Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama 35-v nainen kuoli - syytteet kaatuivat

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
RoyGrace
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 11:10 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja RoyGrace »

laplap kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 11:42 am
Jos/kun asiakas on silminnäkijöiden mukaan huutanut apua ja pyytänyt soittamaan 112 maahanlaiton jälkeen, ei hän ole ollut tajuttomana. Tuolloin varmasti olisi huutanut myös jos käsi on poikki/sijoiltaan ja sitä joku vääntää. Se on sellainen kipu ettei voisi olla huutamatta, tai että huutelisi selkeitä lauseita/pyyntöjä vaan.
Jotkut ovat varmoja että niskakin tuossa samalla katkesi mutta ei kauheasti niska katkenneena enää huudella että soittakaa 112.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Miten on mahdollista että nainen on kierteisen maahanpaiskaamisen päätteeksi vartijoiden välissä oikealla kyljellään ja molemmat vartijat ovat edelleen tiukasti kiinni käsissä? Ja siis en ihaile vartijoiden sinnikästä roikkumista vaan ihmettelen miten nainen fyysisesti taipui siihen?

Ihmisillä on erilaisia kipukynnyksiä ja naisen viimeisiksi sanoikseen valittama ilmanpuutteen tunne saattoi johtua siitä jos kipu salpasi hengen. Tai vaikka kylkiluu törrötti keuhkossa. Eikä kukaan ole uskaltanut julkaista videota kuvattujen tilanteiden välissä, jossa tuskanhuudot olisivat olleet. Saako nainen silloin pampusta vai onko hänen niskassaan pari vartijaa. Mahdollinen vamma on pahentunut silloin tai johtanut kuolemaan.

Minua on häirinnyt julkisilla paikoilla liittymäkauppiaat ja feissarit ja olisin mielelläni nähnyt vartijoita viskelemässä heitä lattiaan. Muissa tapauksissa olen ollut tyytyväinen kun häirintä on loppunut keskustelun päätteeksi tai jomman kumman paikalta poistumiseen. Ei ole käynyt edes mielessä mennä nykimään vartijaa hihasta ja valittamaan "yhyy tuo puhui minulle".
Avatar
remede
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: To Loka 24, 2013 10:13 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja remede »

Moni on kommentoinut ja puhunut naisesta hihhulina; on myös epäilty, spekuloitu ja pohdittu, että nainen olisi uskontoa julistamalla häiriköinyt kauppakeskuksessa.

Näyttöä tästä ei kuitenkaan ainakaan vielä ole esitetty, ei ensimmäistäkään.

Hieman kannattaisi tutustua myös uskontoihin. Helluntailaiset eivät juuri tyrkytä uskontoa eivätkä "hihhuloi" kauppakeskuksissa, eikä julkisilla paikoilla. Omissa tilaisuuksissaan uskontoa tietenkin harjoitetaan, mutta en nyt helluntailaisia minään hihhuleina pitäisi.
"Nothing matters but the facts. Without them, the science of
criminal investigation is nothing more than a guessing game."
-Blake Edwards
Vinnåå
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: La Joulu 31, 2022 4:26 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vinnåå »

Tai sitten uhri oli riivaajahengen vallassa ja vaksit olivat todellisuudessa valepukuisia pappeja.

Demoni ajettiin hittoon ja valeasuinen kardinaali, jonka tunnistaa videolla kardinaalinpunaisista hanskoista, tuli suorittamaan synninpäästön.

Eksorsismi meni täysin Vatikaanin sääntökirjan mukaan, täällä ei ole mitään nähtävää.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

Puhelinkortti kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 10:24 amNyt kun tuosta tukehtumisfantasiastakin jouduttiin luopumaan, niin kaheleimmat puhuu jo siitä, että uhri on heitetty päälleen lattialle ja niskat katkenneet. Rupee oleen sketsimeininkiä. :D
Itsehän olet täällä selitellyt jotain, että uhri oli väkivaltainen narkomaani, vaikka mediatiedot eivät näitä näkemyksiäsi millään tavalla tue. Mutta etkös ollutkin Putinin kannattaja, joten Putin-projektio on tietysti kova juttu.

laplap kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 11:42 amJoku kysyi aiemmin onko kellään kiinnostusta asiallisesti tapahtunutta pohtia. Kyllä, olisi, mutta eihän tämä onnistu kun kaikkea väännellään miten sattuu, puhutaan vauvojen iskemisestä lattiaan ja muuta sairasta, puhutaan tappajista ja murhaajista. Aivan turhaa edes yrittää sanoa jotain järkevää väliin. Tai sitten kaikki asiallisesti pohtivat ovat joidenkin mielestä vartijoita. No, sehän todistaisi sitten sen että suuri osa vartijoista on asiallisia ;)
Nyyt on taas psykoosit päällä siellä. Mitä sairasta on siinä, että ottaa esiin, ettei samoja voimakeinoja voi käyttää kaikkiin kohteisiin, tai että samat voimakeinot eivät ole samanarvoisia eri kohteisiin? Tällaista uhrin kaltaista kohdetta ei voi missään tapauksessa käsitellä nyt nähdyllä tavalla. Kuuluu jo pienen lapsen perusasioihin ymmärtää, että uhri olisi vammautunut vakavasti tällaisessa toiminnassa. Aivan samalla tavalla pientä vauvaa ei heitetä pää edellä lattiaan, jos se itkee.
Sairasta on sinun kommentointisi, millä yrität oikeuttaa väkivallan käytön heikompia ihmisiä kohtaan sillä perusteella, että joku toinen ei olisi vastaavasta tilanteesta vammautunut.

Kyrsi kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 11:10 amNyky maailmantilanteessa mihin tahansa rauhattomuutta luovaan käyttäytymiseen pitää puuttua heti. Oli kyseessä sitten kännissä ärhentelevä virolainen raksamies, ahmetin sanaa huutava ählämi, aineissa leksahteleva somejulkkis tai sitten sanaa pauhaava täti.
Uhkaavaksi koettava toiminta on lopetettava heti, eikä semmoinen tilanne ole mahdollinen jossa joku em.hihhuli voi jättää esim.vartijoiden tai poliisin ohjeet huomioimatta, ja voi jatkaa tointaansa.

Tässäkin kohtaa menee yleinen etu ja turvallisuus, yksilön edun ja halun edelle.
Olen sillä kannalla, että tässä näiden järkkäreiden/vaksien toimintaan tulee nyt puuttua paitsi uhrin oikeusturvan ja omaisten takia, myös yleisen edun ja turvallisuuden nimissä. Ei me voida täällä ylläpitää mitään ihmisuhrikulttia, missä nämä luonnevikaiset tappavat helppoja uhreja voima -ja hallinta perustein.

Kyrsi kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 10:57 amEdelleen se alkutilanne? Mistä kaikki alkoi?

Päällekäyvästä, jo fyysisesti tapahtuneesta sanan julistuksesta?

Silloin kun iso kirja on kolahtanut päähän jossa kapasiteetti on valmiiksi rajallinen, voi käytös olla sen varjolla ihan mitä tahansa.

Tuo joku aiempi huomio nro.45 menokkaasta viittaisi siihen että ko.nainen on ollut huomattavan kookas. Ja kun kohdehenkilö, jota tämä nainen on ahdistanut, on toiminut oman oikeusturvansa kannalta oikein, eli turvautunut ammattilaisiin eikä omaan itsepuolustautumis oikeuteen, niin kookas mutta myös fyysisesti huonossa kunnossa ollut nainen kuoli heidän käsiinsä. Eikä häirityksi tulleen henkilön.

Eli sinänsä meni oikein, ei siis se että hän kuoli, vaan se että systeemi hoiti asian joka sille kuului. Lopputulos oli vaan traaginen. Jos poliisit olisivat hänet paketoineet, niin tulos olisi saattanut olla sama. Tai se häiritty henkilö olisi tönäissyt hänet nurin. Ylipainoa, verenpaineet tapissa, jotkut aineen jämät verenkierrossa, niin lanka ei välttis ole enÄä ollut kovin paksu muutenkaan.
Alkutilanteesta ei ole vielä vahvistettua tietoa kovinkaan tarkkaan, mutta se pitäisi olla tiedossa, ettei uhri käyttänyt päihteitä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja jmit »

Monella tuntuu olevan ajatuksena, että jotain vikaahan siinä pitää olla, että piti tappaa. Onko liian pelottava ajatus, että vartijat saattavat tappaa myös sinut? Varsinkin sitten kun tulee vähän ikää, ehkä on vähän sokeritautia, insuliini alhaalla ja käytös vähän sekavaa. Tai ehkäpä tapetaan vain sen vuoksi, että on väärä ilmianto ja jäät vain ihmettelemään, että mistäs tässä nyt oikein on kysymys. Vaikuttaa siltä, että meillä on Suomessa hyvin monella ryssämentaliteetti, kyllä auktoriteetti on aina oikeassa. No orjan elämä on helppoa, jopa kadehdittavaa, ei tarvitse vaivata omaa päätä. Länkyttää vaan, että kaikki meni just niin kun pitikin.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2573
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

remede kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 12:09 pm Moni on kommentoinut ja puhunut naisesta hihhulina; on myös epäilty, spekuloitu ja pohdittu, että nainen olisi uskontoa julistamalla häiriköinyt kauppakeskuksessa.

Näyttöä tästä ei kuitenkaan ainakaan vielä ole esitetty, ei ensimmäistäkään.

Hieman kannattaisi tutustua myös uskontoihin. Helluntailaiset eivät juuri tyrkytä uskontoa eivätkä "hihhuloi" kauppakeskuksissa, eikä julkisilla paikoilla. Omissa tilaisuuksissaan uskontoa tietenkin harjoitetaan, mutta en nyt helluntailaisia minään hihhuleina pitäisi.
Niin me emme vielä tiedä kuinka herkkä tämä ilmeisesti mies on ollut. Kai sitä voi antaa jonkun uskonnollisen lapunkin. Antaahathan poliittiset puolueetkin lappuja käsiin. Tässä tod.näköisesti nähdään, kuinka turha tämä kuolema oli.

Ps. jos vartijat tulee Isossa Omenassa juttusille, juokse kovaa pakoon.
Viimeksi muokannut Nice shirt, Pe Tammi 13, 2023 12:20 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2445
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

RoyGrace kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 12:03 pm
laplap kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 11:42 am
Jos/kun asiakas on silminnäkijöiden mukaan huutanut apua ja pyytänyt soittamaan 112 maahanlaiton jälkeen, ei hän ole ollut tajuttomana. Tuolloin varmasti olisi huutanut myös jos käsi on poikki/sijoiltaan ja sitä joku vääntää. Se on sellainen kipu ettei voisi olla huutamatta, tai että huutelisi selkeitä lauseita/pyyntöjä vaan.
Jotkut ovat varmoja että niskakin tuossa samalla katkesi mutta ei kauheasti niska katkenneena enää huudella että soittakaa 112.
Enpä olisi siitä noin varma. Ainakin telinevoimistelija Jari Mönkkönen kykeni puhumaan. Neliraajahalvaantuminen hänellä. Hän pystyi ammattinsa (pelastusala) vuoksi toisen haastattelun mukaan ohjaamaan tilannetta, ettei häntä liikuteltu ennen lansiin tuloa.

https://yle.fi/a/3-9387870
Voltin alastulo ei mennyt niin kuin olin suunnitellut. Se oli täysin tuttu liike. Mitään riskejä en ota enää tässä iässä harjoitellessa. Alastulo tuli ihan niskoilleen, ja niskasta kuului kova rusahdus. Saman tien huomasin, ettei alakroppa ole enää niin kuin ennen. Kädet ja jalat eivät toimineet, Mönkkönen kertoo.

- Huusin kaverille, että soita apua, nyt ei ole kaikki hyvin. Sen jälkeen Helsingin pelastuslaitos hoiti homman himaan. Ymmärsin heti, mitä oli tapahtunut. Tuli heti mieleen, että ei hitto tää mulle voi tapahtua.
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, Pe Tammi 13, 2023 12:24 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kerttunen
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Tammi 12, 2023 4:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Kerttunen »

Tuohon huutamiseen ja sen puuttumiseen, jos oletetaan että nainen loukkaantui alasviennissä pahasti.
Itse olen ollut kolarissa jossa päädyin asvaltille makaamaan lantio murskana enkä voinut liikuttaa jalkojani.
Olin ihan hiljaa siihen asti että ensivaste tuli paikalle ja heitä pyysin ensimmäisenä soittamaan äidille ja vastailin ihmeen rauhallisesti kysymyksiin. Ensivaste huolestui eniten siitä että olin niin hiljainen. Olin täysin tajuissani eikä taju ollut edes menossa missään vaiheessa.
Huusin vasta sitten kun yrittivät kääntää minua selälleen ja vasta siinä kohtaa kipu oli niin valtava että äänihuulet aukesi kun rukoilin lopettamaan ja pyysin että älkää koskeko. Ja siinä meni ainakin vartti ennen kun ensimmäisen kerran yritettiin kääntää selälleen eli ensimmäisen vartin vakavasta loukkaantunisesta huolimatta olin hyvin hiljaa. Keho oli shokissa plus varmaan vaistomaisesti tiesin että minkäänlainen liikkuminen tai panikointi on nyt pahasta, en olisi kivun vuoksi edes pystynyt huutamaan.

Siinä mielessä siis en pois sulkisi vakavaa loukkaantumista maahan viennin yhteydessä, tarpeeksi pahasti kun sattuu uskoisin reaktion olevan enemmin hiljeneminen kuin huuto. Juurikin siksi että voimat eivät riitä huutamiseen, ja sen yrittäminen sattuu entistä enemmän. Sitä keskittyy lähinnä vaistomaisesti vain pysymään hengissä ja tajuissaan.
Naisen kohdalla myös alaselkään kohdistuva polven paine, kaulaliina suun edessä, pään hankala asento, vaikeuttavat varsinaista huutamista.
Veikkaisin että on lopulta hiljentynyt shokissa vaan odottamaan että kipu ja paine lakkaa.
Alkonost
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2021 1:35 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Alkonost »

ControlC kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 11:34 am Kyrsin kirjoituksesta saa sen käsityksen kuin Jumalan sanan tarjoaminen ihmisille olisi rikos.
Sitä se ei ole ja kuuluu osana kyseisen uskonnon harjoittamiseen. Jotkut uskovat sitä toteuttavat, jotkut eivät.
Hän oli tarjonnut jotain paperia ja kysynyt haluaako henkilö kuulla Jeesuksesta. Jos ei, hän jatkoi matkaa.
Se ei todellakaan ole mitään häirintää eli tehty häirintäilmoitus oli aiheeton.


Uskonnonvapauslain mukaan nimenomaan uskonnon harjoittaminen on sallittua Suomessa. Eli tuollainen naisen
harjoittama toiminta on täysin lain mukaista ellei Suomesta haluta autoritaarista valtiota kuten vaikka Venäjä tai
kaikki islamistiset valtiot, joissa viime mainituissa voi saada jopa kuolemantuomion "väärän" uskonnon levittämisestä.
Mutta kiellon voimaan tuloon tarvittaisiin Suomessa lakimuutos, mutta sitä uskin saadaan aikaan joidenkin
suvaitsemattomien vaatimuksesta.

Eivätkö jv:t ja vartijat tunteneet uskonnonvapauslakia? Vai eivätkö halunneet olla tuntevinaan sitä? Mikä tuossa meni pieleen?
Mihin tämä perustuu? Olitko paikalla ja näit uhrin jakavan lappuja ja puhuvan Jeesuksesta?
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1004
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Joitain uskonnon tyrkyttäminen tai siitä kertominen häiritsee, toisia ei.
Itse aikanaan koin sen vähän ärsyttävänä kun oli tapana tutkia Raamattua enemmänkin ja jostain syystä juuri minulle aina kauppojen edessä silti juteltiin Jeesuksesta.
Ei se niin paljon ärsyttänyt että olisin siitä vartijoille maininnut. Ehkä enemmän tuli mieleen että näytän varmaankin syntiseltä kun usein "jouduin" kohteeksi.
Aika varma olen että Suomessa lähes jokainen on Jeesuksesta kuullut. Se on sitten oma valinta uskooko vaiko ei usko. Tuputtaminen voi jopa aiheuttaa sen ettei jaksa kiinnostua.

Kyseisestä uhrista ei tosiaan tietoa oliko kyse sanan julistamisesta vaiko ei.
Viimeksi muokannut Zorro7, Pe Tammi 13, 2023 12:46 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1611
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Kaspar kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 11:49 am

Selvä. Ulkopuoliset voimat (JV&V) päättävät vetää "uhrin" maahan keinolla millä hyvänsä ja sitten olisi "uhrin" vastuulla ottaa isku käsillä vastaan? Kädet eivät tainneet olla edes vapaina silloin? Tavan tallaajat eivät ole olleet samalla kurssilla näiden omavaltaisten poikaoletettujen kanssa, joten "uhrille" jää räsynuken rooli. Asenne ihmisyyttä kohtaan paistaa näistä kuvista, videoista ja kommenteista kilometrien päähän.
Asenne ihmisyyttä kohtaan loistaa poissaolollaan tässä tapahtumasarjassa, ja sen sokealla puolustamisella, miten epäillyt ovat tässä toimineet.

Otteet ovat olleet koulutuksen mukaiset toteavat tiedottajat pokerinaamaisesti. Moni meistä, joka joutuu hoitamaan asioitaan kauppakeskuksissa miettii nyt, voisiko tuo käydä minullekin. Entä jos ulkonäköni, käyttäytymiseni tai menneisyyteni ei miellytä jota kuta ilmiantajaa ja minä saan tuon käsittelyn.

Tälläkin palstalla moni vetoaa siihen, että uhri olisi ollut jotenkin erilainen. Siksi tilanne on kärjistynyt tähän. Me kaikki olemme erilaisia. Joku on liian laiha ja joku liian lihava. Joku pukeutuu liian huomiotaherättävästi ja joku liian tavallisesti. Ihmisillä on monenlaisia menneisyyksiä. Jotkut ovat uskossa ja joillakin voi olla jotain hämärätuttuja, joihin vedota kiinnikäytäessä.

Mikään ei oikeuta sitä käsittelyä, jonka uhriksi edesmennyt joutui.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5383
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Mites tämä lasten halailu?

Jos ilmoittajalla oli mukanaan lapsi/lapsia ja uhri olis pyrkinyt halailemaan heitä?

Moni varmaan vetäis herneen nokkaan moisesta. Spekua!
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Seppo444
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2023 2:38 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Seppo444 »

murhajari kirjoitti: To Tammi 12, 2023 6:47 pm
Tämmösen sain irroitettua tuolta videosta:
https://www.whyp.it/tracks/64196/iso-om ... oken=QasPM
Uhri sanoo: "Mulla on kuitti!"

Ihan samoin meistä varmasti moni sanoisi, jos vartijat hyökkäisivät kimppuun kauppakeskuksessa.
Amy
Martin Riggs
Viestit: 607
Liittynyt: Ma Touko 17, 2010 8:40 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Amy »

ruusumaa kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 12:28 pm Mites tämä lasten halailu?

Jos ilmoittajalla oli mukanaan lapsi/lapsia ja uhri olis pyrkinyt halailemaan heitä?

Moni varmaan vetäis herneen nokkaan moisesta. Spekua!
Onko sillä loppujen lopuksi merkitystä mistä ilmoittaja on herneen vetänyt. Jos nainen on ollut vain häiritsevä, nuo vartijoiden toimet on olleet täysin ylimitoitettuja. Harmiton halailija voidaan puhuttaa ja ohjeistaa, että kaikki ei tykkää. Kun kenttään vedetään niin vois edellyttää, että kohde olisi aseistautunut muillakin välineillä kuin halauksilla.
Viimeksi muokannut Amy, Pe Tammi 13, 2023 12:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin