Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
angel_vm78
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: To Joulu 01, 2022 6:53 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja angel_vm78 »

kyr-12 kirjoitti: To Syys 28, 2023 4:32 pm
Sipi kirjoitti: To Syys 28, 2023 2:47 pm
kyr-12 kirjoitti: To Syys 28, 2023 5:20 am Mites nyt sitten jos löytyy joesta itse menneenä, peruuko joku puheitaan ja pahoittelee hatusta vedettyjä syytöksiä asianosaisille.
Jos ruumis löytyy joesta, mistä saadaan selville, että hän on sinne itse mennyt? Kertoisitko?

Se, että poika on tapettu ja dumpattu jokeen ja löytyy vuoden kuluttua on varmasti se mieluisin lopputulema syyllisille. Pehmytkydoksista tuskin sen kummempia rikoksen merkkejä on enää löydettävissä, ja muutenkin ruumiinavauksen tuloksista on turhaa isompia odottaa. Jos on kallon luissa tai muualla merkkejä ulkoisesta väkivallasta, ei niidenhään osalta voida enää varmuudella sanoa, onko poikaa esimerkiksi kolautettu päähän vai onko hän kaatunut itse jokeen ja pää kolahtanut siellä sitten kiveen. Rikoksen mahdollisuutta tuskin voidaan kokonaan poissulkea tai täysin aukottomasti todistaa. Jos nyt ei ihan luodinreikää löydy.

Ja tästä sitten päästääkin jälleen siihen, että vastaukset jäävät ikuisiksi ajoiksi hämärän peittoon. "Joessa on"-huutelijat jatkavat ja ovat oikeassa, mutta syytä ei saada selville. Itseäni kiinnostaa eniten se, että mikäli poika nyt joesta löytyy, miksi hän sinne päätyi ja kuka siinä avusti. Kuten on moneen kertaan todettu, joen rantaan hakeutuminen ei oikein ole loogista ajankohtaa ja reittivalintaa silmälläpitäen. Sinne ei ilmeisesti mistään torilta tai parkkipaikalta vahingossa horjahdeta.
Jos on elänyt poikana teiniiän niin muistelee omaa aikaa kun päissään tuli osumaa menttaallisti tai fyysisesti niin mikähän on 90 prosentilla mielessä, no vittu tapan itteni.
5 prossaa kostaa ja 5 nuolee haavojaan.
Aloita ihan ensimmäisenä tilastojen kertauksella moniko kadonnut päissään oleva teini on joutunut henkirikoksen kohteeksi ja moniko tappo ittensä.
Poikkeamiakin on tosin tässä ei, viina, vesistö ja matsi riittää.
Mitä mieltä olet, kuinka yleistä on (itsetuhoisessa mielessä, johon tässä viittaat) kadottaa keskellä kaupunkia itsensä omatoimisesti niin totaalisesti ettei jää jälkeäkään???🤔 Ei kertakaikkiaan yhtään mitään "vihjettä"
Tessu
Javier Pena
Viestit: 1713
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Paitti vaan ettei kaikkien ole tarvinnu olla teininä päissään,eipä tullu itekkään oltua,oli sen verran sairauksia että ne riitti jo mulle.
Tiedän itseni lisäksi monia ettei tarvinnu olla eikä kylillä kännissä riidellä muiden kanssa,että kaikkea ei kannata yleistää jos on itte eksyny väärään seuraan.
AAPELINEN
Remington Steele
Viestit: 243
Liittynyt: La Heinä 11, 2020 3:51 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja AAPELINEN »

Kysymyksiä herättää miksei pohjanmaan poliisi löytänyt mitään valvontakameroista mutta krp löysi. Vai olisiko jonkun pitänyt käydä nekin kännykällä kuvaamassa? Ja jos nyt näyttäisi rivien välistä siltä että joesta tulee löytymään niin taas herättää kysymyksiä miksei kesällä veden ollessa matalalla tutkittu vielä tarkemmin kun se olisi ollut helpompaa...
Sipi
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Etsivä Shitlock kirjoitti: To Syys 28, 2023 6:56 pm
Mutta toki kadonnut saa ja varsinkin Rasmus Takaluomalla on oikeus kadota useampana kappaleenakin, eikä rikoksen tunnusmerkkien tarvitse täyttyä.
:lol: Jep, muistan takavuosilta jonkun "yskän vuoksi sairauslomaa" hakeneen miehen, joka ei koskaan palannut töihin. Kun hänen päänsä lopulta löytyi Itämerestä Viron rannikolta, totesi tutkinnanjohtaja, että nyt oli kyllä raju yskä miehellä. Että sattuuhan näitä.
kyr-12
Harjunpää
Viestit: 311
Liittynyt: La Maalis 02, 2019 9:55 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja kyr-12 »

Tessu kirjoitti: To Syys 28, 2023 8:55 pm Paitti vaan ettei kaikkien ole tarvinnu olla teininä päissään,eipä tullu itekkään oltua,oli sen verran sairauksia että ne riitti jo mulle.
Tiedän itseni lisäksi monia ettei tarvinnu olla eikä kylillä kännissä riidellä muiden kanssa,että kaikkea ei kannata yleistää jos on itte eksyny väärään seuraan.
Ihan on yleistä.
Noin 2kpl nuorta tappaa itsensä joka viikko suomessa, päihteet helpottaa ratkaisua.
700-900 ihmistä kaikkiaan.
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1484
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

Löytyi hyvä kuvapankki tuosta Tex Wilderin sisätiloista ja näistä saa hyvää käsitystä millainen tila esim on se, mistä VA hakee baaritiskin tuijottajan tappelun tuoksinassa.
Lisäys. On tuossa mahtanut Demirille tulla mustelma/ruhje kupeeseen, kun Härsilä runttasi hänet lattiaan pultattua pöytää vasten?

Case Lapuahovi, Tex Wilder : https://maiseri.fi/case-lapuan-hovi/

Lapua viittilöintipöytä 8T4A0755.jpg
Lapua viittilöintipöytä 8T4A0755.jpg (79.05 KiB) Katsottu 1846 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
RaymondReddington
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: La Tammi 21, 2023 1:43 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja RaymondReddington »

Tovittavasti osasin liittää kuvan.
Baaritiskin oikealla loossi joka jää videoiden ulkopuolelle, mutta näkyy Shitlockin liittämässä kuvassa tiskin vasemmalla. Eli punainen ruksi.
Sininen nuoli on jo hotellin puolta ja siinä käynti keskelle terassia.
Keltainen nuoli osoittaa hotellin ulko-ovea suunnilleen. Hotellin ulko-ovella kameroita jotka kuvaa oikealle,suoraa ja vasemmalle. Oikealle osoittava kamera poimii siis todennäköisesti kuvaan keskiovesta terasille tulevat mutta laatuhan on paskaa varmaan siinäkin. Ja Gartmanin tositv/julkkis liittyy ilmeisesti big brotheriin…en vaan saa kiinni että mitä sitte? Tyyppi ei ees huomaa mitään, vaan on siinä omassa ”kuplassa” karaokekulman etualalla.

IMG_0367.jpeg
IMG_0367.jpeg (40.5 KiB) Katsottu 4141 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1484
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

RaymondReddington kirjoitti: Pe Syys 29, 2023 10:46 am Tovittavasti osasin liittää kuvan.
Baaritiskin oikealla loossi joka jää videoiden ulkopuolelle, mutta näkyy Shitlockin liittämässä kuvassa tiskin vasemmalla. Eli punainen ruksi.
Tuossa tuo tiskin päässä oleva loossi: https://maiseri.fi/wp-content/uploads/2 ... 4A0759.jpg
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
Satunnaisohikulkija
Remington Steele
Viestit: 237
Liittynyt: Ti Touko 23, 2023 10:49 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Satunnaisohikulkija »

Pineno kirjoitti: Ke Syys 27, 2023 11:59 am Noin kohdassa 8:30 on erittäin merkityksellinen kehonkielen viesti. Se on hyvin selkeä ja pistän tässä kohtaa ammattitaitoni pantiksi, että olen lukenut tilanteen oikein. Ristiriitaisuus on jopa niin selkeä, että sen tulkintaan ei ammattilaista tarvittaisikaan. Aiheena kohdassa on se faktana alusta asti esitetty tieto, että kukaan ei ole nähnyt Rasmusta sen jälkeen kun hän (ensimmäisen) poistumisensa jälkeen katoaa valvontakameran kuvasta. Puhuvat parkkipaikan mahdollisesta liikenteestä, kulkijoista sekä muusta ravintolan väestä. Toimittaja kysyy "Ja kukaan ei ole nähnyt mitään?" jonka jälkeen seuraa (täälläkin ohimennen analysoitu) tauko Luodon vastauksissa. Tauko on poikkeuksellisen pitkä verraten hänen muuhun ulosantiinsa haastattelussa. Taukoa seuraa ensin pään nyökytys, vasta sitten vastaus "Ei". Molemmat reaktiot, nyökytys ja EI ovat hyvin voimakkaita. Tässä kuitenkin ollaan kehonkielen tulkinnan perusteissa: suu sanoo muuta, keho viestittää muuta. Keho ei kuitenkaan valehtele, ja tämä pään nyökytys on myöntymisen merkki, se viestii vastaukseksi (tässä voimakkaasti) "kyllä" vaikka suu sanoo "ei".
Kiitos huomioistasi. Voisit katsella myös Lapuahovin videoita samalla silmällä ja kertoa, mitä niissä huomaat, varsinkin sellaista, mitä ei ole vielä sata kertaa spekuloitu.

Mitä tulee tuohon Luodon kohdan 8:30 kehonkieleen, niin tulkintasi voi olla oikea, mutta mieleeni tulee myös toinen mahdollinen tulkinta: Pään nyökyttely voidaan minusta tulkita myös "tuo on aivan oikea kysymys, odotinkin, että sitä tullaan minulta kysymään", ja tämän jälkeen harkittu "ei", koska Luoto on päättänyt, että tässä mennään niihin tutkinnallisiin asioihin, joista hänen ei ole lupa puhua. En ole siis nyökyttelyn perusteella vakuuttunut siitä, että tutkinnalla olisi salassa pidetty todistaja öiseltä parkkipaikalta - mutta sen sijaan Luoto on samaa mieltä, että tuo on tutkinnan kannalta avainkysymys.

Tapauksesta juttuja tekevät toimittajat voisivat kyllä vähän terävöittää kysymyksiään. Niitä voisi esittää myös Lapuahovissa katoamisyönä olleille, jolloin päästäisiin analysoimaan "epäiltyjen" kehonkieltä eikä vain poliisien. Voi tietysti olla, ettei kukaan noista ihmisistä enää suostu antamaan haastatteluja. Jos olisin toimittaja, yrittäisin sitä joka tapauksessa. "Nyt puhuu kohuravintolan poke kohtalokkaasta yöstä" olisi esimerkiksi hyvinkin hyödyllinen tulokulma - ja kyseessä on henkilö, joka ainakin entisessä elämässään on pitänyt julkisuudessa olosta. Myös Härsiläkin voisi haluta kertoa oman versionsa tapahtumista - ainakin toimittajalle, joka ei yritä lynkata häntä. (Työnantaja ei tosin välttämättä pitäisi ajatuksesta, että Härsilää haastatellaan baaritappelusta.)
AAPELINEN kirjoitti: To Syys 28, 2023 10:36 pm Kysymyksiä herättää miksei pohjanmaan poliisi löytänyt mitään valvontakameroista mutta krp löysi. Vai olisiko jonkun pitänyt käydä nekin kännykällä kuvaamassa? Ja jos nyt näyttäisi rivien välistä siltä että joesta tulee löytymään niin taas herättää kysymyksiä miksei kesällä veden ollessa matalalla tutkittu vielä tarkemmin kun se olisi ollut helpompaa...
Ei kai tuossa sen kummempaa ollut kuin että Pohjanmaan poliisi ei niitä koskaan tutkinut. Tai tutki vain muutaman, jotka joku heille varta vasten otti talteen ja toimitti, ja nekin pintapuolisesti, koska "tapaukseen ei liity rikosta". Resurssit käytettiin tärkeämpiin asioihin kuten kunnianloukkaussyytteisiin uhrin omaisia ja netissä öyhöttäjiä vastaan.
Sipi kirjoitti: To Syys 28, 2023 4:26 pm Joten tiedämmekö (lehtijutun perusteella) edes sitä mitä kommentoit, että "joessa voi olla muutakin tapaukseen liittyvää kuin Rasmus"? Vai olisiko niin, että joessa voi olla aivan mitä tahansa, eikä löydös liity millään tavalla pojan katoamiseen, mutta on vaan sattunut löytymään Rasmuksen etsintöjen yhteydessä?
Ekku löysi mielestään tärkeän esineen, jonka laatua ei ole paljastanut, mutta jonka oli toimittanut poliiseille, koska uskoi sen todistavan jotain. Poliisin kaikuluotaus on voinut samalla tapaa löytää sieltä esineitä, jotka ehkä voisivat jotenkin liittyä vedenvaraan joutuneeseen henkilöön. Kännykän vaikka. Tai jonkin henkilökohtaisen esineen, jonka ei olisi pitänyt olla joessa, kuten avainnipun.

Pidän hyvin mahdollisena, että henkirikoksen tapahtumapaikka ja paikka, johon ruumis hävitettiin eivät välttämättä olleet samoja, varsinkin jos tapahtumat alkoivat vahingossa liian pitkälle menneenä ja järjestelmällisempi peittely alkoi vasta viiveellä tämän jälkeen. Pohjanmaan poliisin toiminta takasi sen, että pojan kuoleman peittelijät saivat paljon aikaa ja työrauhaa, joita heille ei olisi pitänyt suoda.
kyr-12 kirjoitti: To Syys 28, 2023 4:32 pm Jos on elänyt poikana teiniiän niin muistelee omaa aikaa kun päissään tuli osumaa menttaallisti tai fyysisesti niin mikähän on 90 prosentilla mielessä, no vittu tapan itteni. 5 prossaa kostaa ja 5 nuolee haavojaan.
Minulla on vahva tunne, että nämä prosenttiluvut eivät ole aivan kohdallaan. Suurin osa teini-ikäisistä pojista selviää kuitenkin osumistaan aikuisuuteen itseään surmaamatta tai edes yrittämättä. On tietysti vain hyvä, että itsemurhaa samoin kuin väkivaltaista kostamistakin fantasioidaan paljon enemmän kuin toteutetaan. Eihän jokaista mieleen tulevaa ajatusta tarvitse panna toteen.
kyr-12 kirjoitti: To Syys 28, 2023 4:32 pm Aloita ihan ensimmäisenä tilastojen kertauksella moniko kadonnut päissään oleva teini on joutunut henkirikoksen kohteeksi ja moniko tappo ittensä.
Poikkeamiakin on tosin tässä ei, viina, vesistö ja matsi riittää.
Itsemurhat ovat olleet Suomessa perinteisesti yleisempi nuorten kuolinsyy kuin henkirikokset (en tiedä, ovatko tilastot tältä osin yhä samanlaiset), mutta tapauksen arvioinnissa on olennaista kiinnittää huomiota myös henkilöprofiiliin ja olosuhteisiin, joissa katoaminen tapahtui. Rasmus oli ekstroverttiä tyyppiä, joka projisoi kielteisiä tuntemuksiaan mieluummin ulospäin (uhoamiseen, riidanhaastoon) kuin sisäänpäin (itsetuhoisiin taipumuksiin). Tätä osoitti Rasmuksen käytös myös katoamisyönä: hän otti aika avoimella asenteella yhteen kahden eri aikuisen kanssa, halaili välillä, ryntäsi erottamaan Härsilää Demirin kimpusta ja lopuksi käveli "ryhdikkäästi" ulos sen sijaan että olisi uhriutunut baarin lattialle tai parkkipaikalle. Hänen henkilöprofiilinsa samoin kuin katoamisyön tapahtumat viittaavat henkirikokseen todennäköisempänä katoamistapana kuin itsemurhaan. Onnettomuutta katoamissyynä ei tosin voida sulkea ulos ennen kuin ruumis tai sen osia löytyy.
LPT
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2023 9:30 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja LPT »

R.K. tänään Facebookissa:
"Lauantaina 7.10 aiomme Rasmuksen lähipiirin kanssa järjestää laajempia yhteisetsintöjä, joihin toivomme vapaaehtoisia mukaan. Etenkin koirien kanssa (koirat,jotka koulutettu hajuille) apujoukkoja tarvitaan. Ja jos jollakin on laitteet, joilla pystyy matalampia lampia käydä läpi, niin heidänkin apu olisi äärettömän arvokasta. Myös ihan metsämaastoon etsijöitä tarvitaan. Ilmoittautuminen mukaan tapahtuu suoraan mulle esimerkiksi täällä Facebookissa. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi niin lisään etsintäryhmään. Kerro myös mikäli sinulla on koira tai lampien läpikäymiseen sopivia varusteita. Aikataulut ja kokoontumispaikka ilmoitetaan whatsapp-ryhmässä.

Ilmoita osallistumisestasi keskiviikkoon 4.10 mennessä, että saamme tehtyä tarkemmat suunnitelmat alueiden osalta kun näemme paljonko väkeä pääsee paikalle

HUOM. Lehdistö on ollut viime aikoina taas melko aktiivinen ja toivomme, ettei etsintöihin mukaan tule lehdistön edustajia työmielessä. Etsinnät itsessään ovat jo Rasmuksen läheisille hyvin rankkoja. Kiitos."
HKV
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Joulu 11, 2022 11:16 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja HKV »



Mitähän lampia ja metsäalueita? Eikö lähitienoot ole kahteen kertaan etsitty vapaaehtoisten voimin? Uusia vinkkejä alueista?

Lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
Oli taas niin sekava selitys että pelkkä kuseminen kenkäkaappiin ei riittänyt. Täytyi vääntää paskatkin.
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1484
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

HKV kirjoitti: Pe Syys 29, 2023 10:25 pm
Mitähän lampia ja metsäalueita? Eikö lähitienoot ole kahteen kertaan etsitty vapaaehtoisten voimin? Uusia vinkkejä alueista?
Kyllähän tuolla vielä lähialueitakin on, valtavat metsät minne ruumis piilottaa. Kevväälähän etsivät Simpsiöstä, no mitä Simpsiöllä käsitetään niin sillä suunnalla kyllä metsää riittää. Armeija etsimään viikoksi kahdeksi, olisi hyvää harjoitusta heillekin.
Armeijaa ihmeen vähän käytetään, vaikka senhän on annettava virka-apua Poliisille. Mutta vaatinee pyynnön.
Mikä mahtaisi olla loogisin ruumisjemma, jos ajatellaan klo 1:30-5:00 pitäisi kalmo jemmata lauantai aamuyönä jonnekin ja mahdollisesti suorittaa ajohommatkin pikkupöhönääs?
Ehtiä vielä aamuksi vaimon viekkuun tai omaan huoneeseen ennen kuin äiree heräilöö?
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
Vareksenpoikanen
Olivia Benson
Viestit: 707
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

LPT kirjoitti: Pe Syys 29, 2023 10:23 pm R.K. tänään Facebookissa:
"Lauantaina 7.10 aiomme Rasmuksen lähipiirin kanssa järjestää laajempia yhteisetsintöjä, joihin toivomme vapaaehtoisia mukaan. Etenkin koirien kanssa (koirat,jotka koulutettu hajuille) apujoukkoja tarvitaan. Ja jos jollakin on laitteet, joilla pystyy matalampia lampia käydä läpi, niin heidänkin apu olisi äärettömän arvokasta. Myös ihan metsämaastoon etsijöitä tarvitaan. Ilmoittautuminen mukaan tapahtuu suoraan mulle esimerkiksi täällä Facebookissa. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi niin lisään etsintäryhmään. Kerro myös mikäli sinulla on koira tai lampien läpikäymiseen sopivia varusteita. Aikataulut ja kokoontumispaikka ilmoitetaan whatsapp-ryhmässä.

Ilmoita osallistumisestasi keskiviikkoon 4.10 mennessä, että saamme tehtyä tarkemmat suunnitelmat alueiden osalta kun näemme paljonko väkeä pääsee paikalle

HUOM. Lehdistö on ollut viime aikoina taas melko aktiivinen ja toivomme, ettei etsintöihin mukaan tule lehdistön edustajia työmielessä. Etsinnät itsessään ovat jo Rasmuksen läheisille hyvin rankkoja. Kiitos."
Saattaisi metallinpaljastimesta olla hyötyä jos tosiaan on maastoon haudattuna. Ei kovin syvältä ota, mutta vaatteissa vetoketjut ym. antaa singnaalia kyllä.
Vesistöön soveltuvia miinaharaviakin on olemassa.
Vankivapaana
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 6:12 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Vankivapaana »

"Mikä mahtaisi olla loogisin ruumisjemma, jos ajatellaan klo 1:30-5:00 pitäisi kalmo jemmata lauantai aamuyönä jonnekin ja mahdollisesti suorittaa ajohommatkin pikkupöhönääs?"

Simpsiöstä ajelisin eteenpäin - lähtee oikealle päin muutama hyvä metsätie.... ei ehkä vielä ensimmäisestä, mutta toinen tai kolmas... tai sitten Hirvijärvelle...
Mikä on vankikarkurin ammattitauti :idea:
- Pakokauhu.
maalintekia
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 11:27 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja maalintekia »

Aamusta tullut parilta taholta huhua että olisi joesta löytynyt.

Edit. Eli pian varmaankin tiedotetaan lisää. Näyttäisi että todennäköisin vaihtoehto oli se mitä sitten tapahtui
Vastaa Viestiin