Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1695
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Collie »

Joke75 kirjoitti: Ma Loka 30, 2023 11:08 am Oon lukenu tuon saman pöytäkirjan. Muistaakseni siellä ei tän lapsen isästä puhuttu mitään, mutta lapsen äidin nimi tuli selville. Etunimi on ihan yleismaailmallinen ja sukunumini viittaa saksan kieleen. Se esitutkinapöytäkirja on ihan julkista tietoa. Tosin aika karua luettavaa.
Keneen lapseen tässä viittaat? Hesari ainakin kirjoittaa miehestä. Vai puhutko jostain eri tapauksesta?
al-Hesari kirjoitti:Syyttäjän mukaan kaksi järjestyksenvalvojaa otti miehen perusteetta kiinni.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009956518.html
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Sadististen ja rasististen vormun*tsipaskiaisten perseilyjen käsittelyä jatkettu taas tänään. Vuorossa pahoinpitely Tikkurilan aseman hississä kamera peittäen.

"SYYTTÄJÄN mukaan Avarn Securityn järjestyksenvalvojat veivät miehen hissiin ja pahoinpitelivät tätä potkimalla ja lyömällä. Rikos tapahtui Tikkurilan juna-asemalla joulukuussa 2022 ja sitä käsitellään tiistaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan uhrin venäläinen tausta oli vaikuttimena järjestyksenvalvojien toimintaan ja se pitäisi ottaa huomioon koventamisperusteena."


-> https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009958604.html
Oppenheimer
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

TheFirstFate1 kirjoitti: Ma Loka 30, 2023 2:53 pm
Sienisalaatti kirjoitti: Ma Loka 30, 2023 2:17 pm Hetkinen, millaisista järjestyksenvalvojista tässä on ollut kyse, jos he kerran ovat toimineet virassa? Ja toisekseen, kuinka yleisiä tällaiset itse hankitut, laittomat sähkölamauttimet ovat järjestyksenvalvojilla? Lihavoinnit omiani, huomiona muille.

(Pointtina se, että jv:t ovat virkamiehiä hyvin, hyvin harvoin ja toisekseen sähkö/etälamauttimia käyttävät vain poliisit ym. viranomaiset)
Pora-JV eli Poliisin ja rajavartiolaitoksen tukena toimiva järjestyksenvalvoja on periaatteessa virka. Ja tavallinen Järjestyksenvalvoja ei voi lain mukana toimia juna-asemilla, lentokentillä, tai laivaterminaaleissa, niin kyseessä on aina PORA-JV.
Ei mene ihan noin. Yksityisistä turvallisuuspalveluista on oma lakinsa ja sen tarkoittamat järjestyksenvalvojat voivat joutua virkavastuuseen teoistaan. Järjestyksenvalvojat eivät (herra paratkoon) ole kuitenkaan virkamiehiä eivätkä tehtävät ole virkoja. Lain tarkoittamilla järjestyksenvalvojilla oikeus käyttää julkista valtaa rajoittamalla kansalaisten oikeuksia. Oikeuksien rajoittaminen tapahtuu esimerkiksi estämällä tai poistamalla henkilöitä joistakin paikoista. Rikoslain mukaan jokainen, jolla on oikeus käyttää julkista valtaa, voi syyllistyä virkarikokseen, olipa tämä viranhaltija tai ei.

Avarnin palkkalistoilla vaikuttaa olevan näiden tapahtumien perusteella todellista pohjasakkaa ja on ajatuksenakin pelottavaa, että noilla apinoilla (tätä termiä on käytetty rikoksen uhreista, niin kaiketi se soveltuu vähintään yhtä hyvin rikoksen tekijään) on lain nojalla oikeus käyttää julkista valtaa kansalaisia kohtaan. Monissa maissa kansalaiset joutuvat pelkäämään samalla tavalla niin rikollisia kuin poliiseja. Toivottavasti Suomessa ei tähän tilanteeseen jouduta, mutta kun joku tulee Avarnin haalareissa vastaan, niin lienee varmuudeksi syytä vaihtaa kadun toiselle puolelle.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8183
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Avarnin järjestyksenvalvojien laajan väkivaltavyyhdin oikeudenkäynnissä on tullut jälleen julkiseksi uutta järkyttävää videomateriaalia.

Oikeudessa syyttäjän esittämänä kirjallisena todisteena nähtiin video, jossa kaksi Tikkurilan juna-asemalla järjestyksenvalvojina toiminutta miestä vie miehen hissiin pahoinpideltäväksi.
Videon tapahtumat ajoittuvat reilun vuoden taakse, lokakuuhun 2022.
Video on alun perin järjestyksenvalvojien omasta bodycam-kamerasta. Poliisi taltioi videon osaksi jutun esitutkintamateriaalia.

"Joo pysähdytään tähän"
Videolla näkyy, miten järjestyksenvalvojat ryhtyvät poistamaan juna-aseman penkillä rauhassa istuvaa miestä paikalta vihamieliseen sävyyn.
Järjestyksenvalvojat menevät itse uhrin luokse ja ryhtyvät tivaamaan tältä, onko tämän mielestä "okei" häiritä naisia.
Toinen järjestyksenvalvojista väittää, että mies olisi aiemmin tuijotellut asemalla jonkin naisen takamusta "useiden minuuttien ajan".
Uhri lähtee kävelemään kohti asemalaiturin uloskäyntiä omatoimisesti.
Portaikon edessä toinen järjestyksenvalvojista pysäyttää liikkeen.
– Joo pysähdytään tähän, hän toteaa englanniksi.
Järjestyksenvalvojat tarttuvat kiinni miehen käsivarsiin ja ohjaavat tämän lähellä sijaitsevaan hissiin.
Lyhyen hissimatkan aikana toinen järjestyksenvalvojista potkii miestä vatsaan.

"Se on minun naiseni. Ei sinun"
Hissin ulkopuolella toinen järjestyksenvalvojista jatkaa miehen ripittämistä. Mies valittaa ja vaikeroi.
– Vitun pervo. Ei Suomessa. Olet Suomessa nyt. En häiritse naisia. Älä koskaan tule takaisin asemalle. Ymmärrätkö? järjestyksenvalvoja uhoaa.
– Se on minun naiseni. Ei sinun. Ymmärrätkö? Vitun itkupilli, hän jatkaa.
Hetken kuluttua järjestyksenvalvoja toteaa ääneen, että "ei tätä tarvitse enempää hakata" ja mies päästetään irti hallintaotteesta.
Järjestyksenvalvoja kehottaa uhria poistumaan paikalta juosten.
– Juokse. Vittu juokse. Vittu juokse, kun sanon, ymmärrätkö? järjestyksenvalvoja komentaa.
Syyttäjän mukaan miehet tekivät pahoinpitelyn jälkeen tapahtuneesta paikkansapitämättömän tapahtumailmoituksen Avarnin sisäiseen järjestelmään.

Uhri jäi tuntemattomaksi
Poliisi ei ole saanut selville, kuka väkivallan uhriksi joutui. Videon perusteella kyse oli ulkomaalaistaustaisesta miehestä, joka ei puhunut suomea eikä pahemmin englantiakaan.
Videolla esiintyviä järjestyksenvalvojia sen sijaan syytetään nyt tapahtumiin liittyen pahoinpitelystä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.
Toinen myönsi jo poliisikuulusteluissa, että tilanne oli "tarpeettoman fyysinen" ja totesi, että polvella tai etureidellä potkiminen "ei mene enää voimakeinoihin".

Syytteet liittyvät laajaan vyyhtiin, jossa yhteensä 15 järjestyksenvalvojaa syytetään useista pääkaupunkiseudulla paljastuneista turva-alan väkivaltarikoksista. Asiaa puidaan parhaillaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
Videolla näkyviä parikymppisiä miehiä syytetään vyyhdissä muistakin eri aikaan tapahtuneista rikoksista.
Vyyhdin esitutkintamateriaalissa poliisi toteaa, että järjestyksenvalvojien yhteisössä on ollut laajasti käytössä toimintamalli, jossa kohdehenkilöitä viedään hissiin pahoinpideltäväksi, nöyryytettäväksi ja uhkailtavaksi. Tätä toimintamallia osa järjestyksenvalvojista on kutsunut "hissittämiseksi".

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nai ... #gs.03jdhp
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1527
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »


Joillain ihmisillä, myös järjestyksenvalvojilla, kulkevat menneisyyden haamut mukanaan läpi koko elämänsä ajan, mutta se EI OLE mikään lieventävä seikka, kun mahdollisista törkeistä väärinkäytöksistä leivotaan rangaistusta.

Keskustelin aikoja sitten Hertsikan metroasemalla keski-ikäisen järjestyksenvalvojan kanssa, ja hän kertoi vihaavansa kaikkia humalaisia, etenkin äänekkäitä humalaisia, koskapa hänen isänsä oli ollut äänekäs ja äärimmäisen väkivaltainen juoppolalli, joka pahoinpiteli perhettään alvariinsa.

Tämä järkkäri onneksi ymmärsi, että hänen ei pidä käyttää tarpeetonta väkivaltaa ketään vihaamaansa kohtaan, vaikka "joskus kyllä tekisi mieli paiskoa turpaan".
Ehkä hän pohjimmiltaan halusi mieluummin pitää hermonsa kurissa ja pitää työnsä, kuin että toteuttaisi "haaveensa". :?
Ja hyvä niin.
Puhelinkortti
Jane Marple
Viestit: 1043
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Joke75 kirjoitti: Ti Loka 24, 2023 9:49 pm
Vareksenpoikanen kirjoitti: Ti Loka 24, 2023 8:58 pm Toivottavasti kaikki uhrit ilmoittautuu.
Rikospaikka ohjelmasta sai sen käsityksen että poliisi on tutkinut vain ne teot joista järkkäreiltä on löytynyt videota.
En minä ainakaan usko että se jää niihin muutamiin. Todennäköisesti paaaa ljon enemmän tekoja ja uhreja.
Toi mafia on sen verran vahva, että uhrit eivät uskalla ilmottautua. Joko tekijät itse tai niiden työkaverit käy vaikka kotiovella muistuttamassa miten käy jos "perseilee".
Vai että oikein mafia :D Sen verran olen minäkin tuolla alamaailmassa pyörähtänyt, että voin sanoa että tuollaisten vartijoiden "mafia" ei saisi aikaan kuin leveitä hymyjä ilmestyessään ovien taakse kovistelemaan. Ei tarvita kuin vähän kovempi ärjäisy, niin pojat pakenee paikalta.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Puhelinkortti kirjoitti: Ke Marras 08, 2023 6:26 pm
Joke75 kirjoitti: Ti Loka 24, 2023 9:49 pm
Vareksenpoikanen kirjoitti: Ti Loka 24, 2023 8:58 pm Toivottavasti kaikki uhrit ilmoittautuu.
Rikospaikka ohjelmasta sai sen käsityksen että poliisi on tutkinut vain ne teot joista järkkäreiltä on löytynyt videota.
En minä ainakaan usko että se jää niihin muutamiin. Todennäköisesti paaaa ljon enemmän tekoja ja uhreja.
Toi mafia on sen verran vahva, että uhrit eivät uskalla ilmottautua. Joko tekijät itse tai niiden työkaverit käy vaikka kotiovella muistuttamassa miten käy jos "perseilee".
Vai että oikein mafia :D Sen verran olen minäkin tuolla alamaailmassa pyörähtänyt, että voin sanoa että tuollaisten vartijoiden "mafia" ei saisi aikaan kuin leveitä hymyjä ilmestyessään ovien taakse kovistelemaan. Ei tarvita kuin vähän kovempi ärjäisy, niin pojat pakenee paikalta.
Näin ehkä sun oven takana mutta ei enää välttämättä 15v Jonnen tai 42v katkokävelevän Arskan.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Fire »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: Ti Marras 07, 2023 5:00 pm Avarnin järjestyksenvalvojien laajan väkivaltavyyhdin oikeudenkäynnissä on tullut jälleen julkiseksi uutta järkyttävää videomateriaalia.
Mikä tuossa oli järkyttävää? Islamonatsi vähän ulisee kun ei olekaan nainen tai tyttö vastassa ja teoilleen tuli pieniä seuraamuksia eikä ole klaanijengiäkään tukena.
Puhelinkortti
Jane Marple
Viestit: 1043
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Fire kirjoitti: To Marras 09, 2023 12:52 am
Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: Ti Marras 07, 2023 5:00 pm Avarnin järjestyksenvalvojien laajan väkivaltavyyhdin oikeudenkäynnissä on tullut jälleen julkiseksi uutta järkyttävää videomateriaalia.
Mikä tuossa oli järkyttävää? Islamonatsi vähän ulisee kun ei olekaan nainen tai tyttö vastassa ja teoilleen tuli pieniä seuraamuksia eikä ole klaanijengiäkään tukena.
Sitä minäkin ihmettelen. Jos nuo on jonkun mielestä järkyttävää materiaalia, niin kovin on täytynyt suojattua elämää viettää.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Onko tuttuja selkämyksiä:

Kuvat oikeudenkäynnistä. Hymy 11/2023. Kuvia on ao. lehdessä enemmänkin. Erheellisesti siellä mainitaan, että kuvat otettu 31. marraskuuta oikeussalissa Hyvinkäällä. Oikea on siis 31.10.
Kuvat oikeudenkäynnistä. Hymy 11/2023. Kuvia on ao. lehdessä enemmänkin. Erheellisesti siellä mainitaan, että kuvat otettu 31. marraskuuta oikeussalissa Hyvinkäällä. Oikea on siis 31.10.
avarn_turvaa_suojaa.jpg (183.76 KiB) Katsottu 1724 kertaa
Kaasua, pamppua, nyrkkiä, monoa. Kaiken tämän saat yhdestä osoitteesta ja jopa yhdellä kertaa. Edullisesti!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Doctor Lecter kirjoitti: To Marras 30, 2023 8:28 pm

Kaasua, pamppua, nyrkkiä, monoa. Kaiken tämän saat yhdestä osoitteesta ja jopa yhdellä kertaa. Edullisesti!
Totahan noilta saa vielä tänäkin päivänä. Mikään ei ole muuttunut. Just viikko sitte todistin steissillä tilannetta jossa kaveria murjottiin huolella vailla mitään perusteltua syytä. Jättämääni palautteeseen vastattiin vain, että voimakeinot olivat tilanteeseen nähden perusteltuja ja puolusteltuja. Näin siis tilanteen ihan alusta asti. Uhrina oli henkilö, joka ei pystynyt puolustautumaan kuten keskivertokansalainen. Kovasti hauskaa tuntui pojilla olevan.

Ei siellä raiteiden varsilla mikään ole muuttunut, eikä tule muuttumaan niin kauan kuin tuo firma siellä saa jatkaa. Eikä se muutu firman vaihdon yhteydessäkään jos yksikin nykyisistä työntekijöistä tulee uuteen taloon palkatuksi.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8183
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Avarnin järjestyksenvalvojia syytetään yli 20 uhrin pahoinpitelystä – tästä oikeudenkäynnissä on kyse
Oikeudessa kiistellään voimankäytön perusteista ja virkavastuun rajoista. Loppulausuntoihin edenneessä tapauksessa syytettynä on kaikkiaan 15 Avarnin järjestyksenvalvojaa.

Avarn Securityn järjestyksenvalvojia koskeva laaja oikeudenkäynti on edennyt loppusuoralle. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Hyvinkäällä annetaan tänään perjantaina osapuolten loppulausunnot.
Yle seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä. Juttua päivitetään uusien tietojen myötä.
Kaikkiaan 15:ttä Avarnin järjestyksenvalvojaa syytetään eriasteisista pahoinpitelyistä ja virkarikoksista. Lisäksi osaa syytetään väärästä ilmiannosta, huumausainerikoksesta ja vapaudenriistosta.

Tänään syyttäjät kertovat, millaisia rangaistuksia syytetyille vaaditaan. Alustavasti ainakin yhdeksälle aiotaan vaatia ehdollista tai ehdotonta vankeutta. Lopuille vaaditaan mahdollisesti sakkoja.
Kokonaisuudessa on kaikkiaan 24 haastehakemusta, joissa suurimmassa osassa rikosnimikkeinä on pahoinpitely ja virka-aseman väärinkäyttö. Uhreja kokonaisuudessa on yli 20. Heistä kaksi oli tekojen aikaan alaikäisiä.
Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Avarnin valvonta-alueella pääkaupunkiseudulla elokuun 2020 ja jouluaaton 2022 välisenä aikana.
Suuri osa pahoinpitelysyytteistä liittyy voimankäyttötilanteisiin, joissa ei syytteiden mukaan ollut perustetta ottaa ihmistä kiinni ja hallintaotteeseen tai käyttää häneen voimaa.

Syytteet: Uhrille annettiin sähköiskuja
Syytteiden mukaan väkivallanteoista neljä on törkeitä pahoinpitelyjä. Niistä syytetään neljää järjestyksenvalvojaa. Kyseinen nelikko on syytteiden mukaan ollut mukana useissa teoissa eri kollegojen kanssa.
Vakavimmissa teoissa järjestyksenvalvojat lyövät työtehtävän yhteydessä kiinniotettuja uhreja useita kertoja teleskooppipatukalla jalkoihin, antavat sähkölamauttimella sähköiskuja tai lyövät käsin ja potkivat polvilla.
Syytteiden mukaan myös OC-kaasua on käytetty perusteetta osaan uhreista. Uhrit ovat pääsääntöisesti olleet tilanteissa yksin. Järjestyksenvalvojia on ollut paikalla vähintään kaksi.
Ainakin kahdessa teossa on syytteiden mukaan koventamisperusteena uhrin etniseen alkuperään liittyvä motiivi.

Syytetyt kiistävät kaikki virkarikokset
Suurin osa syytetyistä on parikymppisiä miehiä. He kiistävät kaikki virkarikokset. He kiistävät myös suuren osa pahoinpitelyistä.
Väkivaltatilanteet ovat pääosin saaneet alkunsa erilaisista järjestyksenvalvojien työtehtävistä, joissa heidän on pitänyt poistaa häiritsevästi käyttäytyvä henkilö valvonta-alueelta.
Suurin osa tilanteista on tallentunut järjestyksenvalvojien haalarikameroihin.

Oikeudessa vedetään rajaa siitä, onko käytetty voima ollut tarpeellista ja lain mukaista vai ei. Lisäksi oikeudessa kiistellään siitä, voiko järjestyksenvalvojia tuomita virka-aseman väärinkäytöstä tai virkavelvollisuuden rikkomisesta.
Syytteiden mukaan järjestyksenvalvojat ovat virkavastuussa, koska he käyttävät julkista valtaa työssään. Puolustuksen mukaan järjestyksenvalvojat eivät ole virkavastuussa, koska heidän julkisen vallan käyttönsä rajoittuu vartiointityöhön.

https://yle.fi/a/74-20065116
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

Vartijoiden tekemät pahoinpitelyt tallentuivat haalarikameraan. Jutun videomateriaali pahoinpitelyistä voi järkyttää.

Syyttäjä vaatii kolmelle Avarn Securityn järjestyksenvalvojalle vankeusrangaistusta pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Molemmat epäillyistä rikoksista tapahtuivat Vantaan Tikkurilan juna-aseman lähistöllä 5. joulukuuta 2022.

Epäiltyinä on kolme vartijaa, joista kaksi on syytteessä pahoinpitelystä. Kaikkien kolmen vartijan epäillään olleen osallisina törkeässä pahoinpitelyssä.

Pahoinpitelyt tallentuivat haalarikameraan, ja ne ovat syyttäjän keskeistä todistusaineistoa jutussa. Pahoinpitelyvideot löydettiin yhden nyt syytteessä olevan vartijan muistitikulta. Muistitikulla videot oli nimetty "Valepoliisi oppii olemaan 1" ja "Valepoliisi oppii olemaan 2".

Pahoinpitelyjen uhri, joka on molemmissa pahoinpitelyissä sama henkilö, on jäänyt tunnistamatta.

Pahoinpitelystä epäillään kahta Avarnin vartijaa. Molempien vartijoiden epäillään lyöneen miestä kerran päähän.

Pahoinpitelytapauksen videolla näkyy, kuinka vartijat seuraavat polkupyörää taluttavaa miestä.

– Onnistuit onnistuneesti tuhlaamaan meidän aikaa, vartija sanoo miehelle.

– Kuka tuhlasi kenen aikaa? mies kysyy.

Tässä vaiheessa miestä lyödään päähän. Vartija myös haukkuu miestä "vitun vammaiseksi".

– Anna olla viimeinen kerta, kun vittu tuhlaat meidän aikaa. Seuraavalla kerralla saat vielä pahemmin turpaan, ymmärrät sä?

Mies lähtee juoksemaan karkuun, ja vartijat poistuvat naureskellen autolleen.

"Haluatko, että mä kuristan sut?"
Törkeästä pahoinpitelystä epäillään kolmea Avarnin vartijaa. Haalarikameran tallentamassa videossa näkyy, kuinka kaksi vartijaa raahaa miestä metsikköön.

Metsässä mies kaadetaan maahan, ja häntä uhataan kuristamisella.

– Haluatko, että mä kuristan sut? vartija sanoo.

Samaan aikaan miehen suuta painetaan voimakkaasti, jotta hän ei voisi huutaa apua.

Tämän jälkeen yksi vartijoista painaa polvella miehen rintakehää ja kolmas vartija lyö miestä useita kertoja teleskooppipampulla jalkoihin.

– Opi olemaan, yksi vartijoista sanoo.

– Opin olemaan, mies vastaa.

– Seuraavalla kerralla, et vittu sano sanaakaan, vartija sanoo.

– En sano. En saa happea. Mitä vittua mä olen tehnyt teille, mies sanoo lopuksi.

Lopuksi miestä lyödään nyrkillä kasvoihin.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/en- ... #gs.1pnn3e
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1926
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Syytteiden mukaan järjestyksenvalvojat ovat virkavastuussa, koska he käyttävät julkista valtaa työssään. Puolustuksen mukaan järjestyksenvalvojat eivät ole virkavastuussa, koska heidän julkisen vallan käyttönsä rajoittuu vartiointityöhön.
Onpa yllättävä rajanveto epäselvänä. Luulisi tuon olevan jo pohdittuna sekä kirjattuna alaan liittyvään lainsäädäntöön. Noh, ei kai sitten ole.
Mens malus in corpore sano
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1527
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

ASYLUM kirjoitti: Su Joulu 17, 2023 2:54 pm Kyllähän näitä kusipäitä aina ryhmistä löytyy.
• Niin... vaan vartijaryhmistä näitä ei sallisi löytyvän. Näyttää silti yllättävän monta stevaria olevan syytteesä, 20 tartzania. Sounds no good.
Onkohan sille jokin syy että tätä vanhaa videota nyt taas nostellaan julkisuuteen.
Kertaus on oppimisen äiti. Ehkä syynä nostoon on se, että oikeuskäsittely on yhä "tuore" siihen saakka, kunnes oikeuden päätös on saatu.
Valtaosa vartijoista kuitenkin on ihan järkevää porukkaa. Nämä kyseiset herrat eivät taida enää töissä olla.
Tuon voin myös todeta ja tuskinpa on työsuhde jatkunut. En muista, että koskaan olisin itse törmännyt, tai ollut todistamassa kyseisiä metsän suuntaan muiluttamisia, tai vastaavaa tarpeettoman väkivaltaista tapahtumaa. Silti keissistä päätellen sellaistakin on, ainakin ollut.
Vastaa Viestiin