Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Osmium kirjoitti: Ke Huhti 05, 2023 3:07 pm Luodinreikä tuulilasissa, tuliko se silloin kun kävi Peuramaalla Paanaskirjeen takia? Ei osunut kuitenkaan. Toki muukin ajankohta mahdollinen, saattanut kuulua uhkailuun ja ammuttu lasiin esim yöllä. Puhelinsoitot joissa ei puhuttu mitään, oliko näin ja tietääkö joku, että tulivatko nuo soitot tiettynä ajanjaksona (esim. Loppukesästä) ennen murhia, lukemani mukaan nuo soitot olisivat koskeneet tiettyä aluetta. Tämä on merkityksellistä sikäli, että jos tekee esim ns. Pilapuheluja niin ne eivät välttämättä kohdistu tietylle alueelle, kaikkien lähitalojen numerotkin olivat luettelossa asukkaan nimen mukaan, ei osoitteen mukaan.
Kuuntelin viime yönä Viimeinen johtolanka podcastin, jossa viidennen kauden jaksossa käsitellään tätä Kirkkonummen kolmoissurmaa. Siinä käsiteltiin näitä outoja puheluita, joissa ei puhuttu mitään. Puhelut oli soitettu tietylle alueelle. Minulle tulee niistä mieleen, että kartoittivat aluetta ja mahdollisesti myös sitä mihin osoitteeseen puhelut menivät. Siihen aikaan taisi olla käytössä vielä joka talouteen jaetut puhelinluettelot, joista näki puhelinnumerot, jotka eivät olleet salaisia. Nyt nettiaikana puhelinluetteloita ei enää tarvita, koska kaikki tieto löytyy netistä. Pitäisin myös mahdollisena, että aluetta seurattiin jonkin aikaa ennen karmivaa henkirikosta.

Podcastin viimeisessä jaksossa huomioni kiinnittyi siihen, että naapurin koirat eivät haukkuneet. Olisivatko koirat jo tottuneet alueella jo pidempään olleeseen tarkkailijaan. Toinen mahdollisuus on, että murhatyön tekijä oli perheen omasta lähipiiristä, joka tunsi myös perheen tavat. Koirat eivät siis haukkuneet tuttua ihmistä. Veikko oli sanonut tuttavallensa, että minä kyllä tunnen omani, kun oli tullut puhetta siitä, että hänen henkeänsä uhattiin. Minulle tulee tästä mieleen heti ensimmäisenä, että minä kyllä tunnen omat poikani (jälkikasvuni) tai sukuni. Avainnipun katoaminen myös selittäisi sen, että toinen pojista olisi voinut sen pölliä, koska kävivät isänsä luona tarvittaessa. Toinen ainakin heistä oli käynyt kyseisenä päivänä ennen henkirikosta Veikon kotona, josta löytyi mm. hänen sormenjälkensä. Ainoa asia, mikä on ristiriidassa, on makuuhuoneesta löytynyt suurempi jalanjälki. Olisiko tekijä voinut käyttää hämäykseksi suurempia kenkiä? Uskon, että murhaaja löytyy lähipiiristä. Hän tunsi talon tavat kuin omat taskunsa.

Mietin myös sitä, että takaovi oli jäänyt auki murhaajan ilmeisesti paettua siitä. Missä vaiheessa hän oli vienyt mukanaan keittiön hyllykön, jossa oli paljon rahaa? Veikon lompakko oli myös kadonnut. En ole lukenut tätä ketjua. Kirjoitan kuuntelemani podcastin pohjalta, jossa oli paljon uutta tietoa ihmisiltä, jotka ensi kerran puhuivat asioista julkisesti.


Kannattaa kuunnella tämä 22. maaliskuuta ilmestyneen Viimeinen johtolanka podcastin kaikki kuusi jaksoa.

https://areena.yle.fi/podcastit/1-50640985
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Sarina kirjoitti: Ke Maalis 29, 2023 1:41 pm
Veikon on kerrottu sanoneen aseen kantamisen selitykseksi,että "kyllä minä väkeni tunnen". Joku muutama sivu takaperin arveli sitten että tarkoitti jotain tällä jotain bisneskumppaneitaan tai työmiehiä. Meillä tuo sanonta tarkoittaa todellakin vain omaa väkeä (perhe,sukuväki korkeintaan). Toki eri murrealue meillä,mutta ei täällä kukaan käytä "väkeni" sanontaa esim. työkavereista tai muuten vähänkään kaukaisemmista,kyllä on verisukulaisuus sanonnan takana. Siksi onkin mieleen tullut,oliko poikien (tai pojan) kanssa ollut niin kovia riitoja, että alkoi tosiaan pitää uhkana omaa perhettään.

Lisäksi vauvan sijainti. En ihmettele yhtään,että vauva oli ollut parisängyssä,vaikka tuohon aikaan ei suositeltu vauvan kanssa nukuttavan samassa sängyssä. Vauva laitettu illalla nukkumaan pinnasänkyyn,herännyt yöllä nälkään ja väsynyt Berit ottanut viereen imettääkseen (ehkä jo ties monennenko kerran samana yönä) makuuasennossa. Vauvan syödessä sitten uni yllättänyt molemmat ja vauva siis jäänyt vamhempien viereen. Tätä käy aika usein,ei sen ihmeempää,en usko että murhamies olisi vauvaa siirrellyt tarkoituksella hukkumaan.
Näin olisi tapahtumakuvio voinut hyvinkin mennä. Ymmärsin podcastista Veikon sanomisen, että "Kyllä minä väkeni tunnen", että hän tarkoitti tällä perhettänsä tai omaa sukuansa ja vieläpä vain omalta puoleltansa tai jälkikasvuansa, eli ei siis sukua Beritin puolelta tai aikaisemman vaimonsa puoleista sukua.

Beritiä kuvailtiin eläväksi eli eloisaksi luonteeltaan ja käytökseltään. Hän oli siis ulospäinsuuntautunut, avoin, puhelias ja iloinen ihminen, ja näin siis ilmeisesti tavallista vilkkaampi käytökseltänsä.

Tuli vielä sellainen tässä mieleen, että koetettiinko keittiön penkominen lavastaa ryöstöksi, ettei tekijää osattaisi epäillä. Totta, että tavallisimmin omaisuutta säilytetään olohuoneessa. Ennen vanhaan rahaa säilytettiin usein purkissa keittiön hyllyllä. Joka tapauksessa uskon, että tekijä tunsi hyvin talon tavat ja oli käynyt Veikon kotona aiemmin. Työmiehet, jotka olivat olleet taloa rakentamassa myös tunsivat talon pohjapiirroksen. Olisiko etuoven lukitusjärjestelmä tarkoituksella asennettu väärin, että taloon päästiin sisälle helpommin? Talo oli vastavalmistunut, jolloin siellä käyneet ihmiset olisi ollut kartoitettavissa paremmin lyhyemmältä ajalta.

Ymmärtääkseni murhavälineinä olisi käytetty jonkintyyppistä astaloa ja teräaseena veistä tai puukkoa. Murhatapana tämä muistuttaa Bodomin tapausta. Toisaalta Bodomin tapahtumista on voitu ottaa mallia tähän veritekoon. Astalon tapaisena murha-aseena olisi voinut olla myös jokin talon pihamaalta löytynyt rakennustyökalukin. Veikon kulkiessa aseistettuna varmin tapa oli yllättää hänet nukkuessa. Tuskinpa hän nukkui ase ladattuna tyynynsä tai patjansa alla. Murhaaja tiesi hänen kantavan asetta mukanaan hereillä ollessaan. Veikkaisin murhaajan löytyvän Veikon lähipiiristä.

Sekin mahdollisuus tuli tässä mieleen, että he olivat pitäneet pienokaisen kastetilaisuuden perheen kotona. Olisiko tilaisuudessa ollut mukana tuleva murhaaja ja näin tiesi talon huoneet paremmin? Ilmeisesti oli yleisesti kyläläisillä tiedossa, että Veikko säilytti rahojaan kotona. Aloin myös miettimään sitä, että hoitiko hän koskaan yrityksensä asioita kotonaan vai tapahtuiko kaikki yritysasiat kauempana kotoa. Hinauspalvelun osalta hän ainakin päivysti kotona ja vastasi siellä puheluihin.
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Puliukko
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Harvinaisemmat kuvat Veikosta, Beritistä ja Jessica-vauvasta.

Kuva

Kuva
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Mieltäni jäi vaivaamaan Veikon esikoispojan naapurille soittama outo puhelu, jossa oli kysynyt, olivatko kuulleet mitään tai nähneet minkäänlaista liikettä ja oli aina sanonut, että se on hyvä niin, kun ei kerran ollut kuulunut mitään. Miksi Veikon poika olisi ollut puhelun aikana tyytyväinen siihen, että naapuri ei ollut kuullut mitään surmayönä rikospaikan suunnalta? Toisessakin kertomuksessa viitataan tähän samaan puheluun. Marko Petäjäjärvi kirjoitti Iltalehteen 10. syyskuuta 1990 näin: Kun surmatyöt tulivat julkisuuteen, Rytkösen poika soitti samaiselle naapurille keskellä yötä. Hän tivasi, olivatko he nähneet tai kuulleet mitään itse tapahtumasta. Hän painosti naapureita, etteivät he antaisi tapauksesta tietoja julkisuuteen. Tämä puhelu lisää epäilyksiä Veikon poikaa kohtaan, että hän olisi ollut jollain tavalla sekaantunut tähän surmatyöhön, ellei ollut itse tekijä.

Ihmettelen edelleen myös sitä, että naapurin koirat olivat olleet täysin hiljaa. Veikon lähisukulainen oli ollut miehensä kanssa kyläilemässä Veikon luona ja poislähtiessään mies oli kysäissyt Veikolta sitä, ettei ollut koiraa ottanut, johon Veikko oli vastannut, ettei hän tarvitse koiraa, kun naapurin koirat haukkuu heidänkin vieraat. Surmayönä koirat eivät kuitenkaan haukkuneet. Tästä voisi ajatella, että kuka ikinä surmatalossa tuona yönä vieraili, niin hänen täytyi olla tuttu koirille. Paljon mahdollista myös, että koirat oli huumattu.
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Jäin myös miettimään Veikon ystävän surmaviikonloppuna näkemää unta, jossa Veikko tappeli kovasti jonkun kanssa. Hän näki unessa vain Veikon kasvot ja, että hän väänsi jotain tukasta unen oltua mylläkkää. Hän näki unen samana viikonloppuna, kun Veikko kuoli ja ilmeisesti myös samalla hetkellä, minkä poliisi myöhemmin ilmoitti kuolinajaksi. Kiinnostaisi tietää näkikö tämä Veikon ystävä siinä tappelun melskeessä millaiset hiukset Veikon kanssa tapelleella oli tuossa unessa. Hiukset olisivat voineet jäädä mieleen, vaikka ei toisen tappelijan kasvoja nähnyt. Muistaakohan hän mitään ääniä tästä unesta? Olisiko Veikko sanonut unessa mitään kanssaan tapelleelle? Uni on voinut kuvata myös Veikon kuolinkamppailua. Joka tapauksessa uni liittyi Veikon kuolemaan, koska se vaihtui kesken hänen hautajaisiin.

Veikko oli unen tapahtumien mukaan ilmeisesti puolustautunut tappajaa vastaan tappelunnujakassa. Tästäkin syystä ihmettelen, etteivät naapurin koirat olleet reagoineet talon tapahtumiin haukkumalla ja herättämällä naapuria. Luulisi, että Veikon talosta on kuulunut tappelunmelske naapuriin asti. Tietääkö kukaan, kuinka kaukana tämä Veikon naapuri asui? Asuiko hän aivan vieressä saman kadun varrella?
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5191
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

En nyt kenenkään unia pidä johtolankoina, mutta poliisi TV:ssä jo aikoinaan mainittiin, että Veikko on laittanut tapppajalle kampoihin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Stobbart
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2018 11:42 am

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Stobbart »

Onko tuo Ylen dokumentissa M.R:n öisestä puhelusta naapurille kertova iäkkäämpi naisehenkilö mahdollisesti Margit.R, joka aikanaan murhien jälkeen kertoi Alibille M.R:n verisistä sukista?

Ja onkohan tuo naapuri, jolle M.R tuon epäilyttävän puhelun soitti, enää elossa? Ainakaan Marko Niemi ei häntä dokumentissa haastatellut. Kaiken kaikkiaan todella hyvin tehty sarja taas Niemeltä, jaksoi kuunnella alusta loppuun ja jäin mahdollista jatko-osaakin vielä odottamaan.

Vaikkei sarja mitään ratkaisevaa avannut syyllisyyskysymyksen osalta, niin paljon lisää ajatuksia heräsi. Kaksosten isä vaikuttaa todella potentiaaliselta tekijältä, ja hänen kohdallaan tietysti alibin pitävyys on ratkaiseva asia. Niemi pohtii, saiko hän alibin kaksosilta, ja jos sai, onko se kuinka pitävä. Sukulaisten antamat alibit ovat usein vähän niin ja näin, esimerkiksi Kyllikki Saaren murhaajalle valheellisen alibin antoivat äiti ja veli.

Myös M.R:n kohdalla mietityttää alibi. Oli siis murhaa edeltävänä iltana baarikierroksella Helsingin keskustassa. Mutta olisiko voinut yön aikana matkata murhaamaan isänsä perheineen? Kuten Niemi sanoo, kuulostaa periaatteessa kaukaa haetulta, mutta jos näin oli, on taustalla ollut joku todella iso kauna. Jos kaunaa isää kohtaan oli raakaan murhaan asti, luulisi että se olisi jollakin tavalla näkynyt ulos päin, mutta tällaista eivät ainakaan dokumentissa mainitut sukulaiset mainitse havainneensa. Eikä myöskään M.R:n kanssa murhailtana baarikierroksella ollut henkilö. Oli miten oli, M.R oli alibinsakin mukaan murhailtana ainakin humalassa, että olisiko kuitenkin päässä voinut sitten napsahtaa aamuyön pikkutunteina. Ei sitäkään mahdollisuutta voi kokonaan poissulkea, kun poliisi ilmeisesti on antanut rivien välistä ymmärtää, että pitävät tätä tekijänä. Mutta millä M.R olisi sinne murhapaikalle yöllä liikkunut? Omalla autolla humalassa? No, poliisi lienee selvittänyt M.R:n liikkeitä yön aikana siinä määrin kun on mahdollista.

Jotenkin tuntuu, että tekijä tulee perhepiiristä (kaksosten isä tai M.R), ja joku lähipiiriläinen tietää asian laidan. Toivottavasti joku vielä avaa sanaisen arkkunsa..
Osmium
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2022 8:27 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Osmium »

"Ylimielisen" oloinen käytös MR:llä murhien jälkeen sekä nuo varmistelu soitot naapuriin. Olisiko saanut aiemmin hoidettua jonkun tekijän tuolle teolle? Ja ollut jotenkin ylpeä siitä, sitten vielä varmistanut naapurilta oliko liikettä/ääniä havaittu. Veikko aavistellut ja todennut, että kyllä minä väkeni tunnen. Kun teolle sovittu aika, voi vahingossa kirjoittaa kuolinilmoitukseen tuon ajan ja näin paljastaa tietävänsä murhien ajankohdan. Tapahtumia ennen saanut hoidettua useamman päivän "hiljaisen jakson" jonka aikana myös siskokset saatu hoitoon ja teetettyä tekijälle avainkopio ym. Itselle yritetty hankkia alibia lähtemällä baareihin kaverien kanssa siksi aikaa kun murhat tapahtuu. Tämä teoria ei poissulje talon mahdollista tarkkailua. Sopivaa hetkeä on voitu hakea kesän aikana tarkkailemalla taloa ja mahdollisesti yhteistyössä lähiomaisen kanssa. Sitten on lopulta tullut tilaisuus, kaksoset saatiin järjestettyä hoitoon ja muutoinkin hiljaisempi loppukesän aika. Lisähuomio, Paanasen kirjeestä ei löytynyt sormenjälkiä, jos se olisi esim. Pikkupoikien pilakirje niin kai siinä olisi sormenjälkiä samoin kun jos se olisi jonkun oikeasti apua tarvitsevan kirjoittama.
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Kannattaisi kuitenkin seurata rahaa, kuka tästä hyötyi? Varis? Joku muu?
Voi voi, kun päättyi elämän koi
Puliukko
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Onkohan niissä huhuissa mitään perää että Rytkönen olisi pelännyt jompaa kumpaa pojistaan, jolla olisi ollut paha huumeriippuvuus ja isot huumevelat. Niiden mukaan poika olisi raivostunut pahan päiväisesti, kun Rytkönen ei enää heittänyt rahaa. Nämä jutut oli esillä noissa vanhemmissa keskusteluissa. Bilettävälle mallille nuo huumekuviot sopisi kenties paremmin, kuin toiselle pojalla, mutta en ole saanut selvää, että kumpaan poikaan tällä on viitattu. Huumevelat sopisi myös siihen, että miksi perhe on tapettu julmasti ja selittäisi myös Rytkösen pojan oudon käytöksen ja naapurien painostamisen, koska on itsekkin pelännyt. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun perhe on tapettu pojan isojen huumevelkojen takia.
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Tämä uutinen on ollut täällä varmaan ennenkin, mutta se vastaa joihinkin kysymyksiin.

KRP etsii ratkaisua 25 vuoden takaiseen murhamysteeriin - 4 outoa yksityiskohtaa

MTV Uutiset kertoi keskiviikkona keskusrikospoliisin alkaneen jälleen tutkia aktiivisesti kesällä 1990 tapahtunutta Kirkkonummen kolmoissurmaa.

Yöllinen hyökkäys perheen omakotitaloon on jäänyt Suomen rikoshistoriaan yhtenä raaimmista tapauksista. Useista eri tutkintalinjoista, sadoista kuulusteluista ja vihjeistä huolimatta tekijä yhä selvittämättä.

MTV Uutiset listasi neljä yksityiskohtaa, jotka tekevät tapauksesta täysin poikkeuksellisen.


1. Iskun kohteena perhe

Raivokkuudessaan ja julmuudessaan tekotapa on hyvin poikkeuksellinen. Kaikki uhrit löydettiin kuolleina sängystä, ja kuolleiden joukossa oli myös pieni vauva. Pariskunta oli löytänyt toisensa hiljattain, molemmilla oli lapsia edellisistä avioliitoista. Isä ja äiti surmattiin teräaseella tai aseilla, vauva kuoli aiempien lehtitietojen mukaan pariskunnan rikki menneestä vesisängystä tulvineeseen veteen. Tämä kielii poikkeuksellisen aggressiivisesta tekijästä ja tarkoituksesta tappaa.


2. Häirintä

Poliisin aiemmin antamien tietojen mukaan perheen kotiin oli soitettu öisiä häirikköpuheluita. Lisäksi julkisuuteen on kerrottu perheen isän ihmetelleen postilaatikkoon saapunutta omituista kirjettä, joka oli pyytänyt hinaus- ja urakointialalla toiminutta miestä saapumaan Peuramaalle keskellä yötä asuntoauton hinauskeikalle. Kukaan ei ollut kuitenkaan ollut sovitussa paikassa odottamassa, oli kirjettä ihmetellyt perheen isä kertonut lähipiirissään. Poliisi selvitti myöhemmin, ettei kirjeen allekirjoittanutta henkilöä ollut olemassakaan, vaan pyyntö oli tekaistu.

Arkistoista löytyvien lehtitietojen mukaan poliisi on jossain vaiheessa tutkintaa pitänyt epätodennäköisenä, että häirikköpuhelut liittyisivät henkirikokseen. Kuitenkin perheen isä oli kovapintainen yrittäjä, joka ei epäröinyt periä velkoja liikekumppaneiltaan. Tyylilleen ominaisella toiminnalla hän saattoi kerätä tukun vihamiehiä.


3. 20 000 markkaa

Teon yhteydessä asunnosta hävisi rahaa. Perheen isä säilytti yrityksen käteisvaroja keittiössä, ja tämä tieto on saattanut levitä tavalla tai toisella. Pelkkä keittiötä penkonut murtovaras olisi todennäköisesti paennut paikalta tai kohdistanut vastarintaa ainoastaan silloin, jos hänet olisi ehditty yllättää. Kaikki uhrit kuitenkin löytyivät surmattuina sängyistään. Lisäksi Suomessa murtovarkaan tunkeutuminen asuntoon, jossa kaikki asukkaat ovat kotona, on melko epätavallista.


4. Tekijöiden etumatka

Surmat on tehty lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 28.-29.7.1990. Poliisi kuitenkin hälytettiin asunnolle vasta seuraavan viikon tiistaina, heinäkuun viimeisenä päivänä. Perheen omakotitalo sijaitsee Kirkkonummella metsän keskellä, ja alkuviikolle sattuneet sateet ehtivät pyyhkäistä tekijän tai tekijöiden mahdolliset jäljet mukanaan, tämän on kertonut poliisi lehtihaastatteluissa. Äidin edellisestä liitosta syntyneet noin kymmenvuotiaat kaksoset olivat viikonlopun yökylässä. Lähimmät naapurit asuivat parinsadan metrin päässä. Miksei kukaan huolestunut perheen kohtalosta aiemmin? Tekijät ehtivät saada huomattavan etumatkan.


Tämä kolmoissurmasta tiedetään

Joku tai jotkut tunkeutuivat keskellä yötä perheen pari vuotta aiemmin valmistuneeseen omakotitaloon Kirkkonummen Volsin kylässä 28.-29.8.1990. Tunkeutuja surmasi perheen 36-vuotiaan äidin, 42-vuotiaan isän ja kolmen kuukauden ikäisen tyttövauvan makuuhuoneeseen. Perheeseen kuuluneet 10-vuotiaat kaksoset äidin edellisestä liitosta olivat tapahtuma-aikaan yökylässä kodin ulkopuolella.

Veriteko selvisi vasta kaksi päivää teon jälkeen, heinäkuun viimeisenä päivänä tiistaina, kun perheen ulkopuolinen henkilö hälytti poliisit tarkastamaan asunnon. Äiti ja isä löydettiin teräaseella tai aseilla surmattuna vesisängystään, keväällä syntynyt vauva oli kuollut muulla tavoin surmatekojen yhteydessä.

Talon keittiössä oli pengottu. Myöhemmissä tutkimuksissa selvisi, että perheen kuljetusalalla toimineella isällä oli tapana säilyttää yrityksensä käteisvaroja keittiössä olleessa metallisessa kirjetelineessä. Teline ja siinä olleet rahat, noin 20 000 markkaa, olivat kadonneet. Lisäksi kadonneeksi havaittiin myös perheen isän muistikirja, johon hän kirjasi yritykseen liittyviä asioita.

Heti tapauksen jälkeen teosta epäiltynä pidätettiin yksi mies, joka vapautettiin pian. Toinen epäilty, nuori mies, vapautettiin viikon vangitsemisen jälkeen poliisin omasta esityksestä.

Juttuun on vuosien varrella tulvinut vihjeitä, mutta läpimurtoa tutkinnassa ei ole tehty. Nykyinen tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho kieltäytyy kommentoimasta uutta tutkintaa tutkinnallisiin syihin vedoten.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/krp ... #gs.uwi0ig


Lisäsin uutiseen lihavoinnit itse tarkempia tietoja korostaakseni. Tämän uutisen tietojen mukaan pariskunta oli löytänyt toisensa hiljattain. Perheen kotiin oli soitettu öisiä häirikköpuheluita. Olisikohan näillä soitoilla tarkistettu mihin aikaan perhe menee nukkumaan ja kuinka sikeästi he nukkuvat. Täällä on kirjoiteltu siitä, että Veikko nukkui sikeästi ja käytti unilääkkeitä. Sikeästi nukkuva ei tarvitse unilääkkeitä. Nimenomaan heikosti nukkuvat ja unettomuudesta kärsivät nukkuvat unilääkkeillä. Unilääkkeet ovat usein kolmiolääkkeitä. Veikon oli päivystettävä hinausyrittäjänä ja oltava valmis hinaamaan autoja jopa yölläkin kesken uniensa.

Häiriösoittoja oli soitettu muillekin Kirkkonummella kuin ainoastaan Rytkösen perheelle. Häiriösoitoissa ei puhuttu mitään, vaan niissä ehkä tarkistettiin oliko väki kotona. Tämä mainittiin Viimeinen johtolanka podcastissa. Kiinnostaisi tietää, oliko nämä muille soitetut häiriösoitot soitettu päiväsaikaan vai myös yöaikaan, kuten Rytkösille. Mietityttää myös, että miten laajalle alueelle näitä puheluja oli soitettu ja oliko niillä kenties kartoitettu tarkemmin Rytkösten talon sijaintia, jos surmatyö oli tilattu.

Surmapaikka vaikuttaisi ideaalilta, jossa saa tehdä tekonsa kaikessa rauhassa poissa naapureiden katseilta heiltä ulottumattomissa. Perheen omakotitalo sijaitsee Kirkkonummella metsän keskellä. Lähimmät naapurit asuivat parinsadan metrin päässä.

Tämä teko vaikuttaisi etukäteen järjestetyltä kaksosten oltua poissa talosta surmien aikana. Perheeseen kuuluneet 10-vuotiaat kaksoset äidin edellisestä liitosta olivat tapahtuma-aikaan yökylässä kodin ulkopuolella. Äidin edellisestä liitosta syntyneet noin kymmenvuotiaat kaksoset olivat viikonlopun yökylässä. Uutisesta saa sen kuvan, että kaksoset olisivat olleet koko viikonlopun ajan yökylässä eli siis pari yötä. Kaksosten yökyläilyssä ihmetyttää eniten se, että surmat havaittiin vasta tiistaina. Eikö perhettä kaivattu aikaisemmin edes, jos kaksoset olisivat olleet kotiutumassa yökylästä sunnuntaina? Tästä voisi päätellä, että kaksoset oli viety turvaan tarkoituksella. Kaksosten koulu alkoi vasta myöhemmin elokuussa.
Viimeksi muokannut Firefox69, Ma Huhti 10, 2023 10:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Suuri osa unilääkkeistä ovat oikeasti nukahtamislääkkeitä, joiden puoliintumisaika on nopea. Monella ongelmana on nimenomaan rauhoittua ja nukahtaa, mutta kun nukahtaa niin voi nukkua ihan hyvin
Voi voi, kun päättyi elämän koi
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Murheli kirjoitti: Ma Huhti 10, 2023 10:32 pm Suuri osa unilääkkeistä ovat oikeasti nukahtamislääkkeitä, joiden puoliintumisaika on nopea. Monella ongelmana on nimenomaan rauhoittua ja nukahtaa, mutta kun nukahtaa niin voi nukkua ihan hyvin
Olen käyttänyt lääkkeitä nukkumiseen lähes 30 vuoden ajan. Kokemusta on kertynyt eri tyyppisistä lääkkeistä. Nukahtamislääkkeiden ottamisen jälkeenkään ei suositella auton rattiin menenistä. Melatoniinin avulla nukkuminen on asia erikseen, vaikka siinäkin purkin kyljessä on kolmio varoituksena. Melatoniini on kuitenkin hormoni nukahtamiseen tai nukkumiseen käytettävien lääkkeiden sijaan.
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Kirkkonummella Volsin kylässä tehtiin raaka kolmoissurma vuonna 1990. Väkivallan uhrina kuolivat isä, äiti ja 3kk ikäinen vauva. Surma on yhä selvittämättä.

Tutkinnassa on paljastunut, että surman yhteydessä keittiössä etsittiin jotain, mutta kukaan ei tiedä mitä. Surmatyön aikana talosta katosi rahaa, muistivihko sekä rahan säilytykseen tarkoitettu esine. Kirjateline on edelleen hukassa, kuten myös Veikon muistivihko.

Kirjeteline on tehty alumiinisesta U-profiilista, eikä niitä myydä missään, vaan se oli itse tehty. Telineessä ja lompakossa oli yhteensä hieman yli 20 000 markkaa rahaa.

Alkuperäisissä tutkimuksissa kiinnitettiin myös huomiota Veikolle ja Beritille tulleisiin häiriösoittoihin. Epäiltiin, että niillä olisi jotain tekemistä surmien kanssa. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet melko varmasti, ettei soittojen ja surmien välillä ollut yhteyttä.

Teko on tapahtunut mitä ilmeisimmin aamuyöllä, ja itse surmatyössä on käytetty kahta tekovälinettä. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro, millaiset nuo tekovälineet ovat. Välineillä surmattiin kuitenkin vain Veikko ja Berit. Vauva kuoli muulla tavalla.

Tekijä tai tekijät pakenivat paikalta metsään, palasivat sieltä jonkin matkan päässä olleelle autolleen ja poistuivat paikalta. Kaikki tiedot heistä tulee ilmoittaa Keskusrikospoliisiin.

Teksti: Poliisi-tv


Kannattaa katsoa tämän uutisen yhteydessä oleva video tapahtumista.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/08/2 ... lmoissurma
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Tämäkin uutinen viime vuodelta on varmaan jo ollut täällä. Siinä on paljon kuvia henkilöistä ja tapahtumapaikasta.

Kuka aiheutti pienen Jessica-vauvan kuoleman ja tappoi julmasti hänen vanhempansa Veikon ja Beritin kirkkonummelaisessa tiilitalossa? Tämä kysymys on piinannut Veikon ja Beritin läheisiä vuosikausia. Nyt, yli 30 vuotta tragedian jälkeen, yksi heistä on valmis puhumaan asiasta julkisesti ensi kertaa. ”Nyt on aika, että tämä selviää.”

ÄITI Berit katsoo vähän kellastuneessa valokuvassa lastaan onnesta sädehtien. Isä Veikon suu on leveässä hymyssä. Äidin sylissä oleva pikkuinen Jessica ihmettelee elämää silmät suurina. On kastajaispäivä. Jessica on Beritin ja Veikon ensimmäinen yhteinen lapsi. Koko kolmihenkinen perhe on juhlapäivänä pukeutunut valkoisiin, vain kastemekon vaaleanpunaiset nauhat valuvat Beritin käsien läpi.

Mistään ei voisi aavistaa, että edessä on heidän viimeinen kesänsä.

Kaikki kolme kuolevat viikonloppuna 28.7.–29.7.1990. Surman tarkkaa aikaa ei tiedetä, mutta se tapahtuu myöhäisen lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä.

Veikko Rytkönen ja Berit Andersson tapetaan julmasti. Jessica Melanie hukkuu vesisänkyyn, jossa Veikko ja Berit surmataan teräaseella.

Tragedia saa julkisuudessa nimekseen Kirkkonummen kolmoismurha, eikä tekijä ole vieläkään jäänyt kiinni.


LÄHEISET ovat miettineet kaikki nämä vuodet, mitä oikein tapahtui. Ja miksi.

– Jätettiinkö Jessica kylmäverisesti vain vesisänkyyn hukkumaan? Vai vieläkin tarkoituksellisempaa: otettiinko vauva kenties omasta pedistään ja tahallaan laitettiin tapettujen vanhempiensa viereen, tietäen, että hän menehtyy?

Nämä kysymykset ovat vainonneet Veikon läheistä kaikki nämä vuodet. Kutsuttakoon häntä tässä haastattelussa Jariksi. Jari haluaa esiintyä toisella nimellä taatakseen yksityisyytensä.

Jari vaikeni kymmeniä vuosia sen jälkeen, kun hän antoi poliisille muiden läheisten lailla oman lausuntonsa 32 vuotta sitten. Tiedotusvälineet ovat lähestyneet omaisia pyynnöillään, mutta hän itse ei ole halunnut puhua asiasta kenellekään antaakseen viranomaisille työskentelyrauhan.

Mutta mitä enemmän vuosia on kulunut tapahtuneesta, sitä enemmän Jaria on alkanut piinata erityisesti viattoman vauvan kohtalo.

Mitä tapahtui punatiilisessä omakotitalossa? Kuka tuli sisään?

Perhe paneutui levolle, eikä yksikään heistä enää herännyt uuteen aamuun.

– Ehkä Jessica itki sinä yönä? Ehkä Berit kanniskeli häntä sylissään ja rauhoitteli lasta? Ehkä Berit otti itkevän vauvan viereensä nukkumaan ja se koitui hänen kohtalokseen?

Loputtomia kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Vielä. Sillä Jari uskoo vakaasti, että nyt kaikki ratkeaa.


NIIN uskoo myös tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista. Huhta-ahon käsitys on, että tapaus saadaan selvitettyä.

– On, on. Käsitys ei ole muuttunut, saattaa olla jopa vahvistunut, hän sanoo.

Huhta-aho ei kerro, miksi hänen käsityksensä voisi olla vahvistunut. Hän ei kommentoi tutkinnan etenemistä tarkemmin. Myös yhä vapaalla jalalla oleva murhaaja saattaa seurata, mitä tapauksesta kirjoitetaan.

Poliisi tutki tapausta aluksi kolmena murhana. Sittemmin rikosnimikkeet ovat muuttuneet kahdeksi murhaksi ja kuolemantuottamukseksi, sillä ei tiedetä, oliko murhaajan tarkoituksena tappaa myös Jessica.

Perheen julma kohtalo paljastui, kun työkaverit alkoivat kaivata tunnollisena tunnettua Rytköstä töihin, mutta miestä ei kuulunut. Perheen kotiovi oli lukossa ja autot pihalla.

Paikalle hälytetty poliisi murtaa oven. Sisältä paljastuu veren- ja vedensekainen makuuhuone. Tutkinta alkaa.


POLIISI pidättää pian tuolloin noin nelikymppisen kirkkonummelaismiehen, mutta laskee hänet nopeasti vapaaksi.

Ilta-Sanomat kertoi tuolloin, että pidätetyllä ja Beritillä oli ollut aiemmin suhde, jonka purkauduttua tämä uhkaili naista.

Elokuun loppuun mennessä poliisi oli selvittänyt satojen henkilöiden alibit ja seulonut Rytkösen autoradiopuhelimen liikenteen.

Suomalaisista henkirikoksista tiedetään, että surmaaja on vain äärimmäisen harvoin täysin tuntematon uhrille. Kirkkonummenkin tapauksessa merkit viittaavat siihen, että tekijä tunsi uhrit.

Syyskuussa 1990 poliisi vangitsee 25-vuotiaan helsinkiläismiehen heikolla syytä epäillä -perusteella, koska miehen sormenjälki löytyy asunnosta. Hän oli uhrin sukulainen ja kertoo vierailleensa heillä säännöllisesti, viimeksi surmapäivänä puolilta päivin, jolloin hän palautti lainaamansa porakoneen.

Poliisi käyttää laajasti oman aikansa tutkintakeinoja ja teettää muun muassa veriryhmä- ja karvatutkimukset. Rikostutkijat takavarikoivat miehen asunnolta verisen vaatteen, jonka tahrat syynätään.

Myös epäillyn jalanjäljet tutkitaan, mutta hänen jalkapohjiensa jälkiä ei löydy poliisin rikospaikalta keräämistä näytteistä.

Dna-tutkimus on vielä lapsenkengissä: keskusrikospoliisi aloittaa niiden tekemisen vasta seuraavana vuonna.

Viikon kestäneiden tutkimusten jälkeen Helsingin raastuvanoikeus vapauttaa miehen poliisin esityksestä. Hän on toistaiseksi viimeinen henkilö, joka on vangittu Kirkkonummen kolmoismurhasta epäiltynä.


RIKOSPAIKKA ei ollut poliisin kannalta helpoin mahdollinen. Vesisängyn patjasta pulpunnut vesi oli sotkenut taloa ja viikonlopun sateet huuhtoneet pihamaalla mahdollisesti olleita jälkiä.

Se tuli joka tapauksessa selväksi, että murhaaja astui sisään talon pääovesta ja pakeni metsikköön olohuoneen takaovesta.

Tutkijoita hämmensi myös kirje, jonka Veikko Rytkönen sai viikkoa ennen veritekoa. Siinä häntä pyydettiin saapumaan hinaustehtävälle Peuramaan laskettelu- ja golfkeskukseen keskellä yötä.

Rytkönen kävi paikalla parikin kertaa, mutta hinausta vaativaa autoa tai ihmistä ei löytynyt. Poliisi arveli, että kysymys saattoi olla yrityksestä saada hänet ansaan. Kömpelön kirjelappusen oli allekirjoittanut Matti Paalanen tai Paajanen, mutta sen kytkös surmatyöhön on edelleen epäselvä.


PALATAAN vielä Jariin. Hän ei voi ymmärtää, miksi tekijä ei säästänyt edes viatonta lasta. Mitä ikinä vihaa surmaaja kenties tunsikaan tappamiaan aikuisia tai toista heistä kohtaan, niin miksi vauva?

Jarin mukaan Veikolla ei ollut helppo lapsuus, eikä hän ollut aina helppo ihminen. Veikko oli ahkera ja taloudellisesti menestynyt yrittäjä, mutta välillä myös kiivasluonteinen. Suhde kaikkiin läheisiinkään ei ollut kunnossa. Veikko puuttui mielellään asioihin: hän kantoi tarvittaessa rattijuoponkin vaikka niskasta poliisin puheille.

Kantoiko tappaja kenties Veikolle jostain kaunaa? Vai onko surmaaja sittenkin kenties joku, joka halusi jostain syystä pahaa nimenomaan Beritille? Kuka kykeni julmaan tekoon ja miksi?

Tiedetään, että surmayönä perheen kodista oli kadonnut poikkeuksellisen suuri summa rahaa, noin 20 000 markkaa. Silti poliisi epäilee vahvasti, että pelkkä ryöstö ei ole teon motiivi.


MUTTA miksi Jessica? Jari ei voi ymmärtää.

Kolmikuinen Jessica oli täysin viaton, hän ei varmuudella koskaan ollut tehnyt kenellekään mitään pahaa. Vain hymyillyt ja rakastanut ehdoitta heitä, jotka häntä rakastivat. Ja silti – surmaaja jätti Jessican vesisänkyyn, tapettujen vanhempiensa viereen.

Poliisin mukaan on mahdotonta, että vesisänkyyn hukkuneen vauvan kohtalo olisi ollut vahinko, että tekijä ei olisi havainnut Jessicaa. Tämä raastaa Jaria.

– Tekijä olisi voinut pelastaa lapsen. Ottaa hänet mukaan ja jättää vaikka lähimmän hampurilaispaikan eteen. Mutta tätä hän ei tehnyt. Miksi lapsen piti kuolla? Ei voi olla julmempaa tekoa, Jari sanoo.

Veikon äiti odotti omaan kuolemaansa saakka, että murhaaja saataisiin kiinni. Veikko oli äidinpoika, sanovat läheiset. Ja hyvä poika äidilleen. Vielä Jorvin sairaalassa ollessaan, viimeisenä joulunaan, Veikon äiti esitti pyörätuolissa toiveen: ”Kun vielä sen voisin nähdä, että se selviäisi.”

Se toive ei toteutunut. Veikon äiti menehtyi 2005. Hän joutui viemään epätietoisuutensa hautaan.

Jari uskoo ja toivoo, että Kirkkonummen tragedia selviää nyt.

– On taatusti joku, joka tietää enemmän. Puhdista sydämesi. Puhdista sielusi ja omatuntosi. On aika. Nyt on sen aika. Nyt tämä selviää. Jessica on sen ansainnut, Jari vetoaa.

Häntä vainoaa ajatus pienestä tytöstä, joka ei koskaan saanut mahdollisuutta oppia puhumaan, kävelemään, lukemaan. Josta ei tullut koskaan pikkuneitiä, joka maalaa kynsiään. Joka ei opiskellut, ei painanut ylioppilaslakkia päähänsä tai valmistunut ammattikoulusta. Joka nyt, 32-vuotiaana, voisi olla itsekin äiti.

Jari uskoo, että jos totuus selviää, se tuntuu näiden kaikkien vuosien jälkeen melkein siltä – kuin Jessica alkaisi taas elää.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008749914.html
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Vastaa Viestiin