Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama 35-v nainen kuoli - syytteet kaatuivat

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
-KKK-
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 9:38 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja -KKK- »

Mbu kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 7:38 am Jos asiakas on kiihtyneessä mielentilassa / aineissa / humalassa / terveydellisistä syistä ei ns. normaalitilassa jne ei auta asiantuntemus ja ammattitaito.
Olen jokseenkin eri mieltä. Kyllä silloinkin pitää osata toimia niin että ei tarvitse soittaa apua vaikka osoittautuisikin että asiakas on väärässä. Tottakai on erilaisia ihmisiä, mutta kyllä tässä tapauksessa on niin paljon mennyt asioita pieleen ettei tosikaan.

Olis kyllä "kiva" tietää kuka oli tämä uhri. Ihan tavan ihminen vai joku jonkun väittämä narkkari vai peräti joku raskaana oleva. Ja sinällään olisi kiva tietää myös että oliko myyjä jotenkin sellainen että ei kestänyt jos asiakas käyttäytyi typerästi, esim haukkui jostain ulkonäöllisestä tai rodullisesta asiasta. Kun varmasti herkemmin ollaan pyytämässä apua nykymaailmassa jos asiakas vaikka alkaa haukkumaan neekeriksi tai jotain muuta vastaavaa.
Hese21
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Tammi 05, 2020 12:36 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hese21 »

Rajuin ottein ottivat ja retuuttivat heikompaa osapuolta kummaltakin puolin käsistä kiinni. Nainen ei ollut mitenkään tekemässä edes vastarintaa kyseisiä kusipäitä kohtaan.
Varmasti oli paniikki ja shokki päällä kun aiemmin uutisoitu vartijoiden pahoinpitelyistä. Miettii itekseen että nytkö on oma vuoro ja he tappoivat tämän naisen todella julmin voimakeinoin.

Kyllä on tässä itsekin isosti shokissa ja vihaa alkaa olla tollasia mikkihiirejä kohtaan..

On se niin että näiltä vartijoita suurimmilta osilta puuttuvat keskustelun jalo taito ihmisten kanssa. Ovat suoraan sanoen alkuun sanallisesti hyökkäämässä ihmisen kimppuun, joka voi pahimmassa tapauksessa tuoda paniikin, shokin, pakokauhu yms.
Nyt vastuuseen myös kyseisten firmojen esimiehet millasia mikkihiirejä edes suostuvat palkkaamaan. Potkut perseelle Avarnin ja Securitaksen Uudenmaan esimiehille. Tuo on vastuutonta toimintaa myös heiltä. Pois ja nopeasti hommista. Nyt mieluiten Suomen poliisi joka katsoo vartijoiden toimintaa ja johtaa heitä, kunnes löytyy pätevä ja asian osaava henkilö johtamaan vartijoita. Samalla poliisit voi seuloa tällaiset paskavartijat pois tällaisesta ammatista.
Tällaisia tapauksia ei saa tapahtua enään yhtäkään kertaa!!!!
jolkuttelija
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: La Kesä 04, 2022 11:50 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja jolkuttelija »

ARuzek kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 9:13 am Hienosti täällä taas oikeen ”asiantuntijat” paikalla. Jaetun kuvan perusteella kerrotaan jos jonkinlaisista rikoksista ja ylilyönneistä. Itse en kyllä kuvan perusteella löydä asiasta mitään väärinkäytöksiä.
Niinpä, ihan asianmukaisesti näyttivät riistävän hengen naiselta kuvankin perusteella.
ASierra
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ti Tammi 25, 2022 12:15 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja ASierra »

Taas jutut leviävät käsiin kun joku tyttönen on lukenut vauva.fi 🤣

"Selkeästi raskaanaoleva nainen tulee lastenvaatekaupasta" kertoo joku vajakki vaikka nainen tuli Levis kaupasta, koska se on muuttunut lastenvaatekauapksi?

Tynnyrin muotoinen 45-50 vuotias on nyt raskaana oleva hento nainen.

Räsynukke on ainakin kiihdyttänyt itsensä sellaiseen kiimaan, että faktat unohtuvat ja vauva.fi on ainoa oikea lähde. Välillä jo väitetään Hesarissakin lukeneen ties mitä mikä ei pidä paikkaansa. Näin siinä käy kun tunteet saavat ylivallan faktoista .
Viimeksi muokannut ASierra, Su Tammi 08, 2023 9:48 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nöttix
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Marras 30, 2018 10:50 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Nöttix »

Kauhea tapaus mutta eiköhän tähän faktat tulla saamaan sijainnin vuoksi. Kameroita varmasti osuu tuohonkin.

Ihmettelen kyllä niin mediaa miksi käytetään termejä kuten "vartijat kävivät kimppuun" jne. tässä vaiheessa. Aiempi keskustelu avarnin hepuista varmasti vaikuttaa tähän mutta sanamuotoja voisi hieman miettiä koska juttu lähtee lennolle ja ihmiset provoistuu.

Toinen asia jota ihmettelen on tämän kaupan myyjän syyllistäminen. Tiedättekö minkälaisia hirviöitä ihmiset voi olla kun ovat asiakkaan roolissa. Jos tämä asiakas on käynyt asiattomaksi ja vaikka huutanut myyjälle niin tottakai hän kutsuu vartijat. Miksi hän kiusallaan vartijat soittaisi. Saati että olisi tapahtuneen voinut ennustaa. Myyjällä tuskin on omat rahat pelissä joten jos reklamaatio oli aiheellinen, se olisi saatu hoidettua.

Onko tälle palstalle osa tullut vain provoilemaan, vai miksi täällä jauhetaan pienestä viattomasta naisesta, psykopaatti-vartijoista, raskaudesta, lastemvaatekaupasta jne. Aivan tuulesta temmattuja juttuja joilla halutaan lietsoa vihaa.

Minullakin pisti silmään tämä eräs kommentoija joka on joka mediassa. Ehkä hän kokee että nyt on hänen 15 minuuttisensa julkisuudessa. Voi pöyristyä useammassa mediassa.

Olisipa nähtävänä video siitä mitä oikeasti tapahtui ennen tuota täälläkin nähtyä kuvaa. Juvon vaikea uskoa että rauhallisen henkilön kimpussa olisi neljä ihmistä yhtäkkiä. Oma epäilyni on sairauskohtaus. Eipä käy kateeksi niitä sääntöjen mukaan toimivia vartijoita nyt, varmasti saavat entistä enemmän provokaatiota osakseen
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1153
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Hurjimus kirjoitti: La Tammi 07, 2023 10:49 pm Varmaankim vartijoitten toiminta on osaltaan kuoleman aiheuttanut, mutta todennäköisesti taustalla on muutakin. Terve nainen tuskin olisi menehtynyt tuossa.
Joo. Siksi vartijoiden kannattaisikin aina pitää mielessään mahdollisuus, että "asiakas" ehkä ei ole täysin yhtä terve kuin he itse, ja mitoittaa voimankäyttö sikälikin.

Eihän "riehumiseen" tarvita kuin liian matalaksi päässyt verensokeri diabeetikolla, tai muistisairaus joka tekee vähän estottomaksi eikä voi mitään halulleen puristaa nuorta nättiä myyjää peffasta. Ja avohoitopotilaina on jos jonkinlaista porukkaa, joka ei täysin pysty hallitsemaan käytöstään. Nuorilla janttereilla, joita vartijat tapaavat olla, harvemmin on mitään elämänkokemusta tältä saralta, jotta ymmärtäisivät.

Mutta onhan se selvää, että kun halvalla pitää homma hoitaa niin pavelun laatu ei voi olla aina ihan priimaa.
luciferape93x
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: To Loka 06, 2022 4:40 pm
Paikkakunta: HML

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja luciferape93x »

Suomen suurin turvallisuus uhka on vartijat eikä jengit. Mikä muu porukka tekee surmatyön keskellä kirkasta päivää :roll:
dippainssi
Theo Kojak
Viestit: 1117
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

luciferape93x kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 10:03 am Suomen suurin turvallisuus uhka on vartijat eikä jengit. Mikä muu porukka tekee surmatyön keskellä kirkasta päivää :roll:
Kyllä Suomen suurin ongelma on islamisaatio jsekä väestönvaihto ja se juurikin tuo nämä jengit Suomeen.

Ei sovi vähätellä todella vakavaa asiaa.
Poliisi tutkii asiaa ja katsotaan mikä on tuomio.
Allahia ei ole olemassa.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6592
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Ihan hyvä, että tilanteelle oli silminnäkijöitä todistajiksi, niin kukaan ei pysty sanomaan muunneltua totuutta. Varmaan sekin harmittaa joitakuita.
Kun kerran kännykät on niin kuvatkaa vastaavissa tilanteissa.
Sekin sitten pitää tutkia, että kuinka kauan meni siihen, että ymmärrettiin hälyttää lanssihenkilökuntaa ja mediheliä paikalle. Uhri kun ei saanut henkeä.
Hedelmätarhaaja
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Su Heinä 12, 2015 6:12 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hedelmätarhaaja »

Joku silminnäkijä kertoi päivän Iltalehdessä tunnistaneensa uhrin kauppakeskuksessa usein asioivaksi henkilöksi. Kertoi hänen olleen tuttu näky siellä, liekö ollut silminnäkijä jonkun liikkeen tai viraston työntekijä, kun osasi niin hyvin kuvailla ja tunnisti myös maasta makaavana.

Tuli mieleen eräs naishenkilö, jonka kanssa rupattelin kerran Marimekossa niitä näitä ja vertailtiin siinä esillä olevia tuotteita keskenään. Keskustelu oli vähän lapsellisella tasolla, ja naishenkilön poistuttua myyjä tulikin vähän kuin pahoitellen myhäilemään että tämä ihminen on heidän vanha tuttunsa joka asioi liikkeessä päivittäin. Minulle hänestä ei ollut mitään harmia tai haittaa, päinvastoin oli ihan kiva höpötellä hupsuja pikku tuokio.

Tämä ihminen tuli nyt mieleen, koska hänen kognitionsa on sellainen, että saattaisi hyvin mennä esittämään myös Leviksen liikkeessä myyjälle ja muille asiakkaille paljon yksinkertaisia, ehkä tungetteleviakin, kysymyksiä. Kaikissa liikkeissä ei ehkä suhtauduta yhtä varauksettomasti erilaisuuteen, varsinkin jos sen voi olettaa haittaavan myyntiä. Myyjä on voinut haluta hänet pois liikkeestä, mutta henkilön ymmärrys ei ole kyennyt asiaa käsittelemään. Kun sitten paikalle on saatu vartiomiespartio, niin vielä vähemmän hänelle on mennyt käskytys perille. Ja kun vartioväen taito kohdata tai käsitellä kognitiivisesti erilaisia ihmisiä on räikeästi puutteellinen, on ihmishenki todellakin hiuskarvan varassa – he tuntuvat suhtautuvan kaikkiin samalla tavalla karskisti, väkivallalla. Tämä on spekulointia, mutta pahoin pelkään olevani oikeassa..
cossu2
Hetty Wainthropp
Viestit: 477
Liittynyt: Su Kesä 21, 2020 1:56 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja cossu2 »

"Täällä ei ole mitään nähtävää" – Isossa Omenassa kuollut nainen huusi apua vartijoiden alta, ohikulkijat osallistuivat elvytykseen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5a6e ... 6cd74260fd

Ainakin tämän jutun mukaan videolta nähty tapahtumat. Painettu hapettomaksi raudoissa ties kuinka kauan ja vasta ulkopuoliset puuttuneet tilanteeseen ja aloittaneet elvytyksen.

Ei nyt kovin hyvältä näytä.
Never ride faster than your guardian Angel can fly...
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2623
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja MEG »

Keskustelu uhrin myymälä käyttäytymisestä ja riehumisesta on epäolennaista. Vartioiden ammattitaidon ydin on riehuvan henkilön taltuttaminen niin , ettei hän vammaudu saati kuole.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2446
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Annabelle kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 3:50 am
Järppä90 kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 3:33 am
Skloddi kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 3:23 amVaikken tätä ilmeisesti vauvan avohoitolasta(?) viikonloppuyönä poimittua "faktaa" uskokaan, niin spekuloidaan hieman. Jos uhri olisi ollut raskaana, hormoonihöyryt saattaisivat selittää myös ylikiehahtamisen liikkeessä ja jääräpäisyyden vartijoiden käskyttäessä. Sitten tämä vasta surullinen tapaus onkin, jos näin on taustat ja tapahtumat.
Selittäisi myös sen miksi sylkemishuppu laitettu selväpäiselle henkilölle, eli yleensähän nuo jotka sylkee noissa tilanteissa on aineissa tai vähintäänkin kännissä, mutta odottava äiti tekee mitä vaan puolustaakseen masussa olevaa pikkuista. Se on juurikin nuo hormonit.
Aivan jarkyttavaa. Olen itsekin kolme kertaa raskaana ollut, ja jo ennen kolmatta kuuta en voinut missaan nimessa olla vatsallani. Valitettavasti tulee mieleeni, etenkin edelleen sen oman kokemukseni valossa, josta kerroin (katsokaa taaksepain tata ketjua), etta vartijoilla taitaa olla ihan tyypillista naisvihaakin mukana apinan aivoissaan (ei ole kykya erottaa raskaushoyryissaan olevaa naista, helvetin sairasta). Jos tama raskaushuhu on totta, niin toivon, etta tama suru leviaa helvetin kauas ulkomaita myoten tiedoksi, etta kaikki naiset osaavat valttaa naita apinoita ihmisten ilmoilla liikkuessaan taalla Suomessa. On hyva, etta pukeutuvat uniformuunsa, niin heidat ainakin erottaa ajoissa ja kaukaa.
Misogyniaa on joka paikassa vähintäänkin piilotettuna. Se johtuu siitä, että tämä kaikki paska on naisten syytä. Sinun kannattaa muuttaa ulkomaille. Sinne missä pippuri kasvaa.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mactar »

ARuzek kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 9:13 am Hienosti täällä taas oikeen ”asiantuntijat” paikalla. Jaetun kuvan perusteella kerrotaan jos jonkinlaisista rikoksista ja ylilyönneistä. Itse en kyllä kuvan perusteella löydä asiasta mitään väärinkäytöksiä.
Tämä. Hyvin raflaavaa uutisointia ja kommentointia on ollut alusta lähtien, miten 4 vartijaa makaa pienen naisen päällä. Itse en tuosta levinneestä kuvasta/videosta onnistu löytämään yhtäkään päällä makaavaa vartijaa. Aika tunteella nyt mennään ja nähdään asiat kuten halutaan. Ehdottomasti on mielestäni siis todennäköistä, että nainen kuoli hapenpuutteeseen ja voimankäyttö on ollut liiallista, mutta liiallisen värikynän voisi jättää pois.

Ja mitä myyjään tulee, en usko että kyse on ollut tavallisesta reklamaatiotilanteesta. Eiköhän tämä nainen ole alkanut käyttäytyä uhkaavasti, asiallisten ihmisten kanssa tilanteet hoituu asiallisesti. Ja täytyy muistaa että asiat nähdään aina kunkin subjektiivisen kokemuksen kautta. Tämä julkisuudessa ollut silminnäkijä on nähnyt naisen olevan täysin rauhallinen, itse taas en kuvaili hänen käytöstään videolla rauhalliseksi. En kykene uskomaan, että vartijat alkaisi keskellä päivää julkisessa tilassa raudoittamaan rauhallisesti käyttäytyvää ihmistä. Tämä ei oikeuta naisen kuolemaa tietenkään.

Myyjän syyllistämisen voisi mielestäni keskustelusta unohtaa. Hän teki vain työtään eikä voinut tietää lopputulosta.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2574
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2022: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

dippainssi kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 10:11 am
luciferape93x kirjoitti: Su Tammi 08, 2023 10:03 am Suomen suurin turvallisuus uhka on vartijat eikä jengit. Mikä muu porukka tekee surmatyön keskellä kirkasta päivää :roll:
Kyllä Suomen suurin ongelma on islamisaatio jsekä väestönvaihto ja se juurikin tuo nämä jengit Suomeen.

Ei sovi vähätellä todella vakavaa asiaa.
Poliisi tutkii asiaa ja katsotaan mikä on tuomio.
White Woman Lives Matter
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
Vastaa Viestiin