Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1210
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Fire »

TotuudenOikominen kirjoitti: To Joulu 29, 2022 9:00 pm
ässähai kirjoitti: To Joulu 29, 2022 5:37 pm Jaahas. "Kotihoidon palveluita ovat tuottaneet myös yhtiöt, joilla ei ole tähän ensinkään lupaa. Mukana on turvallisuus- ja vartiointialan yrityksiä, kuten Avarn Security ja Securitas."
MOT selvitti: Kotihoitoyhtiöt ovat laittaneet vartijoita ja taksikuskeja hoitamaan vanhuksia – "kaatunut nostetaan sänkyyn ja sanotaan hyvää yötä"

JAAKKO MÄNTYMAA TIINA LUNDELL | JULKAISTU 06.05.2019 - 17:02. PÄIVITETTY 07.05.2019 - 12:17

Kotikäyntejä jää tekemättä, mutta lasku lähtee perään. Lääkkeiden antaminen myöhästyy tai jää kokonaan tekemättä. Vanhuksille viedään korvaukseksi kukkia ja suklaata.

Vanhusten kotihoitoa myyvien yhtiöiden toiminnasta on paljastunut runsaasti epäkohtia MOT:n selvityksessä. Aluehallintovirastot ovat viime vuosien aikana puuttuneet usean yhtiön toimintaan ympäri Suomea.

Valvovien viranomaisten hampaissa ovat olleet etenkin kaksi alan suurinta yhtiötä, Stella Kotipalvelut Oy ja Debora Oy.

Moni kotihoidossa toimiva yhtiö on käyttänyt vanhusten hoitoon henkilökuntaa, jolla ei ole lupaa toimia sosiaali- ja terveysalalla. Suurin osa heistä on ollut vartijoita, mutta mukana on ollut myös taksikuskeja sekä yhdessä tapauksessa siivousesimies.

Epäpätevän henkilökunnan käytöllä on pyritty paikkaamaan hoitajapulaa ja säästämään rahaa. Vartijoiden käytössä on kunnostautunut etenkin Stella Kotipalvelut. Monessa tapauksessa kunnat ovat olleet tietoisia käytännöstä.

Kotihoidon palveluita ovat tuottaneet myös yhtiöt, joilla ei ole tähän ensinkään lupaa. Mukana on turvallisuus- ja vartiointialan yrityksiä, kuten Avarn Security ja Securitas.
Koko juttu täällä


Terveystalo ja Avarn vuonna 2016: Turvallisuuspalvelut lisäävät työn mielekkyyttä ja tehokkuutta
Fyysisesti ja henkisesti turvalliseksi töissä olonsa tunteva työntekijä pystyy keskittymään työtehtäväänsä paremmin, oli kyse sitten asiakaspalvelutehtävistä tai teknistä tarkkuutta vaativasta työstä. Terveystalon työterveyshuollon ylilääkäri Minna Pihlajamäki kertoo turvallisuuden merkityksestä työkyvyn säilyttämisessä.

– Tänä päivänä laki velvoittaa työnantajan, työntekijät ja työterveyden tekemään yhteistyötä, jonka täytyy olla suunnitelmallista ja tavoitteellista. Työturvallisuuslain mukaan työnantajan on huolehdittava työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Tavoitteena on säilyttää työntekijän työkyky parantamalla työympäristöä ja työolosuhteita sekä ennaltaehkäistä työtapaturmia, ammattitauteja ja muita työstä ja työympäristöstä johtuvia fyysisiä tai psyykkisiä terveyshaittoja.

Turvallisuuspalvelut ovat yksi keino turvallisuuden lisäämiseen työpaikalla. Jos varsinaisten työtehtävien ohella joutuu keskittymään oman turvallisuuden ylläpitoon tai tarkkailuun, syö se resursseja varsinaisesta työstä. Työtehtävät saattavat muuttua epämiellyttäviksi, mikä voi lisätä poissaoloja työstä ja sitä kautta kustannuksia.

– Turvallisuuspalvelut voivat lisätä merkittävästi työntekijän mielenrauhaa. Tieto siitä, että työpaikan turvallisuudesta huolehtii turvallisuusalan ammattilainen, auttaa työntekijää keskittymään omiin työtehtäviinsä ja näin lisää työn tehokkuutta ja mielekkyyttä, AVARN Securityn toimitusjohtaja Juha Murtopuro kertoo.

--> https://www.avarnsecurity.fi/blogi/turv ... ehokkuutta
Nyt pitää vähän kyllä oikoa näitä tietoja. Avarn ei ainakaan ole ollut tekemässä mitään kotihoidon tehtäviä, vaan he ovat olleet turvaamassa kotihoidon työntekijöitä kotikäynneillä koska jotku heidän asiakkaat ovat aggressiivisia ja käyneet hoitajien kimppuun. Nykyään Avarnilla ei ole mitään tämmöistä sopimusta minkään kotihoidon yrityksen kanssa vaan niitä hoitaa pienemmät vartiointialan yritykset joita en tässä nyt nimeä koska tämä nyt ei liity tähän keissiin. Ja ennen kuin Avarn tai muut vartiointialan yrityksen työntekijät kävivät turvaamassa näitä hoitajia, niin kyseiset tehtävät olivat poliisilla mutta ongelmana oli juuri se että poliisin tulo turvaustehtäville kesti joka pitkitti vanhuksen avun saantia
Jos luit tuon linkatun Ylen jutun, siinä kerrotaan että Avarnin vartijat sekä mm. siivoustyönjohtajat ja taksikuskit ovat tehneet laittomasti kotihoidon turvapalvelukäyntejä. Turvapalvelulla ei ole mitään tekemistä kotihoidon hoitajien turvallisuuden kanssa vaan siinä kotihoidon asiakas soittaa turvapuhelimella turvapalvelulle esim. kaatuessaan kotonaan ja turvapalvelu lähettää paikalle hoitajan arvioimaan tilannetta.
Hullu 666
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Joulu 29, 2022 10:19 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Hullu 666 »

Fire kirjoitti: To Joulu 29, 2022 11:22 pm :
Tuossa on vain viisi nimeä, joten taitaa puuttua yksi nimi, jos uutisten mukaan on kuutta vaadittu vangittavaksi. Onko muuten normaalia että pahoinpitely(i)stä epäilty(j)ä vaaditaan vangittavaksi, vaikka tuomio saattaa olla vain sakkoja tai ehdollista vankeutta?
Törkeästä pahoinpitelystä tuomitaan vankeutta vähintään yksi ja enintään kymmenen vuotta.

Lainausta lyhennetty
-NILS-
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1210
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Fire »

Hullu 666 kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 12:25 am
Fire kirjoitti: To Joulu 29, 2022 11:22 pm Tuossa on vain viisi nimeä, joten taitaa puuttua yksi nimi, jos uutisten mukaan on kuutta vaadittu vangittavaksi. Onko muuten normaalia että pahoinpitely(i)stä epäilty(j)ä vaaditaan vangittavaksi, vaikka tuomio saattaa olla vain sakkoja tai ehdollista vankeutta?
Törkeästä pahoinpitelystä tuomitaan vankeutta vähintään yksi ja enintään kymmenen vuotta.
Tässä puhuttiin nyt (perusmuotoisesta) pahoinpitelystä, joita tuossa listassa on kahdella vangitulla, ja josta tuomio on sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Unohtamatta Suomen oikeuskäytäntöä, eli mitä enemmän rikoksia, sitä enemmän alennusta tulee. Toivottavasti tässä ei nyt ole tehty sitä virhettä, että mahdolliset tuomiot ovat lyhyempiä kuin vangittuna oloaika, ja sitten valtio joutuu jakamaan koppikorvauksia tuomituille.

Lainausta lyhennetty poistamalla nimien toistoa.
-NILS-
Rouva Piilopoliisi
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 10:51 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Rouva Piilopoliisi »

Kyllä siitä ilosta voi jo verorahoja vähän tuhlatakin, että nämä vähän aikaa istuskelevat kopissa. Ja toivon mukaan saavat oikein kunnolla turpaansakin. :)
hutkivajournalisti
Adrian Monk
Viestit: 2941
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Eiköhän nuo pahoinpitelyt ja nöyryyttämiset ole tuolla alalla aika normaali juttu. Poliisien myötävaikutuksella. Aivan kuten portsareiden väkivalta asiakkaita kohtaan. Poliisien hiljaisesti hyväksymiä keinoja, jotka vaiennetaan hiljaisuuteen, vaikka uhri tekisi poliisille ilmoituksen. Nyt vain nuo kuusi jäivät kiinni.
Ex-järjestyksen­valvojat: Kiinni­otettujen ”hissittäminen” ja ”kummitus­juna” ovat ihan arkea
Poliisi selvittää tällä hetkellä epäiltyjä rikoksia, joissa järjestyksenvalvojat ovat kuljettaneet kohdehenkilöjä ”suotuisampiin paikkoihin” pahoinpideltäviksi. Kaksi järjestyksenvalvojaa avaa IS:lle, mistä ilmiössä on kyse.

2. LOKAKUUTA noin 40–60-vuotias ulkomaalaistaustainen mies kuljetettiin Tikkurilan juna-aseman hissiin. Hississä miestä pahoinpideltiin nyrkein lyömällä.

Tapaus on yksi kahdeksasta epäillystä rikoksesta, joista poliisi tiedotti tapaninpäivänä. Itä-Uudenmaan poliisi epäilee ainakin kuutta Avarn Securityllä työskennellyttä järjestyksenvalvojaa eriasteisista pahoinpitelyistä työaikana.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet pääradan lähettyvillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Epäilyissä rikoksissa toistuu tarve kuljettaa työtehtävissä kohdatut henkilöt suojaisampaan paikkaan juna-asemien läheisyydessä, jonka jälkeen uhrien pahoinpitely ja pahoinpitelyn kuvaaminen on alkanut.

Ilta-Sanomien haastattelemien kahden entisen järjestyksenvalvojan mukaan toimintatapaa kutsutaan muun muassa ”hissittämiseksi”. Termillä viitataan toimintaan, jossa kiinniotettuja rangaistaan juna-asemilla kameroilta piilossa.

– Se oli ihan arkea. Juna-asemien hisseissä ei ole valvontakameroita, joten siellä voitiin antaa niin kutsuttua oman käden oikeutta. Radioliikenteen kautta kuuli ilmaisuja, että ”viedään kiinniotettu hissin kautta”, Avarn Securitylle aiemmin työskennellyt järjestyksenvalvoja kertoi IS:n haastattelussa keskiviikkona.

IS:N toisen haastateltavan mukaan termi ”hissittäminen” tunnetaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.


Vartijana ja järjestyksenvalvojana kahdessa eri turvallisuuspalvelussa työskennellyt mies kertoo, että metodi kulkee myös nimellä ”kummitusjuna”.

Miehen mukaan termi on peräisin nimenomaan pääkaupunkiseudun metro- ja rautatieasemilta.

– Yhdellä asemista on ilmeisesti ollut joskus joku huoltohissi, missä järjestyksenvalvojat ovat antaneet oman käden oikeutta. Kiinniotetut eivät päässeet siis tavallisen junan kyytiin, vaan heidät vietiin ”kummitusjunaan”, mies kuvailee.

Miehen mukaan pääkaupunkiseudun asemia on pidetty haastavina työympäristöinä.

– Pitää olla iso ja ilkeä, että pärjää siellä.

Mies on itse työskennellyt uransa aikana pääasiassa kauppakeskuksissa, jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Mies kertoo, että alalla tapahtuu epäasiallista toimintaa kummitusjunan lisäksi esimerkiksi kauppakeskusten huoltokäytävillä, joissa valvontakameroita ei ole. Miehen mukaan ”hissittämistä” on tapahtunut myös kauppakeskusten huoltohisseissä.

Miehen mielestä ilmiössä on kyse järjestyksenvalvojien ja työtehtävissä kohdattavien kohdehenkilöiden vastakkainasettelusta. Miehen mukaan järjestyksenvalvojat kohtaavat uhkailua kohdehenkilöiltä niin työajalla kuin siviilissä.

– Vapaa-ajalla saatetaan käydä työntekijöiden kimppuun. Syntyy epäterveellinen me vastaan te -asetelma, joka karkaa lapasesta.

Miehen mukaan ilmiö on tiedossa työntekijöiden lisäksi myös esihenkilötasolla. Mies kertoo, että osa työntekijöistä kuvaa ”hissittämistä” videoille, joita jälkeenpäin esitellään kollegoille.

TÄTÄ mahdollisuutta myös Itä-Uudenmaan poliisi selvittää kuuden järjestyksenvalvojaan kohdistuneen pahoinpitelyepäilyn yhteydessä. Poliisin mukaan epäillyillä on ollut omia vartalokameroita, jotka eivät poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan ole olleet työnantajan hankkimia.

Poliisi selvittää, ovatko rikoksista epäillyt järjestyksenvalvojat jakaneet eteenpäin kuvamateriaalia epäillyistä pahoinpitelyistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai viestiryhmissä.

– Selvitämme, onko tallenteita jaettu eteenpäin ja jos on, niin miten laajalla jakelulla ja onko jakamisessa mahdollisesti syyllistytty johonkin rikokseen, rikoskomisario Timo Luoto kertoo.

IS on nähnyt dokumentteja, jotka todistavat haastateltujen järjestyksenvalvojien työsuhteet. IS ei julkaise henkilöiden nimiä heidän yksityisyytensä suojelemiseksi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009296486.html
29.12. 20:28

Poistettu viiittaus kuvatekstiin kun ei ole kuviakaan. Tekstiä tiivistetty
-NILS-
Olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Siitä minä nautin. Sääli on sairautta.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Fire kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 12:34 am Tässä puhuttiin nyt (perusmuotoisesta) pahoinpitelystä, joita tuossa listassa on kahdella vangitulla, ja josta tuomio on sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Unohtamatta Suomen oikeuskäytäntöä, eli mitä enemmän rikoksia, sitä enemmän alennusta tulee. Toivottavasti tässä ei nyt ole tehty sitä virhettä, että mahdolliset tuomiot ovat lyhyempiä kuin vangittuna oloaika, ja sitten valtio joutuu jakamaan koppikorvauksia tuomituille.
Tämän tutkimuksen, Ennen tuomion antamista tapahtuvan vangitsemisen erityiset edellytykset, sivulta 33 löytyy lyhyt lista lainmukaisista perusteluista näiden (perusmuotoisten) pahoinpitelytapausten vangitsemiselle.
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Tape777
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2020 10:20 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Tape777 »

Hullu 666 kirjoitti: To Joulu 29, 2022 10:34 pm Kylläpä taas nauratti, kun jotkut arvelivat heti, että syylliseksi epäillyt ovat maahanmuuttajia ja ihonväriä ei heti paljasteta. Kaskun ei romaaneja. Ovat varmaan taas kovin pettyneitä. Elokuvassa mies vailla menneisyyttä hakattua epäillään maahanmuuttajaksi. Mutta minähän puhun suomea. Pakolaiset oppivat sen salakavalasti. Nythän nämä pakolaiset, ja N****t ovat nimensäkin muuttaneet suomalaisiksi, ihan tuosta vaan.
Eniten pahoinpitelyihin, myös törkeisiin sellaisiin, näyttää syyllistyneen FB-kaveruuskaksikko, jolla on tilillään seurannassa persujen ja Vapauden liiton politiikot. Myös yhdellä muulla näyttää olevat persukiinnostusta ja kolmas törkeään pahoinpitelyyn syyllistynyt näyttää olevan jenkkifutisperheestä. Eli sellainen pikkunatsimeininki ja Helsinki Wolverines näyttää "miehistävän" näitä pikkurikollisia hakkaamaan yksin tai yhdessä heitä vastaan fyysisesti puolustuskyvyttömiä syrjäytyneitä.

Avarn Securityn melko tuoreen toimarin ensimmäinen kommentti ko. pahoinpitelyepäilyksiin oli pelitaktisesti typerän tietämättömän vähättelevä ja nyt hän on sitten jutussa kaulaansa myöten suossa. Käynee niin kun onkin välttämätöntä jotta yrityksen kulttuuriin saadaan edes vähän muutosta - Fintraffic Raide jättänee uusimatta katkolla olevan ko. yhtiön sopimuksen juna-asemien vartioinnista ja moni muukin potentiaalinen asiakas kiertää Avarn Securityn kaukaa mahdollisten mainehaittojen takia. Ja saa nähdä kuinka Helsinki Wolverinesin julkisivu kestää rikollisten pikkunatsien esiintymisen pelaajalistallaan.
hutkivajournalisti
Adrian Monk
Viestit: 2941
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Kuulostaako Cyrus Parsa suomalaiselta nimeltä? Tässäkin on karvakäsillä yliedustus jos se suhteutetaan karvakäsien määrään populaatiosta. Yksi viidestä vangistusta karvakäsi.

Lainaus poistettu (ot ja jankkausta)
-NILS-
Olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Siitä minä nautin. Sääli on sairautta.
Tape777
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2020 10:20 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Tape777 »

hutkivajournalisti kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 2:20 am Kuulostaako Cyrus Parsa suomalaiselta nimeltä? Tässäkin on karvakäsillä yliedustus jos se suhteutetaan karvakäsien määrään populaatiosta. Yksi viidestä vangistusta karvakäsi.
Joukon jatkona yksi vartijahommiin vähemmän yllättäen ajautunut mamutaustainen kaveri. Ei tuo 1/5 epäillyistä ole kovin yllättävä luku, kun otetaan nykyisin pk-seudulla elävien nuorten miesten koostumus nimenomaa niistä sosiaalisista desiileistä, joista nuo vartijat todennäköisimmin tulevat.

Lainausta lyhennetty
-NILS-
TotuudenOikominen
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: To Joulu 29, 2022 8:51 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja TotuudenOikominen »

hutkivajournalisti kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 2:20 am
Tape777 kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 2:10 am
Hullu 666 kirjoitti: To Joulu 29, 2022 10:34 pm Kylläpä taas nauratti, kun jotkut arvelivat heti, että syylliseksi epäillyt ovat maahanmuuttajia ja ihonväriä ei heti paljasteta. Kaskun ei romaaneja. Ovat varmaan taas kovin pettyneitä. Elokuvassa mies vailla menneisyyttä hakattua epäillään maahanmuuttajaksi. Mutta minähän puhun suomea. Pakolaiset oppivat sen salakavalasti. Nythän nämä pakolaiset, ja N****t ovat nimensäkin muuttaneet suomalaisiksi, ihan tuosta vaan.
Eniten pahoinpitelyihin, myös törkeisiin sellaisiin, näyttää syyllistyneen FB-kaveruuskaksikko, jolla on tilillään seurannassa persujen ja Vapauden liiton politiikot. Myös yhdellä muulla näyttää olevat persukiinnostusta ja kolmas törkeään pahoinpitelyyn syyllistynyt näyttää olevan jenkkifutisperheestä. Eli sellainen pikkunatsimeininki ja Helsinki Wolverines näyttää "miehistävän" näitä pikkurikollisia hakkaamaan yksin tai yhdessä heitä vastaan fyysisesti puolustuskyvyttömiä syrjäytyneitä.
Kuulostaako Cyrus Parsa suomalaiselta nimeltä? Tässäkin on karvakäsillä yliedustus jos se suhteutetaan karvakäsien määrään populaatiosta. Yksi viidestä vangistusta karvakäsi.
Tiedän että kuudennella epäilyllä on ’ei suomalainen’ nimi, jota ei olla siis vielä esitetty vangittavaksi.
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2265
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Cyrus Parsa syntynyt 10.05.91.
Muut kai parikymppisia plus miinus muutama vuosi?
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
Väkivaltavartija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:08 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Väkivaltavartija »

Tape777 kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 2:10 am
Hullu 666 kirjoitti: To Joulu 29, 2022 10:34 pm Kylläpä taas nauratti, kun jotkut arvelivat heti, että syylliseksi epäillyt ovat maahanmuuttajia ja ihonväriä ei heti paljasteta. Kaskun ei romaaneja. Ovat varmaan taas kovin pettyneitä. Elokuvassa mies vailla menneisyyttä hakattua epäillään maahanmuuttajaksi. Mutta minähän puhun suomea. Pakolaiset oppivat sen salakavalasti. Nythän nämä pakolaiset, ja N****t ovat nimensäkin muuttaneet suomalaisiksi, ihan tuosta vaan.
Eniten pahoinpitelyihin, myös törkeisiin sellaisiin, näyttää syyllistyneen FB-kaveruuskaksikko, jolla on tilillään seurannassa persujen ja Vapauden liiton politiikot. Myös yhdellä muulla näyttää olevat persukiinnostusta ja kolmas törkeään pahoinpitelyyn syyllistynyt näyttää olevan jenkkifutisperheestä. Eli sellainen pikkunatsimeininki ja Helsinki Wolverines näyttää "miehistävän" näitä pikkurikollisia hakkaamaan yksin tai yhdessä heitä vastaan fyysisesti puolustuskyvyttömiä syrjäytyneitä.

Avarn Securityn melko tuoreen toimarin ensimmäinen kommentti ko. pahoinpitelyepäilyksiin oli pelitaktisesti typerän tietämättömän vähättelevä ja nyt hän on sitten jutussa kaulaansa myöten suossa. Käynee niin kun onkin välttämätöntä jotta yrityksen kulttuuriin saadaan edes vähän muutosta - Fintraffic Raide jättänee uusimatta katkolla olevan ko. yhtiön sopimuksen juna-asemien vartioinnista ja moni muukin potentiaalinen asiakas kiertää Avarn Securityn kaukaa mahdollisten mainehaittojen takia. Ja saa nähdä kuinka Helsinki Wolverinesin julkisivu kestää rikollisten pikkunatsien esiintymisen pelaajalistallaan.
Ei mikään ihme! Persuparahdus on tällä kertaa jäätävän hiljainen kun nämä wanna be muiluttajat ovat ihan perus_suomalaisia maitonaamoja. Logiikka on uskomaton: ollaan muka huolissaan väkivallasta, jengeistä ja ties mistä "turvallisuudesta" mutta kas kummaa kun väkivallantekijät ovatkin valkoisia suomalaisia heteromiehiä pikkunatsit laukeavat housuihinsa. Sadistista machokulttuuria ihannoidaan, uhrit kerjäsivät raakaa väkivaltaa, blabla... Nyt sitten kunnolla halutaan ohjata keskustelua sivuraiteille kun ei voidakkaan leikkiä rasisteja. Jokaikinen joka pk-seudulla asuu tietää että avarnin vartijoista 95% on juuri valkoisia kantasuomalaisia.

Olen jo vuosia sanonut että ihmiset ketkä työkseen saalistavat heikko-osaisia on pakko olla ideologinen kiihotus hommaan.. no kappas kummaa että äärioikeisto fanitus tulee ilmi :shock: :roll:
Väkivaltavartija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:08 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Väkivaltavartija »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009297330.html

”Jotkut tulevat perässä ja alkavat väännellä käsiä” – IS Tikkurilassa: Näin ihmiset kertovat kohtaamisistaan järjestyksen­valvojien kanssa

”Miksei näistä ole kerrottu aikaisemmin, monille on voinut tapahtua tosi pahoja asioita.”

Vantaan Tikkurilan asemalla joutui torstai-iltana miettimään, kuka oikeastaan on järjestyksenvalvonnan asiakas.

Nimittäin, kun mietitään asiakastyytyväisyyttä.

Järjestyksenvalvojat saattavat itse kutsua asiakkaaksi eli ”pokaksi” henkilöä, joka häiritsee järjestystä.

Vai ovatko asiakkaita pikemminkin niin sanotut kunnialliset kansalaiset, joiden keskeltä häiritsevät kansalaiset viedään pois.

Pois silmistä, pois mielistä.

Tikkurilan juna-asemalla ja sen kautta kulkevissa lähijunissa vartioi kohufirma Avarn Security, jonka entinen työntekijä kuvaili Ilta-Sanomissa juuri Tikkurilan työkulttuurin olevan ratavarren omavaltaisin ja väkivaltaisin.

Kuusi Avarnin järjestyksenvalvojaa on epäiltynä Tikkurilan asemallakin tapahtuneista eriasteisista pahoinpitelyistä. Työntekijät on irtisanottu yhtiön palveluksesta.

Avarnin toimitusjohtaja Niclas Sacklén on kiistänyt väitteet yhtiön työkulttuuriin kohdistuneet syytökset.

Ensimmäiset aseman nurkalta vesisateesta pysäytetyt haastateltavat – neljä nuorta miestä – vaikuttavat kokemusasiantuntijoilta.

– Kerran yksi meidän kaveri vietiin asemalta pois, siellä oli joku tappelu, mitä se meni katsomaan, ei tehnyt mitään. Se vietiin syrjään ja sai pippurisumutetta naamalle...

Seuraavaksi pysäytämme elämää nuorukaisia enemmän nähneen miehen, Timon.

Hänen m-kirjaimella alkanut anatominen tiivistyksensä järjestyksenvalvojien ammattikunnasta ei kestä painomustetta.

– Tykkäävät retuuttaa, pitävät itseään niin saatanan tärkeinä, iso ego ja kusi noussut päähän, varsinkin, kun liikkuvat porukoissa.

Pian asiakastyytymättömyys alkaa tasapainottua tyytyväisyydeksi, kun ääneen pääsevät niin sanotut sivulliset.

Seuraava haastateltava esittäytyy alkoholistiksi, jolla on takanaan kymmenen vuoden kenttäkokemus asunnottomuudesta.

– Kadulla kun elää, näkee ja kuulee kaikenlaista.

– Sen pitäisi olla palveluammatti, mutta kaikille se ei sovi. Joillekin tärkeintä on notkua oman egonsa kanssa.

– Toiset ohjaavat ihan siististi ulos, mutta jotkut tulevat perässä ja alkavat töniä ja väännellä käsiä. Se on törkeää.

Hän ei halua kertoa edes etunimeään tai lempinimeä. Eletty elämä on opettanut varovaiseksi. Ajatukset ovat huolella pohdiskeltuja.

– Kun ne kulkevat pareina, niin siinä voi olla hyvä vartija ja paha vartija, mutta se hyvä vartija ei halua sekaantua pahan juttuihin, kun siitä seuraisi vain hankaluuksia. Samahan se on kaikissa työpaikoissa.

Viime päivien uutiset ovat tuttuja.

– Miksei näistä ole kerrottu aikaisemmin, monille on voinut tapahtua tosi pahoja asioita. Ihan varmasti on. Eikä kaikkea tiedetä koskaan...

Kaksi nuorta naista Mira ja Katri kuvailevat tunnelman Tikkurilan asemalla muuttuneen ikävämmäksi vuonna 2019, kun kaupungin nuorisotoimen päivystys asemalla ja yhteistyö Avarnin edeltäjän kanssa päättyi.

Nykyinen Avarn Security syntyi, kun Turvatiimi ja G4S yhdistyivät.

– Porukka (järjestyksenvalvovat) vaihtuivat, niitä tuli tänne suoraan koulunpenkiltä jumalattoman isojen egojen kanssa.

– Alkoi tulla niitä uutisia ja juttuja Vantaan Puskaradioon, miten nuoria heiteltiin pusikkoon...

Torstai-iltana ainoat Tikkurilan asemalla näkemämme järjestyksenvalvojat liikkuivat kilpailevan yhtiön Securitaksen väreissä.

Sille löytyi luonnollinen selitys: Securitas valvoo juna-aseman välittömässä yhteydessä olevaa kauppakeskusta sekä juna-aseman itäpuolella olevaa liiketaloa, mistä seuraa läpikävelyä asemasillalla.

Reviirien raja menee siinä, missä lattian väri vaihtuu asemasillan länsireunassa.

Avarnin järjestyksenvalvojat ovat siis joutuneet ainakin periaatteessa ottamaan huomioon riskin, että kilpailevan yhtiön kollegat seuraavat heidän edesottamuksiaan.

Kulmien takana, hisseissä, vessoissa..
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tape777 kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 2:52 am Joukon jatkona yksi vartijahommiin vähemmän yllättäen ajautunut mamutaustainen kaveri. Ei tuo 1/5 epäillyistä ole kovin yllättävä luku, kun otetaan nykyisin pk-seudulla elävien nuorten miesten koostumus nimenomaa niistä sosiaalisista desiileistä, joista nuo vartijat todennäköisimmin tulevat.
Se, ettei matuja ole enempää vartijahommissa johtunee mm. siitä, että velanperinnällä pärjää paremmin ja siitä - kuten YLE tänään uutisoi, että...
”Jokainen lukutaitoinen voi saada koulutuksen”
30.12.2022 7:46
Järjestyksenvalvojaksi pääsee liian helposti, sanoo turvallisuusalan opettaja
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Väkivaltavartija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:08 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Väkivaltavartija »

Milloinkohan katujengi Avarnin laittomat henkilörekisterit löytyvät laitetutkinnoissa? :D
"Pitkään on puhuttu siitä, että Avarn todennäköisesti ylläpitää laittomia henkilörekistereitä. Kuten aikoinaan FPS:n vartijat, ovat myos Avarnin vartijat ovat kuvanneet kinnottojen yhteydessä henkilötietoja ilman lupaa talteen" Paavo Arhinmäki Facebookissa
Vastaa Viestiin