Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2445
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Meri-Mari kirjoitti: Ma Elo 29, 2022 11:45 am
Yasemin kirjoitti: La Elo 27, 2022 5:48 pm Juuri tänään todistin, kuinka isä oli tyttärensä kanssa ulkoilemassa, tytär tämmöisellä potkupyörällä ja isä jalkaisin (ei lastenvaunuja tmv, mistä täällä keskustelussa myös oli puhe). Välimatkaa pisimmillään jopa 30-40 metriä. Ja paikkakunta tismalleen sama, kuin tässä kuolemaan johtaneessa eli Kempele.

Ei ihmekään, että muksuja jää autojen alle kun valvonta on välittömästi näiden onnettomuuksien jälkeen tämmöistä 😔

Joku sanoi, että lapsi ei ole kuin koira. Ei ole, mutta ihan yhtälailla niistä lapsista on huolehdittava - ellei jopa paremminkin. Lapsellekin on turvallisempaa olla "välittömästi kytkettävissä", ihan kuten koirankin kanssa. Tuon ikäiset on niin vikkeliä, että mitä tahansa voi tapahtua, jos hetkeksikin katsot muualle.
Joskus 70-luvulla oli käytössä valjaat pikkulapsilla, niitä meilläkin käytettiin, kun esikoinen oli taapero. Niiden käyttämisessä ei pitäisi olla mitään paheksuttavaa, mutta miksi sellaisten käyttö lopetettiin niin pian? Pikkulapsi kevyissä valjaissa, hihna huoltajan kädessä, kätevää. Ei päässyt tapahtumaan mitään äkillisiä "irtiottoja" lapselta. Joillakin vain tulee liikaa mieleen koiran talutus. Mutta kun koiraa ei haluta päästää irti, jolloin sille voi tapahtua mitä vain, niin eikö lapsen pitäminen aikuisen hallinnassa ole paljon tärkeämpää?

Ja ne valjaat oli varta vasten pikkulapsille tarkoitettuja ja suunniteltuja.
Näin oli. Minullakin oli valkoiset nahkavaljaat taaperona 70-luvulla ja voi olla, että juuri niiden ansiosta olen edelleen hengissä. Vapaampi ulkoilu ja polkupyöräilyn harjoittelu tapahtui sitten erikseen turvallisilla alueilla. Miksi näin ei voisi nykyäänkin tehdä? Vai eikö ihmiset osaa enää kävellä muualla kuin asfalttialustalla?
Kauppareissuilla toimiva ratkaisu on polkupyörä ja pennut peräkärryssä. Moni autotonkin on keksinyt ihan turvalliset ratkaisut logistiikkaan, saa hoidettua ostokset, vietyä lapset päiväkotiin, mentyä itse töihin. älypuhelin ainakin kannattaa pistää taskuun, niin lasten hengissäselviämisprosentti nousee kohisten.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5298
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja meitzi »

janita kirjoitti: Su Elo 28, 2022 9:47 am
Fire kirjoitti: Su Elo 28, 2022 2:54 am Ihan turhilta kapistuksilta nämä potkupyörät vaikuttavat vaikka autoilija tässä onkin rikoksesta epäiltynä. Miksi lapsi ei voisi vain kävellä vanhempansa vierellä?
Oliskohan siksi kun 3-vuotias ei kävele lähellekään aikuisen kävelyvauhtia, pysähtyilee kesken matkan, käy läpi jokisen kuralätäkön hyppimässä jne. Potkupyörät on se, millä sen ikäisen lapsen, joka ei suostu enää istumaan rattaaissa ilman huutoa (sitäpaitsi ton ikäisten kuljettamisesta rattaissa tulee palautetta ammattikasvattajilta) saa ilman autoa siirrettyä paikasta toiseen ihmisten ajassa. Toiseksi sillä on kevyempi liikkua kuin jalkaisin, joten mahdollistaa pidempien matkojen kulkemisen. Niin ja onhan noilla muutenkin se etu että kehittää tasapainoa ja polkupyörään (ilman apupyöriä) siirtyminen on helppoa. Ei tääkään onnettomuus nyt potkupyörästä suoraan johdu vaan siitä että autoilijoiden on vaikea havaita pieniä ihmisiä
Yhtäkään potkupyörää en ole nähnyt, jonka satula peittäisi korvat. Se onkin oikein kätevä mukana kulkevan muksun alla, kunhan se muksu pysyy aikuisen tahdissa liittymien ja risteysten alueilla. Kolmivuotiaan kärsivällisyys tai tarkkaavaisuus ei vielä riitä itsenäisesti sellaisista selviämiseen.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
aumari
Axel Foley
Viestit: 2086
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja aumari »

Onko liikaa pyydetty, että autoilija pihalta tullessaan antaa äänimerkin? Saattaa tuntua hölmöltä, mutta päästeleehän monet automallit piip-piip-pii -ääntä mm. peruuttaessaan, jolloin niitä osataan varoa. Näkyvyys pitää myös olla hyvä niin risteyksissä kuin pihoilta tultaessa, eli pensaat, puut ja aidat tarpeeksi matalat tai kauempana.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5298
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja meitzi »

aumari kirjoitti: Ma Elo 29, 2022 10:23 pm Onko liikaa pyydetty, että autoilija pihalta tullessaan antaa äänimerkin?
On. Tärkein syy on se, että äänimerkki menettää merkityksensä muuttuessaan taustahälinäksi.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5147
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Jos pihasta poistuttaessa ei ole hyvää näkyvyyttä tielle, niin peili on hyvä apuväline. Niitä näkeekin jonkin verran taajama-alueilla.
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

aumari kirjoitti: Ma Elo 29, 2022 10:23 pm Onko liikaa pyydetty, että autoilija pihalta tullessaan antaa äänimerkin? Saattaa tuntua hölmöltä, mutta päästeleehän monet automallit piip-piip-pii -ääntä mm. peruuttaessaan, jolloin niitä osataan varoa. Näkyvyys pitää myös olla hyvä niin risteyksissä kuin pihoilta tultaessa, eli pensaat, puut ja aidat tarpeeksi matalat tai kauempana.
No ikäänkuin se 3-vuotias, joka on vanhempien mielestä kaikkivaltiaan suojeluksessa niihin kiinnittäisi huomiota, ei kiinnitä koiratkaan. Koiratkin pidetään valjaissa sen vuoksi, etteivät ne itsenäisesti osaa toimia liikenteen seassa. Eivät osaa lapsetkaan, jos lapset jätetään omin neuvoineen liikenteen sekaan niin lopputulos on sama kuin koirilla, kuollut lapsi kuten tässäkin tapauksessa.

Huoltajat ovat laiminlyöneet velvollisuutensa pitää huolta lapsesta liikenteen seassa. Ja lapsi on potkinut auton alle. Vanhemmat syyttää autoilijaa, vaikka autoilija on UHRI. Saanut traumoja, kun lapsen huoltajat ovat laiminlyöneet oman osuutensa lapsensa kasvatuksessa sekä perään katsomisessa. Ei enää eletä aikaa, kun kuljettiin hevoskärryillä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mies törmäsi 3-vuotiaaseen tyttöön autolla – lapsi kuoli

Nelikymppistä miestä syytetään kuolemantuottamuksesta.

OULUN käräjäoikeudessa käsitellään taaperoikäisen lapsen kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joka tapahtui viime vuoden elokuussa Kempeleessä.

44-vuotiasta miestä syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Haastehakemuksen mukaan mies oli kääntynyt henkilöautollaan oikealle, eikä hän ollut huomannut samalla alueella ollutta lasta.

3-vuotias tyttö oli liikkeellä potkupyörällä, kun mies törmäsi häneen autolla. Lapsi kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin.

Syyttäjän mukaan mies oli toiminut huolimattomasti, koska hän ei ollut tarkkaillut ympäristöään riittävästi ja huomannut lasta.

Syyttäjä vaatii miehelle 70 päiväsakon rangaistusta.
IltaSanomat
25.4.2023 9:28
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
meksi
Sofia Karppi
Viestit: 403
Liittynyt: Su Tammi 18, 2015 12:04 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja meksi »

Toimitusjohtaja ajoi Mersulla 3-vuotiaan kuoliaaksi – Pyytää, että häntä ei rangaista
Potkupyörällä liikkunut lapsi kuoli Kempeleessä elokuussa, kun auto törmäsi häneen. Syyttäjä vaatii auton kuljettajalle sakkorangaistusta.

Kempeleessä kolmevuotiaan lapsen kuolemaan johtaneen onnettomuuden käsittely alkoi tiistaina Oulun käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii toimitusjohtajana toimivalle miehelle vähintään 70 päiväsakon tuomiota kuolemantuottamuksesta ja liikenteen vaarantamisesta. Mies myöntää tapahtuneen, mutta kiistää syytteet.

Mies katsoo, että hän ei ole laiminlyönyt noudattaa olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi laiminlyöden tarkkailla ympäristöään riittävästi. Hän on pyytänyt, että hänet jätettäisiin rangaistukseen tuomitsematta.

Onnettomuus tapahtui keskiviikkona 24. elokuuta parin kilometrin päässä Kempeleen keskustasta.

Syyttäjän mukaan Mercedes-Benz Gle 350 de 4matic -autolla ajanut toimitusjohtaja ei ollut noudattanut riittävää huolellisuutta kääntyessään pihalta. Mies oli törmännyt potkupyörällä liikkuneeseen 3-vuotiaaseen tyttöön, joka menehtyi saamiinsa vammoihin.

Toimitusjohtajan kuljettama Mercedes ei vahingoittunut onnettomuudessa.

Oulun käräjäoikeus antaa asiassa tuomionsa toukokuussa.
Näyttökuva 2023-04-25 140136.png
Näyttökuva 2023-04-25 140136.png (366.3 KiB) Katsottu 2244 kertaa
Näyttökuva 2023-04-25 1401362.png
Näyttökuva 2023-04-25 1401362.png (351.78 KiB) Katsottu 2244 kertaa
Lähde: Iltalehti
aumari
Axel Foley
Viestit: 2086
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja aumari »

Potkupyörä juuttunut auton alle. Ilmeisesti tuo peitelty alue on törmäyskohta. Onpa ikävä tapaturma.
persupetteri
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Touko 25, 2021 6:17 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja persupetteri »

Onhan tuossa ollut joko vauhtia tai sitten pieni tyttö pyörineen ei ole hirveästi reaktiota autoilijalle aiheuttanut. Ei mikään ihme, että syyttäjä tuossa (joskin naurettavaa) rangaistusta vaatii.
Peni
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: La Joulu 17, 2022 2:49 am

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja Peni »

aumari kirjoitti: Ma Elo 29, 2022 10:23 pm Onko liikaa pyydetty, että autoilija pihalta tullessaan antaa äänimerkin? Saattaa tuntua hölmöltä, mutta päästeleehän monet automallit piip-piip-pii -ääntä mm. peruuttaessaan, jolloin niitä osataan varoa. Näkyvyys pitää myös olla hyvä niin risteyksissä kuin pihoilta tultaessa, eli pensaat, puut ja aidat tarpeeksi matalat tai kauempana.
ai että sitä tööttäilyn hurmaa kaupungin keskustoissa, 247. neljän ruuhka helsingissä,voi sitä korvia huumaavaa soittoa,oi helvetti ku 20 000 autoa tööttää yhtä aikaa ku lähteävät pihoilta töistä.Aina ku käännyt niin tööttää tööt tööt ja tuhannet muut. "Ei täällä saatana kuule mitään ku työt loppu kaikilla"

Helsingissä ja tampereella pitäs olla kuulokkeet päässä 247 eikä ikinä sais nukuttua ku kokoajan joku lähtee jostain pihalta.

Olet sinä hullu.
Viimeksi muokannut Peni, Ti Huhti 25, 2023 8:10 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Somalit on neekereitten mustalaisia.
Peni
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: La Joulu 17, 2022 2:49 am

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja Peni »

Vittu heppu tappo 3-vuotiaan ja sen suurin hätä on ettei tuomita 70 päivän sakkoon.Kyllä minä olisin hiljaa enkä kehtais kyllä kieltää sakkoa tapettuani jonku lapsen vaikka oliski täys vahinko,hävettäs että niin vähällä pääsin.
"Hän on pyytänyt, että hänet jätettäisiin rangaistukseen tuomitsematta."
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0b28 ... a742d4c550
Mikähän tämän ihmispaskan nimi on?
Somalit on neekereitten mustalaisia.
Henrietta Poirot
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Elo 30, 2020 9:43 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja Henrietta Poirot »

On se kyllä jännä.. kaikki on aina autoilijan syytä. Autoissa on ilmeisesti joku imuri joka imee kaikki alleen takana, tai edessä.
Henrietta Poirot
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Elo 30, 2020 9:43 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja Henrietta Poirot »

Peni kirjoitti: Ti Huhti 25, 2023 8:04 pm Vittu heppu tappo 3-vuotiaan ja sen suurin hätä on ettei tuomita 70 päivän sakkoon.Kyllä minä olisin hiljaa enkä kehtais kyllä kieltää sakkoa tapettuani jonku lapsen vaikka oliski täys vahinko,hävettäs että niin vähällä pääsin.
"Hän on pyytänyt, että hänet jätettäisiin rangaistukseen tuomitsematta."
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0b28 ... a742d4c550
Mikähän tämän ihmispaskan nimi on?
Ei kyseessä ole mutina sakkorangaistuksesta vaan siitä ettei häntä tuomittaisi ollenkaan. Kokee ettei ole syyllistynyt mihinkään.
ira
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2021 5:45 pm

Re: Kolmevuotias menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleellä

Viesti Kirjoittaja ira »

Eikö noin hienossa autossa ole jalankulkijatutkaa? Kai sellainen havaitsee noinkin matalan kohteen, mitä tuossa Iltalehden kuvassa auto vs. potkupyörä, vaiko eikö? Ja varoittaisiko tutka tarpeeksi ajoissa? Mukulan vauhtiahan ei tosin tiedetä.
Facing the truth I can no longer deny: alone, as ever.
Vastaa Viestiin