Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama 35-v nainen kuoli - syytteet kaatuivat

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 190
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Calabash kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 5:21 pm
Joke75 kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 1:27 pm
Calabash kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 12:50 pm Hengityksen riittävyys tulee tarkistaa, kun ihminen on reagoimaton, eikä tehdä mielikuvitusleikkejä feikkaamisesta. Hengitystä ei tarvitse tarkistaa suun edestä, jos voi selkeästi nähdä, että ihmisen rintakehä liikkuu tai hengityksen pystyy kuulemaan. Jos hengitysliikkeitä ei näy, tai hengitysääniä ei kuulu, ihminen tulee kääntää kylkiasentoon ja tunnustella ilmavirtausta suun edestä.

Kuuden minuutin kohdalla kääntäminen kylkiasentoon tapahtuukin. Seitsemän minuutin kohdalla on pari sivullista elvytystilanteessa.

Sitä ennen nainen on aivan liian pitkään reagoimaton.
Lienen ehkä keskivertoa tyhmempi kun en vieläkään tajua, miksi täällä jaksetaan jauhaa siitä hengittämisestä kun sillä ei ollut tässä tilanteessa osaa eikä arpaa.
Jos ihminen ei reagoi eikä hengitä, syynä voi olla esim. sydänpysähdys. Tietenkin sillä on merkitystä, seurataanko tilaa.
Tottakai sillä on merkitystä seurataanko tilaa. Tilaa on seurattu myös tässäkin tapauksessa. Vai meinaatko, että ne sivulliset sairaanhoitajat ihan vaan huvikseen tulivat elvyttämään? Ihminen voi mennä elottomaksi monesta eri syystä. Ja nyt kannattaa huomioida että eloton on täysin eri asia kuin tajuton. Elottoman ja tajuttoman erottaminen hektisessä tilanteessa on äärettömän vaikeaa. Jokainen joka joskus on ollut vastaavassa tilanteessa varmasti allekirjoittaa tämän. Sankarit, jotka huutelee vaan näppiksen takaa vailla mitään kontaktia siihen, mitä tuolla kentällä päivittäin tapahtuu pilaavat koko turvallisuusalan maineen.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 190
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Skloddi kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 3:17 pm
Joke75 kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 2:43 pm
Skloddi kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 2:22 pm

https://hejac.com/forum/viewtopic.php?t=489 Pari minsaa googlailin ja tollasen löysin. Todennäköisesti on reippaasti enemmän jos jaksais lähtee penkomaan. Mussa ei kuitenkaan ole toimittajan eikä ees googlaajan vikaa joten jätän sen homman taitavammille :) Ton parin minuutin aikana toki silmiin sattui pahoinpitelyjä, törkeitä pahoinpitelyjä, tapon yrityksiä jne. Olisko viiminen vähän vakavampi keissi ollu Tikkurilan Prismassa jossa väijy sai aika pahasti puukosta?
Niin. Kerrataanpa. Väitit että "turva-alalla työskenteleviä on kyllä toimenpiteen kohteen toimesta menehtynyt työtehtävissä". "Työskenteleviä" ja "menehtynyt työtehtävissä" viittaavat siihen, että tapauksia on useita. Esimerkiksi löydät kuitenkin vain yhden yli neljännesvuosisataa vanhan ja kaikkinensa hyvin poikkeuksellisen tapauksen, jossa humalainen ja ilmeisen mielisairas mies on puukottanut vartijan takahuoneessa.

Nykypäivän vinkkelistä on siis todennäköisempää se, että vartijoiden käsittelyssä asiakas kuolee kuin että asiakkaan käsittelyssä vartija kuolee. Ja jos pahoinpitelyihin mennään, niin ei tarvitse kuin vilkaista tämän päiväistä Avarn-oikeuskäsittelyä, kun tietää, että suhdeluku pahoinpitelyissä on edelleen vartijoiden syyllisyyttä ennemmin tukeva kuin asiakkaiden syyllisyyttä tukeva.
Tosiaan, kuten sanoin, en ole ammatiltani toimittaja ja meikäläisen googlaustaidotkin on vähän niin ja näin... Ton yhden keissin tosiaan löysin parin minsan googlauksen jälkeen. Käsittääkseni kyllä tapauksia on enemmänkin.
Siinä mielessä olen valmis ottamaan sanojani takaisin, että kuolemaan johtaneita keissejä ei nyt ihan hirveästi ole mutta tapon yrityksiä, törkeitä pahoinpitelyitä, pahoinpitelyitä ja varsinkin järjestystä ylläpitävän vastustamisia löytyykin sitten satoja, jollei tuhansia.
Itsekin olen ollut tilanteissa joissa minua on potkittu päähän, lyöty ties minne, raavittu, purtu, syljetty ja kuristettu jne. Nämä jutut vaan on sellasia, jotka ei koskaan nouse otsikoihin. Lisäksi niistä harvoin tehdään edes rikosilmoituksia. Syynä se, että noissa tilanteissa tekijä yleensä on sellainen, joka niitä sakkoja ei koskaan maksa ja juttu menee käräjille. Käräjillä menee aina yksi työpäivä hukkaan ja korvaus siitä on huimat 80€. Me väijyt ei tienata niin paljoa, että käräjillä olis varaa istua kovinkaan usein. Siispä jätämme rikoksen tekijän mielummin rangaistukseen tuomitsematta.
Yhden keissin mä vein eteenpäin. Tapaus oli sellainen jossa tiesin toimenpiteen kohteen olevan työelämässä joten olin varma siitä, että sakot saadan viimeistään ulosoton kautta hoidettua. Ite en saaduista vammoista kostunu senttiäkään eikä myöskään firmalle aiheutuneista vahingoista oikeus katsonut aiheelliseksi määrätä korvauksia.
Turva-ala on tekijän kannalta syvältä ja saatanasta. Kun teet duunis niinkuin työnantaja ja toimeksiantaja odottaa, oot kymmenen kännykameran kuvaamana youtubessa sadistisena hakkaajana. Jos taas yrität välttää nää tilanteet, niin toimeksiantaja ja firma huutaa, miks et tehny mitään.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5147
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Joke75 kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 9:55 pm Nyt on Hermionelta jäänyt jotain huomaamatta. Kädethän eivät olleet missään vaiheessa kahlehdittuna vaan järjestyksenvalvojat ja vartijat pitivät niistä kiinni. Ja vaikka olisikin olleet ei kahlehtiminen oikein (tai edes väärin) suoritettuna aiheuta kenenkään kuolemaa.

Jokainen voi toki itse vaikka kokeilla tuota Hermionen kuvaamaa tilannetta sekä käsistä kiinnipidettynä että raudoitettuna. Ei se elossa pysyminen kummassakaan tapauksessa vaadi kummosempia ponnisteluita. Monethan meistä jopa nukkuvat vatsallaan. Joillakin vielä nk. painopeitto päällä. Ihan normaali olotila.
Nimimerkki Joke75 taisi tulla paljastaneeksi ettei tiedä tapauksesta yhtään mitään eikä ole edes katsonut facessa julkaistua tallennetta tapahtumista.

Uhri nimenomaan kuoli mahallaan maaten ja kädet kahlittuna käsiraudoin selän taakse. Vain idiootti väittää tuollaisen asennon olevan "normaali" ja vertaa sitä mahallaan nukkumiseen.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5297
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Joke75 kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 10:00 pm Sankarit, jotka huutelee vaan näppiksen takaa vailla mitään kontaktia siihen, mitä tuolla kentällä päivittäin tapahtuu pilaavat koko turvallisuusalan maineen.
Kyllä alan maineen pilaavat ne voimannäyttöön ihastuneet sankarit siellä kentällä. Ei näppiksen takaa esimerkiksi tapeta ihmisiä, vaikka olisivat olleet aikaisemminkin ärsyttäviä.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
hallussa on
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 2:15 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja hallussa on »

Tässä tapauksessa vartiat antoivat kuolemantuomion, ilmeisesti "kohdehenkilön" ärsyttävän käytöksen, olemuksen ja oman turhautumisen seurauksena.
Ketätahansa talutettaessa kahden asennevammaisen vartian välissä: Huojutetaan tämän surkuhupaisen karavaanin tasapainoista menoa aivan pienellä liikkeellä ja siitä seuraavasta vastaliikkeellä, seurauksena tulee vaistomainen tasapainon säilyttämisen yrittäminen. Tätä voidaan tehostaa puristamalla ja vääntämällä kivuliaasti. (tämä opetetaan lähes ensimmäisenä koiruutena) Samalla vielä karjutaan korvaan "maahan". Kukaan ei tee pyydettyä yllätettynä, vaan vaistomaisesti pyrkii säilyttämään tasapainon, ettei loukkaantuisi (esim. ettei päähän kohdistuisi vahinkoa). Alan ammattilaisilta tämä sujuu kuin rasvattuna, harjoiteltuna ja etukäteen tietoisena mitä tapahtuu seuraavaksi. Alla vielä pehmeä molski.
Securitas ja avarn security kuka on antanut teille vallan mielivaltaisesti määrittää normaalin / epänormaalin käytöksen rajat valvomissanne tiloissa ja jopa niiden ulkopuolellakin ?
Vareksenpoikanen
Olivia Benson
Viestit: 706
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Kyllä tässä Iso Omenan tapauksessa on ollut samat otteet kuin: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/69fb ... 948eb85124
Joten kaartakaa kaukaa kun näette näitä työtehtävissä.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5297
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Vareksenpoikanen kirjoitti: Ti Loka 17, 2023 6:20 am Kyllä tässä Iso Omenan tapauksessa on ollut samat otteet kuin: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/69fb ... 948eb85124
Joten kaartakaa kaukaa kun näette näitä työtehtävissä.
Ei noita kaukaa kannata alkaa kiertämään, parasta olisi jos aina ja koko ajan ainakin yksi kamera tallentaa koko työpäivän ajan
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Skloddi kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 3:17 pm Nykypäivän vinkkelistä on siis todennäköisempää se, että vartijoiden käsittelyssä asiakas kuolee kuin että asiakkaan käsittelyssä vartija kuolee. Ja jos pahoinpitelyihin mennään, niin ei tarvitse kuin vilkaista tämän päiväistä Avarn-oikeuskäsittelyä, kun tietää, että suhdeluku pahoinpitelyissä on edelleen vartijoiden syyllisyyttä ennemmin tukeva kuin asiakkaiden syyllisyyttä tukeva.
Vartijoiden käsittelyssä on kuollut nykypäivän vinkkelistä yksi, se ettei vartijoita ole kuollut johtuu lähinnä hyvästä tuurista:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vid ... li/7340858
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009695407.html
https://yle.fi/a/74-20023385
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c948 ... 8cdb126dd1
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Mopo-Ukko
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ke Joulu 18, 2019 11:52 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mopo-Ukko »

Vartioilla on oikeutensa mutta niistä seuraa myös vastuu,nyt on siitä kyse.
Paikalla
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Hermione kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 10:19 pm Uhri nimenomaan kuoli mahallaan maaten ja kädet kahlittuna käsiraudoin selän taakse. Vain idiootti väittää tuollaisen asennon olevan "normaali" ja vertaa sitä mahallaan nukkumiseen.
Ja vain toinen idiootti väittää, että kuolema olisi millään lailla todennäköinen seuraus tuollaisessa asennossa olemisesta. Tai voihan jokainen kotona kokeilla, menee tuohon asentoon lattialle ja katsoo miten pitkään menee ennen kuin henki lähtee.
docweird
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Elo 24, 2021 1:10 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja docweird »

viivahattu kirjoitti: Ti Loka 17, 2023 11:06 am Tai voihan jokainen kotona kokeilla, menee tuohon asentoon lattialle ja katsoo miten pitkään menee ennen kuin henki lähtee.
Annatko osoitteen niin joku voi tulla voimakeinoin pitämään sinut väkisin siinä asennossa polvella tai kädellää painaen?

Riippuu paljon henkilöstä, esim. obesiteetti, hengityselin- tai verisuonisairaudet, miten pitkään voi kyseisessä asennossa olla ns. "luonnottomasti" ilman että siitä aiheutuu ongelmia; toinen pysyy hengittämään tilanteessa missä toiselta loppuu happi ja toinen pystyy olemaan ilman happea 3 minuuttia siinä missä toiselta menee taju 30 sekunnissa.

Voimankäyttäjän vastuu on mennä ns. "matalimman" kautta, eikä ns. vapaalippuja esim. sairaiden ihmisten vahingossa tappamiseen tule olla.
Paikalla
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Nainen ei kuollut tukehtumalla. Se on ainoa asia, mikä hänen kuolinsyystään on kerrottu julkisuuteen. Häntä on painettu lattiaan raajoista, ei keskivartalosta. Jos tuollainen asento ja raajoista painaminen johtaisi todennäköisesti kuolemaan, BDSM-piireissä tapahtuisi kinkyleikkien yhteydessä kuolemia liukuhihnalta. Mutta ei tapahdu, koska tuollaisessa asennossa oleminen ei todennäköisesti johda kuolemaan. Henkilöllä voi tietenkin olla yksilöllisiä ominaisuuksia, jotka saattavat laukaista esimerkiksi sairauskohtauksen, kun on tuossa asennossa, mutta sellaisia on mahdoton päältäpäin päätellä. Se sairauskohtaus on voinut myös tulla stressin laukaisemana, tai sitten se on voinut tulla ihan muuten vaan.
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2264
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

viivahattu kirjoitti: Ti Loka 17, 2023 11:23 am Nainen ei kuollut tukehtumalla. Se on ainoa asia, mikä hänen kuolinsyystään on kerrottu julkisuuteen. Häntä on painettu lattiaan raajoista, ei keskivartalosta. Jos tuollainen asento ja raajoista painaminen johtaisi todennäköisesti kuolemaan, BDSM-piireissä tapahtuisi kinkyleikkien yhteydessä kuolemia liukuhihnalta. Mutta ei tapahdu, koska tuollaisessa asennossa oleminen ei todennäköisesti johda kuolemaan. Henkilöllä voi tietenkin olla yksilöllisiä ominaisuuksia, jotka saattavat laukaista esimerkiksi sairauskohtauksen, kun on tuossa asennossa, mutta sellaisia on mahdoton päältäpäin päätellä. Se sairauskohtaus on voinut myös tulla stressin laukaisemana, tai sitten se on voinut tulla ihan muuten vaan.
Jossain tuolla taman ketjun alkuvaiheissa, uhrin veli kertoi, etta sisko sai diagnoosin nuorena, joten oletan, etta han myos oli jonkin laakityksen alasena. Uskoisin (en tieda), ehka mielenterveyteen liittyvaa? Jos laakitysta ei ota, voiko se johtaa kuolemaan? Jos laakitysta ottaa liikaa, voiko se johtaa kuolemaan?

Itse en tieda, sen vain sanon omana mielipiteenani: ei nama vartijat/jarjestyksenvalvojat tata naista tappaneet. Kuolemantuottamus, ehka, ja sekin iso ehka.
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4578
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Rescuer kirjoitti: Ti Loka 17, 2023 9:21 am
Skloddi kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 3:17 pm Nykypäivän vinkkelistä on siis todennäköisempää se, että vartijoiden käsittelyssä asiakas kuolee kuin että asiakkaan käsittelyssä vartija kuolee. Ja jos pahoinpitelyihin mennään, niin ei tarvitse kuin vilkaista tämän päiväistä Avarn-oikeuskäsittelyä, kun tietää, että suhdeluku pahoinpitelyissä on edelleen vartijoiden syyllisyyttä ennemmin tukeva kuin asiakkaiden syyllisyyttä tukeva.
Vartijoiden käsittelyssä on kuollut nykypäivän vinkkelistä yksi, se ettei vartijoita ole kuollut johtuu lähinnä hyvästä tuurista:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vid ... li/7340858
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009695407.html
https://yle.fi/a/74-20023385
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c948 ... 8cdb126dd1
Se ettei vartijoiden käsittelyssä ole kuollut useampia "asiakkaita" johtuu lähinnä hyvästä tuurista.

"LÄHES kolmea tuhatta suomalaista järjestyksenvalvoja- tai vartijaluvan haltijaa on epäilty rikoksesta viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Osa heistä on saanut pitää lupansa, vaikka epäily on johtanut lainvoimaiseen tuomioon, Ilta-Sanomien selvitys paljastaa."


-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009451888.html
Purliini
Nikke Knakkertton
Viestit: 180
Liittynyt: Pe Loka 21, 2022 5:04 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Purliini »

Skloddi kirjoitti: Ti Loka 17, 2023 12:57 pm

"LÄHES kolmea tuhatta suomalaista järjestyksenvalvoja- tai vartijaluvan haltijaa on epäilty rikoksesta viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Osa heistä on saanut pitää lupansa, vaikka epäily on johtanut lainvoimaiseen tuomioon, Ilta-Sanomien selvitys paljastaa."


-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009451888.html
Eiköhän tämäkin juttu ollut tässä ketjussa muutama sataa sivua sitten. Ja täytyy todeta että hienot tilastot oli. Esim vartija jota on syytetty ratista 10 vuotta sitten on tässä tilastossa. Toisekseen tuossa lainauksessa puhutaan epäilystä, montako todellisuudessa syytettiin? Fakta mikä tuosta ripulista selviää on se että 10 vuoden aikana aikana on 800 syytettä nostettu pahoinpitelystä henkilölle jolla on nyt lupa työskennellä vartijana tai järjestyksenvalvojana. Se että onko kyseinen henkilö tehnyt päivääkään sen alan töitä tai jos on, liittyykö syyte työhön jää auki. Samoin kuin se tuliko tuomiota.
Vastaa Viestiin