65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Maura Isles
Frank Drebin
Viestit: 391
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:01 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Maura Isles »

skoune kirjoitti: Pe Helmi 23, 2024 3:41 pm Minulla on ollut pääteoriana se, että Birgitta olisi taloudellisista syistä muuttanut toiseen maahan. Hänen kun olisi yrittäjänä pitänyt maksaa itselleen "eläkerahoja", ja kun sitten tulot pienenivät ja PW ei maksanutkaan sitä mitä sovittu oli, niin tämä olisi saattanut olla katastrofi Birgitan toimeentulolle Suomessa.

Optimisti kun olen, niin mietin, että ehkä Birgitta olisikin kerännyt rahaa jollekin ulkomaalaiselle tilille ja näitten turvin jätti Suomen pölyt jaloistaan. Istui lentokenttäbussiin erään hotellin edessä ja sammutti puhelimensa ja sitten lensi sinne jonnekin. Eihän häntä silloin vielä etsitty.

Tai jos ei lentänyt, meni vaikka jonkun kaverin kaa tämän autossa Turkuun ja sieltä laivalla Ruotsiin ja sitten lensi Arlandasta vaikka mihin lomaparatiisiin kauas pois. - Pääsin "tutkimuksissani" aika pitkälle eri henkilöiden fb-sivuja seuratessani. Löytyi sieltä BSn kesäpaikkakunnalta Silander-nimisiä henkilöitä, jotka asuivat aika kaukana maailmalla (ei Thaimaa..) ...Valitettavasti en enää löydä noita vanhoja tutkimuksiani..
Teoria olisi mahdollinen, jos Birgitta olisi aikoinaan soitellut poliisille päin, "ettei ole kadoksissa, vaan asustelee italialaisessa pittoreskissä maalaiskylässä ja käy töissä viinitilalla". Kyllähän sitä tulee Suomen asioita seurailtua ja iltalehtiä lueskeltua, vaikka olisikin muuttanut pois Suomesta.
skoune
Martin Riggs
Viestit: 635
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja skoune »

Zessie kirjoitti: La Helmi 24, 2024 9:37 am
Hurjimus kirjoitti: La Helmi 24, 2024 9:14 am Missähän kadonneet ketjussa on edetty?
Lähes jokaisen voisi poistaa, jos eteneminen on peruste pitää sitä esillä.
No ei missään tai siis vain niissä, joissa kadonnut on löytynyt. Mutta ärsyttää varmaan monia, ettei viitsitä lukea vanhoja viestejä, tosin sekin on melkoinen urakka. Tämä, jos mikään on kummallinen katoaminen: keski-ikäinen, kiva/viehättävä (mikä jäi mieleen, kun olen tavannut kerran n. 20v sitten) nainen, jolla on kaikki näennäisesti ainakin hyvin (oma asunto, matkustellut maailmalla, mahdollisuus jatkaa työtään vapaasti silloin kuin halusi, uusi miesystävä, jonka kanssa yhteinen harrastus: taide ja josta tykkäsi, edellinenkin olisi ollut vielä innokas, aloitti juuri uuden joogaharrastuksen, oli varannut uuden ulkomaanmatkan). Selvää, että tämä on tapaus, jossa hälytyskellojen olisi luullut soivan mutta meni hyssyttelyllä ehkä osin Nelan takia ehkä vain periaatteella aikuinen normi-ihminen saa ottaa etäisyyttä (vaikka ei sopisikaan persoonan kuvaan).
Siis jatkakaa rauhassa ...
Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että porukat eivät todellakaan ole tutustuneet niihin satoihin viesteihin, mitä täälläkin on kirjoitettu, ja "keskustelevat" sellaisista asioista, jotka ovat aikaisemmin jo loppuunkäsitelty (tyyppiä valvontakamerat jne).

Minäkin kävin kerran kauan ennen naisen katoamista asiakkaana kampaamossaan. Kuitenkaan en luonnollisesti tuosta asiakaskäynnistä saanut aivan samaa vaikutelmaa hänestä, mistä sinä krjoitit (olen nainen).

Sinä näyt tunteneen hänet (tuon yhden tapaamisen perusteella) todella hyvin. Kerrot, että hänellä oli uusi miesystävä...ja että edellinenkin olisi ollut vielä innokas. Ja että BS oli varannut uuden ulkomaanmatkan.

Tuosta ulkomaanmatkasta kysyisin, oliko se sama matka, johon erään henkilön äidinkin piti osallistua?

Ja tuosta uudesta miesystävästä sen verran, että: oletko varma, että tämä mies oli miesystävä eikä miespuolinen ystävä? Miehellä oli auto, mikä autottomalle yksineläjälle oli mukavaa, pääsi mökkireissuillekin kätevästi (on niiltä reissuilta valokuviakin). Ja samat kiinnostuksen kohteet yhdistävät ihmisiä, miehiä ja naisia.

Olen ihmetellyt sitäkin, miksi tämä viehättävä nainen ei ollut ollut naimisissa (vai olenko väärässä?) Missään ei ainakaan ole tullut esiin tietoja ko asiasta. Joskus mietin sitäkin, että jospa BS olisi ollut kiinnostunut "samanlaisista" henkilöistä kuin PW ?

Tiedät siis, että BS:lla oli entinenkin - ja vieläpä innokas - miesystävä. Tiedätkö hänestä enemmänkin?

Kävin pienellä tutkimusmatkalla tuossa ko kampaamossa sen jälkeen kun BS oli ollut kadoksissa jo jonkun aikaa.
Kampaamon ikkunassa oli viestilappu, että kampaamo oli muuttanut toiseen paikkaan (oli osoite muistaakseni Töölöntorin kulmille).

Niinpä ajattelin haastatellla lähistöllä olevan pikkukaupan erästä myyjää - tai liikkeen omistaja hän taisi olla.
Tämä nainen kertoi, että 1. sen Birgitan kampaamon yläpuollla oli ollut paha vesivahinko ja vedet valuneet alas ko kampaamoon ja siksi ne tilat oli remontissa.
2. Nainen kertoi myös, että innokas ulkomaalainen mies oli jahdannut (!) Birgittaa, mutta B ei ollut miehestä välittänyt. - Siis tämäkö oli se edellinen miesystävä, kenestä kerroi?

Vielä sattumalta huomasin muinoin (kun olin fb-hakujen ja muitten hakujen kautta selvittänyt tuon "uuden miesystävän" nimen), että minulla oli samoja fb-kamuja miehen kanssa. Ja kaiken lisäksi eräs näistä oli tuttavani samalta paikkakunnalta, missä asuin tuolloin. Ja tämä hlö asui osan vuodesta samassa paikassa ulkomailla, missä tuo uusi miesystäväkin asui. - Tuttavani kysyi tältä mieheltä BS :sta ja naisen katoamisesta. Mies oli sanonut, että
"he olivat etsineet Birgttaa vedestä, mutta eivät olleet löytäneet". - Mutta sitten mies oli seuraavana päivänä perunut sanomisensa eikä ollut halunnut puhua asiasta enempää..

Tähän jää kysymys, keitä olivat nuo "he" ja missä tuo "vesi" oli sijainnut, ja vielä se, miten "he" olivat tiedon ko "vesipaikasta" saaneet. - Eli olisiko BS sanallisesti tai kirjallisesti ilmaissut jotain "veteen" viittaavaa ?- Vai olivatko nämä etsijät kehittäneet omia ajatuksia siitä minne BS olisi kadonnut?
Zipe
Hetty Wainthropp
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Zipe »

Zessie kirjoitti: La Helmi 24, 2024 10:52 am

Minusta villinä esimerkkinä esiintuomani metroasemalla kaappaus on periaatteessa yhtä mahdollista kuin muutkin teoriat ja on mahdotonta sanoa mikä näistä teorioista on mahdollisin. Vaikka tuo kampaamossa tapahtunut tarkoituksellinen tai vahinkotappo olisikin melko mahdollista mutta kun olisi luullut tutkijoiden siitä löytäneen jotakin merkkejä mutta kun ei mitään. Onhan tuossa muita aivan realistisia mahdollisuuksiakin, joita vuosien aikana on pyöritelty ja joita ei ole julkisuudessa käyty läpi mutta mikään ei oikein ole tuottanut tulosta. Joten tapaus on poikkeuksellinen lähtötiedot ja oletukset huomioiden ja juuri siksi, ettei mitään tulosta ole tullut. Tosin niinhän on käynyt monessa muussakin tapauksessa kuten Raisan ja Piian tapauksessa, joiden olisi luullut selviävän nopeasti.
Birgitan kohdalla tutkinta ensinnäkin viivästyi ja toisekseen esim. kampaamon tiloja ei käyty koskaan tsekkaamassa. Onhan kyseessä vanhemman henkilön katoaminen, jollaisiin ei mielellään resursseja "tuhlata".

Poliisille tämä tarkoittaa joko sairauskohtauksesta tai dementiasta johtuvaa eksymistä tai omaehtoista katoamista. Birgitan kohdalla poliisi valitsee tuon viimeksi mainitsemani vaihtoehdon, koska kyseessä oli vielä skarppi ihminen.
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2240
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Kuten Larkio totesi bodcasissa, aina kadonneen kohdalla mietitään vakavastikkin rikoksen mahdollisuutta, niin tässäkin.
Näinköhän on, ettei kampaamoa ole tutkittu ?
Kylläkin, jos kameroista on nähty, ettei ketään mene kampaamoon ja P n poistuminen näkyy, turhaahan tuo olisi, ellei " pimeää" takaovea ole.
Larkio sanoo myös, että televalvonta tiedot myös ovat osaltaan vakuuttaneet, ettei rikosta epäillä.
Onkohan P ollut alkuun epäilty, jolloin hänen teletiedot ovat olleet saatavilla ja vakuuttaneet poliisin uskomaan hänen kertomukseen 🤔
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2614
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja MEG »

Jos kampaamon ovi ollut "kameravalvonnassa" niin poliisi sen kyllä ilmoittanut, eikä antaisi PWeen roikkua löyhässä hirressä. Televalvonta tiedot voinut välttää jättämällä puhelimen kotiin, kuten osoitin BIRGITAN KOHTALO hypoteesissä . Poliisi ilmoittanut, ettei mikään osoita Birgitan joutuneen rikoksen uhriksi. Mutta mikään ei osoita hänen joutuneen muunkaan katoamismahdollisuuden kohteeksi.
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1963
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Hurjimus kirjoitti: La Helmi 24, 2024 9:14 am Missähän kadonneet ketjussa on edetty?
Lähes jokaisen voisi poistaa, jos eteneminen on peruste pitää sitä esillä.
Niin, ja mielestäni "uusilla ideoilla" ei ole itseisarvoa. Ymmärrän kyllä, että joillekin mahdollisimman hullu ja värikäs teoria on keskeisintä.

Itseäni kiinnostaa lähinnä se, että mitä olisi voinut realistisesti tapahtua. Eikä se nyt jumalauta voi niin mennä, että joillain on ketjussa etuoikeus tiettyihin juttuhin ja jokin tyyliin 5 vuotta sitten heikkotasoisesti horistu olisi enää relevanttia tai aikaansaisi sen, että samoja ajatuksia ei saisi peilata omassa kontekstissaan nykyhetkessä. Muutenhan jokainen katoamisketju olisi ilman lisätietoja aina taputeltu tyyliin 3 kuukaudessa. Lisäksi typerä ajatus, että jonkin asian toisto tarkoittaisi, että ei olisi ketjua lukenut pääpiirteittäin alusta asti. Uskoisin, että suurella osalla ihmisiä on muutakin muistettavaa elämässään kuin Minfon yksittäinen ketju.
Hapetan kyttätyyliin
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1963
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Zessie kirjoitti: La Helmi 24, 2024 8:30 am
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Helmi 23, 2024 11:19 pm
MEG kirjoitti: Pe Helmi 23, 2024 10:05 pm Linkkiyhteys paikalliseen torniin katkennut noin 17.00, Kampin metroasemalta on kampaamoon niin lyhyt matka, että luonnotonta mennä liftiä tarjoamaan. Eikä voinut seisottaa autoa Birgittaa odottaen. Petollinen lifti olisi kannattanut tarjota Birgitan kotinurkilta.
...
Lisäys2: "Poliisi ei kuitenkaan epäile rikosta. Jos Silander olisi saanut sairauskohtauksen, hänen kimppuunsa olisi hyökätty tai hänet olisi kaapattu, poliisi olisi saanut kyllä ilmoituksen"
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b22e ... ce3be6f1bc
Melkoista optimismia: "poliisi olisi saanut ilmoituksen". Jos kyseessä on "asiantuntijoiden' kaappaus niin kyllä se voidaan tehdä täysin huomaamatta ihan siellä metrotunnelin puolella ulostulossa (hissit olivat remontissa tuolloin!). Käsi olan päällä ystavällisen näköisesti mutta hyytävä käsky korvan juuressa B saatettiin saattaa pois julkiselta paikalta ja nuupata/huumata jossakin porttikongissa, tupata autoon ja menoksi tai vain saatettu johonkin lähelle sisätiloihin puhuteltavaksi. Mutta kyseessä olisi silloin ollut esim. vakoojatapaus tai rikkaan roiston kosto. Todella epätavallista mutta tietenkin mahdollista. Epätavallistahan tuo koko katoaminen toki olikin. Muuten ei kai matkan aikana niitä viestejä B:n puhelimella lähetelty (ei ole vahvistettu). Jos on lähettänyt mieskaverilleen aiemmin päivällä èsim.viestin "pääsitkö perille hyvin" se olisi ollut ihan järkevää.
Mutta näitä samoja asioita on jauhettu yhä uudelleen kohta kymmenen vuotta enkä ole yhtään uutta ideaa huomannut tulevan esiin, joten kai voisi sulkea koko casen.
Kuin jostain b-luokan mafia-leffasta, jossa rahoituksesta on jäänyt lopulta saamatta puolet.

"Käsi olan päällä ystavällisen näköisesti mutta hyytävä käsky korvan juuressa B saatettiin saattaa pois julkiselta paikalta ja nuupata/huumata jossakin porttikongissa, tupata autoon ja menoksi tai vain saatettu johonkin lähelle sisätiloihin puhuteltavaksi"

Voisitko antaa esimerkin Suomessa tämänkaltaisesta tapauksesta? Siis toteutettuna Helsingin keskustassa ruuhka-aikana.
Hapetan kyttätyyliin
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1963
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Hurjimus kirjoitti: La Helmi 24, 2024 2:18 pm Kuten Larkio totesi bodcasissa, aina kadonneen kohdalla mietitään vakavastikkin rikoksen mahdollisuutta, niin tässäkin.
Näinköhän on, ettei kampaamoa ole tutkittu ?
Kylläkin, jos kameroista on nähty, ettei ketään mene kampaamoon ja P n poistuminen näkyy, turhaahan tuo olisi, ellei " pimeää" takaovea ole.
Larkio sanoo myös, että televalvonta tiedot myös ovat osaltaan vakuuttaneet, ettei rikosta epäillä.
Onkohan P ollut alkuun epäilty, jolloin hänen teletiedot ovat olleet saatavilla ja vakuuttaneet poliisin uskomaan hänen kertomukseen 🤔
Varmasti kampaamoa on tutkittu. 2015 tekniikka on jo sellaista, että hyvinkin olisi löydetty mahdollisen kamppailun verijälkiä jälkäteisestikin.

Lisäksi kameroiden osalta on jäänyt epäselväksi, että kuinka varmuudella tai epävarmuudella B:n olisi tullut tallentua kameroihin. Jos puolet alueen kameroista on huollossa/nauhoitettu päälle/hajalla tms., niin ei ole ihme ettei ole niihin tallentunut. Kummallista väittää, että asia olisi jotenkin ratkennut.

Oma käsitykseni: Joko itsemurha tai myös vahinko/sairaskohtaus on mahdollinen. Siinähän on 2015 ollut isompaa putki- ja tietyötä Kampissa. Kenties tippunut johonkin monttuun ja jäänyt sinne.
Hapetan kyttätyyliin
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10827
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja damfin »

Ross Sullivan kirjoitti: La Helmi 24, 2024 5:08 pm
Hurjimus kirjoitti: La Helmi 24, 2024 2:18 pm Kuten Larkio totesi bodcasissa, aina kadonneen kohdalla mietitään vakavastikkin rikoksen mahdollisuutta, niin tässäkin.
Näinköhän on, ettei kampaamoa ole tutkittu ?
Kylläkin, jos kameroista on nähty, ettei ketään mene kampaamoon ja P n poistuminen näkyy, turhaahan tuo olisi, ellei " pimeää" takaovea ole.
Larkio sanoo myös, että televalvonta tiedot myös ovat osaltaan vakuuttaneet, ettei rikosta epäillä.
Onkohan P ollut alkuun epäilty, jolloin hänen teletiedot ovat olleet saatavilla ja vakuuttaneet poliisin uskomaan hänen kertomukseen 🤔
Varmasti kampaamoa on tutkittu. 2015 tekniikka on jo sellaista, että hyvinkin olisi löydetty mahdollisen kamppailun verijälkiä jälkäteisestikin.
Minä kyllä luulen että kampaamoa ei tutkittu ainakaan rikosteknisesti, korkeintaan käytiin sisällä pw:tä jututtamassa.

Tekninen tutkinta kampaamon tiloihin olisi käsittääkseni suomessakin vaatinut jonkinlaisen kotietsintäluvan, ja kun ei ole ollut riittävää näyttöä rikosepäilylle niin kotietsintälupaakaan ei olisi saatu.
Zessie
Neuvoja-Jack
Viestit: 562
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:37 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Zessie »

Ross Sullivan kirjoitti: La Helmi 24, 2024 4:58 pm
Zessie kirjoitti: La Helmi 24, 2024 8:30 am
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Helmi 23, 2024 11:19 pm

...
Lisäys2: "Poliisi ei kuitenkaan epäile rikosta. Jos Silander olisi saanut sairauskohtauksen, hänen kimppuunsa olisi hyökätty tai hänet olisi kaapattu, poliisi olisi saanut kyllä ilmoituksen"
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b22e ... ce3be6f1bc
Melkoista optimismia: "poliisi olisi saanut ilmoituksen". Jos kyseessä on "asiantuntijoiden' kaappaus niin kyllä se voidaan tehdä täysin huomaamatta ihan siellä metrotunnelin puolella ulostulossa (hissit olivat remontissa tuolloin!). Käsi olan päällä ystavällisen näköisesti mutta hyytävä käsky korvan juuressa B saatettiin saattaa pois julkiselta paikalta ja nuupata/huumata jossakin porttikongissa, tupata autoon ja menoksi tai vain saatettu johonkin lähelle sisätiloihin puhuteltavaksi. Mutta kyseessä olisi silloin ollut esim. vakoojatapaus tai rikkaan roiston kosto. Todella epätavallista mutta tietenkin mahdollista. Epätavallistahan tuo koko katoaminen toki olikin. Muuten ei kai matkan aikana niitä viestejä B:n puhelimella lähetelty (ei ole vahvistettu). Jos on lähettänyt mieskaverilleen aiemmin päivällä èsim.viestin "pääsitkö perille hyvin" se olisi ollut ihan järkevää.
Mutta näitä samoja asioita on jauhettu yhä uudelleen kohta kymmenen vuotta enkä ole yhtään uutta ideaa huomannut tulevan esiin, joten kai voisi sulkea koko casen.
Kuin jostain b-luokan mafia-leffasta, jossa rahoituksesta on jäänyt lopulta saamatta puolet.

"Käsi olan päällä ystavällisen näköisesti mutta hyytävä käsky korvan juuressa B saatettiin saattaa pois julkiselta paikalta ja nuupata/huumata jossakin porttikongissa, tupata autoon ja menoksi tai vain saatettu johonkin lähelle sisätiloihin puhuteltavaksi"

Voisitko antaa esimerkin Suomessa tämänkaltaisesta tapauksesta? Siis toteutettuna Helsingin keskustassa ruuhka-aikana.
No mutta hei :twisted: ärsytyksenä annettu "heitto" vitsi tuottikin tulosta. Tuli vähän muutakin tekstiä kuin samaa vanhaa mutta tosin haukkumista :| . Mutta täällähän kaikki vaihtoehtoideat ovat sallittua ja uusia ideoitahan tarvitaan, kun vanhat eivät ota onkeensa. Olen ollut tässä tapauksessa aika alusta asti mukana ja yhteydessä lukuisiin asiaan liittyviin ihmisiin. Käynyt myös tutustumassa ao. tiloihin ja "takaoven portaisiin" ja haastatellut viereisen yrityksen ihmistä ja muita ao. "tuttuja". Kierrellyt koiran kanssa Viikinrannan maastoa ja pyytänyt lupaa huvilarantaetsintöihin mutta ilmeisesti kaikkialta oli jo ehditty etsiä, kun ei enää haluttu. Käynyt jopa Milanossa haastattelemassa tiettyä kampaamohenkilökuntaa jne. Valtuudet eivät riitä enempään, joten olen omalta osaltani nostanut kädet pystyyn: ei voi mitään! Ehkä joku muu löytää ratkaisun..
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2240
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Kaikki kunnia zessielle ja papukaija merkki 👏👏
Mielenkiintoista olisi tietää, mikä antoi polttoainetta kaikkeen tuohon 🤔
skoune
Martin Riggs
Viestit: 635
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja skoune »

Zessie kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 1:07 pm ...
... Mutta täällähän kaikki vaihtoehtoideat ovat sallittua ja uusia ideoitahan tarvitaan, kun vanhat eivät ota onkeensa. Olen ollut tässä tapauksessa aika alusta asti mukana ja yhteydessä lukuisiin asiaan liittyviin ihmisiin. Käynyt myös tutustumassa ao. tiloihin ja "takaoven portaisiin" ja haastatellut viereisen yrityksen ihmistä ja muita ao. "tuttuja". Kierrellyt koiran kanssa Viikinrannan maastoa ja pyytänyt lupaa huvilarantaetsintöihin mutta ilmeisesti kaikkialta oli jo ehditty etsiä, kun ei enää haluttu. Käynyt jopa Milanossa haastattelemassa tiettyä kampaamohenkilökuntaa jne. Valtuudet eivät riitä enempään, joten olen omalta osaltani nostanut kädet pystyyn: ei voi mitään! Ehkä joku muu löytää ratkaisun..
Zessie, et vaivautunut kommentoimaan minulle tähän alle kopioimaani juttuun, minkä pitäisi näkyä tuolla aiemmassa viestissäni. - Olen joskus jakanut tänne Birgitasta otetun kuvan kesältä 2013 eli kuva otettu kaksi vuotta ennen Birgitan katoamista. Siinä kuvassa on todellakin erinäköinen Birgitta mitä etsintäkuulutuksessa olleen kuvan Birgitta..

"Minäkin kävin kerran kauan ennen naisen katoamista asiakkaana Birgitan kampaamossaan. Kuitenkaan en luonnollisesti tuosta asiakaskäynnistä saanut aivan samaa vaikutelmaa hänestä, mistä sinä krjoitit (olen nainen).

Sinä näyt tunteneen hänet (tuon yhden tapaamisen perusteella) todella hyvin. Kerrot, että hänellä oli uusi miesystävä...ja että edellinenkin olisi ollut vielä innokas. Ja että BS oli varannut uuden ulkomaanmatkan.

Tuosta ulkomaanmatkasta kysyisin, oliko se sama matka, johon erään henkilön äidinkin piti osallistua?

Ja tuosta uudesta miesystävästä sen verran, että: oletko varma, että tämä mies oli miesystävä eikä miespuolinen ystävä? Miehellä oli auto, mikä autottomalle yksineläjälle oli mukavaa, pääsi mökkireissuillekin kätevästi (on niiltä reissuilta valokuviakin). Ja samat kiinnostuksen kohteet yhdistävät ihmisiä, miehiä ja naisia.

Olen ihmetellyt sitäkin, miksi tämä viehättävä nainen ei ollut ollut naimisissa (vai olenko väärässä?) Missään ei ainakaan ole tullut esiin tietoja ko asiasta. Joskus mietin sitäkin, että jospa BS olisi ollut kiinnostunut "samanlaisista" henkilöistä kuin PW ?

Tiedät siis, että BS:lla oli entinenkin - ja vieläpä innokas - miesystävä. Tiedätkö hänestä enemmänkin?

Kävin pienellä tutkimusmatkalla tuossa ko kampaamossa sen jälkeen kun BS oli ollut kadoksissa jo jonkun aikaa.
Kampaamon ikkunassa oli viestilappu, että kampaamo oli muuttanut toiseen paikkaan (oli osoite muistaakseni Töölöntorin kulmille).

Niinpä ajattelin haastatellla lähistöllä olevan pikkukaupan erästä myyjää - tai liikkeen omistaja hän taisi olla.
Tämä nainen kertoi, että 1. sen Birgitan kampaamon yläpuollla oli ollut paha vesivahinko ja vedet valuneet alas ko kampaamoon ja siksi ne tilat oli remontissa.
2. Nainen kertoi myös, että innokas ulkomaalainen mies oli jahdannut (!) Birgittaa, mutta B ei ollut miehestä välittänyt. - Siis tämäkö oli se edellinen miesystävä, kenestä kerroi?

Vielä sattumalta huomasin muinoin (kun olin fb-hakujen ja muitten hakujen kautta selvittänyt tuon "uuden miesystävän" nimen), että minulla oli samoja fb-kamuja miehen kanssa. Ja kaiken lisäksi eräs näistä oli tuttavani samalta paikkakunnalta, missä asuin tuolloin. Ja tämä hlö asui osan vuodesta samassa paikassa ulkomailla, missä tuo uusi miesystäväkin asui. - Tuttavani kysyi tältä mieheltä BS :sta ja naisen katoamisesta. Mies oli sanonut, että
"he olivat etsineet Birgttaa vedestä, mutta eivät olleet löytäneet". - Mutta sitten mies oli seuraavana päivänä perunut sanomisensa eikä ollut halunnut puhua asiasta enempää..

Tähän jää kysymys, keitä olivat nuo "he" ja missä tuo "vesi" oli sijainnut, ja vielä se, miten "he" olivat tiedon ko "vesipaikasta" saaneet. - Eli olisiko BS sanallisesti tai kirjallisesti ilmaissut jotain "veteen" viittaavaa ?- Vai olivatko nämä etsijät kehittäneet omia ajatuksia siitä minne BS olisi kadonnut?"
Liitteet
2013.jpg
2013.jpg (111.19 KiB) Katsottu 265 kertaa
skoune
Martin Riggs
Viestit: 635
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja skoune »

Zessie kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 1:07 pm ...
Kierrellyt koiran kanssa Viikinrannan maastoa ja pyytänyt lupaa huvilarantaetsintöihin mutta ilmeisesti kaikkialta oli jo ehditty etsiä, kun ei enää haluttu. ...
Etsitkö myös tästä maisemasta? En tiedä mistä paikasta kuva on, mutta se on otettu Birgitan katoamisen aikoihin 2015 (ennen naisen katoamista).
Liitteet
vesimaisema.jpg
vesimaisema.jpg (25.4 KiB) Katsottu 252 kertaa
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1963
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Zessie kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 1:07 pm
Ross Sullivan kirjoitti: La Helmi 24, 2024 4:58 pm
Zessie kirjoitti: La Helmi 24, 2024 8:30 am
Melkoista optimismia: "poliisi olisi saanut ilmoituksen". Jos kyseessä on "asiantuntijoiden' kaappaus niin kyllä se voidaan tehdä täysin huomaamatta ihan siellä metrotunnelin puolella ulostulossa (hissit olivat remontissa tuolloin!). Käsi olan päällä ystavällisen näköisesti mutta hyytävä käsky korvan juuressa B saatettiin saattaa pois julkiselta paikalta ja nuupata/huumata jossakin porttikongissa, tupata autoon ja menoksi tai vain saatettu johonkin lähelle sisätiloihin puhuteltavaksi. Mutta kyseessä olisi silloin ollut esim. vakoojatapaus tai rikkaan roiston kosto. Todella epätavallista mutta tietenkin mahdollista. Epätavallistahan tuo koko katoaminen toki olikin. Muuten ei kai matkan aikana niitä viestejä B:n puhelimella lähetelty (ei ole vahvistettu). Jos on lähettänyt mieskaverilleen aiemmin päivällä èsim.viestin "pääsitkö perille hyvin" se olisi ollut ihan järkevää.
Mutta näitä samoja asioita on jauhettu yhä uudelleen kohta kymmenen vuotta enkä ole yhtään uutta ideaa huomannut tulevan esiin, joten kai voisi sulkea koko casen.
Kuin jostain b-luokan mafia-leffasta, jossa rahoituksesta on jäänyt lopulta saamatta puolet.

"Käsi olan päällä ystavällisen näköisesti mutta hyytävä käsky korvan juuressa B saatettiin saattaa pois julkiselta paikalta ja nuupata/huumata jossakin porttikongissa, tupata autoon ja menoksi tai vain saatettu johonkin lähelle sisätiloihin puhuteltavaksi"

Voisitko antaa esimerkin Suomessa tämänkaltaisesta tapauksesta? Siis toteutettuna Helsingin keskustassa ruuhka-aikana.
No mutta hei :twisted: ärsytyksenä annettu "heitto" vitsi tuottikin tulosta. Tuli vähän muutakin tekstiä kuin samaa vanhaa mutta tosin haukkumista :| . Mutta täällähän kaikki vaihtoehtoideat ovat sallittua ja uusia ideoitahan tarvitaan, kun vanhat eivät ota onkeensa. Olen ollut tässä tapauksessa aika alusta asti mukana ja yhteydessä lukuisiin asiaan liittyviin ihmisiin. Käynyt myös tutustumassa ao. tiloihin ja "takaoven portaisiin" ja haastatellut viereisen yrityksen ihmistä ja muita ao. "tuttuja". Kierrellyt koiran kanssa Viikinrannan maastoa ja pyytänyt lupaa huvilarantaetsintöihin mutta ilmeisesti kaikkialta oli jo ehditty etsiä, kun ei enää haluttu. Käynyt jopa Milanossa haastattelemassa tiettyä kampaamohenkilökuntaa jne. Valtuudet eivät riitä enempään, joten olen omalta osaltani nostanut kädet pystyyn: ei voi mitään! Ehkä joku muu löytää ratkaisun..
Niin, jos itse "ärsytät", niin sitten pitää myös itse sietää ärsyttämistä vitsillä ja ilman. Jotenkin tuo "ihan vaan läpällä" -asenne on hyvin pissimäistä toimintaa :)

Hyvin harvalla on aikaa kahlata yli 270 sivua läpi/ketjua alusta ja varmistua onko "omaa arviota" jo esitetty. Joutumista soramonttuun tai rakenteisiin ja sinne kuolemista sekä hautautumista ei liene esitetty aiemmin, tai jos on, niin sitten on.
Hapetan kyttätyyliin
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5321
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

FB:n profiilikuva Birgitan profiilista viittaa Vantaalle ja vanhaan kaupunkiin.

https://www.lily.fi/blogit/une-petite-l ... tivihkoni/

Tää ei anna mun liittää kuvia. Väittää liian suuriksi, löytyvät ovat linkistä.
Viimeksi muokannut ruusumaa, Su Helmi 25, 2024 6:07 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Vastaa Viestiin