PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2240
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Skloddi kirjoitti: To Touko 02, 2024 2:33 pm
Hurjimus kirjoitti: To Touko 02, 2024 2:13 pm Mielenkiintoista olisi tietää tämän kähmintätapauksen vuotaja ja motiivi.
Talon sisältähän sen on täytynyt tulla 🤔
Olisiko kuitenkin ihan julkiset asiakirjat ja julkinen päätös joka nyt on tullut ilmi, kun joku toimittaja on keksinyt kysyä, että onko Vornaseen liittyviä huomautuksia tai muita Itä-Suomen poliisin omissa rekistereissä. Tietysti se voi olla, että joku saman vaalipiiriin kolleega on vihjannut tietämistään asioista, tai että saman poliisipiirin poliisi on näin tehnyt.

Motiivia on ulkopuolisen mahdoton arvioida, se kun voi olla esimerkiksi se, että vuotaja (jos sellainen siis olisi) on pitänyt Timoa ihan vaan mulkkuna miehenä.

Edit: Kaikenlainen pelailu ja oman edun ajaminen muiden kustannuksella kuuluu toki monien poliitikkojen keinovalikoimaan.
Julkisia ei ole huomautukset ja varoitukset.
Poliisin piiristä ne on täytynyt tulla.
Nuo rikosepäilyt ovat kyllä julkisia, vähän turhan suuren huomion ne pahoinpitely syytteet on kyllä saanneet. Aika monelta kenntäpoliisilta niitä löytyy. Tässäkin tapauksessa ne on katsottu aiheettomaksi .
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Luupää »

Potkut tuli persujen eduskuntaryhmästä. https://yle.fi/a/74-20086381 Päätös oli yksimielinen. Nyt onkin mlelenkiintoista nähdä pyrkiikö tämä yön Timo jatkamaan poliisissa ja jos pyrkii niin kuinka poliisi pyrkimykseen suhtautuu.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Eiköhän hän istu kuin tatti eduskunnassa, ei vain enää perussuomalaisten edustajana. Kun valittaa tulevasta rikostuomiosta vielä hoviin, niin voi saada käsittelyä venytettyä niin, että istuu kautensa loppuun. Kyse on kuitenkin 300 000 euron tuloista, mitkä hän menettäisi, jos joutuisi heti kansanedustajan palkasta luopumaan.

Poliisista hän on virkavapaalla, joten mahdollinen jatkaminen poliisina tulee käsittelyyn vasta sitten, kun eduskunnasta on tullut tavalla tai toisella lähtö ja hän olisi palaamassa poliisiksi. Ehkä pöly on sitten jo laskeutunut niin, että eläkeikää lähestyvällä miehelle löytyy kellarista kavereiden myötvaikutuksella joku paperinpyörittäjän tehtävä.

Poliisimiehen eläkeikä näkyy olevan 60 vuotta, päällystön olisi 63 vuotta. Käsittääkseni vanhempi konstaapeli ei ole vielä päällystöä, joten kolmen vuoden päästä, kun Vornasen edustajaura päättyy, hän on 57 vuotta, täyttämässä juuri 58 vuotta, ja poliisimiehen eläkeikään on jäljellä vain kaksi vuotta. Sen pari vuotta hän pärjää varmasti kansanedustajana valtiolta nostamillaan sadoilla tuhansillakin vaikkei ilmoittautuisi edes työkkäriin.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

No niin, näin siinä sitten kävi, ettei löytynyt sen vertaa selkärankaa, että olisi tehnyt kunniallisen johtopäätöksen ja eronnut. Nyt roikkuu ihan "muina anoina" kolme vuotta valtion hyvillä palkoilla aiheuttamassa lähinnä pahennusta.

"KANSANEDUSTAJA Timo Vornanen kertoo perustavansa oman eduskuntaryhmän ja jatkavansa kansanedustajana, kertoo STT.

Tuomioistuimen päätöksen puuttuessa hän kertoo katsovansa, että hänen eduskunnasta eroamiselle tai erottamiselle ei ole juridista perustetta." :mrgreen:

Mm. tuolla -> https://www.is.fi/politiikka/art-2000010400593.html
strömmingen
Sofia Karppi
Viestit: 412
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2020 6:25 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja strömmingen »

^
Eroamiselle ei ole juridista perustetta tutkinnan ollessa kesken joten Vornanen oikeudentuntoisena ihmisenä odottaa esitutkinnan valmistumista.

Hieman epäjohdonmukaista oikeudentuntoa kun innostui kuitenkin ammuskelemaan ilman juridista perustetta.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2310
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Yhden 6,35 patruunan ampuminen aamuöisellä kadulla maahan ei pitäisi johtaa mihinkään erityistoimiin kansanedustajatappelijaa kohtaan.

Sitä paitsi aseeseen ja sitä kautta ampumiseen oli lupa. Jos kuitenkin meinaavat alkaa tekemään jotain erityistoimia Vornasta, tai kuka lie kyseessä, nauttii kansanedustajatappelija erityissuojaa. Häntä ei voi mm. Laittaa turvasäilöön.

Putkaan joutui, kuten aika moni Helsingin poliisin päällystöönkin kuulunut väkivalta-, huumausaine-, seksi- ja muista kyttähommista. Hyvänä esimerkkinä rikostarkastaja ja naisten hakkaaja Jouni J. Niskanen, huumemyyjä komisario Jari Aarnio jne.

Vornasen, tai kuka sitten onkaan, vappu voi jatkua huoletta. Raha juoksee tilille, kossua saa tänäänkin Alkosta klo 21.00 asti ja Joensuussa riittää baareja, joissa lätkiä turpaan ja painia. Ryyppykaveriksi Murikka Joensuun boxing teamista.

Sitten, jos kansanedustajatappelijan pesti loppuu jossain kohtaa, sopeutumisrahaa ja muuta toimeentulotukea muutama tonni kuussa. Niillä pärjää hyvin Costa del solissa, jonne menee kaikki Suomen konnailijat ja jekkuilijat sekä heitä valvovat lakiviranomaiset. Huumeita ja viinaa.

Tony Halmeesta mallia. Kerran viikossa veryttelyä, jonka lomassa boxinglyöntejä peilin edessä ja vähän säkkiin. Muuten kännissä ja pillereissä. Jos ei tuota yhtä kertaa viikossa käy Atleettiklubilla, ei lyönnit lähde sitten kotona ja tai baarissa.

Tietysti ase on vakuuttavampi ja enemmän upseerimainen kuin jotkut baarikoukut ja yökerhokuristukset.

Onko Vornanen, tai kuka lieneekään, Halmeen tavoin Järvenpään sosiaalisairaalassa?

Ainakin on (mieli)sairaslomalla.

Vanha sanonta, että hiukset ja järki ei viihdy samassa päässä, pitää tässä kyllä paikkansa. Siis jos on Vornanen.
Avatar
K9Wifey
Martin Beck
Viestit: 807
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Täysi-ikäinen kirjoitti: To Touko 02, 2024 2:34 pm
”Suomessa kaikki sukunimet, jotka ovat väestötietojärjestelmän mukaan elossa olevien henkilöiden käytössä, ovat suojattuja. Tämä tarkoittaa, että niitä ei voi saada itselleen sukunimeksi ilman syytä.”
Siksi kirjoitinkin 'on ollut'. Myös ennen tätä lakimuutosta.

^
Niin, toisaalta, jos hän pyytäisi eroa niin samalla hän myöntäisi syyllisyytensä. Saa nähdä, millaiset hätävarjeluolettamat tässä vielä nähdään...

Ja joo, lähes 6-kymppisenä alkaisi varmaan ikäkin jo painaa, varsinkin järjestyspuolen hommissa, joten samahan se on, millä perusteilla hänet siirretään papereita kääntelemään - jos siirretään.

Hyvä pointti sinänsä tuo ikä-/uranäkökulma.

Ja kukapa meistä ei kovinta mahdollista palkkaa/korvausta nostaisi, jos siihen vain annettaisiin mahdollisuudet.

Eläkepäiviä voi sitten viettää vaikka luonnon rauhassa Öllölän saloilla metsästellen ja kalastelleen. Ainiin, mut mites se aseenkantolupa...

EDIT: Unohtamatta, että janon voi tyydyttää Wirsuvaaran pirskahtelevien ja kuplivien parissa. Jos se on enää edes toiminnassa (tuolloin).
focus
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ti Loka 24, 2023 8:53 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja focus »

Luupää kirjoitti: To Touko 02, 2024 3:25 pm Potkut tuli persujen eduskuntaryhmästä. https://yle.fi/a/74-20086381 Päätös oli yksimielinen. Nyt onkin mlelenkiintoista nähdä pyrkiikö tämä yön Timo jatkamaan poliisissa ja jos pyrkii niin kuinka poliisi pyrkimykseen suhtautuu.
Voisi kuvitella Kremlin kätyrien hierovan känsäisiä käsiään tyytyväisenä. Eiköhän tästä tule samanlainen turvallisuusriski kuin Anostakin. Omaa vieläpä tuoreita tietoja mm. tiedusteluvalvontavaliokunnasta. Jos mies on niin tyhmä, että kantaa kännissä asetta baarissa ja painii teinityttöjen huomiosta, ei siinä liene Putinin agenteilla kummoinenkaan homma saada mies ajamaan heidän etujaan. Vähän vaan rahaa, viinaa ja pillua kehiin niin Vornanen tanssii vaikka ripaskaa.
Psykopaatti
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Ma Marras 28, 2022 12:14 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Psykopaatti »

Vielä näköjään tulee vihervassarivässyköillä tippoja ja roiskeita pöksyihin, kun purkavat työkseen joutilasta elämäänsä täällä. Päivän piristys lukea näitä huumorijuttuja. Timo saa älyköiltä opastusta, että kyllä pitäisi erota ja olla suoraselkäinen. No, vittu joo. Ei edes vihervassari voi olla niin idiootti, että jättäisi 10 000 euron kuukausitilin nostamatta. Joku taho tuossa mediassa vertasi, että laskennallisesti Timon palkka olisi etuineen tuota 10 000 euron luokkaa kuukaudessa, verrattuna normaali palkansaajaan.
Joo. Ihan varmasti tämänkin foorumin älyköt irtisanoisi itsensä ja heittäisi jonkun 300 000 euroa rapiat menemään. Tosi uskottavan kuuloista. Kenkää tulossa joka paikasta ja sitten heittäytyisi vassariksi ja veronmaksajien elätiksi. Pienemmästäkin syystä voisi käydä vaikka vittuillaakseen eduskunnassa, niin pitkään nostamassa palkkaa, kun systeemi antaa myöten.
Vaikka Timo veti aivan huolella hommat päin vittua ja maksaa siitä seuraukset, niin aika vitun ala-arvoista ja rottamaista alkaa tuomaan Timon vaimon työpaikkoja ja kuvia tänne. Hohhoijaa. Samaan aikaan sitten vihervassarivässykkä puhuu suoraselkäisyydestä ja muuta älykästä opastusta elämään. Vitun rotat.
Voitte yhä nukkua yönne rauhassa, kyllä Timo maksaa kovan hinnan tuosta rankasta hölmöilystä. Mies veti kertalaakista koko elämänsä päin vittua ja samalla lähipiirikin ottaa kovaa osumaa. Voi sen elämänsä näköjään noinkin pilata.
Chinaski
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 5:13 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Chinaski »

strömmingen kirjoitti: To Touko 02, 2024 3:55 pm ^
Eroamiselle ei ole juridista perustetta tutkinnan ollessa kesken joten Vornanen oikeudentuntoisena ihmisenä odottaa esitutkinnan valmistumista.

Hieman epäjohdonmukaista oikeudentuntoa kun innostui kuitenkin ammuskelemaan ilman juridista perustetta.
Voihan se olla että hänellä ei ole loppuillasta muistikuvia. Silloin ei auta kuin odottaa oikeusistuimen tuomiota, jotta tietäisi miten kävi.
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 944
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Nyt vaan Anal Turtasen kanssa uusi puolueblokki pystyyn vaikka nimeltään itäblokki, Teuvo mukaan kanssa.
Toivottavasti tämmöselle vässykälle ei makseta mitään kotoutus eiku sopeutusrahaa uran kuraamiseksi vai miksi sitä kutsutaan...
Täytekakku Koskinen
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2022 6:55 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Täytekakku Koskinen »

-
Miksi ihmeessä Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti erottaa kansanedustaja Timo Vornasen ryhmästä luottamuspulan vuoksi. Tällaista tosi luotettavaa miestä oli tarvittu esimerkiksi Turun Perussuomalaisten teltalla tapahtuneen välikohtauksen hoidossa. Timo olisi voinut ampua häirikön ja työntää Aurajokeen. Ongelma olisi poistunut virran mukana Airistolle. Olisi säästynyt poliisin kallista työaikaa.

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000010399148.html

"LOUNAIS-SUOMEN POLIISI tiedottaa, että se tutkii välikohtausta, joka tapahtui keskiviikkona perussuomalaisen puolueen teltalla vappupäivänä. Välikohtaus tapahtui Läntisellä Rantakadulla Turussa noin kello 13.30.

Poliisin tietojen mukaan välikohtaus sai alkunsa, kun paikalle saapunut mies käveli ensin teltan ohi ja huusi sen jälkeen negatiivissävytteisiä asioita teltalla olleille henkilöille. Hetken kuluttua sama mies palasi ja heitti esineen kohti telttaa. Esine ei osunut henkilöihin, eikä se aiheuttanut vahinkoa omaisuudelle.

Tutkittavat rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä, eikä poliisi tästä syystä ota niihin kantaa esitutkinnan tässä vaiheessa."
Viimeksi muokannut Täytekakku Koskinen, To Touko 02, 2024 5:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ainut kakku mikä maistuu, on täytekakku. :D
Stonedar
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ma Joulu 11, 2023 9:45 am

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Stonedar »

RL11/6 kirjoitti: To Touko 02, 2024 4:24 pm Onko Vornanen, tai kuka lieneekään, Halmeen tavoin Järvenpään sosiaalisairaalassa?

Ainakin on (mieli)sairaslomalla.
Ainakin se vastasi Ylen toimittajalle (en tiedä pitikö toimittaja luotiliivejä) kotoaan ovenraosta, että en kommentoi. Jos ei siellä ollut sitten joku muu esittämässä Vornasta. Oikeastihan se varmaan on jo siel Costa Del Solissa, kun etäyhteydellä kuulemma kokouksessakin oli.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2310
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Stonedar kirjoitti: To Touko 02, 2024 5:49 pm
RL11/6 kirjoitti: To Touko 02, 2024 4:24 pm Onko Vornanen, tai kuka lieneekään, Halmeen tavoin Järvenpään sosiaalisairaalassa?

Ainakin on (mieli)sairaslomalla.
Ainakin se vastasi Ylen toimittajalle (en tiedä pitikö toimittaja luotiliivejä) kotoaan ovenraosta, että en kommentoi. Jos ei siellä ollut sitten joku muu esittämässä Vornasta. Oikeastihan se varmaan on jo siel Costa Del Solissa, kun etäyhteydellä kuulemma kokouksessakin oli.
Jos ei avannut tulta ja oli selvinpäin, ei ollut Vornanen, tai kuka lienee, vaan esiintyjä. Ovenraosta puhuminen on kyllä Tony Halmeen viimeisiä aikoja. Ja Vornanen on kyllä jo yli-ikäinen Halmeen kaltaiseksi kansanedustajatappelijaksi. Halme ampui itsensä alle viisikymppisenä ja tämä mysteeriammuskelija on 57 vuotias mukiloitsijavaaranaiheuttaja.
Avatar
Universal Exports
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: La Helmi 19, 2011 12:43 pm

Re: PS:n kansanedustaja Timo Vornanen osallisena yöllisessä ampumavälikohtauksessa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Universal Exports »

ylälauteiden mies kirjoitti: To Touko 02, 2024 8:44 am Iltalehdelle oli kommentoinut myös Mika "Immu" Ilmen tuota Vornasen käytössä ollutta erikoista ja pienikokoista CZ92 taskuasetta, hämmästellen kuinka moiseen oli jollekin lupa ylipäätään voitu myöntää.

Yllättävää kylläkin oli Immun lausunto, jotta kyseistä asetta olisi konnapiireissä aika paljon, eli sen suhteen se olisi suosiossa ja yleinenkin. Etenkin kun taskuaseiden patruunatyyppiä, 6.35 kuten myöskin 7.65 onkin tänäpäivänä ymmärrettävästi hankalaa saada hankituksi.

Joten voidaan kyllä puhua nykypäivään päivitetystä pienikaliiberisesta aseesta, jolla ei ole vanhoihin 6.35 cal taskupistooleihin verrattuna muuta yhteistä kun sama kaliiberi.

Kuva
Tuossa mietittiin, että eiköhän se Immu tarkoittanut sillä yleisyydellä juurikin tuota vanhempaa mallia.
Marokon Kauhu kirjoitti: Ke Huhti 25, 2007 10:10 pm Kyseinen pistoolimalli on ollut Suomessa käytössä jo lähes vuosisadan.
Sisällissodan jälkimainingeissa niitä tuotiin esim. poliisin virka-aseeksi tuhansia.(tarkaa määrää en tiedä). Kaikki eivät tähän käyttöön kuitenkaan päätyneet....
Mallia on valmistettu myös Tsekko-Slovakiassa Z-pistooli nimikkeellä.

Niitä oli vielä seitsemänkymmentäluvulla vanhan-liiton poliiseilla aseina.
Nämä herrat vielä silloin naureskelivat nuoremmille konstille jotka kanniskelivat isoja revolvereja....

Aikojen saatossa aseista jopa suuri osa liukui pimeille markkinoille.

Tänäkin päivänä ko. mallin mutkia löytyy hörhöjen käytöstä, vaikka toimintakuntoiset aseet alkavat olla vähissä.
Itse olen vielä kymmen vuotta sitten päässyt tuollaisella ampumaan: siinäkin yksilössä oli kuluneisuuden aiheuttama syöttöhäiriö.
Ase romutettiin myöhemmin.

Moni suomalainen on kyllä ko. tyypin aseen käyttäjän uhrina kohdannut loppunsa.
z pyssy
z pyssy
z pistooli 6.35.png (236.32 KiB) Katsottu 1979 kertaa
"Et sinä syntejäsi kirkossa sovita, vaan kadulla "
- Mean Streets

"My ghosts have become my teachers"
-Gavin de Becker
Vastaa Viestiin