Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama 35-v nainen kuoli - syytteet kaatuivat

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11536
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Hauki kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:36 pm Tuo pitempi video, joka parvelta kuvattu. Itse arvelen, että kun n.6 min kohdalla nainen oli käännetty ensin selällään hengityksen tarkistamista varten, hengitystoimintaa olisi vielä silloin ollut havaittavissa, koska mitä järkeä kuollutta olisi ollut enää kääntää uudelleen, nyt kylkiasentoon. Kuolema siis varsinaisesti tapahtunut kyljelleen käännön jälkeen ja sitä oli sitten seurannut elvytystilanne.
Siinäkö vaiheessa vartijoiden toiminta olisi yllättäen muuttunut järkeväksi ja loogiseksi? Nainen oli jo eloton.

Se olisi kerrottu, jos kuolinsyy olisi ollut sairauskohtaus, vaikka tarkkaa sairautta ei olisi paljastettu. Poliisi tutkii edelleen vartijoiden toimintaa kuolemantuottamuksena tai vielä vakavampana rikoksena.
Mukava valkku
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: Su Touko 16, 2021 11:22 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mukava valkku »

Kitarisa kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:32 pm
Mukava valkku kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:17 pm
Rouva_Etsivä kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:09 pm

Poliisi varmaankin sitten puhuttaa tuon silminnäkijän esitutkinnan aikana ja saadaan jossain vaiheessa selvyys siihen, millainen häirintä on ollut kyseessä ja selitys sille ristiriidalle, että silminnäkijä löytyy, mutta valvontanauhoista tilannetta ei näy.
Moni kokee uskonnon tyrkyttämisen häirintänä.
Ja näkee asiakseen etsiä vartijan käsiinsä, kun ei omat munat riitä sanomaan et ei kiinnosta tai voitko mennä muualle tjsp.
Vartijoiden reagointi viittaa siihen että kyseessä saattoi olla ns. vanha tuttu, jonka ovat mahdollisesti ennenkin poistaneet kauppakeskuksesta.
– Minä olen ihminen ja kaipaan joskus iloa, valoa ja hauskuutta
Sergio Leone
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Pe Marras 11, 2022 10:10 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Sergio Leone »

LeaSommer kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:49 pm Toivottavasti vain kuvittelen, mutta minusta näyttää että tuo yks vartija painaa polvella ihan reilusti tuota naisen nilkkaa. Jumalauta, nainen on eloton ja silti painetaan ihan kunnolla. Punaisella siis jalkapohja vähän tuolta vilahtaa ja videolla näkyy selkeämmin.
Saisiko noihin korvanappeihin integroitua järjen äänen?
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 641
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

Sergio Leone kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:45 pm
Zorro7 kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:40 pm Aika paljon mahdollista et uhri ollut "lähetystyötä" tekemässä siellä kauppakeskuksessa.
Helluntaiseurakunnat sitä jonkun verran harrastaa ja siihen myös kehottaa.
Harvemmin kyllä kukaan yksin tekee mutta olen nähnyt myös yksin ihmisiä lappuja levittämässä.
Nainen on voinut olla jollain tavalla vajavainen ihmisten kanssa toimiessa ettei ymmärrä missä se raja menee mikä on aina soveliasta ja mikä ei. Joku on sitten kokenut häirintänä kun ei vaikka ole ymmärtänyt lopettaa puheitaan vaikka on pyytänyt.
Joskus nuorena miehenä heräsin kun ovikello soi sunnuntaina klo 9 maissa aamulla baari-illan jälkeen. Ilmeisesti äiti ja tytär tyrkyttivät Jehovan todistajien liparetta jossa luki isolla "Herätkää!"

En kuitenkaan kokenut häiriöksi, otin tilanteen lähinnä huumorilla.
Mehän emme tiedä, liittyikö uskonto tai sen tyrkyttäminen millään tavalla asiaan.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
Vinnåå
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: La Joulu 31, 2022 4:26 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vinnåå »

Jos olisi jo ennenkin poistettu, niin kai joku olisi jotain ottanut opikseen.
Mukava valkku
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: Su Touko 16, 2021 11:22 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mukava valkku »

PetriV kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:02 pm
135piispa kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 7:44 pm
PetriV kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 6:27 pm Niinpä. Yhtä hyvin voisivat tiedottaa vaikka näin: "Todennäköisimpinä kuolinsyinä pidettiin alustavasti vaihtoehtoja A,B,C,D tai E.
Syytä emme voi kertoa, mutta sen voimme, ettei se ollut B,C,D eikä E."

Joku vielä kirjoitti, että "Kuolinsyytä ei julkaista, jotta vartijat saavat jatkaa ihmisten nöyryyttämistä ja pakkokeinoja kuolemaan asti."

Voi kai tuokin olla osatekijänä, mutta varsinaisena syynä lienee kuitenkin se, että kyseessä on todellakin salassapidettävä tieto.
Mutta jos saa puukosta, sen voi kertoa.
Esim. uutinen, jossa kerrotaan vaikkapa henkilöä X puukotetun, jolloin kyseinen henkilö X on menehtynyt, on teon-/tapahtuneen kuvaus, ei oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen loppuraportti.

"Kuolemansyyn selvittämistä koskevat asiakirjat ovat salassa pidettäviä. Kuolemansyyn selvittämisestä annetun lain mukaan tietoa kuolemansyystä saa antaa vain tietyille tiedon saantiin oikeutetuille viranomaisille (esim. tuomioistuimelle tai Valviralle) ja sille, jonka hakemuksesta tai suostumuksella kuolemansyyn selvittämiseksi tarpeellinen toimenpide on suoritettu sekä vainajan lähiomaiselle tai muulle läheiselle sekä tietyissä tapauksissa vakuutus- ja eläkelaitoksille."
Kuolinsyy tulee julkiseksi viimeistään oikeudenkäynnissä.

Tekstiä tiivistelty
-NILS-
– Minä olen ihminen ja kaipaan joskus iloa, valoa ja hauskuutta
Rutisija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 2:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Rutisija »

Rousku kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 7:15 pm
Skloddi kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 6:36 pm Tiedossa on, että on käynyt Kuninkaantien lukion Espoossa.
Muistaakseni missään ei ole sanottu, että olisi suorittanut lukion loppuun. Onhan niitä keskeyttäjiäkin. Korjaa ihmeessä, jos on toisenlaista tietoa olemassa.
Jos täällä nyt porukka kutsuu häntä kehitysvammaiseksi joka ei pärjää edes peruskoulussa itse, niin erikoista jos pääsisi kuitenkin lukioon ja vasta siellä huomattaisiin, että jaa, eihän tämä mitään tajua.

Ja ylipäätään ehkä nyt turha halkoa hiuksia siitä, millä nimellä tässä näitä diagnooseja heitellään. Kehitysvamma, älyllinen vamma, autismi, whatever. Kaikki ymmärtävät mitä tarkoitetaan.
fordsonMajor
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: To Syys 08, 2011 8:57 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja fordsonMajor »

sivullinenvain kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 7:03 pm
Meillä on silminnäkijähavainto kiinniottopäätöksestä, jonka syynä vaikuttaa olleen kieltäytyminen poistua kauppakeskuksesta. Häntä oltiin tässä vaiheessa saattamassa ulos kahden vartijan/jv:n toimesta, kun silminnäkijän mukaan ilmoitti Levi's-kaupan kohdalla kieltäytyvänsä poistumasta. Joka tapauksessa vasta tämä hetki johti lisävartijoiden saapumiseen ja kiinniottoon. Mitä ilmeisimmin jos olisi suostunut saatettavaksi ulos, näin olisi tapahtunut.

Meillä ei ole tietoa arvioida oliko valittajan väittämä häiriö poistoperuste, koska emme tiedä väitetystä häiriöstä vielä enempää.
Tästäpä tulikin mieleeni, että eikös se aiempi 20s video maahanlaitosta alkoi suurinpiirtein liukuportaiden alta päättyen rähmällee levisliikkeen edustalle. Em. silminnäkijä kuitenkin kertoo tulleensa vessasta ja olleen menossa liukuportaille. Tavanomainen kävelysuunta suoraan kohteeseen tarkoittaisi sitä, ettei tämä silminnäkijä ole nähnyt mitään muuta kuin kaatumisen. Ei mitään edeltävästä kähmästä, sillä liukuporras on peittänyt näkyvyyden.

Toiseen suuntaan edessä on infotiski. Ilmankos ne lausunnot olivat vähän päin seiniä eikä kukaan nähnyt miten homma lähti käyntiin.
Osku
Nikke Knakkertton
Viestit: 158
Liittynyt: To Kesä 02, 2011 11:46 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Osku »

Tuossa pitkässä videossa nainen on koko videon ajan täysin liikkumaton ja käsien väristä näkee, ettei verenkiertoa ole. Vartijat eivät ole tarkkailleet riittävästi maahan viedyn vointia. Myös kasvojen väristä näkee ettei verenkiertoa ole enää toviin ollut. Alleen laskenminen on mahdollisesti seurausta pakokauhusta tai tuosta aivojen hapensaannin estymisestä.
Mitä tulee tuohon viivyttelyyn elvytyksen aloittamisen kanssa, niin ihmiset valitettavasti tuppaa jäätymään toisinaan, myös ne jotka asiaan on koulutusta saaneet. Tuo viive näyttää muutoinkin olevan niin pitkä, että hapenpuute olisi ehtinyt jo tehdä massiivisen aivovaurion ja tuskin olisi selvinnyt mikäli rytmi olisi saatu takaisin.

Veikkaan itsekin vagushermon jääneen puristukseen kaulaliinan ja muiden vaatteiden vuoksi ja naisen taakse sidotut kädet ovat edesauttaneet puristusta ja kun pää on vielä ollut sivulle päin. Samalla on voinut pursitua myös kaulavaltimot ja aivoihin ei ole enää mennyt riittävästi verta. Tuo on kombo, joka johtaa hyvin nopeasti tajuttomuuteen ja sydämen pysähtymiseen.
cherryblossom
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2010 6:40 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja cherryblossom »

Edelleen olen taipuvainen ajattelemaan niin, että on ehkä ollut "evankelioimassa", koska hän harrasti sitä kauppakeskuksissa. En voi sanoa nimeä enkä seurakuntaa, mutta tuttu hän on. Isänsä ja äitinsä ovat uskossa. Minun kaveri tuntee vanhemmat hyvin.
Saman seurakunnan jäsenen seinän keskusteluista bongattu, myöhemmin kirjoittaa naisesta etunimen kirjaimella E.

Edit. Tai no saman seurakunnan FB sivun kirjoittelija, seurankuntien jäsenyyksistä en tiedä.
AlmaR
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 11:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja AlmaR »

Mukava valkku kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:52 pm
Kitarisa kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:32 pm
Mukava valkku kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:17 pm

Moni kokee uskonnon tyrkyttämisen häirintänä.
Ja näkee asiakseen etsiä vartijan käsiinsä, kun ei omat munat riitä sanomaan et ei kiinnosta tai voitko mennä muualle tjsp.
Vartijoiden reagointi viittaa siihen että kyseessä saattoi olla ns. vanha tuttu, jonka ovat mahdollisesti ennenkin poistaneet kauppakeskuksesta.
Ei viittaa. Vartijoiden reagointi viittaa siihen, että heille ei ole opetettu muita keinoja eivätkä he ymmärrä kyseenalaistaa yksipuolista koulutustaan ja että he eivät ole tottuneet olemaan tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa.

Jos kyseessä olisi ns. vanha tuttu, niin se tieto olisi vuodettu esiin.
Vinnåå
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: La Joulu 31, 2022 4:26 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vinnåå »

Laitapuolen kulkijan reaktio, jos ei ole ihan kamoissa, olisi luullakseni useimmiten noudattaa poistumiskehoitusta, kun voi olla aikaisempia kokemuksia mitä käy, kun pistää hanttiin.

Vaan kunnon ihmisten silmille ei hypitä.
Avatar
Cielo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: La Heinä 19, 2014 6:11 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Cielo »

Vinnåå kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:06 pm Tuo spekuloitu kehitysvammaisuus sai kai alkunsa siitä, että uhrin FB-sivulla oli mainita helluntaiseurakunnan kehitysvammaistoiminnasta.

Mutta ei se tosiaankaan tarkoita automaattisesti sitä, että tämä oli itse kehitysvammainen.

Ei tarkan määritelmän mukaisesti kehitysvammainen ehkä pärjää lukiossa.

Mutta puhekielessä saatetaan käyttää tätä termiä, kun tosiasiassa tarkoitetaan eriasteisia kehitys- tai oppimishäiriöitä.

Tunnen muutamankin ylioppilaan, joilla on jotain vastaavaa ja näitä on hiukan yleistäen sanottu kehitysvammaisiksikin jossain kehityksen vaiheessa.

Pari näistä on muuten käynyt juuri samaa lukiota kuin uhrikin.
Itse havahduin koko kehitysvamma-teemaan vasta luettuani muutaman kirjoituksen täällä käyttäjältä Sissi alkaen sivulla 171. Myöhemmin kysyttiin perustelua tai tarkennosta väitteelle, mutta joko se meni itseltäni ohi tai sellaista ei jostain syystä saatu.
Liitteet
8E8754FC-FBEB-42DA-933D-4FBBB03F5CAD.jpeg
8E8754FC-FBEB-42DA-933D-4FBBB03F5CAD.jpeg (150.82 KiB) Katsottu 1411 kertaa
AlmaR
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 11:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja AlmaR »

Purliini kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 6:14 pm Oma näkemys videosta:
4.38 henkilö käännettään kylkiasentoon
4.48 Vartija soittaa Häkeen(?)
4.48 Samalla toinen vartija tulee hänen paikalleen
5.06 Henkilö käännetään selälleen
5.15 Vartija ottaa hanskan pois kokeillakseen pulssia
5.27 Vartija laittaa omat kasvot henkilön naamalle varmistaakseen hengittääkö
5.39 Henkilö käännetään takaisin kylkiasentoon
6.26 Vartija toteaa elvytys
7.01 Henkilö käännetty takaisin selälleen ja elvytys alkaa.

Itse ainakin olettasin tuosta että ajassa 5.15-5.27 on saatu varmuus että henkilö on elossa. Miksi ihmeessä muuten oltaisiin laitettu takaisin kylkiasentoon. Toki voidaan ajatella sitä miksi henkilö on ollut ei optimaalisessa asennossa noinkin pitkään(4.38 + aika ennen kuvaamisen alkua)
Joku elvytystä paremmin tunteva kertoi täällä aikaisemmin, että jännittyneessä tilassa oleva elvyttäjä voi tuntea sormilla kokeillessaan oman sykkeensä ja tulkita virheellisesti tuntevansa elvytettävän henkilön pulssin.
Gfh
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Su Helmi 28, 2021 9:56 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Gfh »

Olen lukenut tämän koko ketjun läpi ja muualtakin, ja katsonut nuo videot mitä tässä pitkin ketjua on linkattu.

Pitkän tuoreimman videon nähtyäni epäilen kyllä että uhri oli kuin olikin raskaana, ja tämän takia vatsallaanpito raudoissa aiheutti nopeasti kuoleman. Ruumiinrakenne näkyy pitkälllä vodeolla selkeämmin ja on ihan vauvamahan näköinen masu.

Uskon että tämä voisi olla niin järkyttävä asia ettei haluta avata julkisuudessa. Olisi helppo todeta ympäripyöreästi sairaskohtauksesta jos se jonkinsorttinen sellainen olisi, ja sekään ei kertoisi kenellekään mitään liian spesifiä uhrista.

Uhrin veli kertoi juttelevansa puhelimessa siskon kanssa ja hänen mukaan uhri ei ollut raskaana, eikä ollut lapsia, muttei ole nyt niin tavatonta etteikö uhri olisi saattanut lapsirakkaana hankkia lapsen yksin, ja salata raskauden uskovaisena sinkkuna.
Minusta tuota raskausasiaa ei ole ihan täysin ja yksiselitteisesti kiistetty. Joo jokunen pvä sitten joku poliisin edustaja sanoi ettei hänen tiedossaan ole että uhri olisi ollut raskaana, silloin hän odotti vielä tarkempia tietoja. Ja niitä ei nyt meille anneta, eikä tulla antamaankaan jos raskaana oli. Too disturbing.
Vastaa Viestiin