Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja, Hamas, Gaza

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja URSA »

20.18:
Ranska kielsi palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset yleiseen järjestykseen vedoten

Ranska on ilmoittanut kieltävänsä kaikki palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset terroristijärjestö Hamasin viikonloppuna Israeliin tekemän verisen hyökkäyksen jäljiltä. Ranskan mukaan palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset vaarantavat yleisen järjestyksen.

Sisäministeri Gerald Darmanin on ohjeistanut alueelliset viranomaiset pidättämään sekä mielenosoitusten järjestäjät että muut häiriöiden aiheuttajat. Uutistoimisto AFP:n mukaan useat palestiinalaismieliset ja Israelin vastaisia iskulauseita huutaneet mielenosoittajat kokoontuivat uhmaamaan kieltoa Pariisissa tänään torstaina.

Darmanin kertoi medialle, että Ranskassa on kirjattu yli sata antisemitististä tekoa ja näistä pidätetty yli 20 ihmistä sen jälkeen, kun terroristijärjestö Hamas aloitti hyökkäyksensä Israeliin lauantaina.
18.00:
Israel ei salli mitään toimituksia Gazaan

Avustusjärjestöt ovat vaatineet Israelia ottamaan huomioon siviilien turvallisuuden ja sallimaan humanitaaristen käytävien avaamisen Gazaan. Israel on saartanut Gazan täysin ja katkaissut alueelta veden, sähkön ja kaasun.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustaja kuvaili tilannetta Gazassa katastrofaaliseksi.

– Hävittäjäkoneet tuhoavat kokonaisia katuja kortteli kerrallaan. Ei ole paikkaa, minne piiloutua eikä aikaa levätä. Joitakin paikkoja pommitetaan peräkkäisinä öinä, kertoi Matthias Kennes, joka johtaa järjestön operaatiota Gazassa.

Israel ei salli mitään toimituksia alueelle ennen kuin Hamas vapauttaa sieppaamansa panttivangit.

Humanitaarista apua Gazaan? Mitään sähkökytkintä ei käännetä päälle, mitään vesihanaa ei avata eikä yksikään polttoainerekka pääse alueelle ennen kuin siepatut israelilaiset on palautettu kotiin, sanottiin energiaministeri Israel Katzin lausunnossa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/bid ... #gs.6b860r
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

OnyxPhoenix kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 11:54 am
qurqo kirjoitti: Ma Loka 09, 2023 6:04 pm Jos ei Bideni 6 miljardia antanut näiden terrorismikassaan
Tämäkin osoittautui täydeksi paskapuheeksi. Rahat ovat Qatarilaisilla tileillä, joista niitä voidaan käyttää vain humanitaarisiin tarkoituksiin, mutta vielä niitä ei ole edes käytetty.
Tilanne on vielä pahempi.
Best,
Mäk

You gotta be—”
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

URSA kirjoitti: To Loka 12, 2023 9:24 pm
20.18:
Ranska kielsi palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset yleiseen järjestykseen vedoten
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/bid ... #gs.6b860r
Ei paljon vääräuskoisten kiellot auta, kun allahin tahtoa toteutetaan.

Liveä pariisista.



damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10891
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja damfin »

Mc Mafia kirjoitti: To Loka 12, 2023 9:18 pm Toisesta ketjusta.
Mc Mafia kirjoitti: To Loka 12, 2023 8:54 pm
How and why Israel helped create Hamas?
Not many people are aware of the fact that it was Israel which had helped the creation of Hamas as a counter to PLO
One can draw two conclusions from the above discussion. One, it was purely in the Israeli interest to support and patronise first Mujama al-Islamiya and then Hamas. It also means that like the US which created and nourished various Jihadi groups in Afghanistan and elsewhere, Israel cannot escape from the responsibility of creating Hamas.
https://tribune.com.pk/story/2302309/ho ... eate-hamas
Mc Mafia kirjoitti: To Loka 12, 2023 8:16 pm
Eli kyse oli siitä onko Israel tai joku muu länsimaa ollut osallinen Hamasin syntyyn vai ei?

How Israel helped create Hamas
https://www.washingtonpost.com/news/wor ... ate-hamas/
Tuosta washingtonpostin artikkelista se kuinka se Israel sitten auttoi luomaan hamasin...
How Israel helped create hamas
Meanwhile, the activities of Islamists affiliated with Egypt's banned Muslim Brotherhood were allowed in the open in Gaza — a radical departure from when the Strip was administered by the secular-nationalist Egyptian government of Gamal Abdel Nasser. Egypt lost control of Gaza to Israel after the 1967 Arab-Israeli war, which saw Israel also seize the West Bank. In 1966, Nasser had executed Sayyid Qutb, one of the Brotherhood's leading intellectuals. The Israelis saw Qutb's adherents in the Palestinian territories, including the wheelchair-bound Sheik Ahmed Yassin, as a useful counterweight to Arafat's PLO.

"When I look back at the chain of events I think we made a mistake," one Israeli official who had worked in Gaza in the 1980s said in a 2009 interview with the Wall Street Journal's Andrew Higgins. "But at the time nobody thought about the possible results."

Yassin's Mujama would become Hamas, which, it can be argued, was Israel's Taliban: an Islamist group whose antecedents had been laid down by the West in a battle against a leftist enemy. Israel jailed Yassin in 1984 on a 12-year sentence after the discovery of hidden arms caches, but he was released a year later. The Israelis must have been more worried about other enemies.

Eventually, the tables turned. After the 1993 Oslo accords, Israel's formal recognition of the PLO and the start of what we now know as the peace process, Hamas was the Israelis' bete noire. Hamas refused to accept Israel or renounce violence and became perhaps the leading institution of Palestinian resistance to Israeli occupation, which, far beyond religious ideology, is the main reason for its continued popularity among
Eli Israel ei suinkaan varsinaisesti auttanut luomaan hamasia, eikä ollut mukana sen luomisessa millään lailla, mutta Israel virheellisesti arveli että Yassin olisi hyvä vastavoima Arafatin PLO:lle ja vapauttivat tämän vankilasta aavistamatta että Yassin tulisi perustamaan hamasin josta tulisi jopa PLO:ta pahempi ongelma Israelille.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja URSA »

Hakkerit varoittivat Israelissa: ”Ydinpommi tulossa”

Kansalaisille jaettiin muitakin ikäviä varoituksia sekä totta kai myös hakaristejä.

Hakkeriryhmä AnonGhost väittää olevansa ryhmä haktivisteja, mutta ryhmän toiminnassa ei ole kansalaisaktivismia edes nimeksi.

19:01

Israelissa on Red Alert -sovellus, joka nimensä mukaisesti varoittaa kansalaisiaan vakavista hätätilanteista. Israelin valtio jakaa sitä kautta muun muassa hälytyksiä mahdollisista raketti-iskuista.

Kun Hamasin tuhoisasta terrori-iskusta on vasta päiviä ja tunteet ja pelot vielä täysin pinnassa, voi vain kuvitella miltä tuntuu, kun laajassa käytössä oleva Red Alert antaa hälytyksen lähestyvästä ydinpommista.

Bitdefender kertoo, että kyseessä oli kuitenkin väärä hälytys. Hakkerit olivat nimittäin korkanneet Red Alertin ja päättäneet pilailla israelilaisten kustannuksella.

Hakkeriryhmä AnonGhost oli löytänyt Red Alertin ohjelmointirajapinnasta haavoittuvuuden, jonka kautta se pääsi lähettämään omia viestejään sovelluksen käyttäjille.

Ydinpommivaroituksia säestettiin välillä ”Kuolema Israelille” -iskulauseilla sekä hakaristeillä.
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ ... ac18d7fa1b
Solttuetsivä
Adrian Monk
Viestit: 2523
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

sikakoira kirjoitti: To Loka 12, 2023 6:11 pm
URSA kirjoitti: To Loka 12, 2023 4:45 pm
15:30

Israel iski Aleppon ja Damaskoksen lentokentille

Syyrian valtionmedian mukaan Israel on tehnyt iskut Aleppon ja Damaskoksen lentokentille, uutistoimistot AFP ja Reuters kertovat.

Kyseessä on Israelin ensimmäinen isku Syyrian puolelle sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas käynnisti hyökkäyksensä lauantaina.

Mediatietojen perusteella Israel iski lentokentille samanaikaisesti. Niin Aleppon kuin pääkaupunki Damaskoksen lentokentät ovat Syyrian hallinnon hallussa.

Syyrian valtionmedian mukaan Israelin iskujen vuoksi lentokenttien toiminta on keskeytynyt. Sotilaslähteen mukaan lentokenttien laskeutumisradat vaurioituivat iskuissa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/38a ... de3e72d030
Israel iskee noin kerran viikossa Syyriaan millä milloinkin verukkeella ja vähällä mediahuomiolla koska Israel on terroristi valtio.
Ei Israel tarvitse mitään verukkeita iskiessään Syyriaan.
Israel ja Syyria ovat edelleen sodassa.
Israel ja Syyria ovat olleet sotatilassa vuodesta 1948 lähtien, rauhaa ei ole solmittu.

Ja kun rauhaa ei ole solmittu niin Israelin IDF ja IAF voi iskeä Syyriaan ilman maan poliitikkojen päätöksiä.
Tai tarvetta kysellä jotain YK mandaatteja iskuille koska maat ovat sodassa edelleen.

Samoin Israel ja Libanon ei ole rauhansopimusta, eli sotatila maiden välillä on edelleen voimassa.
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
Collie
Javier Pena
Viestit: 1722
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Collie »

Yle ja nimimerkki 'Otso Karhu' (kuvitteellinen hahmo Ylen 'Uusi päivä' sarjasta) kirjoittavat taas varsin sekavaa ja epäloogista tekstiä tähän liittyen:
Yle kirjoitti:– Myös Suomessa äärioikeisto on aktivoitunut sodan seurauksena. Hamasin ja äärioikeiston, kahden meille hyvin tutun uhan vuoksi joudumme lisäämään turvallisuutta ja varautumaan pahimpaan etukäteen.
Eli tuossa luodaan ikään kuin mielikuva että äärivasemmistolainen Hamas ja 'äärioikeisto', jota ei siis konkretisoida kirjoituksessa, olisivat jonkinlaisessa samassa liikkeessä Israelia vastaan. Siitäkin huolimatta että Ylen ja vihervasemmiston mukaan 'äärioikeiston' pitäisi olla nimenomaan muslimeja ja islamia (joita mm. Hamas edustaa) vastaan.

Vielä absurdimmaksi väitteen tekee se, että Yle ja vihervasemmisto on aiemmin kuvaillut Israelia 'äärioikeistolaiseksi maaksi', joten loogisesti ajattelevilla herää kysymys, eikö 'äärioikeiston' pitäisi olla Israelin puolella, jos väittämä on totta?

Vai olisiko tässä kuitenkin kyse vihervasemmiston ja Ylen tarpeesta luoda valheellisia mielikuvia 'äärioikeistosta', joka voidaan sitten kätevästi aasinsillalla liittää oikeistoon, konservatiiveihin tai perusuomalaisiin tarpeen tullen. Vaikka siinä ei olisi yhtään mitään totuuspohjaa tai logiikkaa.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

↑↑

Niin pikkaisen kuin Suomikin on edelleen sodassa Britannian kanssa eix je.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

damfin kirjoitti: To Loka 12, 2023 9:57 pm Eli Israel ei suinkaan varsinaisesti auttanut luomaan hamasia, eikä ollut mukana sen luomisessa millään lailla, mutta Israel virheellisesti arveli että Yassin olisi hyvä vastavoima Arafatin PLO:lle ja vapauttivat tämän vankilasta aavistamatta että Yassin tulisi perustamaan hamasin josta tulisi jopa PLO:ta pahempi ongelma Israelille.
Kummallisesti pääset taas eri lopputulokseen.
How and why Israel helped create Hamas?
Not many people are aware of the fact that it was Israel which had helped the creation of Hamas as a counter to PLO
One can draw two conclusions from the above discussion. One, it was purely in the Israeli interest to support and patronise first Mujama al-Islamiya and then Hamas. It also means that like the US which created and nourished various Jihadi groups in Afghanistan and elsewhere, Israel cannot escape from the responsibility of creating Hamas.
https://tribune.com.pk/story/2302309/ho ... eate-hamas
Best,
Mäk

You gotta be—”
Avatar
ketunlenkki
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Ma Helmi 28, 2022 10:11 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja ketunlenkki »

Mc Mafia kirjoitti: Pe Loka 13, 2023 6:34 am
damfin kirjoitti: To Loka 12, 2023 9:57 pm Eli Israel ei suinkaan varsinaisesti auttanut luomaan hamasia, eikä ollut mukana sen luomisessa millään lailla, mutta Israel virheellisesti arveli että Yassin olisi hyvä vastavoima Arafatin PLO:lle ja vapauttivat tämän vankilasta aavistamatta että Yassin tulisi perustamaan hamasin josta tulisi jopa PLO:ta pahempi ongelma Israelille.
Kummallisesti pääset taas eri lopputulokseen.
How and why Israel helped create Hamas?
https://tribune.com.pk/story/2302309/ho ... eate-hamas
Mikäs siinä, voihan ne omat ajatukset poimia vaikka pakistanilaisen aviisin mielipidepalstoilta. En silti jakaisi niitä faktoina, vaikka omaa ajatusmaailmaa kuinka kovasti hivelisikin.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10891
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja damfin »

Mc Mafia kirjoitti: Pe Loka 13, 2023 6:34 am
damfin kirjoitti: To Loka 12, 2023 9:57 pm Eli Israel ei suinkaan varsinaisesti auttanut luomaan hamasia, eikä ollut mukana sen luomisessa millään lailla, mutta Israel virheellisesti arveli että Yassin olisi hyvä vastavoima Arafatin PLO:lle ja vapauttivat tämän vankilasta aavistamatta että Yassin tulisi perustamaan hamasin josta tulisi jopa PLO:ta pahempi ongelma Israelille.
Kummallisesti pääset taas eri lopputulokseen.
How and why Israel helped create Hamas?
Not many people are aware of the fact that it was Israel which had helped the creation of Hamas as a counter to PLO
One can draw two conclusions from the above discussion. One, it was purely in the Israeli interest to support and patronise first Mujama al-Islamiya and then Hamas. It also means that like the US which created and nourished various Jihadi groups in Afghanistan and elsewhere, Israel cannot escape from the responsibility of creating Hamas.
https://tribune.com.pk/story/2302309/ho ... eate-hamas
Edelleenkään tuossa ei millään lailla todisteta että Israel olisi varsinaisesti osallistunut hamasin luomiseen tai konkreettisesti auttanut luomaan sen, se on artikkelin kirjoittajan oma mielipide perustuen pelkästään siihen että vastavoima PLO:lle olisi hyödyttänyt Israelia.
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

viivahattu kirjoitti: Ma Loka 09, 2023 7:26 am Huvittavia kyllä nämä salaliittoteoriat, että Israel olisi jopa jotenkin masinoinut tämän hyökkäyksen, tai vähintäänkin seisonut tumput suorina tietoisena Hamasin suunnitelmien jokaisesta pienimmästäkin yksityiskohdasta. Eivät ne juutalaiset nyt sentään mitään supersankarirobotteja ole, jotka näkevät seinien läpi ja kuulevat jokaisen inahduksenkin kilometrien päästä.
Tämäkin menee juuri niin kuin jotkut epäilivät alusta asti eli varoitus oli annettu eikä siitä piitattu.
Egyptian intelligence officials warned their Israeli counterparts of a possible terror attack days before Hamas slaughtered at least 1,300 people, according to the Republican chairman of the House Foreign Affairs Committee — who said Wednesday he doesn’t know how Israel and the US missed the signs.

“We know the Egyptian intelligence service handed this off days before the terrorist invasion, if you will, or attack,” Rep. Michael McCaul (R-Texas) told CNN following a closed-door intelligence briefing. “So, there’s a lot of questions about that
Netanyahun vastaus heti väitteen jälkeen kuulostaa erittäin tutulta ja on tietysti valhe.
The office of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu dismissed the report as “totally fake news.
https://nypost.com/2023/10/12/us-confir ... as-attack/
Liitteet
IMG_20231013_064554_055.jpg
IMG_20231013_064554_055.jpg (82.1 KiB) Katsottu 228 kertaa
Viimeksi muokannut Mc Mafia, Pe Loka 13, 2023 7:10 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Best,
Mäk

You gotta be—”
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

damfin kirjoitti: Pe Loka 13, 2023 6:55 am Edelleenkään tuossa ei millään lailla todisteta että Israel olisi varsinaisesti osallistunut hamasin luomiseen tai konkreettisesti auttanut luomaan sen, se on artikkelin kirjoittajan oma mielipide perustuen pelkästään siihen että vastavoima PLO:lle olisi hyödyttänyt Israelia.
Älä jaksa, tuohan on ihan selvä asia.
Furthermore, Brig General Yitzhak Segev, who was the Israeli military governor in Gaza in the early 1980s, told a New York Times reporter that he had helped finance the Palestinian Islamist movement as a “counterweight to the secularists and leftists of the Palestine Liberation Organization and the Fatah party, led by Yasser Arafat (who himself referred to Hamas as ‘a creature of Israel’).” General Segev even admitted to funding Hamas himself with Israeli taxpayers’ money that was later used to kill the same people who were funding them.
Best,
Mäk

You gotta be—”
Solttuetsivä
Adrian Monk
Viestit: 2523
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

sikakoira kirjoitti: Pe Loka 13, 2023 1:20 am
Solttuetsivä kirjoitti: Pe Loka 13, 2023 12:29 am
sikakoira kirjoitti: To Loka 12, 2023 6:11 pm

Israel iskee noin kerran viikossa Syyriaan millä milloinkin verukkeella ja vähällä mediahuomiolla koska Israel on terroristi valtio.
Ei Israel tarvitse mitään verukkeita iskiessään Syyriaan.
Israel ja Syyria ovat edelleen sodassa.
Israel ja Syyria ovat olleet sotatilassa vuodesta 1948 lähtien, rauhaa ei ole solmittu.

Ja kun rauhaa ei ole solmittu niin Israelin IDF ja IAF voi iskeä Syyriaan ilman maan poliitikkojen päätöksiä.
Tai tarvetta kysellä jotain YK mandaatteja iskuille koska maat ovat sodassa edelleen.

Samoin Israel ja Libanon ei ole rauhansopimusta, eli sotatila maiden välillä on edelleen voimassa.
Niin pikkaisen kuin Suomikin on edelleen sodassa Britannian kanssa eix je.
Moskovan välirauha on Neuvostoliiton, Britannian ja Suomen välinen jatkosodan päättänyt rauhansopimus, joka allekirjoitettiin 19. syyskuuta 1944. Varsinaiset sotatoimet olivat päättyneet jo 4.–5. syyskuuta 1944

Rauhansopimus on solmittu 1947.

Rauhansopimus Suomen kanssa, https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sop ... 19470020_2

HS 50 vuotta sitten (30.4.1994)
Suomen rauhansopimus ratifioitu lopullisesti Englannissa
https://www.hs.fi/ihmiset/art-2000003620331.html
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
Vastaa Viestiin