Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Saimaanorppa
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Tammi 14, 2021 11:13 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Saimaanorppa »

Muistetaan taas että ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kun toimittajat
kirjoittaa vääriä päiviä sun muita lehteen..
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Mielenkiintoista seurata, mikä media tuon katoamisilmoituksen ajankohdan on ymmärtänyt väärin. Ilta-Sanomien uusimmassa jutussa sanotaan yhä, että "Nainen ilmoitettiin poliisin mukaan perjantaina kadonneeksi. Katoamisilmoituksessa kerrottiin, että nainen ei ole tullut perjantaina töistä kotiin."

Ihan toisin kuin ainoana torstaista kertovassa Hesarissa siis.

Naimisissa psyko ja uhri olivat IS:n mukaan vain 1,5 vuotta. Ja on haastatteluun löytynyt yksi lekurin entinen potilaskin, jonka mukaan tämä oli oikein mukava ja pätevä, ja epäilty teko näin ollen käsittämätön.

-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009274758.html
Viimeksi muokannut Skloddi, Su Joulu 18, 2022 2:16 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kommentoija123
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Joulu 17, 2022 10:52 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Kommentoija123 »

Asuin tuossa samassa taloyhtiössä (nyt muuttanut pois) ja joskin muuten varsin omissa oloissa pysyviä ihmisiä, mikä on tyypillistä Ullanlinnassa, muistan tämän naisen erittäin hyvin. Aina hymyili, tervehti ja ainoa jonka kanssa vaihdoin aina silloin tällöin muutaman sanan. Ei kertonut omasta elämästään koskaan enkä muista nähneeni tätä miestä koskaan naisen kanssa. Tai ylipäätäänkään. Toki voi olla että mies meni ja tuli, ilman tervehtimättä, kuten tuolla useimmat muutkin, joten ei jää mieleen. Mutta yhdessä heitä ei paljoa näkynyt.

Rakennustelineet olivat tosiaan ”tuuri”, ja erityisesti sen takia että remontti on viivästynyt aikataulustaan oikein kunnolla.

Uskomattoman surullista, oli uhri kuka tahansa, mutta tämä nainen erityisesti vaikutti niin mukavalta ja kiltiltä, että tämä tuntuu erityisen väärältä.
Kommentoija123
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Joulu 17, 2022 10:52 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Kommentoija123 »

Kommentoija123 kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 2:07 pm Asuin tuossa samassa taloyhtiössä (nyt muuttanut pois) ja joskin muuten varsin omissa oloissa pysyviä ihmisiä, mikä on tyypillistä Ullanlinnassa, muistan tämän naisen erittäin hyvin. Aina hymyili, tervehti ja ainoa jonka kanssa vaihdoin aina silloin tällöin muutaman sanan. Ei kertonut omasta elämästään koskaan enkä muista nähneeni tätä miestä koskaan naisen kanssa. Tai ylipäätäänkään. Toki voi olla että mies meni ja tuli, ilman tervehtimättä, kuten tuolla useimmat muutkin, joten ei jää mieleen. Mutta yhdessä heitä ei paljoa näkynyt.

Rakennustelineet olivat tosiaan ”tuuri”, ja erityisesti sen takia että remontti on viivästynyt aikataulustaan oikein kunnolla.

Uskomattoman surullista, oli uhri kuka tahansa, mutta tämä nainen erityisesti vaikutti niin mukavalta ja kiltiltä, että tämä tuntuu erityisen väärältä.
Ja siis taloyhtiöhän oli rauhallinen kuin mikä. Ei mitään häiriötä niiden vuosien aikana mitä itse siellä olin. Tuo hissi myös on ihan hemmetin pieni (talo 100 vuotta vanha), eli siihen tuon ruumissäkin saaminen on jo itsessään aikamoinen tempaus.
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Henkirikosepäily Helsingin Ullanlinnassa

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

Rousku kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 11:19 am
Mikisu kirjoitti: La Joulu 17, 2022 11:57 pm Uhrin painolla on merkitystä, ainakin jos Tikkanen on toiminut suunnitelmallisesti. Elokuussa 2021 mereen kaasuttaessaan hän on saattanut ajatella, että puoliso ei selviä, mutta minä ja lapset pääsemme pinnalle ja rantaan.
Mereen ajamisessa painolla ei ole merkitystä, vaan sillä, mistä se paino muodostuu. Rasva kelluu, lihas uppoaa. Todella lihava ihminen kelluu kuin korkki, kun taas bodarit usein ovat heikkoja uimareita.
On tiedossa, että rasva pitää pinnalla. Mainitsinkin myös siitä, että ylipainon myötä henkilöllä on mahdollisesti perussairauksia. Ja vaikka rasva pitää pinnalla, niin vedessä voi olla vaikea toimia, jos ei ole lihaksia eikä liikkuvuutta.

Toiseen asiaan. En käsitä, miksi täälläkin (muillakin palstoilla) jotkut yrittävät helliä käsitystä tekijästä Henrik ja Märta Tikkasen poikana, kun se fantasia ammuttiin alas jo puolilta öin joka palstalla. Hesarin jutusta vuodelta 2004 asia käy ilmi, tekijän suvussa ei ole poikkeuksellisia ammatteja.

Jodelissa Tikkasen potilaiksi itsensä esittelevät ovat nyt kertoneet, että ajat psykiatrille olisi peruttu tai siirretty toiselle lääkärille jo syyskuusta lähtien, koska Tikkanen on jäänyt sairauslomalle. Pidän ihan uskottavana ja todennäköisenä, tällöin tosin tekijä ei mikään psykopaatti olisi.
Falchi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2015 2:35 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Falchi »

Märta ja Henrik Tikkasella oli 2 poikaa. Oa Tikkanen syntynyt 1964 ja Robert Tikkanen syntynyt 1965
realisti-lissu

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja realisti-lissu »

Kyllä on raskasta seurattavaa, kun jäädään jatkuvasti jankkaamaan jotain asiaa sivutolkulla.
zzrgg
Hetty Wainthropp
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

SuomenColumbo kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 6:50 am
Hesse kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 6:27 am
SuomenColumbo kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 6:15 am Ja mitä nää huhut on, jotka väittävät nyt epäillyn olevan ammatiltaan psykiatri ?
Psykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori

https://www.terveystalo.com/fi/asiantun ... e-tikkanen
Joo sama tyyppi kyllä.

Kuva

https://fi.linkedin.com/in/roope-bob-tikkanen-677a4290
...
Laitetaan vielä tuosta Skloddin mainitsemasta Roope Tikkasen oikeuspsykiatrian väitöskirjasta "Uusintaväkivallan ja kuolleisuuden riskitekijät" (2009) tiivistelmä ja Iltalehden kuvaus esille.
Predictors of violent reconvictions and mortality among impulsive alcoholic violent offenders : a prospective study
Väkivalta kuormittaa ihmiskuntaa suuresti. Väkivallan moninaisia kielteisiä vaikutuksia pystyisi lieventämään parantamalla väkivallan ennustetarkkuutta. Epätietoisuus väkivallan perimmäisistä syistä vaikeuttaa väkivallan ennustamista. Tämä tutkimus tarkastelee uusintaväkivallan ja kuolleisuuden riskitekijöitä suomalaisessa mies väkivaltarikollisaineistossa, joka kerättiin vuosina 1990—1998 mielentilatutkimusten yhteydessä. Aineiston 242 henkilöllä oli keskimäärin vaikea alkoholismi ja vakava persoonallisuushäiriö. Verrokkiryhmän muodosti 1210 sukupuoli, ikä- ja syntymäpaikkakunta vakioitua yksilöä. Yhdeksän vuoden seuranta-ajan jälkeen suoritettiin riskianalyysit saatujen rikosrekisteriotteiden (Oikeusrekisterikeskus) ja kuolleisuustietojen (Tilastokeskus) perusteella. Analyyseissä käytettiin riskitekijöinä antisosiaalista persoonallisuushäiriötä (ASPD), epävakaata persoonallisuushäiriötä (BPD), ASPD:n ja BPD:n samanaikaista esiintyvyyttä, lapsuuden kielteisiä olosuhteita, alkoholin kulutusta, ikää ja monoamiinioksidaasi A (MAOA) genotyyppiä. Riskianalyysien lisäksi arvioitiin temperamenttia (Tridimensional Personality Questionnaire [TPQ]). Uusintaväkivallan (32%) ja kuolleisuuden (16%) esiintyvyys oli korkea väkivaltarikollisten parissa. Vaikeat persoonallisuushäiriöt ja lapsuuden kielteiset olosuhteet lisäsivät uusintaväkivallan ja kuolleisuuden riskiä sekä väkivaltarikollisten keskinäisissä vertailuissa (riskikerroin 2.0–10.4) että verratessa väkivaltarikollisia verrokkeihin (riskisuhde 4.3–53.0). Lapsena kaltoinkohdeltujen BPD henkilöiden ennuste oli erityisen huono. MAOA genotyyppi vaikutti alkoholin kulutuksen ja iän ennustekykyyn. Alkoholin kulutus (+2.3%) ja ikä (–7.3%) vaikuttivat uusintaväkivaltariskiin korkean MAOA aktiviteetin (MAOA-H) henkilöissä, mutta ei matalan MAOA aktiviteetin (MAOA-L) henkilöissä. Väkivaltarikollisten temperamentille oli tyypillistä korkea virikehakuisuus/impulsiivisuus/kaoottisuus (novelty seeking), korkea ahdistuneisuus (harm avoidance) ja matala sosiaalistuminen (reward dependence), mikä vastaa Cloningerin määritelmää eksplosiivisesta persoonallisuudesta. Uusintaväkivallan ja kuolleisuuden riskit kasaantuivat selviin väkivaltarikollisten alaryhmiin. Vaikeiden persoonallisuushäiriöiden diagnostisointi, lapsuuden ympäristön arviointi, alkoholikulutuksen kartoitus ja MAOA genotyypin määritys saattavat tulevaisuudessa olla uusintaväkivaltaa ja kuolleisuutta ennaltaehkäiseviä sekä vaarallisuusarvioita tarkentavia keinoja.
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/22764
...
Epäilty on väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopistosta.

Väitöskirjassaan hän selvitti, millaisia tekijöitä rikosten uusijoiden taustalta löytyy. Siinä esitettyjen arvioiden perusteella väkivaltaisuudesta puolet johtuu perimästä ja puolet ympäristön vaikutuksista.

Epäillyn tekemän väitöskirjan mukaan väkivaltarikollisten joukossa on paljon niin sanottuja räjähdysalttiita persoonia, joiden käyttäytyminen voi johtaa arvaamattomasti ja nopeastikin väkivaltaan.
...
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e926 ... 26d6c8c990
Eräs kiinnostava Roope Tikkasen tuotos on myös yhteisartikkeli "Sex Differences in Homicidal Fantasies among Finnish University Students" (2015), jossa kirjoittajat toteavat, että...
Homicidal behavior is sex-linked. But research comparing male and female homicidal fantasies is sparse even though there is a potential link between fantasies and behavior. The aim of this study was to examine the frequency and contents of homicidal fantasies (targets, triggers, instruments, and emotional reactions) and their relation to substance abuse among 617 Finnish university students (mean age 24.2 years) contingent on gender. Sixty seven percent (n = 413) of respondents reported that they had experienced generally non-substance abuse-dependent homicidal fantasies during their lifetime. Males reported homicidal fantasies more frequently than females. Male fantasies involved the use of a weapon or tool and their fantasies frequently targeted a stranger, an acquaintance, or a public figure whereas female fantasies targeted intimate relationships such as family members or partners. Females reacted with negative emotions to their own homicidal fantasies but males lacked emotional response. Results suggest that homicidal fantasies are sexlinked.
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... erid=53211
Väkivaltaa käsittelevistä tieteellisistä julkaisuista, joissa Roope Tikkanen on ollut yhtenä kirjoittajista, mainittakoon myös "Mental imagery and movement responses to the Rorschach test among young violent offenders" (2016)...
We studied the relationship between the self-reported mental imagery and movement responses in the Rorschach Comprehensive System (CS) in 26 young violent offenders. The modified version of the Vividness of Visual Imagery Questionnaire (VVIQ-method by Marks, 1972, 1973) and the Rorschach CS were used. We found a positive association between the movement responses, especially human movement responses, and the ability to create and to control images. The violent offenders seemed to have an adequate ability to imagine future events and scenarios, but they had deficits in their situation specific mental imagery. The Rorschach Form Quality minus responses showed that the subjects’ ability to use mental imagery was inadequate; it was non-adaptive and the reality orientation vulnerable. We suggest that the causes of decreased imagery vividness and increased need to control mental images are negative emotions and intrusive ideations emerging in intimate relationships.
https://econtent.hogrefe.com/doi/10.102 ... 04/a000070
...sekä "Psychopathy, PCL-R, and MAOA genotype as predictors of violent reconvictions" (2011)
Given the multitude of negative effects resulting from inter-individual violence, there is a continuous need for instruments that help to predict violent behavior. Many methodological obstacles exist in the effort to improve on long-term predictions of violent recidivism. For instance the Revised Psychopathy Checklist (PCL-R) (Hare, 1991), which assesses features of psychopathy (Cleckley, 1976) and previous antisocial conduct, has been regarded as a useful predictor of violence, but the effect sizes have varied greatly within different study settings. Recent meta-analyses by Leistico et al., 2008, Walters et al., 2008, however, suggest that the PCL-R has a moderate effect size for predicting acts of violence.

As a new contribution to the field, we attempted to examine how the monoamine oxidase A (MAOA) genotype, alcohol exposure, and age moderate PCL-R and psychopathy (PCL-R ≥ 30) as predictors of violent reconvictions among Finnish alcoholic violent offenders. The rationale for including these predictors in our analyses is that MAOA genotype (Brunner et al., 1993, Caspi et al., 2002, Reif et al., 2007, Tikkanen et al., 2009, Tikkanen et al., 2010), alcohol consumption, (Tikkanen et al., 2009) and age (Tikkanen et al., 2009) relate to violence. However, it is unclear which MAOA alleles associate with violence. Moreover, alcoholism (Brewer and Swahn, 2005) and age (Harpur and Hare, 1994) may affect PCL-R scores. The wide variety in effect sizes reported in the predictive literature on violent behavior may partly be attributed to the fact that biasing variables have rarely been considered. The few studies that have accounted for some biasing variables have reported either a diminished (Skeem and Mulvey, 2001) or non-existent (Douglas et al., 1999) effect of psychopathy on the risk for violence-related recidivism.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... via%3Dihub
Roope Tikkanen on myös tarkastellut impulsiivisuutta yhtenä tutkijoista seuraavissa varsin kiinnostavissa artikkeleissa:
  • "Tridimensional Personality Questionnaire data on alcoholic violent offenders: specific connections to severe impulsive cluster B personality disorders and violent criminality" (2007)
Methods
The temperament structure of 114 alcoholic violent offenders with antisocial personality disorder (ASPD) was compared to 84 offenders without ASPD, and 170 healthy controls. Inclusion occurred during a court-ordered mental examination preceded by homicide, assault, battery, rape or arson. Participants underwent assessment of temperament with the Tridimensional Personality Questionnaire (TPQ) and were diagnosed with DSM-III-R criteria.

Results
The typical temperament profile in violent offender having ASPD comprised high novelty seeking, high harm avoidance, and low reward dependence. A 21% minority scored low in trait harm avoidance. Results, including the polarized harm avoidance dimension, are in accordance with Cloninger's hypothesis of dimensional description of ASPD. The low harm avoidance offenders committed less impulsive violence than high harm avoidance offenders. High harm avoidance was associated with comorbid antisocial personality disorder and borderline personality disorder.
https://bmcpsychiatry.biomedcentral.com ... -244X-7-36
  • "MAOA Alters the Effects of Heavy Drinking and Childhood Physical Abuse on Risk for Severe Impulsive Acts of Violence Among Alcoholic Violent Offenders" (2010)
A polymorphism in the promoter region of the monoamine oxidase A gene (MAOA) has been shown to alter the effect of persistent drinking and childhood maltreatment on the risk for violent and antisocial behaviors. These findings indicate that MAOA could contribute to inter-individual differences in stress resiliency.

Methods: Recidivism in severe violent crimes was assessed after 8 years of nonincarcerated follow-up in a male sample of 174 impulsive Finnish alcoholic violent offenders, the majority of whom exhibited antisocial (ASPD) or borderline personality disorder (BPD) or both. We examined whether MAOA genotype alters the effects of heavy drinking and childhood physical abuse (CPA) on the risk for committing impulsive recidivistic violent crimes.

Results: Logistic regression analyses showed that both heavy drinking and CPA were significant independent predictors of recidivism in violent behavior (OR 5.2, p = 0.004 and OR 5.3, p = 0.003) among offenders having the high MAOA activity genotype (MAOA-H), but these predictors showed no effect among offenders carrying the low MAOA activity genotype (MAOA-L).
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10. ... 10.01157.x
  • "A population-specific HTR2B stop codon predisposes to severe impulsivity (Nature vol 468, pg 1061-1066, 2010)"
Impulsivity, describing action without foresight, is an important feature of several psychiatric diseases, suicidality and violent behaviour. The complex origins of impulsivity hinder identification of the genes influencing it and the diseases with which it is associated. Here we perform exon-focused sequencing of impulsive individuals in a founder population, targeting fourteen genes belonging to the serotonin and dopamine domain. A stop codon in HTR2B was identified that is common (minor allele frequency > 1%) but exclusive to Finnish people. Expression of the gene in the human brain was assessed, as well as the molecular functionality of the stop codon, which was associated with psychiatric diseases marked by impulsivity in both population and family-based analyses. Knockout of Htr2b increased impulsive behaviours in mice, indicative of predictive validity. Our study shows the potential for identifying and tracing effects of rare alleles in complex behavioural phenotypes using founder populations, and indicates a role for HTR2B in impulsivity.
https://www.nature.com/articles/nature09629
  • "Basal insulin secretion, PCL-R and recidivism among impulsive violent alcoholic offenders" (2015)
Current risk assessment tools have a moderate predicting value for violence. Their power may be enhanced with certain biological indicators, which may serve as predictors of recidivistic violence itself. The aim of our study was to determine the strength of serum insulin levels to predict violence, and compare these results with those from the Revised Psychopathy Checklist (PCL-R). The study population consisted of 105 Finnish alcoholics who were severely violent offenders, recruited from 1991 to 1998. After exclusion, 75 cases were followed until March 2008, or until a new offense was registered. Cox regression analysis was used to evaluate the risk of recidivism. The age and weight adjusted effect of insulin to recidivism risk showed a 7.2% increase for each International Unit (IU), or 19% for the mean difference (2.5 IU) between recidivists and non-recidivist, which corresponds to a medium effect size (Cohen׳s d=0.46). Adjusting the insulin model with PCL-R factor 1 enhanced the predictive power slightly. Serum fasting insulin level was equivalent to the PCL-R factor 2 score as a predictor, and better than the total PCL-R score. However, the significance of these results was too low for predicting recidivism in the process of judicial decision-making.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... via%3Dihub
  • "Impulsive alcohol-related risk-behavior and emotional dysregulation among individuals with a serotonin 2B receptor stop codon" (2015)
A relatively common stop codon (Q20*) was identified in the serotonin 2B receptor gene (HTR2B) in a Finnish founder population in 2010 and it was associated with impulsivity. Here we examine the phenotype of HTR2B Q20* carriers in a setting comprising 14 heterozygous HTR2B Q20* carriers and 156 healthy controls without the HTR2B Q20*. The tridimensional personality questionnaire, Brown–Goodwin lifetime aggression scale, the Michigan alcoholism screening test and lifetime drinking history were used to measure personality traits, impulsive and aggressive behavior, both while sober and under the influence of alcohol, and alcohol consumption. Regression analyses showed that among the HTR2B Q20* carriers, temperamental traits resembled a passive-dependent personality profile, and the presence of the HTR2B Q20* predicted impulsive and aggressive behaviors particularly under the influence of alcohol. Results present examples of how one gene may contribute to personality structure and behaviors in a founder population and how personality may translate into behavior.
https://www.nature.com/articles/tp2015170
Listaus Roope Tikkasen tieteellisistä julkaisuista:
https://researchportal.helsinki.fi/fi/p ... e+Tikkanen
sikakoira kirjoitti: To Maalis 17, 2022 12:00 am Aika uskomatonta paskaa
Gladdie
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2015 1:48 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Gladdie »

Vähän ot ja hieman viihteellistä spekua. :mrgreen: Kuinkahan helposti lääkäri voisi hävittää paloitellun ruumiin ”biohazard”-pusseissa sairaalajätteeseen pala palalta? Niitä ei kai kukaan lähde tonkimaan sen tarkemmin ja tuskinpa juuri kukaan kiinnittäisi huomiota jos yksittäinen lääkäri liikkuu isossa sairaalakompleksissa muuallakin kuin oman erikoisalan siivessä. Tosin tämä tohtori ei tainnut työskennellä missään julkisella puolella, jossa samassa rakennuksessa tai pihapiirissä tehtäisiin myös kirurgisia operaatioita.
Micoz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Syys 28, 2021 3:10 pm

Re: Henkirikosepäily Helsingin Ullanlinnassa

Viesti Kirjoittaja Micoz »

Mikisu kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 2:12 pm
Rousku kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 11:19 am
Mikisu kirjoitti: La Joulu 17, 2022 11:57 pm Uhrin painolla on merkitystä, ainakin jos Tikkanen on toiminut suunnitelmallisesti. Elokuussa 2021 mereen kaasuttaessaan hän on saattanut ajatella, että puoliso ei selviä, mutta minä ja lapset pääsemme pinnalle ja rantaan.
Mereen ajamisessa painolla ei ole merkitystä, vaan sillä, mistä se paino muodostuu. Rasva kelluu, lihas uppoaa. Todella lihava ihminen kelluu kuin korkki, kun taas bodarit usein ovat heikkoja uimareita.
On tiedossa, että rasva pitää pinnalla. Mainitsinkin myös siitä, että ylipainon myötä henkilöllä on mahdollisesti perussairauksia. Ja vaikka rasva pitää pinnalla, niin vedessä voi olla vaikea toimia, jos ei ole lihaksia eikä liikkuvuutta.

Toiseen asiaan. En käsitä, miksi täälläkin (muillakin palstoilla) jotkut yrittävät helliä käsitystä tekijästä Henrik ja Märta Tikkasen poikana, kun se fantasia ammuttiin alas jo puolilta öin joka palstalla. Hesarin jutusta vuodelta 2004 asia käy ilmi, tekijän suvussa ei ole poikkeuksellisia ammatteja.

Jodelissa Tikkasen potilaiksi itsensä esittelevät ovat nyt kertoneet, että ajat psykiatrille olisi peruttu tai siirretty toiselle lääkärille jo syyskuusta lähtien, koska Tikkanen on jäänyt sairauslomalle. Pidän ihan uskottavana ja todennäköisenä, tällöin tosin tekijä ei mikään psykopaatti olisi.
Itse lähinnä mietin että onko ylipäänsä samaa sukua, kun ei ruotsinkielisiä Tikkasia nyt niin kovin paljon Suomessa ole. Eihän asialla sinänsä mitään suurempaa merkitystä ole, ei sukutausta tekoa muuksi muuta.

Itse veikkaan että tässä on ihan peruskuvio, jossa vaimo uhkasi erota ja miehellä pimeni päässä. Surullista joka tapauksessa.
Tapsa62
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Loka 21, 2022 10:07 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Tapsa62 »

Eli olivat olleet naimisissa vain reilun vuoden. Yritti siis heti murhata jo vuosi sitten vaimonsa ajamalla auton mereen. :(
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3356
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Skloddi kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 2:05 pm Mielenkiintoista seurata

Naimisissa psyko ja uhri olivat IS:n mukaan vain 1,5 vuotta. Ja on haastatteluun löytynyt yksi lekurin entinen potilaskin, jonka mukaan tämä oli oikein mukava ja pätevä, ja epäilty teko näin ollen käsittämätön.
Mutta oliko uhri mukava ja pätevä vaimoksi? Kyllähän kilttikin mies voi napsahtaa, jos vaimo osoittautuu kylmäksi ja laskelmoivaksi peluriksi, jolle tärkeämpää on varallisuustaso kuin yhdessäolo / -elo.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Uutisessa pisti silmään maininta vihreistä pusseista. Ne voisivat hyvin olla yksityisen sairaalan jätepusseja. Mutta sielläkin olisi varmaan huomattu ruumiin kokoinen ja mallinen "jäte"? Mikäli tekijä olisi yrittänyt hävittää ruumista sairaalajätteen seassa, se paljastaisi todellisuudentajun kadonneen.

Siinä riittää kollegoilla tutkittavaa, kuinka paljon väkivallasta lukeminen ja sen tutkiminen vaikutti tekoon.

Jotain ongelmia on ollut selvästi pidemmän aikaa, ehkä jo edellisen avioeron aikoihin, ja nyt tilanne eskaloitui. Kun nykyinen vaimo oli niin iloinen ja ystävällinen, hän on saattanut yrittää auttaa uutta puolisoa paranemaan kovista suorituspaineista tai lääkkeiden väärinkäytöstä vähän liian kauan, kun olisi kannattanut erota tai olla edes aloittamatta suhdetta. Tekijän korkeakoulutus ja mahdollinen sukutausta tai yhteydet "parempiin piireihin" varmasti hämäsivät uhria niin ettei tämä uskonut mitään pahaa tapahtuvan edes sen mereen ajamisen jälkeen, mikäli se tapahtui samalle perheelle.

Tai sitten tekijä on ollut alusta lähtien vaimon rahojen perässä kuten joku jo aiemmin ehdotti.
Saimaanorppa
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Tammi 14, 2021 11:13 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Saimaanorppa »

Hyvin paljon mahdollista että joku ero kuvio päällä
ja siksi myös lähipiiri tiennyt /osannut epäillä jotain
tapahtuneen naiselle..nainen todennäköisesti
kertonutkin eroaikeista...kun näyttää siltä
että tuo kauppatori liitty tähän perheeseen
niin voihan olla että naiselle on vasta lähiaikoina selvinnyt
että ei ollutkaan vahinko jos mies näin väittänyt ja jos siis mies ajanut auton sinne.
Avatar
Mind Over Matter
Martin Riggs
Viestit: 630
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

Makezii1 kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 11:02 am Tuo "merkittävä osakeomistus" joka uhrilla on ollut eräässä rahoitusalan yhtiössä on siis tullut kokonaisuudessaan avioeron yhteydessä ex-mieheltä. Nyt omistus on eri yhtiöstä, koska se varainhoitotalo jonka osakkeita uhri 2019 osituksessa sai fuusioitui ihan vasta isomman yhtiön kanssa.
Ja nämä omistukset olivat siis EAB ja myöhemmin EVLI. Ex-puolisolla ilmeisesti taustaa myös jääkiekossa.
Vastaa Viestiin