Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Niittaaja
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Pe Syys 02, 2022 4:00 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Niittaaja »

Gartman69 kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 5:18 pm No kuuluuhan sieltä jotain - vaan ei mitään uutta - kun vähä potkii!
"Uusia vihjeitä" =)

" Etsinnät tullaan tekemään katoamispaikan läheisyydessä Lapualla, sanoo tutkinnanjohtaja Jussi Luoto Keskusrikospoliisista."

Ehkä LapuaHovin kiinteistössä ja Oskarinkadulla?? Eihöhän se saada aikanaan tietää missä tarkalleen ottaen etsinnät sitten tehdään? Kertokaa heti kun tietoa on!


https://yle.fi/a/74-20045143
Tiedätkös sitä että krp on yksi uusi henkilökin kuka mahollisesti tietää asiasta mitä on tapahtunu?
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1483
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

Niittaaja kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 6:01 pm
Gartman69 kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 5:18 pm
https://yle.fi/a/74-20045143
Tiedätkös sitä että krp on yksi uusi henkilökin kuka mahollisesti tietää asiasta mitä on tapahtunu?
Tarkoitatko että on tullut uusi vinkkihenkilö? Kuultava? Jota ei aiemmin ole kuultu.
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
Niittaaja
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Pe Syys 02, 2022 4:00 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Niittaaja »

Etsivä Shitlock kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 6:08 pm
Niittaaja kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 6:01 pm
Gartman69 kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 5:18 pm
https://yle.fi/a/74-20045143
Tiedätkös sitä että krp on yksi uusi henkilökin kuka mahollisesti tietää asiasta mitä on tapahtunu?
Tarkoitatko että on tullut uusi vinkkihenkilö? Kuultava? Jota ei aiemmin ole kuultu.
Ilmeisesti ei ole kuultuna ollu vielä.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6566
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Lapuan yläkoulu, yksi paikka missä nuoriso kokoontuu, Wanha apteekki samalla puolella.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Helmie »

KOTIMAA
Näin Rasmus Takaluomaa, 16, etsitään nyt – poliisilla kaksi teoriaa kadonneen pojan kohtalosta: ”Pidän suhteellisen toden­näköisenä”

Poliisin mukaan Rasmus Takaluoman kotimatkan varrella on liiketunnistimella toimivia valvontakameroita, mutta niihin poika ei tallentunut sen jälkeen, kun hän poistui ravintola Lapuahovista.


POLIISI pitää mahdollisena, että 16-vuotias Rasmus Takaluoma nousi johonkin autoon poistuttuaan katoamis­yönään ravintola Lapuahovista viime marraskuussa.

Takaluoma katosi 12. marraskuuta noin kello 1 sen jälkeen, kun hänet poistettiin ravintolasta siellä tapahtuneen kärhämän vuoksi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskus­rikospoliisista sanoo, että tiettävästi kukaan ei ole nähnyt Takaluoman nousevan autoon, mutta se on silti tällä hetkellä toinen todennäköinen vaihtoehto hukkumisen lisäksi.

AUTOTEORIAA tukee muun muassa se, että Takaluoma ei ole ravintolasta poistumisen jälkeen tallentunut yhteenkään valvontakameraan.

Ravintolan valvontakameratallenteiden perusteella Takaluoma näytti lähtevän noin kilometrin päässä sijaitsevan kotinsa suuntaan. Sinne hän ei kuitenkaan koskaan saapunut.

Luoto kertoo, että Takaluoman kotimatkan varrella on liiketunnistimella toimivia valvontakameroita. Tuolloin elettiin kuitenkin pimeää vuodenaikaan, joten on epävarmaa, ovatko kamerat välttämättä havainneet kaikkia liikkujia.

POLIISI aikoo lähitulevaisuudessa jatkaa vesistöetsintöjä sulkeakseen pois sen vaihtoehdon, että Takaluoma olisi hukkunut.


Pidän suhteellisen todennäköisenä, että Takaluoma olisi aiemmissa etsinnöissä löytynyt, jos hän Lapuanjoessa olisi.
Takaluomaa on etsitty aiemmin Lapuanjoesta.

– Pidän suhteellisen todennäköisenä, että Takaluoma olisi aiemmissa etsinnöissä löytynyt, jos hän Lapuanjoessa olisi, Luoto sanoo.

Hän pitää kuitenkin mahdollisena, että ruumis on esimerkiksi jäänyt joessa johonkin jumiin, joten hukkumista ei ole vielä poissuljettu.

Jos hukkuminen voidaan myöhemmin sulkea pois, poliisin täytyy pohtia uudelleen rikostutkinnan aloittamista.

– Sitten täytyy pohtia, ylittyykö syytä epäillä -kynnys ja jos niin minkä rikoksen osalta, Luoto sanoo.

Tällä hetkellä poliisi ei tutki katoamista rikoksena.

POLIISI on saanut kesän aikana runsaasti Takaluoman katoamiseen liittyviä vihjeitä sen jälkeen, kun tutkinta siirtyi Pohjanmaan poliisilta Krp:lle. Vihjeet ovat olleet esimerkiksi väitettyjä näköhavaintoja.

Luoto sanoo, että vihjeitä on tarkistettu niiltä osin kuin se on ollut mahdollista. Osa vihjeistä on ollut niin epämääräisiä, ettei niitä ole ollut mahdollista tarkistaa.

Viimeinen varma havainto Takaluomasta on kuitenkin edelleen se, kun tämä poistui ravintolasta katoamisyönään.

KATOAMISILLAN ja -yön tapahtumista tiedetään se, että yrittäjän kertoman mukaan Takaluoma oli ravintolassa väärennetyillä henkilöpapereilla.

Illan aikana Takaluoma joutui kärhämään vapaalla olleen poliisimiehen kanssa, ja sen vuoksi hänet poistettiin ravintolasta. Poliisimiestä epäillään Takaluoman pahoinpitelystä.

Luodon mukaan on kuitenkin lähes varmaa, ettei poliisimiehellä ole mitään tekemistä Takaluoman katoamisen kanssa, sillä poliisimies ei poistunut ravintolasta samaan aikaan, vaan vasta myöhemmin.

Tutkinnassa ei ole tullut ilmi, että Takaluomalla olisi ollut illan aikana muita erimielisyyksiä. Tiedossa ei myöskään ole, että Takaluomalla olisi ollut jonkun kanssa aiempia merkittäviä riitoja tai esimerkiksi velkoja.

Poliisi selvittää edelleen esimerkiksi sitä, poistuiko joku muu ravintolasta samaan aikaan kuin Takaluoma. Ulkona oli tapahtuma-aikaan säkkipimeää, joten huomaamaton liikkuminen olisi ollut helppoa.

POLIISILLA on hallussaan ravintola Lapuahovin valvontakameratallenteista vain kännykällä ruudulta kuvatut videot, jotka yksityishenkilöt kuvasivat ravintolayrittäjän luvalla.

Poliisi ei syystä tai toisesta saanut taltioitua alkuperäisiä valvontakameratallenteita itselleen.

Tapausta vielä tuolloin tutkineella Pohjanmaan poliisilla ja ravintolan yrittäjällä on jokseenkin erilaiset kertomukset siitä, miksi poliisi ei saanut alkuperäisiä tallenteita.

Poliisin mukaan heille on väitetty, ettei poliisin pyytämään materiaalia ole tallennettu, kun taas yrittäjä kertoo pyytäneensä poliisit käymään varmistuakseen siitä, että kysyjä on varmasti poliisi.

Varmaa kuitenkin on, että nauhat ehtivät pyyhkiytyä pois ennen kuin poliisi sai ne.

Ravintolan yrittäjää syytetään oikeudessa niskoittelusta poliisia vastaan.

Nykyinen tutkinnanjohtaja Luoto ei ota tapaukseen kantaa, mutta myöntää, että alkuperäiset tallenteet olisivat olleet huomattavasti parempilaatuisia kuin ruudulta kuvatut kännykkävideot.

Vihjeitä Takaluoman katoamisesta voi toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelimitse numeroon 0295 418 622.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009781969.html
18:25
Kolorotta
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Tammi 12, 2021 8:35 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kolorotta »

Etsivä Shitlock kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 5:41 am
Kolorotta kirjoitti: Pe Elo 11, 2023 1:47 am Aika selvä keissi - joen pohjasta löytyy. Virtauksen mukana tarttuu varmasti helpolla johonkin romuun mitä joen pohjassa varmasti on.

KRP ottanut vaan koppia kun koko homma ollut yksi iso sirkus maalaispoliisien töhöilyn takia ja sen vuoksi saanut mediassa negatiivista näkyvyyttä veronmaksajille.
Luulisi, että olisi jo löytynyt. Joessa kuitenkin kuvan kaltaisia paikkoja niin eiköhän olisi kesällä löytynyt?

https://is.mediadelivery.fi/img/1920/45 ... 263ab2.jpg
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006158829.html
En tiedä, KRP oli ainakin tänään antanut kommenttia seuraavasti:

”Pidän suhteellisen todennäköisenä, että Takaluoma olisi aiemmissa etsinnöissä löytynyt, jos hän Lapuanjoessa olisi, Luoto sanoo

Hän pitää kuitenkin mahdollisena, että ruumis on esimerkiksi jäänyt joessa johonkin jumiin, joten hukkumista ei ole vielä poissuljettu.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009781969.html
Upponalle
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 4:31 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Upponalle »

Gartman69 kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 8:15 am Aivan liian kauan ja aivan liian moni on inttänyt tuota jokivaihtoehtoa - se on tavallaan pilannut tutkinnan aloitamista ja sen suuntaamista johonkin muuhun suuntaan ja tilanteeseen - se on myös helpottanut poliisin oloa ja tekemättömyyttä kun se vaihtoehto on pidetty ns. ykkösvaihtoehtona!! Vieläkin aivan liikaa jokojokijoki-huutoja. Mitähän keskustelu sitten olisi jos keskustan läpi ei joki virtaisi tai se olisi ollut katoamisen aikaan umpijäässä???
Kyllä KRP on jo puhelimien liikkeitä ja sijainteja tarkistellut - ja edelleen mielenkiinnolla odotan tutkimusten tuloksia liittyen Hovin valvontatallenteisiin. Aivan saatanan hiljaa KRP ollut siitä mitä on selvinnyt ja missä nyt mennään tutkinnan osalta.
Onkohan edes omaisille mitään väliaikatietoja antaneet? No - lomakausi toki hidastaa tutkintaa.

Demir on muistakin valheista jo jäänyt kiinni mitä ei vielä poliisi ole julkistanut - eri asia onko niillä mitään merkitystä katoamiseen.Jokohan Demir tietää miksi Rasmus heitettiin pihalle? Yleensä paikalla ollut henkilökunta tietää miksi joku asiakas nakataan baarista pihalle!! "Jotain erimielisyyttä siinä on ollut" Demir itte oli ja meni keskelle tilannetta ja otti vastaan "iskuja"!!!!
Tää olis toki äärimmäisen mielenkiintoista jos tallessa olevilla tallenteilla olisi ääniraita!!
Demirhän ei varmaan muista mitä tilanteessa on kenenkin kanssa keskustellut (Hanssi, Härski, Rasmus)
Kumpi teki ulosheittopäätöksen - Hanssi vaiko Demir ja miksi? Samalla voi kysyä kummalla on vastuu alaikäisen heitteillejätöstä - vai kuinka nuori pitää olla, että tästäkin asiasta pitäisi keskutella enemmän kuin nyt on keskusteltu - tai että voitaisiin tämän keissin kohdalla oikeesti puhua heitteillejätöstä. Pitäskö lapsen olla 12 vuotias - vai mitä?


Ps. Onko Rasmusta nähty katoamisiltana tai -yönä Oskarinkadulla - veikkaan/spekuloin että Kauppakadulle saakka ei jalkaisin päässyt!?
Ja olikos katoamisyönä poliisipartion "koelautakamera" liikenteessä Lapua keskustassa - ääh....nekin tallenteet varmaan säilyy vaan 10 päivää.
Demirin valheet huomioiden ja olen tätä ennenkin jankannut: mitäpä jos Rasmus tuli uudelleen hotellin ovesta, kun ei poken ohi päässyt? Kuka teki ja mitä, kuumana käynyt kuulapää mietityttää ja miksi löi Demiriä aiemmin? Vielä muistuttaisin neukkarinkin jatkoista, väleetä hommaa on LH:ssa ja monenmoista voi tapahtua niiden seinien sisälläkin.
Amando
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Su Joulu 17, 2017 5:30 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Amando »

Helmie kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 6:34 pm
KOTIMAA
Näin Rasmus Takaluomaa, 16, etsitään nyt – poliisilla kaksi teoriaa kadonneen pojan kohtalosta: ”Pidän suhteellisen toden­näköisenä”

Poliisin mukaan Rasmus Takaluoman kotimatkan varrella on liiketunnistimella toimivia valvontakameroita, mutta niihin poika ei tallentunut sen jälkeen, kun hän poistui ravintola Lapuahovista.

:
:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009781969.html
Muutama kommentti, liittyen tähän IS lehden tekstiin.

Tekstissä luki ”Tuolloin elettiin kuitenkin pimeää vuodenaikaan, joten on epävarmaa, ovatko kamerat välttämättä havainneet kaikkia liikkujia.”
Mielestäni kameroiden toimivuuden pimeässä voi testata tänä päivänä. Sinne vaan kävelemään pimeässä ja katsotaan mitä tallentuu.

Sitten tekstissä luki, että poliiseilla on kaksi vaihtoehtoa. Minulla on kolmas ja siinä skenaariossa Rasmus palasi ravintolaan/hotellin puolelle ja katosi sisätiloissa. Tätä toki on hankala, todistaa varsinkin kun ne nauhat ovat kadonneet.

Lainausta lyhennetty
-NILS-
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 970
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Tuosta lehtijutusta poimittua: "Luodon mukaan on kuitenkin lähes varmaa, ettei poliisimiehellä ole mitään tekemistä Takaluoman katoamisen kanssa, sillä poliisimies ei poistunut ravintolasta samaan aikaan, vaan vasta myöhemmin."

Näin voi olla, mutta onko Krp edes tietoinen, että Rasmus tuli sinne ovelle uudelleen?
Niittaaja
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Pe Syys 02, 2022 4:00 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Niittaaja »

Calabash kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 6:55 pm Tuosta lehtijutusta poimittua: "Luodon mukaan on kuitenkin lähes varmaa, ettei poliisimiehellä ole mitään tekemistä Takaluoman katoamisen kanssa, sillä poliisimies ei poistunut ravintolasta samaan aikaan, vaan vasta myöhemmin."

Näin voi olla, mutta onko Krp edes tietoinen, että Rasmus tuli sinne ovelle uudelleen?
On ne tietosia siitä.
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1483
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

Calabash kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 6:55 pm Tuosta lehtijutusta poimittua: "Luodon mukaan on kuitenkin lähes varmaa, ettei poliisimiehellä ole mitään tekemistä Takaluoman katoamisen kanssa, sillä poliisimies ei poistunut ravintolasta samaan aikaan, vaan vasta myöhemmin."

Näin voi olla, mutta onko Krp edes tietoinen, että Rasmus tuli sinne ovelle uudelleen?
Kuinkahan tietoisia KRP:ssä ollaan LapuaHovin väljähköistä ulko-ovikäytännöistä tai kokoustilojen käytöstä. Poimin tuon hotellikokemuksen viime vuodelta, mikä oli postattu joulukuussa tähän ketjuun:
Pirtsakka kirjoitti: La Joulu 10, 2022 8:04 pm Sen verran tuosta Lapuan hovista, oli ehkä sattumaa, mutta oma kokemukseni paikasta on...
...hmmmm... no sanotaan vähemmän positiivset fibat antanut.
Alku vuodesta lähettiin miehen kanssa reissuun illasta ja ajateltiin pysähtyä yöksi kyseiseen hotelliin ja jatkaa siitä matkaa.

Paikkaa siis pyöritti ulkomaalaistaustainen, kohtuu hyvää suomea puhuva mies.
Siinä sitten kylällä mielenkiinnosta pyörähtäneenä aateltiin ennen nukkumaan menoa poiketa ravintolan puolella juomassa parit.

Muu väki lie oli paikallisia, kuuliaisesti menimme baaritiskille jonon perään odottamaan vuoroamme, niin ilm paikalliset reippaina kiilasi ohi ja huutelivat tilauksensa ja me jäätiin hölmistyneinä katsomaan mitä tapahtuu...
Lopulta tämä yksi ja sama mies joka hoisi hotellin respan, pitsan paistot ja baarin tuumasi jollekin taas ohi yrittävälle että meillä on täällä asiakkaitakin ja saimme juomamme.

Istuimme juomaan ensimmäiset baarin puolelle, mutta koska meininki oli kuin villissä lännessä ostimme toiset juomat respan puolelta.
Jossain kohtaa joku im.vakkari huikkas tälle paikan pyörittäjälle,että hotellin puolella on asiakkaita ja tämä mies kirmasi sinne.

Sisäänkäyntejä oli ainakin tämä hotellin puoli, kuppilan oma ovi ja toisessa päädyssä oli hotelliväen käytössä oleva sivuovi mistä pääsi suoraan portaikkoon. Tuokaan ovi ei ollut lukossa.
Yöllä herättii siihen kun nuorisolauma kuppilasta kirmas pitkin hotellin käytävää ja huusivat menevänsä jatkoille kokustilaan...

Oon mielestäni todella suvaitsevainen, mutta tuo kokemus 88€/vrk hintaan oli järkky... 🤔😅
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Calabash kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 6:55 pm Tuosta lehtijutusta poimittua: "Luodon mukaan on kuitenkin lähes varmaa, ettei poliisimiehellä ole mitään tekemistä Takaluoman katoamisen kanssa, sillä poliisimies ei poistunut ravintolasta samaan aikaan, vaan vasta myöhemmin."

Näin voi olla, mutta onko Krp edes tietoinen, että Rasmus tuli sinne ovelle uudelleen?
Niin ja ihan lisäksi tähän, että se, että poistuu ravintolasta eri aikaan, ei mielestäni poissulje sitä etteikö voisi myöhemmin saman yön aikana syyllistyä henkirikokseen. Enkä tässä tarkoita pelkästään poliisimiestä, vaan ylipäätään muitakin ravintolassa olleita. Ihan hyvin voi olla mahdollista, että Rasmus on hengaillut paikassa X ja/tai mennyt jonkun kyydillä paikkaan Y ja myöhemmin seuraan on liittynyt joku ravintolasta Rasmuksen jälkeen lähtenyt henkilö, kohtalokkain seurauksin.
Amandalooni
Hetty Wainthropp
Viestit: 479
Liittynyt: La Joulu 10, 2022 4:03 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Amandalooni »

Mitä jos toka tulemise jälkee o kävelly LH:n takapihalle?
Kyyti odottanu Rassee, tai Rasse kyytii?
Joku nähny, ja käyny vähä "juttelees"..?
Ikin ei selvinny kuka on PY( Alajärven kuski). Vittuiluu tuli kyl sillo mun kertomaan, mut ei mitää järkevää vastaust.
Nimimerkki "Vainut" oli asiatyyppä, mut häne profiili o poistettu. Miks tai miten?
Amandalooni
Hetty Wainthropp
Viestit: 479
Liittynyt: La Joulu 10, 2022 4:03 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Amandalooni »

Nää kaikki "poistunut eri aikoihin" jutut. Mil nää o todennettu?
Kukaa ei tiä, koska kukakin on poistunut ravintolasta.
Kukaan ei tiä, mihi aikaa Rasmus kävi uusiks koittaas sisäl.
Tai siis joku varmaan tietää, mut tän ketjun kirjottelijat tuskin.
Tääl muutama tyyppä keskittyny ainoostaan pään aukomiseen, ja pitkälti heidän takia, nää ku oli paikallisii ja ties jotain, ni häipyny. Nättii.
Gartman69
Hetty Wainthropp
Viestit: 477
Liittynyt: Su Loka 03, 2021 12:17 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Gartman69 »

Jospa KRP tietää Härskin lähtöajan puhelinpaikannuksen kautta - tai sitten Härski on kuulusteluissa kertonut lähtöaikansa...suurinpiirtein tai sitten Härskin kuski on todistanut Härskin lähtöajan. Mutta kai sillä on sitten vähintää puolen tunnin ero Rasmuksen ulosheiton suhteen. toki Rasmus tuli vielä takas ja lähti sitten...hitaasti kulkemaan....
Vastaa Viestiin