Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
SnoozeDog
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Joulu 13, 2022 8:51 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja SnoozeDog »

Olipa erikoinen tuo mereenajovideo.

Uskon itse että tahallaan sinne on menty ja sitten selitetty jotain epämääräistä.

Mietin käänteisesti.

Jos ajattelee tilannetta siten että jollekin kävis aidosti vahingossa noin, että oikeasti vahingossa ajaa mereen, olis ehkäpä haastattelua että mitä kävi ja miksi. Olis ehkäpä otsikot että perhe pelastui tragedialta yms yms ja haastattelua. Jos olis tekninen vika, tulis isot otsikot siitäkin valmistajan tiimoilta. Nyt oli aika hiljaista.

Tiedän itse myös tapauksia, paremmistakin perheistä, missä perheen ahdistuneella isällä katoaa harkintakyky ja tekee jotain hurjaa, mutta häpeä vaientaa koko perheen. Siinä hajoaisi kovalla työllä rakennettu elämä jos tulisi joku rikosasia. Menisi maine, sossu sekaantuisi, rikosrekisteriä ym. Helpompi vaieta ja peitellä yhdessä. Mitä korkeampi sosiaalinen status, sitä suurempi on paine vaieta.
Kun näitä tarinoita on kuullut ihan livenä ja tietää että niitä on aivan kaikissa sosiaaliluokissa, en pidä yhtään erikoisena että tässä mereenajossa olisi voinut olla miehen epätoivoa mukana.
Emmanuelle
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2022 12:41 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Emmanuelle »

cracker kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 1:20 pm
Vieno neito kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 1:16 pm Kuulostaa todella erikoiselta, että julistetaan sanomalehdessä, että lapsen nimi tulee jatkossa olemaan joku tietty ja vielä läänänhallituksen numeroidulla päätöksellä. Onko kukaan törmännyt tällaiseen ilmiöön aiemmin?
Muistelen, että aiemmin piti ilmoittaa nimenmuutoksesta (muut kuin avioliiton myötä nimen muuttuminen) lehdessä.
Nopeasti vilkaisin, että ainakin tuolloin 70-80-lukujen taitteessa vastaavia ilmoituksia on ollut HBL:ssä useampia.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Karvasvarvas kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 12:04 pm Täysin off topic, mutta oma kokemus lääkäreistä on sama. Heillehän opinnoissa ei aseteta mitään sosiaalisia käytösvaatimuksia, toisin kuin hoitoalan opiskelijoille, jotka joutuvat heti psykologiseen soveltuvuuskokeeseen.
Joillekin lääkäreille esim. jo potilaan silmiin katsominen on ylitsepääsemättömän vaikeaa.
No ei tuo lääkärin luonnetta pohtiva arviosi ole mitenkään OT, koska tässä tapauksessa taposta epäilty on ammatiltaan lääkäri, joka on ollut hoitovastuussa monista potilaista. Tällä hetkellähän ei kukaan taida tietää, miten epävakaassa mielentilassa hän on hoitanut potilaitaan viime aikoina, tai ties kuinka pitkältä ajalta taaksepäin. Jos hän on vaikka havainnut jonkun tekemänsä hoitovirheen, tai muun potilaalle tekemänsä kuprun tai jotain, niin on voinut siitä seota ja säikähtää niin holtittomaksi, että on sitten kotonaan käynyt niin kuin on käynyt - on tappanut vaimonsa.

Vaikka itsessäni on vähän sellaista larsvontrier-asennetta lääkäreihin, niin yritän kyllä aina pitää mielessä ja muistaa, että ei muutamat läpeensä epäkelvot lääkärit saa leimata koko lääkärikuntaa. Näin se on. Toivon, ettei tämäkään Ullanlinnan tapauksessa epäilty tappajalääkäri sävytä ihmisten käsityksiä lääkäreistä. (Ehkä Lääkäriliitto jossain vaiheessa jotain tiedottaa siitä, mikä on lääkärijäsenkuntansa normaalia käytöstä ja mikä ei, ja miten liitto on järjestänyt mahdollisen avun tarpeen jäsenilleen.)


LISÄYS: Kappas vaan, Turkuko edelläkävijä terveydenhuollon saralla, mitä tulee lääkäreiden koulutuksen monipuolisuuteen.
Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa on viime syksystä alkaen voinut osallistua Ammattina ihminen -valinnaisopintoihin.

--> Lääkärilehti 29.10.2021, https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajan ... s-turussa/
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja delila »

Nimenvaihdos jäi itseä mietityttämään, että miksi kuusivuotiaan lapsen nimi vaihdetaan :?
Toki loogista ennen koulun alkua, mutta onhan 80-luvulla lempinimet olleet jopa yleisempi tapa kuin nykyään. Ettei ole tarvinnut nimeä virallisesti vaihtaa.

Ja sitten opiskelujen ohessa hänestä on tullut taas Roope..
T.T.
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Heinä 02, 2021 1:40 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja T.T. »

Näin vasta nyt nuo videot, joten aikaisempi ehdotukseni seisontajarru-asiaan ei päde selvästikään.

Entäpä tällainen:
Jostain syystä ajatellut, että tuonne on ok ajaa autolla lähemmäs (liikennehän on täynnä tyyppejä "mä vaan nopeesti... mä nyt äkkiä oikasen tästä... ei tämä nyt ketään haittaa jos mä..). Ja kulkusuuntaan katsoen edessä ja edessä oikealla näkyy laituria, joten ehkä on oikeasti vain epähuomiossa lähtenyt kääntämään oikealle. Siis oikeasri vahingossa. Ei siitä kuskin penkiltä vain näe auton oikealle puolelle ihan oven viereen maahan. Ja täällä kun stereotypioidaan, että "nuohan oli sille tuttuja kulmia, kun asuu lähellä", niin oliko varmasti tuttuja? Mitä jos minä stereotypioin, että "tuommonen herrahan kulkee vaan taksilla, ei sitä kiinnosta kävellä ja muutenkaan katsella ympäristöään".

Ja tuo auton koeajon pituus.
Ainakin aikoinaan oli täysin mahdollista neuvotella autoliikkeissä pidempikin koeajojakso. Miksei siis vieläkin olisi?
Nesb0
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Syys 15, 2020 2:08 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Nesb0 »

Kalinka Holmes kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 12:22 pm
Obsessio kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 11:51 am https://twitter.com/aa25831926/status/1 ... kLwpiuErMg

https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/sta ... kLwpiuErMg

Tämmönen mereenajovideo tuli vastaan toisella palstalla ja kyseessä on varmasti tämä sama epäilty. En kuollaksenikaan osaa ladata tuota videota ja linkittää sitä tänne. Ja video hyppää juuri siitä hetkestä kun auto on ajamassa mereen, hetkeen kun auto alkaa vajoamaan. Aika spontaanilta näyttää tuo ajaminen altaan lähelle eikä mielestäni tuossa ole mitään vahinkomaista :roll:
Olisiko kuitenkin kuski yrittänyt jotenkin kääntää ahtaassa tilassa autoa? Ensin ajaa nokka merelle päin, mutta vedessä auton suunta muuttunut 180 astetta? Käännös mennyt liian tiukaksi, ehkä panikoinut tuosta vauhdista ("hybridi ampaisee kovempaa kuin bensallinen auto"). Jos mreen ajo oli tahallinen, on kyllä täytynyt olla todella spontaani kilahdus. Eihän tuota pöhkämpää paikkaa voi olla: valtavasti väkeä maalla ja merellä. Melkoinen säkä saa olla, ettei kukaan tule pelastamaan.
Katsoitko videon? Auto ohjataan altaalle eikä auton suuntaa voi muuttaa vedessä auton sisältä, koska siinä ei ole ruoria ja peräsintä tahi muita kilkkeitä :D. Ei tainnut olla amfibinen auto kyseessä.

Mutta asiaan, jos kelaa edestakaisin hitaasti, niin näkee, että autolla on tuossa noin sama vauhti kuin takana näkyvällä tiellä. Eli noin 40 km/h. Aikamoinen vauhti! Ajallisesti myöskään ei todennäköistä, että ehtisi tuon talon takana pysähtyä ja lähteä venkslaamaan käännöstä eikä pelkästään pysähtyä ja lähteä eteenpäin, erityisesti, jos pitää vaihtaa vaihdetta, ellei ole automaatti eikä sittenkään, koska auton on tasan 2 sekuntia talon takana ja ajolinja on sama. Ja vaikka auto hyppäisikin ajoon lähdössä, niin se pitäisi tapahtua tasan tarkkaan tuon talon takana 2 sekunnissa ja sitten mystisesti jälleen olla jo pitkällä altaassa. Jos auto jotenkin pysähdyksestä hyppäisi tuohon altaan reunalle, se kippaisi siitä nokka edellä altaaseen, vai mitä? Saattaisi jopa kääntyä katolleen veteen osuessaan (riippuen pudotuksen pituudesta), mikä olisikin ollut aika vaikea tilanne sisälläolijoille. Nyt se lentää pitkälle altaaseen ja laskeutuu maha edellä tasaisesti, joka indikoi tiettyä vauhtia. Miksi vaimo tarttuisi rattiin ja ohjaisi suoraan altaaseen, kun edessä on selkeästi enemmän tilaa korjata "erhe"?

Kokonaisuudessaan näyttää juuri siltä miltä tuoksuu ja maistuu, eli tahalliselta mereenajolta.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja skoone »

delila kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 1:58 pm Nimenvaihdos jäi itseä mietityttämään, että miksi kuusivuotiaan lapsen nimi vaihdetaan :?
Toki loogista ennen koulun alkua, mutta onhan 80-luvulla lempinimet olleet jopa yleisempi tapa kuin nykyään. Ettei ole tarvinnut nimeä virallisesti vaihtaa.

Ja sitten opiskelujen ohessa hänestä on tullut taas Roope..
Poika aloitti ruotsinkielisen koulun seuraavana vuonna. Ja silloin oli tiettävästi hyvä olla ruotsinkielinen etunimi (Bob) kun sukunimi oli suomalainen...
Muista lähdekritiikki!
anaboliantti
Hetty Wainthropp
Viestit: 454
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja anaboliantti »

VastarannanKiiski kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 11:17 am
anaboliantti kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 10:18 am
Elizabeth kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 8:35 am Näillä ns. älykkäillä ihmisillä puuttuu lähes aina se itse käytännön äly ja järki. Tuon ruumiinkuljetuksenkin ois voinut suorittaa vähemmän huomiotaherättävämmin. Esim. nokkakärryillä pääsee jo aika pitkälle kun yksinään roudaa. Tosin, koska henkirikoksesta kyse niin hyvä että töpeksi ja jäi heti kiinni!

Mutta miksi.. Oliko psykiatrilla itellä mielenterveyden kanssa ongelmia? Päihteet? Nalkuttiko vaimo eikä narsisti sitä kestänyt? Eroaikeet vai raha?

Jollei ole imbesilli, vahvasti päihtynyt tai mieleltään järkkynyt niin kyllä sen ruumiin sinne auton takalootaan saa. Tai jos ei voimat siihen riitä (täytyy olla kyllä poikkeuksellisen heikko mieheksi) niin ymmärtää olla edes yrittämättä.
En itse välttämättä saisi nostettua edes 40kg taakkaa auton kyytiin. Tikkanen, vaikka on mies, voi enempi henkisen työn tekijänä ja paperinpyörittelijänä olla voimiltaan samaa tasoa. Silti aika avuton suoritus. Olisi nyt edes kotona testannut saako ruumiin nostettua sohvalle. Hän yliarvioi voimansa pahasti.

Hyvä tietysti, että tästä syystä hän jäi heti kiinni. Jonkun pohtima nokkakärry olisi voinut toimia paremmin. Juha Louhihan onnistui logistiikassaan paljon paremmin, kun sulloi kidnappaamansa miljonäärisuvun naisen puulaatikkoon ja jonkinlaiseksi kuljetusammattilaiseksi pukeutuneena kuskasi tämän nokkakärryllä pakuun ja edelleen säilytykseen Turkuun. Talo lienee ollut samantapainen kuin tässä ja kaappajan harmiksi laatikko oli hikuan liian iso mahtuakseen veräjähissiin ja hänen piti käyttää portaita.
Luulen,että vastaavasti toimimalla Tikkanen olisi saanut vaimonsa ruumiin kuljetettua onnistuneemmin. Tai ehkä iltahämärässä eri vaatteissa ahkiollakin parempaan paikkaan lastausta varten. Tai olisi hiihdelleyt ahkioineen retkeilykamppeissa jäälle ja upottanut ruumiin avantoon.

Tuollaisessa tilanteessa ei kyllä järkevää suunnitelmaa hatusta vetämään, jos ei ole tottunut käsiään likaamaan tai mitään fyysistä töitä tekemään.
Loppujen lopuksi sankarimme voimatasot tai kyvykkyys ei ole se pointti tässä vaan se, että tämä ei tajua edes lopettaa epätoivoista urakkaansa. Kukaan täysipäinen ei äherrä edes sementtisäkin kanssa loputtomiin puhumattakaan ruumispussista josta pitäisi päästä nopeasti ja huomaamattomasti eroon.

Eli kerrataanpa tapahtumien aikajanaa:
- naapuri kiinnitti huomiota outoon toimintaan pihalla
- naapuri kävi kaupassa
- naapuri palasi kaupasta ja outo äherrys vaan jatkui
- naapuri soitti poliisin
- poliisi saapui paikalle ja pidätti sankarimme tämän edelleen yrittäessä kingetä ruumista takakonttiin

Kuinkakohan monta nostoyritystä tuohon aikaikkunaan mahtoi mahtua: 50, 100 ...?

Tohtorillamme on pakko olla ollut psykoosi tmv. päällä. Ei tuota muuten voi selittää.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4581
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

"...
– SIINÄ sitten sähläsin jotakin ja meni ilmeisesti väärä vaihde päälle. Olin laittavinani pakin päälle, mutta auto lähtikin eteenpäin, kun painoin kaasua. En pystynyt pysäyttämään autoa ja menin paniikkiin tilanteessa.

Näin kertoi psykiatrimies poliisikuulusteluissa sen jälkeen, kun hän oli ajanut katumaasturilla mereen perhe kyydissään..."

-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009276296.html

Ja se oli eri naapuri, joka soitti poliisin kuin se joka kävi kaupassa ja jututti.
Viimeksi muokannut Skloddi, Ma Joulu 19, 2022 2:21 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sil5
Neuvoja-Jack
Viestit: 552
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

SuomenColumbo kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 11:29 am Mutta miten tämä uhrin ex mies Daniel Pasternack tähän caseen liittyy ?

Somessahan liikkuu myös huhuja, että se uhri omisti sen Ullanlinnan asunnon. Ettei tää psyko lääkäri sitä omistanut edes.
Voisiko liittyä vaikka niin että hän oli tuomassa yhteisiä lapsia viikonlopuksi tai illaksi tms. hoitoon äidilleen (=uhrille)? Tai ehkä yritti tavoitella uhria jo aikaisemmin perjantaina. Kun ei tavoittanut niin soitti ehkä tälle tohtorille ja viimein poliisille. Kenties ei saanut tappajaltakaan kunnollista selitystä, olettaen että oli kysellyt miksei vaimoon saa yhteyttä jne.
- yleensähän aviopuolisot tapaavat kertoa toisilleen jos tulee jotain erityistä tai viipymisiä jne.

- selittäisi samalla myös sen miksi juuri tämä Daniel on tehnyt sen katoamisilmoituksen.
- tämä Daniel'in mahdollinen ilmaantuminen saattoi tulla jopa yllätyksenä tappajalle.
- sekin on mahdollista että myös katoamisilmoitus ja poliisien paikalle saapuminen tuli yllätyksenä ja sekoitti tappajan suunnitelmia..

Niin tai näin, entisellä aviomiehellä oli joka tapauksessa aktiivinen "sivurooli" tapahtumaan liittyen. Poliisi kyllä selvittää kaikki tällaiset tapahtumiin liittyvät yksityiskohdat ja paljon muutakin.
Inehmo
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 5:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Inehmo »

Saakohan pidätetty käyttää puhelinta tai nettiä?
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

Inehmo kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 2:16 pm Saakohan pidätetty käyttää puhelinta tai nettiä?
Ei saa käyttää.
Best,
Mäk

You gotta be—”
Trina
Harjunpää
Viestit: 340
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Trina »

Elin jossain vaiheessa ns. haastavassa elämäntilanteessa. Kaverin kaverin kautta sain suosituksen just tälle lääkärille. Jätin väliin ja löysin toisen lähempää.

Itse olen nainut tavallaan ylöspäin ja tiedän että varakkaissa piireissä on ongelmia jos jonkinmoista. Julkisivu halutaan pitää kunnossa hinnalla millä hyvänsä. Lääke -ja alhoholiongelmat näyttelevät myös suurta osaa.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!
Trina
Harjunpää
Viestit: 340
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Trina »

Tämä Daniel P. vaikuttaa yhteisten ystävien kautta mukavalta tolkun mieheltä. Ei ole yhtään yllättävää että exä on hyvissä väleissä exänsä kanssa.

Mä luulen että tuo mereenajo ei todellakaan ollut onnettomuus ja Victoria on varmasti keskustellut asiasta ex-miehensä ja teini-ikäisen lapsensa kanssa.

Tuore parisuhde, rakkaushuuruissa vielä niin vaimokin on voinut uskoa että mereenajo onnettomuus. Jossain sanottiin että olisivat vielä tänä vuonna juhlistaneet avio-onneaan.
Viimeksi muokannut Trina, Ma Joulu 19, 2022 2:32 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!
Don MC

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Don MC »

skoone kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 2:08 pm
delila kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 1:58 pm Nimenvaihdos jäi itseä mietityttämään, että miksi kuusivuotiaan lapsen nimi vaihdetaan :?
Toki loogista ennen koulun alkua, mutta onhan 80-luvulla lempinimet olleet jopa yleisempi tapa kuin nykyään. Ettei ole tarvinnut nimeä virallisesti vaihtaa.

Ja sitten opiskelujen ohessa hänestä on tullut taas Roope..
Poika aloitti ruotsinkielisen koulun seuraavana vuonna. Ja silloin oli tiettävästi hyvä olla ruotsinkielinen etunimi (Bob) kun sukunimi oli suomalainen...
Bob ei ole ruotsinkielinen nimi. Eikä koulussa ole mitään väliä sillä mikä nimi oppilaalla on. Koulun kielisyydellä ei tässä ole mitään eroa.
Vastaa Viestiin