Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1588
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Paistunturin alueen porovarkauksien esitutkinta valmistui

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

▪︎
Jaahas..? Villinlännen meiniki. :)
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8270
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kauppojen yö Ylivieskassa - yksi sai puukosta ja kaksi hakattiin

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

POLIISILLA oli viime perjantai-iltana poikkeuksellisen paljon tehtäviä Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa. Oulun poliisilaitos tiedottaa, että samana iltana tapahtui yksi puukotus ja kaksi pahoinpitelyä.
Ylikonstaapeli Harri Hiitola kertoo, että väkivallanteot sattuivat nuorten keskuudessa. Edellä mainitut, vakavimmat rikokset tapahtuivat poliisin tiedotteen mukaan Ylivieskan torin ja Asemakadun välisellä alueella.
Poliisille perjantai-iltana tulleista lukuisista tehtävistä suuri osa koski nuorten häiriökäyttäytymistä ja päihteidenkäyttöä.

KAUPUNGIN keskustassa järjestettiin perjantaina tapahtuma nimeltä Kauppojen yö, jonne kokoontui paljon ihmisiä. Erityisesti paikalla oli nuoria, jotka kokoontuivat tapahtumaan iltapainotteisesti.
Hiitola kertoo, että tapahtumaan saapuu vuosittain nuoria sekä Ylivieskasta että sen lähipaikkakunnilta. Hiitola kertoo, että poliisi oli valmistautunut lisäresursseilla vilkkaampaan iltaan ja yöhön.
”Tavallista, että häiriöitä on [tapahtumailtana vähän enemmän keskusta-alueella. On ollut pahoinpitelyitä myös aikaisempina vuosina. Nyt oli kuitenkin silmiinpistävää, että tapaukset sattuivat nuorten tai nuorten aikuisten keskuudessa”, Hiitola sanoo.

POLIISI otti kiinni useita henkilöjä häiriökäyttäytymisen takia. Poliisin kiinni ottamista henkilöistä osa oli alle 18-vuotiaita.
Poliisi kirjasi sakkoja muun muassa huumausaineen käyttörikoksesta, virkamiehen vastustamisesta, haitanteosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009830365.html
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8270
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Mies pahoinpideltiin kahdesti ja ryöstettiin Vuosaaressa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Epäillyt rikokset tapahtuivat viime juhannusaattona.

HELSINGIN poliisi kaipaa yleisöltä vihjeitä epäillyistä, jotka liittyvät Vuosaaressa tapahtuneeseen törkeään ryöstöön juhannusaattona 23. kesäkuuta 2023. Helsingin poliisi tiedotti asiasta tiistaina 5. syyskuuta 2023.
Rikoksen uhri on 56-vuotias mies, joka poliisin tiedotteen mukaan pahoinpideltiin ja jolta anastettiin omaisuutta Villa Ullaksen grillikatoksen edessä. Epäilty rikos tapahtui noin kello 22, ja paikalla oli poliisin mukaan paljon ihmisiä.
Asianomistajan kimppuun hyökkäsi kaksi miestä, jotka ovat noin 40–50-vuotiaita. He olivat normaalivartaloisia ja vaaleaihoisia. Toisella epäillyistä oli päässä keltainen Alepa-kalastajahattu. Toisella miehellä ei ollut paitaa, ja hänellä oli tatuointi rinnassa.

MIESTEN mukana oli noin 40–50-vuotias nainen. Hän on noin 160–165 senttiä pitkä ja tukevavartaloinen. Naisella oli vaaleat hiukset, ja yllään hänellä oli musta- tai sinivalko­raidallinen mekko.
Kolmikko hyökkäsi asianomistajan kimppuun uudestaan osoitteen Hiekkajaalanranta 5 kohdalla. Pahoinpitely loppui, kun silminnäkijä huusi soittaneensa poliisille. Epäillyt poistuivat poliisin mukaan Ullaksenpuiston suuntaan.
Kaikki havainnot ja tiedot rikoksesta epäillyistä pyydetään ilmoittamaan [email protected].

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009833114.html
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1588
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Kauppojen yö Ylivieskassa - yksi sai puukosta ja kaksi hakattiin

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

▪︎
Hulluja nuo oululaiset - vai mitä, Asterix..?
Dante69
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2018 12:00 pm

Re: Kauppojen yö Ylivieskassa - yksi sai puukosta ja kaksi hakattiin

Viesti Kirjoittaja Dante69 »

Yrjö Yrjönsuuri kirjoitti: Ke Syys 06, 2023 2:49 am ▪︎
Hulluja nuo oululaiset - vai mitä, Asterix..?
Maantieto hukassa....
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2005
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6192749
Kansanedustajan puoliso ja vesiosuuskunnan toimitusjohtaja ratkoivat kiistaa nyrkein – molemmille tuomio käräjillä

Antti Launonen

Tänään 15:27 | Päivitetty tänään 16:10

Nilsiän Pieksänkosken vesiosuuskuntaa koskenut kahakka pari vuotta sitten poiki kaksi pahoinpitelytuomiota Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Toinen tuomion saaneista on kansanedustaja Minna Reijosen (ps.) puoliso ja toinen vesiosuuskunnan tuolloinen toimitusjohtaja. Hän jätti osuuskunnan toimitusjohtajuuden ja hallituksen jäsenyyden viime keväänä.

Välikohtaus sai alkunsa, kun kolme miestä meni Reijosten maille. Toimitusjohtajan mukaan hän oli asialla työtehtävissä, mutta toinen osapuoli kiistää tämän. Kansanedustaja Reijosen puoliso kielsi miehiä tulemasta mailleen.

Yksi kolmikon jäsenistä lähti Reijosen luo selvittämään asiaa. Samalla vesiosuuskunnan tuolloinen toimitusjohtaja kuvasi tilannetta kännykällä.

Reijosen ja toimitusjohtajan välille syntyi riitaa. Reijonen otti vastapuolta rinnuksista kiinni ja löi häntä kohti kasvoja. Lyönti osui miestä korvan seudulle. Hän myös rikkoi miehen silmälasit. Toimitusjohtaja puolestaan löi Reijosta kasvoihin.

Reijosen mukaan mies löi häntä useasti vielä senkin jälkeen, kun miehet olivat kaatuneet maahan. Käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä tällaisesta.

Molemmat miehet saivat tilanteesta ruhjeita ja vertavuotavia haavoja. Käräjäoikeuden mukaan kyse oli molemminpuolisesta väkivallan käytöstä.

Oikeus tuomitsi molemmat 30 päiväsakkoon. Toimitusjohtaja sai tuomion pahoinpitelystä ja Reijonen pahoinpitelystä ja vahingonteosta.

Toimitusjohtajan maksettavaksi tulee 750 euroa ja Reijosen 180 euroa. Toimitusjohtaja määrättiin maksamaan korvauksia runsaat tuhat euroa. Reijonen puolestaan maksaa toimitusjohtajalle vahingonkorvausta 400 euroa ja rikkoontuneista silmälaseista 715 euroa. Molemmat myös maksavat toistensa oikeudenkäyntikuluja.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

.....
.....
.....

– Asia on nyt käsitelty. Harkitsemme kuitenkin valittamista hovioikeuteen, Reijonen toteaa.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8270
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Väärennettyä rahaa liikkeellä Savonlinnassa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Yrityksiä pyydetään kiinnittämään huomiota setelien aitouteen

Poliisin tietoon on tullut elo-syyskuun aikana kolme tapausta, joissa Savonlinnassa sijaitsevassa ravitsemusliikkeessä on maksettu väärennetyillä 50 euron seteleillä. Seteleissä on ollut aitoihin seteleihin kuulumattomia tunnisteita, joiden perusteella niitä epäillään väärennöksiksi.
Poliisi selvittää parhaillaan tekijöiden henkilöllisyyttä.

https://poliisi.fi/-/vaarennettya-rahaa ... onlinnassa
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1447
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Väärennettyä rahaa liikkeellä Savonlinnassa

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Toistaiseksi epäilen ulkomaalaista jota rasismisyytösten pelossa kutsun savitaipalelaismieheksi.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
Avatar
Uncle Bentso
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: To Heinä 27, 2023 8:03 am

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Uncle Bentso »

Sikailu karaokeravintolan tanssilattialla maksoi miehelle yli 2 000 euroa

Mies lyöttäytyi tuntemattomien naisten seuraan helsinkiläisessä karaokeravintolassa ja ahdisteli toista tanssilattialla.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1980 syntyneen miehen seksuaalisesta ahdistelusta 20 päiväsakon rangaistukseen. Miehen tuloilla maksettavaa tuli yli 1 500 euroa.

Rikos tapahtui marraskuussa 2021 helsinkiläisessä karaokeravintolassa.

Uhri oli ollut siskonsa kanssa viettämässä iltaa baarissa, kun mies oli istunut näiden pöytään. Mies ei tuntenut naisia entuudestaan.

Naispuolinen uhri oli siirtynyt tanssilattialle siskonsa kanssa, kun mies oli tarttunut kovakouraisesti kiinni naisesta. Mies oli kiskonut naisen takaapäin syliinsä.

Uhri pääsi tilanteesta pois siskonsa avulla. Ravintolaan kutsuttiin myös poliisi.

Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hänellä ei ollut tarkkoja muistikuvia tapahtumista, mutta mies oli varma, että hän ei ollut tarttunut naisen lantioon.

Käräjäoikeuden mukaan todistajien ja uhrin kertomus sekä muu näyttö tukivat uhrin kertomusta. Miehen teon katsottiin loukanneen uhrin itsemääräämisoikeutta.

Sakkorangaistuksen lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrille 400 euroa henkisestä kärsimyksestä sekä 200 euroa tilapäisestä psyykkisestä haitasta. Tuomio on lainvoimainen.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009841716.html
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2005
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/6203372
Nuoret tappelivat Kimpisen koululla – Poliisi sai tehtävän pahoinpitelystä, jossa oli useita osallisia ja paljon katsojia


Tiina Knaappila

Tänään 15:36 | Päivitetty tänään 17:22

Poliisi hälytettiin nuorten väliseen tappeluun Pohjolankadulle Lappeenrannassa maanantaina aamupäivällä. Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskus kertoo, että poliisi sai tehtävän pahoinpitelystä, jossa oli useita osallisia.

Hälytys tuli Kimpisen koulun ja Kimpisen lukion väliselle koulualueelle kello 11.27. Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus ja poliisi tutkii asiaa.

Koulun huoltajille lähettämän Wilma-viestin mukaan tapahtumapaikalla oli paljon lapsia ja nuoria seuraamassa tilannetta, joka sattui ruokavälitunnin aikana.

Poliisi on pyytänyt, että mikäli asia herättää huolta opiskelijoiden keskuudessa, heille tarjotaan mahdollisuus keskustella asiasta opettajan tai opiskeluhuollon henkilökunnan kanssa.

Poliisin tilannekeskus ei toistaiseksi pystynyt vahvistamaan, ovatko osapuolet Kimpisen tai jonkun muun koulun oppilaita eikä sitä, millaisia vammoja tappelijat ovat saaneet.

Koulun mukaan osallisena ei ole ollut Kimpisen koulun tai lukion oppilaita.

Päivystysvuorossa ollut komisario Toni Suoniemi kertoo, että tilanne ei ole lähtötietojen ollut vakava, mutta se on sattunut vilkkaaseen kouluaikaan, jolloin paikalla on ollut paljon väkeä.

Poliisi selvittelee asiaa ja tutkii, ketkä paikallaolleista ovat olleet tekijöitä ja ketkä katsojia.

Uutista on päivitetty kello 16.03 Suoniemen tiedoilla. Uutista on päivitetty lisätiedoilla kello 17.21.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6576
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/825 ... 33d72afa6b
Avovaimonsa pakastaneelle miehelle 3,5 vuotta vankeutta Ruotsissa
Yli viisi vuotta kuollutta vaimoaan pakastimessa säilönyt norjalaismies sai tuomion.


Halvalla lähtee Ruattissakin. Kolme ja puoli vuotta vaan...
Satunnainenselailija
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Syys 13, 2023 6:56 am

Nuoret yrittivät ryöstää lapsen polkupyörän Airsoft aseella uhaten parkanossa

Viesti Kirjoittaja Satunnainenselailija »

"Jäähallin pihassa uhattiin ja ammuttiin airsoft-aseella



Parkanon jäähallin pihassa on perjantai-iltana ensin uhattu ja tiettävästi lopulta myös ammuttu niin sanotuilla airsoft-aseilla kohti jääkiekkojunioreita.

Ylä-Satakunnan Parkanon Kiekolta saamien tietojen mukaan tapahtumaketju sattui illalla, kun joukko PK:n 7–9-vuotiaita jääkiekkojunioreita oli lähdössä pois harjoituksista.


Noin 15-vuotiaiksi arvioidusta mopoilijoiden joukosta oli uhattu junioreita airsoft-aseella ja vaadittu antamaan polkupyörä heille. Tähän pojat eivät suostuneet, minkä jälkeen aseilla oli ammuttu kohti, ilmeisesti kuitenkaan osumatta. Muoviset panokset olivat loppuneet nopeasti.

Airsoft-aseen panos ei vaatteisiin tai iholle osuessa lamauta tai vahingoita, mutta esimerkiksi silmässä osuma on vaarallinen.

PK:n seuratyöntekijä Jose Ylisalo kertoo, että ainakin yhden epäillyn nimi on tiedossa. Seura on aikeissa olla suoraan yhteydessä tämän vanhempiin.

Sisä-Suomen poliisista puolestaan toivotaan, että asiasta tehtäisiin myös heille ilmoitus.


– Tästä tapahtumasta ei ole meillä mitään juttua tutkinnassa ja toteankin, että mikäli tällaista uhkailua ja kohti ampumista, vaikkakin kuula-aseella, on tapahtunut, niin olisi hyvä, että asiasta otettaisiin yhteyttä Ikaalisten tutkintaan, jotta asiaan voidaan selvittää ja yrittää puuttua poliisin toimin, kommentoi komisario Antti Leppilahti.

Nuorison meno jäähallin pihassa on herättänyt huolta niin PK:n seuraväessä kuin muutenkin jo pitkään. Alueella on toistuvasti ilta-aikaan muun muassa kaahailtu, häiriköity ja sotkettu.

Jukka Huikko"
Lähde: https://www.ylasatakunta.fi/teksti/jaah ... b12a84f659
Blackened
Sofia Karppi
Viestit: 410
Liittynyt: Su Tammi 19, 2020 4:48 pm

Re: Nuoret yrittivät ryöstää lapsen polkupyörän Airsoft aseella uhaten parkanossa

Viesti Kirjoittaja Blackened »

Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8270
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Nuori potki kou­lu­ko­din oh­jaa­jia ja paiskoi ikkunan sä­pä­leik­si

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 18-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen koulukodissa tehdystä väkivallasta, uhkailusta ja vahingonteosta. Mies oli tekojen aikaan 15–16-vuotias.

Tuomion mukaan Limingassa koulukodissa asunut nuori potkaisi aamulla herättämään tullutta ohjaajaa vatsaan ja uhkasi lyödä tätä lyijykynällä. Toisella kerralla hän potkaisi ohjaajaa polveen, kun häntä oltiin viemässä selvittämään anastustilannetta.
Nuori myös rikkoi koulukodin ikkunan ja lähti luvatta poistumaan. Kaksi koulukodin ohjaajaa lähti hänen peräänsä. Aggressiivisesti käyttäytynyt nuori heitti toista ohjaajaa kohti tiiliskiven ja kiven, joista kumpikaan ei osunut.
Lisäksi nuori uhkasi videopuhelussa hakata uudelleen henkilön, jota hän oli pahoinpidellyt aiemmin.
Mies myönsi osan syytteistä ja kiisti osan. Teoilla oli todistajia, joiden kertomia havaintoja oikeus piti uskottavina.

Mies tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena tehdyistä kahdesta pahoinpitelystä, pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta, virkamiehen vastustamisesta ja kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Nuoren iän vuoksi rangaistus mitattiin lievennetyllä asteikolla, minkä lisäksi aikaisemmat tuomiot vaikuttivat rangaistuksen pituuteen.
Samassa yhteydessä 17-vuotias mies sai sakkotuomion nuorena henkilönä tehdystä laittomasta uhkauksesta. Hän oli samassa videopuhelussa toisen syytetyn kanssa, ja uhkaili kovasanaisesti puhelun vastapuolta ja hänen perhettään. Mies oli teon aikaan 15-vuotias.

https://www.kaleva.fi/nuori-potki-koulu ... an/5870618
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Miamin lentokentän turvatarkastajat varastivat matkustajien rahoja

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Ullatutko kun video paljastaa että asialla oli..... neekerit?

https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/ ... 0d45a52493
(video)
Röyhkeät rikokset tallentuivat videolle: Miamin lentokentän turvatarkastajat varastivat matkustajien rahoja
Lentokentän turvatarkastajia alettiin epäillä, kun useat matkustajat ilmoittivat kadonneesta käteisestä.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
Vastaa Viestiin