Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
kalmusto
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 10:07 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja kalmusto »

”Auton kanssa etsimään”- episoodi voisi tapahtua myös exältä ulosheiton ja nenäverenvuodon jälkeen. ”Ei se ressukka pääse mihinkään tähän aikaan ja siltä tuli vertakin aika paljon”.

Pihalta häkepuhelu tarkoituksena voisi olla avun saaminen postinaiselle. Epäilty1 itsekin kiitteli jotain naista joka auttoi häntä sormet junan alle -tilanteessa. Ehkä tuntui että pitää laittaa hyvä kiertämään ja soittaa apua. Kuulusteluissa ehkä sitte enemmän ”ei vasikoida”-moodissa ja onnekkaasti on toi toinen postimies tullu yössä törmättyä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja URSA »

LeaSommer kirjoitti: La Tammi 07, 2023 12:29 pm Välikohtauksessa oli paikalla 23-vuotiaan miehen lisäksi kaksi muuta ihmistä. Heidät on kuulusteltu ja he vahvistavat tarinan.

Lisäksi, en ole kyllä missään huomannut kirjoitettavan, että tämä henkiin jäänyt postinjakaja olisi viivytellyt poliisille ilmoittautumisen kanssa. Vai onko? Mielestäni on puhuttu tyylillä "poliisi tavoitti myöhemmin".
Ne kaksi muuta ihmistä ovat exä ja exän nykyinen.

Tämän vuoden puolella(?) oli tähänkin ketjuun kopioitu uutinen, jossa poliisi valitteli rikostutkinnan ongelmia ja niihin kuului, ettei henkiin jäänyt postinjakaja ottanut itse poliisiin yhteyttä vaan poliisi joutui selvittämään kuka hän oli. Poliisi taisi mainita siihen menneen jopa viikkoja.

- - - - - - -
Melko lähellä murhapaikkaa oli siis tavallisen arkiyön aamuyön tunteina hereillä neljä ihmistä. Heistä epäilty ykkösen poliisi on selvittänyt 99,9 % varmuudella olleen murhan hetkellä toisessa paikassa. (Prosenttiluku oma arvioni. Uskon poliisin tarkistaneen heti ensimmäiseksi pitikö valvontakameran kellonaika paikkansa.) Lisäksi hereillä ja todennäköisesti kiihtyneessä mielentilassa olivat ensimmäisen epäillyn exä ja tämän nykyinen poikaystävä. Paikalla pyöri myös eloon jäänyt postinjakaja, joka avasi oven ensimmäiselle epäillylle vaikka se tuskin on toivottavaa toimintaa postinjakajilta. Ensimmäisellä epäillyllä ei ollut käytössään autoa, vaikka hän johonkin kulkuneuvoon tunkeutuikin. Muiden henkilöiden kulkuvauhdista tai olinpaikasta ei ole varmaa tietoa. Exä ja nyksä antoivat toisilleen alibit, postinjakaja katosi yön selkään omille teilleen. Kenties välikohtaus aloitti tuhoisan ketjureaktion, joka päättyi murhaan.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 562
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

URSA kirjoitti: La Tammi 07, 2023 1:57 pm
LeaSommer kirjoitti: La Tammi 07, 2023 12:29 pm Lisäksi, en ole kyllä missään huomannut kirjoitettavan, että tämä henkiin jäänyt postinjakaja olisi viivytellyt poliisille ilmoittautumisen kanssa. Vai onko? Mielestäni on puhuttu tyylillä "poliisi tavoitti myöhemmin".
Tämän vuoden puolella(?) oli tähänkin ketjuun kopioitu uutinen, jossa poliisi valitteli rikostutkinnan ongelmia ja niihin kuului, ettei henkiin jäänyt postinjakaja ottanut itse poliisiin yhteyttä vaan poliisi joutui selvittämään kuka hän oli. Poliisi taisi mainita siihen menneen jopa viikkoja.
Tämän verran minä löydän tuosta henkiinjääneen postinjakajan puhuttamisesta.Jossain voi olla tarkemminkin kerrottu, mutta kävin läpi uutiset 5.1. HS, Mtv, IL ja IS. Poliisin oma työ voi tarkoittaa sitä, että vaikka jo seuraavana päivänä on poliisi kysellyt varhaisjakelusta tuota jakajan nimeä. Mutta toki voi olla niin, että tässä on mennyt viikkoja, mutta toki siihen olisi hyvä löytää lehtijuttu.

IL:
Myös ensimmäisenä murhasta epäillyn nuorukaisen tapaama postinjakaja tavoitettiin poliisin omalla työllä.
Myrskylintu
Sofia Karppi
Viestit: 405
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu »

En vieläkään oikein ymmärrä, miksi pahoinpitelyn uhri joka soittaa häkeen tilittäisi sinne jostakin postinjakajasta vain siksi, että tämä jakaja laski hänet sisälle rappuun. Niin kuin "ööö, ootsä nyt siellä hei? nii mut hakattiin just, postinjakaja, nii postinjakaja päästi mut rappuun!, ja sit se yks tyyppi kävi päälle!". Voihan joku tietysti tunteet päällä noin kertoakin, mutta vähän erikoista. Häken päivystäjä tuskin kysyi soittajalta, että kuka päästi rappuun. Ei ole tuollaisessa tilanteessa kovinkaan olennainen detalji.

Jotenkin sekin, että joku kostaisi postinjakajalle sen että ykkösepäilty pääsi rappuun ei oikein kuulosta loogiselta, tai sitten tämä kostaja on täyskahjo. Olisihan hänet voinut päästää rappuun ihan kuka tahansa ulostulija tai asukas, ja ennen kaikkea, mistä tämä ykkösepäillyn pahoinpitelijä tiesi kuka hänet oli laskenut rappuun? Ykkösepäilytykö kertoi heti ovella? Tuskin. Ehkä ainoastaan siinä tapauksessa, jos tämä ykkösepäillyn pahoinpitelijä tiukkasi häneltä heti agressiivisesti, että "kuka sut laski rappuun, kuka?". Jos näin, niin haistan motiivin.
Avatar
poliisikoiran pentu
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 9:03 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja poliisikoiran pentu »

URSA kirjoitti: La Tammi 07, 2023 1:57 pm - - - - - -
Melko lähellä murhapaikkaa oli siis tavallisen arkiyön aamuyön tunteina hereillä neljä ihmistä. Heistä epäilty ykkösen poliisi on selvittänyt 99,9 % varmuudella olleen murhan hetkellä toisessa paikassa. (Prosenttiluku oma arvioni. Uskon poliisin tarkistaneen heti ensimmäiseksi pitikö valvontakameran kellonaika paikkansa.)
Veikkaan, että epäilty1 on tallentunut nimenomaan taksin valvontakameraan. Eiköhän niissä ole omat valvontakamerat päällä varsinkin aamuyöstä. Kun kamerat on tarkistettu, epäilty1 on saanut satavarman alibin, että on ollut tekohetkellä muualla. Mahdollisesti jopa toisessa kaupunginosassa matkalla taksissa kotiinsa. Kun poliisin nopeutta on ihmetelty niin voihan olla, että se partio on lähtenyt liikkeelle aivan läheltä, vaikkapa sieltä Pikku-Huopalahdesta. Siksi se on ollut jo odottamassa, kun taksi on vasta päässyt perille.

Viisasta muuten epäilty1:ltä ottaa taksi, vaikka löysää rahaa tuskin on. Hän ei ole halunnut jäädä norkoilemaan ja odottelemaan aamun ekaa junaa/bussia. Ennen sitä hän on "tunkeutunut johonkin ajoneuvoon" (Hesarin mukaan), mikä voi tarkoittaa esim. sitä että on pysäyttänyt jonkun auton ja ängennyt kyytiin tai päässyt muuten autoon suojaan. Se ja kaikki muukin tässä kertovat pelosta, on ollut tarve suojautua. Eikä ihmekään.

JOS siinä on perää, että eksä ja nyksä liittyvät postinkantajan murhaan niin voisiko siinä olla syntynyt semmoinen virhetulkinta, että postinkantajan luultiin olevan epäilty1:n uusi tyttöystävä? Samaa ikäluokkaa oleva nuori nainen? Silloin pelkkä ovenaukaisu ei olisi ollut postinkantajan syntilistalla... Mutta tosiasiassahan murhattu postinkantaja ei tuntenut epäilty1:tä (kerrottiin lehdissä silloin, kun epäilty1:ä vielä epäiltiin) eikä hän ollut edes se, joka avasi oven.
Avatar
poliisikoiran pentu
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 9:03 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja poliisikoiran pentu »

Myrskylintu kirjoitti: La Tammi 07, 2023 3:49 pm En vieläkään oikein ymmärrä, miksi pahoinpitelyn uhri joka soittaa häkeen tilittäisi sinne jostakin postinjakajasta vain siksi, että tämä jakaja laski hänet sisälle rappuun. Niin kuin "ööö, ootsä nyt siellä hei? nii mut hakattiin just, postinjakaja, nii postinjakaja päästi mut rappuun!, ja sit se yks tyyppi kävi päälle!". Voihan joku tietysti tunteet päällä noin kertoakin, mutta vähän erikoista. Häken päivystäjä tuskin kysyi soittajalta, että kuka päästi rappuun. Ei ole tuollaisessa tilanteessa kovinkaan olennainen detalji.
Ei hän välttämättä puhunutkaan häkeen postinkantajasta. Ainakaan Hesarissa ei kerrota juuri mitään siitä, mitä epäilty1:n autosta soittama häkepuhelu sisälsi. Emme siis tiedä mainitsiko hän häkeen sanaakaan postinkantajasta vai ei. Jutussa kerrotaan vain, että poliisin ekassa puhuttelussa hän puhui jotain postinkantajasta.

Hesari:
Hätäkeskus sai hieman ennen kello neljää aamuyöllä hätäpuhelun Vantaalta, läheltä Myyrmäkeä. Mies oli tunkeutunut ajoneuvoon ja pyysi hätäkeskusta lähettämään paikalle poliisipartion.

Rikoskomisario Tero Tyynelän mukaan paikalle lähti poliisin partio, mutta mies oli jo ehtinyt poistua paikalta taksilla. Poliisilla oli tuolloin jo tutkittavaan lähettyvillä tapahtunut henkirikos, joten mies haluttiin puhuttaa.

Helsingin poliisin partio lähti miestä vastaan tämän kotiosoitteeseen Helsinkiin, jonne hän saapui hetkeä myöhemmin. Mies otettiin kiinni, ja heti ensimmäisessä puhuttelussa hän alkoi puhua väkivallasta ja postinkantajasta. Miehellä oli verta pään alueella, takissa ja kengissä, Tyynelä kertoo. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009310283.html
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2573
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

LeaSommer kirjoitti: La Tammi 07, 2023 12:29 pm
URSA kirjoitti: La Tammi 07, 2023 12:15 pm Ensimmäisen epäillyn pahoinpitely olisi tapahtunut siis välittömästi murhan jälkeen. Olisiko nyksä saapunutkin paikalle ulkoa kun epäilty on vonkaamassa exäänsä takaisin rappukäytävässä ja sitten on nyrkit heiluneet.
...
Samalla selittyisi miksi postinjakaja oli haluton ottamaan poliisiin yhteyttä vaikka tiesi sen tarpeelliseksi lähellä tehdyn työtoverin murhan takia.
Mtv kirjoitti:
Kävi ilmi, ettei miehen mainitsema väkivaltatilanne ollut tapahtunut miehen ja postinkantajan välillä, vaan miehen ja hänelle entuudestaan tutun henkilön välillä. Taustalla oli ihmissuhteisiin liittyviä asioita.
– Tämä kyseinen kohtaaminen oli päättynyt siihen, että 23-vuotias mies oli poistettu paikalta voimakeinoin. Tilanne oli tapahtunut jo ennen postinkantajan kohtaamaa väkivaltaa.
Välikohtauksessa oli paikalla 23-vuotiaan miehen lisäksi kaksi muuta ihmistä. Heidät on kuulusteltu ja he vahvistavat tarinan.

Lisäksi, en ole kyllä missään huomannut kirjoitettavan, että tämä henkiin jäänyt postinjakaja olisi viivytellyt poliisille ilmoittautumisen kanssa. Vai onko? Mielestäni on puhuttu tyylillä "poliisi tavoitti myöhemmin".
Miksi MTV antaa tarkan iän miehelle? Miksi se ei kirjoita kuten postinjakajanaisesta, että "parikymppinen"
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja URSA »

LeaSommer kirjoitti: La Tammi 07, 2023 2:19 pm
URSA kirjoitti: La Tammi 07, 2023 1:57 pm
LeaSommer kirjoitti: La Tammi 07, 2023 12:29 pm Lisäksi, en ole kyllä missään huomannut kirjoitettavan, että tämä henkiin jäänyt postinjakaja olisi viivytellyt poliisille ilmoittautumisen kanssa. Vai onko? Mielestäni on puhuttu tyylillä "poliisi tavoitti myöhemmin".
Tämän vuoden puolella(?) oli tähänkin ketjuun kopioitu uutinen, jossa poliisi valitteli rikostutkinnan ongelmia ja niihin kuului, ettei henkiin jäänyt postinjakaja ottanut itse poliisiin yhteyttä vaan poliisi joutui selvittämään kuka hän oli. Poliisi taisi mainita siihen menneen jopa viikkoja.
Tämän verran minä löydän tuosta henkiinjääneen postinjakajan puhuttamisesta.Jossain voi olla tarkemminkin kerrottu, mutta kävin läpi uutiset 5.1. HS, Mtv, IL ja IS. Poliisin oma työ voi tarkoittaa sitä, että vaikka jo seuraavana päivänä on poliisi kysellyt varhaisjakelusta tuota jakajan nimeä. Mutta toki voi olla niin, että tässä on mennyt viikkoja, mutta toki siihen olisi hyvä löytää lehtijuttu.

IL:
Myös ensimmäisenä murhasta epäillyn nuorukaisen tapaama postinjakaja tavoitettiin poliisin omalla työllä.
En onnistunut löytämään muistelemaani uutista ja voin muistaa vähän väärinkin, mutta ainakin noissa uutisissa selitetään ensimmäisen epäillyn vapautetun, koska hän oli tallentunut valvontakameraan muualla murhan aikaan ja koska exä ja exän nykyinen vahvistivat kertomuksen. On siis mahdollista että epäillyn kohtaama postinjakaja löytyi vasta myöhemmässä vaiheessa.

Muistan ihmetelleeni sitä kuinka poliisi ei saanut selville jakajan henkilöllisyyttä tuosta vain postista kysymällä. Kenties poliisit olettivat ensin hänen ottavan itse yhteyttä kun oli ollut niin lähellä murhapaikkaa samassa työssä kuin uhri ja oli kohdannut ihmissuhdedraamassa sekoilevia paikallisia murhan tapahtuma-aikaan.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2573
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Olikohan lehdenjakajalla lehtiä juuri tilanteessa käsissä? Että olisiko voinut vierasta verta tippua lehdille, jos murhaaja on takonut paljaalla nyrkillä uhria ja saanut ruhjeita.
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
Sarinaa
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Maalis 01, 2021 4:18 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sarinaa »

Myrskylintu kirjoitti: La Tammi 07, 2023 3:49 pm En vieläkään oikein ymmärrä, miksi pahoinpitelyn uhri joka soittaa häkeen tilittäisi sinne jostakin postinjakajasta vain siksi, että tämä jakaja laski hänet sisälle rappuun. Niin kuin "ööö, ootsä nyt siellä hei? nii mut hakattiin just, postinjakaja, nii postinjakaja päästi mut rappuun!, ja sit se yks tyyppi kävi päälle!". Voihan joku tietysti tunteet päällä noin kertoakin, mutta vähän erikoista. Häken päivystäjä tuskin kysyi soittajalta, että kuka päästi rappuun. Ei ole tuollaisessa tilanteessa kovinkaan olennainen detalji.

Jotenkin sekin, että joku kostaisi postinjakajalle sen että ykkösepäilty pääsi rappuun ei oikein kuulosta loogiselta, tai sitten tämä kostaja on täyskahjo. Olisihan hänet voinut päästää rappuun ihan kuka tahansa ulostulija tai asukas, ja ennen kaikkea, mistä tämä ykkösepäillyn pahoinpitelijä tiesi kuka hänet oli laskenut rappuun? Ykkösepäilytykö kertoi heti ovella? Tuskin. Ehkä ainoastaan siinä tapauksessa, jos tämä ykkösepäillyn pahoinpitelijä tiukkasi häneltä heti agressiivisesti, että "kuka sut laski rappuun, kuka?". Jos näin, niin haistan motiivin.
Jos (kun) ollaan sekaisin kaikista mahdollisista päihteistä voi häkepuhelu olla juurikin "hei se postinjakaja tyttö... Mut hakattiin, joo siellä oli joku jakamssa postia ja mut on nyt hakattu ja oon tässä autossa" ja sama sekaisin oleva kaveri on hyvinkin voinut heti exän ja nyxän ovella kertoa miten pääsi rappuun ilman sen isompia kuulusteluja. Harvoin noiden elämäntapaluusereiden puheissa ja teoissa on samanlaista logiikkaa kuin perus Penttien jutuissa. Ja samasta syystä olisi ihan loogista että pirinisti-nyxä on päättänyt raivopäissään kostaa postinjakajalle oven avauksen - ei näiden päässä ole niin paljon aivotoimintaa että ymmärtäisi että se epäilty1 olisi rappuun jollain keinolla päässyt ilman jakajaakin
Chili
Jane Marple
Viestit: 1006
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Chili »

Hätäpuhelusta:

Selittäjä puhui postinjakajasta hätäpuhelussa sekavasti. Puhuiko?

Luin mielestäni jostain, että tämä Selittäjä kertoi poliisille kotipihallaan postinjakajasta.

Tuli mieleen dokumentti hätäpuhelusta Myyrmannin räjähdyksen aikana: Aikuinen mies soitti häkeen ja valitti, että hänellä on kuulo mennyt. Hän ei ilmoittanut räjähdyksestä, jossa ihmiset silpoutuivat - vaikka oli sen nähnyt.

Mitä tämä narkkari/Selittäjä näkikään?
Chili
Jane Marple
Viestit: 1006
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Chili »

Mikä voisi edes olla looginen selitys ja looginen tapahtumakulku sille, että nyxä ja exä ovat ulkona asunnostaan aamuyöllä ja näkevät surman sen jälkeen, kun tämä Selittäjä on ensin tullut heille kotiin?

Siviilijärjellä ajatellen, ei siinä ole mitään logiikkaa:

Tarinan mukaan Selittäjä tulee aamuyöllä oven taakse, postinkantaja päästää rappuun. Selittäjä yrittää tulla sisään huoneistoon ja saa turpaansa ja poistuu.

Tämän jälkeen ei kukaan ilman hyvää syytä pue päälle ja lähde ulos "kävelemään muina miehinä". Veri kuohuu, mutta ei sitä ulos lähdetä kävelylle. Ja jopa satu paikalle (kauempana sijaitsevan talon pihassa) näkemään, kun toista postinjakajaa piestään kuoliaaksi.

Liian monta yhteistä tekijää ja täysin epäloogisia sattumia samalla.

Nyxä ja exä lähtivät ulos etsimään postinjakajaa voimansatunnossa pestiään Selittäjä/narkkarin verille. Ja löysivät väärän postinjakajan.

Murha-ase oli otettu asunnosta mukaan etsintään lähtiessä. Mikähän se oli?

Oliko nyxä ja exä paikalla loukkaantuneen postinjakajan luona, kun poliisit saapuivat?

Oliko tappo tehty sittenkin jo puolituntia aiemmin ja astalo viety jo piiloon? Koirat varmaan löysivät sen jo. Ja Oliko tämä selittäjä/narkkari sittenkin murhapaikalle mukana?
sossikran
Harjunpää
Viestit: 344
Liittynyt: Ma Loka 01, 2018 10:50 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja sossikran »

Mahtaisiko Vantaan postinjakelun häiriöt liittyä tähän tapaukseen?
Vantaalla on paljastunut vakava postinjakelua koskeva ongelma.

Postia ei ole jaettu lainkaan Itä-Vantaan alueella viikkoon. Tapauksen johdosta Posti on tehnyt poliisille rikosilmoituksen yhdestä työntekijästään.
– Asia koskee yhtä työntekijäämme, joka on jättänyt postit jakamatta Itä-Vantaan alueella tiistaita edeltävän viikon aikana.

Postit löytyivät hänen hallustaan. Hän ei ollut avannut niitä.

Hän ei ole antanut meille selitystä, miksi hän jätti postit jakamatta.
https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5610626
Akim711
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2017 1:35 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Akim711 »

Uhrin kuolinilmoitus uusimmassa Vantaan Sanomissa.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2573
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Voiko tuo olla sattuma, että juuri syntymäpäivänä joutuu henkirikoksen uhriksi.
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
Vastaa Viestiin