Alaikäisten ryöstörikollisuus: Pääkaupunkiseutu sekä muu Uudenmaan alue

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8373
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Pysäyttävä arvio: Nuorten rikoksista vain murto-osa poliisin tietoon
Asiantuntijan mukaan rikoksiin syyllistyneiden alaikäisten kiinnijäämisriski on myös verrattain pieni.
Nuorten yleinen turvallisuudentunne on selkeästi heikentynyt viime vuosien aikana ja alaikäisten tekemät ryöstöt sekä väkivallanteot ovat selvästi lisääntyneet. Poliisin tietoon päätyy kuitenkin vain murto-osa rikoksista.
Oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston osastopäällikkö Ville Hinkkanen kertoo Twitter-kirjoituksessaan, että lähes kaikki alaikäisten tekemät rikokset jäävät viranomaisilta huomaamatta.
Hinkkanen kertoo, että nuorten tekemää ja kokemaa rikollisuutta on viimeksi selvitetty Krimon nuorisorikollisuuskyselyllä vuonna 2020.
– Yhdeksäsluokkalaisista vastaajista 2 prosenttia kertoi osallistuneensa itse vuoden aikana ryöstörikokseen ja 3 prosenttia oli joutunut ryöstön uhriksi, 16-vuotiaista noin 1800 joutui siis ryöstörikoksen uhriksi, Hinkkanen kirjoittaa.
Poliisin tietoon 15–17-vuotiaisiin nuoriin kohdistuneita ryöstöjä tuli kuitenkin vain 177, joista noin kolmasosan voidaan olettaa kohdistuneen nimenomaan 16-vuotiaisiin.
– Poliisille ilmoitettiin ryöstöistä siis vain noin 3 prosenttia, Hinkkanen kirjoittaa.

Keskusrikospoliisin selvityksen mukaan vuosien 2015–2021 alaikäisten väkivaltarikollisuuden taso on lisääntynyt kaikissa alle 18-vuotiaiden ikäryhmissä, mutta kasvu on ollut erityisen voimakasta alle 15-vuotiaiden osalta.
Tekijöitä ei useinkaan tavoiteta ja kiinnijäämisriski on verrattain pieni. Hinkkasen mukaan enintään kymmenen prosenttia 16-vuotiaista tekijöistä jäi kiinni kyselyn perusteella.

Verkkouutiset haastatteli aiemmin lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarista. Haastattelussa hän kertoi, että tilanteeseen tulee puuttua nopeasti.
– Kehitys vuoteen 2015 saakka on ollut valtavan hyvää, mutta sen jälkeen tilanne on heikentynyt. Tilanne ei kuitenkaan ole ihan niin heikko verrattuna esimerkiksi 1990-lukuun. Tilanteeseen tulee kuitenkin tarttua saman tien, ennen kuin väkivallan kehä alkaa ruokkimaan itseään, Pekkarinen kertoi Verkkouutisille.
Rikoksista ilmoittamisen alttius on vuodenajasta riippumatta pysynyt tyypillisellä samalla tasolla. Myös Hinkkanen näkee, että kehityssuuntaan tulee reagoida.
– Lyhyen ajan muutokset poliisitilastoissa heijastavat siten todennäköisesti myös todellisen eli kokonaisrikollisuuden kehitystä, Hinkkanen kirjoittaa.

Yhteiskunnan muutokset näkyvät myös nuorten käyttäytymisessä. Perheen merkitys haastavina aikoina on suuri ehkäisevän toiminnan näkökulmasta. Vanhempien mukaan saaminen nuorten kanssa työskentelyyn on lapsiasiainvaltuutetun mukaan tärkeä osa kokonaisuutta.
– Viimeiset vuodet ovat monessa perheessä olleet erittäin raskaita. Lapsiköyhyys on lisääntynyt ja 10 prosenttia perheistä on köyhien perheiden puolella. Tällaiset tekijät vaikuttavat myös nuoren käyttäytymiseen, Pekkarinen kertoo.

Asiantuntijoiden mukaan lasten tekemät ja lapsiin kohdistuvat rikokset ovat herkkiä ilmoittamisen muutoksille.
– Koska vain pieni osa vakavistakin rikoksista ilmoitetaan, vähäisetkin muutokset ilmoittamisessa vaikuttavat merkittävästi poliisin kirjaamien rikosten määrään, Hinkkanen kertoo.

Ilmoitusalttiuden muutos selittää tilastoitua kehitystä varsinkin pitkällä aikavälillä.
– Rikollisuus vähenee, mutta poliisin tietoon tulee entistä suurempi osa. Tämä tarkoittaa, että kiinnijäämisriski kasvaa, Hinkkanen kertoo.

https://www.verkkouutiset.fi/a/pysaytta ... /#9ba2ee8a
dippainssi
Theo Kojak
Viestit: 1117
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

Sivistymättömät ruma-ählämithän tekevät suurimman osan näistä rikoksista.

Toivottavasti heidät poistetaan koko suvun kera upeasta Suomesta.
Allahia ei ole olemassa.
Kräki
Olivia Benson
Viestit: 744
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2020 8:34 am

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Kräki »

dippainssi kirjoitti: La Kesä 17, 2023 9:10 am Sivistymättömät ruma-ählämithän tekevät suurimman osan näistä rikoksista.

Toivottavasti heidät poistetaan koko suvun kera upeasta Suomesta.
Lisäisin tähän vielä ystävien ja tuttujen karkoittamisen.
Kotimaahan vain sinne täältä viedyn hiacen katolle ajelemaan
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8373
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Nuorisorikollisuus on lisääntynyt – Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö valmis koventamaan rangaistuksia: ”Tarvitaan kovuutta ja rajojen asettamista”
Nuorten tekemien rikosten määrät ovat kasvaneet merkittävästi Vantaalla ja muualla ja etenkin alle 15-vuotiaita jää kiinni itse teosta yhä useammin.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki myöntää olevansa huolissaan nuorisorikollisuuden lisääntymisestä poliisilaitoksen alueella.
Nuorten tekemien rikosten määrät ovat kasvaneet merkittävästi ja etenkin alle 15-vuotiaita jää kiinni itse teosta yhä useammin. Viime vuonna Itä-Uudenmaan poliisi kirjasi alle 15-vuotiaiden tekemissä rikoksissa ennätyksen, peräti 475 rikosta.
– Samaan aikaan lastensuojeluilmoitusten määrä on kasvanut joka vuosi. Viime vuonna laitoksemme alueella poliisi teki 3 400 lastensuojeluilmoitusta.
– Osassa tapauksista on toki kyse lievemmistä rikoksista, mutta alueella on tavattu myös jengeihin kuuluvia alaikäisiä. Huoli nuorista on kova, Koskimäki sanoo Vantaan Sanomien sisarlehdelle Keski-Uusimaalle.

Koskimäen mukaan Itä-Uudenmaan poliisissa on otettu tiukka linja nuorten tekemiin rikoksiin ja niihin suhtaudutaan erityisellä vakavuudella. Itä-Uudenmaan poliisi perusti puolitoista vuotta sitten nuorten rikoksiin keskittyneen oman tutkinnan ryhmän, jota on laajennettu koko ajan. Sama porukka tekee myös ennalta estävää toimintaa ja tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa.
Meidän täytyy näyttää, että näitä ei hyväksytä. Tarvitaan kovuutta ja rajojen asettamista.

Koskimäki sanoo, että nuorten kanssa ei pehmoilla yhtään, vaan tarvittaessa käytetään kaikkia pakkokeinolain sallimia mahdollisuuksia.
Poliisipäällikkö katsoo, että paras tapa nuorten rikolliskierteen katkaisemiseksi on puuttua asioihin heti ja tarvittaessa 15-kesäinenkin tekijä pidätetään.
– Ryöstöjen ja väkivaltarikosten määrä on kasvanut, mutta olen luottavainen, että ne saadaan vielä laskuun, kun saamme näitä toistuvasti rikoksissa mukana olevia henkilöitä kiinni ja heidän rikoskierteensä katkaistua.
Nuorten tekemissä rikoksissa on tyypillistä, että paikalla on kerralla isompi lauma nuoria, jotka saartavat uhrin.

Koskimäki muistuttaa, että isolla porukalla tehdyssä rikoksessa tarvittaessa ”koppiin” laitetaan isokin joukko nuoria, jos kaikkia on syytä epäillä rikoksesta. Tutkinnan edetessä usein täsmentyy, kuka on lopulta todistaja ja kuka epäilty, mutta hölmöilevän kaveriporukan mukana poliisin haaviin voi siis joutua nekin, jotka eivät kuvittele itse aktiivisesti osallistuvansa esimerkiksi vaatteiden viemiseen uhrin päältä.

Poliisipäällikkö myöntää, että olisi itse valmis koventamaan nuorten saamia rangaistuksia entuudestaan, ja varsinkin videointi on hänen mukaansa sellainen tekijä, joka pitäisi huomioida tuomiossa koventamisperusteena.
– Meidän täytyy näyttää, että näitä ei hyväksytä. Tarvitaan kovuutta ja rajojen asettamista.
– Se on kuitenkin nähty, että kun tekijä otetaan hetkeksikin kiinni, niin nuoret oppivat usein kerrasta ja se jää monilla siihen – varsinkin jos lastensuojelun toimenpiteetkin tulevat vielä mukaan.
– Alaikäisten kanssa täytyy toki olla aina erityisen tarkka, että kiinnioton perusteet täyttyy, mutta mihinkään pehmoiluun ei nuorten kanssa ryhdytä, Koskimäki sanoo.

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6008902
jasso
Martin Riggs
Viestit: 622
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2020 7:29 am

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja jasso »

Tessu kirjoitti: Ti Kesä 13, 2023 5:26 am Olisi syytä ikärajaa laskea näissä tapauksissa jos JO melkeen vielä lapsi tekee rikoksia niin osaa kyllä tuomionkin sitten suorittaa.
Aivan järjetöntä lellimistä nykyään,entisaikaan olis paiskottu turpaan jos ei kadulla niin kotona!
Entisaikaan ei Jonne-Liisat käyneet kahdeksalla yhden kimppuun, mutta eihän nuo keskenkasvuiset yksin mitään olekaan, vaan täytyy olla se vähintään viisi kaveri vieressä. Ja entisaikaan vaatteet ostettiin kaupasta, eikä viety toisten päältä.
Avatar
Villeri
Jessica Fletcher
Viestit: 3140
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: La Kesä 17, 2023 10:40 am Nuorisorikollisuus on lisääntynyt – Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö valmis koventamaan rangaistuksia: ”Tarvitaan kovuutta ja rajojen asettamista”
https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6008902
Pääkaupunkiseudun julkinen tila on puolillaan 10-vuotiasta Ahmedia ja Mohammedia, joiden käytös huutaa - usein nimenomaan kirjaimellisesti - että kotona ei ole ikinä sanottu EI. Poika nyt vain on muslimiperheissä pikku kuningas. Sitä ei yksikään viranomainen muuksi muuta. Siihen päälle 50 %:n todennäköisyys koulupudokkuulle, niin taatusti riittää rikoksentekijää jatkossakin. Ongelmat ovat räjähtäneet kymmenessä vuodessa, mutta kun tämän päivän teinit kasvavat aikuisiksi, tätä päivää muistelee lämmöllä. Mutta ei tee minkään, yritys elää utopiat todeksi, johtaa reaalimaailmassa aina ongelmiin ja verellä katujen pesemiseen. Vitun monikulttuurisuus, saatanan etnopalvojat.
Lemminkäinen kirjoitti: Pe Touko 03, 2024 4:23 pm Jos kantasuomalainen kuski, niin sairaskohtaus. Jos taas mamu, niin ajovirhe, sillä aiemmin eivät ammattiautoilijat ole tehneet ajovirheitä.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8373
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Äiti kertoo, että hänen 13-vuotias poikansa ryöstettiin kotitalon rapussa Helsingin Arabianrannassa
Helsingin Arabianrannassa ryöstettiin tiistai-iltana kaksi 13-vuotiasta poikaa. Uhrin äidin mukaan toinen ryöstäjistä pahoinpiteli uhrejaan lyömällä heitä nyrkillä kasvoihin.

”OLEMME edelleen tosi järkyttyneitä tapahtuneesta”, puhelimitse tavoitettu, toisen pahoinpidellyn lapsen äiti kertoo
Ryöstöön johtaneet tapahtumat alkoivat tiistaina iltakymmenen aikaan, kun poika ystävineen oli palaamassa kotiin Arabianrantaan raitiovaunulla. Pojat huomasivat vaunusta pois jäädessään, että kaksi arviolta 15–16-vuotiasta poikaa lähtivät seuraamaan heitä.
”Tekijät uhkailivat poikia muun muassa sanomalla, että onpa sulla hienot lenkkarit, ne taitaa lähteä mun mukaan”, äiti kertoo.
Tekijät tunkeutuivat poikien perässä kotitalon rappuun, jossa ryöstö ja pahoinpitely tapahtuivat. Pojilta vietiin puhelimet, taskurahat ja pankkikortti tunnuslukuineen.
Samalla toinen tekijöistä pahoinpiteli uhrejaan lyömällä nyrkillä kasvoihin.
”Pojat olivat yhteistyöhaluisia ja tekivät kaiken mitä heiltä pyydettiin. Ojentaessaan puhelinta vastaukseksi tuli nyrkkiä naamaan”, äiti kertoo.

POJILLA oli jalassaan merkkilenkkarit, joista tekijät olivat kiinnostuneita.
”Kenkien koko oli onneksi liian pieni, joten lenkkareita ei viety.”
Poikien mentyä kotiin äiti soitti heti hätänumeroon. Poliisi oli paikalla noin 15 minuutissa.
”Partio oli yrittänyt etsiä tekijöitä lähistöltä siinä onnistumatta. Meillä he viipyivät pitkään, haastattelivat ja ottivat kuvia pahoinpitelyn jäljistä.”
Pahoinpitelyn seurauksena toisen pojan kasvot olivat turvoksissa ja niihin tuli mustelma. Äiti pelkää, että pahemmat jäljet ovat henkisiä. Tapahtuma on ollut pojan mielessä ja puheissa aamusta iltaan.
”Pelkään, että pojille jää tapahtuneesta pelkoja.”

HELSINKILÄISÄIDILLE ja tämän lapselle tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan.
”Poika kertoi jälkikäteen, että kavereilta on muualla Helsingissä varastettu päältä vaatteita, mutta ilman väkivaltaa.”
Pahoinpidellyn pojan äiti on huolissaan ilmiöstä. Se kertoo hänen mielestään nuorten lisääntyneestä pahoinvoinnista.
”Uusi hallitus leikkaa vähäosaisilta ja sosiaali- ja mielenterveyshuolto on pahassa kriisissä, joten tällainen tulee varmasti vain lisääntymään. Ennaltaehkäisyyn täytyy saada nyt lisää resursseja.”
Helsingin poliisista vahvistetaan, että tapausta tutkitaan ryöstönä.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009662854.html
Sil5
Neuvoja-Jack
Viestit: 552
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

Näistä nuorista ryöstelijöistä suomalainen yhteiskunta kouluttaa rikollisia....sananmukaisesti.

Kiinnijäämisen riski lienee varsin pieni..ja sitten jos jääkin niin mitään rangaistusta ei teoista seuraa. Ei todellakaan mitään. Vaikka tekisi kymmenittäin näpistelyitä, pahoinpitelyitä ja ryöstöjä vuosittain.
- tekijät oppivat muutamasta kerrasta ettei heille koidu mitään seurauksia..oppivat toimimaan poliisin kanssa ja tietävät tarkkaan miten oikeudessa tulee menetellä.
- parhaassa tapauksessa jokainen saa yhteiskunnan kustantaman avustajan ja usein vielä tulkin avustajakseen.. Se jos mikä kohottaa itsetuntoa.

Kun yhteiskuntamme opettaa jo lapsena rikollisen elämän pelisäännöt ja tomintatavat niin mihin ne tekijät sekä rikollisuus katoaisi myöhemminkään?

Jos vain päättäjien taholla haluttaisiin niin ei olisi kovin vaikea yhtälö korjata tilanne. Ratkaisu on yksinkertainen.
- jokaisesta tahallisesta väärinkäytöksestä, rikoksista puhumattakaan pitää aiheutua myös konkreettinen rangaistus..pienstä pienempi ja suuresta rikoksesta suurempi.

Ikävä kyllä joskus tulee vastaan myös uskontoon perustuvaa rikollisuuden hyväksyntää..sharialain tyyliin jossa oikeassa oleminen perustuu ja seuraa uskontoa.
Avatar
Ifigeneia
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1333
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Terroristeille on Allahin lahja että tulevat soturit kouluttautuvat ominpäin jengeissä.
Knobster
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Huutaja Jaana kirjoitti: Ke Kesä 14, 2023 12:15 pm tästä mallia!!!

https://imgur.com/a/ShhNP5O#T2WGu0W
Sai repeämään :D Päivän huutonaurut tästä pullaposkesta :D
Avatar
SoldiersofOdin
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2021 10:53 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja SoldiersofOdin »

Sil5 kirjoitti: La Kesä 17, 2023 2:40 pm Näistä nuorista ryöstelijöistä suomalainen yhteiskunta kouluttaa rikollisia....sananmukaisesti.
Näinhän se välillisesti on, kun mitään ei tehdä.

Uusin tulokas on lähinnä taas matunuorista koostuva ryhmä Espoon Karakalliossa.
Pyörivät siinä Lidlin kulmilla.

Perusperseilyn lisäksi on ihan ryöstöjäkin tehty.

Meikäläisiä on siinä Lidlin kulmilla koirienkin kanssa pyörinyt, mutta ei riitä ukot 24/7 partioon.

Mukaan saa liittyä.
Knobster
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: La Kesä 17, 2023 1:48 pm ”Uusi hallitus leikkaa vähäosaisilta ja sosiaali- ja mielenterveyshuolto on pahassa kriisissä, joten tällainen tulee varmasti vain lisääntymään. Ennaltaehkäisyyn täytyy saada nyt lisää resursseja.”
Helsingin poliisista vahvistetaan, että tapausta tutkitaan ryöstönä.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009662854.html
Todella osuva ja viisas kommentti. Tähä kannattaa nyt kaikkien jatkossa miettiä kun ongelmat vain lisääntyvät. Oikeistolainen yhteiskunta ei suojele heikompiaan. Lapset luetaan tähän sakkiin mukaan. Eläkeläisiin ei tietenkään kosketa koska äänestävät aina "sitä samaa tuttua".
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2264
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Ala-ikäisten ryöstörikollisuus

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Knobster kirjoitti: La Kesä 17, 2023 7:49 pm Oikeistolainen yhteiskunta ei suojele heikompiaan. Lapset luetaan tähän sakkiin mukaan. Eläkeläisiin ei tietenkään kosketa koska äänestävät aina "sitä samaa tuttua".
Höpön löpö. Vasemmistolainen yhteiskunta ei suojele edes omia kansalaisiaan. Eläkeiset äänestää luultavimmin demareita.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17206
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Poliisi tutkii useaa törkeää ryöstöä Itä-Uudellamaalla

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Satunnaisten uhrien kimppuun käynyt nuorten ryöstöporukka jäi kiinni

Poliisi epäilee, että joukko on ryöstänyt ihmisiä muun muassa puukolla uhmaamalla Kivistön juna-aseman läheisyydessä.

ITÄ-UUDENMAAN poliisi on vanginnut neljä ihmistä todennäköisin syin epäiltynä Vantaan Kivistössä tapahtuneesta ryöstöjen sarjasta.

Vangituista yksi on 16-vuotias ja kolme muuta epäiltyä ovat 18- ja 19-vuotiaita. Poliisi arvelee ottavansa kiinni lähiaikoina lisää epäiltyjä.

KOMISARIO Jukka Kalliomäen mukaan nuorista aikuisista ja osittain alaikäisistä kostuva porukka on tehnyt useita ryöstöjä, törkeitä ryöstöjä tai ryöstöjen yrityksiä pääosin Kivistön juna-asemalla tai sen läheisyydessä touko-kesäkuussa.

”Monessa tapauksessa ryöstötilanteessa on puukolla uhkaamalla anastettu omaisuutta, ja muutamissa tapauksissa on käytetty väkivaltaa. Vielä ei ole tiedossa, että ketään olisi puukotettu.”

Kalliomäki ei kerro epäiltyjen tarkkaa määrää.

SUURIN osa uhreista vaikuttaa valikoituneen uhriksi satunnaisesti esimerkiksi junalta tultuaan, Kalliomäki kertoo.

Joissakin tapauksissa on viitteitä siitä, että uhri olisi houkuteltu esimerkiksi sähkötupakkaan liittyvillä kaupoilla paikalle, mutta tämä on Kalliomäen mukaan vielä selvityksessä.

Vangittujen epäillään syyllistyneen muun muassa useisiin törkeisiin ryöstöihin. Tutkittavia rikosnimikkeinä ovat lisäksi esimerkiksi törkeä pahoinpitely, vapaudenriisto ja laiton uhkaus.

Epäillyt vangittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä viime viikon torstaina ja perjantaina.
Helsingin Sanomat
19.6.2023 13:23

Lieneekö näillä tapauksilla samoja tekijöitä kuin mitä oli hunaja-ansa jutussa.
a) osa tekijöistä alle 18-vuotiaita
b) Tapahtui Kivistössä
c) ajankohta huhtikuu, jolloin ao. seudulla tapahtui muitakin ikävyyksiä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
B€st
Olivia Benson
Viestit: 722
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2020 9:58 am

Re: Poliisi tutkii useaa törkeää ryöstöä Itä-Uudellamaalla

Viesti Kirjoittaja B€st »

Doctor Lecter kirjoitti: Ke Huhti 12, 2023 6:17 pm Mutta MISTÄ ne sitten johtuvat?
lammasmaisesta kansasta. Jos vaadittaisiin kuria tai jonkinlaista asiallista käyttäytymistä, sitä myös saataisiin. Nyt vasemmistolainen ideologia on pesiytynyt syvälle perheisiin ja ollaan tilanteessa, jossa perseily hyväksytään. Tuollaisia ryösteleviä jannuja on niin vähän, että jos saisivat joka kerta huolella korvilleen väkijoukolta, ei sitä toimintaa tapahtuisi.
Vastaa Viestiin