Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2005
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Kissaihminen kirjoitti: La Syys 16, 2023 12:54 am ^ Tervetuloa 2020-luvulle!

IP-osoitteet toki vaihtelevat ja omani on tällä hetkellä 82.203.166.xx. Kuvittelisin asian menevän jotenkin näin:

Jos laitan herjaavan viestin Ylilaudalle, poliisi kysyy heiltä mistä IP-osoitteesta viesti tuona päivänä ja tuohon kellonaikaan on lähetetty.
Poliisin saaman 82.203.166.xx -osoitteen perusteella selviää, että olen DNAn asiakas. Viranomaisille DNA puolestaan vastaa, että tuo IP-osoite on ollut tuolloin minulla. Niinpä DNA kertoo heille myös laskutusosoitteen eli nimeni ja osoitteeni.

Kyllä tuo todisteet ihan varmasti osoittavat viestien lähettäjät.
Tämä, sekä MAC-osoite auttaa myös yksilöimään vihapostaavia nyymejä.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
dippainssi
Theo Kojak
Viestit: 1117
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

holmesin haamu kirjoitti: Pe Syys 15, 2023 12:53 pm Vaikuttaa siltä kuin suurin syy tuomiolle oli viha venäläisiä kohtaan.
Mikä on ihan helvetin ymmärrettävää, siis viha ryssiä kohtaan.
Huorittelu on taas asia erikseen.
Allahia ei ole olemassa.
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

Tessu kirjoitti: La Syys 16, 2023 4:47 am Enkä edes ymmärä miksi pitäisi kasvottomana haukkua toista kasvotonta kun mitään hyötyä siinä ei ole?
Samat ihmiset sitten pysyykin hiljaa jos kasvotusten joutusivat jonkun hurjan kanssa!
Koska se on hauskaa?

Avatar
K.O
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: To Heinä 30, 2020 9:49 am

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja K.O »

Fire kirjoitti: Pe Syys 15, 2023 11:24 pm
teppo kirjoitti: Pe Syys 15, 2023 9:52 pmTutkinnassa selvitettiin, mistä ip-osoitteista henkilöt näkemyksiään esittivät.
Nykyään ip-osoitteet vaihtuvat usein ja harvoilla on enää kiinteää ip-osoitetta. Tällaista tuskin on voitu käyttää todisteena. Tuo on 90-luvulle jämähtäneiden tekniikasta ymmärtämättömien höpötystä.
:D Taidat olla jämähtänyt sinne 90-luvulle tekniikan suhteen.
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2544
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Gurney »

teppo kirjoitti: Pe Syys 15, 2023 9:52 pm
Collie kirjoitti: Pe Syys 15, 2023 9:00 pm
teppo kirjoitti: Pe Syys 15, 2023 8:32 pm
Onko valtamedia vaiennut tuomion todellisesta sisällöstä?
Onko se vaiennut, kerro sinä kun tunnut tietävän. Tuomiossa nyt tuskin kuitenkaan oli syynä eli rikosnimikkeenä 'yksin asuvien miesten kielenkäyttö'. Siinähän joutuisi heti uuninpankkopojka Sakari Timoset ja Jari Taposet tuomiolle jos tuollainen riittäisi perusteeksi.
Tuomio tuli huorittelusta ja muusta solvaamisesta. Tutkinnassa selvitettiin, mistä ip-osoitteista henkilöt näkemyksiään esittivät. Kun oli kyse yhden hengen talouksista, ei jäänyt epäselväksi, kuka öyhötti.
Kerro toki meille muillekin, jos sinulla on tietoa, että tuomitut olivat yksinasuvia miehiä :lol:

Sinun toiveajattelusi ei ole -edelleenkään- faktaa. Luulisi, että olet oppinut sen vuosien saatossa.
*pltmtxtvp*tm
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Avatar
Kilomies
System Administrator
Viestit: 382
Liittynyt: Ke Helmi 03, 2010 11:36 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Kilomies »

Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan viestit pystyttiin yhdistämään miesten nettiliittymien ip-osoitteisiin. Kumpikin mies asui yksin, eivätkä liittymät olleet muiden käytössä.
https://www.iltalehti.fi/fitnessvoimail ... 636d6b9e86

Uutisen mielenkiintoisin osuus olikin siinä.
Ylilauta kuitenkin itse väittää:


Ylilauta is a privacy-oriented anonymous discussion board where you are free to discuss almost anything.
Sending messages requires neither registration or a username. You are still completely in control of your data even after registering and can easily delete everything permanently.
Ylilauta does not collect any unnecessary information about you and does not sell or give any data to third parties.

Kuitenkin ylilaudan ylläpito on luovuttanut ip:t heti pyynnöstä.

Tein pari testiä, ja Ylilauta alkaa kiukuttelemaan, jos käytät VPN yhteyttä tai Tor selainta.

Murha.info ei edelleenkään kerää teidän oikeita ip-osoitteita.
VPN tai tor- selainta saa silti vapaasti käyttää, eikä palsta ala kyselemän mitään "Are you human" arvoituksia.

VPN:n käyttö on jopa suositetavaa:
Tällöin edes operaattorisi ei näe millä sivustoilla käyt.

Aiheesta lisää täällä:

Yksityisyyden suoja internetin keskustelupalstoilla
Let's change the game mode, and we can disco dominate.

https://www.youtube.com/watch?v=CCLGUQ5LN-4
Avatar
Francis Munkki
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: La Touko 11, 2013 1:14 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Francis Munkki »

Näissä keskusteluissa on ongelma, että jossain vaiheessa alkaa iva, sarkasmi, ironia ja liioittelu lentää edestakaisin niin sakeana, ettei enää ole mahdollista saada selvää, mitä kukaan sanoo vakavissaan, tai mitä tilanteessa on oikeasti tapahtunut.

Varmaa on, että Ylilauta on paikka, jossa kuraa saa jokainen ja lähtökohtaisesti kenestä tahansa voidaan sanoa mitä tahansa.

Varmaa on, että lain on ainakin tarkoitus puuttua yksilöityihin ja tarkasti esitettyihin uhkauksiin. Toisaalta siksi, että jos joku sanoo, että "tapan sen ja sen henkilön siinä ja siinä paikassa sillä ja sillä tavalla silloin ja silloin", niin on mahdollista olettaa, että näin voisi tapahtua. Toisaalta siksi, että tuollainen lausahdus itsessään täyttää rikoksen tuntomerkin.

Toisaalta jotkut uhkaukset ovat yleisen syytteen alaisia, toiset asianomistajasta riippuvaisia. Jos sanon, että "lainaan Putinilta ydinasetta ja pamautan sillä tuollaisen idiootin huomenna illalla sinne taivaan saasteisiin minne kuulutkin", niin tällainen ei ole missään tapauksessa uskottavaa. "Tässä sinulle laukaisukoodi siihen henkilökohtaiseen kalavelkaan. Muista vaan toimittaa kohteen koordinaatit sovittua kanavaa pitkin. Rakas ystäväni kenraali huolehtii sitten asian loppuun." Muussa tapauksessa rikoksen tuntomerkistö jotenkin edellyttää, että sen kohde tuntee itsensä uhatuksi.

Esimerkiksi minut on uhattu tappaa sellaisista kommenteista, mitä voisi esittää kirkon nuortenillassa saamatta minkäänlaista reaktiota keneltäkään. Mutta tiesin, että uhkaaja ei tiennyt minusta muuta kuin nimimerkin, eikä oikeasti ollut kykenevä ketään vahingoittamaan, joten pelkkä "tuo tyyppi kuulostaa ikävältä kun se sanoo noin" tuskin olisi antanut aihetta mihinkään.

Sitten voi miettiä, mikä ero on muotoilla kommentti "tuon voisi", "tuo pitäisi", "minä voisin", "minä aion", "maksaisin jollekin, että" ja "minun mielestäni tuo pitäisi" vaikka "heittää jyrkänteeltä alas". Joskus puhuja tarkoittaa tehdä eron sen välillä, ilmaiseeko aikomuksen vai mielipiteen. Joskus lausahdus voi olla tarkoitettu mielipiteeksi tai liioitteluksi, mutta kirjaimellisesti kuulostaa uhkaukselta tai aikomukselta. Kuten vaikka "maksaisin jollekin että aiheuttaisivat tuolle pienen vahingon". Henkilö yleensä tarkoittaa, että "nauttisin ajatuksesta, että maksaisin jollekin ja sitten tuolle kävisi vahinko", eikä että "tarjoan nyt rahaa jos joku haluaa mennä aiheuttamaan tuolle vahingon".

Pelisäännöt käsittääkseni ovat, että kenestäkään ei ole pakko tykätä. Sen, että jostain henkilöstä ei tykkää, voi ilmaista sivistyneesti. Sitten on paikkoja, missä sen voi ilmaista ilman mitään rajoituksia, jonka jälkeen testataan, onko lakia rikottu. Jokuhan voisi toivoa, että laki valvoisi pelkkää hyvien tapojen noudattamistakin. Ei ole hyvä tapa eikä järkevän ihmisen toimintaa sanoa vaikkapa huoraksi ketään, joka virallisesti ei ole tarjonnut seksiä maksua vastaan. Mutta jos kyse on palstasta, jossa jokainen henkilö on, sukupuoleen katsomatta, yleisen mielipiteen edessä potentiaalisesti huora, niin silloin se ei siellä ainakaan kohdistu erityisesti kehenkään.

Eri kysymys, että pitäisikö Ylilaudalla olla tällainen jopa poliisin tunnustama villin lännen tai Internetin periferian status, vai pitäisikö sitä koskea samat säännöt kuin jotain hyvämaineista järjestöfoorumia? Vai onko niin, että sitä koskeekin, mutta valvonta on liian työlästä? Joten tämä nyt tapahtunut olisi joku "tehdään kerrankin jotain ja katsotaan, miten onnistuu" tyyppinen avaus poliisilta.

Kommentoimisen arvoista on lähinnä, että onko tässä tapauksessa joku aivan tietty puuttumiskynnys ylittynyt, mikä ei ole ylittynyt muiden vastaavien tapausten kohdalla. Ei voida sanoa, että kynnys ylittyi henkilön kansallisen taustan, ammatin tai sukupuolen vuoksi tässä tapauksessa, jos sama tausta, ammatti tai sukupuoli ei millään muulla kerralla ole riittänyt syyksi. Joko nämä tuomiot ovat pelkkää sattumaa, tai sitten myöhemmin paljastuu joku periaate. Ei voida sanoa, että poliisi erityissuojelee naisia, jos se suojelee jotain naisia ja joitain ei suojele. Ei voida sanoa, että suojelee erityisesti fitnesspiirejä, jos joitain suojelee ja joitain ei suojele. Tai venäläistaustaisista sama.

Kotiosoitteen julkaiseminen tapahtuu yleensä siinä tarkoituksessa, että kohteelle aiheutuisi siitä jotain todellista haittaa. Tämän vuoksi osoitteen julkaisijaa voisi hyvällä syyllä syyttää avunannosta mihin tahansa, mihin tietoa sen jälkeen käytetään. Emme voi nähdä kenenkään korvien väliin. Mutta sen ei pitäisi tarkoittaa, että emme siis voi syyttää henkilöä mistään. Vaan se tarkoittaa, että teko arvioidaan sen todennäköisten seurausten perusteella. Jos johonkin keskusteluun, jossa on huorittelua ja "tappomielipiteitä" (erotuksena tappouhkauksista), julkaisee kotiosoitteen, niin ei voi uskottavasti sanoa, että teki sen naapuriapua ja kannustavia kukkalähetyksiä ajatellen.

Kommenttien kirjoittajan jäljittäminen tapahtuu niin, että operaattorin koneet, jotka vaihtuvan IP-osoitteen myöntävät, tietenkin tallentavat tapahtuman lokitiedostoon. Teknisesti tässä ei ole mitään vaikeaa eikä epäselvää. Ainoa kysymys on erilaisten kynnysten ylitttyminen siinä, että lähteekö poliisi pyytämään tietoa ja onko operaattorin se tieto annettava. Ja toisena se, että miten kauan tietoa säilytetään. Mainitsemisen arvoinen ilmiö on, että tekijänoikeuksien kanssa, vaikka tapahtunut olisi vain rikkomus, tiedot hankitaan väittämällä, että on tapahtunut rikos, koska pelkän rikkomuksen perusteella niitä ei tarvitsisi luovuttaa.

Otsikosta vielä, että nykyaikana ketään tuskin voi "solvata hirveällä tavalla". Kaikki on sanottu jo Hollywoodissa ja Internetissä. Jos Ville sanoo koulun pihalla Kallelle että "katkaisen kaulasi kirveellä ja teen tarpeeni kaula-aukkoon", niin ehkä sellaista maailmaa voisi kaivata, missä tuo olisi koko koulun pysäyttävä skandaali, jossa tehdään kaikille selväksi, että kenellekään ei saa sanoa noin. Mutta en usko, että tämä on se maailma. Opettaja voi huolestua, että Villellä ei ole kaikki kohdallaan. Mutta todennäköisyys, että hän olisi menossa katkaisemaan Kallen kaulaa kirveellä, on yleensä nolla.

Se, miten joku kirjoittelija on jonkin talouden sisällä yksilöity, on poliisin tutkinnan yksityiskohta. En tiedä, miksi sillä tarvitsee spekuloida tai virnuilla kenellekään. Terve järki sanoo, että Ylilauta koostuu enimmäkseen nuorista miehistä, jotka viettävät paljon aikaa verkossa. Ja terve järki sanoo, että heissä on tavallista enemmän opiskelijoita tai yksin asuvia. Ei kai siinä mitään vikaa ole, että opiskelee, asuu yksin tai on nuori mies?

Lisäksi yksi päivänselvyys, että Ylilaudan kirjoittelijoista luultavasti suurin osa pitää tällaista huorittelua vain rajuna huumorina. Kenenkään hyvä maine ei ulotu Ylilaudalle asti, joten sitä ei voi siellä myöskään suojella. Voi taas kysyä, että pitäisikö näin olla tai onko tämä oikein tai osoittaako tämä suurta henkistä kypsyyttä paikan käyttäjiltä. Mutta tämä on kiistatta se asiayhteys. Samat henkilöt eivät sanoisi samoja asioita isoäitinsä kahvipöydässä siitä ilmeisestä syystä, että se on eri asiayhteys.

Tästä ei voida päätellä, että meidän Viljami, joka oli isoäidin luona niin fiksu nuori mies ja meni kotiin päästyään Ylilaudalle huorittelemaan, on a) todellisuudessa se huorittelija, ja teeskenteli fiksua isoäidin luona; b) on todellisuudessa se fiksi nuori mies, mutta Ylilauta repäisee hänet mukaansa ja sekoittaa hänen päänsä kuin tauti; eikä että c) me kaikki ihmiset omaksumme eri rooleja eri tilanteissa ja se on ihan normaalia, tyyliin salaisen armeijan pyövelistä arvostetuksi perheenisäksi; vaan omasta mielestäni d) ihmisen identiteetin vahvuutta määrittelee se, mitä vakaammin hän on sama henkilö eri tilanteessa, ja nykyaika ei näytä tässä suhteessa ollenkaan hyvältä. Eikä asiaa mitenkään paranna, että niin moni luulee seksuaalisuuden käyvän identiteetin pohjaksi.

Joten varsinaisesti kyse on tällaisesta vaihtoehtoisesta irrottelutodellisuudesta, jolla on epämääräinen suhde tämän normaalin kanssa.
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

Ziki kirjoitti: La Syys 16, 2023 1:22 pm Joillekkin ihmisille on vaikeaa käsittää, ettei internetissä saa henkilöstä käyttää halventavia nimityksiä sen enempää kuin elävässä elämässä kasvokkain. Nimimerkiä saa toki nimitellä miten haluaa, mutta ei yksityishenkilöä henkilönä.
Näin se internet vain on toiminut siitä lähtien, kun se on ollut olemassa. Aiemmin tämän kaikki ymmärsi, ja osasi suhtautua siihen asianmukaisesti, mutta nyt on ihmisistä tullut semmoisia lumihiutaleita, ettei kestetä mitään kritiikkiä.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja teppo »

Francis Munkki kirjoitti: La Syys 16, 2023 1:12 pm Joten varsinaisesti kyse on tällaisesta vaihtoehtoisesta irrottelutodellisuudesta, jolla on epämääräinen suhde tämän normaalin kanssa.
Tätä toinen tuomituista kuvaili:
Nuorempi kertoi olevansa aktiivinen Ylilaudalla. Hän kertoi kirjoitelleensa vitsejä ja trollanneensa foorumilla melko lailla päivittäin. Hän kuvaili foorumin keskustelukulttuuria värikkääksi ja arveli, että koska sivusto on anonyymi, kukaan ei voisi loukkaantua.
Toisaalta sama taitaa osin päteä niihin, jotka ajattelevat, että koulussa/vankilassa/puna-armeijassa on eri säännöt kuin jossain muussa todellisuudessa.
Dante69
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2018 12:00 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Dante69 »

Miksi oikein korostetaan että yksin asuvat miehet. Ja jos olisivat perheellisiä,olisiko otsikko että perheelliset miehet?
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

Ziki kirjoitti: La Syys 16, 2023 8:12 pm
qurqo kirjoitti: La Syys 16, 2023 4:23 pm
Ziki kirjoitti: La Syys 16, 2023 1:22 pm Joillekkin ihmisille on vaikeaa käsittää, ettei internetissä saa henkilöstä käyttää halventavia nimityksiä sen enempää kuin elävässä elämässä kasvokkain. Nimimerkiä saa toki nimitellä miten haluaa, mutta ei yksityishenkilöä henkilönä.
Näin se internet vain on toiminut siitä lähtien, kun se on ollut olemassa. Aiemmin tämän kaikki ymmärsi, ja osasi suhtautua siihen asianmukaisesti, mutta nyt on ihmisistä tullut semmoisia lumihiutaleita, ettei kestetä mitään kritiikkiä.
Ja kautta aikojen internetissä tapahtuvissa rikoksista kuten kunnianloukkauksista on saanut myös tuomion. Aika rajoittunut ilmaisukyky täytyy olla jos kritiikkiä ei kykene muutoin esittämään kuin solvaamalla. No, Ylilaudalla varmaan suurimmalla osalla on vaikeuksia selvitä ihan arkirutiineista ilman avustusta.
Ei todellakaan ole. Kyllä tämä on nykyajan höpötyksiä. IRC, KissFM yms chattien kulta aikana keskustelu oli aika hemmetin rajua, eikä niistä kukaan nokkiinsa ottanut.
Collie
Javier Pena
Viestit: 1722
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Collie »

Sienisalaatti kirjoitti: La Syys 16, 2023 5:28 am
Kissaihminen kirjoitti: La Syys 16, 2023 12:54 am ^ Tervetuloa 2020-luvulle!

IP-osoitteet toki vaihtelevat ja omani on tällä hetkellä 82.203.166.xx. Kuvittelisin asian menevän jotenkin näin:

Jos laitan herjaavan viestin Ylilaudalle, poliisi kysyy heiltä mistä IP-osoitteesta viesti tuona päivänä ja tuohon kellonaikaan on lähetetty.
Poliisin saaman 82.203.166.xx -osoitteen perusteella selviää, että olen DNAn asiakas. Viranomaisille DNA puolestaan vastaa, että tuo IP-osoite on ollut tuolloin minulla. Niinpä DNA kertoo heille myös laskutusosoitteen eli nimeni ja osoitteeni.

Kyllä tuo todisteet ihan varmasti osoittavat viestien lähettäjät.
Tämä, sekä MAC-osoite auttaa myös yksilöimään vihapostaavia nyymejä.
Eikö poliisin/syyttäjän pitäisi kuitenkin pystyä näyttämään aukottomasti että juuri kyseinen henkilö on kirjoittanut viestit? Vrt. ylinopeussakkoihin, jos kuljettaja kiistää ajaneensa ajoneuvoa niin poliisi on voimaton ellei heillä ole kuvaa kyseisestä henkilöstä ajamassa ylinopeutta eikä siihen riitä kuva pelkästä autosta ja rekisterikilvistä. Ip-osoitetta voisi verrata tässä tapauksessa ajoneuvoon.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Collie
Javier Pena
Viestit: 1722
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Collie »

Kilomies kirjoitti: La Syys 16, 2023 12:51 pm Kuitenkin ylilaudan ylläpito on luovuttanut ip:t heti pyynnöstä.

Tein pari testiä, ja Ylilauta alkaa kiukuttelemaan, jos käytät VPN yhteyttä tai Tor selainta.

Murha.info ei edelleenkään kerää teidän oikeita ip-osoitteita.
VPN tai tor- selainta saa silti vapaasti käyttää, eikä palsta ala kyselemän mitään "Are you human" arvoituksia.

VPN:n käyttö on jopa suositetavaa:
Tällöin edes operaattorisi ei näe millä sivustoilla käyt.

Aiheesta lisää täällä:

Yksityisyyden suoja internetin keskustelupalstoilla
Tämä onkin mielenkiintoista. Miten Ylilauta tunnistaa VPN yhteyttä käyttävän? Kuulostaa vähän Googlen ja Metan kaltaiselta vakoilulta. Ilmeisesti heillä on jonkinlaiset listat useimmista VPN-palvelimista jolla tunnistavat sen. Itse olen suhtautunut varauksella VPN-palvelujen tarjoajiin, kun koskaan ei tiedä minne he loppupeleissä luovuttavat tietoja käyttäjistään.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Collie
Javier Pena
Viestit: 1722
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja Collie »

Dante69 kirjoitti: La Syys 16, 2023 9:01 pm Miksi oikein korostetaan että yksin asuvat miehet. Ja jos olisivat perheellisiä,olisiko otsikko että perheelliset miehet?
Veikkaisin, että tarkoitus on ollut lienee tahallaan ärsyttää ja/tai syyllistää sellaisia miehiä jotka asuvat yksin. Esimerkkeinä vaikka uuninpankkopoika Sakari Timonen tai Jari Taponen. Ketjun aloittaja laittoi sen kai tarkoituksella ketjun otsikkoon, sillä aloituksessa ei ole edes mitään lähdettä tai linkkiä uutiseen. Jonkinlainen agenda tässä on.

Itse asiassa nyt kun katsoin uudelleen, ei mitään uutista löydy ketjun aloituksesta eikä itse asiassa koko ketjusta?
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
ylisjonne
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 10:24 pm

Re: Ylilaudalla solvattiin naisurheilijaa hirveällä tavalla – Yksin asuville miehille sakkoja

Viesti Kirjoittaja ylisjonne »

Collie kirjoitti: La Syys 16, 2023 10:17 pm Tämä onkin mielenkiintoista. Miten Ylilauta tunnistaa VPN yhteyttä käyttävän? Kuulostaa vähän Googlen ja Metan kaltaiselta vakoilulta.
Luultavasti katsovat julkisista hauista IP-osoitteen olevan Suomen ulkopuolella. Ei siis tarvitse tietää kyseessä olevan nimenomaan vpn-proxy.
qurqo kirjoitti: La Syys 16, 2023 4:23 pm
Ziki kirjoitti: La Syys 16, 2023 1:22 pm Joillekkin ihmisille on vaikeaa käsittää, ettei internetissä saa henkilöstä käyttää halventavia nimityksiä sen enempää kuin elävässä elämässä kasvokkain. Nimimerkiä saa toki nimitellä miten haluaa, mutta ei yksityishenkilöä henkilönä.
Näin se internet vain on toiminut siitä lähtien, kun se on ollut olemassa. Aiemmin tämän kaikki ymmärsi, ja osasi suhtautua siihen asianmukaisesti, mutta nyt on ihmisistä tullut semmoisia lumihiutaleita, ettei kestetä mitään kritiikkiä.
Ei todellakaan. Alkuajat ovat itseltäni jääneet kokematta, mutta silloin kun aloin internetiä käyttää, netiketti oli voimissaan ja siitä pidettiin huolta kollektiivisesti. Suurin osa kirjoittelusta tapahtui myös omalla nimellä, mikä yleensä rauhoittaa menoa jonkin verran. Kyllä, fleimisotiakin oli, eli ei se anonymiteetin puuttuminen automaattisesti suojaa. Meno oli silti siistimpää ja oma nimi lähettäjätiedoissa pani varmasti miettimään edes hiukan mitä kirjoittaa.

Tiedä sitten mitä tarkoitit asianmukaisella suhtautumisella. Minulle se on sitä, että öyhöttämiseen ja haukkumiseen puututtiin.
Vastaa Viestiin