Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto - 6 vuotta 3 kuukautta vankeutta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
meksi
Frank Drebin
Viestit: 397
Liittynyt: Su Tammi 18, 2015 12:04 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto - 6 vuotta 3 kuukautta vankeutta

Viesti Kirjoittaja meksi »

^ Itsekkin siinä käsityksessä, että kaikista tietomurron uhreista semmonen parisenkymmentä maksoi kiristyksestä. Kuuntelin juuri kirjan yhden uhrin näkökulmasta, Kaikki saa tietää, jossa käytiin läpi myös tätä kuinka moni on siihen kiristykseen vastannut. Viestin sisältö oli jotakuinkin ulkoamuistellen "Maksa seurravan 24h sisällä 200e, tai seuraavan 48h sisällä 500e ja tietosi eivät vuoda". Kokonaisuudessaan tätä rikoshyödyn eurosummaa ei ole taidettu julkaista, mutta maksimissaan se on ollut 10 000e luokkaa (mikäli kaikki ovat maksaneet tuon korkeamman kiristyksen loppusumman).

En nyt 100% allekirjoita, että nuo olivat ne tarkat summat (200e/500e), mutta tuota luokkaa olivat.
Sanie
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: To Elo 05, 2021 10:53 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto - 6 vuotta 3 kuukautta vankeutta

Viesti Kirjoittaja Sanie »

A Lad Insane kirjoitti: Ti Touko 07, 2024 8:37 am
Sipi kirjoitti: Ma Touko 06, 2024 11:41 pm
Sanie kirjoitti: Ma Touko 06, 2024 10:21 pm Kaikille Vastaamon asiakkaille joilla on ollut sähköposti lähti kiristysviesti (eli oikeastaan kaikille).
Tämä on mielenkiintoinen tieto ja mennyt multa täysin ohi. Muistan lukeneeni, että vain muutamat ovat asioineet kiristäjän kanssa. Tarkoittikohan tämä siis sitä, että suurin osa ei noteerannut viestiä tai vastannut siihen? No, olin joka tapauksessa siinä käsityksessä että kiristysviestejä lähti randomisti vain osalle porukkaa.
Tarkoittanee juuri sitä että vain pieni osa vastasi viestiin tai maksoi kiristäjälle. Kivimäkihän tuomittiin myös ties miten monesta kiristyksen yrityksestä ja vain muutamasta onnistuneesta kiristyksestä juttuun liittyen.
Just näin niin kuin edellinen tuossa kirjoitti, eli ainoastaan kourallinen maksoi kiristäjälle, osa jätti viestin huomioimatta, osa ei huomannut viestiä kun oli jäänyt roskapostien sekaan ja jotkut oli jo kerennyt kuolla. Mutta koko asiakasrekisterille lähti kiristysviesti.
Vastaa Viestiin