Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

dazu kirjoitti: Su Loka 30, 2022 5:05 am
JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmÄlä puhu roskaa, voihan niitä profiileja olla useampikin tyyliin: tilastollisesti tietyn tekotavan tekijöistä 60 prosenttia on yksineläviä eläviä miehiä, 30 prosenttia naisen kanssa parisuhteessa eläviä miehiä, 5 prosenttia miehen kanssa parisuhteessa eläviä naisia jne. (Luvut ja ominaisuudet keksin itse esittääkseni esimerkin systemaattisesta profiloinnista.)
En minä esittänyt tässä omaa mielipidettäni, vaan profiloinnin kehittäjän näkemyksen aiheesta. Sen verran korjaan, että näkemyksen esittäjä saattoi olla Roy Hazelwood, eikä Douglas. Minä en pysty kumoamaan Hazelwoodin, tai Douglasin väitteitä liittyen profilointiin.
Auktoriteettiin vetoamista eli tyypillinen argumentointivirhe. Kuka tahansa väitteitä esittääkin, niin hänen on esitettävä väitteelleen ja argumentoinnilleen pätevät lähteet. Tämä koskee siis myös profiloijia, poppaukkoja ja muita shamaaneita.

Ja satutko tietämään yhtään, mitä tarkoittaa tieteellisessä kontekstissa vertaisarvioitu tutkimus?! Ota selvää ennen kuin alat höpöttelemään mitään shamaaniesi kirjoittamien kirjojen sisällöistä. Kirjoja ei ole tieteellisesti vertaisarvioitu vaan kustannusyhtiö on julkaissut shamaanien hengentuotokset sellaisinaan lähinnä tehdäkseen taloudellista tuottoa. Eli ne ovat edelleen samaa kokemusperäistä poppaukkoilua, ellei väitteille esitetä lähteitä tai ellei tutkimusta ole vertaisarvioitu.
Sen sijaan, jos minä lähden täällä foorumilla vetämään jotain profiilia, niin silloin tietysti voi olla vaikka kuinka monta eri vaihtoehtoa. Olettaisin kuitenkin, että oikeat profiloijat näkevät ruumiin löytöpaikalta ja muista tiedoista sellaisia seikkoja, joiden perusteella on mahdollista rakentaa tarkka profiili.
Ja sitten profilijat/shamaanit kertovat, mihin tilastoihin/tutkimuksiin tekemänsä rikoksentekijän profiilin perustavat. Ennen kuin esittävät validia argumentointia (ml. pätevät lähteet), niin kyse on vain shamanismista ja poppaukkoilusta.
JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmEli ei tule tilastoja eikä mitään muitakaan lähteitä. Näin vähän arvelinkin. Mutta olkoon JSM sinulle täydellä varmuudella - tai mitä siitä muut vaihtoehdot poissulkevasta todennäköisyydestäsi nyt sitten seuraakaan - himomurhaaja vai mikä se nyt olikaan, mutta muille ei kannata niin väittää ilman päteviä perusteluja.
Kyllä niitä perusteluita olen tänne linkkaillut jo aika monta ja viitannut ihan tieteellisiin tutkimuksiin...
Luotan tässä asiassa Kellyn minulle antamaan vastaukseen siitä, että tekijä on järjestäytynyt himomurhaaja.
Yhtään viitettä vertaisarvioituun tutkimukseen sinulta ei tule. Kuten edellä totesin, niin luulen, ettet tätä ennen ole edes tiennyt, mitä tarkoittaa vertaisarviointi. Ja toistan taas saman, että Kellyn ja muiden shamaanien on aivan samalla tavalla esitettävä väitteidensä tueksi pätevät lähteet kuin kenen tahansa muunkin.
Esimerkiksi voima -ja hallinta -tyypin seksuaalimurhaajat eivät tee tällaista, mitä Lukkariselle oli tehty, eikä tekijä sovi myöskään kostoraivoksi, eikä epäjärjestäytyneeksi himomurhaajaksi.
En usko, että sinulla on tarkempaa tietoa, mitä Lukkariselle on tehty. Pitäisi nähdä ruumiinavauspöytäkirja, jota ei aivan kenelle tahansa wannabe-shamaanille esitetä henkirikostutkinnan ollessa keskeneräinen. Toisekseen edelleen pitäisi esittää pätevät lähteet sille, että se, mitä Lukkariselle todella on tapahtunut rikoksentekijän toimesta, poissulkee riittävällä varmuudella "voima- ja hallintatyypin (turha kysyäkään tälle termille mitään tieteellistä vertaisarvioitua lähdettä, vaan kyse taitaa olla lähinnä shamaanien omia fiiliksiä rikoksentekijöistä) yms.
Tutkimusten mukaan hyökkäävä silvonta, eli vahingoittamistarkoituksessa tehty silvonta, on erittäin harvinaista. Kun tekijä toimii lisäksi tällä tavalla suunnitelmallisesti ja siirtää uhria autolla, niin Suomen mittakaavassa teko on ainutlaatuinen. Ulkomailla tällaiset on luokiteltu himomurhaajiksi.
Minkä tutkimusten mukaan? Vaikka taitaa olla taas aivan turha kysyä lähdettä vertaisarvioituun tutkimukseen.
JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmTai no, olkoot joidenkin profiloijien esittämät tuntemukset, jotka ilmeisesti perustuvat heidän omiin kokemuksiinsa = shamanismiin ja poppaukkoiluun verrattavissa olevaa sekoilua, joidenkin mielestä faktoja vastaavia taivaallisia totuuksia. Mulle ne taas eivät sitä ole eivätkä tule koskaan olemaankaan. Jos tilastollisesti merkittävää päättelyä ryhdytään tekemään, niin toiset vaativat päättelyn tueksi validia argumentaatiota ja asiaperusteita, toiset tyytyvät sitten kovin paljon vähempään. Mitä tätä sen enempää jankuttamaan.

Kehotan kaikkia suhtautumaan suurella kritiikillä nimimerkki dazun sepostuksiin.
Ei kai se JSM:n profilointi himomurhaajaksi mitään shamanismia ole. Kyllä niillä on siellä taustalla runsas määrä tutkimusta aiheesta. Siksi minä näihin luotankin. Sen sijaan sinulla ei ollut mitään muuta, kuin oma fiilis siitä, että teko, tai teot, on tehty sivupersoonana.
Voit varmaan esittää lähteet niihin tutkimuksiin, joihin noin vahvasti luotat.

Ei, en ole noin väittänyt vaan kertonut epäilemästäni henkilöstä. Sinulla on nyt ongelmia luetun ymmärtämisessä tai jotain muuta.

Muistankohan muuten aivan väärin, että shamanismisi perusteella väitit tekijää antisosiaaliseksi persoonallisuudeksi, joka muka poissulkee dissosiatiivisen identiteettihäiriön. Huomasitko, että linkkaamassani vertaisarvioidussa psykiatrisessa tutkimuksessa antisosiaalinen persoonallisuushäiriö on kuitenkin tosiasiassa liitännäishäiriönä 23 prosentilla dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä kärsivillä. Faktat eivät sinua näytä pahemmin kiinnostavan vaan lähinnä omiin käsityksiisi sopimattomien teorioiden "poissulkeminen" shamanismisi keinoin. Jotain vajaaälyisiä tuo toiminta voi vakuuttaa, mutta ei kannata pitää kaikkia muita aivan tyhminä.
Mun focus tässä JSM -aiheessa on viime vuodet ollut siinä, että kerään tietoa mahdollisista JSM -kandidaateista ja pyrin profilointitietojen perusteella rankkaamaan näitä. En sulje ketään pois listalta, mutta rankkaan sopivuusjärjestykseen.
Toivottavasti kukaan ei kerro kaltaisellesi tyypille yhtään mitään eikä varsinkaan tarkkoja henkilötietoja vaan ilmoittaa niistä poliiseille.
JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 11:26 pm
dazu kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 7:44 amMehän taisimme tästä jo käydäkin keskustelun, mutta epävakaa persoonallisuushäiriö ei mielestäni voi olla liitännäishäiriö, koska se on se henkilön persoonallisuus.
Tässä oikein esimerkki karkeasta asiavirheestä.

Dissosiatiivisen identiteettihäiriön liitännäishäiriöistä voi lukea esim. tutkimuksesta Ross, C. (2007). "Borderline personality disorder and dissociation". Journal of Trauma and Dissociation, 8 (1): 71-80. Esimerkkejä dissosiatiivisen identiteettihäiriön liitännäishäiriöstä ko. tutkimuksen mukaan:

masennus 97,2 %
kaksisuuntainen mielialahäiriö (tyyppi I) 9,3 %
kaksisuuntainen mielialahäiriö (tyyppi II) 7,5 %
ahdistus 89,7 %
posttraumaattinen stressihäiriö 79,2 %
epävakaa persoonallisuus (borderline personality disorder) 56,3 %
antisosiaalinen persoonallisuushäiriö 23,3 %
ym.

(Paljon muitakin liitännäishäiriöitä on todettu. Yleensä dissosiatiivisessa identiteettihäiriössä on mukana useampi liitännäishäiriö, minkä voi nähdä jo siitä, kun huomaa yo. liitännäishäiriöiden yhteenlasketun prosenttiosuuden ylittävän 100.)

En sitten tiedä, mitä epävakaa persoonallisuus (borderline personality disorder) mielenhäiriönä sinulle on, mutta tuskin mitään sellaista, minkä psykiatria tieteenalana määrittää.

Älähän keksi faktoja ja tiedettä omasta päästäsi.
Mikähän se asiavirhe tässä nyt oli ja mitähän olen keksinyt omasta päästäni? Toisekseen, käyttikö tämä Ross C. suomenkielistä termiä "liitännäishäiriö"?
Jos yrität väittää, että ole keksinyt omasta päästäni, että epävakaa persoonallisuushäiriö on sen omaavan henkilön persoonallisuus, niin lokeroin sinut samantien trollikategoriaan. Mutta tämä asiahan ei liity edes ketjun aiheeseen.
Nyt alkaa haiskahtamaan oikeasti jo trollaukselta mutta sinun puoleltasi. Epävakaa persoonallisuus https://fi.wikipedia.org/wiki/Ep%C3%A4v ... onallisuus on persoonallisuushäiriö ja täten mielenhäiriö. Ja comorbid disorder on suomeksi liitännäishäiriö (comorbidity monihäiriöisyys). Vaikka ymmärtäähän sen, että haluat määritellä psykiatrisiakin käsitteitä uudelleen, jotta ne sopisivat omiin käsityksiisi asioista. Tuo on vähintäänkin älyllisesti epärehellistä.

Tämä oli viimeinen viesti, jonka uhraan vastatakseni ilmeisesti pätemiseen pyrkiviin roskapuheisiisi.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

riihitonttu kirjoitti: Su Loka 30, 2022 11:39 pm
ässähai kirjoitti: Su Loka 30, 2022 9:58 pm

Olikos se julkisuuteen poliisin antama tieto niin, että Tuula Lukkarinen oli tapettu juuri ennen lumisadetta, vai oliko se niin, että hänet oli tuotu autolla löytöpaikalle juuri ennen lumisadetta? Muistelen, että poliisi ei ole kertonut julkisuuteen tästäkään seikasta yhtään mitään.


Lumisade on voinut yllättää rikospaikan tutkijat. Onkohan heillä ollut 1990-luvun alussa aina mukana hiustenkuivaajia, vai pitikö niitä alkaa ykskaks hankkimaan lumisateen alkaessa? Jos piti hankkia, niin kauanko meni aikaa niiden saamiseen paikan päälle?


Entä onko tekijä voinut tietää etukäteen, tuleeko lumisade ja mihin aikoihin? Median kertomasta säätiedotuksesta on toki saanut tietoa vuorokauden säästä, ja eikös tuolloin voinut kysyä Ilmatieteen laitoksen tai muun vastaavan puljun sääpalvelun numerostakin jotain tarkempaa tietoa lähiajanjakson säätilasta. Tällainen maksullinen sääpalvelunumero on ollut Ilmatieteen laitoksella ainakin 1990-luvun loppupuolella, jos oikein muistan siellä työskennelleen tyypin aikoinaan kertomia juttuja hommistaan.
Olisiko ollut niin, että lumisade alkoi, kun tutkinta oli aloitettu. Näin on ainakin jossain julkaistu Jokatapauksessa tekijä on tuskin laskenut lumisateen varaan silloin olisi pitänyt laskea myös sen varaan, että ruumis löydetään heti. Jos ruumis olisi löytynyt viikon tai kuukauden päästä kyseisellä lumisateella ei olisi ollut juurikaan merkitystä.
Muistan itsekin sillä tavalla kerrotun, että paikkatukinta oli ehditty aloittaa, ja sen jälkeen alkoi lumisade.

Koska tekijä on nähnyt alueella olevan keskeneräisen puunhakkuutyömaan, niin ruumiin dumppauspaikka ei tainnut olla aivan loppuun asti mietitty. Liekö jonkinlainen "selkäytimestä" tullut hätäratkaisu ja aamulla töitä. Paljolti nämähän ovat vain arvailuja niin kauan kuin tekijä ei ole tiedossa.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

JasseHames kirjoitti: Ti Marras 01, 2022 9:36 pmAuktoriteettiin vetoamista eli tyypillinen argumentointivirhe. Kuka tahansa väitteitä esittääkin, niin hänen on esitettävä väitteelleen ja argumentoinnilleen pätevät lähteet. Tämä koskee siis myös profiloijia, poppaukkoja ja muita shamaaneita.

Ja satutko tietämään yhtään, mitä tarkoittaa tieteellisessä kontekstissa vertaisarvioitu tutkimus?! Ota selvää ennen kuin alat höpöttelemään mitään shamaaniesi kirjoittamien kirjojen sisällöistä. Kirjoja ei ole tieteellisesti vertaisarvioitu vaan kustannusyhtiö on julkaissut shamaanien hengentuotokset sellaisinaan lähinnä tehdäkseen taloudellista tuottoa. Eli ne ovat edelleen samaa kokemusperäistä poppaukkoilua, ellei väitteille esitetä lähteitä tai ellei tutkimusta ole vertaisarvioitu.
Ketäköhän sä nyt yrität kusettaa tässä hommassa? Alunperin kommentoin, että profiloinnin kehittäjän mukaan profiileita ei voi olla monta, vaan on vain yksi profiili, joka on sitten enemmän, tai vähemmän tarkka. Kyse ei ole mistään auktoriteettiin vetoamisesta, vaan toin esiin profiloinnin kehittäjän näkemyksen asiasta. Sä olet sitten laittamassa tätä kommenttia nyt minun suuhun ja pyrit täysin lonkalta heittäen kumoamaan sen.
Ei ole mikään argumentointivirhe tuoda asiaan profiloinnin kehittäjän näkemys, kun mietitään sitä, että onko KRP:lla JSM:sta kaksi profiilia. Minulla ei ole tästä asiasta mitään syvempää tietoa muuten, kuin tämä asiantuntijan kommentti. Se, että jaoin kommentin foorumilla, on ihan normaalia keskustelupalstakeskustelua, enkä tarvitse mitään vertaisarvioitua tutkimusta siihen, että minulla on lupa tällainen asia täällä jakaa.

Itse syyllistyt tässä ad hominem -argumentointivirheeseen. Mitään muuta argumentointivirhettä ei ole tapahtunut.

JasseHames kirjoitti: Ti Marras 01, 2022 9:36 pmJa sitten profilijat/shamaanit kertovat, mihin tilastoihin/tutkimuksiin tekemänsä rikoksentekijän profiilin perustavat. Ennen kuin esittävät validia argumentointia (ml. pätevät lähteet), niin kyse on vain shamanismista ja poppaukkoilusta.
JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmYhtään viitettä vertaisarvioituun tutkimukseen sinulta ei tule. Kuten edellä totesin, niin luulen, ettet tätä ennen ole edes tiennyt, mitä tarkoittaa vertaisarviointi. Ja toistan taas saman, että Kellyn ja muiden shamaanien on aivan samalla tavalla esitettävä väitteidensä tueksi pätevät lähteet kuin kenen tahansa muunkin.
Profilointiin liittyvää tutkimusta löytyy verkosta. Esim. KRP:n tekemä tutkimus liittyen kuristamalla tehtyihin henkirikoksiin. Douglas, Ressler ja Hazelwood tekivät 70-luvulla tutkimusta, jossa haastateltiin sarjamurhaajia. Tämä toimi pohjana sarjamurhaajiin liittyvälle nykyaikaiselle profiloinnille.

Se, että yrität väittää tässä, että arviosi siitä, että JSM jätti Hellun surmaamisen kesken monipersoonallisuushäiriön vuoksi, olisi yhtä pätevä, kuin poliisin käyttämä profilointi, koska et ole nähnyt tutkimuksia, joihin profilointi perustuu, on argumentointivirhe.
Vieläkin omituisempana pidän tätä, että yrität kieltää profiloinnista keskustelun tässä aiheessa sillä perusteella, että et ole nähnyt tutkimuksia, mutta voit kuitenkin itse mielestäsi heittää täysin lonkalta näitä juttujasi.

JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmEi, en ole noin väittänyt vaan kertonut epäilemästäni henkilöstä. Sinulla on nyt ongelmia luetun ymmärtämisessä tai jotain muuta.
Tässä kyllä aika selvästi esität, että Hellun jutun kesken jääminen liittyisi dissosiaatioon, aiemmin olet kirjoittanut tästä näkemyksestäsi enemmänkin:
JasseHames kirjoitti: Ma Loka 24, 2022 9:01 pmTässä on 1-2 ensimmäistä tekoa jäänyt keskeneräisiksi, mikä omasta mielestäni voisi viitata dissosioimiseen. Se myös voisi viitata siihen, ettei tekijä ollut syyllistynyt ennen Lukkarista henkirikoksiin.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmMuistankohan muuten aivan väärin, että shamanismisi perusteella väitit tekijää antisosiaaliseksi persoonallisuudeksi, joka muka poissulkee dissosiatiivisen identiteettihäiriön. Huomasitko, että linkkaamassani vertaisarvioidussa psykiatrisessa tutkimuksessa antisosiaalinen persoonallisuushäiriö on kuitenkin tosiasiassa liitännäishäiriönä 23 prosentilla dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä kärsivillä. Faktat eivät sinua näytä pahemmin kiinnostavan vaan lähinnä omiin käsityksiisi sopimattomien teorioiden "poissulkeminen" shamanismisi keinoin. Jotain vajaaälyisiä tuo toiminta voi vakuuttaa, mutta ei kannata pitää kaikkia muita aivan tyhminä.
Olen kirjoittanut, että mielestäni sarjamurhaajan toiminta liittyy paremminkin antisosiaalisen persoonallisuushäiriön patologiaan, kuin monipersoonallisuushäiriön patologiaan etenkin, kun kyseessä on järjestäytyneesti toimiva sarjamurhaaja, joka ajelee autollaan ja tarjoaa kyytejä.
Tutkimusten mukaan 90% sarjamurhaajista omaa psykopaattisen, tai sosiopaattisen persoonallisuuden.

JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmToivottavasti kukaan ei kerro kaltaisellesi tyypille yhtään mitään eikä varsinkaan tarkkoja henkilötietoja vaan ilmoittaa niistä poliiseille.
Kyllä, minun pitäisi olla pelkästään sinun näkemystesi varassa, eikä missään nimessä yhteydessä kenenkään muun kanssa aiheeseen liittyen.

JasseHames kirjoitti: La Loka 29, 2022 10:48 pmNyt alkaa haiskahtamaan oikeasti jo trollaukselta mutta sinun puoleltasi. Epävakaa persoonallisuus https://fi.wikipedia.org/wiki/Ep%C3%A4v ... onallisuus on persoonallisuushäiriö ja täten mielenhäiriö. Ja comorbid disorder on suomeksi liitännäishäiriö (comorbidity monihäiriöisyys). Vaikka ymmärtäähän sen, että haluat määritellä psykiatrisiakin käsitteitä uudelleen, jotta ne sopisivat omiin käsityksiisi asioista. Tuo on vähintäänkin älyllisesti epärehellistä.

Tämä oli viimeinen viesti, jonka uhraan vastatakseni ilmeisesti pätemiseen pyrkiviin roskapuheisiisi.
Puhe oli siis siitä, että väitit, että olen väärässä siinä, että epävakaa persoonallisuushäiriö olisi sen henkilön persoonallisuus. Et nyt vastaa edelleenkään tähän, että miten olen siinä väärässä.

Tuo viimeinen rivi on ihan hauskaa valtafantasiointia siitä, että olisin sinusta riippuvainen. Kyseinen fraasi on muuten aika klassikkokamaa dissosiaatiohäiriön omaavien jutuissa virtuaalimaailman keskusteluissa. Huomaa, että olit itse tässä se, joka vaati minulta vertaisarvioituja tutkimuksia, jotta saan jakaa profilointiin liittyvää materiaalia ja, että tämä keskustelu on nyt liittynyt vain ja ainoastaan tähän vaatimukseesi.
Split-dissillä voi tietysti koittaa väittää itselleen jotain muuta.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Eikös Italiassa juuri kehitetty jokin henkirikollisten profilointi menetelmä, joka oli ihan tieteellinen tutkimusprojekti? Sen kehitykseen osallistui joku suomalainenkin tutkija, joka siitä kertoo lehtihaastattelussa
Voi voi, kun päättyi elämän koi
Osmium
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2022 8:27 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Osmium »

4kpl. Tällaista erittäin raakaa silpomistapausta tulee mieleen ,jotka ratkaisemattomia toistaiseksi. Poussu - 84 Hki, Rytkönen K. Nummi - 90, Lukkarinen - 91 Hikiä/J. Pää. Eläkeläispariskunta Oulu - 97 voi olla muitakin, lisäksi oulussa oli pari selvittämätöntä muistaakseni 1979 ja 2001.
Thesjoart
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Helmi 14, 2020 12:06 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Thesjoart »

Osmium kirjoitti: Ke Marras 02, 2022 1:35 pm 4kpl. Tällaista erittäin raakaa silpomistapausta tulee mieleen ,jotka ratkaisemattomia toistaiseksi. Poussu - 84 Hki, Rytkönen K. Nummi - 90, Lukkarinen - 91 Hikiä/J. Pää. Eläkeläispariskunta Oulu - 97 voi olla muitakin, lisäksi oulussa oli pari selvittämätöntä muistaakseni 1979 ja 2001.
Nuo Oulun tapaukset taitavat olla Jarmo Kettunen ja Kari Suhonen?
Osmium
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2022 8:27 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Osmium »

Kyllä. Olivat joo Kettunen ja Suhonen. Suhonen oli 45 v. Eläkeläinen, kuvailtu harmittomanoloiseksi tissuttelijaksi. Kettusen tapauksesta aikaa jo melko kauan.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Kettunen oli tosiaan kait silvottu aika pahasti. Hetkeksi unohdin tapauksen. Kiitokset Osmiumille näistä listauksista.

Mutta oliko Poussua silvottu? Mun käsitys on, että Poussu oltiin hakattu tylpällä esineellä ja kuristettu, sekä raiskattu esineellä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Mariangel
Martin Riggs
Viestit: 603
Liittynyt: Ma Marras 03, 2008 2:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mariangel »

Kuka lopulta tietää näistä vanhoista tapauksista, että ketä oli silvottu, ja ketä ei, ja millä mittakaavalla. Uutisointi ja toimittajien sanamuodot ym. ovat varmasti vaihdelleet ajan mittaan.

On todella kiinnostavaa lukea näistä lisää, joten te, keillä tietoa/ajatelmia on, kertokaa lisää!

Niin, ja vielä nöyrä pyyntöni tämän palstan ns. päähenkilöille JasseHamesille ja dazulle: Jatkakaa 😎
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Jos sarjamurhaajat kiinnostaa, niin 21.45 alkaa Teemalta elokuva nimeltään Memories of Murder, joka perustuu löyhästi Hwaseongin sarjamurhaajan tapaukseen.
Hwaseongin sarjamurhaaja oli sadistinen sarjamurhaaja, joka tappoi kymmenen naista vuosina 1985-1991. Vuonna 2019 teoista tuli DNA hitti mieheen nimeltä Lee Choon-jae.

Murheli kirjoitti: Ma Loka 31, 2022 12:24 pmNoissa vanhemmissa tapauksissa on huomioitava myös se, että rintamalla olleet ovat tottuneet tappamiseen ja raakuuksiin. Luulisin että tällöin on uskoakseni helpompi myös tehdä tosi raakoja juttuja siviilissä. Tosin eihän kaikille niin käynyt, ja olisi mielenkiintoista tietää miksi osalle kävi, ja osalle ei? Osaisiko joku avata tätä minulle? Tiedätkö sinä, Dazu?
Isossa kuvassa sotaveteraanien ongelma oli alkoholi. Samanlainen suur-ongelma alkoholin kanssa oli kuitenkin olemassa jo ennen sotaa ja jopa ennen sisällissotaa ja ensimmäistä maailmansotaa. Ryyppyporukoissa taas puukko tuppasi heilumaan aika kovaan tahtiin ja joka päivä tapahtui näitä kännitappoja, tai ryyppyporukkatappoja.
Ne, joilla ei tullut alkoholiongelmaa, niin eivät yleensä sekaantuneet näihin väkivaltajuttuihin...

Seksuaalimurhiin syyllistyneet sotaveteraanit eivät mielestäni juurikaan kerro mitään siitä isosta kuvasta, koska niitä seksuaalimurhia tapahtui kuitenkin niin vähän, eikä oikeastaan enempää, kuin seuraavillakaan sukupolvilla. Seksuaalimurhaajat ovat omanlaisiaan poikkeusyksilöitä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Ok. Kiitos vastauksesta

Sotaveteraaneilla oli myös huomattavan iso huumeongelma-ilmiö, joka johtui joko vammautumisen yhteydessä saadusta lääkityksestä, tai hermojen rauhoittamiseen liittyvistä syistä. Sekä tietysti pervitiinistä
Voi voi, kun päättyi elämän koi
Robbing Hood
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Huhti 06, 2018 2:42 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Robbing Hood »

Heroiinia annettiin sodan aikana yskänlääkkeeksi. Luulen, että se oli suurin syy sodan jälkeiseen huumeongelmaan.
Osmium
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2022 8:27 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Osmium »

Joo taisi olla niin, että Poussun tapauksessa uhrin kuolemasta selvisi lisää vasta tarkemmissa tutkimuksissa, mutta se mitä niissä selvisi ei ilmeisesti tullut julkisuuteen muussa muodossa kuin, että pääteltiin, että tekijän on täytynyt olla mielisairas! Eli siksi liitin tämän Poussun näihin muihin brutaaleihin keisseihin. Olihan se Argillanderin tapaus samoilla huudeilla reilua vuotta aiemmin(uudenvuodenyö-83). Silloin muuten oli kiinnitetty huomiota alueella liikkuneeseen henkilöön, josta tuntomerkkejä olemassa. Havaintoja pyydettiin tekijästä rotevahko, tummiinpukeutunut ym. Löytyy Argillander ketjusta. Siinä muistaakseni myös puhuttiin, että samana yönä Välitalontien parakissa oli joku pahoinpidelty niin pahoin, että uhri halvaantui osittain. Hmm. Välitalontie on paloheinässä siitä ehkä 5km oulunkylään missä Argillander surmattiin.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ässähai »

JasseHamesin ja dazun käymää keskustelua dissosiaatiosta ja dissosiaatiohäiriöstä "kaikkine häntineen" on ollut kiinnostava seurata. Ja opettavaistakin kun on samalla snaijannut, millä hakusanoilla kannattaa googlata lisätietoa ja tarkistuksia esitetyille väitteille.

Googlaamalla löytyi tieto, että dissosiatiivinen muistinmenetys voi olla joskus tyypillinen oire sotilaalle taistelutantereella, mutta ei niinkään esimerkiksi rauhan aikana:
Dissosiatiivinen muistinmenetys kohdistuu yleensä johonkin järkyttävään tapahtumaan ja on tavallisesti osittaista ja valikoivaa. Vakavin muoto on sulkutila, joka voi olla merkki vaikeasta äkillisestä stressireaktiosta. Sulkutilankin aikana yksilön toiminta voi olla melko normaalia, vaikka hän ei muista tästä jälkikäteen mitään. Rauhan aikana varsinaiset dissosiaatiohäiriöt ovat sotilailla melko harvinaisia, mutta joitakin dissosiatiivisia oireita voi esiintyä muiden psyykkistenhäiriöiden, erityisesti stressireaktioiden yhteydessä.

--> https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=fi * )
  • * ) Lähde ei ole psykiatrian oppikirja, mutta siihen ovat antaneet asiantuntijalausunnot lääkintäeversti (evp), professori Ranan Rimon, dosentti Markus Henriksson ja kehitysjohtaja Kristian Wahlbeck Suomen Mielenterveysseurasta

Suomalaiset ovat toimineet rauhanturvaamistehtävissä jo yli 60 vuoden ajan. Milläköhän tolalla on ollut rauhanturvaajien henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen menneinä vuosikymmeninä? Ja millä tolalla sotilaslääkäreiden osaaminen särjettyjen rauhanturvaajien auttamisessa?

-> Spekua: Olisiko JSM:n elämälle vieras toiminta Tuulan surmassa selitettävissä mahdollisilla rankoilla kokemuksillaan rauhanturvaajana?
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Huomatkaa, että dissosiaatiohäiriö on eri asia, kuin monipersoonallisuushäiriö. Sen sijaan dissosiatiivinen identiteettihäiriö = monipersoonallisuushäiriö.

Seurustelin joskus naisen kanssa, jolla oli epävakaa persoonallisuushäiriö ja voimakasoireinen paniikkihäiriö. Arvioisin, että naisella saattoi olla myös dissosiatiivinen identiteettihäiriö, sillä hänellä se persoonan epävakaus meni tavallaan äärimmäisyyksiin.
Muutamia juttuja: kun tutustuimme, nainen kertoi olevansa absolutisti. Kuitenkin pian hän alkoi käymään kavereiden kanssa ulkona melko tiuhaan tahtiin. Toki itsekin kävin tuolloin, mutta jotenkin tuntui oudolta, että hän muuttui yhtäkkiä absolutistista lähes alkoholistiksi.
Muutenkin siinä tapahtui sellaisia juttuja, että hän muuttui, kuin veitsellä leikaten. Lisäksi oli jatkuvaa muistin vääristymistä, missä hän muisti asioiden tapahtuneen täysin erilailla, kuin ne oikeasti tapahtuivat.
Hän myös painotti yhteen kumppaniin sitoutumisen tärkeyttä ja avioliiton tärkeyttä, mutta todellisuudessa pyöritti useampaa miestä samanaikaisesti, eikä ole koskaan päätynyt vakavammin yhteen kenenkään kanssa.
Heterokaudet ja lesbokaudet myös vuorottelivat ja vuoroon oli poikaystäviä ja vuoroon tyttöystäviä. Muuttui aina välillä heterosta lesboksi ja lesbosta heteroksi, kuin veitsellä leikaten.
Suhteet olivat kuukaudesta puoleen vuoteen kestäviä projekteja, jotka alkoivat intohimoisesti ja päättyivät aina kumppanin täydelliseen demonisointiin ja rynnäköintiin projektiivisella identifikaatiolla.

edit: Sarjamurhaamisen kuitenkin yhdistän mieluummin antisosiaalisen persoonallisuushäiriön patologiaan, mihin liittyy toisen uhraaminen oman kaikkivoipaisuuden eteen ja seksuaalisen tyydytyksen saaminen tästä.
Viimeksi muokannut dazu, Pe Marras 04, 2022 8:00 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Vastaa Viestiin