Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5399
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

Muun muossa Ukrainan sotaa vastustava poliittinen aktivisti Fail Alsynov tuomittiin 4 vuodeksi vankeuteen Baškortostaninissa, runsaan neljän miljoonan asukkaan Venäjän federaatioon kuuluvassa tasavallassa. Seurauksena kunnon mellakat. Saa nähdä aletaanko näitä nyt nähdä ryssälässä enemmänkin kun olot huononevat ja kuristus kansan ympärillä kiristyy.



Avatar
Brass
Martin Beck
Viestit: 842
Liittynyt: Ti Loka 04, 2011 6:17 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Brass »

Tuossa on hyvä video ryssien lämmitysjarjestelmien ongelmista. Tuo tubettaja on karun oloinen, mutta tietoa on rajusti enemmän kuin tänne kirjoittelevilla rrupuisilla trolleilla. Kaveri on entinen Siemensin maajohtaja, joka pakeni ryssälästä Ukrainan sodan alettua.


https://youtu.be/b4dduEpy4SM?si=ZGx_GzFMJQhR2klb
WW2 jälkeisen merisotahistorian suurimmat tappiot aiheuttaa maa, jolla ei ole edes kunnon laivastoa.
kiinnostunut5
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2014 12:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut5 »

Toivon kylmää lopputalvea koska uskon että se lisättynä protestien leviämiseen herättää parhaiten venäjän kansalaisia todellisuuteen ja "suuren johtajan" aloittaman sodan seurauksiin heille. Viattomiahan siinä kärsii mutta se ei muuta mitään, Ukrainalaiset viattomat ovat jo kärsineet paljon pahemmin. Omat 2 senttiä menee siihen että venäjän tavalliset kansalaiset pystyvät todennäköisimmin lopettamaan tämän turhan sodan parhaiten.
Thor.
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2016 11:22 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Thor. »

Brass kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 5:12 pm mutta tietoa on rajusti enemmän kuin tänne kirjoittelevilla rrupuisilla trolleilla.
Ei niitä ryssäntrolleja kannata pelätä tai epäillä jos oma totuus on kunnossa :D
Tai kuten kirjailija Caitlin Johnstone sanoi:
Adelaiden yliopiston tutkijat ovat julkaisseet merkittävän artikkelin Ukrainan konfliktiin liittyvien bottitilien toiminnasta Twitterissä. Nämä australialaiset löydöt ovat hämmästyttäviä: 23. helmikuuta – 8. maaliskuuta sosiaalisen median verkostossa olleesta 5,2 miljoonasta twiitistä 60-80 prosenttia jaettiin feikkitileillä. Lisäksi 90 prosenttia näistä postauksista oli Ukraina-mielisiä.


…juu, on huomattu: Kirjoita jotain Ukraina-kriittistä Twitterissä, ja nimimerkkien takaa huutavat äänet alkavat lähes välittömästi pommittamaan tiliäsi.
Erityisesti nämä tilit levittivät hashtageja #IStandWithUkraine, #IStandWithZelenskyy ja #ISupportUkraine sekä myyttejä, kuten ”Kiovan aave”, fiktiivinen ukrainalainen hävittäjälentäjä, jonka väitetään farssimaisesti ampuneen alas peräti 40 venäläistä lentokonetta muutaman tunnin sisällä sotilasoperaation alkamisen jälkeen.

Taistelujen alkuvaiheessa, kuten Venäjän vapauttaessa Hersonin 2. maaliskuuta ja Zaporozhyen ydinvoimalan 4. maaliskuuta, havaittiin merkittäviä aktiivisuuspiikkejä. Tunnistetut tilit olivat pääasiallisesti englanninkielisiä, minkä vuoksi tutkijat päättelivät, että nämä haamukäyttäjät pyrkivät ”aiheuttamaan enemmän häiriöitä englanninkielisissä maissa” ja ”vaikuttamaan useisiin käyttäjäryhmiin”.

Huolimatta merkittävän laajasta englannin kielen käytöstä, ukrainalaiset robotit käyttivät myös venäjän kieltä ”aiheuttaakseen lisää häiriötä” maassa. Tilit onnistuivat tavoitteessaan herättää keskustelua ja suuntauksia tietyistä aiheista, käynnistää ja lisätä verkkokeskusteluja useista aiheista, mukaan lukien kysymyksestä siitä, pitäisikö ukrainalaisten paeta maasta. Tutkijat rekisteröivät ”merkittäviä tietovirtoja” ukrainalaisilta boteilta ei-bottitileille.

Tutkimus on ensimmäinen analyysi konfliktiin liittyvästä sosiaalisen median sisällöstä, ja se kattaa hyvin lyhyen ajanjakson – vain kaksi viikkoa. On lähes väistämätöntä, että käyttäjien – niin trollien kuin aitojenkin – ilmaisema Kiova-mielinen mielipide on noussut entisestään tänä aikana havaitun 90 prosentin yläpuolelle. Lukuisat kommentaattorit ovat kiinnittäneet huomiota Twitterin, Facebookin ja muiden aseellistamiseen lännen Ukrainassa tapahtuvan proxysodan tueksi.

Tarvitsee vain viettää muutama minuutti suurten sosiaalisen median verkostojen selaamiseen tunnistaakseen joukon nimettömiä, äskettäin rekisteröityneitä käyttäjiä, jotka pumppaavat Ukrainaa, Natoa ja sotaa tukevaa propagandaa ja hyökkäävät jokaista lännen narratiivia kritisoivaa vastaan. Tämä on kirjailija Caitlin Johnstonen sanojen mukaan ”kaikkien aikojen aggressiivisimmin trollattu sota”.

Ei ole kuitenkaan yllättävää, että länsimainen media – joka on edelleen ylivoimaisen laaajasti sitoutunut olemaan julkaisematta mitään negatiivista tietoa Ukrainasta – on yleisesti jättänyt huomiotta tämän akateemisen tutkimuksen sensaatiomaiset tulokset. Voi vain kuvitella median raportoinnin laajuuden, jos havainnot liittyisivät Venäjään.

Korporaatiomedian epäröinti raportoida asioista, jotka eivät näytä Kiovaa positiivisessa valossa, on kuitenkin jokseenkin ymmärrettävää, sillä silloin erittäin harvoin kun näin on käynyt, vastareaktio on ollut raju.

Esimerkiksi Amnesty International julkaisi 4. elokuuta raportin ukrainalaisten joukkojen sijoittamisesta asuinalueille, mukaan lukien kouluihin ja sairaaloihin, mikä sekä vaarantaa siviilejä että on sotarikos. Kolme päivää myöhemmin CBS lähetti dokumentin, joka osoitti, että vain 30 % länsimaisista valtavista asetoimituksista Kiovaan saapuu rintamalle; loput katoavat tai myydään pimeillä markkinoilla.

Reaktio näihin sosiaalisen median raportteihin oli valtaisa, Amnestya kiusattiin onnistuneesti pyytämään anteeksi paljastuksensa aiheuttamaa ”vihaa ja ahdistusta” – CBS meni vielä pidemmälle ja veti dokumenttinsa verkosta. Akateeminen tutkimus viittaa siihen, että suuri osa tästä vastaiskusta tuli itse asiassa automatisoiduilta tileiltä, ja sen tarkoituksena oli tarkoituksella luoda virheellinen käsitys, että molempien organisaatioiden tuomitseminen oli joka puolelle levinnyttä.

Adelaiden yliopiston paperi herättää myös selviä kysymyksiä NAFO:n – ”North Atlantic Fellas Organizationin” – todellisesta luonteesta, joka oli johtava voima Amnestya ja CBS:ää vastaan suunnatussa online-vastaiskussa. NAFO on häirinnyt Venäjä-mielisiä ääniä ja joukkoraportointitilejä, kunnes ne on väliaikaisesti tai pysyvästi suljettu. Monet tunnetut päättäjät ovat kehuneet ryhmää, ja se on saanut myönteistä näkyvyyttä The Economistissa, Politicossa ja Washington Postissa.

Kuten usein tapahtuu, epäilyttävät taktiikat ja käytös, joista Venäjää laajalti syytetään, lakkaavat olemasta tuomittavia, kun länsimaat ja niiden liittolaiset tekevät niin. Voidaan perustellusti kysyä, oliko koko valtamedian kohu Venäjän trolleista sosiaalisessa mediassa vain savuverho paljon suuremmille ja tehokkaammille operaatioille paljon lähempänä kotia.
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

Thor. kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 6:48 pmEi niitä ryssäntrolleja kannata pelätä tai epäillä jos oma totuus on kunnossa :D
Tai kuten kirjailija Caitlin Johnstone sanoi:
Adelaiden yliopiston tutkijat ovat julkaisseet merkittävän artikkelin Ukrainan konfliktiin liittyvien bottitilien toiminnasta Twitterissä.
Ei satu linkkiä löytymään tähän merkittävään artikkeliin? Tai edes tähän kirjoittelijan sanomisiin?

Otan nyt tässä esimerkiksi vain tuon Amnestyn raportin, jonka lähteisiin olen valmiiksi perehtynyt.
Thor. kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 6:48 pm
[...]
Esimerkiksi Amnesty International julkaisi 4. elokuuta raportin ukrainalaisten joukkojen sijoittamisesta asuinalueille, mukaan lukien kouluihin ja sairaaloihin, mikä sekä vaarantaa siviilejä että on sotarikos. [...]

Reaktio näihin sosiaalisen median raportteihin oli valtaisa, Amnestya kiusattiin onnistuneesti pyytämään anteeksi paljastuksensa aiheuttamaa ”vihaa ja ahdistusta”
Ensinnäkin, Amnestyn raportissa ei missään kohtaa väitetä, että ukrainalaisten taktiikat olisivat sotarikos. Se on kirjoittelijan tulkintaa. Sen sijaan raportissa kyllä nostetaan esiin Venäjän iskut siviilikohteisiin sotarikoksina, sitä termiä käyttäen. Tämä on kirjoittelijalta unohtunut, jostain syystä.

Ja toisekseen, venäjämieliset ryhtyivät järjestelmällisesti lainaamaan Amnestyn raporttia tässäkin nähtävällä tavalla valikovasti, käyttäen vain niitä kohtia joissa Ukrainaa moititaan - vaikka kirjaimellisesti heti seuraavassa lauseessa raportissa todetaan, että tämä ei mitenkään oikeuta Venäjän summittaisia iskuja siviilikohteisiin. Tännekin näitä valikoivia lainauksia postitettiin vähintään toistakymmentä kertaa, aina sopivin välein että jospa olisi jo palstalaisilta faktat unohtuneet. Masinoidun vyörytyksen vuoksi Amnesty tilasi omaan raporttiinsa kv. juristiryhmän lausunnon, joka sitten lopullisesti veti maton alta väärintulkinnoilta.

Lausuntohan sitten aiheutti vääjäämätöntä ulinaa trollien joukossa. Täälläkin väitettiin, että Amnesty on nyt mennyt muuttamaan alkuperäistä raporttiaan. Ei siellä mitään muutoksia ole, edelleenkään. Amnesty jätti kotisivuilleen alkuperäisen raportin sellaisenaan ja liitti sen oheen linkin juristiryhmän lausuntoon, jotta lukijat saavat kokonaiskuvan asiasta. Esimerkillistä julkaisutoimintaa, joka puutarhatonttujen nuotiotarinoilla käännettiin heti ilkeäksi sensuuriksi, jotain vaihtoehtoista logiikkaa noudattaen.

Kirjoittelija pyrkii edistämään juuri tätä narratiivia, vaikka faktat muuta osoittavat.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
bass_ackwards
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: Pe Elo 26, 2022 12:46 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja bass_ackwards »

Ilmeisesti Orbanilla on valahtanut selkäranka housuun.

Raha kiinnostaa, tulee se sitten ruplina tai euroina, enemmän kuin mikään muu.

Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3286
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Brass kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 5:12 pm Tuossa on hyvä video ryssien lämmitysjarjestelmien ongelmista. Tuo tubettaja on karun oloinen, mutta tietoa on rajusti enemmän kuin tänne kirjoittelevilla rrupuisilla trolleilla. Kaveri on entinen Siemensin maajohtaja, joka pakeni ryssälästä Ukrainan sodan alettua.


https://youtu.be/b4dduEpy4SM?si=ZGx_GzFMJQhR2klb
Näille jäätymistään pelkääville ryssille pitää tehdä selväksi että kunhan tappavat kaikki nykyiset Kremlin kahelit assputinista alkaen ja polttavat raadot roviolla niin sen jälkeen lämmintä vettä ja votkaa riittää kaikille.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
C. Semmmone
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 10:45 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja C. Semmmone »

Hyvä bongaus Brassilta.

Videon mukaan:
- Venäjän kaupunkien alusrakenteen (lämpö, kuuma ja kylmä vesi, jätehuolto, sähkö) ongelmat ovat suoraa seurausta Ukrainan sodasta
- Syitä on kolme: pula rahasta, henkilökunnasta ja laitteista
- Venäläiset kaupungit velvoitettiin jälleenrakentamaan tuhottua ja tilapäisesti miehitettyä Ukrainan itäosaa ilman lisärahoitusta
- Valtion omistamista alusrakenteen toimittajayhtiöistä määrättiin väkeä Ukrainaan sotimaan ja jälleenrakentamaan
- Alusrakenteen länsimainen tekniikka jäi ilman huoltoa ja varaosia, kun länsimaiset yritykset jättivät Venäjän

- Edellä mainituista syistä kerrostalojen lämmitys ei toimi ja vaikeuksia on myös muissa alusrakenteen (infran) palveluissa
- Kaksi kolmasosaa venäläisistä asuu neuvostoaikaisissa kerrostaloissa, joihin kaukolämpö tuodaan maanpäällisissä putkissa
- Vaikeuksia ei ollut aiemmin Venäjän aikana, neuvostoaikana kylläkin
- Venäläinen tekniikka on surkeaa eikä sitä voi käyttää korvaamaan länsimaista tekniikkaa
- Venäläiset pitävät alusrakenteen valtionmonopoleista, koska niistä on helppo varastaa paljon
- Koko alusrakenne pitäisi uudistaa, mutta rahaa on vain hätäpaikkauksiin
- Tämä talvi ei ole poikkeuksellisen kylmä, vaan jatkossa on odotettavissa yhä enemmän ongelmia
- Venäjä on romahtamassa, koska ongelmia on luvassa myös muissa palveluissa ja teollisuudessa

Lisää videoita on luvassa 20.1.24 ja 27.1.24, muistuttakaa niistä.

Brass kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 5:12 pm Tuossa on hyvä video ryssien lämmitysjarjestelmien ongelmista. Tuo tubettaja on karun oloinen, mutta tietoa on rajusti enemmän kuin tänne kirjoittelevilla rrupuisilla trolleilla. Kaveri on entinen Siemensin maajohtaja, joka pakeni ryssälästä Ukrainan sodan alettua.


https://youtu.be/b4dduEpy4SM?si=ZGx_GzFMJQhR2klb
SDP pitäisi kieltää hyvien tapojen vastaisena.
bass_ackwards
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: Pe Elo 26, 2022 12:46 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja bass_ackwards »

C. Semmmone kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 8:31 pm Hyvä bongaus Brassilta.

Videon mukaan:
- Venäjän kaupunkien alusrakenteen (lämpö, kuuma ja kylmä vesi, jätehuolto, sähkö) ongelmat ovat suoraa seurausta Ukrainan sodasta
- Syitä on kolme: pula rahasta, henkilökunnasta ja laitteista
- Venäläiset kaupungit velvoitettiin jälleenrakentamaan tuhottua ja tilapäisesti miehitettyä Ukrainan itäosaa ilman lisärahoitusta
- Valtion omistamista alusrakenteen toimittajayhtiöistä määrättiin väkeä Ukrainaan sotimaan ja jälleenrakentamaan
- Alusrakenteen länsimainen tekniikka jäi ilman huoltoa ja varaosia, kun länsimaiset yritykset jättivät Venäjän

- Edellä mainituista syistä kerrostalojen lämmitys ei toimi ja vaikeuksia on myös muissa alusrakenteen (infran) palveluissa
- Kaksi kolmasosaa venäläisistä asuu neuvostoaikaisissa kerrostaloissa, joihin kaukolämpö tuodaan maanpäällisissä putkissa
- Vaikeuksia ei ollut aiemmin Venäjän aikana, neuvostoaikana kylläkin
- Venäläinen tekniikka on surkeaa eikä sitä voi käyttää korvaamaan länsimaista tekniikkaa
- Venäläiset pitävät alusrakenteen valtionmonopoleista, koska niistä on helppo varastaa paljon
- Koko alusrakenne pitäisi uudistaa, mutta rahaa on vain hätäpaikkauksiin
- Tämä talvi ei ole poikkeuksellisen kylmä, vaan jatkossa on odotettavissa yhä enemmän ongelmia
- Venäjä on romahtamassa, koska ongelmia on luvassa myös muissa palveluissa ja teollisuudessa

Lisää videoita on luvassa 20.1.24 ja 27.1.24, muistuttakaa niistä.

Brass kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 5:12 pm Tuossa on hyvä video ryssien lämmitysjarjestelmien ongelmista. Tuo tubettaja on karun oloinen, mutta tietoa on rajusti enemmän kuin tänne kirjoittelevilla rrupuisilla trolleilla. Kaveri on entinen Siemensin maajohtaja, joka pakeni ryssälästä Ukrainan sodan alettua.

https://youtu.be/b4dduEpy4SM?si=ZGx_GzFMJQhR2klb
Voisi helposti päätellä pakotteidenkin vaikuttavan korjausmateriaalin ja koneiden saamiseen. Ainakaan siinä määrin niitä ei saada mitä niitä tarvittaisiin. Oli sitten kyse sabotaasista tai luonnonvoimista, jotenkin se tekniikka korjata pitää. Eräässä uutisessa puhuttiin viime vuosisadan alussa paikalleen asennetun putken pettämisestä. Siellä on vedetty aika vahvasti toivotaan-toivotaan-meiningillä jo vuosikymmeniä.

Tuo spesialistien värvääminen tykinruuaksi on tullut ilmi aiemminkin, jokin ryssän periferiassa kirurgina toiminut ukko oli komennettu tetsaamaan munat turpeessa rintamalla, vaikka sielläkin varmasti olisi lääkintähenkilökuntaa tarvittu. Mutta kun komentotalouden järjestelmä sanoo, että nyt tarvitaan poteroon täytettä, niin sitä sitten otetaan mistä vaan.

Tämä on ihan sotaan liittyvää pohdintaa kuitenkin, etenkin sabotaasit ja kotirintaman moraalivaikutukset huomioiden. Ja oli toki aiempikin, lukuunottamatta Suomen putkiongelmia, voihin eräät halusivat takertua.
Thor.
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2016 11:22 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Thor. »

jhou kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 7:54 pm
Thor. kirjoitti: Ke Tammi 17, 2024 6:48 pmEi niitä ryssäntrolleja kannata pelätä tai epäillä jos oma totuus on kunnossa :D
Tai kuten kirjailija Caitlin Johnstone sanoi:
Adelaiden yliopiston tutkijat ovat julkaisseet merkittävän artikkelin Ukrainan konfliktiin liittyvien bottitilien toiminnasta Twitterissä.
Ei satu linkkiä löytymään tähän merkittävään artikkeliin? Tai edes tähän kirjoittelijan sanomisiin?
Kirjoittelija pyrkii edistämään juuri tätä narratiivia, vaikka faktat muuta osoittavat.
On linkkiä tai linkkejä mistä tuokin löytyi: https://keskustelu.suomi24.fi/t/1756278 ... uhottaisi-

Ei se ollut pointti mitä narratiiviä haluttaessa voi amnestyltä käyttää vaan se ettei ole vain olemassa ryssätrollia vaan on myös natotrolli ja molemmilla tarkoitus vaikuttaa keskustelu palstoilla mielipiteisiin puolin ja toisin, ryssät häviämässä rt:n ja sputnikin bannaamisen myötä info-sodan joten voitko sanoa varmasti asioiden olevan totuuden mukaisessa järjestyksessä eikä natotrollien narratiivissä?
Avatar
Brass
Martin Beck
Viestit: 842
Liittynyt: Ti Loka 04, 2011 6:17 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Brass »

Hienoa, C. Semmone, kun teit yhteenvetoa tuosta videosta.

Lämmitysjärjestelmien vuosihuoltojen ja ylläpitohuollon laiminlyönti tulee nostamaan ryssien ongelmia eksponentiaalisesti. Ensi vuoden lämmityskausi tulee olemaan katastrofaalinen.

Ryssien lämmitysjarjestelmät on pääosin rakennettu 60-luvulla ja 60-luvun tekniikalla ja se tekniikka oli kohtuullisen hyvää vaikka järjestelmät eivät varsinaisesti kovin energiatehokkaita olleetkaan. Neuvostoliiton hajoamisen lähetessä huollot laiminlyötiin ja kaikki rapistui. Venäjän aikana ostettiin paljon länsitekniikkaa ja vaurailla alueilla sekä suurissa kaupungeissa sitä on paljon käytössä. Rupupaikoissa on 60-luvun tekniikka ja ongelmat. Länsitekniikan kanssa ongelmat kasautuvat ennakoivan huollon ja varaosien puutteen takia.
WW2 jälkeisen merisotahistorian suurimmat tappiot aiheuttaa maa, jolla ei ole edes kunnon laivastoa.
C. Semmmone
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 10:45 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja C. Semmmone »

Saimme siis vahvistuksen Kremlistäkin Britannian puolustusministeriön lisäksi.
SDP pitäisi kieltää hyvien tapojen vastaisena.
Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3147
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Huollolla vaikeuksia Khersonin suunnalla.
Noi dronet on kyllä kettumaisia.



Edit: jaa se herjaa liian isoa tiedostoa tai jotain.
it's my car !
Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3147
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Kokeillaas lyhyempää pätkää.
Joo, en osaa näitä nykyajan hienouksia.

it's my car !
bass_ackwards
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: Pe Elo 26, 2022 12:46 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja bass_ackwards »

Taas palaa venäjällä. Raportin mukaan Ukraina iskenyt uudenkarheaan tehtaaseen Rostovin lähellä.



Lisätukea ilmoitettu. 7 mrd aseellista tukea Saksasta aiemmin ilmoitetun 4 mrdn sijaan.

Viimeksi muokannut bass_ackwards, Ke Tammi 17, 2024 9:51 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin