Pirkanmaan tuhopoltot - nuori mies sai 5 v 6 kk vankeutta mm. törkeästä tuhotyöstä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Juniorihölkkääjä
Harjunpää
Viestit: 320
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 11:44 am

Re: Pirkanmaan tuhopoltot - nuori mies sai 5 v 6 kk vankeutta mm. törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Juniorihölkkääjä »

Matti Ja Maija kirjoitti: Pe Helmi 16, 2024 1:19 pm Nimestä päätellen voisi olla alkujaan RKPn vaali-alueelta. Suomenruotsalainen tai Ruotsinsuomalainen nimi viittaa sinne.
Aamulehti teki 30.9.2022 artikkelin siitä, millainen on Hämeenkatu viikonloppuyönä. Tämä meidän sankarimme esiintyy siinä ja kertoo, että yhteyksiä on Vaasaan. Siellä asuu saman sukunimisiä.

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009069033.html
4:50

24-vuotias insinööriopiskelija Robert Strömsholm on pyrkimässä Pataässään sisään ja kipaisee jonosta katsomaan, kuinka hienoja kuvia Aamulehden kuvaaja ottaa. Kello on melkein viisi, mutta hänen puheensa ei sammalla yhtään. ”Nykynuoriso ottaa fiksusti. Ei enää juoda niin paljon kuin ennen. Tietty inflaatio ja kaikki vaikuttavat.”

Hänkin alkaa puhua siitä, kuinka hyvä paikka Tampere on. ”En lähtisi täältä mihinkään. Täällä on elämää ja kasvua. Kaveri asuu Vaasassa, ja siellä lukee pääkadulla joka paikassa, että vuokrataan tai myydään.”
mielistelijä
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: La Syys 17, 2022 6:37 pm

Re: Pirkanmaan tuhopoltot - nuori mies sai 5 v 6 kk vankeutta mm. törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja mielistelijä »

ÄmätööriTutkija kirjoitti: To Helmi 01, 2024 10:34 pm
Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: To Helmi 01, 2024 7:40 am Tähän viittaa se, että mies vaikuttaa olevan 'yksinäinen susi'. Missään ei ole kerrottu mitään hänen kavereistaan.

https://www.wikiwand.com/fi/Pyromania
Kuten aiemmin ketjussa mainitsin, tunsin tekijän viime vuosikymmenellä kun olin samassa koulussa tämän Robertin kanssa ja olen koittanut miettiä millainen hän oli silloin, oliko mitään "varoittavia" merkkejä tai muita sellaisia, ja en kyllä muista olleen, ainakaan mitään "stondis ojossa sytkärin liekkiä katsoen" tyylisiä selviä merkkejä. Mutta en kyllä muista hänen ikinä kertoneen käyneensä baarissa kavereiden kanssa tai mitään sellaista, mikä oli melkein jokaviikkoinen puheenaihe kaikilla ammattikoulussa. Hieman eristäytynyt, mutta hän sai ekana vuonna hieman huonon maineen luokkalaistensa keskuudessa (ei tälläiseen viittaavaa, vaan yleistä huolimattomuutta alaan mitä opiskelimme, ehkä syynä ikä tai motivaation puute) ja tästä syystä ei ollut se halutuin työkaveri koulutehtävissä, tai vapaa-ajalla. Toki jos esim pelasimme korttia tauolla ja hän oli vieressä, kysyimme haluaako mukaan.

Nuo kaksi palanutta varastorakennusta messukylässä sijaitsevat aika lähellä sekä häneen linkitettyä omistusasuntoa mistä aiemmin viestissä mainittu, sekä syytetyn vanhempien taloa, jos kyseiset varaston palamiset ovat liitetty häneen syytteissä, en muista ulkoa kaikkia kohteita.

Toki välit katkesivat koulun jälkeen ja en ole jutellut sanaakaan viimeiseen 5-6 vuoteen, joten viimevuosista ja mikä hänet mahdollisesti veti tähän suuntaan en tiedä pätkääkään, enkä viitsi alkaa kertomaan mitä pieniä paloja tietoa olen kuullut yhteisiltä kavereilta, kun nekin huhua.

Mielestäni sain hyvinkin kirjoituksestasi, henkilön käyttäytymisestä, mahdollisen personaallisuushäiriöisen ihmisen. Pyromanialla on huono hoitovaste, todennäköistä on että vapaudessa uusivat tekosiaan.

https://www.duodecimlehti.fi/duo20195
Birch Tree Headland
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Maalis 20, 2023 6:03 pm

Re: Pirkanmaan tuhopoltot - nuori mies sai 5 v 6 kk vankeutta mm. törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Birch Tree Headland »

veejee kirjoitti: Ke Tammi 31, 2024 6:14 pm
Eikö rikolliset ollenkaan selvitä miten poliisi tutkii tapauksia? Jos itse alkaisin tuhopolttoja tekemään, pyrkisin noudattamaan seuraavaa listaa
- elektronisia jälkiä tuhopolttopaikalle eikä sen lähettyville ei saa jäädä (puhelin kotiin, valvontakameroiden välttely, jne.)
- silminnäkijähavaintojen välttely
- bensa ostetaan ...
No niin no, jos olet mopoilemassa ja ohi vilahtaa pakkomiellyttävä kohde, yritä siinä sitten U-käännöksen jälkeen kikkeli kovana ajatella rationaalisesti kun järki jäi vilahduksen paikkeille.

:roll:
Kukaan ei tiedä nytkään kuka on Juha Hiitelä. Kaikki tietävät Antero Mertarannan. Koita nyt Juha jaksaa päivä kerrallaan.
pate22
Nikke Knakkertton
Viestit: 166
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2020 2:35 pm

Re: Pirkanmaan tuhopoltot - nuori mies sai 5 v 6 kk vankeutta mm. törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja pate22 »

Minkäs takia tämän kuva julkaistaan, mutta lapsen murhaajien kuvia ei?
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8021
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Pirkanmaan tuhopoltot - nuori mies sai 5 v 6 kk vankeutta mm. törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Pirkanmaan tulipalosarjasta tuomittu nuori mies tyytymätön tuomioonsa – myös kolme asianomistajaa tyytymättöminä
Tuomitulla oli oikeus valittaa tuomiostaan Turun hovioikeuteen maaliskuun 18. päivään saakka.

PIRKANMAAN käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan Robert Emil Strömsholmin viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen helmikuun 16. päivä. Strömsholm tuomittiin kolmipäiväisessä oikeudenkäynnissä rikoksista, jotka oikeus katsoi liittyvän Pirkanmaan tulipalosarjaan.
Strömsholm joutuu maksamaan mittavia korvauksia tuhoutuneiden rakennusten arvosta sekä purkukustannuksista. Hänen maksettavakseen määrättiin yli 550 000 euroa, kun lasketaan mukaan oikeudenkäyntikulut. Lisäksi Strömsholmille on määrätty jo esitutkinnan aikana 200 000 euron vakuustakavarikko.

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000010249181.html
Vastaa Viestiin