Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8387
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Harhoista kärsinyt mies linnoittautui asuntoon tunneiksi ja räiski aseella kohti poliiseja

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Mielisairas mies kärsi pelottavista harhoista ja luuli ambulanssia turvaavia poliiseja vihollisikseen. Mies linnoittautui kuudeksi tunniksi asuntoonsa ja räiski kaiken aikaa ympäriinsä aseillaan. Osa luodeista ropisi poliisien viereen ja naapuritalon seinään.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta viiden poliisin murhan yrityksestä, törkeästä vahingonteosta, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Paranoidista skitsofreniaa sairastava mies todettiin syyntakeettomaksi.
Ammuskelu tapahtui joulukuussa 2019 Järvenpäässä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun miehen tytär huolestui isänsä kunnosta ja tahtoi, että tämä toimitetaan hoitoon. Tyttären mukaan isä käyttäytyi asunnossaan vainoharhaisesti, sekavasti ja näki poliiseja kaikkialla.
Hätäkeskus lähetti ambulanssin paikalle. Koska mies oli aiemminkin linnoittautunut asuntoonsa ja ammuskellut aseellaan, raskaasti suojautunut poliisi lähti turvaamaan ambulanssin tehtävää.

Luoteja ropisi naapurintalon seinään
Mies linnoittautui ulkomaille matkustaneen tuttavansa rivitaloasuntoon. Poliisi yritti soittaa miehelle, mutta tämä ei vastannut puhelimeen. Mies ei myöskään reagoinut puhuttamiseen tai käskyttämiseen.
Tytär oli kertonut poliisille, että isällä oli käsiase. Asunnon pihalle oli asennettu liiketunnistimia, jotka hälyttävät, kun pihalla liikkuu joku.
Poliisit kuulivat ulos saakka, miten mies karjui sisällä asunnossa ja siirteli huonekaluja. Sitten mies alkoi ampua asunnossa. Luoteja ropisi poliisien viereen ja naapuritalon seinään.
Piiritys kesti kaikkinensa kuusi tuntia.

Näki harhoja kotonaan
Oikeudessa mies kertoi, että oli ollut tapahtumia ennen viikkojen ajan ensin pakkohoidossa ja sitten avohoidossa psykoosioireiden takia. Hän oli nähnyt ja kuullut harhoja ja kärsinyt voimakkaista pelkotiloista.
Mies kertoi joutuneensa edellisenä päivänä uhkailun ja pahoinpitelyn kohteeksi, mistä hänellä oli vammoja kasvoissa ja käsissään. Pahoinpitely oli laukaissut hänessä kauhean pelon, ja hän oli pyytänyt tytärtään käymään kaupassa puolestaan, koska ei uskaltanut mennä enää ulos.
Mies kertoi, että luuli paikalle tulleita poliiseja pahoinpitelijöikseen. Hän kuvitteli taistelevansa näitä pahoja henkilöitä vastaan ja ammuskeli siksi ympäriinsä, kunnes väsyi ja nukahti lattialle.
Mies kertoi heränneensä siihen, että poliisikoira puri häntä kädestä.
Kiinnioton jälkeen mies kuljetettiin tahdon vastaiseen psykiatriseen hoitoon.
Mielentilatutkimuksessa mies todettiin vakavasti mielisairaaksi. Mielentilatutkimuksen mukaan mies ei todellakaan ollut kyennyt erottamaan ammuskelutilanteessa harhoja ja totta toisistaan.

Poliisit olivat hengenvaarassa
Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan oli selvää, että poliisit olivat tilanteessa hengenvaarassa. Oikeuden mukaan mies ei kuitenkaan sairautensa takia tajunnut, että ammuskeli pelkäämiensä ihmisten sijaan poliiseja.
Mies ampui muiden muassa astianpesukonetta niin, että sen vesiletku vaurioitui ja vesi virtasi valtoimenaan lattioille.
Käräjäoikeus tuomitsi 52-vuotiaan syyntakeettomana tehdyistä ampuma-aserikoksesta, vaaran aiheuttamisesta ja törkeästä vahingonteosta. Oikeus jätti miehen kuitenkin tuomitsematta rangaistukseen.
Syyttäjä valitti ratkaisusta hovioikeuteen todeten, että miehelle oli selkeästi kerrottu avoimen ikkunan kautta, että ulkona oli poliisi. Lisäksi miehen muistamat yksityiskohdat tilanteesta eivät syyttäjän mielestä tukeneet sitä, että mies oli harhainen.

Poliiseille hovista kärsimyskorvauksia
Helsingin hovioikeus totesi, että korkeimman oikeuden ennakkoratkaisun perusteella Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielentilalausunnolle on annettava keskeinen merkitys. Hovioikeus totesi, ettei todistajana oikeudessa toimineen lääkärin arvioita asiasta ole syytä epäillä.
52-vuotias mies oli edelleen hovikäsittelyn aikaan pakkohoidossa psykiatrisessa sairaalassa. Näistä syistä hovioikeus piti miestä käräjäoikeuden tavoin syyntakeettomana ampumisen aikaan.
Hovioikeus kuitenkin muutti käräjäoikeuden tuomiota siltä osin, että määräsi 52-vuotiaan maksamaan neljälle vaarassa olleelle poliisille kullekin 1500 euroa kärsimyskorvausta.

Hovioikeus antoi asiasta tuomionsa 26. heinäkuuta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/har ... un/8748036
Avatar
Uncle Bentso
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: To Heinä 27, 2023 8:03 am

Mies vainosi ex-kumppaniaan sadoilla viesteillä, kyttäsi ja lopulta sytytti asunnon tuleen

Viesti Kirjoittaja Uncle Bentso »

Sadat yhteydenpitoyritykset, muu vainoaminen ja vapaa-ajan asunnon tuhopoltto toivat miehelle ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Miehen motiivina vaikuttaa olleen aiheuttaa uhrille kärsimystä kostona parisuhteen päättymisestä. Teot tapahtuivat Pohjois-Pohjanmaalla vuosina 2019–2020.

Mies oli pommittanut naista jopa sadoin päivittäisin puheluyrityksin ja viestein pyrkiessään tavoittamaan tätä sekä seurannut tätä mittaviakin matkoja. Mies oli vahdannut uhrin kotia, lähipiiriä ja työpaikkaa pysäköidystä autostaan jopa tunteja. Uhri oli joutunut pahimmillaan viettämään öitä työpaikallaan vainoajan vuoksi.

Vainoamisesta tuli uhrin elämää hallitsevaa ja aiheutti pelkoa ja ahdistusta.

Nainen oli pyrkiessään irtautua miehestä joutunut muun muassa myymään asuntonsa ja autonsa tunnistamisen vaikeuttamiseksi. Hän oli myös hankkinut itselleen turvakiellon.

Sytytti mittavan tuhopolton
Osana naisen piinaamista mies päätti lopulta sytyttää uhrille kuuluneen vapaa-ajanasunnon tuleen. Talon sisätilat tuhoutuivat korjauskelvottomiksi.

Oikeus katsoi, että mies oli tunkeutunut sisälle taloon entuudestaan rikki olleen terassin oven lasin kautta ja sytyttänyt rakennuksen tuleen palavin nestein.

Maksettavaksi satojen tuhansien korvaukset
Vuonna 1994 syntynyt mies tuomittiin lopulta Oulun käräjäoikeudessa vainoamisesta, tuhotyöstä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Hänet määrättiin lisäksi maksamaan vainoamalleen naiselle 2500 euron kärsimyskorvaukset ja joitain tuhansia euroja korvauksia vapaa-ajan asunnon korvaustöistä. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vakuutusyhtiölle noin 339 000 euroa korvauksia.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan kahdelle muulle rikosten uhrille kummallekin 500 euron kärsimyskorvaukset.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... en/8747912
Maanalainenmammutti
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: La Kesä 05, 2021 8:47 am

Rengasrikkoisella autolla ajamaan lähtenyt herätti huomiota maanantai-iltana Jyväskylän Seppälässä – suistui pian tieltä

Viesti Kirjoittaja Maanalainenmammutti »

Rengasrikkoisella autolla ajamaan lähtenyt herätti huomiota maanantai-iltana Jyväskylän Seppälässä – suistui pian tieltä Palokassa
https://www.ksml.fi/paikalliset/6107707

Epäillään useista rikoksista.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2445
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Rengasrikkoisella autolla ajamaan lähtenyt herätti huomiota maanantai-iltana Jyväskylän Seppälässä – suistui pian ti

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Kuski on laitettu nätisti nippuun. :D

https://www.ksml.fi/paikalliset/6107707

Kuva
Hätäkeskukseen ilmoitettiin maanantaina epäillystä rattijuoposta, kun henkilöauton rattiin oli kello 17.30 jälkeen Seppälässä noussut päihtyneeltä vaikuttanut mies. Sivullisen huomion oli kiinnittänyt myös se, että mies lähti ajamaan autolla, jonka yksi rengas oli rikki.
Miestä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Avatar
Haista Kaavittu
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: To Helmi 16, 2023 8:22 am

Re: Rengasrikkoisella autolla ajamaan lähtenyt herätti huomiota maanantai-iltana Jyväskylän Seppälässä – suistui pian ti

Viesti Kirjoittaja Haista Kaavittu »

VastarannanKiiski kirjoitti: Ti Elo 01, 2023 1:30 pm Kuski on laitettu nätisti nippuun. :D

https://www.ksml.fi/paikalliset/6107707

Kuva
Hätäkeskukseen ilmoitettiin maanantaina epäillystä rattijuoposta, kun henkilöauton rattiin oli kello 17.30 jälkeen Seppälässä noussut päihtyneeltä vaikuttanut mies. Sivullisen huomion oli kiinnittänyt myös se, että mies lähti ajamaan autolla, jonka yksi rengas oli rikki.
Miestä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Kuten arvata saattaa niin kansallispukuhan siinä likaantuu ellei timppa ole saanut autoa kaupatuksi. Löytyy tuo mazda 3 huokeaan hintaan facebookin marketplacesta.
Kuva
Tämä paikka on täynnä idiootteja!
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2005
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://yle.fi/a/74-20043565
Takaa-ajotilanne Viitostiellä – poliisia kovaa vauhtia karkuun ajanut mies kiinniotettiin Varkaudessa keskiviikkoaamuna

Roosa Tuovinen
2.8. 17:40

Poliisi kiinniotti keskiviikkoaamuna 2. elokuuta Varkaudessa miehen, joka pyrki autolla poliisia karkuun.

Poliisi oli saanut aamulla ilmoituksen autosta, joka oli törmännyt toiseen autoon savonlinnalaisen huoltoaseman pihalla ja poistunut paikalta kovaa vauhtia.

Poliisi yritti pysäyttää auton Varkauden kohdalla noin 9.30 jälkeen, mutta kuljettaja ei pysähtynyt vaan pakeni poliisia. Paetessaan autoilija aiheutti muulle liikenteelle vaaraa.

Mies pysäytettiin lopulta lyhyen seurannan jälkeen kiinni ajamalla Varkauden pohjoispuolella valtatiellä 5.

Sekä poliisiauto että takaa-ajettu auto vaurioituivat pysäytyksen yhteydessä.

Poliisi otti miehen kiinni epäiltynä muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettaja puhalsi puhalluskokeessa 1,56 promillea.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Avatar
meksi
Sofia Karppi
Viestit: 403
Liittynyt: Su Tammi 18, 2015 12:04 pm

Ainakin 13 ihmistä loukkaantunut hyökkäyksessä Etelä-Koreassa

Viesti Kirjoittaja meksi »

Iltasanomat 3.8.2023
Ainakin 13 ihmistä loukkaantunut hyökkäyksessä Etelä-Koreassa
Poliisin mukaan yhdeksää ihmistä on puukotettu ja neljään on osunut auto.

AINAKIN 13 henkilöä on loukkaantunut hyökkäyksessä Etelä-Korean Seongnamissa lähellä pääkaupunki Soulia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Poliisin mukaan yhdeksää ihmistä on puukotettu ja neljään on osunut auto.

Tekijä on otettu kiinni tapahtumapaikalla, kertoo poliisi. Hyökkäyksen motiivi ei ole selvillä.

Juttu päivittyy.
Mjaha, millähä ideologialla kaveri on sännänny riehumaan.

EDIT: Mitä nopeasti googlailin, ni ei oikein ulkomaidenkaan medioissa ollut enempää tietoa toistaiseksi.
REREDRUM
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Su Kesä 11, 2023 10:29 am

Vankikarkuri suuteli väkisin nuorta naista

Viesti Kirjoittaja REREDRUM »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2f0c ... d8c127aa43

Vankikarkuri ja nainen eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Nuori nainen joutui hänelle tuntemattoman miehen ahdistelemaksi torstai-iltana Lahden kauppatorilla, kertoo Hämeen poliisi tiedotteessaan.

Poliisin mukaan mies suuteli ja kosketteli nuorta naista väkisin. Poliisipartio tavoitti paikalta poistuneen epäillyn läheiseltä Aleksanterinkadulta.

– Päihtynyt mies ei kyennyt tai ei halunnut kertoa poliisille henkilötietojaan kiinniottopaikalla, poliisi kertoo.

Vielä matkalla poliisiasemalle mies kertoi väärän henkilötunnuksen. Poliisi sai kuitenkin selvitettyä epäillyn ahdistelijan todellisen nimen. Selvisi, että alle 30-vuotias mies on luvattomilla teillä vankilasta.

Poliisi tutkii vankikarkurin edesottamuksia seksuaalisena kajoamisena sekä väärän henkilötiedon antamisena.
Sukupuoli on suvullisen lisääntymisen ja siten myös biologian perusyksikkö. - Atte Komonen, ekologian ja evoluutiobiologian yliopistonlehtori Jyväskylän yliopistossa
Avatar
Uncle Bentso
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: To Heinä 27, 2023 8:03 am

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Uncle Bentso »

"Tyhmän riidan" karu päätös: Kotibileistä lähtenyttä veitsellä lyönyt kahdeksi vuodeksi vankilaan

Riidan päätteeksi tapahtunut puukotus toi parikymppiselle miehelle kahden vuoden vankeustuomion Helsingissä.

Välikohtaus sattui Helsingin Vuosaaressa, jossa pidettiin vuoden 2020 kesäkuussa eräässä asunnossa kotibileitä. Asunnossa kahden miehen välille tuli kuitenkin riitaa.

Käräjäoikeudessa mies kertoi hänellä tulleen syytetyn kanssa sanaharkkaa ”jostakin ihan turhasta”, minkä johdosta toinen osapuoli oli hakenut keittiöstä veitsen.

Uhria oli tilanteen kuumetessa kehotettu poistumaan asunnosta, minkä hän oli myös tehnyt.

Puukottaja lähti uhrin perään

Jostain syystä toinen riitapukareista päätti lähteä asunnosta poistuneen miehen perään. Hän tavoitti miehen istumasta autosta ja meni tämän luokse lyöden tätä kahdesti veitsellä.

Uhrin mukaan lyönnit oli kohdistettu hänen ylävartaloonsa. Hänen käsityksensä mukaan vain hänen aktiivisten torjuntojensa ansiosta iskut osuivat häntä vain vasempaan takareiteen ja saman puoleisen käden sormiin. Hyökkäyksen jälkeen tekijä poistui paikalta ja hätänumeroon soittamisen jälkeen uhrin kaverit lähtivät ajamaan häntä sairaalaan. Ajomatkan aikana poliisi pysäytti heidät asioiden selvittämistä varten ja myös epäilty tekijä saatiin kiinni.
Puukottaja oli ehdonalaisessa

Veitsellä lyönyt, vuonna 2000 syntynyt Yaxye Mohamed Ahmed, oli päässyt ehdonlaiseen vapauteen vain runsas puoli vuotta ennen tekoa. Oikeus piti tekoa lähes tapon yrityksen tasoisena, joten mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden vankeuteen. Tuomiossa painoi myös miehen myöhempi syyllistyminen huumausainerikokseen.

Mies tuomittiin myös maksamaan uhrille 3000 euroa tilapäisestä haitasta, 2500 euroa kärsimyksestä ja 1000 euroa aiheutuneesta kosmeettisesta haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyh ... an/8748094
PekkoPelikaani
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Ke Elo 24, 2022 4:36 pm

Poliisi­operaatio Helsingin Pukin­mäessä – epäilty väki­valta­rikos

Viesti Kirjoittaja PekkoPelikaani »

Paikalla useita poliiseja ja ambulansseja.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009766802.html

HELSINGISSÄ lähellä Pukinmäen matonpesupaikkaa oli sunnuntaina iltapäivällä käynnissä poliisioperaatio, joka kohdistui kerrostalon asuntoon.

Paikalla olleen Ilta-Sanomien valokuvaaja Aleksi Jalavan mukaan puoli viiden aikaan iltapäivällä kerrostalon pihalla oli viisi poliisiautoa ja kaksi ambulanssia. Yksi poliisiautoista oli panssaroitu. Poliisit kurkkivat yhden asunnon postiluukusta sisään rappukäytävässä.

Asunnosta kuului Jalavan mukaan välillä huutoa ja käsky poistua. Pihalla maassa oli Jalavan mukaan veitsi.

– Poliisit ihmettelevät tuossa maassa olevaa hedelmäveistä, Jalava sanoi.

Poliisin johtokeskuksesta kerrottiin, että tilanteesta ei ole vaaraa sivullisille. Asuntoon tehtiin tarkastuskäynti. Paikalla oli vielä puoli kuuden aikaan joitain poliisin yksiköitä.

Paikalla on tapahtunut epäilty väkivaltarikos, josta poliisi sai ilmoituksen kello 16. Yhdelle henkilölle aiheutui teräaseesta vamma, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Poliisi otti asunnosta kiinni kaksi ihmistä.

Tapausta tutkitaan alustavasti törkeänä pahoinpitelynä.
Millavaan
Javier Pena
Viestit: 1715
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Poliisi­operaatio Helsingin Pukin­mäessä – epäilty väki­valta­rikos

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

👀 mitäs mitäs, ollu aika hiljaista viime viikot.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6593
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Poliisi­operaatio Helsingin Pukin­mäessä – epäilty väki­valta­rikos

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Hiljaista on ollut juu, toivottavasti poliisi noukki sen hedelmäveitsen talteen.
Millavaan
Javier Pena
Viestit: 1715
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Poliisi­operaatio Helsingin Pukin­mäessä – epäilty väki­valta­rikos

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

Ei se ota tämäkään ny oikein tulta alleen
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1939
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Poliisi­operaatio Helsingin Pukin­mäessä – epäilty väki­valta­rikos

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

"Hedelmäveitsi"? Jepjep.
-"Menka pois, taalla ei mita nahtava!"
Mens malus in corpore sano
Avatar
Uncle Bentso
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: To Heinä 27, 2023 8:03 am

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Uncle Bentso »

Pariskunta terrorisoi alaikäisiä julkisilla paikoilla kuukausien ajan – uhkasi tappamisella, kurkun auki viiltämisellä ja junan alle heittämisellä

Sekavasti käyttäytynyt vanhempi pariskunta terrorisoi alaikäisiä lapsia julkisilla paikoilla Espoossa ja Kauniaisissa. Pelottava kaksikko jahtasi lapsia karjuen karmeita uhkauksia esimerkiksi kurkun auki leikkaamisesta.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun pariskunta alkoi häiriköidä jatkuvasti 14-vuotiasta tyttöä. Kuusikymppinen mies ja häntä muutamia vuosia nuorempi nainen olivat saaneet päähänsä, että tyttö olisi muka osallistunut aiemmin naisen ryöstämiseen.

Tuntematon nuorisojoukko oli vienyt naisen repun ja pankkikortin.

Pariskunta oli huudellut tytölle jo aiemmin kaikenlaista, mutta elokuussa 2019 he ryntäsivät ystäviensä kanssa liikkuneen tytön perään. Tyttö juoksi läheiseen kauppaan turvaan, jossa kaupankassa hälytti paikalle vartijat.

– Ota heidät kiinni, heitä ne raiteille ja viillä sen kurkku auki, teinityttö kuvaili naisen käskeneen miestään.

Koska pariskunta oli aiemminkin seurannut häntä ja huudellut uhkauksia, tyttö pelkäsi kaksikon toteuttavan vielä uhkauksensa.

Pikkusiskokin joutui uhriksi

Noin viikkoa myöhemmin 14-vuotias tyttö olivat lähtenyt käymään kaupassa 10-vuotiaan pikkusiskonsa kanssa, kun pariskunta lähti jälleen hänen peräänsä. Jälleen pariskunta lateli hirvittäviä uhkauksiaan tyttöjen heittämisestä raiteille junan alle ja heidän kurkkujensa auki viiltämisestä.

Sisarukset pakenivat kauppaan ja isosisko soitti peloissaan äidilleen. Äiti lähti samantien paikalle. Nuorempi tytöistä itki hysteerisesti.

Äiti kutsui poliisit paikalle.

Parin kuukauden kuluttua 14-vuotias tyttö sai takaa-ajajan, tällä kertaa hänen peräänsä lähti vain pariskunnan naisosapuoli. Nainen huusi, "ettei hänelle kannata vittuilla, hänellä on kirves ja hän soittaa miehensä heittämään tytön raiteille".

Tukihenkilö todisti oikeudessa, että tyttö oli ollut tilanteessa hyvin peloissaan.

Kehut johtivat pahoinpitelyyn

Vuoden kuluttua näistä tapahtumista syksyllä 2020 pariskunnan kohtasi erä nainen Kauniaisten rautatieasemalla. Pariskunnan mies kehui naisen ulkonäköä ja sai tällä oman kumppaninsa mustasukkaiseksi.

Kaksikon naisosapuoli ryhtyi suutuksissaan syytämään loukkauksia ja uhkauksia tuntemattomalle naiselle. Hän kertoi potkivansa naista päähän ja tappavansa tämän.

Mustasukkainen nainen ryntäsi uhrinsa kimppuun tönien, potkien ja mätkien tätä nyrkeillään. Nainen oli työntänyt uhriaan asemaa lähestyvää junaa kohti raiteille.

Uhri pääsi kuitenkin pakenemaan junaan, jossa junan henkilökunta auttoi häntä.

Sakkoja ja korvauksia

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa pariskunnan 56-vuotias naisosapuoli ilmoitti, ettei muista mistään näistä tapahtumista yhtään mitään. Hänen 62-vuotias miehensä puolestaan syytteli edelleen 14-vuotiasta tyttöä ryöstäjäksi.

Mies kiisti uhkailleensa tyttöä. Miehen mukaan hän oli käskenyt tyttöä pysähtymään ja odottamaan poliisia.

Oikeus katsoi kuitenkin, että valvontakameratallenteet ja todistajien kertomukset tukivat molempien uhrien kertomusta tapahtumista.

Oikeus katsoi, että 62-vuotias mies syyllistyi kahteen laittomaan uhkaukseen ja tekojen moitittavuutta lisäsi se, että ne kohdistuivat lapsiin. Oikeus tuomitsi miehen 40 päiväsakkoon, josta hänelle kertyy maksettavaa 600 euroa.

Naisen syyksi oikeus katsoi neljä laitonta uhkausta ja pahoinpitelyn. Oikeus katsoi, että naisen terveytila ei estänyt häntä ymmärtämästä tekojaan ja niiden seurauksia.

Oikeus piti naisen terveydentilaa kuitenkin niin heikkona, että päätti jättää hänet rangaistukseen tuomitsematta.

Teinitytölle oikeus määräsi yhteensä 2400 euron kärsimyskorvaukset, joista osan nainen joutuu maksamaan yksin ja osan pari joutuu maksamaan yhdessä. Teinitytön pikkusiskolle pariskunta joutuu maksamaan 1000 euroa kärsimyskorvauksia.

Lisäksi oikeus määräsi naisen maksamaan rautatieasemalla pahoinpitelemälleen naiselle yhteensä 1500 euroa kärsimyskorvauksia.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/par ... la/8750556
Vastaa Viestiin