Ensin tehtiin räppiä, sitten hakattiin miestä Jyväskylän Kypärämäessä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8211
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Ensin tehtiin räppiä, sitten hakattiin miestä Jyväskylän Kypärämäessä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Rap-musiikkia studiolla Jyväskylässä tehneet miehet lähtivät selvittämään raha-asioita Kypärämäessä asuvan nuorukaisen luokse alkuillasta heinäkuussa 2021.
Tilanne äityi nopeasti väkivaltaiseksi: 20-vuotiaan miehen kotiin tunkeuduttiin kolmen miehen voimin ja häntä uhkailtiin. Lisäksi asukasta pahoinpideltiin ja asunnosta anastettiin muun muassa elektroniikkaa.
Kaksi päivää myöhemmin samat miehet palasivat asunnolle. He metelöivät ja yrittivät painostaa nuorukaista avaamaan oven. Tämä soitti hätääntyneenä isälleen, joka saapui paikalle nopeasti ja sai tallennettua poistuvista miehistä videokuvaa.

Uhri kertoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa olleensa tapahtumien jälkeen peloissaan. Hän ei soittanut heti hätäkeskukseen ja kertoi tutkinnan aluksi vain osan asioista poliisille.
Hänen mukaansa ryöstäjät puhuivat keksitystä velasta. Yksi miehistä tuli sisälle yllättäen ikkunan kautta, kun asukas oli nukkumassa. Uhrin mukaan häntä lyötiin avokämmenellä, nyrkillä ja ampuma-aseella. Lisäksi hänen suuhunsa laitettiin luoti ja mies uhattiin tappaa. Asunnosta vietiin uhrin mukaan "kaikki tavarat", kuten tietokone, Playstation, kaiuttimet, kuulokkeita ja aurinkolasit.

Studion pyörittäjä myönsi poliisin esitutkinnassa käyneensä uhrin asunnossa, mutta kiisti käyttäneensä väkivaltaa tai varastaneensa omaisuutta.
Studion pyörittäjä oli oman kertomuksensa mukaan lainannut samalle miehelle 140 euroa, joten hän päätti lähteä mukaan kyselemään velkaansa.
Noin kolmen vuoden ajan musiikkia tehnyt, useita kappaleita Spotifyssa julkaissut 26-vuotias rap-artisti myönsi esitutkinnassa vain sen, että on ollut toisen syytetyn studiolla tekemässä musiikkia.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi syytteet näytetyksi toteen muun muassa todistajien kertomusten ja uhrin vammojen perusteella.
Käräjäoikeus piti päiväsaikaan uhrin kodissa tapahtunutta tekoa suunnitelmallisena ja yllätyksellisenä. Lisäksi mukana oli ampuma-ase, joten rikosten törkeä tekomuoto täyttyi.
Jyväskyläläinen Innocent Nshimiymana, 23, tuomittiin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. 26-vuotiaan miehen tuomioon vaikutti kohtuullistavana se, että tapahtumat olisi voitu huomioida Pohjois-Savon käräjäoikeuden vuonna 2022 antaman lähes kolmen vuoden tuomion yhteydessä. Miehelle määrättiin kymmenen kuukauden ehdoton vankeusrangaistus.
Lisäksi tekijät velvoitettiin korvaamaan ryöstön uhrille yhteisvastuullisesti yhteensä 3 800 euroa.

Kaikki osapuolet ilmoittivat määräajassa tyytymättömyytensä tuomioon, joka ei ole lainvoimainen.

https://www.ksml.fi/paikalliset/6486243
Tippalukko
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: To Joulu 09, 2010 5:24 pm

Re: Ensin tehtiin räppiä, sitten hakattiin miestä Jyväskylän Kypärämäessä

Viesti Kirjoittaja Tippalukko »

Ei ollut nimi enne tällä kertaa.
Huutaja Jaana
Axel Foley
Viestit: 2039
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Ensin tehtiin räppiä, sitten hakattiin miestä Jyväskylän Kypärämäessä

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

Innocent? Voi vittu.
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Ensin tehtiin räppiä, sitten hakattiin miestä Jyväskylän Kypärämäessä

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Kas kun ei uutisoitu "jyväskyläläismiehestä" :D Mikä muuten mahtoi olla tuo aiempi käräjätuomio?
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Vastaa Viestiin