Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

vanhavakanssi kirjoitti: To Maalis 07, 2024 12:15 pm Kuulustelupöytäkirja 20.12.2022 klo 12.55

Vielä kohta kenttäpartion toisen poliisin kuulustelupöytäkirjasta.

> Poikkeavat havainnot Tikkasesta Väsyneen oloinen ja itkuisen näköinen sekä se, että ei halunnut, että asuntoa tarkastetaan. Hän oli kuitenkin rauhallinen koko tilanteen ajan.

> Poikkeavat havainnot asunnossa Olohuoneen/ keittiön pöydällä oli kasa vaatteita levitettynä. Asunto oli muuten siistissä kunnossa. Ei käyty kaikissa huoneissa, käytiin vain mkh, josta puuttui tämä matto.

Kuulustelupöytäkirjassa poliisi kertoo myös, että asunnossa Vn tytär näytti puuttuvan maton paikan. Kysyttiin myös verestä jolloin Tn kertoi ettei ollut nähnyt verta missään ja että vaimo on voinut saada verta käsiinsä muuttolaatikoista. Tai jäljel lapsista lähtöisin.

Tässä vaiheessa partio otti yhteyttä kenttäjohtajaan > Tuli fiilis, että tässä voisi olla jotain, vaikka mitään konkreettista ei ollut havaittavissa kuin se matto.

Lupaa kotietsinnälle ei myönnetä. Tn ei halua etsintää koska mietitytti se miten tarkasti etsimme asuntoa. Varsinkin häntä huoletti 17-v ja 19-v lasten huoneet. Sanoi että ovat yksityisiä eikä sinne mentäisiin tonkimaan.

Tämän jälkeen partio kävi Tn kanssa läpi verkkokellarin ja pyöräkellarin.

Poliisipartio huomasi jälkikäteen, että Tikkanen antoi erilaiset tuntomerkit puolisostaan kuin ne tuntomerkit mitä hän oli ilmoittanut katoamisilmoitukseen

Tikkanen kertoi myös kysyttäessä sairauksistaan, että sairastaa masennusta ja syö siihen myös uni- ja masennuslääkettä.
Tuo on vähän outoa,että T ollut … ja ITKUISEN NÄKÖINEN. Jossain tekstissä mainittiin kasvojen punoittaneen ja olleen siksi itkuisen näköinen. Ei siis ilmeisesti silmät olleet sn näköiswt. Olisiko hän yksin ollessaan todellakin itkenyt?

"Olohuoneen/ keittiön pöydällä oli KASA VAATTEITA LEVITETTYNÄ." - mitähän nuo olleet. Vn lapsi oli muistaakseni ihmetellyt, kun pyykkikone ollut pyörimässät (varmaan silloin, kun kävivät aamulla siellä. Ihmetellyt, kun T ei kotitöitä tehnyt. Olisiko nuo olleet pyykkäämiään ja kuivurissa kuivatettuja vaatteita. Vai oliko pakkaamassa itselleen vaatteita, jos olisi onnistunut hävittämään ruumiin, mutta kuitenkin ajatellut lähtevänsä pois, kauas pois.

"Kysyttiin myös VERESTÄ, jolloin Tn kertoi ETTEI OLLUT NÄHNYT VERTA MISSÄÄN ja että vaimo on voinut saada verta käsiinsä muuttolaatikoista. Tai jäljel lapsista lähtöisin.
— Kumma kyllä, Vn sukulaiset huomavat veren, mutta ei T.

" Varsinkin häntä huoletti 17-v ja 19-v lasten huoneet. Sanoi että ovat YKSITYISIÄ eikä sinne mentäisiin tonkimaan." - eihän tuo ollut se syy, miksi T ei HALUNNUT etsintöjä tehtävän pe 16.12 klo 23 alkaen, vaan hän oli vedonnut väsymykseen. OIKEA SYY oli tietysti RUUMIS PARVEKKEELLA.
— tuo kuulostaa kyllä hyvältä, vaikka toki sitten etsintöjen alettua on nuokin huoneet käyty läpi.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

vanhavakanssi kirjoitti: To Maalis 07, 2024 3:20 pm Kuulustelupöytäkirjan salassa pidettävät pöytäkirja merkinnät

> Salassa pidettävissä pöytäkirja merkinnöissä oli myös VW:n oikeushammaslääkärin lausunto.

------------

https://thl.fi/palvelut-ja-asiointi/val ... laaketiede

Oikeushammaslääkärin tutkimukset rikosasiassa:

> kuolemansyyn ja rikosten selvittämiseen liittyvät suun ja leukojen alueen tutkimukset

-----------

Julkisuuteen tulleissa tiedoissa oli uhrille aiheutetuista vammoista kuvaus. Siinä oli mm. tiedot päänaluelle kohdistuneesta tylpän väkivallan traumasta jonka seurauksena uhrille oli aiheutunut aivo- kallovamma > aivoverenvuoto.

Ilmeisesti tämä silmitön astalolla hakkaaminen oli aiheuttanut myös suun ja leuan alueelle merkittävät vammat joista oikeushammaslääkäri oli antanut lausunnon.
Miksiköhän oikeushammaslääkärin lausunto on salssa pidettävissä?

Kun kynttilänjalalla oli isketty 3 iskua päälaelle, on siinä oletettavasti hampat iskeytyneet toistuvasti yhteen.. Ehkä hyvinkin pahasti hampaisto, suu ja sekä ylä- että alaleuka vaurioituneet. Kaksi iskuista oli osunut takaraivoon.

P.s.taas oppii uutta, en ole tiennyt, että on olemassa oikeushammaslääkäreitä.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Vanhavakanssa:
Kuulustelupöytäkirja 2012.2022

"Poliisipartio huomasi jälkikäteen, että Tikkanen antoi erilaiset tuntomerkit puolisostaan kuin ne tuntomerkit mitä hän oli ilmoittanut katoamisilmoitukseen"

— Mitähän sekoilua tuo on Tikkasella ollut? Vaimon vaatetuksesta kertoessaan katoamisilmoituksen tehdessään pe päivällä, oli maininnut ne merkkiä myöten. Se oli jo poliiseja ihmetyttänyt. Miksi toisen kerran on niitä vaatteista kysytty vaiko keronut kysymättä?

— tyypillisesti tuollaisen poliisit huomaavat jälkikäteen, eihän niitä tietoja tule varmsti edes verrarrua
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5383
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

^Etkö ole kuullut koskaan esim. Helena Rannasta?

Aika uskomatonta, ellet oo :roll:
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Miss Holmes kirjoitti:


"Kynttilänjalassa oli uhrin verta, mutta se tutkittiin vasta 2023 ja veren ikää ei enää pystytty määrittämään siksi."

Kynttilänjalka tutkittiin vasta 13.1.2023 eli 4 viikkoa 5 päivää murhan jälkeen.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

ruusumaa kirjoitti: To Maalis 07, 2024 7:00 pm ^Etkö ole kuullut koskaan esim. Helena Rannasta?

Aika uskomatonta, ellet oo :roll:
Olen kuullut ja nyt kun sanot, olen tosiaan tiennyt hänet jo varmaan kymmeniä vuosia. Onkin sitten tosiaan ainoa, jonka tiedän. En vissiin osannut ajatella, yhdistää hänen työtää tällaiseen "arkipäiväisempään", kun on tainnut tehdä työtään ehkä pääosin ulkoimaisissa katastrofeissa.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

keijo_kaleva kirjoitti: To Maalis 07, 2024 2:38 pm
mielistelijä kirjoitti: To Maalis 07, 2024 1:42 pm Eihän niitä huoneita saanut katsoa, kun oli paketointi välineet hujan hajan, ja siivous muutenkin kesken.

Mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa. ( A Lincoln) .

Tekijä kompuroi omaan omahyväisyyteen, puhuu itsensä pussiin. Ei kuitenkaan koskaan tunnusta, vaan pysyy suunnitelmassaan, mitä se ikinä onkaan. Huonosti näytelty.
Tosin helppo selittää ”rauhallisuuttaan” ammatillaan, lääkityksestä johtuvana tai sairauden takia, jos kysytään miten niin ”leppoisasti” reakoi. Spekulointia ja sarkasmi yritys
Kompuroinnilta vähän vaikuttaisi. Epäloogiselta ainakin, kuten niin paljon tässä.

Psykoosiin kertoi olevansa tuntemustensa mukaan menossa vasta lauantaina. Oli kuitenkin kontaktissa useamman ihmisen kanssa jo perjantaina, joille olisi voinut kuvailla vointia.
Miksi kuitenkin kertoi kokevansa siirtymää vasta lauantaina (muistelen ruotsiksi lainatun ilmaisua "Jag är på väg in i psykosen" tms, voi tietysti liittyä journalismiin eikä olla eksakti lainaus)?
Näin ollen olisi ollut torstai-perjantaina jossakin muussa kuin psykoottisessa tilassa. Mielenkiintoista ja kaiketi merkityksellistäkin syyntakeellisuusarvioinnin kannalta että omasta mielestä vasta lauantaina aisti esiaskeleita todellisuudentajun häiriöitä ja aistiharhoja kohti.

Koskakohan jotakin uutta tiedotetaan julkisuuteen.
Sen verran T oli näytellyt psykoosia jo ennen pidätystä vaiheesta - jossain kuulustelussa kertomansa mukaan jo teon hetkellä eli pe vasten aamuyöllä 16.12. Sanoiko jotenkin, ettei voinut ymmärtää mitä oli tapahtunut <— tuo on epävarmempaa muistikuvaa, mutta sitten oli sanonut —> SAANEENSA PÄÄHÄNSÄ JOTAIN OHJEITA, MITÄ TEHDÄ, eikä sitten uskaltanut poliiseille kertoa (alkupään kuulusteluissa tämä varmaan ollut)

Tuon jälkeen pe hyvin paljon kohtaamisia eri ihmiseten kanssa eikä mitään viitettä minkäänlaiseen sekavuuteen, psykoottisuuteen.

La 17.12. pidätyksen yhteydessä: "KaAIKKI ON OLLUT VIIME AIKOINA NIIN SEKAVAA. LUULEN, ETTÄ OLEN MENOSSA PSYKOOSIIN" - toisen tiedon mukaan "OLONI ON PSYKOOTTINEN."

Eli ikäänkuin jotenkin oudosti "aaltoillen" juuri sopivissa kohdissa esille tullen olisi psykoosi ollut iskemässä. Oletettavasti Aurorassa näytemä on jatkunut. Monta päivää siellä näytti menneen, ennen kun oli päästy kuuleman häntä. Ja näytti sitten olleen ainakin parissa ekassa, että olisi saatu vain suunnilleen yhdet lauseet nyhdettyä hänestä.

Tuollaisa psykoottisia "purskeita" yrittää kertoa olleen, kun jossain syksyllä oli se joku epätodellinen olo, ei tiennyt onko mies vai nainen ja oliko silloinkin jotain kuuloharhoja jostain erityisestä tehtävästä. <— oletettavasti ei ollut kertonut hoitavalle psykiatrille. Ei tietoa milloin tarkemmin ja minkä aikaa kesti.

Osaisivatko ketjun psykiatri kertoa jotin, onko tuollisia lyhyitä psykoottisia "purskeita" oikeasti olemassa?

Mediassa vähän keskenään erilaista tietoa. Jospa kuulustelupöytäkirjaa nähdään tältäkin osin.

Mt-tutkimus alkoi 4.1. kesto 2 kk on tullut jo täyteen, mutta 1-2 vk lisäaika voivat anoa. Sitten menee THL:n oikeuspsykiatriseen lautakuntaan, sieltä tekevät oman lausunnon. Sen jälkeen oikeuteen.

Yksi tieto mt- tutkimuksen sairaalavaiheen kestosta oli jonkun HUSn oikeuspsykiatrin, että jopa 4 kk on kestänyt mt-tutkimus. Se tieto oli muutaman vuoden takaa. Lienee hyvin harvinaista, että kestäisi noin pitkään.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

keijo_kaleva kirjoitti: To Maalis 07, 2024 6:33 pm
Talvi24 kirjoitti: To Maalis 07, 2024 5:50 pm
Ei tiedetä kumpi tuossa perheessä palautetta antoi tai antoi enemmän vai antoivatko molemmat. Se tiedetään, ettei heiltä ollut kuulunut naapureihin ennen murhayötä tappelun ääniä, ei huutoina tms. tai kiinnikäyneeseen väkivaltaan viittaavia ääniä.
Se tiedetään, että ainakin toinen pystyy valehtelemaan kirkkain silmin jopa surmasta.
Se tiedetään, että toinen pohti eroa.
Se tiedetään, että toinen oli ulkopuolisten mukaan muuttunut ilopilleristä sulkeutuneeksi.

Paljon muutakin tiedetään, jonka perusteella kyllä tiedetään kumpi oli henkisesti altavastaaja ja uhri jo pitkään.

Moni asia summaa kokonaisuuden, jonka ymmärtävät ne, jotka tiettyjä ilmiöitä syvällisesti ymmärtävät. He tietävät ja jäävät todennäköisesti ainoiksi tietäjiksi, koska toinen avaintodistaja on kuollut ja vienyt kokemuksensa mennessään.
Kyllä, tiedämme, että T on valahdellut monesta asiasta alkaen ainakin jo mereenajost. Se oli kiistattomasti tahallinen. Murhaan liittyvistä asioista on ilmeisesti pelkästään valehdellut.

Kyllä tiedämme Vn ystävän havainnon, että V oli loppuvuodesta muuttunut sulkeutuneeksi, ei pitänyt yhteyttä ystäviinsä.

Kyllä, tiedämme sen, että V oli pohtinut eroa alkuvuodesta 2021 vaihteessa, kertonut siitä ystävälleen. Valitettvasti V pyörtänyt suunnitelman Tn kosittua ja menivät kihloihin 2/21.

Siitä ei ole tietoa, onko V tuon jälkeen pohtinut eroa. OIKEUDESSA TODETTU, ETTEI PARISKUNTA OLLUT EROAMASSA. Tämä on tietysti VAIN TN KERTOMAA.. Valitettavsti V ei ollut kertonut mahdollisesti / todennäköisesti miettimästään aikeestaa erota.

Minä luulen, että Vn MUUTTUMINEN SULKEUTUNEEKSI on ollut ainakin ja ehkä suurelta osin sitä, että hän oli saanut tarpeekseen Tikkasesta. POHTINUT EROA. AIKONUT EROTA.  Luulen myös ettei hän ollut puhunut aikeestaan T:lle aikaisemmin.

LUULEN, ETTÄ V ON OTTANUT ERON ESILLE Tn kanssa to 15.12, kun mahdollisesti jostain käynnistyi riita. Ei se ollut kiva ilta. Eron mahdollisuus ei T:lle sopinut, vaan riita on yltynyt, T käynyt kiinni. V pannut vastaan. Jostain, mistä T sai kynttilänjalan käteensä, alka moukaroida, kun V ei ollut antamassa periksi. Julkisuuteen on kerrottu ensimmäisen päähän iskun jälkeen uhri mennyt puolustuskyvyttömäksi - eli paljon ehtivät kamppailla ennen sitä, kun ääniä sen verran kuului naapuriin kuin kuului.

Sitähän oikeudessa oli spekuloitu, että T olisi siirtänyt jo ennakolta kynttilänjalan makuuhuoneeseen - viittauksena suunnitelmallisuuteen.
Talvi24
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1367
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Julkisuuteen on jo aikanaan tuotu tieto, ettei uhrissa ollut mitään myrkytyksen merkkejä.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Talvi24 kirjoitti: To Maalis 07, 2024 7:44 pm Osaisivatko ketjun psykiatri kertoa jotin, onko tuollisia lyhyitä psykoottisia "purskeita" oikeasti olemassa?
Ei niitä ole olemassa muiden kuin ammattitaidottomien psykiatrian erikoislääkäreiden ja heidän omavalvontansa vastuuhenkilöiden sekä viranomaisvalvontaan osallistuneiden ammattitaidottomien asiantuntijoiden mielessä. Lisätietoa siitä miten psykiatrit ovat käyttäneet valtaansa väärin, jos eivät ole olleet ammattitaidottomia, saa Kelasta.

***
Eduskunnan valvontaan kuuluva Kela on joko ammattitaidottomuuttaan tai jostain muusta syystä joutunut mukaan kansalaisia ja yhteiskuntaa kusettavaan rinkiin useissa tilanteissa, joissa Kelan virkavastuulla työskentelevät virkailijat ovat langenneet loveen, kun ovat sokkona luottaneet lääkäreiden kunniansa kautta todeksi vakuuttamiin lausuntoihin. Psykiatrian erikoislääkäreiden kyky huijata potilaita ja yhteiskuntaa ihan tikkana on saanut aikaan tilanteen, josta arkadianmäen sirkuspoppoo, ministeriorkesterin johdolla, yrittää nyt selvitä esittämällä tyhmää.

***
Se on ihan yks hailee, mikä tämän Tikkasen tapauksen kohdalla loppujen lopuksi on totta ja mikä tarua, koska aina löytyy joku haudan partaalla roikkuva asiantuntijapsykiatri ja -psykologi, jotka ovat valmiita vannomaan todeksi kunniansa kautta ihan mitä vaan, mikä auttaa pitämään piilossa näiden ammattikuntien yhteen hiileen puhaltamisella synnytetyt rahahanat mielenterveyssektorin ammattilaisille. Kaikki lääkärit puhaltavat yhteiskuntalta niin paljon euroja kuin sielunsa sietää, ja paljonhan se lääkäreiden sielu sietääkin, mutta vain psykiatrian erikoislääkärit kykenevät yhteiskunnalta puhaltamisen yhteydessä riistämään potilailtaan oikeusturvan ja -suojan, ja tekemään ihmisoikeusrikoksen, rikoksen ihmiskuntaa vastaan. Ja huom tämä: jos V oli viisas nainen, niin ilman muuta hän on päässyt nopeasti perille näistä mielenterveyssektorin kieroista kuvioista. Siinäpä pollareille motiivia - eikös vaan...

Nonih, mutta toivotaan että Roope Bob Tikkanen olisi se tapaus, jossa mielenterveysammattikunnan toistuvasti tekemät virheet eivät nyt enää toistuisi psykiatrien valvontaorganisaatioissa ja oikeuspsykiatriassa ja rikostutkinnassa ja oikeusprosessissa kaikenmaailman tuomareidenkaan avustuksella ja siunauksella.
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Avatar
Miss Holmes #1
Vic Mackey
Viestit: 1950
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Mä veikkaan, että veli on alkujaan ollut sitä mieltä, ettei Tikkanen ole se oikea.
Toisilla ihmisillä on todella hyvät ’tuntosarvet’ muita kohtaan ja hän on ehkä nähnyt Tikkasen epäilyttävänä jo ensitapaamisella.
Ehkä siksi huolestui nopeasti.
******

Tikkasen tarina ontuu siinäkin, että sanoo pelänneensä kertoa poliisille.
Mitä ihmettä???
Muttei pelännyt tappaa vaimoaan.

******
Korostan edelleen sitä, että Tikkasen omat lapset eivät asuneet ko asunnossa, vaan äitinsä kanssa. Vicin lapset olivat jo tuolloin täysi-ikäinen ja lähes täysi-ikäinen.
Eli ei varmasti ollut niin hirveää tarvetta lapsivapaalle torstaina, koska eivät eläneet mitään pikkulapsiarkea.
Todennköisesti lapset menivät iskälle jo keskiviikkona, niin oli koirakin pois siivouksen tieltä. Olisi kiva tietää kenen tuo idea oli, koska liittyy taas oleellisesti siihen suunnitelmallisuuteen.
********
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1939
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Kolmanneksi: jos kyseessä oli muu kuin peräprutkulla varustettu Terhi (kuten oletan), se on jo kuukausia ennen toimitettu asianmukaiseen talvisäilöön.
Ei, se oli Victoria. Asianmukaiseen talvisäilöön toimittamisen sitten viranomaiset estivät.
Mens malus in corpore sano
Ulrica

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Kuulustelupöytäkirjoista jäi mulle sellainen kuva. Että naapurit, jotka osa olivat nähneet ja tunteneet pariskuntaa eri tavoin. Toiset enemmän ja toiset vähemmän, niin ne, jotka kohtasivat syytettyä enemmän, oli hän normaalisti käyttäytyvä jne. Naapurithan eivät kuulu siihen porukkaan, mitä voi samalla tavalla ohjailla havainnoiltaan tai manipuloida, pitää otteessaan. Mistään kuulusteluista ei käynyt ilmi, että Tikkanen llisi ollut mitenkään sängyn pohjalla masennuspotilaana, kuten esimerkiksi julkisuuteen uutisoitu oikeudenkäynnin aikaan uhrin vanhemman lapsen kertomus (ei osallistunut kotitöihin ja nukkui hela tiden).

Tikkanen nähtiin pienten lasten kanssa enemmän kukn uhri. Hän oli täysin kykeneväinen hoitamaan heidän kuljettelujaan jne. Alakouluikäisten kanssa ulkoillaan ja ollaan aktiivisia, teineillä on jo enemmän omat menonsa.

Samanlainen masennuksen esittäminen kuin psykoosinkin kiinnioton jälkeen esittäminen välittyy minulle. Näillä tiedoin mitä on. Oma spekulaatio.
Ulrica

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Itkemisestä.
Voinut itkeä itsekseen. Poliisin kertomuksessa on kotona poliisin läsnäollessa ollut välillä rauhallinen, välillä itkenyt.

Tikkasen näkökyvystä. Nujakassa voinut silmälasit rikkoontua ja lähteä pois päästä. Hänellä ehkä varalaseja. Naapurin kuvailun mukaan yritti lastata uhria autoon la aamuna ja yllä "erottuvat" ja pyöreähköt silmälasit. Ilmeisesti ne mustat, mitä kuvissa ollut Terveystalon profiilissa jne. Taitaa olla miinusnäkö. Miten sellainen henkilö näkee pimeässä tai ilman minkäänlaisia laseja lähelle (henkirikos), onko ihan sokea lähelle nähden vai vain kauas, jos joutunut suorittamaan teon loppuun ilman minkäänlaisia lasejaan? Tarkasti ainakin sai siivottua teon jälkeen.
vanhavakanssi
Sofia Karppi
Viestit: 418
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2024 11:40 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja vanhavakanssi »

— Mitähän sekoilua tuo on Tikkasella ollut? Vaimon vaatetuksesta kertoessaan katoamisilmoituksen tehdessään pe päivällä, oli maininnut ne merkkiä myöten. Se oli jo poliiseja ihmetyttänyt. Miksi toisen kerran on niitä vaatteista kysytty vaiko keronut kysymättä?

— tyypillisesti tuollaisen poliisit huomaavat jälkikäteen, eihän niitä tietoja tule varmsti edes verrarrua
---------------

Poliisipartiosta joka kävi 16.12 kohdeasunnossa toinen poliiseista kertoi, että Tn antoi partiolle tuntomerkit VW ja jälkikäteen tämä huomasi, että ne tuntomerkit olivat erilaiset, mitä hän oli katoamisilmoitukseen ilmoittanut.

----------------

Kuulustelupöytäkirjassa ei tule ilmi miksi tuntomerkkejä kysyttiin uudestaan.
Vastaa Viestiin