Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Neonataali
Lauri Hanhivaara
Viestit: 144
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 7:34 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Neonataali »

Jokukukavaan kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 10:25 am
Neonataali kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 8:50 am
Jokukukavaan kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 7:07 am

Varhaiskasvaksessa on taksikortit, jos lapsi tarvitsee viedä lääkäriin. Nämä olisivat voineet sen vakassa tehdä joko epäilty pahoinpitely tai pelkkä huoli lapsesta olisi riittänyt siihen lääkäriin viennin oikeuteen. Toki olisivat voineet myös viedä sinne huolena että ei tiedetä onko lapsi saanut pään vammoihin hoitoa.

Ja siis pienemmästäkin lapsia viedään hoidon/koulun toimesta lääkäriin ja yhdistetään vammaksi liittyen kotona tapahtuvaan mahdolliseen väkivaltaan.

Ja kun huomioidaan niin päiväkodin ei tarvitse ratkaista asiaa. Ei heidän tarvitse selvittää onko väkivaltaa tapahtunut. Ainoastaan epäily/huoli siitä riittää. Ja jos lapsi kertoo väkivallasta edes siitä että vanhempi tunnistaa/antaa luunappeja niin välitön soitto sinne sos ja kriisipäivystykseen. Tuo Milon isi kiusaa ja miksi isi aina mua kiusaa lauseet niin ne on olleet avunhuutoja. Milohan on kaivannut selitystä tuolle. Olisihan tuossa voinut edes varuilta sanoa Milolle "Tiedäthän Milo, että aikuinen ei saa ikinä lasta satuttaa, onko joku satuttanut sinua?" Tai ihan vaan kysyä lyhyesti "Onko joku satuttanut sinua päähän?"
Tämä elää aika sitkeänä täällä, että päiväkoti olisi voinut tuosta vaan lapsen viedä tutkittavaksi. Eihän he kyllä olisi voineet. Jos lapsi loukkaa ja pitää päiväkodista viedä hoitoon kesken päivän, ensimmäinen asia (ensiavun jälkeen) on olla yhteydessä huoltajaan. Huoltajan kanssa sovitaan, kuka lapsen vie, tai kiireellisessä tilanteessa vähintäänkin ilmoitetaan että nyt mennään lääkäriin. Tässä lapsi tuli hoitoon valmiiksi mustelmilla, mutta ihan toimintakykyisenä eli ei akuutin hoidon tarpeessa. Silloin se ei ole päiväkodin hommaa päättää lähdetäänkö lapsen kanssa lääkäriin. Se on toimivaltaisen viranomaisen eli sosiaalityöntekijän hommaa. Joko oman sossun, tai sitten sosiaalipäivystyksen.
Kyllä päiväkoti/koulu saa myös itse sen lapsen sinne lääkäriin viedä. Siellä on sitten se sosiaalipäivystäjä kyllä vastassa tai se lasu sinne saadaan kyllä. Pelkkä huoli mahdollisesta väkivallasta riittää siihen, että lapsen saa lääkäriin viedä. Tämä on ihan varmistettu alan työntekijöiltä ja näin on tehtykin.
Mutta kun ei saa.. Sossukaan ei saa päättää lapsen terveydenhuollosta ilman huoltajan suostumusta. Ainoastaan sijaishuollon (kiireellinen sijoitus tai huostaanotto) aikana sosiaalityöntekijällä on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta ilman huoltajaa. Tämä siksi, että sijaishuollon aikana sossu on lapsen julkinen huoltaja.

Tässä 👇 pätkä ohjeesta, jonka mukaan toimitaan. Teksti on vähän kärsinyt kun jouduin ensin kopioimaan kuvaksi ja vasta kuvasta tekstintunnistuksen kautta sain liitettyä tänne, älkää antako sen häiritä 😃😃

Tyoskentely akuutissa vakivaltatilanteessa, (1-7 vrk teosta)

1. Jos lapsi on koulussa, voidaan pytää koulun terveydenhoitajaa tarkastamaan lapsi heti. Tämä ei poista sosiaalityöntekijän velvollisuutta viedä lapsi lääkäriin.
2. Lapsi viedään tarvittaessa lääkäriin, yli 3- vuotiaat virka-aikana terveyskeskuslaakarin luo ja alle 3-vuotiaat uuden lastensairaalan paivystykseen ja kaikenikäiset lapset virka-ajan ulkopuolella Uuden lastensairaalan päivystykseen. Arvioidaan, onko lapsen edun mukaista, etta lapsen vie tutkimukseen vanhempi, jota epaily ei koske. Tällöin on tärkeää, että palvelutarpeen arvioinnista ollaan yhteydessä lääkäriin ja kerrotaan, miksi lapsen tutkiminen on tarpeen.

Mikäli huoltajia ei tavoiteta ja lapsi on välittömästi vietävä lääkäriin, niin lääkäriin ei
lakimiehen mukaan voi vieda ilman kireellisen sijoituksen paatosta. Kiireellisen sijoituksen
alkana sosiaalityontekijalla on olkeus paattaa lapsen asioista kireellisen sijoituksen
tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa siten kuin lastensuojelulain 45 §:ssa saadetaan.
Tata kautta saamme käyttaa huoltajille lähtokohtaisesti kuuluvaa oikeutta paattaa esim. terveydenhuollon toimenpiteiden suorittamisesta. Jos huoltaja vastustaa lääkäriin viemistä ja se arvioidaan välttämättömäksi, niin kiireellisen sijoituksen päätös pitää myös olla. Kuitenkin toisen huoltajan suostumus rittää, että lapsen voi viedä lääkäriin. Kiireellisen sijoituksen tarve voi johtua siitä, että huoltajien epäillään pahoinpitelevän lastaan ja asian selvittäminen vaatii välittömästi tutkimuksia tai lapsen hoidon järjestämistä. Kireelliseen sijoitukseen ei voida kuitenkaan ryhtyä, mikäli lapsen huoltajat suostuvat hoidon tai tutkimuksen järjestämiseen ja lapsen tilanne voidaan muutoin turvata varmistuen siitä, ettei lapsen kaltoinkohtelu jatku. Kiireellinen sijoitus edellyttää aina sitä, että puutteet lapsen huolenpidossa tai muut kasvuolosuhteet uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen
terveyttä tai kehitystä ja lapsi on tästä syystä välittömässä vaarassa (Lsl 38 §).

(Barnahus)
miiamau
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Helmi 18, 2024 4:53 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja miiamau »

Itse en oo ennen lukenu minkään tapauksen esitutkintapöytäkirjoja. Ja kun tästä ne sain niin ei ollu tietoa siitä mitä ne tarkalleen sisältää. Kun pääsin siihen valokuvavaiheeseen niin rinnassa muljahti todella voimakkaasti, kun ajattelin et onko siellä kuvia Milosta/vammoista. Ja oon kyllä todella kiitollinen, ettei niitä ollut. Ymmärrän kyllä, että jotkut haluais niitä mielenkiinnosta nähdä. Kyllä itekin ajattelin, että siitä hematoomakakusta olis hyvä nähdä kuva, koska en tiedä miltä sellainen näyttää vaikka olenkin googlettanut. Ei varmasti koskaan häviäis verkkokalvoilta Milon ruhjottu ja poltettu pieni ruumis..
Mitä tulee noihin teletietoihin ja sijaintiin murhayönä, on puhelin voitu käsittääkseni jättää kotiin myös, jos on lähteny jossain käymään tai vaikka ihan vaan pihalla yms. Mut se kielisi kyllä sit suunnitelmallisuudesta. Mitä en sitäkään ihmettelis. Oon jo pidemmän aikaa ollut sitä mieltä, että siellä asunnossa on kyllä valvottu/herätty aikaisemmin, kuin juuri ennen hätäkeskuspuhelua.
Oikeus
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: La Maalis 02, 2024 6:26 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Oikeus »

Pullervo Pönttinen kirjoitti: To Maalis 07, 2024 7:06 pm Olisiko tässä joku hatusta vedetty 30 % todennäköisyys, että noista vähintään jompi kumpi tulisi tappamaan itsensä. Ja tämä on yksi niitä harvoja tilanteita, missä puolueettomasti näen itsemurhan järkevimmäksi vaihtoehdoksi.

Tuollaisista pelletuomioista ei ole mitään hyötyä. Mikään ei tule muuttumaan, ainoa ilo on että nuo eivät pariin vuoteen pääse tekemään uusia lapsia niin että saisivat pitää lapset itsellään.

Nuo eivät tule ikinä kuntoutumaan niin, että pystyisivät tuomaan kenellekään ihmiselle mitään positiivista. Eivät olleet millään lailla järkevästi toimintakykyisiä ennen lapsen murhaamista ja vankilatuomiota, eivätkä todellakaan tule olemaan yhtään sen toimintakykyisempiä lapsen murhaamisen ja vankilatuomion jälkeen. Kun pääsevät vapaaksi, niin tulevat kaikkein todennäköisimmin palaamaan huumeiden pariin, asettaen lisää ihmisiä vaaraan ja levittäen maailmaan lisää murheita.

Ja ennen tätä "valoisaa" tulevaisuutta he tulisivat makaamaan vankilassa ahtereillaan yhtä toimettomina kuin koko muunkin elämänsä sillä erotuksella, että vankilassa loikoillessaan he maksavat yhteiskunnan halutuille jäsenille käsittääkseni enemmän rahaa, kuin Kelan varassa eläessään. Siis että kaikkia muita sakotetaan siitä, että tuommoiset riippakivet saavat jatkaa oleiluaan.

En vaadi, että kaikkien pitäisi pystyä osallistumaan yhteiskunnan pyörittämiseen tuottavina jäseninä. Minä päin vastoin haluaisin elää yhteiskunnassa, joka kykenee elättämään myös sellaiset ihmiset, jotka eivät itse kykene olemaan tuottavia. Mutta tällaisten kohdalla, joilla ei ole mitään realistista mahdollisuutta tulla koskaan tuottamaan mitään hyvää, ja jotka sen lisäksi aktiivisesti riistävät ja tuhoavat toisia, niin kuolema on minusta ainoa järkevä vaihtoehto.

Toivottavasti nämä kaksi ymmärtäisivät sen itsekin, ja löytäisivät vahvuutta vapauttaa maailman heidän olemassaolostaan.
Ei huolta itsemurhista, eivät tule sitä tekemään. Yhteiskunnan eli meidän veronmaksajien piikkiin saa tämä kaksikko ilmaiset terapiat, kaikki sosiaaliturvat, tuet, saavat muuttaa nimensä jne. Suomessa rikollisia kohdellaan paremmin ja suojellaan enempi kuin kunnollisia kansalaisia.
Terapeutit pyyhkivät rahalla tämänkin kaksikon omatunnot putipuhtaaksi.
Terapeuteilla on taito löytää syyt murhiin
yms. lapsuudesta, ympäristöstä yms. Näin saadaan aivopestyä murhaajatkin ajatukseen, että en minä ole murhaaja, vaan yhteiskunta, lapsuus ym.tekivät minusta sellaisen.

Huumeista sekopäisenä murhaamisista ei kukaan puhu enää mitään. Kun se huumeiden käyttökin kun varmaan on yhteiskunnan ja ympäristötekijöiden syy.

Jotkut ihmiset ovat vaan vailla omatuntoa,
Sosiopaatteja narsisteja jne...
Kassialmanen
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 11:08 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Kassialmanen »

sivusta_seuraaja kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 10:54 am
Kassialmanen kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 7:25 am Tapahtuman alusta asti seurannut päivittäin tätä ketjua, uskoisin että kaikki viestit lukeneena ja samoten etpk luettu.
On puhuttu että Milon selkäpuolella ollut myös palovammoja ja täällä mietittiin mopilla jahtaamista yms mistä ne ois tullut.
Itsellä tuli mieleen, enkä ole ainakaan huomannut että kukaan olisi ääneen asti sanonut että voisko selkäpuolen palovammat olla sellaista hankaumaa lattiasta ja/tai seinästä?
Jos on pidetty väkisin kiinni, hankautunut vastaan pyristellessä seinää/lattiaa vasten niin on tullut sinne selkäpuoleen niitä palovammoja siitä?
Muistan että lapsuudessa jos vaikka juoksi liikuntasalissa ja kaatui paljailla polvilla lattiaan, niin tuli kipeitä punaisia vammoja joita ainakin meilläpäin kutsuttiin palovammoiksi. Näyttivät ja tuntuivat palovammoilta.
Toki palovamma on palovamma, mutta tuli vain mieleen tämäkin.
Kyllähän tuolla etp.ssa todetaan, että vammat ovat etupuolella. Sitä kuulustelija ihmettelee ääneen, miten takapuolen pesusta tulee vammat vaan etupuolelle.
Joo, olen lukenut kyllä varmaan kaiken mahdollisen tästä tapauksesta ja jossain kohti on ollut puhe siitä että MYÖS selkäpuolella on vammoja.
Sen jälkeen täällä ketjussa jotkut mietti että varmaan mopilla jahdattu mistä tulleet ...
Liiloo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 10:33 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Liiloo »

Pullervo Pönttinen kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 8:02 am
greenmuffin kirjoitti: To Maalis 07, 2024 9:55 pm
Mun mielestä tällaiset ajatukset ja puheet vois jättää täältä, jotenkin oksettavaa luettavaa.
"Menenpäs lukemaan ketjua siitä, miten pikkulapsi on kidutettu hitaasti kualiaaksi :) "

"Ai hyi täällä puhutaankin itsemurhasta, oksettavaa".

Monet ovat varmasti eri mieltä itsemurhasta ja siitä, voiko se koskaan olla paras ratkaisu, mutta se liittyy kyllä ihan aiheeseen, että minkälaisia tuomioita näiden pitäisi saada, mitä lopputuloksia niillä tuomioilla halutaan ylipäätään saavuttaa, mitä lopputuloksia milläkin tuomiolla voi realistisesti tässä tapauksessa saavuttaa, ja voisiko paremman lopputuloksen saavuttaa kenties jollain muulla keinolla. Ja kuten varmasti tuli selväksi, itse pidän syyllisten itsemurhaa tähän tilanteeseen järkevimpänä ratkaisuna.
Itse asiassa minä ajattelin siinä kohtaa kun heidät vapautettiin odottamaan oikeudenkäyntiä että nämä eivät tule koskaan oikeudenkäyntiin vaan riistävät hengen itseltään ennen oikeuskäsittelyä.
Niin ei kuitenkaan käynyt.
Halosen huhutaan tulleen uskoon, liekö sitten totta vai ei mutta ei näistä kumpikaan varmasti enää ikinä toivu "yhteiskuntakelpoisiksi".
Kun he eivät olleet sitä ennen niin miten he tämänkään jälkeen olisivat.
Kassialmanen
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 11:08 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Kassialmanen »

Kassialmanen kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 11:28 am
sivusta_seuraaja kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 10:54 am
Kassialmanen kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 7:25 am Tapahtuman alusta asti seurannut päivittäin tätä ketjua, uskoisin että kaikki viestit lukeneena ja samoten etpk luettu.
On puhuttu että Milon selkäpuolella ollut myös palovammoja ja täällä mietittiin mopilla jahtaamista yms mistä ne ois tullut.
Itsellä tuli mieleen, enkä ole ainakaan huomannut että kukaan olisi ääneen asti sanonut että voisko selkäpuolen palovammat olla sellaista hankaumaa lattiasta ja/tai seinästä?
Jos on pidetty väkisin kiinni, hankautunut vastaan pyristellessä seinää/lattiaa vasten niin on tullut sinne selkäpuoleen niitä palovammoja siitä?
Muistan että lapsuudessa jos vaikka juoksi liikuntasalissa ja kaatui paljailla polvilla lattiaan, niin tuli kipeitä punaisia vammoja joita ainakin meilläpäin kutsuttiin palovammoiksi. Näyttivät ja tuntuivat palovammoilta.
Toki palovamma on palovamma, mutta tuli vain mieleen tämäkin.
Kyllähän tuolla etp.ssa todetaan, että vammat ovat etupuolella. Sitä kuulustelija ihmettelee ääneen, miten takapuolen pesusta tulee vammat vaan etupuolelle.
Joo, olen lukenut kyllä varmaan kaiken mahdollisen tästä tapauksesta ja jossain kohti on ollut puhe siitä että MYÖS selkäpuolella on vammoja.
Sen jälkeen täällä ketjussa jotkut mietti että varmaan mopilla jahdattu
Liitteet
Screenshot_20240308_103414_Drive.jpg
Screenshot_20240308_103414_Drive.jpg (68.17 KiB) Katsottu 538 kertaa
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

Oikeus kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 11:21 am
Ei huolta itsemurhista, eivät tule sitä tekemään. Yhteiskunnan eli meidän veronmaksajien piikkiin saa tämä kaksikko ilmaiset terapiat, kaikki sosiaaliturvat, tuet, saavat muuttaa nimensä jne. Suomessa rikollisia kohdellaan paremmin ja suojellaan enempi kuin kunnollisia kansalaisia.
Terapeutit pyyhkivät rahalla tämänkin kaksikon omatunnot putipuhtaaksi.
Terapeuteilla on taito löytää syyt murhiin
yms. lapsuudesta, ympäristöstä yms. Näin saadaan aivopestyä murhaajatkin ajatukseen, että en minä ole murhaaja, vaan yhteiskunta, lapsuus ym.tekivät minusta sellaisen.

Huumeista sekopäisenä murhaamisista ei kukaan puhu enää mitään. Kun se huumeiden käyttökin kun varmaan on yhteiskunnan ja ympäristötekijöiden syy.

Jotkut ihmiset ovat vaan vailla omatuntoa,
Sosiopaatteja narsisteja jne...
Saastat dallaspullaa syövät. Tulee kyynel poskelle. Muistelevat hyviä trippejä. Ja itku turskahtaa tiedostettaessa yhteiskunnan petollisuus. Rahat oli aina loppu. Eikö kelat ja sossut olleet tietoisia nappien hinnan nousuista. Inflaatio! Sossu ajoi lopulliseen ratkaisuun. Ja neuvonantaja. Nyt saa ateriat ja siistin kämpän. Terapiatädit viihdyttävät ja julkisuutta piisaa. Elämä on ihanata. Mikä Milo???
Välinpitämättömyys on valinta.
Neonataali
Lauri Hanhivaara
Viestit: 144
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 7:34 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Neonataali »

sivusta_seuraaja kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 10:54 am
Kassialmanen kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 7:25 am Tapahtuman alusta asti seurannut päivittäin tätä ketjua, uskoisin että kaikki viestit lukeneena ja samoten etpk luettu.
On puhuttu että Milon selkäpuolella ollut myös palovammoja ja täällä mietittiin mopilla jahtaamista yms mistä ne ois tullut.
Itsellä tuli mieleen, enkä ole ainakaan huomannut että kukaan olisi ääneen asti sanonut että voisko selkäpuolen palovammat olla sellaista hankaumaa lattiasta ja/tai seinästä?
Jos on pidetty väkisin kiinni, hankautunut vastaan pyristellessä seinää/lattiaa vasten niin on tullut sinne selkäpuoleen niitä palovammoja siitä?
Muistan että lapsuudessa jos vaikka juoksi liikuntasalissa ja kaatui paljailla polvilla lattiaan, niin tuli kipeitä punaisia vammoja joita ainakin meilläpäin kutsuttiin palovammoiksi. Näyttivät ja tuntuivat palovammoilta.
Toki palovamma on palovamma, mutta tuli vain mieleen tämäkin.
Kyllähän tuolla etp.ssa todetaan, että vammat ovat etupuolella. Sitä kuulustelija ihmettelee ääneen, miten takapuolen pesusta tulee vammat vaan etupuolelle.
Kuolinsyyn raportista:

”Kasvojen alaosan, huulien, kaulan, hartioiden ja rintakehän etuosan alueella oli laaja-alainen
palovamma-alue. Pienempia palovammoja todettiin kasvojen yläosan, nenän, korvalehtien, takaraivon, ylä- ja alaselän, kylkien, oikean kämmenselän, vasemman kämmenen ja kämmenselän, vasemman reiden ja säären sekä vasemman jalkaterän alueella. Hengitysteissä ei todettu palovammoja. ”

Ymmärrän tän niin, että edessä on suuri yhtenäinen palovamma-alue joka vastaa sitä moppia. Lisäksi ympäri kroppaa oli pienempiä palovammoja. Jossain kuulustelussa puhuttiin korvantaustoista ja veden valumisesta sinne kasvojen puolelta. Noita selkäpuolen vammoja ei ehkä selitä sama mekanismi, vai mitä olette mieltä? Ei kai sekään mahdotonta ole, että on poltettu useammalla tavalla :shock:
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 640
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

Neonataali siellä lääkärissä on kyllä se sosiaalityöntekijä kenet voi soittaa valmiiksi vastaan ja hän jatkaa siitä sen lapsen ja lääkärin kanssa asiaa. Olen jutellut useamman varhaiskasvatuksen opettajan kanssa ja näin on toimittu ennenkin. Jos lapsesta on huoli, niin hänet saa toimittaa kyllä avun piiriin. Toki varmasti paras vaihtoehto on soittaa sinne lastensuojelun päivystykseen ja pyytää hakemaan lapsi lääkäriin, tehdä se lasu ja rikosilmoitus.
Vilmavain
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2021 4:14 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Vilmavain »

5.6. on siis ollut maanantai ja mustelmat otsalla huomattu päiväkodissa. Nämä on tullut siis viikonlopun aikana (3-4.6.?).

5.6.-6.6 välisenä yönä mustelmia on tullut lisää/ne on pahentuneet. Sebu on tullut joskus yön aikana kotiin, Muusalla ei tästä muistikuvia. Aamuyöllä Milo on neljän maissa herännyt ja Muusa on käynyt katsomassa Miloa, silloin huomannut Sebun tulleen kotiin kun oli nukkumassa. Muusa on kyllä sanonut, että on mahdollista Milon heränneen jo aiemmin. Esim. kun Sebu on tullut kotiin.
Muusa on aamulla ihmetellyt, miten ne mustelmat on pahentuneet tai miksi ne näyttää "tolta". Sebastian on sanonut, että vanhat mustelmat on varmaan vaan levinneet.

7.6. aamulla Sebun ottamalla videolla näkyy, että Milon nenä on ollut turvonnut (klo 10:04).

Muusa on ajatellut, että taas se vanha mustelma leviää. Nyt jo nenäänkin. Aikamoinen tälli vissiin ollut, tätäkään tapahtumaa kukaan ei ole edes nähnyt.

Sitten parin tunnin aikajaksolla, kun kotiin ei saada yhteyttä, Milolta hangataan naamasta ihoa irti. Vahinkohan se tämäkin. Muusa huomasi kyllä saman päivän aikana, että kaulallakin on vähän jälkiä, sekä selässä "joku pieni". Näki sen kun paita vähän nousi. Silti ei muka olisi nostanut paitaa ja katsonut tarkemmin? Ai niin ja huomasihan se Muusa jalassakin jonkun jäljen. Mutta eipä asiaa sen enempää ajatellut.
Milo valitti, että kädet on kipeet. Kuumekin nousi. Kävi mielessä, että näillä voisi olla jokin yhteys. Mutta eipä asiaa sen enempää ajatellut. Kunhan muuten vaan hoiti vammoja jääpaloilla ja rasvoilla.

Ja tämä kaikki menee käräjillä läpi, juu juu. Muusa on ollut aivan tietämätön kaikesta.
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 779
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

Neonataali kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 11:46 am
sivusta_seuraaja kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 10:54 am
Kassialmanen kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 7:25 am Tapahtuman alusta asti seurannut päivittäin tätä ketjua, uskoisin että kaikki viestit lukeneena ja samoten etpk luettu.
On puhuttu että Milon selkäpuolella ollut myös palovammoja ja täällä mietittiin mopilla jahtaamista yms mistä ne ois tullut.
Itsellä tuli mieleen, enkä ole ainakaan huomannut että kukaan olisi ääneen asti sanonut että voisko selkäpuolen palovammat olla sellaista hankaumaa lattiasta ja/tai seinästä?
Jos on pidetty väkisin kiinni, hankautunut vastaan pyristellessä seinää/lattiaa vasten niin on tullut sinne selkäpuoleen niitä palovammoja siitä?
Muistan että lapsuudessa jos vaikka juoksi liikuntasalissa ja kaatui paljailla polvilla lattiaan, niin tuli kipeitä punaisia vammoja joita ainakin meilläpäin kutsuttiin palovammoiksi. Näyttivät ja tuntuivat palovammoilta.
Toki palovamma on palovamma, mutta tuli vain mieleen tämäkin.
Kyllähän tuolla etp.ssa todetaan, että vammat ovat etupuolella. Sitä kuulustelija ihmettelee ääneen, miten takapuolen pesusta tulee vammat vaan etupuolelle.
Kuolinsyyn raportista:

”Kasvojen alaosan, huulien, kaulan, hartioiden ja rintakehän etuosan alueella oli laaja-alainen
palovamma-alue. Pienempia palovammoja todettiin kasvojen yläosan, nenän, korvalehtien, takaraivon, ylä- ja alaselän, kylkien, oikean kämmenselän, vasemman kämmenen ja kämmenselän, vasemman reiden ja säären sekä vasemman jalkaterän alueella. Hengitysteissä ei todettu palovammoja. ”

Ymmärrän tän niin, että edessä on suuri yhtenäinen palovamma-alue joka vastaa sitä moppia. Lisäksi ympäri kroppaa oli pienempiä palovammoja. Jossain kuulustelussa puhuttiin korvantaustoista ja veden valumisesta sinne kasvojen puolelta. Noita selkäpuolen vammoja ei ehkä selitä sama mekanismi, vai mitä olette mieltä? Ei kai sekään mahdotonta ole, että on poltettu useammalla tavalla :shock:
:o Näköjään. Hämäsi tuo kuulestelu osuus, kun kysytään, että miten etupuolella vammat, kun pyllyä pestään. Etupuolen vammoja (palo) oli kuvattu, kolmiomaiseksi, tarkka-alaiseksi eli juuri höyrymopin osan näköiseksi. Ei siinä ole kahta sanaa painamassa, mistä on tulleet.
Vesi todella voi valua, silloin lapsen on täytynyt olla lattialla makaamassa, jota itse olen kaiken aikaa ajatellut olevankin, samalla on tylpällä esineellä painettu, niin että on tullut kolari vastaavat vammat. (voi v..u näitä sikoja, sori siat kaikki-ootte ihania eläimiä toisin kuin nämä siat)
Kuuma vesi valumassa pitkin lasta, toiselle puolelle kehoa, teke ihan helvetin kipeetä, joka paikkaan.
Ei ihme, jos Sebu on pyydellyt Milolta anteeksi. Ei tainnut saada.
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 779
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

Jokukukavaan kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 11:50 am Neonataali siellä lääkärissä on kyllä se sosiaalityöntekijä kenet voi soittaa valmiiksi vastaan ja hän jatkaa siitä sen lapsen ja lääkärin kanssa asiaa. Olen jutellut useamman varhaiskasvatuksen opettajan kanssa ja näin on toimittu ennenkin. Jos lapsesta on huoli, niin hänet saa toimittaa kyllä avun piiriin. Toki varmasti paras vaihtoehto on soittaa sinne lastensuojelun päivystykseen ja pyytää hakemaan lapsi lääkäriin, tehdä se lasu ja rikosilmoitus.
Juuri näin. Useimmissa kaupungeissa paikalle tulee päivystävä sosiaalityöntekijä ns. nopsa tiimistä. Asia kyllä hoituu ja sijoitus laitetaan heti alkamaan.
Liiloo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 10:33 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Liiloo »

↑↑
Ymmärrän myös näin että etupuolen vammoihin sopii moppi, myös käsien vammoihin jos Milo on tarttunut moppiin ja yrittänyt työntää sitä pois.

Onhan Milo voinut tietysti päästä kääntymään jolloin höyryä olisi päässyt myös selkäpuolelle.
Kovaa kamppailua on varmasti ollut ja Miloa on pidetty väkisin paikoillaan jonka johdosta sisäiset vauriot mahdollisesti syntyneet, tai ainakin osa niistä.

Milolla havaittiin kuitenkin niin pahoja sisäelinvammoja joten ne olisi pitänyt olla nähtävissä jo silloin kun Muusa tuli kotiin tai myöhemmin illalla jos ne olivat syntyneet kamppailutilanteessa.

Muusa oli ottanut kai kuvia, olisi kai niissäkin näkynyt jo jotain jos vammat olivat jo olemassa.

Vahvasti tuntuu siltä että Miloa pahoinpideltiin rankasti vielä illan ja yön aikana ja Muusa tietää asiasta mutta ei kerro. Miksi?
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Miksi täällä jankataan tuosta voiko päiväkoti tutkituttaa lapsen..?
Lastensuojelu laki muuttui Vilja-Eerikan kokeman väkivallan vuoksi, että JOKAISELLA työntekijällä joka työskentelee lapsen kanssa ja epäilee seksuaalista hyväksikäyttöä tai väkivaltaa kohdistettavan lapseen on ILMOITUSVELVOLLINEN (saameri, kulkematta lähtöruudun kautta, eli ei saa oikeasti edes kysellä/haastatella vanhempia)

Tällöin soitetaan siihen sossun kriisi-pehelimeen, lisäksi poliisille tai/ja 112

Nämä kyllä pitäisi tyhmenmänkin työntekijän tietää
Tässä kyseisessä tapauksessa ei voi edes laittaa osaamattomien sijaisten syyksi, vaan KORKEAKOULUTETUT TYÖNTEKIJÄT siellä on ringissä miettineet mitä tehdä ja kukaan ei osaa saat*na ensimmäisenä opetettavaa ja lakitekstissä tyyliin ensimmäistä ohjeistusta..
Liiloo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 10:33 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Viesti Kirjoittaja Liiloo »

Liiloo kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 12:03 pm
Neonataali kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 11:46 am
sivusta_seuraaja kirjoitti: Pe Maalis 08, 2024 10:54 am
Kyllähän tuolla etp.ssa todetaan, että vammat ovat etupuolella. Sitä kuulustelija ihmettelee ääneen, miten takapuolen pesusta tulee vammat vaan etupuolelle.
Kuolinsyyn raportista:

”Kasvojen alaosan, huulien, kaulan, hartioiden ja rintakehän etuosan alueella oli laaja-alainen
palovamma-alue. Pienempia palovammoja todettiin kasvojen yläosan, nenän, korvalehtien, takaraivon, ylä- ja alaselän, kylkien, oikean kämmenselän, vasemman kämmenen ja kämmenselän, vasemman reiden ja säären sekä vasemman jalkaterän alueella. Hengitysteissä ei todettu palovammoja. ”

Ymmärrän tän niin, että edessä on suuri yhtenäinen palovamma-alue joka vastaa sitä moppia. Lisäksi ympäri kroppaa oli pienempiä palovammoja. Jossain kuulustelussa puhuttiin korvantaustoista ja veden valumisesta sinne kasvojen puolelta. Noita selkäpuolen vammoja ei ehkä selitä sama mekanismi, vai mitä olette mieltä? Ei kai sekään mahdotonta ole, että on poltettu useammalla tavalla :shock:
Ymmärrän myös näin että etupuolen vammoihin sopii moppi, myös käsien vammoihin jos Milo on tarttunut moppiin ja yrittänyt työntää sitä pois.

Onhan Milo voinut tietysti päästä kääntymään jolloin höyryä olisi päässyt myös selkäpuolelle.
Kovaa kamppailua on varmasti ollut ja Miloa on pidetty väkisin paikoillaan jonka johdosta sisäiset vauriot mahdollisesti syntyneet, tai ainakin osa niistä.

Milolla havaittiin kuitenkin niin pahoja sisäelinvammoja joten ne olisi pitänyt olla nähtävissä jo silloin kun Muusa tuli kotiin tai myöhemmin illalla jos ne olivat syntyneet kamppailutilanteessa.

Muusa oli ottanut kai kuvia, olisi kai niissäkin näkynyt jo jotain jos vammat olivat jo olemassa.

Vahvasti tuntuu siltä että Miloa pahoinpideltiin rankasti vielä illan ja yön aikana ja Muusa tietää asiasta mutta ei kerro. Miksi?
Lisäksi itseäni häiritsee se kun Muusa on etp:n mukaan kuulusteluissa kertonut nähneensä selän vammat mutta ei rintapuolen vammoja.
Eli hän on kurkannut paidan alle.
Miten hän ei rintakehän palovammaa nähnyt tässä vaiheessa, miksi hän vain selän tarkisti?
Omituista.
Vastaa Viestiin