Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Lumileopardi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 9:41 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Lumileopardi »

MikaK kirjoitti: Ti Marras 07, 2023 3:14 pm

No ei tätä mitkään penaalin terävimmät kynät ole olleet tutkimassa jos juttu on täysin pimeenä vuoden jälkeen. Hälytys saatiin ja paikalla oltiin tuoreeltaan minuuteissa teon jälkeen. On silminnäkijöitä, muita postinkantajia sekä epäilty verinen mies sekä muita sivuhahmoja mutta tutkinta on pysähtynyt tähän. Siis olosuhteethan jutun selviämiselle näistä lähtökohdista olivat lähes täydellisen hyvät. Jos verrataan vaikka Tesoman juttuun jossa yksinäinen uhri löytyi aamulla tunteja veriteon jälkeen jolloin olivat kirjaimellisesti kylmenneet jäljet. Ja kun ainakin minuutteja kestäneet mäiskimisen jälkeen tekijä ei vaikuta olevan mikään professional hitman joka olisi suunnitellut nopeat laukaukset ja täydellisen pakoreitin paikalta.

Tuudittauduttiinko tässä siihen että kun yksi epäilty saatiin nopeasti kiinni niin tutkintaorganisaatio ajettiin alas ja luotettiin että tämä henkilö laulaa poliisille kopista loput? Vai oliko syynä verkkauteen se mitä jostain luin että juttu oli alussa "vain" törkeä pahoinpitely kun uhri lähti hengissä paikalta? Luulisi että yleisen turvallisuudentunteen kannalta siitä huolimatta tekijä olisi saatava kiinni ASAP. Enkä tunne poliisin kaikki resursseja ja menetelmiä mutta valvontakamerat ja muut saatavilla niin ei luulisi mahdoton palapeli olevan suorittaa.
Meinaatko että aina kun joku saadaan heti kiinni niin neropatit on asialla ja jos keissi jää pimeäksi niin se johtuu tupeloista?
Eihän se sinänsä että tapauksen yhteydessä on enemmän henkilöitä takaa että sivulliset, esim tässä toinen postinkantaja, roskisdyykkari, silminnäkijä jonka kertomus on ristiriitainen ja tod näk muitakin silminnäkijöitä pimeistä korkeiden talojen ikkunoista takaa helppoa kiinnisaamista jos tekijällä on ollut 3 minuuttia etumatkaa kunnes poliisi saapui, videotallenteita ei ole noilla seuduilla riittävästi, ja ne on sumeita, on aamuyö, vähän vastaantulijoita ja henkilö on tavallisen näköinen tummiin pukeutunut 20-30 vuotias. Korkeiden kerrostalojen välissä on paljon kujia, polkuja, pusikkoja- jos joku vilkaisee ikkunasta kun jossain vilahtaa hahmo niin ei se paljoa auta.

Uskon että silminnäkijöitä on muuten vähän enemmänkin mutta heillä ei oo mitään kerrottavaa, jos nähneet vaan poistumisen. Kaikki ei myöskään halua olla poliisin kanssa tekemisissä, ei välttämättä mitään omia hämäräjuttuja mutta vanhat ihmiset voi kokea sen liian rasittavaksi ja pelottavaksi.

En usko että mitään tutkintaryhmää on ajettu alas ja kun epäilty 1 oli kiikissä niin varmaan osa tutkijoista piti mahdollisena muitakin vaihtoehtoja sen viikon ajan.
Muistaakseni tekoa pidettiin jo alun alkaen murhana.

Jos katsoo "isoa kuvaa" niin mulle tulee päällimmäisenä mieleen:



b) tekijä on kylmäverinen psykopaatti, joka tekee mitä vaan kun siltä tuntuu, on tehnyt omituisia juttuja ennenkin.
Saattaa olla työkavereiden tai kollegoiden mielestä terävän tuntuinen mutta kylmä, autoritäärinen, itsekäs.
On saattanut teon tehdessään olla erittäin huonovointinen, esim huumeiden vieroitusoireet tai ihan vaan paha krapula. :shock:
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

LeaSommer kirjoitti: To Tammi 05, 2023 8:41 pm Pakkohan sen ratkaisun on olla tässä kuviossa. Pakko. Mustasukkainen ja piripäinen exän nyksä angsteissaan mukiloi väärän postinjakajan?
Tilanne vain taitaa olla se, että eksän nyksä on ollut eksän luona rikoksen tapahtumahetkellä. Tätä nimitetään alibiksi ja uskottavaksi sellaiseksi niin kauan kuin ei löydy mitään näyttöä siitä, että eksän nyksä olisi ollut edes rikoksen tapahtumapaikalla.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4248
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Luulisin, että "motiivi" on samankaltainen kuin Otto Martikaisella oli tappaessaan satunnaisen vastaantulija Eveliina Lappalaisen: Ottoa kuulemma otti päähän keli ja sählyvalmentaja. Martikaisen isä kertoili oikeudessa "epätyydyttävien urheilusuoritusten jälkeisestä ylivireystilasta, jonka johdosta poikaa oli pitänyt rauhoitella".
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Dr. Sloan
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Su Marras 11, 2007 8:22 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Dr. Sloan »

Spekulointi, että tuo lehtijutun rapussa ollut mies olisi silminnäkijä 1, niin onko se mahdollista? Onko hän voinut havaita rappukäytävästä oven lasin läpi tuijottelemalla, että silminnäkijä 2 menee roskakatokseen?

Aloin tässä myös miettiä, voisiko tekijä olla kamppailulajiharrastaja, joka tappoi paljain käsin? Toinen niistä kahdesta nuoresta, jotka aikanaan potkivat linja-autonkuljettajan aivovammaiseksi rautatieasemalla, niin hänellähän oli jotain potkunyrkkeily tms. taustaa. Voisiko olla tässäkin keississä?
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1680
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Dr. Sloan kirjoitti: Ke Marras 08, 2023 3:26 pm Spekulointi, että tuo lehtijutun rapussa ollut mies olisi silminnäkijä 1, niin onko se mahdollista? Onko hän voinut havaita rappukäytävästä oven lasin läpi tuijottelemalla, että silminnäkijä 2 menee roskakatokseen?

Aloin tässä myös miettiä, voisiko tekijä olla kamppailulajiharrastaja, joka tappoi paljain käsin? Toinen niistä kahdesta nuoresta, jotka aikanaan potkivat linja-autonkuljettajan aivovammaiseksi rautatieasemalla, niin hänellähän oli jotain potkunyrkkeily tms. taustaa. Voisiko olla tässäkin keississä?
Oletetusti silminnäkijä 1 on ollut keskimmäisessä talossa. Keskimmäisen talon rappukäytävästä on hyvin pieni sektori mihin voi nähdä ja siten hyvin ristiriidassa siihen missä tekijä on voinut tehdä tekoaan niin ettei katokseen menijä ole sitä huomannut. Ylhäältä ikkunasta näkökenttä on paljon laajempi muttei pysty näkemään aivan rakennuksen juureen.

Miksei voisi olla kamppailutaustaa tai sitten tekijä on päättänyt suorittaa teon vain naiseen tai pienikokoiseen mieheen jolle pärjää jonkun astalon kanssa tai tekijällä on myös ollut matkassa teräase jos joutuu kamppaillun aikana alakynteen..
Saaris
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Saaris »

Onko selvinnyt mitä astaloa tekijä käytti? Luin juuri Ilta-Sanomista että psykiatri Bob löi vaimoaan päähän viisi kertaa kynttilänjalalla tai vastaavalla. Jos tässä on käytetty samantyyppistä väkivaltaa niin tutkisin kyllä Bobin liikkeet tarkkaan. Ehkä hän on elätellyt murhafantasioita ja toteuttanut ne postinjakajaan. Kun vaimo alkoi kyselemään murhayöstä niin hänetkin piti sitten hiljentää?
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1072
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

LexVeritas kirjoitti: Ke Marras 08, 2023 2:54 pm Luulisin, että "motiivi" on samankaltainen kuin Otto Martikaisella oli tappaessaan satunnaisen vastaantulija Eveliina Lappalaisen: Ottoa kuulemma otti päähän keli ja sählyvalmentaja. Martikaisen isä kertoili oikeudessa "epätyydyttävien urheilusuoritusten jälkeisestä ylivireystilasta, jonka johdosta poikaa oli pitänyt rauhoitella".
Sama luulo Rahikaisella. Arvaukseni on, että tekijän "motiivi" on jopa vielä epämääräisempi kuin Martikaisen motiivi ja tekijä mahdollisesti syyntakeeton.
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Ghostface Killah
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 10:30 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ghostface Killah »

JasseHames kirjoitti: Ti Marras 07, 2023 10:35 pm
MikaK kirjoitti: Ti Marras 07, 2023 3:14 pm Miten poliisi voi olla niin varma ensin pidätetyn alibista? "Valvontakameran mukaan ollut toisaalla". Kelloja oltiin siirretty n. viikkoa aiemmin. Luotetaanko tässä vain valvontakameran kelloon? Nehän nyt monesti voinee muutenkin näyttää mitä sattuu.
Tämä on jo kolmas kerta, kun sanon tämän, mutta jos valvontakameratallenteita katsotaan vähän pidemmältä aikaväliltä, ja aurinko nousee niissä esimerkiksi klo 7.55 ja ilmatieteenlaitoksen historiatietojen mukaan aurinko on noussut samana päivänä klo 7.55, niin ilmeisesti valvontakameratallenteissa on täsmälleen oikea aika. Ei nyt kannata pitää KRP:n henkilökuntaa aivan idiootteina. (En ole suinkaan itse töissä KRP:llä.)
Miten tämä kuvailemasi toteutustapa toimii sisällä (tai ulkona) olevien kameroiden osalta, missä ei näe koska aurinko nousee?
Lumileopardi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 9:41 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Lumileopardi »

Ei sitä auringonnousua tarvitse nähdä, ne valvontakamerat toimii automaattisesti niinkuin kello kulkee eteenpäin vaikka istuisi pimeässä komerossa. ( Ellei niissä ole vikaa. )
Valvontakamera on siis ajastettu sekunti sekunnilta eikä ole riippuvainen näkyvästä auringonnoususta millään tavoin. .Myös talviaikaan siirryttäessä.
Eihän niitä muuten voisi käyttää sisätiloissa ollenkaan.

Mutta kuten aiemmin jo kirjoitin on epätodennäköistä että Myyrmäen raitin ympäristössä on niin paljon kävelyreiteille suunnattuja kameroita paitsi strategisissa paikoissa. Jos tekijä ei ole aivan tyhmä hän on pystynyt kävelemään nopeasti .3 minuuttia kaikkein varjoisimpia reittejä kohti Myyrmäen asemaa ja sieltä bussiin, ja esim Helsinkiin.
Miksi hän olisi lähtenyt Louhelan asemalle, siellä on varmaan kamerat ja samaten junavaunuissa.
Jos hän on ihan taviksen näköinen, pipo päässä , ei kukaan ole kiinnittänyt häneen huomiota esim bussissa.
Uutinen tästä rikoksesta tuli yleiseen tietoon vasta seuraavana päivänä. Siinä vaiheessa hän on voinut olla jo missä vaan, täysin erilaisissa vaatteissa.

Poliisin olettamus että hän kertoo teostaan jollekulle, tulee tarve kertoa, pitää kyllä paikkansa, mutta ainoastaan jos hänessä on riittävästi inhimillisiä tunteita.
Uskon että tekijä purkautuu jossain vaiheessa jollekulle.
Ja on myös hyvinkin mahdollista että hän on kuollut.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1874
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

En todellakaan usko, että tekijä olisi muutama minuutti tekonsa jälkeen julkiseen kulkuvälineeseen hypännyt yhtään missään. Niissä nimittäin on poikkeuksetta kamerat. Alkuun jalan, myöhemmin ehkä polkupyörällä tai autolla rikospaikalta on poistuttu. Tietysti jalkapatikassa poistuminen kauemmaskin on mahdollista. Tekopaikan lähistöllä on paljon puisto- ja metsäalueita, joissa ei mitään kameroita ole, ja niitä pitkin pääsee vaikka minne, jos pakoreitti on etukäteen suunniteltu.
skoune
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja skoune »

viivahattu kirjoitti: Ke Marras 08, 2023 10:03 pm En todellakaan usko, että tekijä olisi muutama minuutti tekonsa jälkeen julkiseen kulkuvälineeseen hypännyt yhtään missään. Niissä nimittäin on poikkeuksetta kamerat. Alkuun jalan, myöhemmin ehkä polkupyörällä tai autolla rikospaikalta on poistuttu. Tietysti jalkapatikassa poistuminen kauemmaskin on mahdollista. Tekopaikan lähistöllä on paljon puisto- ja metsäalueita, joissa ei mitään kameroita ole, ja niitä pitkin pääsee vaikka minne, jos pakoreitti on etukäteen suunniteltu.
No ei kelleen ole tullut mieleen, että tekijä olisi kävellyt jonkin matkaa ja istahtanut autoonsa, joka oli parkissa lähellä tekopaikkaa? Istunut siellä pidemmän aikaa ja sitten muina miehinä ajanut sieltä pois.
Satunnaisohikulkija
Remington Steele
Viestit: 237
Liittynyt: Ti Touko 23, 2023 10:49 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Satunnaisohikulkija »

Jasonnn kirjoitti: Ma Marras 06, 2023 2:14 am
LexVeritas kirjoitti: Ma Marras 06, 2023 2:01 am ^Yleisesti arvioiden todennäköisyyttä kuolla omana syntymäpäivänään voidaan pitää suurena. Esimerkiksi Yhdysvalloissa 20-29 vuotiaiden todennäköisyys kuolla syntymäpäivänään oli tilastojen mukaan n. 25% suurempi kuin muina päivinä.

Birthday effect
Niin kuolla. Mutta oliko tuo tilasto siitä että on kuollut jouduttuaan henkirikoksen uhriksi?
Johtuu juhlimisesta ja sen yhteydessä käytettävistä päihteistä, jotka lisäävät dramaattisesti niin onnettomuuden, yliannostuksen kuin henkirikoksenkin todennäköisyyttä. Tämä tilasto ei kuitenkaan lainkaan tue sitä ajatusta, että kuoleminen syntymäpäivänä päihteittä työtehtävissä satunnaisen hullun uhrina olisi jotenkin todennäköisempää kuin muina päivinä kuoleminen. Sen sijaan syntymäpäivä lisää todennäköisyyttä kuolla sellaisen hullun tai päihteidenkäyttäjän uhrina, joka tuntee uhrin.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1874
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

skoune kirjoitti: Ke Marras 08, 2023 10:10 pm No ei kelleen ole tullut mieleen, että tekijä olisi kävellyt jonkin matkaa ja istahtanut autoonsa, joka oli parkissa lähellä tekopaikkaa? Istunut siellä pidemmän aikaa ja sitten muina miehinä ajanut sieltä pois.
Tässäkin ketjussa on jopa hahmoteltu sitä, minne pakkoreitti olisi voinut kulkea, missä auto olisi voinut olla huomaamatta parkissa ja mistä olisi päässyt isolle tielle mahdollisimman huomaamattomasti. Se on tietenkin vain yksi vaihtoehto. Jos on ollut pyörä jossain valmiina, on voinut esimerkiksi Mätäojan tai Vantaanjoen vartta mukailevia reittejä sotkea ihan mihin tahansa ilman, että kukaan on välttämättä edes nähnyt, saati että olisi mihinkään kameroihin tallentunut.
Satunnaisohikulkija
Remington Steele
Viestit: 237
Liittynyt: Ti Touko 23, 2023 10:49 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Satunnaisohikulkija »

uusitma kirjoitti: Ma Marras 06, 2023 10:18 pm Entä, jos murhaaja olikin varas. Tuo paikka on sellainen, että en osaa kuvitella murhaajan tulleen sinne ihan sattumalta. Pyörävarkaat kolppaa just tuollaisissa pihoissa. Saattoi kuvitella myös pääsevänsä kellarikomeroille postinjakajan avaimella.
Pikkurikolliset pakenevat tullessaan huomatuiksi. He välttävät konflikteja ja varsinkin sitä, että pitkäksi aikaa jäädään kiinni psykoottisen oloiseen väkivaltaan, keräten ympäristön huomiota.

Pyörävarkaat ja diilerit eivät vaienna satunnaista silminnäkijää murhaamalla.

Ryöstömurhaaja voisi niin tehdä, mutta hän käyttäisi kätevämpää asetta, terä- tai jopa tuliasetta. Kyllä tässä on ollut motiivina vahingoittaa uhria kuolemaan saakka.

Korpisoturin huomiot olivat järkeviä. Kannattaisi selvittää yön kulkijat noissa kortteleissa, varsinkin ne, joilla harhoja ja raivopäihteitä. Tästä huolimatta laittaisin toisen tutkintalinjan etsimään häiriintynyttä netti- tai skenekontaktia, joka tiesi/tunsi uhrin, vähintään virtuaalisesti, mutta todennäköisesti niin, että jokin sanaharkka, konflikti tai blokkaus on jo tapahtunut ennen murhaa.

Molemmat tutkintalinjat voivat myös yhtyä. Tekijä on voinut olla kumpaakin - uhria vainonnut häirikkö ja samaan aikaan syrjäytynyt harhainen päihteidenkäyttäjä. Se, ettei ole jäänyt kiinni, ei ole aivan niin ihmeellistä kuin jotkut tuntuvat olettavan. Kun henkirikoksista jätetään laskuista se suuri enemmistö, joissa tekijä tiedetään pian poliisin tultua paikalle, jäljelle jääneet tapaukset ovat niitä isompaa ja monimutkaisempaa tutkintaa vaativia, ja näistä ikävä kyllä todella monet jäävät selviämättä.
Satunnaisohikulkija
Remington Steele
Viestit: 237
Liittynyt: Ti Touko 23, 2023 10:49 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Satunnaisohikulkija »

Korpisoturi kirjoitti: Ma Marras 06, 2023 11:20 pm Olen pitänyt alkujaan ihan selvänä, että tekijän DNA olisi tallessa, mutta entäs jos ei olekaan...Nimittäin olisi kuvitellut poliisin noin vuoden kuluessa käynnistävän massatestauksen, mutta sellaista ei taida olla tuloillaan...
Massatestaus lienee erittäin poikkeuksellista. Täällä varmaan jollain olisi ihan dataakin siitä, kuinka usein sellaista on tapahtunut, ja mitkä ovat kriteerit, että moiseen saisi ylipäätään ryhtyä. Riittääkö tavallinen henkirikos vai pitäisikö olla vähintään terrorismia tai sarjamurhaaja?

Tekijä vaikutti pukeutuneen tavalla, joka ei kovin helposti jätä jälkeensä sen enempää kunnollisia silminnäkijätunnistuksia kuin DNA:takaan. Jos uhri olisi onnistunut esim. raapimaan tekijää kasvoista, tästä varmasti tiedettäisiin jo tai ainakin asian voisi päätellä poliisin toiminnasta ja tarmokkuudesta.

Tänne kommentoidaan usein, että varmasti poliisi tietää asioita, joita palstaspekulaattorit eivät tiedä. Näin epäilemättä onkin, mutta ei ole totta, etteikö poliisin toimista, lausunnoista ja toimimatta jättämisistä voisi tehdä päätelmiä sen suhteen, mitä ja kuinka paljon poliisi tietää.
Vastaa Viestiin