Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
geisterfahrer
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Loka 27, 2017 5:44 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja geisterfahrer »

Hurjimus kirjoitti: Ma Tammi 22, 2024 9:49 pm Kuten jo kirjoitin, sain jo vastauksen perusteluineen tuohon. Mutta, mikäpä estää kokeilemasta, laisäädäntööhän tämä salattavuus perustuu. Tuskinpa lapin poliisi lähtee tieten tahtoen sitä rikkomaan, mutta eihän tuossa mitään menetäkkään.
Olisihan se aikamoinen ennakkotapaus, mitähän siitä seuraisi, rikollisethan tuota ilmanmuuta hyödyntäisivät 🤔
Minäkin olen saanut kieltävän vastauksen sähköpostilla ja sen lisäksi tutkinnanjohtajan virkamiespäätöksen josta käy ilmi lait ja niiden kohdat joihin Lapin poliisilaitos perustaa päätöksensä.

Minun tarkoituksena on hieman haastaa tätä menettelyä, perustuen nimenomaan siihen, ettei kyseessä ole rikosilmoitus vaan ns. S-ilmoitus kadonneesta henkilöstä. Poliisi ei ole missään vaiheessa muuttanut Hanhivaaran katoamisen S-ilmoitusta rikosilmoitukseksi. Viranomaisella ei siis ole käynnissä rikoksen esitutkinta, vaan S-ilmoituksen mukainen poliisitutkinta, johon osallistuu usein myös muita tahoja kuin poliisi (esim. rajavartiolaitos, vapaaehtoiset jne.)

Hanhivaaran tapauksessa Lapin poliisilaitoksen, S-ilmoituksen perusteella, tekemä poliisitutkinta ei ole koskaan johtanut rikosilmoitukseen. Poliisi on tutkinut henkilön katoamista, kyllä, mutta se on tehnyt sitä poliisitutkintana. Ei esitutkintana. Esitutkinta toteutetaan rikoksen johdosta. Poliisitutkinta poikkeaa siis esitutkinnasta jo ihan Poliisilain 872/2011 perusteella.

Tällä hetkellä LaPo kuitenkin vaikuttaisi tulkitsevan asian esitutkinnan näkökulmasta niin, että rikosoikeudellinen tutkinta on edelleen avoimena. Se tarkoittaisi sitä, että tutkinnanjohtaja on jossain vaiheessa muuttanut S-ilmoituksen rikosilmoitukseksi ja todennut esitutkinnan aloittamiseksi, että asiassa on aihetta epäillä rikosta. Silloin tämä tutkinnan salaaminen olisi täysin perusteltua. Tällaista viestiä ei ole kuitenkaan kerrottu julkisuuteen. Itseasiassa Lapin poliisilaitos on ilmoittanut valtakunnallisessa TV-lähetyksessä, ettei Hanhivaaran katoamisessa epäillä rikosta. Mielestäni tässä on ristiriita, jonka syynä voi olla se ettei viranomainen ole halunnut ilmoittaa julkisesti epäilevänsä rikosta. Tämä on voitu tehdä siksi, mikäli poliisilla on asiassa epäiltyjä ja S-ilmoitus on muutettu rikosilmoitukseksi. Näin epäiltynä olevat tahot eivät ole tietoisia poliisin esitutkinnasta ja mahdollisista pakkokeinoista sen aikana. Olen siis valmis siihen, ettei meille kerrota kaikkea ja että osa pysyy vain ja ainoastaan viranomaisen tiedossa (tällöin siihen on perusteltu syy).

Olisikin mielenkiintoista tietää, että noudatetaanko S-ilmoituksen mukaisiin poliisitutkinnan asiakirjoihin samaa salaiseksi määrittelyä kuin rikosilmoituksen esitutkintapöytäkirjoihin. Ovatko poliisitutkinnan asiakirjat viranomaisasiakirjoja siinä missä mikä tahansa muukin viranomaisen tekemä päätös tai asiakirja, johon siis sovelletaan Julkisuuslakia?

Ennakkotapaus tämä olisi silloin jos rikosilmoituksen perusteella aloitetun esitutkinnan pöytäkirjoja luovutettaisiin julkisuuteen ennen oikeusmenettelyä. Siitä ei nyt kuitenkaan ole kyse. Koska ketään ei epäillä rikoksesta, ei poliisi ole voinut käyttää rikoslain mukaisia toimenpiteitä eikä suorittaa esitutkintaa. Poliisin toimet perustuvat lakiin ja toimille pitää olla perusteltu syy. Itse rinnastan tämän Hanhivaaran "vapaaehtoisen katoamisen" poliisitutkinnan asiakirjat mihin tahansa muuhin viranomaisasiakirjoihin, joita viranomainen on velvoitettu saattamaan julkiseksi Julkisuuslain nojalla. Lisäperusteluna on vielä se, ettei asiakirjojen julkaiseminen vaikuta kielteisesti viranomaisen jatkotoimenpiteisiin ja/tai kadonneen asian käsittelyyn. Kun aikaa on kulunut näinkin paljon, eikä asia ole edennyt, niin olen käyttänyt sitä vielä lisäperusteena asiakirjojen luovuttamiselle tai ainakin niiden osittaiselle salauksen purkamiselle.

Mutta kuten sanoit, eihän tässä yrittäessä mitään menetäkään. Pari sähköpostia vuodessa, ehkä se on vähintä mitä me "tavikset" voimme tehdä Antin tapauksen eteen.
Kaarma kirjoitti: Ma Tammi 22, 2024 10:45 pm Geisterfahrer, Jos sieltä kieltävä vastaus tulee, pystyykö siihen hakemaan perusteluineen/todisteineen jonkinlaista muutosta/oikaisu pyyntöä? Ehkäpä asian sikseen jättämisen heidän osaltaan pystyisi näyttämään toteen? mielestäni tärkeää että näitä pyyntöjä ihmiset tekevät.
Käytännössä virkamiespäätökset ovat julkisia päätöksiä siinä missä muutkin julkiset päätökset ja niistä voi valittaa tai pyytää asian uudelleen käsittelyä. Se, johtavatko valitukset mihinkään, niin enpä oikein usko. Poliisilla on toki perusteitakin asiakirjojen salaamiselle, se on siis ihan ymmärrettävää. Helpompaa meille mattimeikäläisille on siis tasaisin väliajoin lähettää sähköpostiviestillä asiakirjapyyntö ja katsoa tarttuuko kala koukkuun vai ei. Harras toivehan on, että kansalaisten suorittama "jatkuva pommittaminen" johtaisi edes siihen, että asiaan saataisiin jonkinlainen ratkaisu, tavalla tai toisella. Onko se sitten poliisin tekemät lisätutkinnat vaiko mahdollisesti tutkinnan päättäminen ja asiakirjojen tulo julkiseksi... samapa tuo kunhan asia ei jäisi ikuiseen limboon, kuten esim. Sari Sinisalon tapaus '92 tai Jari Hännikäisen katoaminen '82.
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2244
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Niinpä poliisitutkinnasta kysymys ja on käsittääkseni vieläkin. Sama salattavuus aste koskee sitäkin, Sama oli Silanderin tapauksessa myös. Omaiset pyysivät salatuksi sitten kuoleman julistuksen jälkeen.

Kuten jo yllä kirjoitin,olisi aika erikoista, että kesken poliisitutkinnankin, voisi kuka tahansa sen edistymistä seurata. Voihan oikeasti olla kysymys rikoksesta, mistä poliisilla ei vielä ole näyttöä.
Eli rikollinen voisi valmistautua mahdolliseen " kiinnijäämiseen "
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2244
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Kaarma kirjoitti: Ma Tammi 22, 2024 11:46 pm
Mutta eikös Antti ole vain kadonnut

Viestini oli tappo teorootikoille tarkoitettu.
Itsekkin epäilin sen mahdollisuutta, kunnes sain lukea tästä kolmen henkilön auton työnnöstä ojasta.
Siskolle yksi osallistunut oli soittanut ja kaiketi oli varma Antin paikalla olosta, ei liene ollut korviksia.
Kun vielä autettu oli kyytiä vailla, ei tunnu mitenkään uskottavalta, että kyseessä oli vale antti.

Sisko vaikuttaa järkevältä ihmiseltä ja luulisi hänen ottaneen soittajan tiedot myös ylös, enkä usko hänen hämäykseen menneen. Ainakin minä siskona kertoisin soitosta myös poliisille. Suuri riski olisi hämääjällekkin lähteä tuollaiseen leikkiin 🤔

Tälle foorumille on tyypillistä nähdä rikoksia selvissäkin tapauksissa. Lähipiiri sai kokea tämän kaikessa karmeudessan, valitettavasti. Jokaisen täysjärkisen olisi luullut näkevän julkisuuteen tulleista tiedoista, mitä on tapahtunut. Täällä palsta ääliöt aloittivat tekemään siitä henkirikosta, kaikkine valerakkaineen. Oli se ilmiöineen todella törkeä tapaus.

Yksi esimerkki on myös tämä Juha Laitisen tapaus, jossa olisin uskonut, että auton löytymisen jälkeen täällä ymmärretään tapahtumain kulku, mutta lähes jokainen ei siihen pystynyt.🤔

Sitäpaitsi täällä jo vuosia sitten kirjoitti joku, joka antoi ymmärtää tuntevansa tapauksen.
Niin hän kertoi tämän tapahtumainkulun, mitä itsekkin olen epäillyt.
Jännä homma, siihen ei kukaan reagoinnut mitenkään 🤔
Suspicious
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Joulu 31, 2023 4:00 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Suspicious »

Hurjimus kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 11:15 am Sitäpaitsi täällä jo vuosia sitten kirjoitti joku, joka antoi ymmärtää tuntevansa tapauksen.
Niin hän kertoi tämän tapahtumainkulun, mitä itsekkin olen epäillyt.
Jännä homma, siihen ei kukaan reagoinnut mitenkään 🤔
Mistähän tämä viesti löytyisi?
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2932
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Kävin läpi tässä keskustelussa olleita teorioita / huhuja siitä mitä Antille tapahtui. Osa huhuista on alunperin Suomi24:stä tai Ylilaudalta, mutta ne on kuitenkin tähän keskusteluun niiltä foorumeilta kopioitu. Jaottelin teoriat muutamaan eri kategoriaan. Lopussa on omaa pohdintaani. Mielellään kuulisin mitä ajatuksia muilla minfolaisilla on näistä. Kuinka todennäköinen teoria mielestänne on?

Lainaukset on suoraan tänne kirjoitetuista viesteistä. Kopioin ne alunperin omiin muistiinpanoihini ja valitettavasti en tajunnut laittaa viestien kirjoittaneiden nimimerkkejä ylös. Varmasti löytyy kuitenkin hakemalla.

TEORIA 1
"KAIKEN TAKANA ON NAINEN..."/Mustasukkaisuus, päälle käyminen(väkivalta/seksuaalirikos) tms. syynä Antin katoamiseen?


Jo keskustelun alkupuoliskolta löysin seuraavanlaiset viestit:

"Jostain peräkontti reissusta on pohjosessa ollu huhua, että antti olisi tehny jollekki muijalle jotain ja jotku on antanu sille opetuksen ja antti on kuollut ja haudattu jänkään mutta kaikkia huhujahan tämmösissä tapauksissa lähtee aina liikkeelle."

"Kuulin Että Antti olisi pahoinpidellyt lievästi jotain naista ja kaks jätkää on lähtenyt kostamaan sille ja laittanu sen peräkonttiin ja vieny mettään ja sitonu puuhun jaloista ja käsistä ja tarkotus on ollut pelotella ja antaa opetus mutta homma on riistäytynyt käsistä ja on leikattu puukolla raajat auki kyynärtaipeesta ja reisi taipeesta. Sen jälkeen haudattu jänkään, tuohon aikaan maa oli vielä aika sula että pystyi helposti kaivamaan."

"Huhun mukaan antti olisi maannut väkisin jonkun gimman ja sen seurauksena auto pistettiin kostoksi paskaksi kun auto oli antille tärkeä..gimma istui autossa ja anttia mukiloitiin matkalla ja sitten homma lähti lapasesta"

"Suomi24 oli juttua, että T&J.S olivat ampuneet uhrin. Oli kuulemma tehnyt jollekin tytölle jotain. Ilmeisesti tän poliisin tytär. - - " Lainausta lyhennetty.

"Ehkäpä Antti vihjaili Tinjalle jostakin epämiellyttävästä asiasta, jonka vuoksi nainen kilahti pahemman kerran ja tappoi Antin. Tai sitten Tinja kertoi silloiselle poikaystävälleen Antin lähennelleen itseään mökillä. Seurauksena mustasukkanen poikaystävä tappoi Antin. Jukan en usko tappaneen Anttia. Sen sijaan hän on voinut joutua kiristyksen uhriksi tai toiminut, koska pelännyt oman nahkansa puolesta.

Antilla oli myös velkaa, joten motiivi saattoi olla raha, vaikka haluaisin murhaa mieluummin uskoa Tinjan äkkipikaistuksissaan tekemään tappoon. - -"
Lainausta lyhennetty.

"Moni on miettinyt tämän husky-villihevossafaria pitävän naisen osallisuutta tapahtuneeseen. On kuitenkin huomioitava myös se, että nainen on ollut v. 2006 noin 22-vuotias (samaa ikäpolvea kadonneen hanhivaaran kanssa) - mikä voi tarkoittaa sitä että ei ole ainakaan asunut lapissa silloin vaan ollut Keski-Suomessa opiskelemassa. Myöskään tätä nykyistä poikaystävää ei välttämättä ole ollut naisella silloin kuvioissa. - - " Lainausta lyhennetty.

"Ylikseltä kopsattua:

Nainen ei ole Tinja
Hän ei ikinä pystyisi sellaiseen ei tuollaiseen
Ei olemaan paikalla vaikka lamaantuisi
Hän toimisi toisin
Hankkisi apua jos voisi

Väärinkäsitystä taustalla
Antti ei tehnyt jotain sellaista mitä myös luulivat
Ei tehnyt
Mutta ei uskoneet
Joku muu teki mutta ei Antti
Antti ei petturi
Antti ei koskaan
Aura on puhdas
Siksi valossa
Siksi lähti rauhassa
Siksi on valossa

Tien lähellä
ensin on harvassa puita
Sitten on enemmän
Jotain kosteaa lähellä
Jokin lampi tai soisuus
Ja Antti ensin jätetään siihen

Myöhemmin enää ei mukana
vaalea kuski nainen

Ei haudattu metsään
On peräkontissa ollut
Henkilöauton
Ahtaassa hyvin
Sidottuna kun auto liikkuu
Sidottu siksi että läsnä täällä hän vielä"

"Suoli24 -palstalla oli tällainen kirjoitus, jossa mielestäni on järkeä. Noin on voinut tapahtua, suurin piirtein.
Sori jo valmiiksi, jos joku on jo lainauksen tänne laittanut aiemmin... Kirjoitettu 16.11.2019. Mitä mieltä tästä tapahtumien kulku ehdotuksesta?
Tuon mainitun naisen henkilöllisyys on ilmeisesti sekoitettu, t.m. tuskin on ollut silminnäkijänä, vaan valmiiksi bileissä Karigasniemellä (?)
Mietitään vähän...

Antin asunnolla on bileet, huumeet lienevät mukana kuvioissa. Antti lähestyy epäsopivalla tavalla yhtä naisista, näin kaksi miestä asian tulkitsee. Tulkinta on väärä. Pari miestä päättää antaa Antille opetuksen. Lähdetään Karigakseen bileisiin, kerrotaan Antille. Nainen lähtee mukaan. Matkalla mieskaksikko mukiloi Antin hengiltä, nainen katsoo ja näkee kaiken autosta. Antti jää metsään rauhoittumaan, on hengissä, näin valehdellaan naiselle. Ajetaan bileisiin, jonne Antti ei saavu. Aamuyöstä Miehet lähtevät katsomaan kuinka Antti jaksaa, matka tehdään Antin autolla. Kaasupoljinten käytetään kovaa. Poromies tulee vastaan Hiacella ja tarjoaa viimeisen leposijan menestyneelle Antille, kun omat tilukset ovat lähellä. Rajavartija osuu paikalle kun ruumista ollaan hakemassa, käydään raivoisa keskustelu. Rajamies poistuu, rikos ei paljastu. Vaatteet poltetaan sorakuopalla.

Miehet palaavat bileisiin, Antin kuolema paljastuu osallisille. Nainen saa hermoromahduksen ja poistuu paikalta. J vaientaa naisen, koska on ollut mukana murhassa, vaikka vain silminnäkijänä, muttei puuttunut asiaan. Myöhemmin käydään veneilemässä, oliko A kaivettu ylös ja upotettiin Inariin?
Linkki lankaan:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/6151810/hanhivaarasta "

"Nuorimies vois hyvinkin ajaa toosan toivossa 1200km vkl.na. Mutta tällaset vaihtoehdot on varmasti tutkittu aikojen alusta."


OMAA POHDINTAA:


Minun muistaakseni Antin mahdollisista naiskuvioista ei ole kerrottu julkisuuteen mitään. Oliko Antilla naisystävää, tai oliko joskus ollut? Mustasukkaisuustappo tai tappo kostona naisen kaltoinkohtelusta, ei ajatuksena ole mikään epätodennäköinen vaihtoehto. Antista ei kuitenkaan ole jäänyt sellaista vaikutelmaa, että voisi olla väkivaltainen naisia kohtaan, saati syyllistyä seksuaalirikokseen. Tietenkin tämä on vain omaa ajatustani, ja totuus voi olla muunlainen.

Varmasti kosto naisen seksuaalisesta ahdistelusta tai raiskauksesta, voisi olla hyvin motiivi henkirikokseen. Mietin vaan, että miten tämä sopisi tapahtumien kulkuun? Olisiko Antti haettu asunnoltaan "bilettämään" ja pahoinpidelty jossakin henkihieveriin, kuoliaaksi? Miten tähän kuvioon sopisi naapurin havainnot Antin asunnolla olleista kahdesta naisesta? Kuka tämä mahdollisesti Antin uhriksi joutunut nainen voisi olla? A, M, T, joku?
Tuosta mahdollisesta väkisin makaamisesta olettaisi kuluneen aikaa, koska ns. rysän päältä jos olisi jäänyt kiinni, olisi apuun tulleiden (miehen/miesten?) toimintaa voitu puolustella sillä, että on suojellut uhria? Ja uhri olisi päässyt tarkempiin tutkimuksiin jne. jolla väkisin makaaminen olisi voitu varmentaa.

Entä jos joku nainen tappoi Antin? Tekijää suojelevilla pitäisi olla aikamoinen suojeluvietti, syy olla hiljaa tapahtumista. Oliko J:llä naisystävää tapahtuma-aikoihin?

***


TEORIA 2


"ANTTI THAIMAASSA TAI JENKKIAUTOSSA"


"Samaan aikaan kun Antti katsi, tuli poliisillew ilmoitus jenkkiautosta, joka seuraili ihmisiä. Ei ole ihan varmaa, mutta tietooni on tullut, että Antin näköinen mies pakotettiin nousemaan tämän jenkkiauton kyytiin.Tämä jenkkiauto on liitetty myös Raisa Räisäsen ja lappeenrannassa kadonneen Venlan, joka löytyi myöhemmin kuoleena, katoamisiin. Ilmeisesti joku psykopaatti, tai useampikin, ajelee ympäri suomea, sieppaa ja surmaa ihmisiä."

"Kateissa vapaaehtoisesti
Kolmas mahdollisuus on, että Antti Hanhivaara on kadonnut omasta tahdostaan ja hän elää vieläkin jossain.

Muutamat seikat ennen Antin katoamista puhuvat sen puolesta, että hän olisi itse päättänyt kadota.

Antti kävi melko aktiivisesti Laitilassa äitinsä ja siskonsa luona kesän 2006 aikana. Matkat hän taittoi omalla autollaan.

– Antti oli kesällä ostanut auton itselleen ja ajelimme sillä paljon. Kiinnitin huomiota, että autossa oli aika paljon tavaraa. Koko auto tuntui jotenkin kauhean salaperäiseltä, koska Antti peitti niitä tavaroita. Olen miettinyt, häpesikö hän sitä rojun määrää, Elina Tuiskala pohtii.

Antti Hanhivaara Angeli
Antti nähtiin viimeisen kerran Lapin Angelissa, lähellä Norjan rajaa.
Siskon mukaan veli todennäköisesti tuli toimeen ihan hyvin, koska hänellä oli varaa ajaa suhteellisen usein Laitilaan. Bensaan meni paljon rahaa, koska matka Ivalosta Varsinais-Suomeen oli pitkä.

– Jälkikäteen olen kuullut, että Antti olisi pyytänyt rahaa lainaan perjantaiaamuna 13. lokakuuta, eli päivä ennen katoamistaan. En tiedä mihin hän sitä rahaa olisi tarvinnut.

Ensimmäisten kuukausien ajan perhe jaksoi uskoa, että Antti on hengissä ja palaa vielä takaisin. Katoaminen ei sopinut Antin luonteeseen.

– Mietin sitäkin, olisiko hän lähtenyt ja aloittanut elämän uudestaan jossain muualla. Antin eräs ystävä uskoo edelleen, että Antti lähti Thaimaahan ja että hän asuu ja elää siellä, sisko kertoo." - Tämä lainaus MTV:n artikkelista:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kol ... #gs.3fsbgi

"Tenttasin tuossa ivalolaista tuttua antista, ovat tavanneet ohimennen pari kertaa. Kaveri heitti kolme vaihtoehtoa antin kohtalosta: vetänyt nappeja ja eksynyt korpeen ja/tai lavastanut oman kuolemansa ja lähtenyt erakoksi jonnekin ja/tai hävinnyt rajan yli joko norjaan tai venäjälle, riippuen missä on todella ollut viimeisinä hetkinään, ivalossa vai angelissa."

"ainakin kaksi tai kolme metsätyöntekijää näki kun Antti käveli korpeen ilmeisesti lasku humalassa ja rakkaan autonsa mällänneenä. eiköhän se kävelly syvälle korpeen ja jäi sinne.Tuskin mitään rikosta liittyy."

(Viittaa edelliseen kohtaan) "Ainakin yksi heistä oli Porokeisarin lähiomainen ja ainakin yksi heistä oli huononäköinen eikä kolmatta edes ollutkaan
."

OMAA POHDINTAA:


Tuon jenkkiautoteorian uskaltaisin tyrmätä. ;) Pakko vähän jotain huumoriakin yrittää tänne vääntää, vaikka vakavasta asiasta onkin kyse. Vaan luulis, että Angelissa olisi hyvin jenkkiautokin huomattu, kun kerta aikamoisella varmuudella tunnistettu Antin kävelevän metsään. Vaan ehkäpä se jenkkiauto oli jossain metsässä Anttia vaanimassa.

Mihin mahtaa perustua kaverin olettamus siitä, että Antti voisi olla Thaimaassa? Oliko Antti luonteeltaan seikkailumielinen? Hänen passinsa oli asunnossa, joten ainakaan lentäen hän ei sinne Thaimaahan olisi päätynyt. Tuskin oli sellaisia kontaktejakaan, että olisi saanut väärennetyn passin haltuunsa? Antti toisaalta oli puhunut lähtevänsä "pitkälle matkalle", ihan Thaimaahan astiko? Vaan eikö omaehtoisen katoamisen olisi voinut lavastaa vähän helpommallakin. Ja miksi oli ottanut uuden työpaikan vastaan, jos tiesi lähtevänsä maasta omatoimisesti? Osa suunnitelmaa? Mielestäni tämä vaihtoehto on hyvin kaukaa haettu. Olisiko noin vaan jättänyt omaisensa? Toisaalta, olisi viimeisellä Laitilan käynnillä varta vasten halunnut tavata siskonsa. Miksi? Aavistiko kohtalonsa vai oliko pakeneminen muualle jo tiedossaan?

Antin rahan käytöstä löytyy epämääräistä tietoa. Puhutaan ettei rahaa paljon hänellä ollut. Kuitenkin on ostanut kesällä 2006 itselleen auton. Millä rahalla? Milloin viimeksi oli palkkatöissä? Mitä kaikkea rojua siellä autossa oli? Jotenkin oletettavaa, ettei ne mökkimurrot loppuneet vuoteen 2004, vaan Antti kuskasi etelään "jotain".
Antti oli pyytänyt rahaa lainaan 13.10., ilmeisesti useammalta taholta. Saiko Antti rahaa, minkä verran ja mihin käytti? Paljonko tilillään oli katoamishetkellä rahaa, tuskin maltaita? Oliko Antti matkustellut aikaisemmin ulkomailla? Oliko hänelle tyypillistä olla itsekseen, olematta yhteydessä omaisiinsa, pitkiä aikoja?

Entäs teoria siitä, että Antti olisi "vetänyt nappeja" ja eksynyt korpeen? Äitinsä oli Kadonneet-ohjelmassa sitä mieltä, että Antti käytti alkoholia kohtuullisesti, "ei ryypännyt monta päivää putkeen". Äidin mukaan Antti ei käyttänyt huumausaineita. Vaan tiesikö äiti kaikkea poikansa päihteiden käytöstä? Jos Antti olisi eksynyt metsään, miten kauas? Ja miksi ei ole vieläkään löydetty?

"Lavastanut oman kuolemansa ja lähtenyt erakoksi jonnekin". Minne? Kuolemansa olisi voinut lavastaa vähän näyttävämminkin tarvittaessa.

"Hävinnyt rajan yli", niin, vapaaehtoisestiko?


***

TEORIA 3
HUUMEET

Huumeiden osuudesta asiaan löytyy paljon huhuja tästä keskustelusta.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/4230373

"ja tiedustelin puhelimella huhuja pohjoisesta varmalta taholta ett antilla on ollu kuulema ´mömmö jengi-ja hakivat kai karasjoelta aineita...kuoleman peloss ei kamut puhu.."


"kuka on tämä j.24.09.07. raahen ollinsaaressa tapahtui mönkijäonnettomuus,kristian menehtyi,oli mukamas ollut silminnäkijä.kristian oli toiminut kuriirina ja halusi pois.hörhöt tappoi,ja lavastivat onnettomuudeksi,mukana on ehkä tämä j, joka aiheutti oulussa nuorten kuoleman auto-onnettomuutena. poliisit ei uskaltaneet reakoida tappoon, kun vänkäsivät onnettomuudeksi.kuulin että hanhivaara on tuttu nimi raahen suunnalla.kullä sitä pitää ahistaa kuulusteluissa joka viimeksi näki kadonneen tai murhatun."


"Btw, usealla foorumilla on tullut vastaan maininta näistä Ivalon sahtareista? osaako kukaan sanoa näistä mitään? huhuiltiin että nappikauppaa tehtiin jonkun kodinkoneliikkeen tiloissa."

"Koko Ivalo pitää näitä veljeksiä ja erästä heidän kaveriaan syyllisenä, mutta asiassa on jotain jonka takia ei puhuta, itse veikkaan asian liittyvän karigasniemen kautta tapahtuvaan huumeiden maahantuontiin, mikä vois olla selitys myös Etelä-Suomen reissuille."

"Karigasniemeltä mainitaan Poromiehentie, joka löytyy kartoista. Sen rivitalojen takaa lähtevää polkua on lehden mukaan käytetty huumeiden salakuljetukseen ja nuoriso on hengaillut näillä rivitaloilla. Jälkikoira Nemo on saanut vainun sen varrelta, ja lampea ovat sukeltajat tutkineet. Lehden mennessä painoon etsijät odottivat naarausten tuloksia. Oliko ne bileet, joihin Antin ja ”Jaakon” piti Karigasniemelle mennä, näissä rivitaloissa?"

"Mitenkä on kun tämän Suomen pedofiiliringin päätekijä asustelee samalla kadulla mistä Hanhivaara katosi- onko asiayhteyksiä tutkittu..? Kummassakin tapauksessa huumeet ja nuoret pojat kyseessä. Toki tämä päätekijä pedo on asunut siellä vasta neljä vuotta mutta muuten vaikuttanut alueella jo vuosikymmenet ja pyörinyt juuri sillä alueella, ollut taksikuskinakin ja mitä kaikkea eräretkeilyyn liittyvää. Mielestäni tällaiset huumesekoilut jossain Jumalan selän takana voisivat hyvinkin liittyä toisiinsa. Erikoinen yhteensattuma vaan ja Karigasniemellä ei varmasti niin hirveän suuret kuviot ole rikollisissa piireissäkään, jos ei vaikenemista lasketa sellaiseksi...

Mikä tuota paikkaa oikein vaivaa?"

"Tämmönen tuli mieleen. Entäs jos tämä poika porukka Antti, J.S. ja ketä muita lie olivatkin jonkun poromiehen sellasia huumekuljettajia. Sitten Antti halusi pois porukasta, tuli riitaa siellä talolla asiasta, mistä kuului sitä kova äänistä häiriköintiä. Ja tämä poromies lopulta kelasi Antin hengen. Ja siksi kukaan nosta muista tyypeistä ei uskaltanut puhua tms. Kun olivat se poromiehen vallan alaisina.

Vaikka kyse oiskin noon yksinkertaisesta tapahtumasta niin mitä se kaikki muu säätö siinä sitte on ollut. Auton hajottamiset ym.."

"Kuin myös se minkä jostain muistaakseni naisten huoneelta luin että sitä pakua ois siivottu bensalla..
Antin ruumis on todennäköisesti kuskattu tällä pakulla jotain metsäautotietä pitkin ja sitten raahattu max.100-200 m johonkin maastoon, mihin kuopattu. Sittemmin ruumis lienee siirretty vielä varmempaan paikkaan, ellei peräti hävitetty. Vaatteet poltettu puolihuolimattomasti sen ison sorakuopan nuotiossa ja päälle poronluita. Ylilaudalla ja tässäkin ketjussa mainitut koordinaatit pitäis ehdottomasti tarkistaa, ellei sitä ole jo tehty. https://ylilauta.org/sekalainen/107263896

69°
23'
06.0"N
25°
51'
48.0"E

Motiivi tekoon jo monta kertaa täällä esitetty: oli velkaa eri tahoille ja kuskina huumebisneksessä, halusi eroon rötöstelyistä, mutta tiesi liikaa, eikä isommat kihot halunneet ottaa mitään riskejä, että vasikoisi, kun oli jo JS ja TS :n mökkimurtokeikoista kertonut. Lisäksi kieltäytyi kuskaamasta aineita Norjan puolelle. Ivalon poliisi suojeli itseään jättämällä tapauksen tutkimatta henkirikoksena."

Täällä on moni kysellyt näitä nimiä jne. Sanon, että tällä hetkellä näyttäisi siltä, että taustalla on etelästä johdettu huumeorganisaatio, jonka leivissä tämä ns. Koppelon jengi, eli ässät, koot ja ämmät ovat olleet. Poliisi ilmeisesti mukana hommassa... Tästä syystä suut on pysyneet supussa. On hyvin mahdollista, että tämä liittyy perimmiltään jopa Aarnioon. Siellä on ilmeisesti sellainen uhka päällä, että jos joku asianosainen menee KRP:lle, niin henki lähtee.

Antin kämpällä Ivalossa on silloin katoamisiltana olleet J. S., O. K., R. K., A. M. ja M. M. ja Angeliin Antin autolla Karigasniemeltä on mennyt J. S., R. K., O. K. ja T. M.... Lisäksi T. S. ja T. L. ovat mahdollisesti auttaneet tätä porukkaa kyseisenä iltana. Antti ei Angelissa tuona viikonloppuna ollut, eikä hänen ruumiskaan ole siellä.
Antti on tapettu mahdollisesti Ivalossa, tai Karigasniemellä, tai matkalla Ivalosta Karigasniemelle.

Tämä J. S. on ilmeisesti täysi psykopaatti ja hän on toteuttanut erään kovemman luokan huumekauppiaan käskyjä ja mahdollisesti myös tappanut Antin hänen käskystä. Tosin voi myös olla, että J. S. on toiminut omin päin. Motiivi tekoon liittyy jokatapauksessa mökkimurroista vasikointiin, huumekuviosta tietämiseen ja haluttomuuten olla siinä mukana.
Tinjalla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä Antin murhan kanssa, hän on vain osallisen tyttöystävänä joutunut sotkeutumaan juttuun.

Joidenkin asianosaisten liikkeet vielä viime aikoinakin ovat erittäin mielenkiintoisia huumeorganisaatiota ajatellen...

Jos Elina Tuiskala haluaa Antin kohtalon selviävän, niin kannattaa mennä sinne sisäministeriöön. Tää huumeorganisaatiohan on tällä hetkellä poliisin kuristusotteessa ja ehkä jo hajotettu. Organisaation Antin katoamisaikainen johto on tällä hetkellä haudassa ja vankilassa.

Tämä on minun käsitys asioista tällä hetkellä. Olen sen muodostanut useita lähteitä yhdistämällä.

Youtube-videolla veneessä oleva porukka on J. S., T. S., O. K. ja J. H. sekä kuvaaja X.

Mielestäni Antin kroppaa on mahdotonta löytää maastosta etsimällä. Jos haluaa tiedon kropan sijainnista, niin kannattaa käydä kysymässä sitä asianosaisilta, jotka ovat ruumiin piilottaneet."


"En usko, että Antilla on ollut minkään huumekauppiaiden yhteystietoja. Antti on vaan kaveerannut Koppelon jengin kanssa ja Koppelon jengi on sitten sattumoisin sekaantunut laittomuuksiin.
Voihan olla, että Anttia on yritetty saada mukaan johonkin huumejuttuihin ja teko on osaltaan liittynyt siihen, kun Antille on ehditty kertomaan kuvioista ja sitten on kuitenkin käännytty sille kannalle, ettei halutakaan Antin tietävän kuvioista."

"Kuinkahan paljon lie Karigasniemen tullissa kiinnostaa, kun rajan yli ajelee tuttu kuski tutulla autolla :wink: Uskaltaisin jopa väittää, että tuolta suunnalta kuskataan isojakin määriä douppia suomeen, jotka sitten menee ympäri suomen levitykseen.. En muista että olisin ikinä nähnyt missään mediassa, että tuolla olisi jotain huumetakavarikkoja tehtynä, joka on outoa sinäänsä. Jollekkin paikallisellehan tuo olisi oikein oiva paikka tuoda kamaa Suomeen. :roll: "

"Kerrataanpa edelleen tapauksen faktat, eli: ns. koppelon sahtijenginä tunnettu porukka pyöritti Koillis-Lapin huumausainekauppaa Rovaniemeltä vaikuttaneen Lapin huumausainekauppaa johtaneen henkilön alaisuudessa. Antti tutustui Lapissa asuessaan ja opiskellessaan koppelolaisiin ja alkoi pyörimään näiden kanssa. Nämä koppelolaiset olivat niitä Antin kavereita.
Rovaniemeltä oli tullut kyselyä liittyen koppelolaisten ja Antin touhuamiin mökkimurtoihin ja siihen, että Antti oli puhunut mökkimurroista poliisille. Tämän jälkeen nämä Antin kaverit olivat panikoineet ja päättivät murhata Antin. Antti surmattiin automatkan aikana Ivalon ja Karigasniemen välillä, eli matkalla Antin kämpiltä Oula Palton kämpille. Itse tekoon on osallistunut arviolta kolme, tai neljä henkilöä.
Teon jälkeen Antin auto käytiin mälläämässä ja lavastamassa Angeliin, jotta näyttäisi siltä, että hän on menettänyt siellä autonsa ja joutunut luonnon armoille. Lavastuksen teki kaksi tekoon osallistunutta henkilöä ja henkirikoksen osalta sivullinen pariskunta.
Tapauksen jälkeen jostain syystä pari paikallista poliisimiestä laittoi tutkinnan käytännössä jäihin ja päätti katsoa tapausta läpi sormien.

Jotain arveluita on ollut, että Suomesta olisi kuljetettu huumeita myös Norjan puolelle..."


"Nimimerkki: PremiumDyzi
Antin veli istunut huume kuvioista linnassa ja tapostakin yhteen aikaan. kuulin vähän antin etelän reissujen sisältöä ja raha määriä ei jää epäselväksi miten antilla oli rahaa laittaa autoja ajaa etelään ynm antin veli kuulemma oli mukana jo aikasemmin ja autto janin janin veljen ja antin sisään muut kaveritkin tietosia noista yhteyksistä. Antti oli lopulta veloissa jollekin taholle ja myi omaan laskuun venäläisten huumeita. Venäläiset eivät tuollaisesta pidä ja koska no venäjä tavat pistivät janille ja tämän veljelle tehtäväksi hoitaa antti. Tämä polkupyörä tyttö oli kuulemma janin joku heila ja pelkäsi tämän kontakteja. Janilla oli mökki murrosta tieto veljensä kautta. Janin veljellä oli korvakoru. Janin veli tiesi kanootista ennen kuin poliisi oli asiaa tutkinut janin veli yhdistetty metsään kävelijäksi. Yhdistä palaset" (Tämä kommentti Petteri Mikkosen Youtube-videon kommenteista)

"Nimimerkki: Nipsu
Sillä luurilla on jatkettu huume kauppoja Antin kuoleman jälkeen, kuolemakin liittyy huume kuuriri hommiin. Nimet on tiedossa ketä poliisi suojelee ja ainoastaan koska poliisin poika oli huume koukussa. Asia selviää jos Poliisi sen sallisi."

"
Allaoleva kopsattu Ylilaudan Antin katoamis-aiheisesta langasta:

Uuden tubevideon kommenteissa mielenkiintoinen kommentti:

"
Oma teoriani joka perustuu paikallisten antin kavereiden ja monen muun luotettavan tahon kertomuksiin.
Antti ja jani sekö janin veli olivat jo aikaisemmin sekaantuneet hämäriin venäläis/norjalais kuvioihin jossa liikuteltiin huumeita rajan yli suomeen antti teki näin rahansa jolla matkaili suomea ympäri ja laittoi autoaan ryyppäsi ynm. Jossain vaiheesa rahaa meni enemmän kuin tuli ja antti jäi suomen päässä ivalossa velkaa jollekin kenelle ei kannata ja antti myi viimeisellä etelän reissulaan omaan laskuun ison läjän venäläisten huumeita ja otti lainaa. jani janin veli ja venäläiset tiesivät tästä tämän antin velka kaverin kautta ja kuten ymmärräte tuollaista ei alamaailmassa hyväksi katsota joten antti päätetiin lyödä kylmäksi. Venäläiset käskivät Janin ja tämän veljen hoitaa likainen osuus henkiensä uhalla. Pojat tapasivat antin asunnossa ivalossa jossa jani ja janin veli suoraa kertoivat että heidän on käsketty tappaa antti. Antti oli tiennyt että tämä tulee tapahtumaan ja oli keksinyt suunitelman että väittää saavansa rahat kasaan venäläisille karingas niemeläisestä piri asunnosta jollain konstilla ja sitten matka alkoi. Heti karingasniemellä antti oltiin kolkattu ja ammuttu. Nimittäin tuo piri talo oli täynä venäläisten kuvioihin sekaantuneita. Tämän jälkeen antin ruumis jätetiin karingas niemeen venäläisille ja jani sekä tämän veli lähtivät hämäys osuudelle heidön piti vain luoda vaikutelma että antti on autolaan liikeellä muualla kuin ruumis lopulta auto ajetiin ojaan jani otti venäläisiltä kyydin janin vel varasti kanootin hajotti mökin ikkunan varasti erikaliiperisen aseen kun jolla antti tapetiin ja hyppäsi venäläisten kyytiin jossa ase hoidetiin pimeäksi ja varuilta janin omistukseen jotta jos epäilyä nousee se ei kohdistu janiin ja hönen veljeensä jotka saataisivat laverella. Ruumis hävitetiin karingasniemessä sijaitsevalle järvelle yöllä poltamalla se ohuessa jään kohdassa jolloin se paloi ja upposi järveen ja yö jäädyti järven ja ruumis hävisi. Nyt jo angilassa oleva janin ja venäläisten poppoo eroaa ja venäiläiset menevät norjan puolelle ja painottavat että jos jani ja veli haluavat pitää henkensä kaikki pitöö tehdä niin että poliisi ei liitä ulkomaalaisia tähän sillä heidän bisneksensä oli mallia pinnalla piilossa. Tämän jälkeen pojat hankkivat kyydin ivaloon jossa janin heila kovisteltiin mukaan jani lähti hakemaan antin avaimet ja puhelin autosta. Tämän jälkeen janin heila lähti hakemaan janin asunnolta loput huumeet ja niistä myydyistä huumeista saadun käteisen ja antoi ne janille jonka oli määrä kuljetaa ne angeliin venäläisä varten tyttö myös ruokki antin koiran ja vei sen ulos. Tämän jälkeen piti vain odottaa poliisin tuktimuksia ja esittää tietämätöntä sillä janin setä oli poliisissa korkean portasn Mies ja halusi suojella sukunsa mainetta. Tämän antin ampuneen henkilön tietää koko ivalo ja poliisi myös mutta asiasta ei nosteta meteliä sillä siihen liittyy kymmeniä ihmisiä joilla kontakteja poliisissa. Sekä miljoonia euroja venäläisiä huumeita joista maksetaan jopa lahjuksia poliisille pohjoisssa. Fakta on että jani ei ampumut anttia vaan hänen ystävänsä veljen paras ystävä ja antin kuvioista perillä oleva isompi tekjä H.H koko nimen voi miettiä. Janin veljen varastama ase yhä janilla nykyään micro. Ruumista ei enää ole. Antin puhelin on yhö tälöä pyörä tytöllä ja on sen myöntänytkin. Toivon että poliisi rikkoisi hiljaisuuden ja laittaisi syyliset linnaan

Ja antin oli tarkoitus karingas niemellä huijata itsensö pakosalle laina rahojen kanssa ulkomaille mutta Janin veli ilmoitti venäjä huume porukalle osoiteen jossa sitten itse murha tapahtui"

"
XXXXXXXXX

Totta tai ei, niin tuollainen tapahtumakulku selittäisi melko hyvin asiat. Senkin, millaista Antin käytös oli hieman ennen katoamistaan Laitilassa.

Usein miettinyt, kuinka outoa oli, että aikanaan kun pyrin Janin kanssa juttusille Anttiin liittyen, kaverinsa kertoi, että Jani on järkyttynyt Antin katoamisesta, ottanut sen tosi raskaasti (ei äkkiä uskoisi käytöksen perusteella) ja ei kestä että asiasta puhutaan. Muistelisin, että sanoi Janin menevän täysin tolaltaan jos asiasta puhutaan ja piti huoli, että en Janin lähistölle päässyt.
Tämäntyylinen tapahtumakulku selittäisi tavallaan tämänkin itselleni."

"Noita huhuja jostain venäläisistä on liikkunut tässä jutussa pitkin matkaa, mutta ne eivät pidä paikkaansa. Lapin huumekauppaa johti vuonna 2006 NBK ja Markku Wesslin Rovaniemeltä käsin ja Koppelon porukka pyöritti Wesslinin alaisuudessa Koillis-Lapin huumekauppaa. Huumeet tulivat Lappiin Etelä-Suomesta, eikä rajan yli. Erään henkilön mukaan Antti oli ollut kerran Kiikoisten ABC:n parkkipaikalla Toyotansa kanssa ottamassa vastaan huumelastia Lappiin kuljetettavaksi.
Tappohomma ei kuulemma liity NBK:n mitenkään, vaan on niiden Koillis-Lapin tyyppien ihan sisäinen juttu..."


OMAA POHDINTAA

Huumeiden liittyminen Antin katoamiseen, tulee esiin tässä keskustelussa useasti. Tässä ei edes kaikki huhupuheet keskustelusta. Lisäksi jo Kadonneet-ohjelmassa Antin äiti kertoi huhusta, jonka mukaan Antti oli lupautunut viemään jotain huumeita Norjaan tmv. ja lopulta Antti ammuttu.
Huumeet tuntuu nousevan tapetille monissakin eri tapauksissa. Välillä tulee ajatus joihinkin muihin tapauksiin viitaten, että on ihan hölynpölyä. Kuitenkin tässä Antin katoamista ajatellessa olen pitänyt alusta asti huumekuvioiden osuutta asiaan hyvinkin mahdollisena. Pelottavalta tuntuu, että huhuja on noinkin paljon ja noinkin yksityiskohtaisia - Totta vai ei?
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2244
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Suspicious kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 1:15 pm
Hurjimus kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 11:15 am Sitäpaitsi täällä jo vuosia sitten kirjoitti joku, joka antoi ymmärtää tuntevansa tapauksen.
Niin hän kertoi tämän tapahtumainkulun, mitä itsekkin olen epäillyt.
Jännä homma, siihen ei kukaan reagoinnut mitenkään 🤔
Mistähän tämä viesti löytyisi?
Yritin sitä kerran etsiä, mutta helkkarinmoinen operaatio on selata, eikä haulla onnistunut 🤔
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2932
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Hurjimus kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 4:32 pm
Suspicious kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 1:15 pm
Hurjimus kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 11:15 am Sitäpaitsi täällä jo vuosia sitten kirjoitti joku, joka antoi ymmärtää tuntevansa tapauksen.
Niin hän kertoi tämän tapahtumainkulun, mitä itsekkin olen epäillyt.
Jännä homma, siihen ei kukaan reagoinnut mitenkään 🤔
Mistähän tämä viesti löytyisi?
Yritin sitä kerran etsiä, mutta helkkarinmoinen operaatio on selata, eikä haulla onnistunut 🤔
Voisitko tarkentaa asiaa? Tarkempi kuvaus tapahtumankulusta? Voisin katsoa löytäisinkö muistiinpanoistani.
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2244
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Se, miten itsekkin olen kirjoittanut.
Antilla ajatettiin auto paskaksi ja sen jälkeen on parenpi kadota.
Sitähän on mahdoton sanoa, että hänellä oli oikeasti tietoa, mutta kirjoitustavassa antoi näin ymmärtää.
Itse en tuollaista tapahtumainkulkua olisi osannut muuten keksiä.
Harry Ambrose
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Joulu 12, 2023 6:37 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Harry Ambrose »

Antin tapauksessa on paljon ristiriitaisuuksia, epäselvyyksiä ja samasta asiasta useaa erilaista tietoa. Kuten täällä ihan viime aikoinakin monet ovat kirjoittaneet.

Antin henkilöhistoriaa tutkimalla, jos oikeita tietoja löytyisi, selviäisi paljon asioita jotka ovat saattaneet hänet tuollaiseen elämän malliin lyhyen aikuisuuden aikana.
Tapahtumien kulku Angelissa josta runsaasti on näiden vuosien aikana ollut tiedotusvälineissä juttuja, ovat täysin ilman faktan tarkistusta muodostuneet. Mitenkä olisi voinutkaan tarkistaa. Tiedotusvälineet ovat kyselleet sieltä ja tuolta ja kirjoittaneet eritasoisia juttuja. Tuuli on heiluttanut poliisin huulia ja alan harrastajat tiedotusvälineiden, poliisin ja huhupuheiden perusteella koonneet erilaisia kokonaisuuksia tapahtumista.
Esitän kysymyksiä muutamista asioista ja vastauksia voi lähettää myös yksityisviestillä. Sellaisella tiedolla en tee mitään että lehdessä luki sitä ja tätä, ne "tiedot" ovat minullakin. Jos vastauksia alkaa löytyä joiden voidaan katsoa olevan totuuspohjaisia voin rakentaa kevyen profiilin Antista.

1. Minkä ammatin Antti opiskeli peruskoulun jälkeen? On ollut tietoa että kyseisen kadoamisviikonlopun jälkeen olisi maanantaina aloittanut työt eräoppaana ja toinen tieto metsäkonealalla. Kumpaankaan ammattiin ei ammatillisessa mielessä voi ryhtyä ilman koulutusta. Metsäalalla koneet ovat kalliita ja ajokonetta jotenkin voisi kuvitella ajaavansa lyhyellä koulutuksella mutta Moto vaatii jo pidemmän ammatillisen koulutuksen, perustutkinnon.

2. Oliko Antti ollut rehellisessä palkkatyössä muutettuaan takaisin Ivaloon?

3. On kirjoitettu Antin polvivammasta ja tulevasta leikkauksesta. Mistä tässä on ollut kysymys? Onnettomuus, tapaturma, synnynnäinen vika?

4. Armeija. Oliko Antti käynyt? Jos ei, mikä oli syynä?

5. Antin matkat Ivalon ja Laitilan välillä. Kuinka usein ajoi matkan edestakaisin ja montako kertaa? Edestakaisen matkan pituus on noin 2200 kilometriä. Lyhyillä tauoilla matkaan kuluu vähintään 14 tuntia yhteen suuntaan. Bensiinilitran hinta on tuolloin ollut noin 1,2 €. Arvioidaan vanhan Toyotan kulutukseksi 7 l /100 km. 2200 kilometrin matka on vaatinut polttoainetta noin 180 euron verran. Päälle tietysti muut kulut huoltojen tarve, renkaiden kuluminen jne. Kuka rahoitti nämä matkat ja minkä takia. En usko että omilleen muuttanut nuori aikuinen kävisi perhettään katsomassa kahden viikon välein tuollaisen matkan päässä ihan noin vain. Tai kuinka usein Antin tiedetään käyneen Laitilassa?

6. Mistä on tieto peräisin Antin puhelimen viimeisen paikannuksen olleen Ivalon Koppelon alueen tukiasemaan?
Harry
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

Ei kahta ilman kolmatta, vai miten se meni? Onko tästä vaan Janin ja sen jonkun toisen sana?
Olenpa muuten aikanani törmännyt hyvinkin epärehelliseen tullimieheen, pitkän uran teki. Myi kakaroille tupakkaa ja viinaa, teki jotain hyvin ala-arvoista loppujen lopuksi. Nyt en toki halua mustamaalata tässä todistajana ollutta, pointtina on ettei ammatti ei tuo oikeamielisyyttä mukanaan.

Olisi mielenkiintoista tietää milloin Mäkelä vaihtoi työpaikkaa, mikä vuosi? Ehkäpä mäkelää alkoi kuumottamaan Aarnion kohtalo, tiesi tehneensä jotain ei-niin-oikein. Toisaalta jos suvussa kaiken maailman hiihtäjää niin kieltämättä ei se herkullisin asema.

Tulee tosta romusta mieleen, onko mökkitavaroita kaupitellut eteenpäin?

Ja nyt alkaa mennä ehkä hieman frozeniksi, onko kukaan perehtynyt Hanhivaara sukunimeen sen enempää?

Toi että olis tehny jollekin naiselle jotain kuulostaa korviini teon oikeutukselta. Onko Antti osannut pitää puoliaan? Ei.

Jostain on jotain vaateriepuja löytynyt, vaatteet jotka olleet hämäystarkoituksessa päällä poltettu muualla.

Villi veikkaukseni on että Antti on kuollut suht nopeaan sen jälkeen kun on viimeisen kerran 100pros varmuudella nähty, eli ilmeisesti saunareissun jälkeen.

Voipi olla suunnitelmissa olleen Thaimaa. Toki mahdollista jos totaalisekoaminen ja Venäjän mafia perässä. Tai joku muu ilkeä rikollisrinki?

Jos hakisin huumeita paikasta A, en ikinä koskaan hommaisi kyseiseen kaupunkiin mitään bonuskortteja. Tai kiikuttelisin jotain tavaraa jonnekin.
Mutta onhan toi aika ovela reitti. Ei kaikki varmaan oikein tykänneet?

Ajoiko Antti yhtä soittoa, pysähtyiköhän koskaan missään?

Jokaisessa huhussa taitaa olla pieni pala totuutta?
Antin katoaminen taitaa olla useamman asian summa, ja mahdollisesti toimi sijaiskärsijänä kaiken lisäksi.

Onko sitä lampea koskaan päästy todella tutkimaan?

Kukas tämä H.H mahtaisi olla?
Poromies on myös turhan yksityinen.

NK. Tavalliset ihmiset ovat joutuneet talutushihnaan, josta ei niin vain pääse pois, koska pelko
. Yhteistyö ja ajatusten vaihto on tie eteenpäin. Parempi tuttu helvetti kuin tuntematon taivas. Ei. Kaikkea ei osaa aina järjellä selittää, kun antaa tilaa sille voi löytää jotain uutta.

Yksityisetsivän palkkaaminen joukkorahoituksella taitaa olla hieman liian myöhäistä?


Tällaista pikapohdintaa puhelimella kera kirjoitusvirheiden.
Olin, kunnes en ollutkaan.
iman
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Kesä 21, 2023 9:06 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja iman »

Harry Ambrose kirjoitti: Ti Tammi 23, 2024 6:33 pm Esitän kysymyksiä muutamista asioista ja vastauksia voi lähettää myös yksityisviestillä. Sellaisella tiedolla en tee mitään että lehdessä luki sitä ja tätä, ne "tiedot" ovat minullakin. Jos vastauksia alkaa löytyä joiden voidaan katsoa olevan totuuspohjaisia voin rakentaa kevyen profiilin Antista.

1. Minkä ammatin Antti opiskeli peruskoulun jälkeen? On ollut tietoa että kyseisen kadoamisviikonlopun jälkeen olisi maanantaina aloittanut työt eräoppaana ja toinen tieto metsäkonealalla. Kumpaankaan ammattiin ei ammatillisessa mielessä voi ryhtyä ilman koulutusta. Metsäalalla koneet ovat kalliita ja ajokonetta jotenkin voisi kuvitella ajaavansa lyhyellä koulutuksella mutta Moto vaatii jo pidemmän ammatillisen koulutuksen, perustutkinnon.
Tähän on mielestäni löytynyt jo ihan totuudenpohjainen vastaus juurikin lehtiartikkeleista ja omaisten haastatteluista.
Kalevan artikkelissa (https://www.kaleva.fi/antti-taisi-jaada ... -a/2783099) sanotaan mm. "Hanhivaara oli palannut peruskoulun jälkeen lapsuudenseudulleen Ivaloon opiskelemaan eräoppaaksi. Muu perhe asui Laitilassa Varsinais-Suomessa."
Juttu on maksumuurin takana, mutta koko teksti löytyy ketjun sivulta 151.
Myös sisko oli jossain haastattelussa maininnut Antin toimineen eräoppaana.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen nettisivuilta löytyy tieto, että opintojen kesto on n. yksi vuosi, melko nopeasti hoidettu siis.
Toisaalta, tämä koulutuskeskus sijaitsee Inarissa, enkä löytänyt Ivalosta muuta kuin ala- ja yläasteen sekä lukion.
Onkohan Ivalo ja Inari mennyt sekaisin? Tai ehkä tilanne oli toinen 2000-luvun alussa, en osaa sanoa.

Sekin pitää paikkansa, että Antin isä oli kertonut näistä seuraavalla viikolla alkavista metsäkoneenkuljettajan töistä.
Oma käsitykseni on, että ollaan oltu jonkin aikaa eräoppaana ja myöhemmin lähdetty opiskelemaan noita metsähommia.
Töihin on voinut päästä myös oppisopimuksella, eli ei välttämättä ole ollut montaa vuotta opiskelua takana tässä vaiheessa.

Jatkan vielä aiheesta sen verran, että tuli vaan mietittyä sitä Muotkatunturin susityttöä nimeltä Tinja, josta kirjoitettiin Iltasanomissa seuraavasti:
"Kuusi vuotta opiskelua Jyväskylässä riitti ja Myllykangas päätti palata Lappiin. Hän hakeutui Rovaniemelle eräopaskouluun, jonka jälkeen määränpääksi tuli lapsuudenkoti Vaskojoen varrella."
Tältä palstalta olen ymmärtänyt, että hän oli Antin tuttu ja liittyi jollain tapaa koko kuvioon. Eivät ole varmaan ainakaan koulussa tutustuneet, koska opiskelivat eri paikkakunnilla, mutta ehkä myöhemmin yhteisen työn ohessa?
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2932
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Hurjimus, tarkoitatko tätä viestiäsi?
Hurjimus kirjoitti: La Tammi 13, 2024 6:04 pm Ilta lehti 2019

Omaisiin on ottanut yhteyttä mies, joka kertoi auttaneensa Antin auton ylös ojasta kyseisen aamun aikana. Tuolloin Antti oli vielä suurella varmuudella itse paikalla.

Meihin yhteyttä ottanut mies kertoi, että hän oli kahden kaverinsa kanssa suuntaamassa Angelista Karigasniemeen päin, kun havaitsivat Antin seisovan autonsa vieressä tien varressa. Antti c hänen mukaansa vaikuttanut väsyne mutta ei humalaiselta.

Auto sen sijaan näytti tässä vaiheessa vaurioituneelta.

He olivat auttaneet auton ylös ojas Antti oli pyytänyt heiltä kyytiä, mutt olivat menossa toiseen suuntaan.

Kolme miestä siis ollut auttamassa ja poistuessaan oli kävellyt ilmeisesti Jaakko vastaan.
Lienee kohtuullisen varmaa, että autolta poistunut oli tämä, jonka auton oli kolmikko auttanut
ilmeisesti tämä kolmikko ei ollut havainnut korvista autetulla, olisi varmasti tämä tieto tullut esiin.
Tässä vielä loppuun muutamat huhupuheet, tästä keskustelusta:


"eytyitue6746646
18.7.2018 13:05

Olin Antin kaveri, mutta en hyvä sellainen. Houkuteltiin Anttikin murtokeikoille kuskiksi, mutta Antti meni tunnustamaan kytille, päätettiin kostaa sille. Antti ei juonut kun oli kuskina ja halusi lähteä mökiltä pois, mutta mällättiin sen auto auto ja piilotettiin ruumis. Onneksi meillä on suhteita ja kytät suojelee murhasyytteiltä. Meillä Lapissa ei vasikoita hyväksytä.


Siinäpä tämä tapaus tiivistettynä.


"Aikajanaa:

13. päivä lokakuuta 2006 perjantaina illalla Antin asunnolla Ivalossa soi musiikki kovalla. Asunnossa oli Antin lisäksi kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Näistä pojista yksi oli vahvistetusti J.S. ja tytöt olivat J.S.:n lähipiiriin kuuluvat siskokset A.M. ja M.M., mutta kahden pojan henkilöllisyyksiä ei ole vielä vahvistettu. Heidän arvellaan kuitenkin olleen kaksi seuraavista: T.S., O.K., R.K..

Jossain vaiheessa iltaa Ivalosta on lähdetty ajamaan Antin autolla, 1982 mallin Toyota Carina Coupella Karigasniemelle, jossa on kerrottu olleen bileet Oula Palton asunnolla poromiehentiellä. Palton asunto on Karigasniemellä tunnettu huumekämppänä. Tarkkaa tietoa ei ole siitä, keitä autoon on mennyt, mutta vahvistettu on J.S., sekä luultavasti Antti itse. Auton koko huomioonottaen on todennäköistä, että yksi, tai useampi Antin asunnolla olleista ei ole tullut auton kyytiin.

Palton asunnolle Karigasniementiellä on ilmeisesti heti Antin Toyotan saavuttua perille, tullut tieto, että Antti on tapettu. Näin ollen Antti ei olisi koskaan päässyt Karigasniemelle saakka elävänä. Palton asunnolla on tyttö T.M., joka on tuolloin ollut henkilön O.K. tyttöystävä, reagoinut tähän sanomaan saamalla paniikkikohtauksen. T.M. on myös soittanut veljelleen ja kertonut, että Antti on tapettu. Tämän jälkeen T.M. on poistunut asunnolta jalkaisin.

Aamuyöllä Palton asunnolta on lähtenyt neljän hengen seurue Antin autolla Angeliin. Ulkopuolisten, mm. rajavartijan vahvistamana Antti ei ollut tässä autossa. Autossa on ollut J.S., sekä tyttö S.S. ja hänen silloin poikaystävänsä O.L. Neljättä henkilöä ei ole vahvistettu, mutta hänellä on ollut korvakoru. Tiedossa on, että henkilöillä T.S., O.K. ja R.K. on tuolloin ollut korvakoru.

14. päivä lauantaina aamupäivällä Antin Carina on rässitty paskaksi Angelin pohjoispuolella Karigasniemen ja Angelin välisellä tiellä. Autolla ovat ajaneet J.S. ja tämä tuntematon korvakorumies.
Sittemmin J.S. on poistunut erään Ivalosta Angeliin tulleen toisen miehen kyydillä takaisin Ivaloon.


Extraa:

Yön aikana on tehty havaintoja liittyen Toyota Hiace merkkiseen pakettiautoon. Pakettiautosta tehdyt havainnot sopivat yhteen Toyota Carinan liikkeiden kanssa. Tutkinnallisista syistä en anna havainnoista tarkempaa tietoa. :D
Toyota Hiace on tunnistettu kuuluneen henkilölle T.L., joka on ollut angelilainen poromies. Tämän saman poromiehen isä A.L. on toisen miehen kanssa kertonut nähneensä Antin kävelleen autonsa luota metsään Angelissa."

"Kyllä Antti Karigasniemessä on ollut vielä hengissä. Nähty on auto ja Antti. Angelista sen verran, että auto on Angeliin lähtenyt silloin lauantaina n. klo 7 Karigasniemeltä. Ohi ajaja ei ollut nähny montako ihmistä oli autossa, ikkunat oli niin huurussa."

"Onko kukaan useinkaan spekuillut sellaista, että Antti tosiaan olisikin ollut ralliautoilukyydissä ja jopa kävellyt johonkin metsän tapaiseen erottuaan ensin riidoissa Janin kanssa. Olen jo seonnut ilmansuunnista, mutta Jani olisi sitten tuoreen noutokuskinsa kanssa löytäneet Antin myöhemmin (tieltä), napanneet kyytiin ja rikos olisi tapahtunut jossain matkalla muualle. Tällaista teoriaa en ole missään nähnyt, vaikka kaikenlaista muuta kylläkin :)"

"Antti kylmättiin hiekkakuopalle ja huudatettiin autoa peittämään siitä tullut melu. Ruumis heitettiin Joukon poroteurasjätteiden sekaan." (Ylilauta)
https://www.murha.info/rikosfoorumi/dow ... p?id=21360
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2932
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Hyviä pointteja sinulla, Harry Ambrose!

Tuollainen kevyt profiili Antista, olisi hyvä juttu!

Olen itse miettinyt minkälaisena henkilönä itse olen Anttia ajatellut. Ensimmäisenä tulee mieleen, että Antti ei ollut mikään "ihan täysin nössö", tälleen karkeasti kuvailtuna. Vaikka jääkin vaikutelma, että hän on voinut olla helposti höynäytettävissä oleva, esim. niiden mökkimurtojen suhteen, on kuitenkin jäänyt sellainen vaikutelma, että Antti on myös voinut osata pitää puoliaan. Kerrotaan, että etelässä asuessaan jo ihan koulussa Anttia on haukuttu/kiusattu. Minulle on jäänyt vaikutelma, että Antti on mahdollisesti voinut tuntea itsensä jonkinlaiseksi väliinputoajaksi. Minulle on jäänyt vaikutelma ettei työhistoriansa kovin pitkä ole ollut (ei tosin voinut kovin ollakaan, nuori mies) ja jäänyt vaikutelma, että elämä Ivalossa on pyörinyt kavereiden ja päihteiden, ainakin alkoholin, merkeissä. Antti vaikuttaa olleen läheinen äitinsä ja siskonsa kanssa. Isääkin tavannut säännöllisesti ja ilmeisesti välit veljeenkin olleet kunnossa. Hänellä on ainakin nimellisesti ollut tukiverkkoa Ivalossa, koska kerrotaan, että siellä on asunut Antin täti perheineen sekä isoäiti asunut ihan Antin lähellä. Mahdollisesta naisystävästä ei ole tietoa missään ollut. Serkut ilmeisesti samaa ikäluokkaa Antin kanssa. Antilla ollut koira - minkä ikäinen, mistä saatu, miten hoidettu? Taas kerran "jostain luettua tietoa", ilmeisesti J ei ole ollut Antille mikään ihan bestis, omaisten mukaan. Mutta tiesivätkö lähiomaiset todellisuudessa keiden kanssa Antti aikaansa vietti? Isänsä on kertonut ohjelman haastattelussa, että ennen katoamistaan, pe 13.10.06, Antti oli saunonut isän ystävän kanssa. Minkälainen ystävä tämä oli? Olen myös ymmärtänyt, että Antti olisi päässyt uuteen työpaikkaansa osittain suhteiden kautta, ymmärsin isänsä puheista, että tuttu henkilö työnantajana. Oliko Antilla motivaatiota uuteen työhön? Miten pitkään oli ollut työttömänä / opiskelematta?

Entäs tosiaan tuo polvivamma. Mistä se oli syntynyt? Minkälainen terveydentila Antilla oli noin muuten? Oliko masentunut, ahdistunut? Mielialalääkitystä? ADHD-diagnoosi tms.? Oliko hoitokontakteja?

Antti asui rivitalossa. Kuinka pitkään oli asunut samassa asunnossa? Missä sitä ennen asui? Hoitiko vuokran/vastikkeen maksamisen ajallaan? Missä kunnossa asunto oli kun siellä ensimmäistä kertaa poliisit/omaiset kävivät? Oliko Antilla jotain tärkeää esinettä, korua tms. jota piti yleensä mukanaan?

Oliko Antin asunnossa sauna? Missä Antti saunoi (isänsä) kaverin kanssa ennen katoamistaan? Missä Antti ylipäätään normaalisti vietti vapaa-aikaansa? Kävikö usein esim. Hansa barissa? Minkä verran todellisuudessa käytti päihteitä - tietääkö sitä kukaan?

Minkälainen oli luonteeltaan? Kiivastuiko helposti vai pysyikö viilipyttynä? Oliko musikaallinen, taiteellinen, urheilullinen? Harrastuksia? Tulevaisuuden suunnitelmia?

Uuden auton kerrotaan olleen Antin silmäterä. Millä rahalla auton osti ja keneltä? Minkälainen auto Antilla oli ennen? Milloin sai ajokortin? Minkälainen kuski Antti oli?

Tuosta Antin puhelimen paikannuksesta ja puhelimesta ylipäätään on kyllä ollut niin epämääräistä tietoa. Äiti kertoi Kadonneet-ohjelmassa, että vanhemmat saivat teletunnistetiedot lopulta ja ne poliisille antoivat, mutta eivät ole niistä kuulleet mitään sen jälkeen. Antin prepaid-puhelimen kerrotaan hälyttäneen pitkään katoamisen jälkeen. Oliko Antilla kaksi puhelinta tai kaksi erillistä liittymää?
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2932
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Antin kohtalosta olevia huhuja on todella paljon ja ne ovat kuin suoraan jostain elokuvista. Pelkästään jo paljon huhuja siitä miten Antti on tapettu, mutta sen lisäksi myös hurjia huhuja niin poliisien kuin omaistenkin rikossyytteistä / mahdollisista osuuksista tapahtumien kulkuun.

Poliisiin osallisuutta tavalla tai toisella, on tässä keskustelussa kuvailtu mm. seuraavanlaisilla huhuilla:

"kuka on tämä j.24.09.07. raahen ollinsaaressa tapahtui mönkijäonnettomuus,kristian menehtyi,oli mukamas ollut silminnäkijä.kristian oli toiminut kuriirina ja halusi pois.hörhöt tappoi,ja lavastivat onnettomuudeksi,mukana on ehkä tämä j, joka aiheutti oulussa nuorten kuoleman auto-onnettomuutena. poliisit ei uskaltaneet reakoida tappoon, kun vänkäsivät onnettomuudeksi.kuulin että hanhivaara on tuttu nimi raahen suunnalla.kullä sitä pitää ahistaa kuulusteluissa joka viimeksi näki kadonneen tai murhatun."

"Mitäs nyt kun tiedetään kenen poliisin poika tähän liittyy? Täällä on mainittu kerran K:lla alkava sukunimi, ja samalla sukunimellä löytyy ylikonstaapeli Inarin poliisista. Ilmeiseti se ylilaudan juttu piti paikkansa, josta täällä mainitsin."

"Täällä oli jostain Koppelon jengistä? Mitä/ketä sillä tarkoitetaan? Tämän, jota luulen poliisin pojaksi, veli ja tod.näk äiti asuu Koppelossa. Ainakin hänen fb-kuvistaan on tykännyt 3 ihmistä, joilla sama sukunimi ja 2 nuorempaa naimisissa keskenään. He kaikki asuu Koppelossa. Saatan mennä pahasti metsään, mutta jostain syystä takerruin nyt tähän. Jäin myös miettiin että jos kyseessä todella on isä ja poika, niin voisko tästä tehdä jonkun kantelun, vaikka isä ei asiaa tutkinut. Jos sais jonkun vielä pöyhiin tätä poliisin toimintaa. Toisaalta luulis että Antin omaiset olis tähän puuttuneet."

"Kyseessä lienee toinen O.K. Siis se, jolle J.S. soitti lauantaiaamuna Angelista saadakseen kyydin Ivaloon. Käsittääkseni hänellä ei ole tapahtumissa muuta osaa. Tämä O.K. ei liene ollut perjantai-iltana Ivalossa Antin kämpällä eikä Karigasniemellä.

Ivalon poliisista tosiaan jäi eläkkeelle muistaakseni vuonna 2016 ylikomisario H.K., jolla on sama sukunimi kuin O.K.:lla. Ikiensä puolesta voisivatkin olla isä ja poika. Tämä O.K. on myös kalamiehiä. Joku kalastusaiheinen lehtijuttukin on tehty, jossa vilahtaa O.K.:n nimi. Juttu on tehty enemmän O.K.:n sedästä sekä myös hänen pappastaan (?). Isästä ei ole mainintaa.

Epäilenpä, että tässä linkissä ollaan metsässä."

"Jutun päätekijän isä on sen entisen tutkijan tuttava. "Ettekö te tiedä kenen pojasta on kyse". Ei tarvitse ihmetellä miksi mikään ei viitannut rikokseen ja todisteet "katosivat"."

"Helvetin outoa myös, että juuri Jaakko Mäkelä löysi suurehkon kannabisviljelmän Antin katoamisen jälkeen. Sai huomion käännettyä muualle jonkun kuppasen ratsian avulla. Kovat kamat sitten tuleekin suoraan rajojen yli kenenkään valvomatta. Edelleen sanon, etta Aarnio oli tuohon aikaan KRP: n johdossa. Olisiko outoa, jos Mäkelä olisi ollut mukana noissa sotkuissa ?"

"Luin koko ketjun ennenkuin rekisteröidyin tänne. Aika paljon perätöntä juttua ja nimiä jotka tuskin liittyvät tapaukseen mitenkään. Viimeisimmistä kommenteista oikaistakoon, että O.K. ei ole poliisin poika vaikka heillä sama sukunimi onkin."


"^ Ol.K. on H.K.:n poika. H.K. on vuosia sitten tuolta hunningoilta eläköitynyt poliisi. Monen eri tietolähteen mukaan Ol.K.on H.K.:n jälkeläinen. On olemassa kaima Ol.K.:lle, mutta tässä on kyseessä poliisin poika Ol.K.
Os.K.ei tietääkseni ole poliisin poikia."


"Ol.K ei ole eläköityneen poliisin H.K.n poika vaikka heillä sama sukunimi onkin. 100% fakta."


"Ei ole H.K. edes Ol.K.n setä. H.K.lla myös poika, mutta ollut tietääkseni noiden 2006 tapahtumien aikaan jo ihan muualla."

"Ihan sivusta seuranneena. Ivalossa yhden poliisin poikapuoli ja rajamiehen poika pyörivät 2000 luvun alkupuolella ja ilman rajoja toilailuissaan. Kerran mm hoksasin, että siinä liinahamarin parkissa oli yöllä auto parkissa ja kaverit syöksyivät sillan alle.( Siinä on se silta ilman vettä). Uteliaisuus heräsi ja palasin n. Tunnin kuluttua paikalle. Auto oli p alueelta hävinnyt, niin tottakai minäkin menin katsomaan mitä sieltä löytyy? Edellisen talven kylän kadonneet jouluvalot ja muuta pikku sälää
sekä muutama bensakanisteri. Joka silloin Ivalossa liikkui, niin muistaa varmaan laguunin sinisen c Ascona ja osaa yhdistää. Tovereilla oli tapana tehdä kaikenlaista ja kirjo oli tappeluista pikku varkaisiin. Mikäpä se oli Elvistellessä, kun yhden kaverin isäpuoli ei itseään katsonut jääviksi tutkia kolttosia? Käsittääkseni osa tästä rytmiryhmästä miehistyi, mutta osa taisi pyöriä vielä Antin katoamisen aikoihin noissa porukoissa, missä Anttikin? Ja määrätyt huhut tuolla kylällä pyöriessäni kertoivat 2 :sta kaverista, jotka pyörittivät jonkinlaista huumekauppaa. Olivat tekemisissä näidenkin veijareiden kanssa."

"
Kyseessä tuossa on Mäkelän Jaakon poikapuoli ja eräs toinen nilkki. Kuullut usealta eri ihmiseltä, että Mäkelä ei ole aina jäävännyt itseään tutkinnasta, kun se olisi ollut aiheellista. Myös katsonut läpi sormien tiettyjä asioita tiettyjen ihmisten kohdalla, kuten tämän poikapuolensa, ja ollut ajamassa asioita siten, että tuomiot ovat olleet eduksi vaikkapa tälle bonuspojalleen. Toki hänellä on ollut varsin lupsakka ote noin muutoinkin "pikkurikkeisiin" useamman paikkakuntalaisen mukaan. Pojat on poikia ja niin edelleen...
Samansuuntaista kuullut kuin Laaban tässä esittää noiden "pikku kolttosten" suhteen. Tämä olisi muuten osittain ainakin toteen näytettävissäkin tilaamalla eräs tuomiolauselma, josta selviäisi tämän bonuspojan nimikin.

Tuo mainittu rajavartijan poika ei liity millään tavalla rajavartijaan, joka teki silminnäkijähavainnon Antin autossa vänkärinä olleesta korvismiehestä."


Mäkelän on myös huhuttu seurustelleen jonkun tapaukseen liittyvän naisen kanssa. Otapa näistä selvää? Luulisi tosin, että poliisissa haluttaisiin mainetta puhdistaa.

Ja sitten Antin läheisiin...

On kerrottu, että isällä rikostaustaa, ainakin tapon yritys, Antin katoamisen jälkeen? Veli puolestaan huhujen mukaan polttanut epäillyn(?) auton Antin katoamisen jälkeen. Muistelen lukeneeni myös jonkin piiritysjutun (tämän voin tarvittaessa tarkistaa) veljen osalta. Lisäksi huhu, että veli olisi pitänyt jotakin henkilöä panttivankina tms. Antin katoamisesta epäiltynä, ja että veljellä myös henkirikostaustaa sekä epämääräistä rikollista toimintaa jonkin pokerifirman kanssa, https://www.murha.info/rikosfoorumi/dow ... p?id=19057
Tämän lisäksi huhua, että veljellä huumekuvioita. Ja huhu myös, että Antin isä olisi "säätänyt" jotain venäläisten kanssa ja tällä mahdollisia vaikutuksia Antin katoamiseen: https://share.jodel.com/post?postId=632 ... kCQAAAA%3D

Nämä kaikki ovat todella raskaita syytöksiä, joiden totuuden perää emme voi tietää.
Suspicious
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Joulu 31, 2023 4:00 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Suspicious »

Jaa a. Mulla oli jonkunnäköinen ajatus siitä mitä Antille ehkä olisi voinut tapahtua, mutta nyt tuli niin paljon hyviä teorioita ja kommentteja, että en taas tiiä. Selailin vähän ketjun ensimmäisiä sivuja, koska alkuvaiheessa ensimmäiset huhut usein on lähimpänä totuutta, kun tarinat ei ole vielä ehtineet kiertää niin monen ihmisen kautta. Harmittavan vähän kuitenkin ollut keskustelua parin ensimmäisen vuoden aikana niin ei oikein tiedä mitä aluksi on puhuttu.

Henkilökohtaisesti en usko, että Antti olisi paennut Thaimaaseen tai minnekään muuallekaan. Luulen että ratkaisu on lopulta aika yksinkertainen ja tämä on joku naiseen tai huumeisiin liittyvä ehkä jopa suunnittelematon tappo. Alussahan oli huhua, että Antti olisi lähennellyt tai ahdistellut jotain naista ja sen seurauksena olisi pahoinpitely lähtenyt käsistä, jonka seurauksena Antti olisi kuollut. Ihan varteenotettava teoria minusta ja näitä tapahtuu maailmalla verrattain paljon. Toisaalta huumeisiin liittyvissä teorioissa on hämmentävän paljon ja tarkkoja yksityiskohtia, joten voi tämä liittyä niihinkin, mutta kenties tässäkin tapauksessa homma on vaan lähtenyt käsistä, kun on vähän annettu kurinpalautusta. En jotenkin jaksa uskoa mihinkään isoon mafiatouhuun ja venäläisiin pahiksiin, vaikka kieltämättä hyvät teoriat tällekin vaihtoehdolle on saatu kehiteltyä. On myös sellainen tunne, että Antti olisi kuollut jossain kohtaa Ivalon ja Karigasniemen välillä tai ainakin ennen Karigasniemen bileitä ja Angelin tapahtumat olisi pelkkää hämäystä.
Vastaa Viestiin