Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Sfo
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Syys 13, 2010 12:49 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sfo »

WinstonSmith kirjoitti: La Helmi 24, 2024 10:29 am täällä aiemmin spekuloitiin, mitä tarkoitettiin termillä tukahdutus.
Tuo "tukahdutus".
Ja tämä on vain spekulaatiota puoleltani..

Mulle tulee tuosta tukahdutus-termistä mieleen se, että olivatkohan palovammat (eli Milo myös) peitetty niin, että nuo vammat eivät pystyneet enää niin sanotusti "hengittämään". Ihokin on hengittävä elin. Tuo, jos palovammat on teipattu tai peitetty.........

Sekä palovammat että niiden liiallinen peittäminen ovat johtaneet kuolemaan...
Shamuel
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Tammi 13, 2024 10:15 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Shamuel »

mustaruutu kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 1:24 pm Joutuuko nämä menemään paikalla kun tuomio luetaan vai tuleeko vaan kirjaamoon tieto? Jos tulee yli 2,5v niin joutuu ilmeisesti heti istumaan? Vai saako odottaa vapaalla hovioikeuden päätöstä?
Koko juttua seuranneena, eivät ainakaan varmasti fyysisesti joudu paikalle, etänä korkeintaan......
mie_vuan
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Helmi 27, 2024 1:19 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja mie_vuan »

Se, että lapsi sanoi päiväkodissa ”Miksi isi AINA kiusaa?” kertoo jo siitä, että tätä ”kiusaamista” (lue kiduttamista) on tapahtunut jo pidempään ja useammin. Todennäköisesti sitä tapahtui myös tuolloin maanantain vastaisena viikonloppuna , koska asia oli lapsella niin tuoreesti ajatuksissa, että toi sen sanallisestikin jo julki päiväkodin hoitajille.
Myös Muusan viestit isäpuolelle ”Ei tarvi vittu AINA kiduttaa sitä (lasta) kun oon poissa”
Ja tämä helvetin typerä lause, että ”Nyt lopetat hetkeksi sen kiusaamisen, että se tottuu suhun”
Ikään kuin antaa luvan, että kun nyt hetken malttaa olla kiduttamatta niin kohta saat taas kiduttaa ja kiusata. Hyi helvetti.

Kertonee nämäkin, että kaltoinkohtelu ollut jatkuvaa. Ja joka jaksaa uskoa ettei Muusalla ole ollut tietoa asioista niin huh hei. Tyhmempikin tajuaa jo nuo viestit lukiessaan, että Muusa on ollut hyvin tietoinen siitä, miten poikaystävänsä lasta kohtelee. Nuo viestit ei valehtele, ne on todistetusti Muusan kirjoituksia enkä ymmärrä miksi haastattelijat eivät paremmin tarttuneet niihin.

Kaikista surullisinta ja sairainta oli mielestäni tämä Muusan ”Olet vielä ylpeä noin sairaasta teosta”. Näistä viesteistä näki tyhmempikin, että Muusa tarkoitti jotakin tiettyä tapahtunutta tapahtumaa. Kyseessä ei ollut mikään suihkutilanne. Miksi Muusa olisi siitä puhunut ”sairaana tekona”, koska sehän oli vahinko. Sebuhan vaan vahingossa käytti liian kuumaa vettä.
Paskat. Tuossa vaiheessa Muusakin on jo tiennyt ainakin osan siitä mitä Sebu on tehnyt, eli vähän riehunut höyrymopilla.
Jopa Muusa ymmärsi tämän sairaaksi teoksi, mutta kuitenkin vielä illan päälle jätti lapsensa tämän hirviön kanssa.

Ainoa, joka tuon pojan olisi todellisuudessa voinut pelastaa olisi ollut äiti, Muusa. Äiti, joka tiesi asioista ja antoi silti kaiken tapahtua. Äiti, joka ei näköjään halua pojan sielulleen oikeutta edes nyt sen vertaa, että puhuisi rehellisesti esim siitä mopista.

Summa summarum. Nämä hirviöt tulee pääsemään aivan liian helpolla. Toivon molemmille kivuliasta ja hidasta kuolemaa kun sen aika on. Jospa Milo tulisi heidän uniin säännöllisesti muistuttamaan menneistä.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1417
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Vilmavain kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 1:01 pm
No en tarkoittanut, että olisit ottanut kantaa siihen tiesikö Muusa Sebun tappaneen lastaan... Itse vain pitäisin vähintään erikoisena, että tuollaista edes ajattelisi brutaaleista vammoista huolimatta, jos mukamas on uskonut Sebun selitykset sienellä hankaamisesta, eikä ole osannut ajatella kuumeen liittyvän noihin naamassa oleviin jälkiin, ylipäänsä ymmärtänyt vammojen vakavuutta, ja muutenkin pitänyt Sebua luotettavana lapsenhoitajana. Ei silloin mun mielestä tulis mieleen ensimmäisenä että "tuo tappoi sen", vaan pikemmin lähes kaikki muut, koska kyllähän pikkulapsia aina välillä kuolee kaiken maailman streptokokkiviruksiin yms... Siis se on nimenomaan minun oma mielipide, että tuollainen huuto tuossa tilanteessa jos ei muka mistään mitään tiennyt ja arvannut, olisi erikoinen - mutta jos tosiaan on noin huutanut, niin sitten varmaan juurikin äidilleen eikä muuten vain pihalla juostessaan, ensihoidon saapuessa tai muuta vastaavaa, koska tuossa vaiheessahan Sebu oli "elvyttämässä" lasta, ja ensihoitajat, poliisit yms. eivät ole kertoneet Muusan riehuneen ja huutaneen pihalla, vaan lähinnä itkeneen, polttaneen tupakkaa ja olleen äitinsä seurassa. Häke tallenteen taustalla kuuluu huutoa, mutta kaikesta ei saa selvää. Käsittääkseni ovikin oli mennyt lukkoon ja Sebu joutui käymään vielä avaamassa sen kun Soile -mumma saapui paikalle, että huutoa oli senkin vuoksi... Eli jos on jotain huutanut, niin varmaankin silloin kun äiti saapui paikalle. Jos naapureilla on jotain havaintoja huutamisista, niin heillä voi oman järkytyksen vuoksi sekoittua mielessä mitä missäkin vaiheessa on tapahtunut, ja joku oli tainnut kuvailla huutoa lähinnä kirkumiseksi.

En mäkään usko, että Muusa on aiheuttanut lapselleen palovammoja, sillä tulihan se selväksi viestittelyistä, että tuo tapahtunut silläaikaa kun Muusa mummonsa luona. Sen sijaan niistä sisäisistä ja ulkoisista ruhjeista, mustelmista, verenpurkaumista jne. on ollut syytteessä Muusakin, ja nehän kaikki tapahtuneet ilmeisesti ennen palovammoja useiden päivien aikana. Lieneekö Milo ollut jo selvästi kivulias ja pahan näköinen niidenkin vuoksi, ja siksi oli pakko olla viemättä hoitoon, koska kyselyjä noista uusista vammoista olisi tullut..? Nimittäin, päikyssä jo tiedettiin isosta mustelmasta Milon päässä, koska se oli maanantaina nähty ja siitä selitykset potkulaudalla (tai millälie) kaatuilusta saatu, joten eihän tuota kyseistä vammaa tarvinnut enää peitellä ja piilotella. Sekin lie olisi ollut melko turha pelko, että Milo olisi osannut kertoa päikyssä mitä hänelle on tehty (jos Muusa pelännyt että kertoo Sebun lyöneen hänet seinään ja päässä olleen mustelman tulleen siitä), jos Milo kerta ei osannut juuri puhua. Olisi todennäköisesti toistanut samat "pipi" ja "isi kiusaa" mitä aiemminkin ja päikyn emännät olisivat saaneet edelleen ihmetellä, että ymmärtääkö Milo mitä kiusaaminen tarkoittaa ja ketä "isiä" Milo tarkoittaa, jos eivät ole olleet kaikki edes varmoja onko Muusa vielä Sebun kanssa yhdessä (eivät olleet nähneet Sebua Muusan mukana hakemassa lasta), ja kun Milo kerta oli sanonut jossain vaiheessa kaikkia naisia äidiksi ja miehiä isiksi.
Sfo
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Syys 13, 2010 12:49 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sfo »

naavala kirjoitti: La Helmi 24, 2024 12:19 pm Ziisus mitä sontaa tää ketju on täynnä. Porukka napsii 1000 sivuisesta etp:stä irtonaisia palasia, värittää niitä omilla tulkinnoillaan, muuttelee tapahtumien ajankohtia, ja tuuttaa päätelmänsä tänne. Syntyy "todiste" jota sitten porukalla kauhistellaan, otetaan uudestaan käsittelyyn, väritetään taas hiukan lisää ja oksennetaan taas tänne. Lopputulos on että Milon kuolemaan ovat osallisina suurinpiirtein kaikki tahot päiväkodista, lasusta, poliisista ja ensihoidosta lähtien. Päätekijöiden touhutkin on jo väritetty kauaksi siitä mitä todisteet oikeasti sanoo. Sama kehä on jatkunut yli 400 sivua ja tuhansia viestejä.

Tää ketju on jälleen kerran todiste siitä, ettei näillä somen maallikkosalapoliiseilla ole yhtään mitän vitun arvoa mihinkään, jollei sellaiseksi laske hysterian levittämistä sellaisissa lukijoissa jotka ei viitsi tai ehdi perehtyä keissiin tarkemmin.

Kyllä, olen kahlannut etp:n läpi joten tapahtumat on pääpiirteissään tiedossa.
Jos sua harmittaa noin paljon kaikki täällä, Aku Ankkaa tai Kotiliettäkin voi lukea.
Inanna
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Inanna »

mie_vuan kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 1:46 pm Ainoa, joka tuon pojan olisi todellisuudessa voinut pelastaa olisi ollut äiti, Muusa. Äiti, joka tiesi asioista ja antoi silti kaiken tapahtua. Äiti, joka ei näköjään halua pojan sielulleen oikeutta edes nyt sen vertaa, että puhuisi rehellisesti esim siitä mopista.

Summa summarum. Nämä hirviöt tulee pääsemään aivan liian helpolla. Toivon molemmille kivuliasta ja hidasta kuolemaa kun sen aika on. Jospa Milo tulisi heidän uniin säännöllisesti muistuttamaan menneistä.
Periaatteessa noin, mutta tietenkin kuukausia aiemmin, kun totesi hullun piinaavan lastaan. Murhasta elinkautiset molemmille, kevyttä, mutta muuta ei ole. Ei tämä äityli lastaan suojellut. Nyt yhteiskunta sitten elättää näitä paskaläjiä.

Voisiko tehdä vankien vaihtoa vaikka sinne missä Navalnyi kuoli.
maleficent
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Su Helmi 25, 2024 6:42 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja maleficent »

Inanna kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 2:00 pm
mie_vuan kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 1:46 pm Ainoa, joka tuon pojan olisi todellisuudessa voinut pelastaa olisi ollut äiti, Muusa. Äiti, joka tiesi asioista ja antoi silti kaiken tapahtua. Äiti, joka ei näköjään halua pojan sielulleen oikeutta edes nyt sen vertaa, että puhuisi rehellisesti esim siitä mopista.

Summa summarum. Nämä hirviöt tulee pääsemään aivan liian helpolla. Toivon molemmille kivuliasta ja hidasta kuolemaa kun sen aika on. Jospa Milo tulisi heidän uniin säännöllisesti muistuttamaan menneistä.
Periaatteessa noin, mutta tietenkin kuukausia aiemmin, kun totesi hullun piinaavan lastaan. Murhasta elinkautiset molemmille, kevyttä, mutta muuta ei ole. Ei tämä äityli lastaan suojellut. Nyt yhteiskunta sitten elättää näitä paskaläjiä.

Voisiko tehdä vankien vaihtoa vaikka sinne missä Navalnyi kuoli.
Tällainen vankien vaihto-ohjelma on hyvä idea. Voidaan lähettää kaikki seksuaalirikolliset ja murhaajat sinne, tilalle vaikka varkaita.
Once upon a time.
Inanna
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Inanna »

maleficent kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 2:18 pm
Tällainen vankien vaihto-ohjelma on hyvä idea. Voidaan lähettää kaikki seksuaalirikolliset ja murhaajat sinne, tilalle vaikka varkaita.
Tilanne se, että kun nämä lähetettäisiin, olisi vaikea löytää pahempaa tilalle edes Venäjältä.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 562
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Poliisi tutkii 4-vuotiaan lapsen kuolemaa Joensuussa, huoltajat otettu kiinni

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Kokosin vähän noita alkupään kommentteja, jossa S ja M mahdollisesti tuntevat kuvailevat heitä. En tiedä tuoko tämä mitään lisäarvoa, mutta itselleni tulee mieleen, että kun on puhuttu päihteistä ja äkkipikaisuudesta, niin onkohan poliisi haastatellut esim. vanhoja kavereita saadakseen kuvan, millaisia nämä ihmiset oikeasti ovat, eikä vain pelkkä siloteltu kuva. Toki, emme oikeasti tiedä, onko nämä kyseiset kommentoijat oikeasti heitä tunteneet. (boldaukset omiani, jolla korostan asiaa, koska teksti on pitkä)

Isäpuolesta on mainittu näin:
Drdrdr kirjoitti: To Kesä 08, 2023 9:00 pm Tyypin jotenkuten tietäen mainittakoon että päihteisiin, eritoten alkoholiin menevä tapaus. Sellainen vähän elämänkoulu viba kaverista, pyörii itseään nuorempien kanssa ja on heidän silmissään kova tyyppi.

Ei nyt ehkä sellainen nisti mikä itselle nisti sanasta mieleen tulee. Päihteisiin menevä kumminkin. Ottaa kyllä varmasti jos pöydälle huumeita isketään, mutta omat rahansa menee enemminkin olueen kuin huumeisiin.

Muusaan pari kertaa törmänneenä sebun seurassa aika hiljaisen sivustaseuraajan oloinen tapaus. Toki en tunne.

Sebun snapchatissa ei viimeisen 24h aikana päivityksiä.
Äidistä mainittu ketjun alkupäässä näin:
jakaa kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 8:01 am No minä kyllä tiiän faktat. Oon tuntenut Muusan eskarista asti ja ala-yläaste oltiin parhaitakavereita. Luonteeltaan on ihan mukava jos päästää lähelleen. Helposti on kyllä ihmisille hieman ilkeä mutta pohjimmiltaan kuitenki herkkä. En usko että olis tehnyt lapselleen mitään pahaa. Eiköhän se Sebastian oo tän homman takana. Toki Muusa olis voinu ajatella millasen ihmisen lapsensa lähelle päästää, mutta se on nyt jälkiviisautta. Osanotot kaikille läheisille, hirvee tilanne!
jakaa kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 8:09 am Silloin kun tän ”äitin” kanssa nähtiin päivittäin niin oli joskus aika ilkeä ja hermostui helposti, mutta ei koskaan ollut väkivaltainen. Mulle ei koskaa raivonnut koska oltiin kavereita ja tunnettiin toisemme täysin läpikotasin niin osasin ”käsitellä” sitä, ettei riitoja tullut. Lapsuuden olot ei olleet mitkään parhaat , koska oma äitinsä aika välinpitämätön. Vaikutti silti että Muusa todella rakasti lastaan eikä olisi tehty sille mitään pahaa. Hänellä oli myös suuri tukiverro ympärillään: sisarukset, äiti ja mummo. Eiköhän tässä paljastu että Sebastian on lapsen kuoleman takana ja Muusa teki vihreen ottaessaan sen lapsen elämään mukaan.
jakaa kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 11:01 am
Oma äitinsä välinpitämätön...nyt et tiedä mitä puhut,et todellakaan
No on se aika välinpitämätön ostaa ala-aste ikäselleen lapsellaan tupakkaa yms.
jakaa kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 12:24 pm
K9Wifey kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 11:23 am ...Katsoin noita M:n kuvia. 1.4. on ollut pieni, sievä raskausvatsa. Lapsi, ilmeisesti hiukan ennen aikojaan syntynyt joskus 21.5. tietämissä. Se, mikä hämmästyttää, että selkeästi sairaalasta ja keskoskaapista kuva ladattu 25.7. Ei kai sentään lapsi oo joutunut olemaan noin kauan sairaalassa - 2 kk? Ku miksi ladata vanhaa kuvaa 'Riäpystä'. No, eiköhän tähän kohta saada jtn selvyyttä...
Muusa synnytti Milon 2kk etuajassa. Tupakoi koko raskaus ajan, oma nautinto oli lapsen terveyttä tärkeämpi asia.
jakaa kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 12:30 pm Lapsen äiti on kyllä varastellut ala-asteella kaupasta alkoholi vanhemmille sisaruksilleen. Ja varastanut mummoltaa usempia satasia käteistä myös ala/yläasteella. Aloitti tupakoinnin 5 luokalla ja tupakat hänelle osti oma äitinsä… Koulu aikana oli paljon jälki-istunnoissa ja luokalta pääsy oli aina tiukilla. Ei ole peruskoulun jälkeen opiskellut mitään. Huumeiden käytöstä en tiedä, koska olemma jutelleen viimeksi pari vuotta sitten. Sitä enne kyllä oltiin todella hyviä kavereita. En tiedä mitä tässä kyseissä tilanteessa on tapahtunut, mutta tunnen tämän äitin pitkältä ajalta, enkä sen perusteella usko, että hän olisi aiheuttanut lapsensa kuolemaa ainakaan suoraan. Ehkä välillisesti, kun ei ole puuttunut poikaystävänsä käytökseen. Tää poikaystävä käyttää huumeita ja on aika kuulema aika ”outo”.
Surumieli kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 2:43 pm Mitä muutamisen vuotta sitten tätä muusaa Tunsin/tiesin niin ulkoapäin kaunis mutta sisältä äkkipikainen ja todella lyhytpinnainen. Ig biossa saatto jopa pitkän pitkän aikaa olla silloisen miesystävän nimi (joka taisi olla vielä lapsen isä) ja sydän perässä, sitten pari päivää ja se nimi sydämineen oli hävinnyt ja sitten taas lisätty ja sitten taas hävinnyt ja taas lisätty ja taas hävinnyt ja jälleen lisätty ja tätä siis kesti varmaan lähemmäs vuoden, että todella tuulella käyvä ja epätasapainoisen oloinen ihminen.

Mietin jo kun hän oli raskaana että miten sellasella ihmisellä voi hermot ja pinna kestää etenkin kun tällä äidillä on myös adhd joka on voinut hyvinkin periytyä pojalle ja täten lapsi on voinut olla hankalakin ja tähän vielä kun yhdistetään lyhyt pinna ja äkkipikaisuus niin siinä onkin jo katastrofin ainekset kasassa. Instan ym mukaan kaikki näytti ulospäin niin siistiltä ja oikein unelmalta ja lapsi aina iloisen näköinen ja huolitellusti puettu, mutta jälleen kerran kuvien ja filttereuden takana on sitten ollut jotain aivan muuta. Ehdin jo toivoa että äitiys on häntä rauhoittunut ja oppinut hillitsemään itseänsä mutta taisin olla pahan kerran väärässä :( ihan kauhea tapaus kaikin puolin :(
Anonym000 kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 8:34 pm Tiedän kyseiset ihmiset… Instagramista löytyy käyttäjänimellä (xxx) ja isäpuolen someja en muista mutta sebuks sitä kututaa kylän narkki ja kuulin tutuilta että olisivat pahoinpidelleet lapsen hengiltä…😤 nuo ihmiset ansaitsee kaiken paskan niskaansa. Se muusa (äiti) ryyppäs koko raskausajan vieläpä.. ihmettelinki ku ei oo päivitelly lapsestaan mitään someen pariin päivään..
Cxcxc kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 9:10 pm
Mansikka1001 kirjoitti: To Kesä 08, 2023 3:21 pm Jodelissa huhuttu molempien olleen narkomaaneja.
Äiti alunperin Lieksasta, 2001 syntynyt ja nimikirjaimet M.R. Miesystävän nimi alkaa S.

(nämä tosiaan suoraan Jodelista, en tiedä asiasta enempää)
Samaa kuullut ja todennäköisesti on totta että kaman käyttäjiä. Miksi lapsi on saanu olla heillä???
Tässä ymmärrän että jepumoi puhuu nimen omaan S/M perheestä:
jepumoi kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 9:28 pm
Jokukukavaan kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 6:32 pm Voisin väittää, että tosi harva tunnistaa naapurina lapsen kaltoinkohtelun ja päihteiden käytön ja vaikka tunnistaakin, niin entistä harvempi ilmoittaa näistä eteenpäin.

Uudesta kodista missä hetken ovat asuneet oli vissii pari lasua tehty.

Mutta tilanteessa missä kuulee huudon "Äiti älä lyö" kuuluu soittaa välittömästi poliisit paikalle. Siinä kohtaa lastensuojeluilmoitus ei ole oikea tapa enää toimia vaan se 112 soitto.
...
Soitettu on joka kerta ensin hätäkeskukseen. Olen kyseisen perheen meininkiä seurannut pari vuotta, joka oli toisinaan järkyttävääkin seurattavaa. Viimeisin hätäkeskuspuhelu, jonka soitimme kuunnellessamme lapsen ja äidin välistä huutoa lähempänä puolta yötä, soitti poliisi meille takaisin ja tympeään sävyyn ilmoitti että se on aivan normaalia jos äiti joskus lapselleen huutaa. Ymmärrän, että turhia soittoja häkeen varmasti tulee, mutta jos seuraa senlaista touhua niin on todellakin aiheellista soittaa häkeen.
jepumoi kirjoitti: Pe Kesä 09, 2023 9:41 pm
Tulivat kyllä paikalle lopulta, mutta poliisin äänensävy oli tympeää ja vähättelevää. Se kun on niin normaalia huutaa lapselle kurkku suorana, ja lapsi huutaa "älä lyö". Toivon todella, että käyvät ilmoitukset läpi. Meidänkin taholta niitä ihan muutama tehty.
jepumoi kirjoitti: La Kesä 10, 2023 7:07 pm
ira kirjoitti: La Kesä 10, 2023 6:41 pm
NoRemorse kirjoitti: La Kesä 10, 2023 6:20 pm ---
Ymmärsin tuon niin, että puhuivat jostain omasta naapuristaan, joka ei liittynyt tähän tapaukseen mitenkään. Jepumoi, jos lukee tämän, niin voisi vahvistaa miten asia oli.
Niin minäkin ymmärsin, ettei ollut kyse tästä tappajapariskunnasta. Mutta en nyt löydä Jepumoin aiempaa viestiä, siis viestiä ennen tuota "Soitettu on joka kerta ensin hätäkeskukseen. --"
Eli oliko tässä tapauksessa nyt oikeaa tietoa siitä, onko lasu ollut osallisena vai ei? Vissiin vain spekuja? (Ennen kuin joku vinkuu, niin kyllä, luin kaikki viestit.)
Tarkoitin nimenomaan tätä perhettä, josta nyt uutisoidaan. Tästä perheestä olen soittanut lukemattomat kerrat hätäkeskukseen, milloin minkäkin tilanteen takia. Osaan liittyi myös lapsi, osaan muu riehuminen/räikeä aikuisten välinen riitely/tavaroiden paiskominen jne. Nämä eivät ole spekulaatioita, vaan omin silmin nähtyjä ja omin korvin kuultuja asioita.
jepumoi kirjoitti: To Kesä 15, 2023 10:26 pm
hipsulainen kirjoitti: To Kesä 15, 2023 9:51 pm https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009658795.html
Joensuun 4-vuotiaan murhasta epäillyn entinen naapuri kuuli asunnosta raastavia ääniä – ”Saattoi mennä puolikin tuntia”
:
:
Olen todistanut juurikin näitä samoja tapahtumia, kun niitä häkepuheluita tehnyt. Meininki oli juuri niin jäätävää mitä aiemmissa viesteissäni olen kertonut. Ja "äiti älä lyö" huuto on juurikin niin totta, vaikka täällä senkin todenperäisyyttä ollaan kyseenalaistettu.
Tämä seuraavahan oli huhua ja muualta kuultua (sivulta 38 löytyy tästä kuvakaappaus):
Jokukukavaan kirjoitti: La Kesä 10, 2023 8:24 pm Muualta luettua.

Viikko ennen murhaa Muusa on bussissa huutanut Milolle "Turpa kiinni saatana". Ihmiset ovat kääntyneet katsomaan bussikuski myös.

Sit havainto myös hetkeä ennen murhaa ruokakaupassa retuuttamista ja huutamista lapselle.

Kunpa jengi tajuisi, että kaikesta lasten kaltoinkohtelusta ja henkisestäkin väkivallasta voi soittaa 112 ja vähintään sen lasun tehdä.

Mitähän tästä vielä kaikkee paljastuu?

Selvää on jo nyt, että liian moni on sulkenut silmänsä.
Jokukukavaan kirjoitti: Su Kesä 11, 2023 8:48 am Muusa on tosiaan lapselleen noin viikkoa ennen kuolemaa bussissa huutanut "Turpa kiinni saatana".

Samassa ketjussa oli aiemmin se tuore havainto Noljakan K-marketilta? että Muusa poikaansa retuuttanut ja puhunut rumasti eikä kukaan taaskaan ole puuttunut. (Tästä oli alunperin Jodelissa puhuttu, mutta nyt Facebookista ton ss oli poistunut).
...
Vilmavain
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2021 4:14 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Vilmavain »

Olen kahlaillut tätä Muusan äidin (Milon mummon) kuulustelua useampaan kertaan läpi. Joku siinä vaan on niin outoa. Mietin tätä, kuinka usein ovat olleet yhteydessä ja se kuvastaa melkeinpä omaa suhdettani omaan perheeseeni. Meillä on wappiryhmä, johon tulee valehtelematta 50-100 viestiä päivässä. Kuvia tms. jatkuvasti. Näemme myös useamman kerran viikossa, eikä minulla ole mitään asioita, mitä pitäisi salata perheeltäni. Asumme noin 3 km sisään kaikki toisistamme (minä, vanhemmat sekä sisarukseni).

Silti mietin, ettei kyllä vanhempani osaisi varmasti vastata siihen, otanko ikinä alkoholia lasteni nähden. Juon melko harvoin, mutta eivät kyllä ikinä varmasti sanoisi etten ikinä juo lasteni nähden. En ole absolutisti ja he tietävät sen. Ja tottakai lapseni on nähnyt, kun juon viinilasillisen esimerkiksi ulkomaanreissulla. Tai kotona saunaoluen.
Mielestäni Soilen lausunto asiasta on jotenkin liian jyrkkä siihen nähden, että ei juuri ikinä edes käynyt Muusan kotona. Enhän minäkään nyt kuvaa saunaoluttani wappiin perheryhmään :D Tai ota olutta mukaan kun lähden perhettäni tapaamaan. Miten Soile on osannut sanoa, ettei keskioluttakaan juotu Milon nähden? Jos Muusa on tästä itse kertonut, niin miksi?
Miksi tällaista asiaa tarvitsisi edes ottaa puheeksi omalle perheelle, ellei se alkoholi nimenomaan ole ongelma, jota yritetään piilotella.

Sebastianin päihteidenkäyttö oli Soilen mielestä maltillista. Hän ei kuitenkaan juuri koskaan edes nähnyt Sebua. Soilehan sanoo, että Muusa ja Milo kävivät hänen ja Muusan mummon luona. Eli Sebastian tuskin oli näilläkään käynneillä juuri koskaan mukana. Soile kuitenkin myöntää, ettei kunnolla tunne Sebastiania. Mutta päihteidenkäytöstä osaa kyllä kertoa.

Jotenkin muissa kuulusteluissa enemmän korostetaan sitä epävarmuutta, koska asioista ei vain tiedetty, koska ei tunnettu eikä ne ole tullut ilmi. Mutta Soilen kuulustelu, etenkin päihteistä, on niin varmaa tietoa. Sebun äidin kuulustelu päihteistä on aivan päinvastainen, vaikka asui paljon kauempana ja näki harvoin.
Jandrie
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Kesä 28, 2023 9:37 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Jandrie »

Etp:stä… Oli myös joku, jossa Muusa sanoi Sebulle tyylillä ”Valitse me tai huumeet”. Surullinen olo tulee, kun on kuitenkin jäänyt suhteeseen.
Liitteet
4AA5705C-B03F-4C17-B6C9-5B1FF7CB8F0D.jpeg
4AA5705C-B03F-4C17-B6C9-5B1FF7CB8F0D.jpeg (440.7 KiB) Katsottu 816 kertaa
Liiloo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 10:33 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Liiloo »

Kyllähän tässä alkaa mielikuvitus laukkaamaan todenteolla.
Luin noita isäpuolen lähettelemiä viestejä sinne tänne -, tyyppi on älyllisesti tyyliin 6-vuotiaan tasolla.

Lie vaikka silloin poikaa pestessään kun kasvoissa oli likaa tullut mieleen että jos se lähtis puhtaaksi tuolla vehkeellä millä Muusa kätevästi puhdisti lattiankin silloin yhden kerran.

Olihan se laittanut viestiä silloin että "pesin sen naamaa kun sitä ei oo kunnolla pesty neljään vuoteen".

Ehkä se yksi aivosolu oli sitten alkanut toimimaan ja lopettanut homman siihen ja tajunnut että nyt kävi moka.
Höyry oli kuitenkin ehtinyt polttaa pojan ihoa. Sitten vienyt vielä pojan suihkuun ja suihkutellut.

Ei sitten uskaltanut tunnustaa Muusalle eikä kellekään muullekaan mitä tuli töpeksittyä.

Pyyhkinyt, kuivannut laitteen jos se on kostunut ja samallahan ne hävisi sormenjäljetkin kun tiesi kuulustelussa sanoa että niitä ei löydy.

Lennokkaaksi menee ajatukset paremman tiedon puuttuessa kun kukaan ei mitään myönnä.

Niin sairas tapahtuma että ei tiedä mitä noille kaikille jotka tämän mahdollistivat ja antoivat tapahtua toivoisi. Tuntuu että oli tuomio mikä hyvänsä niin liian helpolla pääsevät.
NeitiEtsivätär
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Su Maalis 24, 2013 4:48 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivätär »

Joo ihmettelin kanssa koko suvun jyrkkää näkemystä etp:ssä, että alkoholia joskus, mutta ei ikinä Milon aikana.
Miten kaikki vastaa täysin samallatavalla jos asioista ei ole hajuakaan.
Ipsi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 11:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ipsi »

Saag@ kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 1:33 pm Keskustelitte siitä, mikä piti Muusan tässä suhteessa. Mun veikkaus:

Rikkonaisista perheistä lähtöisin olevilla lapsilla on tarve kiinnittyä johonkin ja "leikkiä normaalia perhettä". Elämänhallintaongelmissa tuntuu usein menevän niin, että takerrutaan ja kiinnitytään ensimmäiseen ihmiseen, joka sinut hyväksyy ja muovataan siitä omaa ihannemallia vastaava tyyppi. Muusalla oli kova tarve saada Sebu näyttämään täydelliseltä isäpuolelta. Lapsen tuli kutsua häntä isiksi ja jokainen Sebun ja lapsen yhteinen hetki taltioitiin videoin ja lähetettiin perheryhmään. "Katsokaa, miten onnellisia me ollaan!". Ihan niinkuin homma muuttuisi aidoksi, kun sitä riittävän kauan esittää. Muusa kaipasi itselleen toisen kasvattajan rinnalle, joka helpottaisi hänen arkeaan ja auttaisi suuressa vastuussa. Hänellä ei vain ollut taitoa tai työvälineitä valita sellaista henkilöä, joka tuohon muottiin olisi sopinut ja Subu-Sebu oli tarjolla tehtävään.
Minä myös uskon tähän. Itse en tosin usko, että kiinnittyminen tapahtuu kehen tahansa, vaan kyseessä on joku mikä mätsää aiempiin turvattomiin kiintymyssuhteisiin. Joku sama kuvio, johon tiedostamattaan hakeutuu uudestaan, koska toivoo että tällä kertaa se päättyisi onnellisesti. Tämän takia monet väkivaltaisten isien lapset päätyy väkivaltaisiin parisuhteisiin, esimerkiksi. Siinä toistuu joku, mihin on tottunut epäterveellistä tavalla kiintymään, ja koko ajan elää usko, että tällä kertaa tässä käy hyvin.
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

Saag@ kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 1:33 pm Keskustelitte siitä, mikä piti Muusan tässä suhteessa. Mun veikkaus:

Rikkonaisista perheistä lähtöisin olevilla lapsilla on tarve kiinnittyä johonkin ja "leikkiä normaalia perhettä". Elämänhallintaongelmissa tuntuu usein menevän niin, että takerrutaan ja kiinnitytään ensimmäiseen ihmiseen, joka sinut hyväksyy ja muovataan siitä omaa ihannemallia vastaava tyyppi. Muusalla oli kova tarve saada Sebu näyttämään täydelliseltä isäpuolelta. Lapsen tuli kutsua häntä isiksi ja jokainen Sebun ja lapsen yhteinen hetki taltioitiin videoin ja lähetettiin perheryhmään. "Katsokaa, miten onnellisia me ollaan!". Ihan niinkuin homma muuttuisi aidoksi, kun sitä riittävän kauan esittää. Muusa kaipasi itselleen toisen kasvattajan rinnalle, joka helpottaisi hänen arkeaan ja auttaisi suuressa vastuussa. Hänellä ei vain ollut taitoa tai työvälineitä valita sellaista henkilöä, joka tuohon muottiin olisi sopinut ja Subu-Sebu oli tarjolla tehtävään.
Täällä olikin aiemmin se trauma bonding teoria esillä ja se on varmasti myös myötävaikuttanut. Mutta päihdesuhteet perustuu myös hyväksikäytölle ja oman edun tavoittelulle. Sitten ollaankin jo niin paskana että siitä suhteesta ja samasta taloudessta ei päästä edes enää poistumaan.
Vastaa Viestiin