Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Lakiukko
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2022 2:06 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Lakiukko »

LeaSommer kirjoitti: Pe Tammi 06, 2023 1:50 pm Poliisi lehdessä: Hän ei ollut soittanut puhelua Myyrmäestä, vaan sen lähistöltä. Teknisesti oli kuitenkin mahdollista että hän olisi noin kymmenessä minuutissa ehtinyt surmapaikalta osoitteeseen, josta puhelu tuli.

Kartassa punainen ympyrä on lähemmäs 2 km matka ja vihreä ympyrä todennäköisempi, n. 1,3-1,6 km matka. Mitat suuntaa antavia. Keltaisella piirretyt alueet muuhun kaupunginosan alueella olevia potentiaalisia alueita, joista E1 soitti häkepuhelun. Menikö metsään vai oliko sinnepäin?
Metsään meni. Varusmiesten (mukana myös ylipainoiset yms. luonnollisesti) Cooperin testin tulokset ovat keskimäärin n. 2.4km. Vaikka epäilty 1 ei harrastaisi liikuntaa, on hän normaalivartaloinen nuori mies.

Poliisin lausunnot, että aikaikkuna olisi tiukka, mutta teknisesti mahdollinen viittaa kyllä siihen, että hätäpuhelu on soitettu yli 2km päästä.
Jarmomurha
Sofia Karppi
Viestit: 413
Liittynyt: Ke Maalis 04, 2020 9:42 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jarmomurha »

jellyfish kirjoitti: La Tammi 07, 2023 2:50 am
Jarmomurha kirjoitti: La Tammi 07, 2023 2:01 am
jellyfish kirjoitti: Pe Tammi 06, 2023 1:39 pm

Noropolku on Myyrmäkeä. Poliisi kyseli näköhavaintoja vain aivan murhapaikan lähellä olevissa taloissa.

Tutkinnan alkuvaiheessa poliisi kyseli havaintoja myös Kaivokselan suunnasta. Oma arvaukseni olisi, että exä saattaisi asua Kaivokselassa, jonne on noin 10 min matka murhapaikalta.
Itseasiassa poliisi kyseli nimenomaan Noropolun niistä taloista, jotka ovat eri puolella rataa kuin tapahtumapaikka. Ja taas esim tapahtumapaikan läheltä esim Vuollemutka ysistä ei käyty kyselemässä mitään. Tämän vuoksi epäilen, että 1. postinjakaja päästi epäillyn nro 1 rappukäytävään juurikin tuolla radan toisella puolen olevissa Noropolun taloissa. Koska se on ”Louhelaa”, pidän mahdollisena, että siitä käytettäisiin nimitystä eri kaupunginosa, vaikkei se sitä virallisesti ole, sillä siellä asuvat itse usein sanovat asuvansa Louhelassa, eivät Myyrmäessä.
Ja onhan Noropolku myös matkanvarrella esim Louhelantien kerrostaloille, jotka varsinkin ovat Louhelaa.
Noropolku ei ole Louhelaa, vaan hyvin vahvasti Myyrmäkeä vielä. Louhelan ja Myyrmäen raja kulkee Louhelantiellä, jonne on Noropolulta aika paljon matkaa.

Poliisin lappuja oli Noropolulla ainoastaan alikulkua lähimmän talon ulko-ovissa. Esim. saman taloyhtiön toisessa rakennuksessa niitä ei kuitenkaan ollut. Vuollemutkassa (lähin talo alikulkuun nähden) sitä vastoin oli poliisin lappuja.
Poliisi kyseli ovelta ovelle Noropolulla, siellä Louhelan puolella rataa. Lappuja on voinut olla vaikka missä. Noropolulta on linnuntietä noin 125 m Louhelantielle, mitä itse en kutsuisi sanoilla ”aika paljon matkaa”.
Noropolun vikat talot ovat radan ”Louhelan puolella”, sadan metrin päässä virallisesta rajasta -> helposti siis asiaan perehtymättömän puheessa talot sijaitsevat Louhelassa.
En siis lähtisi tämän perusteella sulkemaan Noropolkua pois spekuloinnista.
ISK
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Maalis 21, 2022 12:18 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja ISK »

--Madonna-- kirjoitti: To Tammi 05, 2023 9:03 pm Entä jos menikin niin, että:

-lehden jakaja päästi epäilty1:n ex tyttökaverinsa (ja ex:n nyksän) rappukäytävään ja epäilty1 meni näiden kämppään.
-epäilty1 sai pataan ex:n ja ex:n nyksän toimesta ja poistui kämpästä
-epäilty1 murtautui autoon ja istuskelee siellä ja nuolee haavojaan
-ex:n nyksä tuleekin raivoissaan pihalle ja näkee lehden jakajan ja mättää turpaan
-epäilty1 soittaa häkeen ja päättää poistua taksilla paikalta

Ja mitä kuulusteluihin tulee, niin kuka sanoo, että epäilty1, ex ja ex.n nyksä puhuvat kaikki totta. Valvontakamera toki kertoo kuvana, mutta vain yhden henkilön osuuden.
Tämä teoria on jokseenkin uskottava. Tuntuu liian ihmeelliseltä sattumalta ollakseen totta, että molempiin tapauksiin liittyy postinkantaja. Tappelun jälkeen tekijällä voinut teoriassa olla aggret päällä ja hyökännyt vielä sivullisen kimppuun.

Todennäköisintä kuitenkin lienee, etteivät tapaukset liity toisiinsa.
Vekku11
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Ja nuo kännykoiden /postin laitteen linkittyminen välttämättä ole ihan niin suoraviivainen juttu.
esim tuo postinkin on voinut olla fyysisesti hyvinkin samassa paikassa pitempäänkin.
Kuten sanottua, jako onnistuu kyllä ilman, että koko ajan tsekkaa tilauksia..eikä tarvi olla ees ertityisen kokenut alueella.
tämmösiä pointteja
SuomenColumbo
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 1:04 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja SuomenColumbo »

100 % media silence

Mistäköhän kertoo ?
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4582
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

SuomenColumbo kirjoitti: La Tammi 07, 2023 7:06 am 100 % media silence

Mistäköhän kertoo ?
Siltäkö tuntuu? Laitapa huviksesi amppareihin hakusanaksi "myyrmäessä", katso tulokset, ja pohdi uudelleen onko "100% media silence".

Ainakin minulla tulee seitsemän aihetta käsittelevää/sivuavaa uutista pelkästään tältä vuodelta, vaikkei mitään uutta ole edes varsinaisesti tapahtunut. Medioina Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Iltalehti, MTV, Vantaan Sanomat ja Helsingin uutiset.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja URSA »

Eilen oli poliiseilla uutisten mukaan takaa-ajo, jossa pakenija pääsi karkuun, kun ajoi yli kahtasataa ensin kehä kolmosella ja sitten Vantaalta Helsinkiin. Ei välttämättä liity mitenkään tähän rikokseen, mutta joku rikollisen syy silläkin kaahaajalla on ollut vältellä poliiseja. Tuli joka tapauksessa siitä mieleen että murhaaja saattaa koska tahansa tehdä samanlaisen virheen ja vaikka lähteä kaahaamaan poliiseja pakoon, kun pelästyy jotain tavallista liikenneratsiaa. Vaikka jäljet ehtivät kylmetä, murhaajalla on aikamoinen työ vältellä poliisien huomiota.
kalmusto
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 10:07 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja kalmusto »

ISK kirjoitti: La Tammi 07, 2023 4:05 am Tuntuu liian ihmeelliseltä sattumalta ollakseen totta, että molempiin tapauksiin liittyy postinkantaja.
Aika yhteensattuma on myös tuo auto eli tekninen apuväline jolla teknillisesti olisi mahdollista 10 minuutissa siirtyä paikasta a paikkaan b.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tavallisena arkiyönä voisikin pitää sattumana, että kahteen dramaattiseen tilanteeseen liittyy samana yönä postinkantaja. Tuo yö ei ollut tavallinen. Tapahtui murha.

Mikäli Vantaalla ei hiippaile öisin aloitteleva sadistinen sarjamurhaaja, lähellä tapahtunut kolmiodraama johon sivullinen postinjakaja joutui sotketuksi mukaan on mielestäni odottamattoman sopiva alkutilanne sille, että joku on ollut raivopäisenä jahtaamassa postinjakajia.
kalmusto
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 10:07 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja kalmusto »

Aikafaktathan on suurinpiirtein näin:
3:30 pahoinpitely alkaa Myyrmäenkatu 6
3:35 kameratallenne epäilty1 paikka x
3:38 tekijä poistuu Myyrmäenkatu 6
noin 3:48 epäilty1 soittaa häkeen paikka y

Mites semmoinen skenaario että:
joskus ehkä aikahaarukassa klo 2-3 epäilty1 soittaisi exälle ihan sekaisin että pääseks luokse ja on jossain ihan muissa rappukäytävissä ja tavannut ihan jokin muun postimiehen. Jos epäilty1 ei tiennyt tarkkaan missä ex asuu. Pian teon jälkeen täällä ollut huhu että epäilty1:en ex olisi asunut tekopaikan vieressä ja epäilty1 olisi siellä tunnettu häiriköijänä ja siks poliisi olisi osannut hakea. Nykyisten tietojen valossa vaikuttaa rikkinäiseltä puhelimelta, mutta…

Jospa ex ja/tai nyx lähtevät klo 2-3:15 autolla epäilty1 etsiskelemään. Ex: ”Se ressukka on ihan sekasin jossain rappukäytävässä”. Nyx raivona siitä että ex paapoo edelleen exäänsä. Nyx kohtaisi postinkantajan, jolta ehkä kyselisi onko päästänyt jotain tyyppiä johonkin rappuun. Jokin triggeröisi purkamaan exään kohdistuvan raivon sivullisen naiseen.

Teko keskeytyisi roskiksille tulevan kai sitten tuntemattoman (koska tavoitettu) eikä exän toimesta.

Sitte vain kipikapi autolle parin talon päähän ja kotiin. Olisiko epäily1 tässä vaiheessa löytänyt ite jo oikean talon parkkipaikalle tai sitten matkan varrelta. Parkkipaikalla veret nokkaan ja kiihkeä sanailua jostain postinkantajasta jolle kävi varmaan tosi huonosti.

Ex ja nyx menevät asuntoon hoitamaanpyykkejä jne ja epäilty1 sopertelee sekavan hätäpuhelun.

Kuulusteluissa epäily1:llä sekavia sepustuksia. Exällä ja nyxällä toistensa vahvistamat uskottavat alibit.
sikajoakim
Neuvoja-Jack
Viestit: 566
Liittynyt: To Loka 20, 2022 12:54 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja sikajoakim »

URSA kirjoitti: La Tammi 07, 2023 11:30 am Tavallisena arkiyönä voisikin pitää sattumana, että kahteen dramaattiseen tilanteeseen liittyy samana yönä postinkantaja. Tuo yö ei ollut tavallinen. Tapahtui murha.

Mikäli Vantaalla ei hiippaile öisin aloitteleva sadistinen sarjamurhaaja, lähellä tapahtunut kolmiodraama johon sivullinen postinjakaja joutui sotketuksi mukaan on mielestäni odottamattoman sopiva alkutilanne sille, että joku on ollut raivopäisenä jahtaamassa postinjakajia.
Totta, siihen, kun lasketaan mukaan, että kyseessä on Onkamon ex ja exän nyx. niin voidaan melko hyvällä varmuudella olettaa, että nämä kaikki 3 ovat jonkinasteisia hörhöjä.
Kurdian lives matters.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja URSA »

kalmusto kirjoitti: La Tammi 07, 2023 11:47 am Aikafaktathan on suurinpiirtein näin:
3:30 pahoinpitely alkaa Myyrmäenkatu 6
3:35 kameratallenne epäilty1 paikka x
3:38 tekijä poistuu Myyrmäenkatu 6
noin 3:48 epäilty1 soittaa häkeen paikka y
Ai aikataulu on noin tiukka? Mutta autolla se hoituisi. Ja tuollainen skenaario kuulostaa mielestäni uskottavalta.

Ensimmäisen epäillyn pahoinpitely olisi tapahtunut siis välittömästi murhan jälkeen. Olisiko nyksä saapunutkin paikalle ulkoa kun epäilty on vonkaamassa exäänsä takaisin rappukäytävässä ja sitten on nyrkit heiluneet.

Jotenkin entistä vaikeampaa uskoa ettei kolmiodraama liittyisi millään tavalla murhaan. Joku yhteys tapahtumien väliltä varmasti löytyy. Poliisit luulivat ensin yhteydeksi ensimmäistä epäiltyä mutta onko se sittenkin pariskunta.

Heitän tähän vielä villin idean. Ketjussa vihjailtiin jonkun postinjakajan syyllisyydestä. Entäs jos ensimmäisen epäillyn rappuun sisälle päästänyt postinjakaja olikin samalla saanut tietää, että joku postinjakaja samalla seudulla on ennenkin päästänyt yöllisiä kulkijoita sisälle rappuihin? Epäilty sanonut tyyliin "päästä nyt sisälle kun muutkin postinjakajat täällä päästää ovista!" Jakaja on totellut mutta suuttunut samalla tuntemattomalle jakajalle siitä, että tämä on opettanut epämääräiset tyypit pitämään postinjakajia ovenavaajina, ja käväisee etsimässä käsiinsä lähimmän toisen postinjakajan aikoen opettaa tätä mutta tilanne karkaa käsistä. Samalla selittyisi miksi postinjakaja oli haluton ottamaan poliisiin yhteyttä vaikka tiesi sen tarpeelliseksi lähellä tehdyn työtoverin murhan takia.

Nythän alkaa löytymään epäiltyjä kun käyttää mielikuvitusta. :)
Viimeksi muokannut URSA, La Tammi 07, 2023 12:16 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2573
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

SuomenColumbo kirjoitti: La Tammi 07, 2023 7:06 am 100 % media silence

Mistäköhän kertoo ?
Olet täysin oikeassa, vaikka vastakkaisia mielipiteitä löytyykin. Nyt taas Ullanlinnan tapauksessa yksi potilas kertoilee Bobista. Tämä juttu taas on hämärän peitossa. Varmaan jotkut tahot olisivat halunneet, ettei kukaan olisi saanut mitään tietoa, että koko murhaa on ylipäätään tapahtunut.
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 562
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

kalmusto kirjoitti: La Tammi 07, 2023 11:47 am Aikafaktathan on suurinpiirtein näin:
3:30 pahoinpitely alkaa Myyrmäenkatu 6
3:35 kameratallenne epäilty1 paikka x
3:38 tekijä poistuu Myyrmäenkatu 6
noin 3:48 epäilty1 soittaa häkeen paikka y

Mites semmoinen skenaario että:
joskus ehkä aikahaarukassa klo 2-3 epäilty1 soittaisi exälle ihan sekaisin että pääseks luokse ja on jossain ihan muissa rappukäytävissä ja tavannut ihan jokin muun postimiehen. Jos epäilty1 ei tiennyt tarkkaan missä ex asuu.
Seuraavassa lainaus HS:
Illasta alkoi kuitenkin paljastua muita tietoja. Mies oli ollut entisen tyttöystävänsä ja tämän nykyisen poikaystävän luona, jossa oli tullut riitaa. Tyynelän mukaan hänet oli poistettu asunnosta voimakeinoin.

Miehen puheet postinjakajasta olivat totta, mutta ne eivät liittyneet henkirikoksen uhriin. Mies oli tavannut toisen postinkantajan, joka oli päästänyt hänet entisen kumppaninsa asuinrappuun.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 562
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

URSA kirjoitti: La Tammi 07, 2023 12:15 pm Ensimmäisen epäillyn pahoinpitely olisi tapahtunut siis välittömästi murhan jälkeen. Olisiko nyksä saapunutkin paikalle ulkoa kun epäilty on vonkaamassa exäänsä takaisin rappukäytävässä ja sitten on nyrkit heiluneet.
...
Samalla selittyisi miksi postinjakaja oli haluton ottamaan poliisiin yhteyttä vaikka tiesi sen tarpeelliseksi lähellä tehdyn työtoverin murhan takia.
Mtv kirjoitti:
Kävi ilmi, ettei miehen mainitsema väkivaltatilanne ollut tapahtunut miehen ja postinkantajan välillä, vaan miehen ja hänelle entuudestaan tutun henkilön välillä. Taustalla oli ihmissuhteisiin liittyviä asioita.
– Tämä kyseinen kohtaaminen oli päättynyt siihen, että 23-vuotias mies oli poistettu paikalta voimakeinoin. Tilanne oli tapahtunut jo ennen postinkantajan kohtaamaa väkivaltaa.
Välikohtauksessa oli paikalla 23-vuotiaan miehen lisäksi kaksi muuta ihmistä. Heidät on kuulusteltu ja he vahvistavat tarinan.

Lisäksi, en ole kyllä missään huomannut kirjoitettavan, että tämä henkiin jäänyt postinjakaja olisi viivytellyt poliisille ilmoittautumisen kanssa. Vai onko? Mielestäni on puhuttu tyylillä "poliisi tavoitti myöhemmin".
Vastaa Viestiin