerran, kun uutta tietoa on saatavilla.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uut ... #gs.z8n3m7
En ymmärrä. Katua ei ollutkaan suljettu autoilta? Ja miten kaahaaja ajoi "muuten vain" lenkin ja palasi Esplanadille? Onko matkustajana ollut se hulluksi tehnyt rakkauden kohde? Miksi hän pakeni paikalta?
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Kokainiia ja viinaa reilusti ensikertalaiselle niin tuollainen voi hyvinkin olla lopputulos.
Puhutaan stimulantti psykoosista. Jonka oireet hyvin usein sotketaan skitsofreniaan.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5147
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Kitarisa kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 3:57 pm
Vahinko on vaan huono sana, kyse on siitä, että ei ollut tarkoitusta surmata ketään autolla. Se ei myöskään poista sitä tosiasiaa, että espalla lapa lattiassa vetely nostaa sellaisen taphtuman riskiä ihan merkittävästi ja sen tulisi jokaisen auton ratissa istuvan tajuta. Alustava puhuttelu ei ole sama kuin kuulustelu. Alustava puhuttelu on todennäköisemmin suoritettu vasta seuraavana päivänä, jolloin ukko on asteen verran enemmän raiteillaan, kuin tapahtumahetkellä. Miten tätäkään nyt tarvitsee täällä erikseen jollekin tavata?
On tosiaan aika kummallista antaa tuollaisia kommentteja julkisuuteen, kun esitutkinta on aivan alussa ja epäilty niin titityy ettei ole vielä kuulustelukelpoinenkaan.

Mikäs espalla on normaali nopeusrajoitus, 30 vai 40? Nyt oli tie suljettu liikenteeltä ja epäilty päästeli vähintään kaksinkertaista ylinopeutta ja tapahtumaa edelsi tiesulusta läpiajo.

Ihan sama vaikka ei ollut tarkoitusta surmata ketään. Tuurista se oli täysin kiinni ettei tullut ruumiita.

Katsoin sen hidastetun videopätkän suojatien läpi ajosta. ei ollut vain yksi mies joka otti juoksuaskelia välttääkseen yliajon, juoksuaskelia suojatien yli otti ainakin puolenkymmentä ihmistä ja osa saattoi jäädä vielä katveeseenkin.
Tunnoton
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Su Maalis 06, 2022 1:14 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja Tunnoton »

Rakkaus-selitys on ällöttävän lapsellinen.
Suomessahan kaikki on sallittua kännissä ja rakkaudessa. Alkoholia ei ollut veressä.
AarniKivi
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Marras 23, 2021 2:45 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja AarniKivi »

"Rapparit" eivät hyväksy mitään rikoksia (jos tässä nyt rappareilla tarkoitetaan Suomen vapaiden ja oikeutettujen muurarien suurloosin jäseniä). Rikosrekisteri on este jäseneksi pääsemiselle ja tehty rikos on peruste erottamiselle. Eli JOS epäilty on vapaamuurari tai harkinnassa jäseneksi, niin nyt se jäsenyys kyllä katkeaa tai jäseneksiottaminen peruuntuu. Vapaamuurariuteen ei myöskään kuulu muiden jäsenien suosiminen eikä taloudellisen edun tavoittelu. Tuolta saa tietoa: https://vapaamuurarit.fi

Hermione kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 3:09 pm Rappareista voi myös joutua erotetuksi. Mikäli Tuukka olisi rappari, niin Espan töhöily on erittäin huonoa julkisuutta ja niin myös tuo kuva kommentteineen instagrammissa.

Kuinka vakavaa töhöilyä rapparit sitten taas sietää. Breivik tuli erotetuksi Norjan vapaamuurareista, kun meni teurastamaan kymmeniä teinejä. Ihmisjoukon halki autoilta suljettua tietä huomattavaa ylinopeutta kaahaaminen ties missä huumepsykoosissa on sekin melko moitittavaa toimintaa vaikka ruumisluku jäikin nollaan mutta pahimmillaan olisi voinut saavuttaa saman uhriluvun kuin Breivik.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3356
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Pirstale kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 4:01 pm Nyt meni mielenkiintoiseksi, kun selvisi, että kyydissä oli toinenkin henkilö. Vaikea uskoa, että joku olisi mennyt psykoottisesti käyttäytyvän tyypin kyytiin tai että psykoosi olisi tullut vasta Espalla ajaessa.
Jotenkin tulee nuo muurarimietteet tapauksen yksityiskohdista. Tuo psykoottinen käyttäytyminen voi olla ihan muurarimessuilla opittu reagointi tilanteisiin, kun paskat on jo housussa ja käry käynyt.

Samoin tuollainen ylimielinen istuskelu sairaalantuoleilla, pyritään näyttämään suurelle yleisölle kuva, että kaveri on täysin päästään vialla, vaikka kyseessä olisikin damagekontrolli syytetaakan vähentämiseksi.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Taisi olla lopulta kyse yhdestä ajavasta sekoilijasta, joka oli käyttänyt eri tason päihteitä?
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3356
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

AarniKivi kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 4:08 pm "Rapparit" eivät hyväksy mitään rikoksia (jos tässä nyt rappareilla tarkoitetaan Suomen vapaiden ja oikeutettujen muurarien suurloosin jäseniä). Rikosrekisteri on este jäseneksi pääsemiselle ja tehty rikos on peruste erottamiselle. Eli JOS epäilty on vapaamuurari tai harkinnassa jäseneksi, niin nyt se jäsenyys kyllä katkeaa tai jäseneksiottaminen peruuntuu. Vapaamuurariuteen ei myöskään kuulu muiden jäsenien suosiminen eikä taloudellisen edun tavoittelu. Tuolta saa tietoa: https://vapaamuurarit.fi
Eikös Epstein ja muut pedarit olleet rappareita? Ei siellä ainakaan lasten panemista pahalla katsota, joten joku kännissä ja läpällä autolla Espan läpi on hjuuuva vitsi.
affa
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Su Tammi 16, 2022 7:13 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja affa »

Hermione kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 4:06 pm
Kitarisa kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 3:57 pm
Vahinko on vaan huono sana, kyse on siitä, että ei ollut tarkoitusta surmata ketään autolla. Se ei myöskään poista sitä tosiasiaa, että espalla lapa lattiassa vetely nostaa sellaisen taphtuman riskiä ihan merkittävästi ja sen tulisi jokaisen auton ratissa istuvan tajuta. Alustava puhuttelu ei ole sama kuin kuulustelu. Alustava puhuttelu on todennäköisemmin suoritettu vasta seuraavana päivänä, jolloin ukko on asteen verran enemmän raiteillaan, kuin tapahtumahetkellä. Miten tätäkään nyt tarvitsee täällä erikseen jollekin tavata?
On tosiaan aika kummallista antaa tuollaisia kommentteja julkisuuteen, kun esitutkinta on aivan alussa ja epäilty niin titityy ettei ole vielä kuulustelukelpoinenkaan.

Mikäs espalla on normaali nopeusrajoitus, 30 vai 40? Nyt oli tie suljettu liikenteeltä ja epäilty päästeli vähintään kaksinkertaista ylinopeutta ja tapahtumaa edelsi tiesulusta läpiajo.

Ihan sama vaikka ei ollut tarkoitusta surmata ketään. Tuurista se oli täysin kiinni ettei tullut ruumiita.

Katsoin sen hidastetun videopätkän suojatien läpi ajosta. ei ollut vain yksi mies joka otti juoksuaskelia välttääkseen yliajon, juoksuaskelia suojatien yli otti ainakin puolenkymmentä ihmistä ja osa saattoi jäädä vielä katveeseenkin.
Kitarisa mainitsi vahingon "huonoksi" sanaksi ja piti parempana ilmaisua että ei olisi ollut "surmaamistarkoitusta". Jos ilman tarkoitusta surmaa jonkun niin se taitaa kuitenkin olla vahinko. Poliisin lausunnossa ei muutenkaan puhuta mitään surmaamistarkoituksesta tai sen puuttumisesta. Lisäksi Kitarisa esittää että kuskia olisi "todennäköisesti" kuultu vasta seuraavana päivänä. Siitä en tiedä mutta poliisi ilmoitti jo lauantai-iltana että ei ole merkkejä siitä että tahallaan olisi yrittänyt ajaa päälle ja nyt tuota samaa jankutetaan tänään.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Pirstale kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 4:01 pm Nyt meni mielenkiintoiseksi, kun selvisi, että kyydissä oli toinenkin henkilö. Vaikea uskoa, että joku olisi mennyt psykoottisesti käyttäytyvän tyypin kyytiin tai että psykoosi olisi tullut vasta Espalla ajaessa.
Mielenkiintoista tosiaan, miksi kyytiläinen pakeni onnettomuuspaikalta. Oliko niin, ettei Tuukka päästänyt ulos hulluna kaahatessaan ja auton pysähdyttyä tuo kyytiläinen oli niin paniikissa, että ajatus oli tosiaan vain paeta? Vai oliko kyytiläinen huumehommissa mukana, eikä halunnut jäädä niitä selvittämään tai niistä kiinni?

Sekava on tosiaan myös tuo MTV3:n uutinen. Lopullisella onnettomuuspaikalla Pohjoisespa ei ainakaan videon perusteella ollut suljettu, olihan siellä muutakin liikennettä. Oliko sitten toisesta päästä joltain osin?

Varsin selvää on ollut tosiaan jo pitkään, ettei Tuukka ajanut missään vaiheessa väkijoukkoon median ja poliisitiedotteiden raflaavista otsikoista huolimatta. Päin vastoin näyttää yrittäneen väistellä niin autoja kuin ihmisiä, ja tuurilla siinä jotenkin aika pitkään onnistuneenkin. Jos tavoitteena olisi ollut tappaa mahdollisimman moni, kääntyminen vauhdilla täpötäyteen Esplanadin puistoon olisi ollut helppoa ja tehokasta, kuten ao. kuvasta näkee.

Kuva
Viimeksi muokannut Skloddi, Ma Touko 02, 2022 4:27 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
profiili
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: La Elo 01, 2020 10:05 am

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja profiili »

Esplanadin turma­kuskilla oli nainen kyydissä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008788579.html
Tunnoton
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Su Maalis 06, 2022 1:14 pm

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja Tunnoton »

Seinänaapuri kirjoitti: Ma Touko 02, 2022 3:56 am

Ei kokaiini saa tuollaista käytöstä aikaiseksi. Kyllä siihen tarvitaan jo jotain vahvempaa tutkimuskemikaalia, tai sitten ihan jotain hulluruohoa isommat coctailit.

Aine on ollut selvästi sellaista, joka sai aikaiseksi maanpäällistä helvettiä simuloivan pahan tripin ja sellainen on mm. tutkimuskemikaali nimeltä Bromo dragon-fly.
Jos Tuukka tosiaan oli klo 15 hujakoille Snellmannin puistossa puolueen vapputapahtumassa, niin aika nopeasti olisi kihahtanut bromot hattuun. Eikös siinä pitäisi mennä huomattavan kauan vai riittääkö tuo 4 tuntia että alkaa peak? Itse veikkaan nuuskaamalla vahingossa vahingossa nautittua 25I-NBOMe tai vastaavaa jolloin voimakkaimmat vaikutukset ilmenevät jo muutamassa tunnissa ja kokonaiskesto jäänee n.6 tuntiin josta kriittisin helvettisimulaatio tosiaan 2-4h välillä.
Viimeksi muokannut Tunnoton, Ma Touko 02, 2022 4:33 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Musta auto ajoi kovaa vauhtia vapunviettäjien täyttämällä Pohjois-Esplanadilla ja kolaroi

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Vapaalla vai vapaalla ja lataamossa..
Kyllähän tuo jotain muuta tarvii kun paijausta.
Vastaa Viestiin