Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksen ammuskelu 2008

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Eppu74
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: Ke Elo 29, 2007 2:41 am
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Eppu74 »

Vois olettaa et tänne olis tullu jäähyväisviesti tyyliin "kohta tapahtuu" jos olis tänne kirjoitellu.
Avatar
Tengu
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 1:23 pm
Paikkakunta: Rikosnimike

Viesti Kirjoittaja Tengu »

joey kirjoitti:But she says that anyone with a criminal or a mentally unstable background should face checks."

Eli tuo "rangaistus" kohdistuisi alle 18-vuotiaisiin, mielenterveydellisistä ongelmista kärsiviin/kärsineisiin sekä rikollisiin.

Valtio oikeasti mukaa enne kolmatta.
Torture is best at bedtime.
Merope
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Touko 25, 2007 12:04 pm

Viesti Kirjoittaja Merope »

Tämmöinen tieto oli vielä wikipediassa:
The school's caretaker Jukka Forsberg, who survived but had several shots directed at him, said "[The gunman] was very well prepared. He walked calmly."

Kuulostaisi siltä, ettei Saari ole välttämättä ainakaan ammuskellut sokkona ympäriinsä. Siihen tosin viittaisi suuri uhrilukukin, mutta toisaalta, vielä ei voida tietää, kuinka moni uhreista on todella kuollut laukauksiin, eikä esim. häkään, kuten joissakin lehdissä on puhuttu.
So I took the shotgun off the wall and I fired two warning shots...
into his head.
markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

Miksei kukaan ole kirjoittanut mitään siitä, MITEN POLIISI REAGOI? Tai siitä, mikä on tarkkaan ottaen ollut TAPAHTUMINEN AIKALINJA eli milloin mitäkin tapahtui ja reagoitiin mitenkin?

Kuulostaa siltä, että poliisi EI OLE mennyt sisälle rakennukseen vaan odotellut taas ulkopuolella jotta teurastaja saa vietyä hommansa päätökseen. Tästä kielii mm. se, että missään ei ole mainittu poliisin rynnäköineen kouluun ja että tekijä on ampunut itseään. Jos ja kun poliisi on taas tehnyt paskahoususti ja jäänyt vain ulkopuolelle odottamaan teurastuksen päättymistä itsestään (eli kun tekijä on tappanut kaikki, ammukset loppuvat, tai tekijä saa tarpeekseen ja tappaa itsensä), niin ISOT MIINUKSET poliisille taas kerran.

Jokelassahan poliisi lusmusi kaukana, huolimatta panssaroiduista ajoneuvoista, karhu-ryhmästä ja muusta. Antoivat teurastuksen jatkua ja jatkua. Vasta kun saivat tiedon, että aseena on vain .22 pistooli ja tekijä on jo tappanut itsensä, lähtivät rynnimään sisälle taloon.

Koska poliisi tajuaa, että tämmöisissä tapauksissa pitää HETI rynnätä sisälle liivit ja aseet tanassa ja hiljentää, pysyvästi yleensä, tekijä, jotta teurastus loppuu? Vai onko niin, että hyysäysvaltiomme hommaisi sitten syytteet poliisille "liiallisesta voimankäytöstä" ja "sivullisten vaarantamisesta" jne.? Vai eikö poliisi vain uskalla tai viitsi mennä ottamaan luotia (luotiliiviinsä), eikö se kuitenkin ole poliisin tehtävä, suojata sivullisia itsensäkin kustannuksella?

Jos itse asuisin lähistöllä ja olisi muksuja sisällä Jokelan tms. alkaessa, voitte olla varma että menisin oman aseeni kanssa paikalle sen sijaan että antaisin poliisin taas sössiä koko paskan tekemättömyydellään. Poliisin toimimattomuus on HÄPEÄLLISTÄ.

Oikeastaan, koska poliisi on oikeasti hoitanut jonkun vaarallisen tilanteen kunnolla? Voitteko kertoa mulle joitain esimerkkejä? Mulle ei tule YHTÄKÄÄN mieleen. Aina poliisi on vain odotellut ja odotellut eikä ole tehnyt mitään ja kriminaali on saanut raiskata ja tappaa miten huvittaa kunnes on into loppunut.
Viimeksi muokannut markja, Ti Syys 23, 2008 9:09 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
Nappula
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 2:46 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Nappula »

Nouseekohan aihe nyt uudestaan pöydälle...
Toivottavasti ei. Näin aseharrastajana en voi ymmärtää sitä että yhden tai kahden älykääpiön toilailuista rangaistaan yli puolta miljoonaa kunnollista suomalaista aseenomistajaa.
Miksi pidät tiukempaa aselakia rangaistuksena?
Ensinnäkin laki on suomessa jo nykyiselläänkin hyvin tiukka, ja sisäministeriön tulkintaohjesääntö on vielä lakiakin tiukempi ja monelta osin lain henkeä rikkova. Joten miten lakia voitaisiin edes vielä tiukentaa, muutakuin kieltää aseet kokonaan? Aseluvan hakijaa kuulustellaan jo nykyisin kuin rikollista, ja lupa evätään helposti ilman mitään perusteluja.

Ja toiseksi koska siitä ei ole mitään hyötyä vastaavien tapahtumien estämisessä. Tiukemmasta käytännöstä kärsivät ainoastaan rehelliset aseharrastajat. Luuletko ettei aseenhankintaa massamurhaa varten suunnitteleva sosiopaatti olisi valmis vaikka matelemaan poliisin edessä saadakseen luvat? Poliisi ei kuitenkaan etukäteen voi tietää aseluvanhakijan pään sisään, edes psykologikaan ei voi sitä tehdä. Todennäköisesti Matti Saari olisi siis aseluvan saanut tiukemmallakin käytännöllä, hän varmasti olisi suostunut vaikka mihin käytäntöihin aseen saadakseen. Se olisi ollut ehkä aikaa vievämpää, kalliimpaa tai hankalampaa, mutta jos laissa on mahdollisuus aseenhankintaan sitä ei voi ilmeisen moitteettomasti käyttäytyvältä rikosrekisterittömältä opiskelijalta evätä.

Ellei aseita siis aiota kieltää kokonaan jota minä ainakaan en tule hyväksymään, ja uskon että ne 650.000 muutakaan suomalaista aseenomistajaa eivät tule hyvällä tätä ehdottavia poliitikkoja vaaleissa muistelemaan. Ja täyskiellonkin tapauksessa putkipommit Petri Gerdtin tapaan ovat ihan yhtä hyvä keino joukkomurhaan.

Se on vaan hyväksyttävä että joskus joku sairas ihminen tekee jotain käsittämätöntä a la Gerdt, Auvinen tai Saari. Ilman Minority reportin kaltaista ajatustenlukemista ei voida näitä estää.
hyeena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja hyeena »

markja kirjoitti: Koska poliisi tajuaa, että tämmöisissä tapauksissa pitää HETI rynnätä sisälle liivit ja aseet tanassa ja hiljentää, pysyvästi yleensä, tekijä, jotta teurastus loppuu? Vai onko niin, että hyysäysvaltiomme hommaisi sitten syytteet poliisille "liiallisesta voimankäytöstä" ja "sivullisten vaarantamisesta" jne.?
Tama on todennakoinen linja. Lisaksi jos poliisi kuolisi niin lukuisilla keskustelupalstoilla todettaisiin kyseisen poliisin olleen idiootti ja poliisi ajoi rynnakollaan tekijan tekoihinsa. (vrt. keskustelut yliajetusta poliisista ja jotkin amerikan tapahtumat)
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

HOX!

Mietin, onko tässä jotain yhdistävää tekijää (Jokelan ja tätä kautta Columbinen matkinnan lisäksi). Huomasiko kukaan yhteyttä Virginia Techin ammuskeluun?

Cho'n aseina olivat Glock 19 ja Walther .22.

Oliko Saarella siis tarkoituksella juuri tuo ase, noilla tehoilla? (Yhdistää näppärästi sekä Jokelan että Chon, koko kouluammuskelu on ideana suoraan Columbinesta siinä määrin miten Pekka-Eric sen sieltä otti.)

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

hyeena kirjoitti:Tama on todennakoinen linja. Lisaksi jos poliisi kuolisi niin lukuisilla keskustelupalstoilla todettaisiin kyseisen poliisin olleen idiootti ja poliisi ajoi rynnakollaan tekijan tekoihinsa. (vrt. keskustelut yliajetusta poliisista ja jotkin amerikan tapahtumat)
Tietysti idiootit voivat kirjoitella mitä kirjoittelevat. Jokainen selkopäinen tajuaa, että jos teurastus ON JO ALKANUT niin ei mikään mitä poliisi tekee, voi sitä enää PAHENTAA. Lisäksi on varsin epätodennäköistä, että kukaan saisi jolla .22 pistoolilla suojaliivein ja kypärin varustettua poliisia hengiltä, ei tuo onnistu oikein millään pistoolilla näet.
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5207
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

Edelleen kyselen onko perhesuhteista mitään tietoa? Auvisen aikaan jo alkumetreillä jaahattiin vanhemmista ja heidän omituisuuksistaan.

edit, sen verta löysin itse, että kotitalo on saarrettu -ei hajuakaan kenenkä toimesta.
Viimeksi muokannut Loka, Ti Syys 23, 2008 9:13 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Niin. Näissä tilanteissa on varmasti poliisinkin aina harkittava ryntäyksen riski.
Toisekseen en usko, että täällä meidän ''lintukodossa'' poliisilla pienillä paikkakunnilla edes on osaamista/ kokemusta/ koulutusta tämän tyyppisien tilanteiden hoidosta.

Jotakin minusta kyvyistä osoittaa se, että edes sisäministeriö ei ole kyvennyt antamaan tarpeeksi selkeitäohjeita tämän kaltaisten tilanteiden estämiseksi.

Tietenkään en missään nimessä lähde osoittamaan sormella yksittäistä eilisen päätöksen tehnyttä poliisimiestä, koska vika minusta on ylempänä, kuin myös tarjotussakoulutuksessa ja annettujen oppien päivityksessä.

Erittäin surullinen tapahtuma. Mutta ei Markja parane paskaa huutamalla.
Nuotio & Äreät Tiput
K.E Miesmann
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 9:54 pm
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja K.E Miesmann »

Siis vaikka en itse aseharrastaja varsinaisesti olekkaan niin pidän silti todella vääränä ratkaisuna sitä, että 2 idiootin takia kiellettäisiin todella monelta suomalaiselta se oma ja rakas harrastus.

Ehdottomasti täytyy löytää joku muu keino ehkäistä näitä samankaltaisia tapahtumia jatkossa. Sitä mikä se voisi olla niin en kyllä lähde arvailemaan.


Eihän Suomesta poisteta kaikkia autojakaan sen takia, että muutaman kerran vuodessa joku ajaa kännissä jonkun yli tuolla liikenteessä??
Ei pidä liikoja kikkailla...
Avatar
Tengu
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 1:23 pm
Paikkakunta: Rikosnimike

Viesti Kirjoittaja Tengu »

Karhu ryhmä on yleensäkin kyykkypaskala näissä piirileikeissä.
Tieto oli että ampuja on eristetty luokkaan heti kättelyssä.


Prkl piiritys manuaali kaikille luentaan.
Torture is best at bedtime.
NeitiEtsivä
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 10:25 pm
Paikkakunta: Eagle

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivä »

TAKL kirjoitti:Mitäs laki sanoo terveydenhuoltohenkilökunnan vaitiolovelvollisuudesta tällaisessa tapauksessa?

YLE:n sivuilla kerrotaan, että "Tampereen yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Matti Lehto vahvistaa YLE Uutisille, että ampuja Matti Saari kuoli sairaalassa vammoihinsa."


Millä oikeudella potilastietoja annetaan julkisuuteen?
Eiköhän tuo ole vähän eri asia kun kuitenkin tapahtuma koskettaa monia ihmisiä. Jos tarkemmin ajatellaan niin miten potilastietoja saisi sitten edes omaisille kertoa kun lääkärit ovat vaitiolovelvollisia. 8)
villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Loka, mistä löysit tiedon kotitalon saartamisesta?
Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5207
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

villivadelma kirjoitti:Loka, mistä löysit tiedon kotitalon saartamisesta?
Ääh, se oli vanhempaa tietoa siitä, kun Matti oli jo koululla ampumassa.
Poliisi saartoi ampujan asunnon

Julkaistu: 23.09.2008 20:28
(Päivitetty: 23.09.2008 20:47)

Poliisi saartoi iltapäivällä Kauhajoen ampujaksi epäillyn kotitalon, kertoo Aamulehti.

Ampuja asui koulun asuntolassa vain muutaman sadan metrin päässä ammattioppilaitoksesta, jossa ammuskelu tapahtui. Asuntola sijaitsee Sööpärintiellä. (STT)
Lukittu