Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Intiaani
Harjunpää
Viestit: 336
Liittynyt: To Kesä 01, 2023 11:35 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja Intiaani »

Rajatorpantien ja Pähkinärinteentien kulmassa on punatiilinen talo/taloja. Sinne kun menee rappukäytävän nimitaulua lukemaan voi löytää etsimänsä.
Intiaani
Harjunpää
Viestit: 336
Liittynyt: To Kesä 01, 2023 11:35 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja Intiaani »

Paitsi jos ja kun tämä sankari on huostaanotettu.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7520
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vantaan Pähkinärinne - Väkivaltatapaus

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Oppenheimer kirjoitti: Su Heinä 16, 2023 10:17 pm
holmesin haamu kirjoitti: Su Heinä 09, 2023 5:32 am
Tuttiritari kirjoitti: La Heinä 08, 2023 7:51 pm https://mvlehti.net/2023/07/08/paivan-v ... vantaalla/

Erittäin niukasti vielä valtamedian uutisointia, mutta olisiko tähän ketjuun kaikki viime aikojen tapahtumat sieltä? Paikallisessa puskaradiossa jo muutaman päivän puhuttu väkivaltaisesta teiniporukasta/porukoista?
Tämä on sitä ihanaa monikulttuuria, jota on haluttu Suomeen.
Objektiivisesti arvioiden, ei kai tuollainen pihanahistelu ylitä suurten medioiden uutiskynnystä riippumatta osallistujien ihonväristä.
Voin sanoa ihan objektiivisesti, että varmuudella olisi ylittänyt uutiskynnyksen reippaasti kaikissa valtamedioissa, jos tekijänä olisi ollut edes kuviteltu ja oletettu "natsi. Nyt tapaus jäi vähälle huomiolle.
Aiemmatkin täysin keksityt ja olemattomat tapaukset ovat saaneet paljon julkisuutta.
, Siis jos ihonvärit ovat olleet toistepäin.

Tässä tapauksessa vaikutti olevan pitkä harkinta, että voidaanko tapauksesta uutisoida mitään. Toki uutisoinnin ansiosta vihdoin paljastui, että samanlaista häiriköintiä oli ollut jo hyvin pitkään.

Eikä tälläinen "pihanahistelu" kivien heittelemisineen päin näköä lähietäisyydeltä ja väkivaltaisuuksineen ole ihan kovin normaalia Suomessa. Tai ei ainakaan pitäisi olla.
Rockyfist
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: To Kesä 08, 2023 2:13 am

Re: Vantaan Pähkinärinne - Väkivaltatapaus

Viesti Kirjoittaja Rockyfist »



Hah! Enpä ole aiemmin huomannut että tällaisista sen kummemmin uutisoidaan. Olen nähnyt rajumpiakin väkivaltatapauksia ihan läheltäkin kuin tuo, eikä silloinkaan uutiskynnys ole ylittynyt.

Ja nyt kun se on, niin sinä et ole vieläkään tyytyväinen? Olet kuin huonosti kasvatettu lapsi, joka on saanut kaiken minkä haluaa ja nyt aikuisena haluaa sitten kaikkien toimivan aina niin kuin itse parhaimmaksi näkee tai haluaa: että uutisoidaan vaan neekeröinneistä ja kun kyseessä on kantaväestön edustaja, niin pitäisi olla hiljaa tai kyseessä silkka ajojahti. Mikään ei kelpaa, kun massu on täytetty makeisilla.

Lainaustorni korvattu nuoliviittauksella. Poistettu ltmtxtvp
-NILS-
Luulin, että se on kuollut, mutta se onkin aloittanut koteloitumisen.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7520
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vantaan Pähkinärinne - Väkivaltatapaus

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Rockyfist kirjoitti: Ma Heinä 17, 2023 11:18 pm Hah! Enpä ole aiemmin huomannut että tällaisista sen kummemmin uutisoidaan. Olen nähnyt rajumpiakin väkivaltatapauksia ihan läheltäkin kuin tuo, eikä silloinkaan uutiskynnys ole ylittynyt.
Kaikista väkivaltatapauksista ei ole mitään julkista materiaalia ja monista ei haluta ilmoittaa julkisesti mitään.
Esimerkiksi tässäkin oli taustalla pidempään jatkunut väkivalta-aalto. Luultavasti uutisvihjeitä on tullut, mutta poliisi ja media ovat halunneet pimittää asiat.
Vasta kun tuli julkinen video tapahtumista, niin jouduttiin väkisin uutisoimaan ja poliisikin tiedottamaan edes jotain.
Rockyfist kirjoitti: Ma Heinä 17, 2023 11:18 pm Ja nyt kun se on, niin sinä et ole vieläkään tyytyväinen? Olet kuin huonosti kasvatettu lapsi, joka on saanut kaiken minkä haluaa ja nyt aikuisena haluaa sitten kaikkien toimivan aina niin kuin itse parhaimmaksi näkee tai haluaa: että uutisoidaan vaan neekeröinneistä ja kun kyseessä on kantaväestön edustaja, niin pitäisi olla hiljaa tai kyseessä silkka ajojahti. Mikään ei kelpaa, kun massu on täytetty makeisilla.
Enkä jaksa nyt todistella omaa maahanmuuttokriittisyyttä jollekin apuluokkatasoiselle kalsarikännityypille.
Mitään ei tarvitse tietenkään todistaa itselle.

Tietysti oli hyvä tehdä uutinen aiheesta ja todeta miten kyseessä on pidempään kestänyt ilmiö, jota Helsingin poliisi ei ole saanut kuriin. Jostain syystä Helsingin poliisi on ollut otsikoissa juuri muistakin syistä.

Omien viestieni suurin kritiikki varmaan koskee lähinnä sitä, että oikeaan väkivaltaan suhtaudutaan medioissakin aika vähäpätöisesti. Sen sijaan poliittinen mielipidejahti on monta kertaa suuremmassa roolissa.
Tämä johtaa sitten siihen, että tehtaillaan kaikenlaista turhaa lainsäädäntöä ja poliisityötä mielipiderikoksineen. Jututkin etenevät oikeudessa hyvin hitaasti.

Asiatonta käytöstä on monenlaista, mutta olisi ilman muuta tärkeämpää puuttua vakaviin tapauksiin mieluummin ennen kuin liian myöhään.
Oppenheimer
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

Veiko kirjoitti: Pe Heinä 14, 2023 4:10 pm
Knobster kirjoitti: Pe Heinä 14, 2023 3:29 pm
Charles Manson kirjoitti: To Heinä 13, 2023 12:48 am

Nuo pelkääjät eivät tuossa videolla kyllä näyttäneet olevan vanhuksia, invalideja, eivätkä eläimiäkään.
Ihan perus juoppoja ja päihtymystila on kova. Ihan normaali meininki. Seuraavaksi spämmättään Hommalle tai Murha.infoon. Kiinnostaisi tosiaan nähdä mistä tuo tilanne sai alkunsa. Luulenpa että kukaan ei ole tässä täysin viaton. Ei toki oikeuta tuohon väkivaltaan.
Tämä kivittäjä "värillinen" ei todellakaan ollut ennen tätäkään epistolaa mikään viaton. Vanhuksien pahoinpitelyä ja ryöstöä, koiran kidutusta etc. Ei vaikka suvaitsevaisto yrittää tätä vaikka miten valkopestä rasismin syyksi.
Jos tietosi pitävät paikkansa, niin onko sinulla näkemystä, mistä tällainen käyttäytyminen on saanut alkunsa? Onko kivittäjä elänyt ns. normaalin lapsuuden, jossa vanhemmat ovat huolehtineet hänen tarpeistaan ja kasvatuksestaan?
taukki
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Ti Huhti 30, 2013 2:32 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja taukki »

Veiko kirjoitti: Ti Heinä 11, 2023 10:57 pm
Charles Manson kirjoitti: Ti Heinä 11, 2023 10:53 pm
Veiko kirjoitti: Ti Heinä 11, 2023 10:14 pm
Ja poliisi ei edelläkään tee mitään. Vittu, että on sairasta.
Setämiehet ottaa pataansa urakalla ja kukaan ei uskalla tehdä mitään. Poliisia vain avuksi huudetaan. Oi aikoja, oi tapoja.
Poliisihan on nimenomaan kieltänyt katupartiot. Niin miksi eivät sitten tee työtään. Kyllä varmasti löytyy tältäkin kylältä porukkaa, jotka laittaisivat tuon mielellään nippuun.
No, jos sä oot hitsari jossain telakalla nii ketää kiinnosta saatko pataan tai laitatko jotain törkeesti pataan. Mutta on henkilöitä joilta lähtee duuniki käveleen samantein tai jopa joku harrastuslupa jos lähtee veteleen tuollastasta neekeriä turpaan.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11519
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ei saa provosoida nuoria puuttumalla häiriköintiin.
Tutkinnanjohtaja kommentoi Pähkinärinteen väkivaltatilannetta – Ei kannusta ketään katupartiointiin

Pääepäilty on määrätty tiukkaan matkustuskieltoon.

Tänään 6:55 | Päivitetty tänään 9:06

Itä-Uudenmaan poliisin komisario Jukka Kalliomäki kommentoi somessa kuohuttanutta ja mediassakin käsiteltyä Pähkinärinteen tilannetta, jossa nuoret ja nuoret aikuiset ovat muun muassa ryöstäneet ja pahoinpidelleet paikallisia sekä tehneet ilkivaltaa kevään ja kesän aikana.

Tilanne sai paljon huomiota, kun somessa alkoi levitä video, jossa nuori kivittää paikallisia.

Kivitystapauksen alkuvaiheessa tutkinnanjohtajana toimineen Kalliomäen mukaan videoidussa kivitys- ja pahoinpitelytapauksessa on yksi pääepäilty, jonka epäillään syyllistyneen rikoksiin.

– Hän oli pidätettynä poliisin päätöksellä sallitun maksimiajan, eli hän vietti kolme vuorokautta poliisin tiloissa. Tämän jälkeen lastensuojelu sijoitti hänet kauas pääkaupunkiseudulta.

– Hänet määrättiin matkustuskieltoon, jonka mukaan hän ei saa poistua paikasta, johon hänet sijoitettiin pidätyksen jälkeen. Pääepäilylle määrätty matkustuskielto on tiukimmasta päästä.

Kalliomäen mukaan poliisi oli saanut soittoja, että pääepäilty olisi nähty Pähkinärinteessä, vaikka epäilty istui sillä hetkellä poliisin kuulusteluhuoneessa. Epäilty ei siis ollut vapaana seuraavana päivänä.

Poliisi ei kannusta kansalaisia katupartiointiin, sillä tilanteet voivat eskaloitua siihen, että poliisia tarvitaan kuitenkin.

Kivitystilanne eskaloitui poliisin mukaan siitä, kun paikalliset olivat päättäneet puuttua nuorten häiriköintiin. Nuoret olivat juoneet alkoholia ja mahdollisesti metelöineet ja rikkoneet paikkoja pyörävarastossa.

Poliisin käsitys on, että paikalliset olivat puuttuneet häiriköintiin, jonka jälkeen nuoret yrittivät paeta paikalta. Tämän seurauksena yhtä tai useampaan nuorta oli yritetty estää poistumasta, jonka jälkeen tilanne johti kivitykseen ja pahoinpitelyyn, joka myös videoitiin osittain.

– Kansalaisten olisi hyvä ymmärtää, että näin saattaa käydä, jos puuttuu itse vastaavaan tilanteeseen. Yleinen kiinniotto-oikeus tosin sallii, että kansalainen voi ottaa kiinni rikoksen tekijän. Myös lievä vahingonteko, kuten paikkojen rikkominen mahdollistaa kiinnioton.

– Nuorisojoukon kohdalla kannattaa kuitenkin miettiä, kannattaako puuttua itse tilanteeseen vai soittaa poliisi paikalle selvittämään tilannetta. Poliisi ei kannusta kansalaisia katupartiointiin, sillä tilanteet voivat eskaloitua siihen, että poliisia tarvitaan kuitenkin, Kalliomäki toteaa.

Poliisilla on Kalliomäen mukaan rajalliset keinot. Alaikäistä ei voida pitää pidätettynä pidempään kuin laki sallii.

– Käytämme kuitenkin kaikki keinot ja teemme sosiaaliviranomaisten kanssa yhteistyötä.

– Vangitsemiseen vaaditaan käräjäoikeuden päätös. Alaikäisen kohdalla vangitseminen on viimeinen keino. Pakkokeinolain perusteella vaaditaan erityisen painava syy, jotta alaikäinen voidaan vangita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki muut keinot pitää olla käytetty. Esimerkiksi lastensuojelukeinot ja lievemmät pakkokeinot kuten matkustuskiellot.

– Matkustuskielto ei vain tarkoita, että epäilty ei saisi matkustaa pois Suomesta. Hänet voidaan myös määrätä pysymään tietyssä paikassa tai häneltä voidaan kieltää oleskelu tietyllä paikalla.

– Rikostutkinnan puolella Pähkinärinteen tilanne on seurannassa ja siihen puututaan aktiivisesti. Käytämme kaikkia käytettävissä olevia keinoja rikosten estämiseen ja hallitsemiseen, Kalliomäki toteaa.
https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6076795
Gentle
Theo Kojak
Viestit: 1165
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja Gentle »

"Tilanteet voivat eskaloitua siihen, että poliisia tarvitaan kuitenkin"

Totta helvetissä poliisia tarvitaan jos nuoret häiriköi, pahoinpitelee ja rikkoo paikkoja. Mut jos poliisi tulee joskus paikalle ja nostaa kädet pystyyn, mitä silloin pitäisi tehdä?
Eiköhän katupartion tarkoitus ole ennältä ehkäisevä ja rauhotella tilannetta siihen asti kun poliisi tulee paikalle. Naurettavaa ettei tollasta nuorisolaumaa saada kuriin.
Kräki
Olivia Benson
Viestit: 739
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2020 8:34 am

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja Kräki »

Jos haluaa lopettaa neekerin vittuilun,on hyvä ymmärtää,että joutuu kivityksen kohteeksi.

Jumalauta tämä on naurettavaa
Liitteet
IMG_8426.jpeg
IMG_8426.jpeg (408.51 KiB) Katsottu 2289 kertaa
örkki
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja örkki »

En ihmettele, jos monella on mitta täyttynyt noihin ulkomailta tulleisiin ihmisiin, lähinnä noihin
tumma hipiäisiin ihmisiin. Vanhemmat ihmiset tuskin uskaltaa liikkua ulkona iltaisin, kun
kaduilla somali porukka on vallannut kadut ja siellä on tappelut käynnissä.
Vaikuttaa siltä, että ei niitä työt kiinnosta, sossu työntää rahaa vaan.
He pitävät suomalaisia pilkkanaan, tuskin suomalaisella on täällä pian enää mitään sanavaltaa.
Rapsuttaja
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: La Maalis 26, 2022 1:24 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja Rapsuttaja »

Nuorisojoukon kohdalla kannattaa kuitenkin miettiä, kannattaako puuttua itse tilanteeseen vai soittaa poliisi paikalle selvittämään tilannetta. Poliisi ei kannusta kansalaisia katupartiointiin, sillä tilanteet voivat eskaloitua siihen, että poliisia tarvitaan kuitenkin, Kalliomäki toteaa.
Sama selkokielellä: jos näet nuoren potkivan maassa makaavaa tajutonta ihmistä päähän, älä puutu asiaan. Luota sokeasti valtion kykyyn ja tahtoon puolustaa kansalaisiaan rikollisilta.

Olen joskus asunut noilla kulmilla, en muuttaisi pääkaupunkiseudulle mistään hinnasta takaisin.
Syntymässä komeaksi ja älykkääksi määritelty vastoin parempaa tietoa.
ed_gein
Hetty Wainthropp
Viestit: 473
Liittynyt: Ma Touko 30, 2011 2:19 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja ed_gein »

Alex Smith kirjoitti: La Heinä 15, 2023 10:28 am Tässä taas juuri ihka oikeaa pesunkestävää neekeriä eli sompanssin itsensä toteuttamista.

Kiusataan pienempiä, heikompia ja länsimaisia. Tuolla on ihan hyvät mahdollisuuden vasemmiston nuorisojärjestöön, kun ei esitä katumustakaan edes. Ja niillä kun tuppaa olemaan tuota rikollista ja kiusaaja taustaa aikuisiälläkin, mikä on lähestulkoon perusedellytys puolueessa notkumiseen.
Tuo neekeri ei ole somali vaan näyttää länsiafrikkalaiselta.
Rockyfist
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: To Kesä 08, 2023 2:13 am

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja Rockyfist »

örkki kirjoitti: Ti Heinä 18, 2023 3:50 pm En ihmettele, jos monella on mitta täyttynyt noihin ulkomailta tulleisiin ihmisiin, lähinnä noihin
tumma hipiäisiin ihmisiin. Vanhemmat ihmiset tuskin uskaltaa liikkua ulkona iltaisin, kun
kaduilla somali porukka on vallannut kadut ja siellä on tappelut käynnissä.
Vaikuttaa siltä, että ei niitä työt kiinnosta, sossu työntää rahaa vaan.
He pitävät suomalaisia pilkkanaan, tuskin suomalaisella on täällä pian enää mitään sanavaltaa.
Ne kadulla ulkomaalaisen näköiset riehuvat nuoret ovat todennäköiseti suomalaisia, vaikka moni pitää niitä äkkiseltään ulkomaalaisina tai maahanmuuttajina. Niitä ei voi lähettää takaisin kotimaahansa. Ja kadut on vallattu.

Saa sitten nähdä milloin minua yritetään ryöstää ensimmäistä kertaa. Ehkä odottavat että vanhenen vai olenko onnistunut kulkemaan eri reittiä? Joka tapauksessa kaikki tämä lisääntyy vuosi vuodelta kunnes ei ole enää yhtään kantasuomalaista jäljellä ja maan nimi on muutettu Suomaliaksi.

Siinä mielessä ihan hyvä nimi koska alunperinhän tämä maa oli aikamoista suota ennen kuin soita ruvettiin kuivattamaan pelloiksi.

Ensin oli maa kuokka ja Jussi, Martti Luther ja muovipussi.
Luulin, että se on kuollut, mutta se onkin aloittanut koteloitumisen.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Väkivaltaa Vantaan Pähkinärinteessä; mies hakattiin, kivet lensivät - katso video!

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Rockyfist kirjoitti: Ke Heinä 19, 2023 1:11 am Ne kadulla ulkomaalaisen näköiset riehuvat nuoret ovat todennäköiseti suomalaisia, vaikka moni pitää niitä äkkiseltään ulkomaalaisina tai maahanmuuttajina.
Nyt ei ihan auennut tämä logiikkasi. Tarkoitatko että ovat Suomen kansalaisia. Ei ole sama asia kuin suomalainen.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Vastaa Viestiin